Вижте пълната версия : Ето как да узнаем забравения телефонен код.



dilqnps
12.11.2009г., 14:01
1. Изтеглете от някаде NSS [Only registered and activated users can see links]
2. Инсталирайте го (избирате опция Virtual USB Device)
3. Изтеглете Nokia BB5 PM Security code v1.3 ([Only registered and activated users can see links])
4. Свързвате телефона си в Nokia PC Suite режим и стартитате NSS.
5. Операции в NSS
6. Сканирате за телефона с лупата горе вдясно.
7. След това цъкате на “Phone info”
8. Долу в центъра кликвате на “Permanent Memory”
9. След това натискате “Read”
10. Операции в Nokia BB5 PM Security code v1.3
11. Стартирате го.
12. Кликнете на бледо синия бутон, на който пише Ouuvrir un fichier PM
13. Посочвате директорията: C:\Program Files\NSS\Backup\pm
14. Избирате файла в тази папка и кликвате Open
15. Срещу червения надпис “Code de sécurité:” трябва да излезе вашият код за сигурност.

Важно:За да работи програмата ВВ5 трябва да имате инсталирана JAVA на Вашия компютър,която може да свалите от тук..
[Only registered and activated users can see links]
;)

Поради зачистелите оплаквания,че програмата NSS не работи и изписва Eror пиша тук как да избегнем този проблем...
Когато инсталираме програмата клипваме тук:

[Only registered and activated users can see links]

Koгато завърши инсталацията ще излезе този прозотец и натискаме NO..

[Only registered and activated users can see links]

След това спираме Nokia PC Suite от иконата долу до часовника с десен бутон на мишката и exit,после изваждаме USB кабела и пак го слагаме,като пита телефона какъв режим да му зададем задаваме PC Suite(но без да пускаме програмата на компютъра).Отваряме програмата NSS и вече имаме връзка между програмата и телефона...Направих допълнително няколко теста за да съм сигурен,че ще работи и работише,но като пусна PC Suite и веднага ми изписва scan for product error затворих PC suite извадих кабела пак го сложих и нямаше никакъв проблем с програмата....Успех!!

dilqnps
07.04.2010г., 16:59
Да не пускам нова тема реших да пиша тук поради зачистелите оплаквания из форумите,че по-новите модели нокиа като се заключат и няма оправия само в сервиз...Аз видях едно клипче как може да си ознаем кода при напълно изключен телефон лесно и бързо с програмата JAF...Работи и изпипано от мен,но за съжаление стана една голяма играчка докато инсталирам JAF,който изтеглих от тук:[Only registered and activated users can see links] ...Даже днес не иска да работи....Нека ако някой има работеща без да се бъгва да е сподели....
Ето и самия клип:[Only registered and activated users can see links]
Успех колеги!!:wel2thumbsup

Ето още един метод с NSS...Остава само да се кънекнете с телефона....
[Only registered and activated users can see links]

pafkata90
07.04.2010г., 17:48
Jaff + emulator ([Only registered and activated users can see links])
Инсталира се Jaff. Разархивира се емулатора OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5.exe (антивирусните могат да го отчетат като вирус). Влиза се в properties и се настройва да се пуска в compatibility mode за Windows XP SP2. Това се прави, ако не ви тръгва, защото не съм сигурен дали тръгва на Виста. На 7 мисля, че не тръгва иначе. Аз съм с Windows 7 x64 и съм го правил много пъти, така че не трябва да има проблем.
PS: Ако ви пита да инсталира драйвъри при инсталацията, кажете НЕ

dilqnps
07.04.2010г., 20:40
Павка заслужи си реп+,за колегите успех!!

sym
08.04.2010г., 14:29
Не стана на 5800, на 6290 няма ядове, всичко е ок.

dilqnps
08.04.2010г., 14:47
Би трябвало да стане и на 5800,не_знам каква може да е причината...

Koyar
08.04.2010г., 20:41
И при мен не стана за 5800,мога само да си върна огиналният код 12345 и то само с NSS.Бях чел някаде за това,но не се сещам.

dilqnps
09.04.2010г., 10:58
Eто това намерих за 5800 из форумите:
Use JAF, you'll be able to read user code.

Method 1

1 - Select BB5 Tab

2 - Click on "User Code Edit

3 - Click on "Service"
you'll have a new box, Click "Read"


Method 2 (This will reset your code to default 12345)

1 - Select BB5 Tab

2 - Select Factory Settings Tab under the "Service Operations"

3 - Then click Service, device will restart.

Good luck

hacked
04.06.2010г., 01:12
Добре де имам един въпрос ако телефона се е заключил и ние незнаем кода като сложил usb-то нали пита какво да изберем....масова памет , pc suite и т.н какво правим ???

dirtyplay
04.06.2010г., 01:16
Добре де имам един въпрос ако телефона се е заключил и ние незнаем кода като сложил usb-то нали пита какво да изберем....масова памет , pc suite и т.н какво правим ???


Да не пускам нова тема реших да пиша тук поради зачистелите оплаквания из форумите,че по-новите модели нокиа като се заключат и няма оправия само в сервиз...Аз видях едно клипче как може да си ознаем кода при напълно изключен телефон лесно и бързо с програмата JAF...Работи и изпипано от мен,но за съжаление стана една голяма играчка докато инсталирам JAF,който изтеглих от тук:[Only registered and activated users can see links] ...Даже днес не иска да работи....Нека ако някой има работеща без да се бъгва да е сподели....

Ако беше прочел частта напълно изключен телефон какво ли щеше да питаш. :D:D:D

smartstyle
09.08.2010г., 14:38
Да не пускам нова тема реших да пиша тук поради зачистелите оплаквания из форумите,че по-новите модели нокиа като се заключат и няма оправия само в сервиз...Аз видях едно клипче как може да си ознаем кода при напълно изключен телефон лесно и бързо с програмата JAF...Работи и изпипано от мен,но за съжаление стана една голяма играчка докато инсталирам JAF,който изтеглих от тук:[Only registered and activated users can see links] ...Даже днес не иска да работи....Нека ако някой има работеща без да се бъгва да е сподели....
Ето и самия клип:[Only registered and activated users can see links]
Успех колеги!!:wel2thumbsup

Извинявам се,но бихте ли ми казали как ще се получи без FBUS....?

iPmart
09.08.2010г., 14:57
Най-лесно е като го флашваш през JAF да сложиш отметка на Set Factory

smartstyle
09.08.2010г., 15:03
Най-лесно е като го флашваш през JAF да сложиш отметка на Set Factory
Сложих,но пак не ми светва лампичката на ARE Variant :( и след като натисна FLASH и вкл.телефона с едно натискане ми изписва"Error reading phone"

Телефона е изключен и за да го разчете usb-то ми трябва кода за отключване.

iPmart
09.08.2010г., 15:05
Трябва да си свалиш файловете за твоя телефон от Навифърм.

taner94
11.08.2010г., 01:08
Дава ми ерор на Е51 при сканирането с NSS, трябвали да имам инсталиран Нокиа Pс Суит?Че в него има драйвери за усб кабела?

sym
11.08.2010г., 01:14
Мисля, че трябва да го инсталнеш. А на телефона нали му даваш PC Suite?

taner94
11.08.2010г., 01:38
Да бе това правя със xp съм, сега слагам ПС суит Ови суит и NSU :d Дано захапе.

---------- Предходен коментар публикуван в 00:20 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:33 ----------

Nemesis Service Suite Beta 1.0.38.15 ([Only registered and activated users can see links]) (zip file,6.95 MB) Тази версия свалих.

---------- Предходен коментар публикуван в 00:33 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:38 ----------

Понеже първият линк на автора не функционира.......
А Nokia Tool v 1.0.60 ([Only registered and activated users can see links]) (zip file, 796 KB) ми открива тела:

hone Version: V ICPR71_09w14.3 17-02-10 RM-244 (c) Nokia
Phone IMEI: 356795021730838

Както и NSU, Nokia PC Suite и OVI са инсталирани и се свързват към тела, както и компа открива драйвери за усб ......
Но NSS така и не захапва ...........
[Only registered and activated users can see links]

sym
11.08.2010г., 01:43
А пробва ли как е с джаф?

taner94
11.08.2010г., 01:53
Така захапа, следвах инструкциите и ми каза че кода е 20499 при положение че е 12345, не работи както трябва на Е51, не позна кода........ Скоро ще прилагам процедурата на Е65 и сега си научавам домашното и се упражнявам......А за джаф не ми се пробва с него, че ще загубя всичко в паметта на Е51, а за Е65 не ми е проблем ще пробвам и с джаф някой ще драсне ли подробно как става, че видеото е размазано леко......

sym
11.08.2010г., 02:01
На другата ОС ми е, трябва да рестартирам компа. Иначе, нагласяш отметките за кода, после не цъкаш "флаш", мисля че беше "service" и ти го изкарва. Можеш само да го прочетеш, можеш и да го смениш. Преди време го бях пробвал на 5800 и 6290, но не помня резултатите. На 58цата май не можа дасе справи, но на 6290 стана. Не помня добре.

taner94
11.08.2010г., 02:07
Иначе правя всичко както трябва по първият начин, идеи?

---------- Предходен коментар публикуван в 01:03 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 01:07 ----------

С джаф ако направя тест, нищо няма да изчезне от тела, това ли твърдиш? Дай инструкци да пробвам ако няма да загубя нищо....Ако ти се спи, ок 1 и нещо е, пиши утре, не ми е спешно и не бързам за никаде...

sym
11.08.2010г., 02:09
Никакви, освен варианта с джаф. Няма да загубиш информация, ако само четеш кода.

3 минути за рестарт и идвам.

taner94
11.08.2010г., 02:29
Nokia tool за какво служи?

---------- Предходен коментар публикуван в 01:10 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 01:14 ----------

От първата страница кого да слушам? вторият или третият коментар?
В момента свалям джаф от вторият коментар.
ОМГ нямал съм уинрар.... току що инсталнах уиндолс, всичко съм сложил, не и уинрар :D

---------- Предходен коментар публикуван в 01:14 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 01:29 ----------

Инсталирах джаф и изписа това, като кликна ок ме изхвърля...

[Only registered and activated users can see links]

sym
11.08.2010г., 02:29
Ето какво направих с джаф и ми показа кода на 6290 (58цата се опъва, но ще я изнасиля и нея):

1. Избирам DCT4 или BB5, стана и на двата варианта.
2. За DCT4 - отметки на "read codes" и "User code edit"; INF изкарва всички серийни номера и прод. код, Servise изкарва диалогов прозорец, в който можеш да видиш кода или да въведеш нов.

При BB5 отметките са същите, вместо "enter codes" e "edit codes". Останалото е същото. Не съм пробвал да го сменя, но ми изкарва реалния код.

А грешката която показваш даваш ок и си готов. Не те бърка.

taner94
11.08.2010г., 02:33
Да но програмата не захапва... има нещо което не съм прочел май.... но нз къде греша.. Не е важно на Е51 да се получи а на Е65 по един от двата начина, по първият съм светнат, сега се мъча втория да овладея....

sym
11.08.2010г., 02:38
На XP ли си я качил? Не тръгва, или не го разчита?

taner94
11.08.2010г., 02:47
Видимо е че е на хр.......... Джаф ми изписва: не откривам p-key dongle и ме моли да поставя някаде активиран dongle.

---------- Предходен коментар публикуван в 01:45 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 01:47 ----------

Нищо не му чаткам.... само предполагам че OGM_JAF_PKEY_Emulator_v4 ще ми помогне да подкарам джаф но нз как........

sym
11.08.2010г., 02:51
То е видимо, ама няма кой да гледа.:)
На снимката не виждам емулатора, чрез който се стартира джаф. Има ли такова нещо, или тая версия няма нужда от емулатор?

---------- Предходен коментар публикуван в 01:49 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 01:51 ----------

Пускаш емулатора, даваш му step 1 - random pkeyraskal sn; step 2 - jaf main; step 3 - GO! и тръгва.

taner94
11.08.2010г., 02:54
Свалих джаф от вторият коментар на първата страница, най вероято иска емулатор защото в архива освен джаф има и емулатор...
1 JAFSetup_1.98.62
2 OGM_JAF_PKEY_Emulator_v4

---------- Предходен коментар публикуван в 01:53 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 01:54 ----------

Тръгна но преди да тръгне изписа че нямам инсталиран box driver....Проблем ли е?

sym
11.08.2010г., 02:55
Тръгна но преди да тръгне изписа че нямам инсталиран box driver....Проблем ли е?

Не. Не ти трябва, даваш ОК и продължаваш.

taner94
11.08.2010г., 04:19
И джаф изкара 20499 по метода DCT4 и BB5, както NSS .Явно не уцелват правилният регистър 306 програмите, или информацията която търсим в Е51 не е в този регистър, или пък програмите не го калколират правилно... Има ли успех въобще с тоя трик в Е серията? На Е51 един хард ресет нулира секюрити кода, но на Е65 няма такава екстра.......Благодаря за вниманието sym, овладях и двата метода.Реинстал през NSU на Е65 дали ще помогне да нулира кода? Или просто ъпдейт?Имали друг метод за разбиване на кода на Е65? Телефонът е частично заключен с код, след стартиране на апарата, след минута без работа с апарата се заключва клавиатурата и иска код.......Някой ако може да даде инфо как се флашва Е65 да драска.

---------- Предходен коментар публикуван в 01:58 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 03:19 ----------

Стигнах до извода че масово на Е серията се калкулира код 20499, не|можем да прочетем кода.... но можем да го нулираме, както са направили на Е50.Флашване ъпдейти и реинстали не са нужни.... (sun)

Zzipper
11.08.2010г., 17:04
Не знам дали е по темата, но аз имам следния проблем имам един N80, на който имам доста снимки от времето когато съм го ползвал, обаче незнайно защо картата с памет иска парола, а аз такава никога не съм въвеждал има ли начин пак чрез някаква програма да се разбере тази парола за да мога да си сваля снимките?

taner94
11.08.2010г., 17:26
1 С този метод нз как става но виж [Only registered and activated users can see links]
2 Надявам се да си с хакнат телефон, че иначе нямаш достътп до sys директорията..

Сега си намираш файлов мениджър. Също така ще ти трябва и разрешен достъп до скритите папки (за целта търсиш в мрежата как да го получиш). Отваряш файловият мениджър, в моят случай това е X-plore, отиваш в Tools, след това в Configuration и слагаш отметки на първите 4 полета, а именно: show hidden files, show ROM drives, show RAM drives, show system files/folders. След това бягаш в C:, след това в sys, в data - там се намира файл mmcstore. Копираш го на компютъра, слагаш му разширение .txt отваряш го и воала... имаме паролата. Подчертал съм я с червено, за да може кьоравите да я видят.

[Only registered and activated users can see links]

3 Крайният вариант е да опиташ да я сложиш в "card reader" и форматираш под Windows! След формат инсталираш bad copy pro на компа и се молиш тази програма при сканиране на вече празната и отключена карта с памет да ти възстанови снимките.
[Only registered and activated users can see links]

[Only registered and activated users can see links]
Bad Copy Pro [Only registered and activated users can see links]

Ето 3 метода...... успех.

taner94
12.08.2010г., 13:00
Ако не се форматира под Уиндолс, пробваш под Линукс.

emilms
13.09.2010г., 15:55
Много полезна тема.
На N95 процедурата NSS работи (тествано) но със Е72 ударих на камък

stasi
25.11.2010г., 22:05
при е75 ми дава на jaf че не свързан с усб!някой пробвал ли е на този модел че пробваж какво ли не и немога да го отключа?

dilqnps
26.11.2010г., 09:57
Опитай с NSS...

stasi
26.11.2010г., 13:33
Опитай с NSS...
пробвах и с NSS там ми дава error!
Искам да питам има ли зна4ение че USB кабелът ми е за нокия 5530xp...
че май от там идва проблема!
и с кои усб кабели е съвместим този на е75

dilqnps
26.11.2010г., 17:51
Ако Pc suite намира телефона няма да има значение,ако не го намира значи има значение........

stasi
27.11.2010г., 19:47
Ако Pc suite намира телефона няма да има значение,ако не го намира значи има значение........
PC Sute също дава грешка в усб! затова питам дали има разлика в кабелите или телефона е с прецакано усб!

dilqnps
28.11.2010г., 10:45
Ако намира др.ти телефон Pc suite,явно има разлика или телефона се е бъгнал направи му един формат...

stasi
28.11.2010г., 13:04
Ако намира др.ти телефон Pc suite,явно има разлика или телефона се е бъгнал направи му един формат...
От телефона е!пробвах и с кабел на е75 пак не става!как се форматира?

dilqnps
28.11.2010г., 13:57
[Only registered and activated users can see links] %F0%E4%F0%E5%F1%E5%F2

stasi
28.11.2010г., 15:32
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] %F0%E4%F0%E5%F1%E5%F2)
%F2%E2%EE+%F5%E0%F0%E4%F0%E5%F1%E5%F2 ([Only registered and activated users can see links] %F0%E4%F0%E5%F1%E5%F2)
Благодаря!!!всичко е ок след формата!

psihopata93
01.12.2010г., 21:16
Kолеги имам проблем с нокиа 6210 навигатор една приятелка си го е намерила но тела има код за сигyрност и немога да направя нещата с ННС щото не се включва за да му избера нокиа ПЦ а пробвах с програмата jaf но не ми го намира,aко може малко помощ

dilqnps
02.12.2010г., 10:14
Чети няколко поста над твоя няма да се повтарям всеки път...Формат и това е..

psihopata93
02.12.2010г., 13:32
Нестава с формат изписва ми
Found
Error reading full info...

dilqnps
02.12.2010г., 18:31
Опитай с деинсталиране на PCsuite за да може да ти намери телeфона...за др. не се сещам...

psihopata93
03.12.2010г., 19:35
А само с PCsuite ли става или и с OVI ? Че аз го пробвам с OVI

dilqnps
03.12.2010г., 20:35
За този телефон е най-добре с PCsuite......

iseeu
28.02.2011г., 21:17
Златни сте,метода за 5800 даден по горе действа безотказно! ([Only registered and activated users can see links] 2%D0%B5,%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%B 7%D0%B0+5800+%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%BF %D0%BE+%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B5+%D0%B4%D0%B5%D0%B9 %D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE% D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%BE%21&spell=1)

goro21
08.04.2011г., 11:51
колеги как да вкарам никиа 1600 в режим pc suite, немога да го включа иска код за сигурност, може би този модел ет варде стар за тези програми

tugitu
27.04.2011г., 22:53
А аз да Ви попитам .. преди ден два ми дадоха една тухла Нокиа 1208 ( без USB вход ), обаче с код. Има ли някакъв начин да узная кода ?? :hei

dilqnps
28.04.2011г., 11:00
А аз да Ви попитам .. преди ден два ми дадоха една тухла Нокиа 1208 ( без USB вход ), обаче с код. Има ли някакъв начин да узная кода ?? :hei
Oпитай така не съм тествал...

В случай че забравите кода за защита:

-Влизате тук [Only registered and activated users can see links]
-Давате *#06# на вашия телефон и ви излиза IMEI кода
-Въвеждате IMEI кода в страницата(генератора)
-При поискване на Security code(Код за защита) въвеждате кода който сте получили през генератора.
-Съвет от мен е направо да го смените от настройките на телефона с "12345"

izabelkata
29.06.2011г., 00:45
Здравейте, опитах с програмата NSS, но когато стигнах до там да отворя файла от папката pm там нямаше нищо. Какво да правя?

dilqnps
08.07.2011г., 14:17
Тук е описано по подробно как става [Only registered and activated users can see links]

acseto
05.10.2011г., 15:46
dobre nachina e qsen no pri men neiska da skanira izpiswa mi error nqkakwi idei po wuprosa mnogo shte sum blagodarna :)

Прочети правилата на форума, т.16 !!! :sorv:sorv:sorv

dilqnps
05.10.2011г., 21:19
Чети цялата тема за др незнам..Пиши на БГ

acseto
06.10.2011г., 11:39
добрем извинявам се за грешката с правописа .. при мен проблема е в НСС изписва ми ерор нз дали е от програмата или не открива телефона ..?

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

dilqnps
06.10.2011г., 14:15
Още на първа страница е описано как да се отстрани проблема...Хич не четете ве почвай всичко от начало деинсталирай и чети хубаво как се инсталира и другите работи описани в темата с друго не мога да помогна компа и телефона са си твои .........Опитай и с по стара версия на NokiaPC suite .......

acseto
06.10.2011г., 14:44
Благодаря за съдействието проблема идва от windowsa ми програмата е несъвместима просто трябва да го направя от някои със стара версия на windows .. ;)

danaec
09.10.2011г., 12:19
Здравейте, опитах с програмата NSS, но когато стигнах до там да отворя файла от папката pm там нямаше нищо. Какво да правя?

При мен се получава същата работа,виждам C:\Program Files\NSS\Backup\pm\358634014407609.pm но в папката pm няма никои:mah55

strghtflsh
28.12.2011г., 23:59
колеги как се работи с този jaf ?имам нокиа н95 8гб телефона е изключен и съм забравил кода ?някой може ли подробно да ми обясни ?

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

Koyar
18.02.2012г., 16:15
89687

За забравен код ползвам тази програмка,която не се инсталира на компа.Преди да я ползваш,разархивирай в някоя папка.

seyko72
25.02.2012г., 11:41
брато супер си стана на 5530

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

taner94
28.02.2012г., 23:13
Koyar ([Only registered and activated users can see links]) Програмката, която си дал за кои телефони е? При Е51 не разпознава кода.

blackcash
04.04.2012г., 14:00
много ми помогна програмата благодаря

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

Koyar
05.04.2012г., 12:11
Koyar ([Only registered and activated users can see links]) Програмката, която си дал за кои телефони е? При Е51 не разпознава кода.



Ами преди 2 години така успях да сменя кода на е71(заключен от оператор).Пробвал съм още с 6120 и 5800,работи без грешка,само телефона да е включен.

Carom3d
21.07.2012г., 22:34
Koyar , При мен на 6288 разчита само лок кода - 12345
Не намира кода ,който оператора е слагал (телефона е блокиран към мтел)

dirtyplay
21.07.2012г., 22:47
Koyar , При мен на 6288 разчита само лок кода - 12345
Не намира кода ,който оператора е слагал (телефона е блокиран към мтел)

Програмата е точно за този код за заключване не телефона, не е за операторския!

escrew
23.07.2012г., 21:53
Jaff + emulator ([Only registered and activated users can see links])
Инсталира се Jaff. Разархивира се емулатора OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5.exe (антивирусните могат да го отчетат като вирус). Влиза се в properties и се настройва да се пуска в compatibility mode за Windows XP SP2. Това се прави, ако не ви тръгва, защото не съм сигурен дали тръгва на Виста. На 7 мисля, че не тръгва иначе. Аз съм с Windows 7 x64 и съм го правил много пъти, така че не трябва да има проблем.
PS: Ако ви пита да инсталира драйвъри при инсталацията, кажете НЕ
от къде да разархивирам емулатора OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5.exe ? и някой да е успял на Nokia E5-00?

enmar
14.03.2014г., 22:35
работи сполучливо на модел 5130,поздравления и благодаря много ! :)