Вижте пълната версия : GarminMobilePC - проблеми и дискусии

Страници : [1] 2

ixat
08.02.2009г., 14:59
Полезна програма за притежателите на на лаптоп.
Почти индентична с GarminMobileXT, но е предназначена за ПС.[Only registered and activated users can see links]
Работи под УиндоусXP, Виста и 7
Сигурен съм че много хора тук отдавна я познават и работят с нея.
Но сигурно има и други които ще останат приятно изненадани.
Начин на инсталиране:
Сваляте програмата от този линк.
[Only registered and activated users can see links]
1 Стартираме програмата и инсталирате в желана от вас директория.
2 Програмата ви пита дали имате Гармин gps приемник; натискаме YES
3 Done
4 OK
5 Skip
6 Yes
7 I Agree
8 В Settings/about намираме вашето Device ID
9 затваряме програмата
10 генерираме си код с генераторa приложен в архива (както при Мобиле xt но в генератора отмятаме Garmin Mobile PS)
Правим си SW.UNL поставяме в Папка Garmin Mobile PS в директорията където е инсталирана програмата.
П.С. Ако стартирате програмата в Trial Mode няма да видите Device ID.(В различните дялове на харда Ц. Д. Е. и тн. имаме различно Device ID)

Картите и тяхното отключване е както при MobileXT само в генератора отмятаме Garmin Mobile PS
BG text и BG voice се разархивират в съответните папки Text и Voice
За да търси на кирилица Заменяте файла Que.exe с този от архива по долу.

УСПЕХ

Версията споделена тук е 50070, последна за момента . Добавено е que.exe за търсене на кирилица предоставено ни от myancov и milstan за което благодаря.
Добавих по добър превод предоставен ни на tro4o .Благодаря му за труда!!!

denispetrov90
08.02.2009г., 16:15
Това с интернет ли се свързва или... ?

ixat
08.02.2009г., 17:33
Свързва се с блутут или USB GPS

BapBapuHaT
09.02.2009г., 00:49
Мога да кажа само, големи поздравления за точното описание и всички файлове на едно място.
Стана супер и сега мога да си преглеждам картите и преди да ги сложа на телефона и то на доста по - голям екран ;-):brf:brf:brf

silkis
24.02.2009г., 03:02
Здравейте на всички и много благодаря за тази чудесна програма.Имам два малки въпроса.Всичко ми работи OK с изключение,че трудно се свързвам с GPS (HOLUX-1000). Някъде от 3-4 опит,след рестарт на програмата но става.Нещо си мени портовете. Другия въпрос е може ли да се свързвам със сървара за теглене на информация - задръствания,времето и др.Иначе картите са супер,до сега бях с IGO08 но маи ще го оставя за резервен вариянт.

familiozo
24.02.2009г., 20:38
Здравейте на всички и много благодаря за тази чудесна програма.Имам два малки въпроса.Всичко ми работи OK с изключение,че трудно се свързвам с GPS (HOLUX-1000). Някъде от 3-4 опит,след рестарт на програмата но става.Нещо си мени портовете. Другия въпрос е може ли да се свързвам със сървара за теглене на информация - задръствания,времето и др.Иначе картите са супер,до сега бях с IGO08 но маи ще го оставя за резервен вариянт.

Можеш,за времето съм сигурен...при мен се свързва от 2 път.

ixat
24.02.2009г., 21:38
За времето то си е сигурно. Аз нямам никакви проблеми.
За другите опции задръствания и др. нямам опит не съм ги ползвал никога,защото съм в България а те май тук не вървят.
При мен проблеми с свързването също не е имало, винаги от раз.
Моят гпс. е холукс 240 слим а другият е престижо.
Версията на програмата с която работя е 50050
П.С. винаги прибавям gps-a като здвоено устройство към компа.

familiozo
25.02.2009г., 17:25
Това е версия 50060, в архива има пачнато que.exe за за търсене на кирилица(50060) кейген,унл фаилове +"Замена базовой карты",какво значи това вижте в архива..

п.с: бг войс и бг текст..малко по нагоре

niko
02.03.2009г., 00:39
Имам проблем.При всяко пускане ми казва
Cant Unlock maps using UNIT ID 212834295.Това стана след като отключих картите.И постояно ме пита дали съм си купил приемник на Garmin.На какво може да се дължи това.

familiozo
02.03.2009г., 02:21
Cant Unlock maps using UNIT ID 212834295.Това стана след като отключих картите.И постояно ме пита дали съм си купил приемник на Garmin.На какво може да се дължи това.

Прочети пак инструкциите по-горе..не си направил както трябва,някаде грешиш..ако те питА за "приемник" -провери си sw.unl фаила...ако не може да откл. картата-провери фаила които си направил за неиното откл....Gmapsup2.unl,gmapprom.unl или gmapsupp.unl...не забравяи да провериш пак ID -то..

п.с:използва се кеиген 1.5....

niko
02.03.2009г., 03:27
Бях се загледал в един филм и явно не съм направил някой неща както трябва,всичко е шест

cancer0703
04.03.2009г., 11:55

Проблема е, че не си отключил картата, която ползваш или си я отключил с грешен FID. В този случай дава такова съобщение.

silkis
11.03.2009г., 20:23
Здравейте пиша ви от Германия.Тествах го до тука на лаптопа и на нокията си.Картата си е добра,почти всичко си показва особено за камерите е доста полезна.Но внимавайте тази опция е забранена за тука,може да ви глобят.Единствения проблем който имам е че,като му задам адрес за друга държава в която не съм в момента нещо забива и дава проблем.А ако съм в същата държава където е адреса работи перфектно.Между другото по някой път ми дава странни марширути до целта(доста заобиколни) въприки настройките които съм задал.

thunder2006
12.03.2009г., 08:55
Здравейте!!!
Искам да помоля за малко помощ ако е възможно!
До сега не съм ползвал навигацията на Гармин но от прочетеното по горе ми се струва че тя ще е добро решение.Свалих си всичко и го инсталирах според инструкцията и си работи без проблем,но си нямам представа как се правят картите за тази навигация.Всички маи сте наясно с това така че ако не ви затруднявам бихте ли ме упътили от къде да ги изтегля и какви са особенностите за инсталиране и отключването.
Благодаря ви предварително за отделеното време!

Хиена
12.03.2009г., 13:28
Изтегляш тази карта
Най-добрата карта на БГ е тук ([Only registered and activated users can see links])Благодарение на iPmart ([Only registered and activated users can see links]) !!! Разархивираш я и поставяш по големия .IMG файл в папка Garmin там където е инсталиран.
След това пускаш Garmin и се наслаждаваш на прекрасната навигационна система.
Успех!!!!!!!!!!!

thunder2006
13.03.2009г., 09:08
Здравейте!
От линка който си ми дал по горе изтеглих само един фаил GMAPSUPP голям около 30мб.Като го сложих в папката на гармин след стартиране на програмата ми изписа че имам неотключена карта.
Как се отключват тези карти? Извинявам се за сигурно тъпия въпрос но никога не съм се занимавал с гармин и си нямам на идея как се правят тия неща
Мерси предварително за помоща!

ixat
13.03.2009г., 15:08
Прочети внимателно темата Garmin Mobile XT-Symbian S60 3rd Edition v5.00.xx

П.С.Отключването на картите е аналогично.
Успех!!!!!

Drakona
14.03.2009г., 00:16
Изтегляш тази картаРазархивираш я и поставяш по големия .IMG файл в папка Garmin там където е инсталиран.
След това пускаш Garmin и се наслаждаваш на прекрасната навигационна система.
Успех!!!!!!!!!!!

А как е id-то на тази карта? или е "free" :)

thunder2006
14.03.2009г., 05:10
Пооправих се с проклетите карти след като прочетох форума.
Само тази на България от по горния линк ми създава проблем.При опита ми да я отворя с мапсорса ми изписва че и трябвало някаква програма на геотреид .
Виждам че на телефоните могат да се качват по 3 карти а тук дали е възможно.
Когато избера менюто да е на руски всичко си става на руски,а когато избера да е на български само частично се кирилизира.Аз ли греша нещо или просто си е така?

Хиена
14.03.2009г., 13:53
А как е id-то на тази карта? или е "free" :)

Не е безплатна ,но е отключена.ФИД не ти трябва.

Пооправих се с проклетите карти след като прочетох форума.
Само тази на България от по горния линк ми създава проблем.При опита ми да я отворя с мапсорса ми изписва че и трябвало някаква програма на геотреид .
Виждам че на телефоните могат да се качват по 3 карти а тук дали е възможно.
Когато избера менюто да е на руски всичко си става на руски,а когато избера да е на български само частично се кирилизира.Аз ли греша нещо или просто си е така?
Не грешиш така е.Превода е непълен.

([Only registered and activated users can see links])

jgadjev
20.03.2009г., 11:10
Дали ще ми отвори картите, ако нямам никаква GPS връзка?
Добре ще е да можеш да разгледаш карта преди да я качиш на тела.

Хиена
20.03.2009г., 13:49
Няма да ти ги отвори без GPS връзка поне първоначално.Аз съм я инсталирал има български ,но е частичен.

jgadjev
20.03.2009г., 14:11
Добре мерси. То и без това нещо не мога да я инсталирам. Още в началото не разбирам кой точно "ехе" да отворя. Пробвах ама пък не мога да намеря никъде папка WZSEO.tmp.
Стана работата, след малко ровичкане по нета. Даже и ми отвори картата без приемник и ся си прая симулации.

caliglan
27.03.2009г., 20:44
Моля те обясни как става отварянето без GPS връзка или ме насочи към някаква информация в нета.
Благодаря предварително!
:wel

lozev
03.04.2009г., 21:17
Здравейте на всички. Имам един проблем с инсталацията на GarminMobilePC на нетбук ASUS Eee 4G.Инсталира се програмата но след това не изка да се стартира.Немога да намеря тези директории,които трябва да изтрия според инструциите от първа страница.На нормален лаптоп съм я инсталирал и работи безпроблемно.Явно има нещо спицифично за трзи нетбук-ове.Ако някой има идея моля да помогне.

loloholow
04.04.2009г., 02:15
Здравей и на теб. Няма да ти помогна особено, но аз инсталирах тази програма на моето PC и отделно на лаптоп ACER- някъв с 9 инчов дисплей (съжалявам че толкова отгоре го казвам) и проблеми и при 2та нямаше никакви (с операционни с-ми XP SP3 и SP2 съответно) Отбелязвам SP-то, защото съм имал случаи определени програми да създават проблеми при липса на такъв, което при теб силно се съмнявам, но знае ли се. Въпросните папки за изтриване и в 2та случая ги нямаше, но това не попречи на програмата да работи и то без грешка с Holux M1000. Отделно работеше вързана на реални и виртуални портове (чрез GPS Gate - заради IGO8PC). С лаптопа я ползвах в реални условия: забележки никакви. Така че пробвай отново и отново и ти пожелавам успех. Аз съм с 5.60 и относно файла с Бг менюто - не променя цялото меню (ако е от някоя навигация на GARMIN доста от менютата си остават некирилизирани).
Само за колегите искам да отбележа какво се случи при мен: При определен gamapsup2- сборка от доста различни страни и съответен unl файл съдържащ техните кодове, програмата ми даваше невъзможност за отключване и въпроса за гарминския GPS, който споменат по-горе. След 5-6 опита накрая просто gmapsup2 "стана" gmapsupp, a gmapsupp "се прекръсти" на gmapsup2 и съответните кодове и всичко се оправи, все едно проблем не е имало. Няма логика, но наистина нещата се оправиха. Надявам се да съм бил полезен някому все пак. Поздравления за страхотния форум!!!

ixat
04.04.2009г., 23:18
Здравейте на всички. Имам един проблем с инсталацията на GarminMobilePC на нетбук ASUS Eee 4G.Инсталира се програмата но след това не изка да се стартира.Немога да намеря тези директории,които трябва да изтрия според инструциите от първа страница.На нормален лаптоп съм я инсталирал и работи безпроблемно.Явно има нещо спицифично за трзи нетбук-ове.Ако някой има идея моля да помогне.

Инсталирал съм я на подобен нотбук без проблем, на уиндоус ЕКС ПИ.
Но провери все пак в уиндоуса дали от опции за папките ти е отметнато да виждаш и скритите файлове и папки.

П.С. Интерфейсът е свален от навигация НУВИ и за това няма пълно съответствие в всички подменюта и опции но само с това разполагаме в момента.

lozev
05.04.2009г., 00:12
Справих се с проблема без да трия никакви файлове и папки ............напрово след инсталацията ID-то и SW.UNL файла и всичко е ОК.

Carom3d
26.04.2009г., 11:45
Имам няколко въпроса
1. Защо не ме пита къде иска да се инсталира?
2. Защо не ми се показва иконка на десктопа?
3. Когато инсталирам -стартирам сетъпа,отивам и инсталирам MAIN.msi,
Казва ми ,че не е намерило предишни версии на гармин ,от там излизам от инсталацията,стартирам пак. Тогава инсталира ,точно както на телефон. Обаче ,пак не се появява иконка на десктопа.
Търся в старт менюто ,намирам гармина ,стартирам и ми пише the program will not responding.
Какво мама му стара не правя като хората. Всичко ,стъпка по стъпка правя ,както е описано в първия пост.Моля за малко помощ

ixat
26.04.2009г., 15:49
Имам няколко въпроса
1. Защо не ме пита къде иска да се инсталира?
2. Защо не ми се показва иконка на десктопа?
3. Когато инсталирам -стартирам сетъпа,отивам и инсталирам MAIN.msi,
Казва ми ,че не е намерило предишни версии на гармин ,от там излизам от инсталацията,стартирам пак. Тогава инсталира ,точно както на телефон. Обаче ,пак не се появява иконка на десктопа.
Търся в старт менюто ,намирам гармина ,стартирам и ми пише the program will not responding.
Какво мама му стара не правя като хората. Всичко ,стъпка по стъпка правя ,както е описано в първия пост.Моля за малко помощ

Да така е ,не пита къде да се инсталира.
Иконката на декстопа си я слагаш ръчно от директорията в която си я инсталирал(правиш шорткът).
Следвай стъпките описано е точно.
Ако все още имаш проблеми пиши едно лично и ще ти помогна в Skype.

tomovvd
26.04.2009г., 22:20
Ето малко по-подробно преведен БГ текст за програмата.

ivkoto™
26.04.2009г., 22:23
Версия 5.00.60

junta
13.05.2009г., 01:01
Ivko архива има парола каква е тя.

niko
13.05.2009г., 11:43
Не знам колко е нова тая версия но аз я ползвам от края на февруари.В архива има и руско Que.exe,замества се с оригиналното за да може да се търси на кирилица.
Линк ([Only registered and activated users can see links]) към архива,няма пароли.

ivkoto™
13.05.2009г., 12:00
Прикачих файла без парола. Извинявам се за неудобството.

valentin1988
29.06.2009г., 19:46
Здравейте ,

да знаете някоя програмка за самсунг и900 омния за GPS-a ?

martinski
29.06.2009г., 19:55
Пробвай с iGo8,определено няма да сбъркаш.
Другите навигации, като Garmin, Ndrive и TomTom също стават.:lol

valentin1988
29.06.2009г., 20:35
Мерси :) :) :) ;) :)

ще ми помогнеш ли да ги намеря като ми дадеш линк ?

Stambo
16.07.2009г., 20:30
А дали може за блутут GPS да се ползва вградения в Нокия 5800

junta
16.07.2009г., 20:46
Можеш да пробваш успешно съм пускал от н95 на GARMIN и IGO PC версиите с тази програма .

loloholow
19.07.2009г., 23:35
Случайно открих, че програмата си работи и без да бъде се инсталира и надстроява. Просто при копиране на папката с нея от един компютър на друг, трябва да се промени съдържанието на unl файловете, за да отговарят на "новия" хард диск. Ако някой изявява интерес към нея - качвам я в "рапида" със свободен акаунт (с търсене на кирилица, бг менюто, което е качено по-горе и бг глас).

danireo
20.07.2009г., 11:36
Ще пробвам. Благодаря.

BGRM
20.07.2009г., 11:45
Да,стана да се прехвърли на друг компютър.

sacheto
20.07.2009г., 12:47
Да може, с програмата ExtGPS [Only registered and activated users can see links] аз ([Only registered and activated users can see links]) ползвам N78 за външен ГПС приемник и работи идеално.

nekav
20.07.2009г., 16:54
На някой излизала ли му е следната грешкс "This application has failed to start because TosBtAPl.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem."
На мен непрекъснато ми излиза през 20-30 секунди докато програмата е включена :( . Направил съм UNL файловете за картата и програмата както трябва (картата ми излиза и при включване на програмата не ме пита дали имам GPS на Garmin, а направо натискам I Agree за призива да шофирам безопасно и си тръгва)
Също и не може да ми намери вградения GPS на Nokia N82 (използвам ExtGPS за свързване с лаптопа) и си мисля че точно заради тази грешка не могат да се синхронизират...Преинсталирах Garmina 2 пъти на лаптопа, но все ми излиза грешката

kiriltochev
28.07.2009г., 10:29
При мен не успява да се закачи към интернет... Не знам защо

icho™
28.07.2009г., 20:25
На някой излизала ли му е следната грешкс "This application has failed to start because TosBtAPl.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem."
На мен непрекъснато ми излиза през 20-30 секунди докато програмата е включена :( . Направил съм UNL файловете за картата и програмата както трябва (картата ми излиза и при включване на програмата не ме пита дали имам GPS на Garmin, а направо натискам I Agree за призива да шофирам безопасно и си тръгва)
Също и не може да ми намери вградения GPS на Nokia N82 (използвам ExtGPS за свързване с лаптопа) и си мисля че точно заради тази грешка не могат да се синхронизират...Преинсталирах Garmina 2 пъти на лаптопа, но все ми излиза грешкатаАко си качил две карти размени имената им и имената на ключовете , ако имат.

zazaq77
29.07.2009г., 00:08
Случайно открих, че програмата си работи и без да бъде се инсталира и надстроява. Просто при копиране на папката с нея от един компютър на друг, трябва да се промени съдържанието на unl файловете, за да отговарят на "новия" хард диск. Ако някой изявява интерес към нея - качвам я в "рапида" със свободен акаунт (с търсене на кирилица, бг менюто, което е качено по-горе и бг глас).

Би ли дал нов линк.Този не работи.

loloholow
29.07.2009г., 02:06
Би ли дал нов линк.Този не работи.

Заповядай. Линкът ще е активен за 10 сваляния. Успех :)

zazaq77
29.07.2009г., 02:16
Благодаря ! Подборката е добра !

pambovr
29.07.2009г., 17:48
Здравейте!За камион мога ли да използвам GarminMobilePC .имам я инсталирана лаптопа ,но не знам как да ми показва кои пътища са забранени за 20 тонни автомобили?прави ми маршрутите за автомобил.

Хиена
29.07.2009г., 18:22
При Garmin XT настройката за камион е:
Tools/Settings/Routing/Calculate Routes for------->Truck.
Променяш си настройките за камион,автомобил,линейка и т.н.
Виж дали е така и при Garmin PC и пиши за да се знае.

pambovr
29.07.2009г., 18:57
не е точно така при мен:настройки/маршрут/калкулира маршрут за/..и тук има само автомобил/мотоциклет,пешеходец и велосипед.не намирам друго.

icho™
29.07.2009г., 19:54
Няма настройка за камион , само тези трите са , не си" играй" да търсиш.

nekav
29.07.2009г., 20:36
Ако си качил две карти размени имената им и мената на ключовете , ако имат.
Butu2266 мерси за съвета. Днес проверих какви карти съм сложил и видях, че е само една. Стартирах приложението пак да се поборя малко и тоя пън не ми излизаше грешката и взе, че се свърза :lol:okappa :ssse. Не съм променял нищо (само се е оправило :) )

pambovr
30.07.2009г., 08:09
Няма настройка за камион , само тези трите са , не си" играй" да търсиш.
Добре,тогава коя навигация да използвам?Дай ми линк към такава на Гармин,или друга.Преди имах Route66(2005) ,но Източна Европа беше зле.

Хиена
30.07.2009г., 13:01
Разгледай [Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links]Усрех.

didipov
31.07.2009г., 01:34
Добре,тогава коя навигация да използвам?Дай ми линк към такава на Гармин,или друга.Преди имах Route66(2005) ,но Източна Европа беше зле.

Нещата за камион са малко по сложни;), не е само до софтуер(garmin, igo, sygic, totom), а и до карти. Какво искам да кажа че трябва да има инфо в картата за височина на мостове, товаропоносимост, околовръстни (за камиони).....За сега (поне така мисля)на тези условия отговаря томтом, ест. с подходящите карти. От гармин май бяха обещали че до края на годината ще имат разработка за камиончета.

LNikolov
10.08.2009г., 18:59

Колега вече няколко години използвам Garmin Mobile PC из цяла европа и нямам никакъв проблем с забрани,ниски мостове и тунели не ме е подвеждала никъде а пък и такива ниски мостове и тунели ги има като POI точки за цяла европа !!!
А по европа с камион няма нищо по добро от добрия стар и дебел атлас!!!

---------- Предходен коментар публикуван в 17:48 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 17:59 ----------

При Garmin XT настройката за камион е:
Tools/Settings/Routing/Calculate Routes for------->Truck.
Променяш си настройките за камион,автомобил,линейка и т.н.
Виж дали е така и при Garmin PC и пиши за да се знае.
Каквито и настройки да му сложиш от това меню то си те води все по един и същ начин пробвавал съм и с кола и с камион все е тая!!!

ttdimitrov
16.10.2009г., 15:48
Може ли да дадете линк за програмата за ExtGPS.Този който е на стр.5 нещо не мога да го сваля.Благодаря

boruna82
16.10.2009г., 18:02
Може ли да дадете линк за програмата за ExtGPS.Този който е на стр.5 нещо не мога да го сваля.Благодаря

Ето колега.2thumbsup

gido
19.10.2009г., 11:47
Здравейте всички!Искам да Ви попитам нещо,инсталирах си последната версия на GARMIN MOBILE PC,нямам GPS,отварям си картите да си ги разглеждам преди да си ги сложа в навигацията,но ми прави впечатление че много бавно ми работи самата програма,чакам доста докато влеза в самата програма.Не вярвам да се дължи на компа ми/RAM 1.5GB/Някой имал ли е този проблем?Благодаря Ви предварително.

Хиена
19.10.2009г., 14:03
Да, бави ти защото постоянно търси GPS сигнал, ама не намира и почва наново...:wel

gido
19.10.2009г., 16:45
Благодаря за бързият отговор.

shoker
18.11.2009г., 12:04
А на устройства с WinCE 5.0 как става инсталацията на Гармин?
(съжалявам ако някъде има отговор на този въпрос)

martinski
18.11.2009г., 14:02
Пробвай с това ([Only registered and activated users can see links])!2thumbsup

shoker
18.11.2009г., 16:44
Благодаря за отговора.
А дали има по-нова версия от тази 5.00.20 за WinCE?

martinski
18.11.2009г., 17:46
За WinCE и PPC няма по нови версии.:ops

lozev
10.12.2009г., 21:18
Това е твоята тема Наско [Only registered and activated users can see links]

igrachyt
11.12.2009г., 09:30
Колеги,
Искам да попитам могат ли да се ползват 100-те нац.обекта,прир.забележителности и камери на Garmin mobile PC.
Ако може , къде и как се поставят тъй като нямам папки GPX и POI.

nakatasan
11.12.2009г., 21:20
След като вече сме инсталирали програмата отиваме:
за XP C:\Documents and Settings\"USER NAME"\Application Data\GARMIN\GarminMobilePC

Е да, ама не. Отивам до тук "за XP C:\Documents and Settings\"USER NAME"\Application Data\", но папка GARMIN нямам какво да правя? Моля някой да помогне за решаване на проблема и да мога да си я стартирам както трябва.

icho™
11.12.2009г., 21:31
Колеги,
Искам да попитам могат ли да се ползват 100-те нац.обекта,прир.забележителности и камери на Garmin mobile PC.
Ако може , къде и как се поставят тъй като нямам папки GPX и POI.Могат да се използват , порсто си създай папка POI и там ги сложи.;)

ixat
13.12.2009г., 22:07
nakatasan

Забранил си личните си съобщения и мога да ти отговоря само тук.

ИЗВИНЯВАЙ сега видях съобщението ти.
Папката ще я видиш когато започнеш инсталацията и не я прекъсваш.
Просто тя спира в един момент а ти без да пипаш нищо търсиш посочената папка или файл.
Нагласи от опции за папките да се виждат скритите файлове и папки.
A ako те мързи свали това [Only registered and activated users can see links] постави папката в който дял си избереш и стартирай Que.exe
После остава да си направиш отключващите файлове.
Успех.

Nasko 27

Тука пише
The floppy disk contains USB drivers for Windows 98/ME and Windows 2000. There are no install instructions, or drivers for Windows XP
Може и да има ЕКС ПИ или ВИСТА драйвери за твоя модел ГПС но производителят не ги предлага.
Търси и ще намериш решение! Успех.

Хиена
13.12.2009г., 22:32
Не ги е забранил.Не отговаря на последните 2 точки от правилата.

viktor 5
15.12.2009г., 16:41
Моля помогнете изтеглих всички файлове но не мога да се ориентирам кои файл да стартирам ,кой файл е ехе нещо не ми се получава.

ixat
15.12.2009г., 21:47
Моля помогнете изтеглих всички файлове но не мога да се ориентирам кои файл да стартирам ,кой файл е ехе нещо не ми се получава

Свали това [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) постави папката в който дял си избереш и стартирай Que.exe
После остава да си направиш отключващите файлове.

viktor 5
16.12.2009г., 18:44
Много благодаря за сега всичко е супер.

nakatasan
16.12.2009г., 18:47
Здравейте, как да си отключа картата на БГ, като нямам FID кода?
Моля помогнете.
Сърдечно благодаря

snikolaev74
16.12.2009г., 19:02
Изтегли си "Gmaptool" и си готов с FID кода.2thumbsup

viktor 5
16.12.2009г., 22:03
Да може, с програмата ExtGPS [Only registered and activated users can see links] аз ([Only registered and activated users can see links]) ползвам N78 за външен ГПС приемник и работи идеално.

Моля помогнете инсталирах си тази програма свързвам се и постоянно ми иска разрешение за връзка разрешавам и до там :nvg

---------- Предходен коментар публикуван в 19:18 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 20:44 ----------

Можеш да пробваш успешно съм пускал от н95 на GARMIN и IGO PC версиите с тази програма .
Грешка става въпрос за тази програма.
Моля помогнете инсталирах си тази програма свързвам се и постоянно ми иска разрешение за връзка разрешавам и до там:D:nvg

---------- Предходен коментар публикуван в 20:44 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 21:03 ----------

Помогнете моля

Хиена
16.12.2009г., 22:38
Здравейте, как да си отключа картата на БГ, като нямам FID кода?
Моля помогнете.
Сърдечно благодаря
Прати ми линк на лична аз ще ти я отключа за 100години и ще ти я върна.:cincin

Не всички карти се отключват по FID със генератора!!!!

viktor 5 ([Only registered and activated users can see links]) та какъв е точно проблема?

nakatasan
16.12.2009г., 22:54

Оки, да си изтегля тази програма, ама нещо и нея не намирам:giu:sm:eek:

Гада
17.12.2009г., 00:00
Nasko 27

Тука пише
The floppy disk contains USB drivers for Windows 98/ME and Windows 2000. There are no install instructions, or drivers for Windows XP
Може и да има ЕКС ПИ или ВИСТА драйвери за твоя модел ГПС но производителят не ги предлага.
Търси и ще намериш решение! Успех.

Мерси но за сега нищо не намирам както и да е предлагаха ми го да го копувам но след като няма драйвери ще се откажа

troi4o
08.01.2010г., 14:01
Някой успял ли е да генерира код с Keygen 1.5 за Garmin Mobile PC за карта с 5-цифрен FID? При мен нещо не се получава отключването. С 4-цифрен FID работи.

georgi44
08.01.2010г., 14:08
Има програма Garmin Unlocker,с нея трябва да стане.Обърни се към pstoichev,тоѝ е наѝ добре запознат.

troi4o
08.01.2010г., 14:16
Благодаря, помогна! Явно има бъг в генератора при GarminMobilePC и 5-цифрен FID.

gibi13
08.01.2010г., 16:01
Някой успял ли е да генерира код с Keygen 1.5 за Garmin Mobile PC за карта с 5-цифрен FID? При мен нещо не се получава отключването. С 4-цифрен FID работи.
Ето този работи.:wel

troi4o
08.01.2010г., 17:23
Много ти благодаря, gibi13! Реп+

Хиена
08.01.2010г., 19:03
На Петър картите, не се отключват със генератор.
Карта със FID 12001 и 12002 не се отключват със генератор.
Ако някой си мисли, че ги е отключил със генератора, нека махне ключа от папка Garmin за да види, че неговите карти, които са във нета са тотално отключени.2thumbsup

nakatasan
12.01.2010г., 22:40
Здравейте, има ли версия на GarminMobilePC и карти за windows 7?

evvel
13.01.2010г., 01:14
Тази версия върви на Вин7. Картите са същите като за телефона.

nakatasan
13.01.2010г., 21:05
Имаш предвид версия GarminMobilePC_50050 ли? Тази версия ако върви без проблеми на windows 7 ще е оки. Аз все още съм с ХР и ми е притеснено

evvel
14.01.2010г., 00:11
На ХП ми беше инсталирана на E:\GarminMobilePC след като инсталирах Win7 без да я инсталирам направо си стартирах Que.exe и програмата тръгна.

icho™
23.01.2010г., 12:35
Преработен Бг глас в който има гласово подсказване за камерите.Когато наближите такава зона ще чуете "Намалете скороста".Фразата я чувате благодарение на djovanins.
([Only registered and activated users can see links])

24849

viktor 5
23.01.2010г., 18:47
Здравейте отново можели малко помощ не мога да стартирам GarminMobilePC_50060 дали не си пречат с предишната версия

myankov
23.01.2010г., 22:20
Ако имаш предишна версия я махаш и тогава слагаш тази.Пробвал съм тази версия и работи без проблеми.

n0k1
27.01.2010г., 22:31
Имам Нокиа Н97мини. Мога ли да използвам GPS приемника на телефона ,като приемник за лаптопа? И как да стане!

viktor 5
28.01.2010г., 00:02
Търси това extgps има го в сайта, ако има проблем пиши.

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Прикачени файлове[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) (39.5 КБ, 177 Разглеждания
Това дали ще стане на GARMIN MOBILE XT 5.00.50

---------- Предходен коментар публикуван в 20:11 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 20:16 ----------

Това дали ще стане на GARMIN MOBILE XT 5.00.50:D или някои да подскаже за бг на GARMIN MOBILE XT 5.00.50 :nvg:kapo:nain:kapo

martinski: Публикуването на няколко поредни поста не се разрешава. Редактирайте първият! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

icho™
29.01.2010г., 21:54
Отговорих ти вече ТУК ([Only registered and activated users can see links]) .

n0k1
31.01.2010г., 00:16
Свалих extgps, инсталирах го на тeлефона , но не мога да свържа Garmin MobilePC с GPS приемника на телефона. Появява ми се съобщение на лаптопа като стартирам Garmin MobilePC , че приемника ми не е Гармин и програмата иска активация, като ми показва ID , което е 22 цифри ибукви.

myankov
31.01.2010г., 00:42
Направи ли си отключващият файл SW.UNL и да го поставиш в папката Гармин на PC?

n0k1
31.01.2010г., 12:16
Направил съм, но като стартирам програмата, първият прозорец който се отваря, ме пита какъв ми е приемника. Така ли трябва да е?

myankov
31.01.2010г., 12:22
Дай ми цифрите на Card ID и ще ти направя файла.

n0k1
31.01.2010г., 12:43
ID : 34893882482

Този номер поставям в кей_генератора, поставям отметка за GarminMobilePC, генерирам ключа. След което ключа го поставям в Notepad и и му давам Save as с име SW.UNL. Този файл поставям в папката Гармин.
Явно нещо бъркам. Може би ще трябва да трия и да почна съвсем от начало. Незнам!

icho™
31.01.2010г., 13:12
Я сложи този.
25796

gogi713
03.02.2010г., 01:15
Направил съм, но като стартирам програмата, първият прозорец който се отваря, ме пита какъв ми е приемника. Така ли трябва да е?

Не си отключил програмата

n0k1
03.02.2010г., 23:32
Е как да я отключа?

gogi713
04.02.2010г., 00:54
Е как да я отключа?
Първо я стартираш и даваш да си търси приемник.Важното да се появи самата програма в горния десен ъгъл ще ти се появи една скала и червено кръстче това означава че програмата не е отключена!Отиваш на Settings ще ти се отвори едно меню и едно синьо топче на него пише About кликваш върху него и ще излезне Software Unit ID:111111111111 и някакви цифри те ти трябват записваш ги мното внимателно и затваряш програмата.Слетова ти трабва кей генератор1,5 гармин тези ги поставяш където пише Enter your Unit ID here: 11111 от долу даваш на Garmin Mobile PC и след това генерираш това което излезе го копираш и след това на Notepad го поставяш и този файл го именуваш SW.UNL и го хвърляш в праграмата.

invizitor
04.02.2010г., 10:09
може ли накой дами каже от каде мога да_си дръпна GARMIN за HTC PPC WM 6.1. благодаря преджарително.

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

gogi713
04.02.2010г., 10:20
може ли накой дами каже от каде мога даси дръпна GARMIN за HTC PPC WM 6.1. благодаря преджарително

Не позволен линк

martinski:Директни линкове и картинки към и от официални сайтове са забранени! Такива могат да бъдат използвани САМО през безплатни хостове. Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

ID : 34893882482

Този номер поставям в кей_генератора, поставям отметка за GarminMobilePC, генерирам ключа. След което ключа го поставям в Notepad и и му давам Save as с име SW.UNL. Този файл поставям в папката Гармин.
Явно нещо бъркам. Може би ще трябва да трия и да почна съвсем от начало. Незнам! Ето ти готов SW

n0k1
04.02.2010г., 21:00
Свалих предоставената програма от IXAT и тръгна на лаптопа.Свалих extgps и го инсталирах на телефона -Nokia N97mini,
Имам 2 проблема!
1.Нормално ли е като стартирам на телефона extgps, същия да се свързва с интернет през GPRS.
2След като настроя блутута на лаптопа да се свърже с телефона през extgps, индикатора на телефона показва че се е свързал с лаптопа, а индикатора за връзка със спътниците остава червен, т.е. не е установил връзка. В същото време програмата extgps от телефона се вързала с интернет през GPRS и товари трафик, направо съм ошашавен. След известно време Гармина от лаптопа, като не намери GPS през ком порта , започва да търси през блуттута и на телефона започват да излизат непрекъснати съобщения "позволявате ли връзка с ........лаптопа".Ужас

Хиена ([Only registered and activated users can see links]) 18. Пише се главно в черен цвят. Другите цветове се използват за наблягане на някоя дума или израз. Забранено е да се употребява червено.Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

lozev
04.02.2010г., 22:08
1.Нормално е extgps да се свърже през GPRS за около 10 секунди и после си намира спътниците а GPRS-а спира сам когато изпише Satellite FIX и червената точка стане зелена.Ако не изкаш да ти прави трафик изключи A-GPS функцията на телефона.
2.А за буутута влез в настройките на телефона и на Сдвоени Устройства дай на лаптопа да е Упълномощено.

gogi713
05.02.2010г., 01:26
Свалих предоставената програма от IXAT и тръгна на лаптопа.Свалих extgps и го инсталирах на телефона -Nokia N97mini,
Имам 2 проблема!
1.Нормално ли е като стартирам на телефона extgps, същия да се свързва с интернет през GPRS.
2След като настроя блутута на лаптопа да се свърже с телефона през extgps, индикатора на телефона показва че се е свързал с лаптопа, а индикатора за връзка със спътниците остава червен, т.е. не е установил връзка. В същото време програмата extgps от телефона се вързала с интернет през GPRS и товари трафик, направо съм ошашавен. След известно време Гармина от лаптопа, като не намери GPS през ком порта , започва да търси през блуттута и на телефона започват да излизат непрекъснати съобщения "позволявате ли връзка с ........лаптопа".Ужас

Хиена ([Only registered and activated users can see links]) 18. Пише се главно в черен цвят. Другите цветове се използват за наблягане на някоя дума или израз. Забранено е да се употребява червено.Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

Едното няма нищо общо със другото просто си намери порта на лаптопа който се свързва със телефона а за GPRS си има програмка която му забрьнява да се включи

newyork
05.02.2010г., 13:33
Imam Garmin XT Mobile i raboti perfectno no imam edin problem.Kato iskam da zadam marshirut(where to go)mi otvarq da izbera strana ,posle grad(dava mi opcia da napisha imeto na grada i da go tursq)no kogato napisha imeto na grada mi izpisva nqma takyv(a kato go scroll i go namiram).Nqkoi ima li systiq problem.Izpolzvam N82 i 5.01LAT BG karta.
Blagodarq.

martinski:Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език. Явни демонстрации на неуважение или нежелание да се използва ще се смятат за “неуважение към останалите участници”. Такива мнения на участници, които отказват да пишат на кирилица, ще бъдат редактирани или отстранявани и авторите наказвани.

gogi713
05.02.2010г., 13:49
Imam Garmin XT Mobile i raboti perfectno no imam edin problem.Kato iskam da zadam marshirut(where to go)mi otvarq da izbera strana ,posle grad(dava mi opcia da napisha imeto na grada i da go tursq)no kogato napisha imeto na grada mi izpisva nqma takyv(a kato go scroll i go namiram).Nqkoi ima li systiq problem.Izpolzvam N82 i 5.01LAT BG karta.
Blagodarq.

Ти град ли търсиш или адрес? Има варианти на тази карта които не търсят по адрес

newyork
05.02.2010г., 14:37
Za pyrvi put chuvam takova nesto
Az tursia adress v grad i za da otida da napisha adresa mi dava da izbera dyrjava,sled tova grad i chak sled tova ulica.No az dori i grada ne moga da namerq(sys tursa4kata koqto e dadena).

martinski:Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език. Явни демонстрации на неуважение или нежелание да се използва ще се смятат за “неуважение към останалите участници”. Такива мнения на участници, които отказват да пишат на кирилица, ще бъдат редактирани или отстранявани и авторите наказвани.

gogi713
05.02.2010г., 16:18
Za pyrvi put chuvam takova nesto
Az tursia adress v grad i za da otida da napisha adresa mi dava da izbera dyrjava,sled tova grad i chak sled tova ulica.No az dori i grada ne moga da namerq(sys tursa4kata koqto e dadena).

Примерно София не можеш ли да я намериш!

---------- Предходен коментар публикуван в 14:10 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:18 ----------

Ne moga da q namera kato izpolzvam tursa4kata.drugiq variqnt e da prevyrtq 55000 pozicii da ia tursq v direktoriqta.
tova mi beshe interesno che ne moga da tursq a samo da se rovq i izbiram.Sigurno ima opciq no ne q znam kude e.

Е то е Tools-Setings-Map но имаше един вариант OFRM Geotrade v5.01 LAT LITE който имаше тези проблеми определено не е от програмата.Другите карти ако имаш такива ги изключваш нали и търсиш на латиница

n0k1
06.02.2010г., 12:03
Едното няма нищо общо със другото просто си намери порта на лаптопа който се свързва със телефона а за GPRS си има програмка която му забрьнява да се включи

Коя е тази програмка?

newyork
06.02.2010г., 12:57
Не аз не ползвам Лайт версията.
Просто не знам защо не може да търси.Ще направя видео и ще го сложа в утубето да видите за какво става на въпрос.

---------- Предходен коментар публикуван в 11:33 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:57 ----------

Откриь си грешката.Важно е да няма други карти осжен тази с коята работиш ина4е си пре4ат.Единствено не ми хареса е 4е няма Младост 1 в София като избор.Може ли някои да провери на неговата карта дали може да отиде на адрес Младост 1(ще ви изпише най вероятно Младост 4).

myankov
06.02.2010г., 14:02
n0k1 щом индикатора ти показва,че телефона е свързан с лаптопа е добре,но за да ти се появят спътниците трябва с телефона да излезеш на открито иначе няма как да хванеш сателити с вградения GPS на телефона на закрито.

igrachyt
06.02.2010г., 14:11
Здравейте,инсталирах си win7 и сега не мога да подкарам Garmin mobile PC.Има ли вариант да инсталирам Гармина на лаптопа?

pambovr
06.02.2010г., 14:22
Не би трябвало да имаш проблеми.При инсталацията допускаш грешка.Няколко пъти съм го слагал на лаптопи със СЕДМИЦА ,без проблеми!Ако не успееш пробвай с "copy paste".

gogi713
06.02.2010г., 14:25
Коя е тази програмка?

NoData се казва

GM™
20.02.2010г., 16:55
Излязла е нова версия на GARMIN MOBILE PC 5.00.70 от February 19, 2010

Voodoo
20.02.2010г., 17:43
Поправките в новата версия ;)

Changes made from version 5.00.60 to 5.00.70:

Fixed problem where clicking on a text field which already has the focus causes it to stop accepting input.
Fixed problem where clicking the add via point button on the edit route page quickly causes all buttons on the page including find to incorrectly redirect back to the edit via point page.
Fixed problem where route details are not maintained when GPS satellites are lost.
Corrected handling when recalculation occurs during route editing.
Corrected viewing Route Details during route doesn't keep up with route correctly.
Corrected double highlight possible from many locations if multiple shortcut keys are pressed.
Fixed crash condition involving button click state while traversing pages.
Fixed asserts and crashes that occur when using the recent finds feature and other parts of the program if a map file goes missing after it has been in use for a while, e.g. right after a RMU is installed.
Fixed a crash that could happen on entry to the vehicle page.
Fixed multiple issues using QueViewPointOnMap.
Made several updates for vendor attributions -- weather provider is no longer CustomWeather, changes to never show thier logo.
Fixed problem caused by certain 20x units that cause a corrupted registration code to be written to GarminDevice.xml.
Fixed a crash with Garmin Online subscription page.
Fixed map drawing problem while zooming in/out on map.
Fixed issues with the avoidance wizard failing to update the map.
Fixed issues with repaint on regained focus,.
Prevent periodic asserts on shutdown.
Ensure support for map updates and Accessory Map Download support.
Ensure the C# API bindings work well.
Fixed problem where route preview page doesn't correctly display preview map.
Made go button on route overview field highlightable.
Fixed various double highlight issues.
Fixed highlight issues on address and intersection searches.
Fixed rare access violation during shutdown.
Fixed assert and crash when navigating with latitude/longitude gridlines enabled.
Fixed crash if voice files are missing or unreadable.
Fixed crash seen when application window is resized to be very wide.
Fixed problem with spelling state in address search.
Fixed problem during GPX import process that causes multiple route calculation progress boxes.
Improve behavior of GPX imports in order to make everything work consistently.
Fixed problem where drawing map north up takes over 50% cpu when the map is not moving.
Allow double clicking of title bar to maximize/minimize application.
Fixed double highlight problem on Mapsource page.
Improved appearance for turns and recent finds pages.
Removed set position button from browse map.
Changed Managed API example project to link against the managed DLL.
Added support for more coordinate entry formats.
Fixed highlight being lost on page when clicking with message box open.
Fixed position input pages.
Changed GPX route imports to use global route calculation preference.
Fixed multiple aspects of importing tracks from GPX files.
Fixed a minor keyboard navigation issue on Recently Found page.
Fixed problem where Safety Cameras service not listed on Garmin Online Subscription Status page even when available.
Fixed problem when backing out of the details page after doing an address search with one result, no map is shown.
Fixed problem where blank results on POI search if no results are found instead of having ?None Found? displayed.
Fixed problem where maximize button was missing under certain build conditions.
Fixed some problems with keyboard navigation and selection on point review page.
Fixed a problem that allowed double highlight on settings page.
Fixed some rare drawing issues in Vista.
Fixed issues that occurred in address searches when multiple mapsets were present on the computer.
Made some drawing performance improvements.
Made small improvements to GPX import support.
Fixed an exception produced by returning from the Hotels page before it has finished loading.
Fixed a problem caused by opening the application in background mode and subsequently launching into it from the SDK, hitting the [X] button will result in an unusable application.
Made changes to improve importing from MapSource.
Made Garmin Mobile PC compatible with use of eTrex X units, other newer eTrex units, Oregons, and Colorados as sensors.
Fixed problem of multiple items getting highlighted on Extras page and fixed highlighting issues when returning to this page.
Fixed problem where navigation text field does not always go all the way to the right side.
Started searching for device upon initial application start up, not just upon user clicking 'I Agree'.
Added the following standard MS shortcuts for the editing of text boxes: control-left arrow, move cursor left to next white space (one word) and control-right arrow, move cursor right to next white space (one word)
Improved warning message for Garmin Online Access. Changed Done button to Ok and Cancel on Garmin Online page.
Fixed problem on vehicle selection page where vehicles were getting cut off on rotation.
Allowed more than 2 vehicles to be seen on the on vehicle selection page, if the page is big enough.
Fixed problem where saving an airport as a favorite returns you back to the Airport Information page instead of to the Options page.
Bring up appropriate 'Please Wait' dialog when user calls one of the QueSelectPoint... functions.
Added capability to use multiple map files.
Added mouse wheel support to scrollable text fields.
Fixed rare problems caused by receiving bad map unlock codes.
Added ability to handle three new safety camera regions.
Fixed problem of page up and down buttons missing on Detour by Upcoming Turn page.
Fixed problem of highlight lost when going BACK after address search

Zombi
22.02.2010г., 14:41
Програмата можели да работи във офлайн режим ? да не иска интернет или да се свърза със други устроиства ?

martinski:Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!

qwazer
22.02.2010г., 14:51
Здравейте, ползвам Garmin в телефон Simbian бих казал успешно. Сега се опитвам да го пусна и на WinXP. Успях да инстал програмата но за сега няма карти и екстри (БГ глас, радари....
Доста почетох но за сажаление не разбрах отговорите на някой вапроси.
1.Едни и сащи карти ли се използват за телеф. и компа?
2. На по нова версия карта пише че е ъпдейт . Това цяла карта ли е или за да я ползвам трябва да имам някаква по стара (основа ) която да ъпд?
3. Файлове с различни разширения(gpx, gpi, gtt, vpm, sum) и всички други използвани за този софтуеър. Кой вид за какво се използва и по точно къде (папка) се слага?
Моля някои който знае отговорите да отговори когато намери време.
Благодаря!!! :vn

myankov
22.02.2010г., 15:21
Zombi програмата не иска интернет,но трябва да имаш външен GPS.

qwazer 1.ДА.Ползват се едни същи карти като и всичко останало.
2.Това е цялата карта.
3.Файловете .gpx се слагат в папка GPX; .gpi-папка POI;vpm-папка VOICE

Zombi
22.02.2010г., 19:18
Zombi програмата не иска интернет,но трябва да имаш външен GPS.

qwazer 1.ДА.Ползват се едни същи карти като и всичко останало.
2.Това е цялата карта.
3.Файловете .gpx се слагат в папка GPX; .gpi-папка POI;vpm-папка VOICE

Мерси :vn .

martinski: За да изкажете благодарност или неприязън към даден пост (потребител) използвайте бутона РЕПУТАЦИЯ. Постове с една дума (10х, мерси, благодаря и т.н.) са забранени! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

ixat
23.02.2010г., 01:14
ГАРМИН MobilePS 5.70 [Only registered and activated users can see links]
Разархивирате папката в избран от вас дял на компютъра А..Б..Ц... ИЛИ на произволен носител Мемори карта или флаш памет.
Стартирате от QUE.exe
Правите си отключващи файлове и всичко е ок.
За сега тази версия има проблем при търсенето на български и за това не се опитвайте да замените QUE.EXE с друго.
Това е временно и ще се намери решение на проблема.......

kamkam
23.02.2010г., 09:25
Тази версия не разпознава GMAPSUP2.IMG, докато при предишната работеше.

myankov
23.02.2010г., 14:23
Que.exe с възможност за въвеждане на кирилица.Благодарение на milstan.

qwazer
23.02.2010г., 15:17
Преинсталирах или по точно разархивирах последната версия от линка на IXAT по горе но нешто не се получи отключването.
Не знам къде греша ?? кейгена е 1.3 .... отклю4вам само програмата .Доколкото разбирам от четеното нагоре картата си е откл.
Приемника ми не е Гармин , трябва ли да ползвам extgps...??
И накрая стартирах я в trail mode за да успее да се свърже с друга марка приемник сега трябва ли да преинстал. или е достаттачно да я откл. със сполучлив sw.unl .... явно и картата си иска откл.файл.

myankov
23.02.2010г., 22:48
Трябва да направиш правилно отключващият файл sw.unl.

qwazer
24.02.2010г., 14:53
Сега вече всичко си работи :funz. Но възникват нови въпроси....
Явно си е краста да се занимаваш с тези работи.
Може ли да сложа 2ра карта в папката и ако е така, едната ще допълва другата или трябва да се избере една от двете.
Оказа се че тази Europe 2010 .30NT. не е много подробна в Българската си част.За другаде не знам.

evvel
24.02.2010г., 17:00
Може да си качиш карти със същите имена както и на телефона си със следните имена:
Gmapbmap.img -->базова карта
Gmapsupp.img -->основна карта
Gmapsup2.img -->още една карта
Gmapprom.img -->и още една
и със съответните отключващи файлове.
За България си сложи BG Routing или на Геотрейд, но само едната иначе двете ще си пречат (простосменяй на тази която не ти трябва името за да не се вижда от Гармин).

smischek
25.02.2010г., 00:18
Може да си качиш карти със същите имена както и на телефона си със следните имена:
Gmapbmap.img -->базова карта
Gmapsupp.img -->основна карта
Gmapsup2.img -->още една карта
Gmapprom.img -->и още една
и със съответните отключващи файлове.
За България си сложи BG Routing или на Геотрейд, но само едната иначе двете ще си пречат (простосменяй на тази която не ти трябва името за да не се вижда от Гармин).
Е не е съвсем така! Картата с име gmapsup2.img не се вижда. Имам две различни карти - европейска и българска - и едната кръщавам gmapprom.img, а другата - gmapsup2.img. В Map Sorce се вижда само тази с име gmapprom.img, а другата не. Като ги преименовам обратно - се вижда вече другата - пак тази на която съм сложил име gmapprom.img. Знае ли някой защо е така - явно името gmapsup2 тук е невалидно - как трябва да е?

Гада
25.02.2010г., 01:14
Е не е съвсем така! Картата с име gmapsup2.img не се вижда. Имам две различни карти - европейска и българска - и едната кръщавам gmapprom.img, а другата - gmapsup2.img. В Map Sorce се вижда само тази с име gmapprom.img, а другата не. Като ги преименовам обратно - се вижда вече другата - пак тази на която съм сложил име gmapprom.img. Знае ли някой защо е така - явно името gmapsup2 тук е невалидно - как трябва да е?

А пробва ли с gmapsupp.img и gmapprom.img така трябва да се виждат и двете.

evvel
25.02.2010г., 09:59
Преименувай gmapsup2.img на gmapprom1. Грешката е моя, при старата версия gmapsup2.img се разпознаваше.

smischek
25.02.2010г., 21:45
А пробва ли с gmapsupp.img и gmapprom.img така трябва да се виждат и двете.
Е аз gmapsupp.img си имам и по-рано - с версия 5.0060 вървеше по този начин.
Благодаря на колегата EVVEL - правилното име е gmapprom1.img - така преименувах картата и тръгна. Т.е. картите трябва да са с имена:
gmapbmap.img - базова
gmapsupp.img - една карта (при мен OFRM Geotrade)
gmapprom.img - втора карта (при мен BGRoutingmap)
gmapprom1.img - трета карта (при мен CN Europe NT 2010)
Е разбира се, ако някоя от тях е заключена - и съответния .unl фаил.
Интересно дали при PC варианта могат да се качат повече от 4 карти, със следващи индекси 2, 3 и т.н. - паметта на персоналния компютър е значително по-голяма и по-бърза от тази на един GSM.

evvel
25.02.2010г., 23:10
Карта с име gmapprom2.img не се вижда от Гармин.

smischek
28.02.2010г., 20:24
Бях с 5.00.60g и инсталирах по-новата 5.00.70g - от там се появи и проблема с имената на картите - не gmapsup2, a gmapprom1. Това се оправи, но има друг по-сериозен проблем - ако съм в режим "Vew map", премина на "Browse map" и след това с "Done" се върна обратно - познайте - срив, излизане от програмата и ето това съобщение: "ERROR: Assert failed at gfx_bitblt_prj.c :247 in MPM main with error 0". Някой сблъсквал ли се е с такова нещо или трябва да върна старата версия?

gmanev
03.03.2010г., 17:20
Да внеса едно допълнение.
Ако искате да си прехвърлите всичко от Mobile XT в Mobile PC взимате current.gpx от ГСМ и го слагате в:
"c:\Documents and Settings\Вашия_user_name\Application Data\GARMIN\GarminMobilePC\gpx\..".
Разбира се преди копирането затваряте Mobile PC. При следващото стартиране имате точките, траковете, рутс и т.н.
Методът е валиден и за обратната посока (PC->XT).
В Mobile PC 5.00.70g (за разлика от Mobile XT) версията няма "Export" и "Import" на "current.gpx" в "Manage My Data". Това е причината за копирането.

gogi713
04.03.2010г., 18:03
Порових се малко в нета и си инсталирах тази версия върху старата! [Only registered and activated users can see links]

---------- Предходен коментар публикуван в 16:29 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 17:03 ----------

Порових се малко в нета и си инсталирах тази версия върху старата! [Only registered and activated users can see links]

gmanev
04.03.2010г., 18:08

---------- Предходен коментар публикуван в 16:29 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 17:03 ----------

А какво ни информираш всъщност ?!

gogi713
04.03.2010г., 21:01
Какво да ви информирам? Изказвам мнение че версията 10 е много по добра от 7.

lozev
04.03.2010г., 23:21
То хубаво ама NOD пищи за троянски кон.

naskodio
18.03.2010г., 14:34
Решението е като се сложи една карта с име gmapprom.img и няма да имате грижа. Аз на моя лап-топ съм с една и няма проблеми.

mitakvd
25.03.2010г., 19:05
Имах старата версия 5.00.60 и сега видях, че има нова. Тъй като в сайта на Гармин пише че това е ъпдейт направо си я инсталирах върху старата. Под инсталиране разбирам нормално инсталиране на програма под windows, а не обяснението в началото на тази тема. Всичко си работи на 6 2thumbsup Така че тези дето са имали предишната версия да не се притесняват и да слагат новата. Работи осезаемо по-бързо. С две карти съм CN Europe NT 2010.30 и ОФРМ Геотрейд Топо 5.01 ЛАТ и ползвам windows 7.

shmik
11.04.2010г., 19:42
Има ли верия на гармин за уиндоус мобаил?

gogi713
11.04.2010г., 19:59
Да има такава версия за WM6.1 и 6.5.

shmik
11.04.2010г., 20:10
От къде мога да я сваля
И има ли обяснение как се слага

martinski
12.04.2010г., 01:41
Ето ([Only registered and activated users can see links]) ти линк към темата за WM.2thumbsup

shmik
19.04.2010г., 21:05
Имам навигация сони НВ-У82Б, която е с уиндоус мобайл.
Има ли гармин за нея. Ако има откъде да го сваля и инструкции за инсталиране моля.

krabot
20.04.2010г., 17:05
:vnРаботи много добре с ЕееРС и блутут приемник "Навман".Изпробвам прог. вече две седмици.Благодаря.

niko
25.04.2010г., 14:01
А дали може за блутут GPS да се ползва вградения в Нокия 5800

А вариянт да се направи същото със HTC.

nuvisik
01.05.2010г., 17:39
Какво да ви информирам? Изказвам мнение че версията 10 е много по добра от 7.

Ами линковете ти за тази версия "10" не работят.

Някой да знае защо не ми излизат иконките и гласовите предупреждения от ПОИ-тата?
Иначе на търсене ги има.

А защо така ми насича много яко?
На Windows 7 съм с 4-ядрен процесор 2.4 и 6 GR RAM 1 GB VRAM на видеото.

И нямам опции за изключване на която карта искам.
На Европейската нищо не мога да и направя, а на българската единствено ми излиза "ИЗТРИЙ". Също така не мога да изключа изолиниите.
Става въпрос за Garmin Mobile PC вер v5.00.70g,
но и на 5 и на 6 версия е същото положение.

Que.exe с възможност за въвеждане на кирилица.Благодарение на milstan.
Това жовотно ми иска достъп до интернет и зависва.
Зависваше ми когато бях с ниска версия. Този файл е за 7.
Работи перфектно.
Благодарности и на myankov, и на milstan. Ей сегичка отивам да им раздам Репчета...

ГАРМИН MobilePS 5.70 [Only registered and activated users can see links]
Разархивирате папката в избран от вас дял на компютъра А..Б..Ц... ИЛИ на произволен носител Мемори карта или флаш памет.
Стартирате от QUE.exe
Правите си отключващи файлове и всичко е ок.
За сега тази версия има проблем при търсенето на български и за това не се опитвайте да замените QUE.EXE с друго.
Това е временно и ще се намери решение на проблема.......

Благодаря на ixat, с Реп+ 6 от мен.

Да споделя.
Ако програмата е инсталационна, си намирам инсталационното еxe, в случая MAIN.msi и с универсал екстрактор си го разопаковам някъде. После стартирам Que.exe и програмата е стартирана. Е правя си и отключващия код.

Spouk
21.05.2010г., 00:01
Програмата наистина е доста удобна,а на дизаин - красива. Харесва ми че GarminMobilePC и GarminMobileXT ползват едни и същи карти, което ги прави по-практични. Не съм я ползвал много, защото е на лаптопа на баща ми, а той постоянно хвали тези две програми.

2thumbsup

dimitar123
22.05.2010г., 19:27
В момента съм с версия Гармин мобиле PC 5.00.10g ,мога ли да инсталирам направо върху тази програма версия 5.00.70 и дали няма да ми иска пак отключване на картите или програмата да влезне в траял период. Ако е възможно дайте линк към новатаверсия

ixat
22.05.2010г., 20:43

Това е версия без инсталация.
Стартираш от QUE.exe трябват ти нови отключващи файлове или замести с твойте.
Зависи с коя карта си все пак.
Ако не тръгне тегли от официалният сайт и инсталирай върху 5.60
А най добре инсталирай на чисто само си копирай унл. файловете .

dimitar123
22.05.2010г., 21:58
Благодаря всичко стана добре.Обаче не намирам разликите между 5.00.10g и 5.00.70g.

tkpremium
26.05.2010г., 21:44
Ето [Only registered and activated users can see links] с промените и сам прецени. Според мен не са малко този път.

nakatasan
03.06.2010г., 14:32
Здравейте, да попитам от къде мога да си изтегля най-новата карта на България, ако има обновена такава.
Благодаря предварително

myankov
03.06.2010г., 15:07
Ще може да видиш раздела с BG карти като направиш десет поста.Прочети правилата на форума.Ето ти и малко Реп+.

nakatasan
03.06.2010г., 15:31
Ще може да видиш раздела с BG карти като направиш десет поста.Прочети правилата на форума.Ето ти и малко Реп+.

Благодаря, с каквото мога ще помагам:okappa

nakatasan
03.06.2010г., 20:43
Прегледах новата версия на гармин, но нещо не работи както трябва като я стартирам ми излиза само черен екран, независимо, че я отключих. Изпалзвах генератор версия 15. Някой има ли идея на какно може да се дължи?

tosho06
17.06.2010г., 16:42
Колеги несмятам да ползвам програмата с gps-приемник и немога да променя текущите кординати.Някой ако има идея дали това може да стане и как ще съм му много благодарен.Програмата е страхотна.:)

nokiax6
01.07.2010г., 00:21
Колеги несмятам да ползвам програмата с gps-приемник и немога да променя текущите кординати.Някой ако има идея дали това може да стане и как ще съм му много благодарен.Програмата е страхотна.:)

Я обясни малко по конкретно?

nakatasan
01.07.2010г., 07:52
Да, обясни, че ме заивтригува. Ама не те разбрах.

tosho06
01.07.2010г., 13:28
Я обясни малко по конкретно?
Като си инсталирах програмата и сложих карта бг както е обяснено на 1-ва страница.Стартирам програмата и ме дава някъде до Челопек.
Как мога да си сменя позицията на маркера да е в Карлово??????????

myankov
01.07.2010г., 13:58
Няма как да я смениш. Когато пусниш Гармин маркера винаги сочи последното позиционирано място. Ако пуснеш Гармин в Карлово и ти прихване сателити ще те позиционира в Карлово.

nakatasan
01.07.2010г., 14:40
Като си инсталирах програмата и сложих карта бг както е обяснено на 1-ва страница.Стартирам програмата и ме дава някъде до Челопек.

Колега, ако не си включил GPS-приемник след като си инсталирал и отключил програма, каквато и карта да сложиш, винаги ще е някъде не там където искаш да е позициониран маркера. Ако нямаш Гармин GPS-приемник може да ползваш друг с блутуут или с кабел, за да ти тръгнат нещата.

---------- Предходен коментар публикуван в 13:32 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:40 ----------

Здравейте, бих желал да попитам от къде мога да си намеря карта на Румъния работеща на ([Only registered and activated users can see links])Garmin Mobile PC? ([Only registered and activated users can see links])
Благодаря предварително

nokiax6
01.07.2010г., 15:21

Нали изчака първоначално да свърши намирането на сателит? /Searching for sattelites/ докато не изпише Ready to Navigate?
Също така опитай да свалиш друга карта например с BGRoutingMapCyr3.2 unlocked Gmapsupp_cyr.img можеш да я потърсиш из Google.
Прочети и тук [Only registered and activated users can see links]

ВНИМАНИЕ!
Въпреки, че на програмата не и е нужен достъп на интернет, всички нови нокии използват GPRS за по-бързо позициониране! Това е пуснато по подразбиране от Tools/Settings/General/Positioning.
Т.е. при всяко пускане на коя да е програма за позициониране телефона Ви се свързва по GPRS и прави трафик от около 4-5КБ.
В България това няма да Ви направи впечатление, защото е 1ст.
Но ако се в роуминг... :ops.
Например в Турция всяко влизане ще Ви коства по 0.83лв. или 1.06лв. (без ДДС) в зависимост от това на кой опратор сте се вързали.
Ако изключите опцията ще Ви трябват към 15мин да хване спътници.
Така, че изборът си е Ваш! :nvg

---------- Предходен коментар публикуван в 14:14 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:21 ----------

Здравейте, бих желал да попитам от къде мога да си намеря карта на Румъния работеща на Garmin Mobile PC? ([Only registered and activated users can see links])
Благодаря предварително
Темата за заявка на карти е тук : [Only registered and activated users can see links]

Romania Road 2009.10 3.02 (Image)
Unlocked - FID:1189
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Ukraine NavLux 2d-3d image( 05.02.2010 )
FID:1174
IMG file cyrillic
locked
2D
3D
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[/QUOTE]

nakatasan
01.07.2010г., 22:04
Имам въпросче, ще се радвам ако някой може да ми помогне. Инсталирах си Гармин Мобиле ПС, отключих я, но като я стартирам ми излиза черен екран. На какво може да се дължи? Възможно ли е, това да се дължи на факта, че не съм си отключил картата?
Благодаря предварително

tosho06
02.07.2010г., 19:20
Благодаря за отговорите колеги.
Мисълта ми беше ако може без gps да променя кординатите от самия гармин.:)

smischek
02.07.2010г., 20:07
Благодаря за отговорите колеги.
Мисълта ми беше ако може без gps да променя кординатите от самия гармин.:)
Ами направи си един маршрут до мястото, което искаш и пусни симулацията. След като стигне местоназначението мисля, че вече остава тази точка като точка по подразбиране и при следващо включване започва от там.

tosho06
03.07.2010г., 12:25
Ами направи си един маршрут до мястото, което искаш и пусни симулацията. След като стигне местоназначението мисля, че вече остава тази точка като точка по подразбиране и при следващо включване започва от там.
Благодаря колега.
Стана както каза.
Реп+

sharkoff
06.07.2010г., 11:47
Да внеса едно допълнение.
Ако искате да си прехвърлите всичко от Mobile XT в Mobile PC взимате current.gpx от ГСМ и го слагате в:
"c:\Documents and Settings\Вашия_user_name\Application Data\GARMIN\GarminMobilePC\gpx\..".
Разбира се преди копирането затваряте Mobile PC. При следващото стартиране имате точките, траковете, рутс и т.н.
Методът е валиден и за обратната посока (PC->XT).
В Mobile PC 5.00.70g (за разлика от Mobile XT) версията няма "Export" и "Import" на "current.gpx" в "Manage My Data". Това е причината за копирането.

Здравейте колеги, от 2-3 години ползвам Garmin Mobile XT на моята Nokia N82, и всичко е супер (благодарение на другата тема, която подобно на тази е изключително подробна). Вчера си инсталирах Garmin Mobile PC на лаптопа с Windows Vista, и всичко мина успешно поне на ниво "симулация". Довечера ще опитам да ползвам GPS-а на телефона като външен блутуут приемник (с помощта на програмата ExtGPS, както разбрах няколко поста по-нагоре, но още не съм я пробвал). Въпросът ми е как да си прехвърля current.gpx файла от телефона в лаптопа? Пробвах като направих папка GPX там, където е инсталиран софтуера, но не става. Сега виждам от колегата че трябва да се сложи в c:\Documents and Settings\Вашия_user_name\Application Data\GARMIN\GarminMobilePC\gpx\, обаче в тъпата VISTA няма такава папка. Ще ми кажете ли как да се оправя?

troi4o
06.07.2010г., 12:41
Ето това е правилният път до папката за Vista и 7:

C:\Users\[Username]\AppData\Roaming\Garmin\GarminMobilePC\gpx

Уверете се, че сте задали на операционната система да показва скритите файлове и папки!

ПС: Този метод на трансфер на CURRENT.GPX обаче не действа! Поне при мен Garmin MobilePC не зарежда файла от телефона. Изглежда пази данните си другаде и зарежда тях!

sharkoff
06.07.2010г., 15:47
Благодаря на колегата troi4o, ще пробвам по този начин. А дали не знаете и още нещо - с помощта на програмката extGPS дали ще мога да вържа нокията с лаптопа, ама с USB-кабел, вместо с блутутката... Иначе май батерията ще си иде много бързо, а? Ако имате подобен опит, моля пишете.

troi4o
06.07.2010г., 16:50
Аз също имам Nokia N82. Свързването с ExtGPS работи доста добре. Но е само през Bluetooth-а. Батерията не се хаби бързо. Използвал съм си телефона като външно GPS устройство с ExtGPS за повече от час и половина и батерията не се изтощи много.

Стъпките за включване на телефона като външно устройство са следните:

1. Пускаме Bluetooth-а на телефона и на лаптопа.
2. Пускаме програмата ExtGPS. Приемаме условията, които тя ни поставя.
3. На лаптопа отиваме в Start -> Devices and Printers. (За Vista и 7)
4. Натискаме на Add New Device. Ще се появи прозорец с Bluetooth устройствата в обсег. Избираме телефона и натискаме на бутона Next.
5. На екрана ще се появи код за оторизация, който трябва да въведем в телефона.
6. Ще започне инсталация на драйвери за новото устройство. Някои от които няма да бъдат намерени, но това не бива да ни притеснява!
7. Щом на екрана се появи надпис, че устройството е добавено успешно, натискаме Close.
8. В прозореца на Devices and Printers ще се появи иконка на телефон със съответното име. Кликваме с десен бутон на мишката върху иконката и избираме Properties.
9. Ще се появи диалогов прозорец, в който трябва да има страница (таб) Services.
10. Отиваме на Services и се уверяваме, че има отметка на Serial port (SPP) 'Symarctic ExtGPS'
11. Потвърждаваме настройките.
12. Пускаме Garmin MobilePC. Щом телефонът и лаптопът се свържат, червената точка на Bluetooth в ExtGPS ще стане зелена. При намерени сателити и трансфер на данни към Garmin MobilePC, червената точка на Satellite в ExtGPS също ще стане зелена.
13. Щом и двете червени точки станат зелени, би трябвало Garmin MobilePC да ни позиционира на картата.

Успех!

sharkoff
06.07.2010г., 16:54
Благодаря на колегата troi4o, още тази вечер ще опитам всичко описано от него. Заслужен реп+ на 100%!!!

nakatasan
06.07.2010г., 18:03
sharkoff ([Only registered and activated users can see links]), моите уважения, ако не ти трябва Вистата-глиста, която зависва, забърши я и си сложи ХР или 7-ца, и нещата ще са още по-уселнени

sharkoff
07.07.2010г., 11:28
Искам да похваля колегата troi4o (не можах втори път да му дам реп), защото всичко, което написа, е точно така, и стана. Успях да си прехвърля файла current.gpx в указаната директория, и сега си ги имам всичките мои точки от телефона в лаптопа. Успешно успях да прикача и GPS-а на телефона като външен приемник за лаптопа, и сега системата работи перфектно. Сложил съм само 2 карти - CityNavigatorEurope 2011.10 (тя е близо 2 гигабайта) и последната (засега) карта на България OFRMGeotrade 5.21. Остава да реша един последен проблем - как да карам колата с лаптоп на коленете :)

tosho06
08.07.2010г., 12:43
Някой влючвал ли е телефона (моя е 5800)с дата кабел да го ползва като външен приемник и ако да как става?
:) :) :)

Banderas
08.07.2010г., 12:55
Някой влючвал ли е телефона (моя е 5800)с дата кабел да го ползва като външен приемник и ако да как става?
:) :) :)

Пише че планират да въведат USB свързване, което найстина би било удобно.

ExtGPS Future improvements

01 October 2007, 16:34 - ExtGPS ([Only registered and activated users can see links])
Posted by Jarno Heikkinen
Beta version of ExtGPS is now publicly available. I'm collecting more features for upcoming versions, feel free to post your suggestions here.

Currently under planning/evaluation:

- Satellite information
- Dummy NMEA data while obtaining satellite fix
- USB connectivity

Not very likely to be implemented: (please comment on these)

- GPSd support (via WLAN)
- Native S60 version (not very likely unless there's some very important feature we miss with MIDP, as applications using Location capability need to be Symbian Signed, which is major headache)

troi4o
08.07.2010г., 12:58
Искам да похваля колегата troi4o (не можах втори път да му дам реп), защото всичко, което написа, е точно така, и стана. Успях да си прехвърля файла current.gpx в указаната директория, и сега си ги имам всичките мои точки от телефона в лаптопа. Успешно успях да прикача и GPS-а на телефона като външен приемник за лаптопа, и сега системата работи перфектно. Сложил съм само 2 карти - CityNavigatorEurope 2011.10 (тя е близо 2 гигабайта) и последната (засега) карта на България OFRMGeotrade 5.21. Остава да реша един последен проблем - как да карам колата с лаптоп на коленете :)

Не знам как си успял да заредиш CURRENT.GPX от телефона в MobilePC. Аз не успявам. Винаги си пази точките, които съм правил само с MobilePC. Ще се радвам, ако узная как става номера!

sailo919
08.07.2010г., 16:10
Колеги мерси за описанието, имам един въпрос само.Значи имам лаптоп и тегля този софуер.Обаче, само трябва да си купя применик, Holux m1000 става ли? (качествен ли е, в смисъл бързо да намира сателити, POI-та).Mерси предварително.

sharkoff
08.07.2010г., 16:55
Не знам как си успял да заредиш CURRENT.GPX от телефона в MobilePC. Аз не успявам. Винаги си пази точките, които съм правил само с MobilePC. Ще се радвам, ако узная как става номера!

Ами направих точно това, което си ми написал - в телефона си направих Export на запаметените точки, и се получи файл current.gpx около 430 kB. После този файл го копирах в указаната от тебе папка (на лаптопа съм със смазаната Виста), и като стартирах програмата точките ми бяха там, пренесени в лаптопа. Нищо извън това не съм правил...

troi4o
08.07.2010г., 17:08
Странно! С коя версия си на Garmin MobilePC? Аз съм с 5.00.70g.

Между другото, може да си свалиш и българския превод за Garmin MobilePC. Аз съм го правил. Файлът Bulgarian.gtt се слага в X:\...\GarminMobilePC\Text

sharkoff
08.07.2010г., 17:35
Ще го пробвам българският текст, но довечера (лаптопа ми е вкъщи), и какво ще стане - всичките менюта ще станат на български език ли? Иначе и аз съм със същата версия на Garmin Mobile PC, не знам защо при тебе не става... Освен да опиташ да изтриеш точките в Garmin Mobile PC ръчно, после да изтриеш файла current.gpx, и чак тогава да сложиш файла от телефона, знам ли...

troi4o
08.07.2010г., 17:49
Да, интерфейсът на програмата ще е на български. Само трябва да си го избереш от настройките.
За съжаление не става при мен това с current.gpx. Може би, защото съм Windows 7.

myankov
09.07.2010г., 14:31
Колеги мерси за описанието, имам един въпрос само.Значи имам лаптоп и тегля този софуер.Обаче, само трябва да си купя применик, Holux m1000 става ли? (качествен ли е, в смисъл бързо да намира сателити, POI-та).Mерси предварително.

Аз съм с такъв GPS и съм много доволен.

sharkoff
09.07.2010г., 15:53
Да, интерфейсът на програмата ще е на български. Само трябва да си го избереш от настройките.
За съжаление не става при мен това с current.gpx. Може би, защото съм Windows 7.

Благодаря за файла, успях да "кирилизирам" менюто на програмата (има едно-две изречения на руски, ама нищо :) ), довечера ще кача кирилизирана карта на България (OFRM Geotrade 5.21 CYR), и ще пробвам дали работи търсене на кирилица. И ще споделя опит.

troi4o
09.07.2010г., 16:09
Не би трябвало да има нищо на руски. Преводът е от английски. Все пак сподели къде са тези изречения. Може нещо да съм омазал...

sharkoff
09.07.2010г., 16:14
Не би трябвало да има нищо на руски. Преводът е от английски. Все пак сподели къде са тези изречения. Може нещо да съм омазал...

Снощи беше доста късно, като се ровех из програмата, и нямам много свежи спомени, но мисля че се сещам горе-долу за 2 неща: 1). Като му зададеш да те води някъде, мисля че като ориетировъчен час на пристигане изписваше "Прибьтие"... 2). Май като щракнах върху иконката на сателите, и ми показа някаква схема за раположението на сателитите и силата на сигнала, мисля че имаше бутон "ново положение", което като натиснах, ми изписа нещо на руски, ама не помня какво... За повече не съм ровил...

nakatasan
19.07.2010г., 20:55
Здравейте, някой знае ли дали има версия на Garmin за ОS Android при телефоните HTC? От къде мога да си я намеря, ако има такава версия? Благодаря предварително.

evvel
20.07.2010г., 03:13
Отговорил съм ти тук:
ЛИНК ([Only registered and activated users can see links])

nakatasan
24.07.2010г., 11:44
Здравейте, бих желал да попитам ако си купя телефон Sony Ericsson XPERIA X2, мога ли да си ползвам външния GPS блутуут приемник (HOLUX M 1000), като използвам блутуут връзката и си ползвам навигацията без да ми отчита интернет трафик като се ползва на телефона A-GPS? Този A-GPS може ли да се изключва и да не се използва на практика.
Благодаря предварително, не съм много запознат с такава техника, затова на някой може да им се сторят много тъпи въпросите ми, за което се извинявам.

Niko1975
24.07.2010г., 17:24
Здравеите на всички от форума, всичко съм изчел тук в темата, но не става при мен. Проблема е в това че не знам каде да поставя отключващите фаилове sw.unl и gmapsupp.unl , в С C:\Documents and Settings\"USER NAME"\Application Data\GARMIN\GarminMobilePC
или в Д понеже сам разархевирал в Д, в папка GarminMobilePC.

Благодаря предварително!

nakatasan
24.07.2010г., 22:27
Здравеите на всички от форума, всичко съм изчел тук в темата, но не става при мен. Проблема е в това че не знам каде да поставя отключващите фаилове sw.unl и gmapsupp.unl , в С C:\Documents and Settings\"USER NAME"\Application Data\GARMIN\GarminMobilePC
или в Д понеже сам разархевирал в Д, в папка GarminMobilePC.

Благодаря предварително!

До колкото си спомням, този път, който посочваш е за инсталирания Гармин. Същият инсталиран можеш да го копираш и поставяш където на теб ти е удобно, може и на карта памет, да не ти върти харда. А за файловете ги слагаш самостоятелно в главната папка на инсталирания Гармин. Като рестартираш, трабва да ги разпознае и програмата ще работи коректно. Ако си с различна ОС от ХР и 7-ца, вече там не зная как се процедира.

LNikolov
24.07.2010г., 22:56

Аз също съм със 7 обаче имам бг интерфейс на програмата!!!
Разархивирай файла в GarminMobilePC/text и после избери бг език от настройките;)

Niko1975
25.07.2010г., 10:17
До колкото си спомням, този път, който посочваш е за инсталирания Гармин. Същият инсталиран можеш да го копираш и поставяш където на теб ти е удобно, може и на карта памет, да не ти върти харда. А за файловете ги слагаш самостоятелно в главната папка на инсталирания Гармин. Като рестартираш, трабва да ги разпознае и програмата ще работи коректно. Ако си с различна ОС от ХР и 7-ца, вече там не зная как се процедира.

Колега с Windows XP съм, прочетох всичко следвам стъпките но не става, не може да се откл. самата програма. Откл файлове ги поставям в папката където съм разархивирал програмата т.е. при мен е Д, след това рестарт и ни6то, програмата не е откл.
Би ли ми посочил точно как става, че има не6то което бъркам може би,
Благодаря предварително!

nakatasan
25.07.2010г., 11:32
Колега, явно не ти е отключен Гармин и картата, затова не стават нещата. В началото и при мен си беше така, за Гармин 5.00.50 версия (ако не греша е старата, но читава, с която съм аз, точните цифри не се сещам, но така изглеждаха) се отключва с генератор 1.5, който го има в тази статия някъде в началото. Отваряш си Гармин, където е сетингс му записваш № на програмата и проверяваш дали си преписал цифрите (записваш ги на листче) с копи и пейст нестава. Тези цифри ги записваш в генератора, посочваш, че е за ПС версията на Гармин, картата също й пишеш кода и натискаш 2-та бутона за генериране на код. Кода отгоре го слагаш във файл SW, а втория код във файла на картата. След като това направиш и сложиш файловете в главната папка и рестартираш при стартиране на програмата от Que.exe трябва да тръгне. Ако си с версия 5.00.70 мисля че е сбъгната, защото и при мен като я отключа ми дава само черен екран на стартирана програма, затова си карам със старата версия, която си върви коректно засега. Друго не се сещам.

Niko1975
25.07.2010г., 12:40
Колега, явно не ти е отключен Гармин и картата, затова не стават нещата. В началото и при мен си беше така, за Гармин 5.00.50 версия (ако не греша е старата, но читава, с която съм аз, точните цифри не се сещам, но така изглеждаха) се отключва с генератор 1.5, който го има в тази статия някъде в началото. Отваряш си Гармин, където е сетингс му записваш № на програмата и проверяваш дали си преписал цифрите (записваш ги на листче) с копи и пейст нестава. Тези цифри ги записваш в генератора, посочваш, че е за ПС версията на Гармин, картата също й пишеш кода и натискаш 2-та бутона за генериране на код. Кода отгоре го слагаш във файл SW, а втория код във файла на картата. След като това направиш и сложиш файловете в главната папка и рестартираш при стартиране на програмата от Que.exe трябва да тръгне. Ако си с версия 5.00.70 мисля че е сбъгната, защото и при мен като я отключа ми дава само черен екран на стартирана програма, затова си карам със старата версия, която си върви коректно засега. Друго не се сещам.
Ок колега ще пробвам и ще споделя резултати. С версия на 5.00.50 съм, явно не мога да отключа с SW.UNL файла. Не мога да разбера само къде да сложа направения SW.UNL фаил! Където съм разархивирал т.е. при мен е Д или в дял С На Нокията съм си слагал Гармин за Симбиян и не съм имал проблеми с файловете. При Нокията се слагат в мемори картата като свободни файлове, същото е и за отключващите файлове на картата.

nakatasan
25.07.2010г., 13:21
В главната папка на GarminMobilePC, файловете НЕ ги слагаш в отделни папки, а само сложени в главната папка на програмата. Трябва да стане

LNikolov
25.07.2010г., 17:55
Също като правиш .UNL файла трябва да внимаваш като го записваш да не го записваш като текстови файл ами трябва да избереш в папката където ти е програмата all files,а и докато правиш ключовете за отключване на програмата или картата не трябва да затваряш кейгенератора!!!

smischek
26.07.2010г., 21:30
Колега с Windows XP съм, прочетох всичко следвам стъпките но не става, не може да се откл. самата програма. Откл файлове ги поставям в папката където съм разархивирал програмата т.е. при мен е Д, след това рестарт и ни6то, програмата не е откл.
Би ли ми посочил точно как става, че има не6то което бъркам може би,
Благодаря предварително!
Интересно - и защо слагаш отключващите файлове в папката където си "разархивирал програмата"? Кавичките са за понятието "разархивирал програма" - какво е това? Разархивира се някакъв архивиран файл в определена папка, за да се извлекат архивираните в него файлове - в случая инсталационните файлове на GarminMobilePC. След това се стартира инсталационния файл и протича самата инсталация на програмата - в избрани от тебе диск/папка. Тук мисля, че Garmin-а сам си избира диск (т.е. опцията за избор е неактивна - при мен стана в диск "F") и там създава папка "GarminMobilePC". Ето това е папката, която ти трябва. И понеже, както казах това става без твое участие, папката можеш да откриеш така:
1. Натискаш бутон "START" на WINDOWS-а.
2. Натискаш "All programs".
3. Там някъде откриваш папка с име "GARMIN".
4. Отваряш я - тя съдържа файл с име "MobilePC" и още нещо.
5. С мишката само посочваш този файл (без да щракаш) и задържаш - до показалеца на мишката ще ти излезе местоположението на файла - при мене е - "F:\GarminMobilePC" - ето ти диска и папката, в която е инсталирана програмата и където ти поставяш отключващите, гласовите и др. файлове.
Мисля, че разбра. А колкото до папката, в която първоначално беше рзархивирал инсталационните файлове - тя не е повече нужна и можеш да я изтриеш за освобождаване на място. Достатъчно е за в случай на нужда да си запазиш самия архивен файл, който си свалил чрез този сайт.

tosho06
30.07.2010г., 18:59
Колеги забелязах че на гармина когато му е забранен gps-са излиза '' use usb gps''.
Някакви идеи за какво служи(с версия 5.00,70 g съм)?

ixat
31.07.2010г., 00:39
Колеги забелязах че на гармина когато му е забранен gps-са излиза '' use usb gps''.
Някакви идеи за какво служи(с версия 5.00,70 g съм)?

'' use usb gps''
[Only registered and activated users can see links] CA-qAMnTFwMeVnKbSA&t=1&usg=__46omTKTKzepRCcHCvouPs-[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links] UVgS1J-LSqQaLZi1tM&t=1&usg=__WpGO2m8gtoe06UlrD1m12KfjNc4= [Only registered and activated users can see links] QN8sPxup20htvNtMhU&t=1&h=171&w=217&usg=__5oLGHZ_91Y-KaujAvBIMcH3ej7s=
Е ТОВА ОЗНАЧАВА

ptolomei
31.07.2010г., 12:12
Извинявам се предварително, вероятно е писано по темата, но да попитам в картата на БГ от темата има ли планинските пътеки или ми трябва друга карта?

tosho06
31.07.2010г., 16:07
'' use usb gps''
[Only registered and activated users can see links] CA-qAMnTFwMeVnKbSA&t=1&usg=__46omTKTKzepRCcHCvouPs-[Only registered and activated users can see links]
[Only registered and activated users can see links] UVgS1J-LSqQaLZi1tM&t=1&usg=__WpGO2m8gtoe06UlrD1m12KfjNc4= [Only registered and activated users can see links] QN8sPxup20htvNtMhU&t=1&h=171&w=217&usg=__5oLGHZ_91Y-KaujAvBIMcH3ej7s=
Е ТОВА ОЗНАЧАВА
Благодаря колега.
Ако може през този usb да пускаме и тела ще е супер.:brf

vzoev
01.08.2010г., 18:28
Откъде мога да си купя GPS usb receiver може и втора ръка

ixat
02.08.2010г., 08:51
Аз пазарувам от Ebay .

Давам ти само пример.
Изборът е голям има и втора ръка

tosho06
07.08.2010г., 21:30
Колеги наложи се да преинсталирам windosa и след разархивирането гармина тръгва но не е регистриран.След създаването на sw.unl ми дава черен екран и до там.
Някой имал ли е подобен проблем и как да го оправя?

myankov
07.08.2010г., 23:55
Колеги наложи се да преинсталирам windosa и след разархивирането гармина тръгва но не е регистриран.След създаването на sw.unl ми дава черен екран и до там.
Някой имал ли е подобен проблем и как да го оправя?

Къде слагаш файла sw.unl (в коя папка)?

tosho06
09.08.2010г., 09:53
Къде слагаш файла sw.unl (в коя папка)?
В папка гармин(където и друг път съм го слагал).
Оправих се .

damyaniq
12.08.2010г., 19:50
Здравейте! Колеги искам да инсталирам Garmin mobile PC. За GPS мога ли да ползвам GPS nuvi xxxx Благодаря!

koceto2010
20.08.2010г., 15:24
При мене се появява грешка междо стъпка 6 и 7. Със съобщение за грешка Read access violation at data adres 0x0000000 Program address 0x006D7238 in thread NULL (GfxFieldWindowProc). И програмата се затваря от самосеби си. Някакви идеи ....................................

haniball
20.08.2010г., 16:54
Това е грешка за рам памет колега

grefor
26.08.2010г., 15:36
здравейте,

някой слагал ли е gmap3d.img на GarminmobilePc и дали въобще го поддържа. Слагам го и unlock file му правя но не|излиза в mapset.

Някой ако може да помогне
Благодаря предварително

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

Voodoo
03.09.2010г., 14:20
Искам да помоля някой да качи най добрия и пълен превод на интерфейса на програмата.

evvel
03.09.2010г., 16:17
Виж тук:
ЛИНК ([Only registered and activated users can see links])

kamkam
03.09.2010г., 17:17
Имам инсталирани на компютъра версии 5.00.60g и 5.00.70g. В по-старата версия ми позволява да пиша на кирилица, докато в новата - не. Някой има ли идея дали това може да се оправи или да си караме със старата версия?

evvel
03.09.2010г., 17:42
Замени този файл:

QUE.EXE ([Only registered and activated users can see links])

Преди това си архивирай твоя за всеки случай.

vzoev
14.09.2010г., 18:22
Има ли карта на Европа в която може да се търси държава/град/улица на кирилица?:ilove:

troi4o
14.09.2010г., 23:45
До колкото ми е известно, европейските карти от типа City Navigator нямат варианти на български език.

kaloianf
18.09.2010г., 19:40
Здравейте, имам USB GPS точно същия като този от линка на на ixat от ebay. Подържа NMEA и работи на COM порт. Дали ГарминPC работи с такива устройства...които не са по Гармински протокол или за сега е само през блутуут?

dirtyplay
18.09.2010г., 20:00
Здравейте, имам USB GPS точно същия като този от линка на на ixat от ebay. Подържа NMEA и работи на COM порт. Дали ГарминPC работи с такива устройства...които не са по Гармински протокол или за сега е само през блутуут?

По принцип в настройки има опция за гпс на ком порт и трябва да стане, ако ли става с помоща на една програма която в момента на мога да се сетя как се казваше, програмата имитира каквъто си искаш гпс приемник като взема сигнала от твоя и гармина си го познава като негов си модел.

ixat
19.09.2010г., 09:11
Програмата се казва Franson GPSGate

kaloianf
19.09.2010г., 15:23
Благодаря за отговорите. Подкарах го...за сега с версия 60, понеже бях чел някъде че Гармин спират подръжка на NMEA и може да го няма в 70. Но дали устройствата Гармин или софтуера маха подръжка не се сещам. Първо пробвах с програмката GPSGate /която не успява да имитира хардуерно COM порт -отмеката е забранена, а Гармин търси само такива - поне версията която намерих 2.50 като последната е 2.60/ и не стана. После се оказа че Гармин намира ГПС-а на неговия си сериен порт и всичко е ОК. Така че USB GPS-a от линка по горе работи/излиза около 50лв с доставката/.....колко е точен и качествен все още не съм тествал...

bong
26.09.2010г., 12:07
Благодарности и от мен. Много полезна тема и всичко е на едно място.

ixat
16.10.2010г., 09:45
Добавих нов по лесен начин на инсталиране и премахнах всичко ислишно в шапката на тази тема.

mr24
16.10.2010г., 21:39
Как да видя координатите на хижа Лескова чрез GarminMobilePC? Намирам я на картата на OFRM Geotrade, но не мога да видя координати, а те ми трябват

GM™
16.10.2010г., 21:42
Цъкаш с мишката на нея и даваш долу Информация за точката.

mr24
16.10.2010г., 22:10
Предполагам при мен това е бутона More при мен, но пак не излизат координатите.

GM™
16.10.2010г., 22:15
Запази я в любими и после влез там и дай на more

mr24
16.10.2010г., 22:22
Стана. Благодаря много. Само че не мога да ти дам репутация

bat venko
18.10.2010г., 18:11
:Dнякои може ли да ми каже защо като задам маршрут от бг до германия не|може да ми го исчисли и пише, 4е няма достатъчно памет?някакжи съвети?

kristianatanaso
21.10.2010г., 13:51
Добре пичове,програмата -инсталиране,отключване,карти,пои,превозни средства,БГ език....всичко си направих като по учебник и си стана перфектно,но до тук!?!?!?
Как да свържа телефона към лаптопа и да подкарам програмата,всмисъл като го свържа с USB ми дава познатите опций:
1.PS Suite
2.Масова памет
3.Прехвърляне изображения
4.Прехвърляне медия
Как да се справя и да подкарам програмата?
Давах какви ли не опций и настройки но програмата неще да разпознае ГПС на телефона дори и при осъществена връска със спътник.....
програмата продължава да търси връзка със ГПС?!?!?

troi4o
21.10.2010г., 15:26
Прочети тази тема:
ExtGPS - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])

hristow
30.10.2010г., 22:21
Здравейте, имате ли по-старата версия на Garmin , че с новата нещо не стана инсталацията.

raptor213
30.10.2010г., 22:25
Би ли обяснил по-подробно "какво не стана"

ixat
30.10.2010г., 22:29
Защо така къде е проблема?

hristow
30.10.2010г., 22:49
Ами преписах грешно id-то (имаше много нули и за съм си добавил една) от там незнам дали откл. файл е работил. Когато тръгна програмата не можа да ми намери GPSа въпреки, че беше свързан с компа, искаше Гармински. След един ден мъки не издържах и го пуснах в Trial mode и веднага го намери. Показа , че ми остават още 15 дена. После я деинсталирах и пак я инсталирах , ама тя си помни колко дена и остават, мам.. и! От друга страна пък, съм я слагал на 4-5 телефона (XT версията) и никакви проблеми! Сега ще пробвам да я сложа на настолния комп. , да видя дали ще стане. Лаптопа на , който не стана е HP nc8220, почвам да си мисля , че е от него.

milstan
31.10.2010г., 00:36
В кейгена от падащото меню сменяш ли на Garmin Mobile PC. Да не би да генерираш за XT?

hristow
31.10.2010г., 10:36
За РС беше. Как да я изтрия напълно и да я инсталирам наново, щото при деинсталацията в регистрите остана нещо. Имаше една програма Notrial (от темата за РС прогр.) с нея няма ли да стане. За съжаление линка и не работи.

milstan
31.10.2010г., 12:47
Това са инструкции за активация от 2 години , но все още актуални:

01. Install Garmin MobilePC using MAIN.msi
02. Delete folder:
Windows XP: C:\Documents and Settings\"USER NAME"\Application Data\GARMIN\GarminMobilePC
Windows Vista: C:\Users\"USER NAME"\AppData\Roaming\GARMIN\GarminMobilePC
03. Run MobilePC
04. Choose "Yes" (Did this purchase of Garmin Mobile PC include a Garmin GPS receiver)
05. Choose "Done"
06. Choose "OK"
07. Choose "Skip"
08. Choose "Yes"
09. Choose "I Agree"
10. In Settings -> About, take note of your Device ID
11. Click "X" in top right corner to exit
12. Start patched kg_14
13. In top box, enter your Device ID
14. In "Select Map Product" dropdown box, choose <custom mapset> and enter 803
15. Click bottom "Generate" button & copy key
16. Start Notepad, paste key and save to c:\GarminMobilePC\sw.unl

hristow
31.10.2010г., 13:24
Благодаря много, довечера ще го пробвам.

GM™
31.10.2010г., 21:33
А тук има и с картинки.

GARMIN Mobile PC ([Only registered and activated users can see links])

:wel