Вижте пълната версия : IMEI Changer-ако си намерите Нокия :)



bo6o
04.09.2009г., 17:28
Със закъснине към безсъвестния ни съпотребител, копирам следната тема :D

NOKIA IMEI CHANGER
Той ще ви помогне да промените IMEI номера на вашия мобилен телефон.


Ето как става това:
Преди всичко, е необходимо да направите дъмп на eeprom-а на вашата nokia[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]).
Използвайте който и да е Intel-eeprom програматор (потърсете в ip-mart или в някой друг сайт) и какъвто и да е наличен Nokia кабел за да запазите BIN файла от eeprom-а.

Копирайте архива на вашия харддиск в която и да е директория по ваше желание
и стартирайте NIEMI.EXE
Изберете OPEN бутона и заредете *.BIN файла който свалихте от вашата Nokia.
Изберете вашия нов IMEI номер и попълнете съответните полета ...
Изберете модела на вашия телефон и кликнете CHANGE....

Това е всичко !!!

BY
WAQAR ADIL

Enjoy[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

PASSWORD---> waqar

denispetrov90
04.09.2009г., 21:14
Струва ми се невъзможно. Все пак това е ИМЕИ!!! :D
Знае ли човек. А гледам, че май не може на N и E серийте и още други модели. Демек не може на всички нокии.

Ако можеш и да дадеш по-добро обяснение, защото не всеки може да направи дъмп на eeprom-а и да запази BIN файла. Смисъл аз например не се сещам как да стане. Но нямам и налична нокия да пробвам.

Иначе браво!!! РЕП+

bo6o
04.09.2009г., 23:56
За съжаление статията ми попадна случайно, докато търсех друго, и самият аз не съм много наясно как и какво въобще се прави, но като се има предвид какво е еепром - електронно изтриваема програмируема read only памет ми мирише малко и на нужда от хардуер и прекалено дълбока намеса в сърцето на някой телефон, за да се заема да давам съвети. Копирах темата от другия ипмарт, защото реших че на някой по-знаещ ще му е полезна, както може би и на колегата с намерения гсм.
Също така не бих предприел подобни действия, защото не знам какви биха били последиците от регистрирането на едно и също "ЕГН" в един и същи оператор по едно и също време примерно.
Иначе благодаря за репа :)

Май работи и с N серията.

Cho
07.09.2009г., 01:22
В България нищо няма да стане, ако два телефона се с един и същ IMEI в мрежата. В някои страни може и да ги блокират.

Тази програмка е само за телефони от зората на GSM ерата ... преди 10 години.
В сегашните (от поне няколко години назад) - смяна на IMEI става само с хардерна замяна, която е достатъчно скъпа да обезсмисли операцията по намиране на похходящия хардуер, специалист, който да знае как се прави и да се навие на подобна манипулация.

iPmart
07.09.2009г., 01:43
В България нищо няма да стане, ако два телефона се с един и същ IMEI в мрежата. В някои страни може и да ги блокират.


В БГ си работят. Много от старите телефони (Сиеменс ц25) са с един и същ ИМЕЙ след ънлок :P

Също така ако имаш 2 идентични СИМ карти си работят. Проблема е че само едната ще е активна (последната регистрирала се в мрежата).

MegatroniC
07.09.2009г., 08:56
Дъмп само със софтуерни инструменти няма как да стане, определено си трябва програматор. Както и документация на самия чип, за да се разбере на кои крачета трябва да се върже програматора, без да се налага разпояване на целия чип, щото като се има впредвид как се разпоява и запоява smd елемнт ... :D
Oпределено тази трудоемкост обезмисля цялата операция ;)

Cho
07.09.2009г., 21:39
В БГ си работят.

И аз това казах :)



Също така ако имаш 2 идентични СИМ карти си работят. Проблема е че само едната ще е активна (последната регистрирала се в мрежата).

Лично си клонирах старата МТел карта, но всички след 2001 (на трите оператора) са по-ново поколение и не може да се извлече необходимата информация.

therevenger
01.02.2010г., 11:45
Смяна на IMEI може да се прави на всички телефони с исключениа на Nokia BB5 серията, Iphone, BlackBerry, HTC и други подобни. За целта трябва бокс за съответната марка и сервизен кабел, иначе процедурата не е толкова сложна но не си заслужава да си копувате боксове, а никой уважаващ себе си техник няма да го направи (или поне ще иска доста добра сума).

iPmart
01.02.2010г., 13:03
Да беше казал направо, че само на Samsung и LG могат :D
Ххахахаа

therevenger
04.02.2010г., 12:33
Да беше казал направо, че само на Samsung и LG могат :D
Ххахахаа
На Sony Ericsson също може и на повечето телефона на които е разбита защитата от комерсиални организации.

iPmart
04.02.2010г., 12:36
Правилният отговор е, че на всички се сменят, но на повечето без споменатите от мен IMEI-а е криптиран OTP на флаш чипа или MCU-то.
;)

roni952
04.02.2010г., 15:29
На Sony Ericsson им сменяте целия софтуер ако искате и с на друг модел даже и сте готови ;).

PAV3L
08.02.2010г., 01:57
Общо взето от написаното дотук се подразбира, че ако не сте си намерили относително стара нокия - не си струва усилията...

nasky
08.02.2010г., 02:08
Така че внимавайте какво намирате.

nokia666
04.05.2010г., 09:15
може ли да оправите линковете ! благодаря.

---------- Предходен коментар публикуван в 08:25 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 09:15 ----------

Трябват ли ми някакви специални устройства или само телефон и усб кабел ?

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!

wolf4o
16.05.2010г., 18:35
Имам една стара Моторола заключена към Мтел, чрез промяна на имея ли щте мога да слагам карти на други оператори в нея?

therevenger
23.05.2010г., 14:18
Имам една стара Моторола заключена към Мтел, чрез промяна на имея ли щте мога да слагам карти на други оператори в нея?
Напиши модела на Моторолата ама на лична не ти трябва промяна на имея а програма за раскодиране

Banderas
08.07.2010г., 14:13
Шибаш си един ТурбоСИМ и си я ползваш.

therevenger
10.07.2010г., 18:00
Шибаш си един ТурбоСИМ и си я ползваш.

За парите за турбо сим-а ще си купи друг телефон примерно 1208.

Banderas
10.07.2010г., 21:23
Кво друсаш? ТурбоСим може да се намери за 1 паунд.

sharkolasnik
12.07.2010г., 11:38
Извинявам се за тъпия въпрос, сигурно не е тук темета но мн се рових и нищо не ми помага особено, та вапроса ми е как да си видя ИМЕИ на моята нокиа е52, четох 4е ства с комбинация #06# но при мен нищо не става

nasky
12.07.2010г., 11:42
Кода е *#06#
В краен случей го пише под батерията.

taner94
16.07.2010г., 14:12
Дам на моят стар Z530i бех му сложил софт на w300i това ми хареса в соний ериксон, при нокията не|може да се подменя симбиана :D а относно смяната на имей кода това си е не легално.....

bo6o
16.07.2010г., 14:47
Дам на моят стар Z530i бех му сложил софт на w300i това ми хареса в соний ериксон, при нокията неможе да се подменя симбиана :D а относно смяната на имей кода това си е не легално.....

А щото 90% от софта на телефона ти е "легален", ти си се притеснил че IMEI-я ти е подменен :D

therevenger
18.07.2010г., 09:25
А за доставка

pachovr85
25.07.2010г., 12:42
Здравеийте пичове Проблема е следният... Оня ден си намерих нокиа N97 m първоначално се шашнах че струва много пари и ми се въртяха някакви налудничеви идеи в тиквата :lol . Та искам да му сменя IMEI-а и да му преинсталирам ОС (Симбиан 9.4), щото има инсталиран немски GPS и се страхувам да не го открият.. Също се чудя какво означава МАК адрес, гледам също че има и някакъв WLAN номер. Въпроса е че не искам да ходя по сервизи защото съм черничък и ще си помислят че съм го откраднал и мога да си имам проблеми.... Препоръчаите някоя програма за тези дейности моля...

Banderas
25.07.2010г., 12:51
Циганин ли си бе? Как си намери 97-ца? Кажи да си намерим и ние по една.

pachovr85
26.07.2010г., 08:57
Защо трябва да ти се обяснявам ?????? Имах въпроси и ги зададах, ако не искаш да ми отговаряш недеи писа въобше

therevenger
26.07.2010г., 10:20
Здравеийте пичове Проблема е следният... Оня ден си намерих нокиа N97 m първоначално се шашнах че струва много пари и ми се въртяха някакви налудничеви идеи в тиквата :lol . Та искам да му сменя IMEI-а и да му преинсталирам ОС (Симбиан 9.4), щото има инсталиран немски GPS и се страхувам да не го открият.. Също се чудя какво означава МАК адрес, гледам също че има и някакъв WLAN номер. Въпроса е че не искам да ходя по сервизи защото съм черничък и ще си помислят че съм го откраднал и мога да си имам проблеми.... Препоръчаите някоя програма за тези дейности моля...
За смяна на IMEI забрави няма как да стане NOKIA BB5 имат защита която все още не е разбита (официално за неофициално не знам), а никой не може да ти каже нищо щом си си намерил телефона ама ще те одрусат егати сумата расчети се из форума как се сменя симбиан.

Banderas
26.07.2010г., 11:53
Защо трябва да ти се обяснявам ?????? Имах въпроси и ги зададах, ако не искаш да ми отговаряш недеи писа въобше

Живеем в демократична държава и имам правото да пиша в този форум стига да не нарушавам правилата. Това че ти си крадлив циганин си е твой проблем. Дори и да имаше начин, не бих ти помогнал защото другия път може жертвата на кражба да е мой познат.

pachovr85
26.07.2010г., 16:03
Живеем в демократична държава и имам правото да пиша в този форум стига да не нарушавам правилата. Това че ти си крадлив циганин си е твой проблем. Дори и да имаше начин, не бих ти помогнал защото другия път може жертвата на кражба да е мой познат.

Ако го бях откраднал дали щях да пиша тук умнико ????? А относно дали съм крадлив или циганин ти няма как да знаеш защото не ме познаваш, но защо ли се обяснявам, на такива създания е трудно да обясняваш та камоли да разберат

Banderas
26.07.2010г., 18:05
Явно си и крадлив, и циганин - в противен случай щеше да кажеш - "Не съм циганин и не крада". Вместо това ти се правиш на велик, нямало да се обясняваш на такива "създания" - ти за господ ли се мислиш бе смешко?

pachovr85
27.07.2010г., 18:45
Явно си и крадлив, и циганин - в противен случай щеше да кажеш - "Не съм циганин и не крада". Вместо това ти се правиш на велик, нямало да се обясняваш на такива "създания" - ти за господ ли се мислиш бе смешко?


Апарата го продадах, въпреки това разбрах как се променя IMEI . А що се отнася до теб - по горе казах и няма да повтарям. Жалко че разваляш хубавото ми впечатление на Плевен, но се надявам такива като теб да се изгубят напълно един ден. Лек ден и с здраве:wel

Banderas
27.07.2010г., 19:07
И как точно ти го развалих бе клоун? СЪС здраве.

Capo69
22.08.2010г., 23:23
На Nokia не става без "бокс" да СЕ смени IMEI и то само на някой по-стари модели. 8210 става и още някои.
Така че не е само до програмата.
Може и някой Самсунг-и но пак по-старите модели.
При тях може само с USB кабела, но нямам програмата за тях.
----
Edit:
Сега намерих една за иФон
IMEI Tool 3.0.rar
В торент е програмата и не зная как да я кача тука.

hakerbg2002
24.12.2010г., 20:54
Здравейте. колеги първо весели празници на всички! А сега на моя въпрос имам си NOKIA 7610 доста е старичка, пък и не я ползвам мн мн та може ли да и сменя IMEI а? Да си направя малко бъзик с приятелите.:tnx

Capo69
24.12.2010г., 23:50
То да не мислиш че ти сменя номера от който ще звъниш на приятелите си :D
IMEI само оператора ти го "вижда". Объркал си се май :wel

hakerbg2002
25.12.2010г., 01:26
Поздрави и благодарности за бързия отговор. Но на мен мисълта ми е, че си показваме IMEI номерата от време на време и ще е мн ефектно да им покажа някакъв номер, който означава нещо за мен. Много добре знам, че не ми сменя номера на телефона. Пък и разбирам мъничко от телефони, мисълта ми беше дали може (и ако може как ) или не. А не какво прави IMEI номера...:brf

Capo69
25.12.2010г., 10:04
На тази нокия няма да стане :-(

hakerbg2002
26.12.2010г., 02:28
Еми какво да се прави здраве да е... Все пак мерси за отговора. Весели празници на всички...:ipma:tnx

nad4o
14.10.2012г., 17:40
ако си намерите (откраднете) НОКИА
няма ЩО... голямата препоръка, брат
трябва да ви съдят наравно с крадците!!!:dp1

bo6o
14.10.2012г., 18:40
ако си намерите (откраднете) НОКИА
няма ЩО... голямата препоръка, брат
трябва да ви съдят наравно с крадците!!!:dp1

Пичага, споделянето на информация в интернет е безплатно и свободно за всички. Въпрос на избор и самосъзнание, е как ще бъде използвана. Така че си запази мнението за себе си!

taner94
11.02.2013г., 14:04
Смяната на имей кода, не се прави само при злоупотреба (кражба или намерен телефон). Имей кода може да се сменя и по други причини.

Реален пример давам със по старите модели на самсунг, ако им се направи ресет си губят имей кода, някои дори и системните си файлове а решението е смяна или вкарване на този под батерията и заееждане на софтуера им.

Друг мотив за смяна на имей-а ако има някакъв проблем с имей кода и оператора не може да го регистрира и така нататъка.

В повечето случаи се злоупотребява, вярно е и не споря.

Ако си намерите телефон, просто го върнете на притежателя, да загубиш нещо скъпо, чувството е гадно.... :)

Епа ако толкова ви е причерняло просто изключете намереното устройство и изчакайте между 6 и 12 месеца, няма смисъл да се правите на експерти по комуникационни системи, едно на ръка е че нямате нужната апаратура и хардуер, която никак не е евтина и не се работи толкова лесно с нея и друго ако и нямате никакви умения. Не одобрявам но е решение, след този дълъг период не вярвам някой да го издирва, стига да не сте открили телефон с важни данни, гледали сте филми :D .

Относно джипситата нека не се издават, че не ги обичаме особено :)