Вижте пълната версия : Спиране на интеренет, но да остане с Wi-Fi



Bratoev
12.02.2010г., 19:42
Решил сам да си закупя Magic, другата седмица чакам да получат доставка...и ми се иска да си спра всички видове интернет и да си оставя wi-fi-я! Причината е че не мился да си пускам засега план за интернет ще си поспестя паричките засега :hei. Надявам се някои да ми обясни набарзо :)

askata92
12.02.2010г., 22:35
Обаждаш се на оператора и казваш да ти спре мобилния интернет (GPRS И WAP).

nasky
13.02.2010г., 00:19
Или триеш GPRS настройките от менюто на телефона.

Bratoev
13.02.2010г., 11:01
Да си спра от оператора интернета е приемливо :) ама да си изтрия GPRS настройките.. се си мислех че някаде си из подменютата мога да го disable. Благодаря за насоките :)

nasky
13.02.2010г., 12:59
Възмижно и да може да се изключат от менюто,но знаеш ли коя програма ще си ги позволи пак и ще останеш изненадан(неприятно).

rijiq
16.02.2010г., 16:25
В моя герой имаше бутонче като гаежет за спиране и си работеше супер.
Ама сега съм с 2.1 и го няма ... и затова направо изтрих APN-а докато не си сменя тарифният план :P

alexgs
05.05.2010г., 19:08
От Market-a си дръпни "Data on demand".
Спира всякакъв интернет по GSM мрежата когато пожелаеш.

Нещо има обаче оплаквания, че не работи добре на някои хора.
При мен работи добре.

nasky
05.05.2010г., 21:49
Триеш настройките и тва е.Когато ти потрябват обаждаш се и ти ги пращат.

nrg
11.05.2010г., 17:00
APNdroid там ти е истината

asenna5
11.05.2010г., 18:45
Триеш настройките и тва е.Когато ти потрябват обаждаш се и ти ги пращат.

..Или си запазваш конфигуриращият СМС с настройките и ги инсталираш отново, когато ти потрябва, без да се обаждаш. Единствено инсталираш, рестартираш и си ток и жици..

Bojo666
18.05.2010г., 10:47
Има два варианта да си спреш нета през мрежата на оператора:

- през така наречения Widget (HTC Widget -> Settings -> Mobile network)
- oт настройките на телефона (Menu -> Settings -> Wireless Control -> Mobile network (махаш отметката и горе където ти дава силата на сигнала трябва да ти изчезне 3G, H, G или каквато там ти излиза)).

След това ако искаш да ползваш Wireless-a пускаш само него (Wi-Fi на мира се в Wireless control).

alfaro
09.07.2010г., 20:46
От Market-a си дръпни "Data on demand".
Спира всякакъв интернет по GSM мрежата когато пожелаеш.

Нещо има обаче оплаквания, че не работи добре на някои хора.
При мен работи добре.

Колега аз не я намирам...помогни....

---------- Предходен коментар публикуван в 17:12 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 17:46 ----------

Аз се обърнах към оператора, но те не ми помогнаха, защото нямали настройки за такъв модел. От настройки не става нищо... Явно само с някаква програма ще стане, но не намирам такава в Маркета...Моля ви помогнете...
Предварително Благодаря на всички отзовали се!

bo6o
09.07.2010г., 21:39
Кажи какъв ти е проблема - искаш да спреш\пуснеш нета от оператора, нещо нищо не разбирам???

Axxxel
09.07.2010г., 21:47
Да бе...и на мен нещо не ми стана ясно.
Щото спирането трябва да си го може от Settings--> Wireless Control.

alfaro
09.07.2010г., 23:22
Искам да го спра, но не може от настройки.Сега го пробвам с една програма от Маркета..да видим дали ще стане...и ще пиша!

Axxxel
09.07.2010г., 23:31
Ето ти копирано от упътването на GW 620:


Wireless Controls
At here, you can manage Wi-Fi
and Bluetooth. Also set airplane
mode and mobile networks.
Wi-Fi – Turn on Wi-Fi
Wi-Fi settings – Set Network
notification or add Wi-Fi network.
Bluetooth – Turn on Bluetooth.
Bluetooth settings - Set device
Name & Discoverability , Scan for
other devices.
Mobie networks – Set options
for roaming ,network and APNs.

Което ще рече, че или в Wireless control-->Mobile Networks трябва да имаш опция за спиране ;) .
Ако ли не...можеш да пробваш SMODA Widget - безплатно е в маркета и чета добри коментари за уиджета.

alfaro
10.07.2010г., 01:47
Момчета реших проблема с "APN OnOff" от Маркета. Благодаря още веднъж за съдействието!

bo6o
10.07.2010г., 09:51
Аз кардинално съм решил проблема като изтрих АПН-а \по-точно като не го въведох\ и отделно се обадих да ми спрат гпрс-а от сим картата - че има много легенди за натрупан мистериозен нет трафик.

alfaro
10.07.2010г., 19:38
Сложил съм му програма и съм изтрил всичко отвсякъде...и при това положение нормално ли е да се активира Google Maps? Плащам неясни сметки...точно за което споменаваш!

bo6o
10.07.2010г., 19:42
Триеш всичко от Access Point Names и няма да имаш нет. Отделно можеш да поискаш от оператора да ти спре гпрс-а от Сим Картата, като услуга.

rado243
07.08.2010г., 13:19
Tonggle Data е истината. Спира нета тотално,чак някой път неще да тръгне :)

anatol06
04.11.2010г., 14:43
Във фройто проблема е решен. Махаш отметката обмен на данни и интернета с мобилния оператор е спрян.

malkata7
13.07.2011г., 13:20
Моля за помощ,как да си изключа мобилния нет на Самсунг Галакси С.Благодаря ви предварително. :)

bo6o
13.07.2011г., 14:00
Settings-wireless&networks-mobile networks-mobile data-махаш отметката и готово.
Не че не го пише в предния пост, но явно жегата пречи на зрението...

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

malkata7
13.07.2011г., 14:59
Settings-wireless&networks-mobile networks-mobile data-махаш отметката и готово.
Не че не го пише в предния пост, но явно жегата пречи на зрението...

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

Там е работата,че нямам никаква отметка имам следното:
мрежа и безжични връзки > мобилни мрежи >мрежов режим и после
GSM/WCDMA(автоматичен режим)GSM само
Само WCDMA

bo6o
13.07.2011г., 15:54
Еми ногава на първо време изтрии АПН-а от оператора.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

malkata7
13.07.2011г., 16:04
Еми ногава на първо време изтрии АПН-а от оператора.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

А как става това трябва да се обадя на оператора така ли?
Благодаря предварително за отделеното време :)

bo6o
13.07.2011г., 16:39
Пак от там дето ти писах, от access point names.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

nargile
13.07.2011г., 19:14
Абе най-сигурно е да ти го спре оператора, че и аз ги бях изтрил, ама да не ти казвам каква сметка дойде.

Изпратено от моя HTC HD2 чрез Tapatalk

Axxxel
13.07.2011г., 21:48
Там е работата,че нямам никаква отметка имам следното:
мрежа и безжични връзки > мобилни мрежи >мрежов режим и после
GSM/WCDMA(автоматичен режим)GSM само
Само WCDMA
Недей да влизаш в "мрежов режим". Като влезеш в "мобилни мрежи" и там по-долу си имаш отметка за нет-а. Идея си нямам каква е на бг. Но видиш ли го, ще го познаеш.

malkata7
13.07.2011г., 23:00
Благодаря на всички за опитите за помощ но няма да се справя.Нямам никакви отметки нищо с което да изключа нета ще се наложи май да се обаждам на оператор,за сега оставям нещата така.Още веднъж ви благодаря:vn

speedy22
13.07.2011г., 23:09
Задръж бутона за изключване, и ще ти излезе едно меню, една от опциите е за спиране на мобилния нет, не знам как точно се казва при самсунг но е нещо от сорта на Мобилна мрежа или нещо такова.

Axxxel
13.07.2011г., 23:32
Ето ти го на английски с картинки :) :

1 - Menu-->Settings:
[Only registered and activated users can see links]

2 - Wireless & network:
[Only registered and activated users can see links]

3 - Mobile networks:
[Only registered and activated users can see links]

4 - Махаш отметката на “Use packet data”:
[Only registered and activated users can see links]

ИЛИ:

Натисни и задръж бутона за включване, докато не ти излезе меню. Избираш Data network mode:
[Only registered and activated users can see links]

malkata7
14.07.2011г., 11:26
Ето ти го на английски с картинки :) :

1 - Menu-->Settings:
[Only registered and activated users can see links]

2 - Wireless & network:
[Only registered and activated users can see links]

3 - Mobile networks:
[Only registered and activated users can see links]

4 - Махаш отметката на “Use packet data”:
[Only registered and activated users can see links]

ИЛИ:

Натисни и задръж бутона за включване, докато не ти излезе меню. Избираш Data network mode:
[Only registered and activated users can see links]


Нямам нито една от тези опции,които ми показваш не знам дали има значение че съм на ваучер или че съм с версия 2.1 нямам представа не съм на ясно с тия работи но не става никак:ops

DHD
14.07.2011г., 11:44
Колега като си на валчар за какво си пуснал темата и се занимаваш с глупости, 1 път ще ти свършат 5те лева и ще се научиш. :D
Кво толкова се чудиш всичко става в настройки /settings. :ihih

malkata7
14.07.2011г., 11:49
Колега като си на валчар за какво си пуснал темата и се занимаваш с глупости, 1 път ще ти свършат 5те лева и ще се научиш. :D
Кво толкова се чудиш всичко става в настройки /settings. :ihih


Не съм пускала аз темата и не става в настройки, ако ставаше нямаше да занимавам никой не съм чак толкова проста.А щом не става от там значи няма само един път да ми вземе 5-ТЕ лева.
Съжалявам,че ви занимавам с моите глупости още веднъж.

speedy22
14.07.2011г., 11:59
Добре де, задръж бутона за изключване и напиши тук какви опции има менюто което ти излиза.

malkata7
14.07.2011г., 12:11
Добре де, задръж бутона за изключване и напиши тук какви опции има менюто което ти излиза.

Тих режим
Режим полет
Изключен

Това са ми опциите.

bo6o
14.07.2011г., 14:06
Махаш сима, да не те набутва, ъпдейтваш до 2.2, спираш нета по някой от написаните начини и връщаш сима. Туй е най-лесно и полезно.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

myankov
14.07.2011г., 15:47
Както каза колегата си направи един ъпдейт на телефона и ще ти се появят тези функции. Друг вариант е да си спираш/пускаш нета с програма.



Колега като си на валчар за какво си пуснал темата и се занимаваш с глупости, 1 път ще ти свършат 5те лева и ще се научиш. :D
Кво толкова се чудиш всичко става в настройки /settings. :ihih

Не се прави на много остроумен, защото много бързо забрави какви въпроси задаваше и в какво количество бяха. Ако прочета подобен пост ще си изпросиш наказание. Или помогни или не пиши глупости.

malkata7
14.07.2011г., 16:33
Много ви благодаря за времето,което ми отделихте май ще прибегна до ъпдейта нямам друг избор.:vn

blackd3vil
16.07.2011г., 18:39
До колкото знам има си опция в менюто за изключване на мобилни мрежи,но си хваща wi-fi

myankov
16.07.2011г., 22:23
Тази опция я няма при 2.1 на Галаксито и ставаше с програма (поне доколкото си спомням).