Вижте пълната версия : HTC HD2 DEAD !!!



Umbabaraumba
13.11.2010г., 23:45
Моля ви помогнете !! Един приятел се е мъчил да си ъпдейтва HTC-то и го е прецакал. Не знам какви програми и ROM-ове е дърпал и качвал,но сега като вкарам телефона в Upgrade ROM режим и на екрана се изписва следното:

PB81100 HX-BC
SPL-3.03.0000 XE
Micro(LED) 0x05
Micro(TOUCH) 0x50

Upgrade ROM code error
Please try again

Моля ви помогнете и ако може стъпка по стъпка какво трябва да се прави,с какви програми и с какъв ROM да се слага !!!
БЛАГОДАРЯ предварително !!!

Walley
14.11.2010г., 00:17
Нека пробва с оригиналния ром да инсталира...

zamunda
14.11.2010г., 00:20
Пробвай със Task 29 , имаше някаде писано във XDA

Umbabaraumba
14.11.2010г., 00:20
Но как да разберем кой е оригиналния ROM ???

1124
14.11.2010г., 00:31
Ако не може да го закачи към компа,нека да инсталира оригиналния ром с флаш. Kак да върнем оригиналното SPL на HTC HD2! - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])

zamunda
14.11.2010г., 00:32
Ето ти ги ромовете.На тебе ще ти вършат работа тези които са East Europe: (WWE_EastEurope) и East Europe: (WWE_EastEurope).

[Only registered and activated users can see links]

1124
14.11.2010г., 00:41
Свали си ром 1.66,той е добър и ще имаш повече рам свободна!Ако го нямаш пиши да ти дам линк.

Ето ти оригинален ром! ([Only registered and activated users can see links]) 1.66

Umbabaraumba
14.11.2010г., 01:29
Пробвах всички методи - слагам РОМ през компа и през SD картата - и в 2-та случая стига до 8-9 % и спира - каква е причината ??? :ihih

1124
14.11.2010г., 01:45
Maй плаче за сервиз,щом и с флаш прави така,не знам да има друг начин за качване на ром!

mom4ence
14.11.2010г., 01:49
Пробвах всички методи - слагам РОМ през компа и през SD картата - и в 2-та случая стига до 8-9 % и спира - каква е причината ??? :ihih

Ти май не четеш внимателно или искаш да ти го нарисуват.Колегата ти е написал да използваш Task29 , това нещо премахва несполучлив флаш на системата.

Task29

[Only registered and activated users can see links]

Video

[Only registered and activated users can see links]

Umbabaraumba
14.11.2010г., 01:50
Кой може да ми помогне?? В кой сервиз да го пратя ???

mom4ence
14.11.2010г., 01:57
Колега май не искаш и сам да си помогнеш , прочети това което съм ти написал във предния пост.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 02:12
Ти май не четеш внимателно или искаш да ти го нарисуват.Колегата ти е написал да използваш Task29 , това нещо премахва несполучлив флаш на системата.

Task29

[Only registered and activated users can see links]

Video

[Only registered and activated users can see links]


Пробвах с TASK 29,но не иска да се флашне - стои на 0 % !!! Чаках повече от 10 мин и ми изписва ERROR (262):UPDATE ERROR

mom4ence
14.11.2010г., 03:02
Опитай да му направиш HSPL и след това Task29.
HardReset със бутоните?

Walley
14.11.2010г., 11:45
Нещо тука много ме съмнява... Не знам какво е правено с това HD 2, но до сега не съм виждал такова нещо.
Това е вариант с HSPL. Надявам се да стане...

Umbabaraumba
14.11.2010г., 13:20
Нещо тука много ме съмнява... Не знам какво е правено с това HD 2, но до сега не съм виждал такова нещо.
Това е вариант с HSPL. Надявам се да стане...

Винаги стои на 8-9% и това е. Преди да стане така SPL-a беше 1.66,флашна се до 100% с RUU_Leo_S_HTC_WWE_3.14.405.2_Radio_15.42.50.11U_2. 15.50.14_LEO_S_Ship или RUU_Leo_S_HTC_WWE_EastEurope_3.14.479.2_Radio_15.4 2.50.11U_2.15.50.14_LEO_S_Ship.exe (не помня точно кой от 2-та сложих),но след RESET-а беше черен екран. И после какъвто и флаш да сложа,стои на 8-9%. Няма ли начин да смъкна SPL-a пак на 1.66?? Пробвах с всички SPL флашери които намерих,но дават грешки !!!

---------- Предходен коментар публикуван в 12:46 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:20 ----------

Сега на екрана ми пише:

PB81100 HX-BC
SPL-1.66.HSPL XE
0x05
CotullaHSPL 0x50

Upgrade ROM code error
Please try again



Не знам как стана,но SPL стана 1.66. Кажете от тук нататък как да го оправя ???

mom4ence
14.11.2010г., 13:30
Сега опитай се да направиш HSPL със този.

58340

След това направи Task29 да се изчистят нещата и след това слагай няко от оригиналните ромове във по горните постове.

Ако не стане HSPL , директно пробвай Task29.
Успех.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 13:56
Update-нах го през MMC картата - сега се включва и като се включи стига до бял екран HTC и до там !!!

---------- Предходен коментар публикуван в 13:54 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:56 ----------

В boot режим отново пише:

PB81100 HX-BC
SPL-1.66.HSPL XE
0x05
CotullaHSPL 0x50

mom4ence
14.11.2010г., 14:02
С кое го ъпдейтна?С Task29 ли?

ЕДИТ:Направи това трябва да се получи.

Стъпка по стъпка.

1.Угасяш телефона
2.Задържаш Копа за намаляне + бутон за вкл/изкл
3.Телефона вече е във boot режим.
4.Свързваш телефона със usb кабел към компа.
5.Пускаш HSPL.exe и чакаш докато ти хакне тел,трябва да излезе "We Hacked"
6.Махаш кабела.Угасяш телефона и му вадиш бетерията и пак я слагаш.
7.Задържаш Копа за намаляне + бутон за вкл/изкл.Телефона вече е във boot режим.
8.Свързваш телефона със usb кабел към компа.
9.Пускаш Task29 и чакаш да се инсталира.Трябва да ти се ресетна тела и да виждаш само HTC.
10.Махаш кабела.Угасяш телефона и му вадиш бетерията и пак я слагаш.
11.Задържаш Копа за намаляне + бутон за вкл/изкл.Телефона вече е във boot режим.
12.Свързваш телефона със usb кабел към компа.
13.Стартиш рома,който съм ти качил и чакаш да се инсталира.
14.Пия много бира и ям кифтета

HSPL

58340

Task29

58369

ROM East Europe: (WWE_EastEurope) 1.66.479.2

[Only registered and activated users can see links]


Добавям ти и HSPL2

58379

Нещо забравих.
Преди да пуснеш Task29 , трябва успешно да ти е минал HSPL или HSPL2 , ако не иска да инсталира Task29 ,значи хака на телефона не е станал(HSPL или HSPL2) , ще разбереш дали се е хакнал като ти мине успешно Task29.
Затова правиш опит за хак , пробваш Task29, минеш ли един път стъпката с Task29 , вече може да продължиш напред.

Успех и пиши какво е станало.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 14:40
Сега дърпам ROM-a,но да те питам има ли значение какъв ROM слагам,защото телефона май е внесен някъде от чужбина !!! Да не би да бъркам нещо ROM-овете ???

mom4ence
14.11.2010г., 14:48
Само ако е от T-Mobile USA , спред този цитат:


1024LEOs (from T-Mobile with 1024ROM) ARE NOT SUPPORTEDМисля ,че твоя не е такъв иначе не би трябвало да те пусне да правиш другите неща , които съм писал.
Провери предния ми пост допълнил съм нещо.
Трябва да се получи така както съм описал,иначе нищо няма да стане.
Успех ти желая.

Рома който съм ти сложил е за Източна Европа,използвай него зада ти работи коректно телефона.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 17:41
Телефона не е T-MOBILE - четох из форумите че те били различни. След малко като се прибера ще пробвам и ще поствам !!!

mom4ence
14.11.2010г., 19:11
Айде,пиши какво станало,и аз преди време тъй си нахаках едно HTC със правен Rom от мене , че едвам го оправих после.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 19:24
С кой SPL трябва да update-на с HSPL2_RUN.exe?? С SPL-1.66.HSPL или с SPL-1.66.0000 ??

mom4ence
14.11.2010г., 19:27
Мисля че няма значение , важното е след като ти мине HSPL да може да се инсталира TASK29.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 19:29
Това HTC май има някакъв hardware проблем !!! Понякога тръгва ROM-a,понякога не тръгва. Някой път стига до 1-2 % и спира,понякога спира на 8-9 %. С 2 думи прави магарии когато си иска !!!

mom4ence
14.11.2010г., 19:31
Не знам , ама тоя който го е правил , може да е омазал яко нещата,какво става когато пуснеш HSPL,не се инсталира ли?

Umbabaraumba
14.11.2010г., 19:33
HSPL-a и TASK29 минаха,изписа на екрана HACKED и светна бял екран с HTC надпис,но на ROM-a все на различни проценти спира !!!

---------- Предходен коментар публикуван в 19:31 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 19:33 ----------

Пробвах ROM и през компа и през MMC-то - все грешки дава !!!

mom4ence
14.11.2010г., 19:34
Може да е от рома , изтегли този
[Only registered and activated users can see links]
Преди да го минеш,пусни му пак един Task29.

Не пускай нищо през картата,разкарай я тя карта за сега и ме слушай малко какво ти обеснявам.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 19:35
Като го включа нормално,излиза триъгълник с удивителна !!!

mom4ence
14.11.2010г., 19:40
Изтегли Ром-а той e WWE , преди да го пуснеш, инсталирай пак Task29 както съм ти описал по нагоре.
Вкарваш телефона в бут режим , свързваш го с кабела към копма и пускаш Task29 от компа.След като се инсталира Task29 , телефона ще ти се рестартира и ще светне на бял фон надпис HTC.Угасяш телефона , вкарваш го пак в бут режим,свързваш го с кабела към компа и тогава пускаш рома от компа да се инсталира.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 19:55
Точно така правя колега - чакам сега да се дръпне 2-я ROM и ще пробвам !!!

---------- Предходен коментар публикуван в 19:53 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 19:55 ----------

Току що пак ми даде грешка на TASK 29 - предния път стана,сега не ще !!!

mom4ence
14.11.2010г., 19:57
Мисля ,че този път ще стане защото първия ,който ти дадох е за Източна Европа , а товя звяр щом не е от тука може и да не го захапе от начало и за това най-добре със WWE ром.
Имах подобен проблем на едно HTC , преди време , само че тогава за него нямаше Task29,оправи се като му сложих един WWE ром.
---------------------------------------------
Пробвай с двата HSPL-a все с единия трябва да стане,аз ползвам първия HSPL.
Не мине ли Task29 , нищо няма да се получи.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 19:58
Кога трябва да се RESET-не с червеното бутонче отзад??? След флаш на ROM-a или преди това,след TASK 29?? Що то четох някъде че трябва да се RESET-не !!!

mom4ence
14.11.2010г., 20:01
След като направиш HSPL , би трябвало сам да се рестартира.Когато Task29 се инсталира , той сам прави ресет на телефона.
Идеята е следната ако се мине инсталирането на Task29 , значи си направил HSPL както трябва.
Ако не мине продължаваш опитите с двата HSPL , докато се получи иначе нищо няма да стане.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 20:03
Мисля ,че този път ще стане защото първия ,който ти дадох е за Източна Европа , а товя звяр щом не е от тука може и да не го захапе от начало и за това най-добре със WWE ром.
Имах подобен проблем на едно HTC , преди време , само че тогава за него нямаше Task29,оправи се като му сложих един WWE ром.
---------------------------------------------
Пробвай с двата HSPL-a все с единия трябва да стане,аз ползвам първия HSPL.
Не мине ли Task29 , нищо няма да се получи.

При мен с HSPL не тръгва - изписва грешка,че трябва първо да се сложи 1.42.0000, с HSPL2_RUN.exe тръгва когато си иска,но последния път захапа и се HACK-на !!!

mom4ence
14.11.2010г., 20:06
Щом ти пише че иска 1.42.0000 , значи че трябва да го хакнеш с Първия HSPL , пробвай докато ти изпише We hacked IT

Umbabaraumba
14.11.2010г., 20:12
Щом ти пише че иска 1.42.0000 , значи че трябва да го хакнеш с Първия HSPL , пробвай докато ти изпише We hacked IT

Да ама не ще с 1-вия HSPL да го ... !!!:ihih На екрана изписва SPL-1.66.0000 на HTC-то!!!

mom4ence
14.11.2010г., 20:14
Добре и като го минеш с този HSPL , после става ли да инсталираш Task29?

Umbabaraumba
14.11.2010г., 20:19
Добре и като го минеш с този HSPL , после става ли да инсталираш Task29?

Да понякога става,понякога не ще - имам чувството че някъде не прави добре контакт по платката !!! Последния път изписа HACKED IT с SPL-1.66.0000

mom4ence
14.11.2010г., 20:23
Добре пробвай със рома,вкарай го в бут режим , свържи кабела с компа и пускай рома от компа,без никакви карти памет.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 20:27
Ето снимка като пусна TASK 29 - стои на 0 % или тръгва до някъде и спира!!!

Umbabaraumba
14.11.2010г., 20:28
А ето и снимка,като го вкарам в ROM режим!!!

mom4ence
14.11.2010г., 20:33
Щом не става до края,значи има проблем със SPL,мисля че при инсталирането на HSPL2 ти дава възможност да избереш кой SPL да сложиш,опитай със SPL 1.42.0000 , след това ако стане , пусни първия HSPL и след това Task29.
----------------------------------------------------------------
Смъкна ли рома,който ти пуснах,пробвай без HSPL да го пуснеш.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 20:37
Ето какво дава с HSPL2_RUN.exe като избера 1.42.0000 !!!:ihih

mom4ence
14.11.2010г., 20:41
Пробвай без HSPL да инсталираш оригиналния ром,таква грешка не съм виждал,може да я качиш направо във XDA във тая тема.
[Only registered and activated users can see links]

Ха не знаех , че имало и HSPL3.

58469

Я пробвай с него или директно с този ром

[Only registered and activated users can see links] 15.50.14_LEO_S_Ship.exe

Umbabaraumba
14.11.2010г., 20:51
Колега,сега пък някакви драйвери иска - не мога да разбера кво става !!!
Qualcomm Diagnostic Interface 3197 !!!!!

mom4ence
14.11.2010г., 20:56
По скоро диагностика,не знам какво да ти кажа.
Вкарай го в бут режим и пробвай директно с последния официален ром който ти качих,по принцип за тях не им трябва HSPL и би трябвало да се получи.

Umbabaraumba
14.11.2010г., 20:56
Sorry,driveri-та са ОК !!! Явно при рестарта и като смених USB-ТО СЕ ОБАРКАЛО НЕЩО !!!

mom4ence
14.11.2010г., 21:16
Действай тогава,да видим докаде ще стигнеш,ако не стане може да ми го изпратиш да го помъча малко аз :-) .

nenich78
15.11.2010г., 07:46
Колега намери си друг юсб кабел или си почисти юсб порта на телефона. Може да го направиш като увиеш малко памук върху върха на игла или карфица и я топнеш в спирт. Успех!

mom4ence
26.11.2010г., 22:16
Колега , оправи ли го тоя бяс?

Walley
27.11.2010г., 09:06
Колега , оправи ли го тоя бяс?


Явно понеже не се е вясвал тук отдавна...И на мен ми е интересно какво е станало...:tnx

Umbabaraumba
27.11.2010г., 22:17
Не колеги !!! Върнах го на клиента !! После ми каза,че го носил някъде в друг град и като го отваряли му скъсали лентовия кавел,който отива към бутоните ! И сега вече нищо не може да се направи - POWER ON бутона не бачка !

mom4ence
27.11.2010г., 22:24
Много жалък край,трябваше да ми го пратиш да го пробвам дали е поне софтуеърно.

Между другото да си чувал нещо за клониране на v2 симки.

kappo
22.01.2011г., 01:52
Здравейте днес взех едно HTC HD2 и тръгнах да му слагам Андроид,след като влязох да проверя коя версия ми е SPL-а и дали се налага слагането на HSPL видях това:
ImageShack - Online Photo and Video Hosting ([Only registered and activated users can see links])


Въпроса ми от снимката в линка по-горе,прав ли съм че вече някой е инсталирал HSPL и не се налага аз да го правя отново?

П.С-Гледам че реда сега изглежда SPL-1.66.HSPL XE
вместо нормално мисля че трябва да е 1.66.0000

Мерси на всички отзова ли се.:vn

zmiy
20.02.2011г., 06:39
Колеги,не знам на предния колега колко му е умрял телефона,но моя наистина нещо се скапа.Бях го префлашнал с андроидски ром и не ме питайте защо реших да го префлашна за малко с уиндолси ром Артемис.
Батерията беше 90%.Сложих файла от папка 1,66 на картата памет и изключих телефона.После натиснах бутона за намаляне на звука и копчето за пускане едновременно и последвах инструкциите за инсталиране.Почна да се инсталира и докато се инсталираше телефона изгасна и повече не мога да го включа.Пробвах всякакви комбинации и дори с копчето под капака и пак неще.Нещо май умря и имам нужда от помоща ви.Тела е Т-мобайлски. HTC HD2



[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Umbabaraumba
20.02.2011г., 21:42
Май си сложил обикновен ROM - T-MOBILE-ските са с различен ROM. Като рових преди за моя умрелия се натъкнах на тази информация.

zmiy
20.02.2011г., 21:46
Ами аз и преди съм слагал този ром и за това го бях запазил на компа ако ми потрябва да си го сложа и нямах такъв проблем.