Вижте пълната версия : Garmin /проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
Картите и отключващите файлове се слагат в папка Garmin на картата с памет.Не правете своеволия.Всичко е подробно написано.Не се мъчете да отваряте .UNL файлове и .IMG файлове в телефона-Просто това няма как да стане.Дори .IMG файловете на компютъра не можете да ги отворите без един куп манипулации.Затова четете и правете каквото е написано.
Ура!Най-после ми отвори картата.Ако може едно въпросче,понеже качих две карти едната gmapsupp.img а другата gmapsupp2.img как да разбера с коя работи и мога ли аз да избера или това го прави програмата.Откъде да си дръпна някакви инструкции за работа с GARMIN MOBILE XT.Благодаря на всички за помощта.
P.P.Току що си намерих инструкция.
djvoyager 11.07.2009г., 11:56 Благодаря! Стана. Но като отворя Гармина и му дам View map ми излиза горе Searching for Satellites и долу с малки букви no map.
Ура!Най-после ми отвори картата.Ако може едно въпросче,понеже качих две карти едната gmapsupp.img а другата gmapsupp2.img как да разбера с коя работи и мога ли аз да избера или това го прави програмата.Откъде да си дръпна някакви инструкции за работа с GARMIN MOBILE XT.Благодаря на всички за помощта.
P.P.Току що си намерих инструкция.
tools-manage my data-map sets -map source,от там с отметките избираш коя карта да се ползва.
Благодаря! Стана. Но като отворя Гармина и му дам View map ми излиза горе Searching for Satellites и долу с малки букви no map.
Изчакай да хванеш сигнал след което ще ти покаже картата.
Благодарско JUNTA,веднага пробвам.
antisemit 11.07.2009г., 12:32 Хора малко хелп.Не мога да го инсталирам защото ми дава, че фаила е повреден.Пробвах с различни версии някъква идея, защо е така телефона е n78.
Сваляш си последната версия на Garmin 5.00.50 ето линк ([Only registered and activated users can see links]).
Свързваш телефона в режим трансфер на файлове, и инсталираш файла от компютъра.После разкачваш кабела отиваш в картата памет, там ще ти се появи една иконка Garmin едно червено квадратче.Отваряш го и започва истинската инсталация.Натам продължаваш както е описан на 1 страница.
Искам да попитам,защо като си сложих картата в началото ми показваше имената и на малките улици,а сега само основните/в Бургас/?Това някяква настройка ли е?
От настройки задай да ти изписва улиците.
redsxz 12.07.2009г., 19:41 Моля кажете как от MapSource да кача трекове, точки и маршрути на garmin mobile xt 5.00.00?
Дали е възможно въобще?
dgeri71 12.07.2009г., 23:08 Здравейте,някой слагал ли е Гармин на НОКИЯ Н78 ?
Тръгва ли на Nokia N78?
Мерси
Да става за н78.Виж на лични.
dgeri71 12.07.2009г., 23:55 Мерси.
Ще го пробвам.
Здравейте колеги.Имам една добра и една лоша новина.Чудя се от коя да започна.Днес получих едно интересно писмо във един Руски форум.
„Вот тебе BGRout..2.2 -h__p://[Only registered and activated users can see links]
пароль архива - "natasha" Наверно какой то код тоже у карте находится. Не удалось мне ее откроит по известном способом. Есть ли у тебе удается, скажи пожалуйста как сделал ето!“Така...........След обмислянето на обстоятелствата, и след анализиране на написаното стигнах до извода, че създателя на картата-П.Х. е автора на писмото.Благодаря му все пак за картата.Трябва всички да се потрудим за да я отключим някак си.
Стандартните методи не помагат.Генератора не върши работа.Картата е във .IMG формат.
ОТ СЕГА ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ДА НЕ СЕ СПАМИ ВЪВ ФОРУМА!!!!!!!
Приемам предложения за отключването и само на лична!!!!!
Картата няма да бъде давана на хора, които я искат публично!!!
Всичко това го правя с цел, да не се изпраща повторно след като бъде отключена.:nvg
Garibaldi 13.07.2009г., 09:25 Здравейте,
искам да споделя нещо с вас, което е и за мен учудващо.
Вчера като си карах из Варна, реших да пусна Гармина да ми говори. Най- прекият път до вкъщи го знам идеално, радостното ,че Гармина го намери и той на 90%, но ми казва къде да завия 1-3,4 сек. след като съм завил или отбил.
Защо се получава това закъснение и може ли да се коригира- реално то трябва да ти го каже поне 20м. и повече преди завоя. Вярно, че мацката казва "след 450м. завийте наляво", ама е малко объркващо.
Иначе се вижда , че сигнала е на 80-90%.
Някой има ли коментар, случвало ли му се е.
Аз съм с Гармин 5.00.50 на Е66 с OFRM Geotrdade 4.80 TOPO LAT 25, и същата но оффроуд.:okappa
antisemit 13.07.2009г., 11:06 Пак казвам, която и версия да кача, и като го инсталирам от компютъра, като влезна в телефона, и като искам да инсталирам програмата ми дава, че файлът е повреден.Правя всичко, както е описано и не става.Дали може да е защото инсталирах някъква глупост QuickHackKit а и сега не мога да я изтрия нея.Nokia n78
vladovm 13.07.2009г., 11:28 Здравейте,бях си инсталирал една версия на Гармин,мисля че 50050,и горе вдясно на въпросчето излизаха упътвания.Но я изтрих и сега като сложих пак същата версия но явно от друго място тази опция я няма.Ако някой знае как да я сложа,или от къде да дръпна такава версия моля да ми помогне.И още един проблем,не предупреждава звуково за превишена скорост при вас работи ли и как става това.
Здравейте колеги.Успях да кача картата във MapSource.Отключих я със GarminUnlocker.Сега изниква и последната спънка.Качих я в телефона работи, но не може да търси по адрес.Казва, че трябва подробна карта.Като зададеш Град или обект няма никакъв проблем, търси,намира и рутира.Някакви идеи.Айде огън не остана.
[Only registered and activated users can see links]
П.П.Който иска да се пробва да пише на лична!!!!
Zzipper 13.07.2009г., 23:09 Здравейте, имам следния проблем с последната версия на Гармин съм и също така сложих последната карта на Офроуд обаче на кирилица и тук идва проблема - телефона ми е кирилизиран с бг меню итн. (5800) на картата ми изписва всички улици на български, но когато тръгна да търся адрес и напиша София (на кирилица) не ми намира такъв град, пробвах и със Sofia на латиница и пак не намира нищо, същото е и с улиците и останалите адреси. :? Някакви идеи как да оправя проблема или трябва да си сложа картата на латиница, макар че е по-неудобна? :roll:
За карта на кирилица направи менюто на ГАРМИН на руски.
Zzipper 13.07.2009г., 23:33 Благодаря, стана! : ) Кога ли ще дочакаме и българско меню за тоя Гармин :[ а също така и фонетична клавиатура на български :(
pakos5 13.07.2009г., 23:42 Здравейте, трябва да пътувам до холандия, коя карта е най-точна?
Благодаря!
Ако питаш за Холандия незнам , но иначе си качи на Европа-2010.
Здравейте на всички.Който желае bgroutingmap 2.2 да пише на лична.
Картата е отключена, копирай/постави в папка Garmin.
Искам да изкажа голяма благодарност на колегата kamkam ([Only registered and activated users can see links]) за безценната помощ при отключването на картата.
Реп++++
Желая ви безопасно шофиране!!!:nvg
Както винаги,колегата Pstoichev за пореден път ще ни помогне.И както се казва: тази седмица 2.2 ,другата 2.3 .
Благодарности! :vn
Здравейте!Когато разглеждам картата по-детайлно телефона забива.Четох по-напред,че и други колеги имат подобен проблем.Това от картата ли е,или от програмата/5.00.50/?.И друго защо няма надписи на големите градове въпреки,че от настройки съм дал да ги изписва с големи букви.Това пак да не е от картата която съм качил?Благодаря за мнения по въпроса.
pakos5 14.07.2009г., 13:55 Ако питаш за Холандия незнам , но иначе си качи на Европа-2010.
От къде да я изтегля 2010?
vasilakis 14.07.2009г., 16:39 Благодарско на колегата Pstoichev и Kamkam.
Реп+++++
:ipma
Някой може ли да ми каже,защо не мога да пиша на кирилица при въвеждане на градове и номера.Нагласил съм програмата на Руски,но не става!
jgadjev 14.07.2009г., 18:15 И на телефона трябва да настроиш езика на писане да ти е български или друг на кирилица.
igrachyt 14.07.2009г., 18:17 Много благодаря на pstoichev.Похвално е че има такива хора.Пожелавам здраве и късмет.
sacheto 14.07.2009г., 18:20 Благодаря на колегата Pstoichev и Kamkam.
Реп++++
:vn:vn:vn
И на телефона трябва да настроиш езика на писане да ти е български или друг на кирилица.
Да стана мерси много!
Последни новини защо като карам и 5800 + Гармин 5.0.50 се мотка и си изпускам улиците където трябва да завия и показва колата по-назад и бавно от колкото правилната й позиция. С н95 и 5.0.20 нямах такива проблеми.
Оказа се че когато ползвам екрана хоризонтално явно рисува по-бавно и се мота. Не зависи от детайлноста която сте избрали за картата. Пробвах и Лоу и Нормал.
Обърнете ли го Вертикално скороста е доооооста по-добра макар че пак изостава малко спрямо Н95-тицата
Проблема с забиването при броузване на картата си продължава и при мен.
nighty 14.07.2009г., 19:27 Сложих си 100-те туристически обекта и водоемите, обаче не могада прочета нищо - просто не пише на кирилица. Как да го направя за да си чета кирилицата нормално в Garmin?
С анг. меню на ГАРМИН файла на100-те обекта трябва да е ЛАТ. и обратното при руско КИР.Виж при теб как е.
Сложих си 100-те туристически обекта и водоемите, обаче не мога да прочета нищо - просто не пише на кирилица. Как да го направя за да си чета кирилицата нормално в Garmin?
Трябва от настройките на гармина- tools->Setings->Display, да смениш текста от английсли на Русский и така вече кирилицата излиза нормално...но така цялото меню на гермина ще е на руски....
Другия вариант е да си качиш 100-те обекта на латински и така ще се четат с английско меню...
etgecatqa 15.07.2009г., 18:42 Днес пробвах 2.2 но има проблем с навигацията. Първо ми казва накъде да тръгна, но после приближа ли завой не ми казва да завия, нито ми показва на екранчето (горе в ляво) след колко метра е завоя. Изтрих другите карти който имам но същото. С N96 съм. С последната версия на Garmin mobile. Но я инсталирах директно върху старата-дали в това е проблема?
Деинсталирай и направи нова инсталация.
С NOKIA 5800 и не мога да използвам рутиране , не ми намира улиците , пробвах с всички налични най-нови карти , включил съм на руски и пак не показва нормално кирилица .Какъв може да е проблема , трябва ли да преинсталирам гармина.
Прочети 9-10 поста по нагоре.
Прочети 9-10 поста по нагоре.
Нагласил съм и телефона на кирилица и пак не става.
А картата на кир. ли е.На кирилица е .
Виж си личните и ела да ти дам нова карта.
Виж си личните и ела да ти дам нова карта.Имам всички нови карти 4.8 , 2,2 , проблема едвали е в картата.
Гармина коя версия е и ти имаше ли преди това друга в тела?Ако решиш да го преинсталираш сложи версия 5.00.50 , но направи чиста инсталация.
Гармина коя версия е и ти имаше ли преди това друга в тела?Ако решиш да го преинсталираш сложи версия 5.00.50 , но направи чиста инсталация.С 5.00.50 съм но преди това имаше по стара версия , правих нова инсталация но може нещо да се е бъгнало.
etgecatqa 16.07.2009г., 00:28 Днес пробвах 2.2 но има проблем с навигацията. Първо ми казва накъде да тръгна, но после приближа ли завой не ми казва да завия, нито ми показва на екранчето (горе в ляво) след колко метра е завоя. Изтрих другите карти, който имам но същото. С N96 съм. С последната версия на Garmin mobile съм 5.50.50. Но я инсталирах директно върху старата-дали в това е проблема?
П.С: Направих пълна преинсталация, но пак същото.
Моля помогнете. Картата е много хубава и подробна, но не мога да я използвам за навигация...
С 5.00.50 съм но преди това имаше по стара версия , правих нова инсталация но може нещо да се е бъгнало.За това те питах и как си я направил новата върху старата или на чисто, ако си изтрил старата версия папката Гармин махнал ли си и т.н.
tat700 16.07.2009г., 10:26 Колега, напълно си прав с проблемите на картата, но за съжаление е от самата карта, а не от тела или Гармина. Но това е така за версия 2.2, при 2.3 нещата са вече оправени, а и компилатора е сменен. Съвета ми е не пробвай с версия 2.2 бъгава е.
Alien vs Predator 16.07.2009г., 10:50 Само не мога да разбера от собствен опит ли е мнението ти или не, защото в темата за картите след това мнение желаеш картата 2.2 :)
tat700 16.07.2009г., 11:11 Само не мога да разбера от собствен опит ли е мнението ти или не, защото в темата за картите след това мнение желаеш картата 2.2 :)
Моя шеф е с навигатор с такава карта, но не мога да я взема, сещаш се защо:D. А все пак сега съм с 1.9 за съжаление, така че 2.2 ще е по добре.
Alien vs Predator 16.07.2009г., 11:38 Приятел, исканията в темата за картите :)
nighty 16.07.2009г., 11:58 С кирилицата и латиницата се оправих както ме посъветвахте - смених езика.
Сложил съм камерите в БГ, но гармин не ме предупреди за нито една из София. Дали трябва да направя нещо из опциите или просто не съм минал покрай нито една? Всъшност минал съм през КПП-то на Ботевградско шосе, а там има камери. Следващия ми въпрос - ако минавам близо до някой язовир или обект от 100-те дали ще ме предупреди? Просто се чудя как да ги използвам тия неща...
vAnko0 16.07.2009г., 14:43 При вас колко време издържа батерията при пуснат гармин по време на път (5800) ?
При мен батерията беше на 3 черти като правих тест от работата до вкъщи за 30 мин. батерията беше вече на 2 черти и след още няколко минути вече падна на 1.
А да питам и аз загрява ли ви телефона в колата, защото като пусна само навигацията на място и се ровичкам за адреси темепертурата на задния панел няма разлика. Но по време на движение си е топличък и то бая. Може би се дължи на факта, че процесора изпълнява повече нишки задедени му към него ?
Изобщо какво е охлаждането на този тип процесори има ли някой идея?
satanata7 16.07.2009г., 17:22 Колеги цитирам " Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS)." , но аз стигам до " Settings-System-Remote GPS ". Каде е това (Built In) ? Аз съм с 5800 и GPS е вграден помогнете немога да намеря сателит!
familiozo 16.07.2009г., 17:26 Днес пробвах 2.2 но има проблем с навигацията. Първо ми казва накъде да тръгна, но после приближа ли завой не ми казва да завия, нито ми показва на екранчето (горе в ляво) след колко метра е завоя. Изтрих другите карти, който имам но същото. С N96 съм. С последната версия на Garmin mobile съм 5.50.50. Но я инсталирах директно върху старата-дали в това е проблема?
П.С: Направих пълна преинсталация, но пак същото.
Моля помогнете. Картата е много хубава и подробна, но не мога да я използвам за навигация...
И при мен има долу-горе същия проблем...това гармина...луда работа.за това и спрях да се занимавам,но от любопитството към тая новата ... за което благодаря на колегата P.Stoichev ..
Stambo 16.07.2009г., 19:38 За 5800 от главното меню на телефона Настройки( икона с ключ)>телефон(икона телефон)>настройки приложения(икона ключ с квадратче)>локализация(икона ключ върху карта)>Методи на локализация(на първия ред е)>оставя се отметка на интегриран GPS(втория ред).
Някой да го преведе на английски.
Аз също имам проблем с това че не ми показва стоте, за камерите не съм пробвал, а иначе поитата за ограничение на скороста си работят. Някой може ли да даде точно как се правят настройките.
Колеги цитирам " Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS)." , но аз стигам до " Settings-System-Remote GPS ". Каде е това (Built In) ? Аз съм с 5800 и GPS е вграден помогнете немога да намеря сателит!
Ами като влезеш в "Remote GPS" какво ти пише?Трябва да пише "Integrated GPS".Ако пише друго цъкни на "Disable" и на ново си избери "Use Attached/Built-in GPS" и после "Done" и си готов.
malkia 16.07.2009г., 19:48 Здравейте пичове, искам да попитам, как сменяте GPS-a на "built in". Аз си сложих 5.00.50 обаче немога да го подкарам съвсем.... и нещо с картите се шегува, а уж всичко съм направил както си е описано. Когато стартирате програмата какво избирате от няколкото варианта?
Stambo 16.07.2009г., 19:50 Има ли линк към карта 2.3 и с какво е по добра от 4.8 например?
Здравейте пичове, искам да попитам, как сменяте GPS-a на "built in". Аз си сложих 5.00.50 обаче немога да го подкарам съвсем.... и нещо с картите се шегува, а уж всичко съм направил както си е описано. Когато стартирате програмата какво избирате от няколкото варианта?Сигурно не си направил SW.UNL както трябва , виж си личните.
Имам удоволствието да Ви представя последния ъпдейт на SpeedCamBG v052.Добавени са много нови камери и засади.
Разархивирате и от новосъздадената папка копирате файла със разширение .GPIвъв папка Е/Garmin/POI.Не забравяте да изтриете старите файл преди да качите новия.Ъпдейта е добавен във първия пост.
Браво, браво! Добри новини 2thumbsup:lol
Имам удоволствието да Ви представя последния ъпдейт на SpeedCamBG v052.Добавени са много нови камери и засади.
Разархивирате и от новосъздадената папка копирате файла със разширение .GPIвъв папка Е/Garmin/POI.Не забравяте да изтриете старите файл преди да качите новия.
Ъпдейта е добавен във първия пост.
Мерси мерси :vn
iPmart 18.07.2009г., 00:00 Имам удоволствието да Ви представя последния ъпдейт на SpeedCamBG v052.Добавени са много нови камери и засади.
Разархивирате и от новосъздадената папка копирате файла със разширение .GPIвъв папка Е/Garmin/POI.Не забравяте да изтриете старите файл преди да качите новия.
Ъпдейта е добавен във първия пост.
А има ли обяснение някъде за камерите?
Кои са стационарни, трафик и т.н.?
Защото гледам предупрежденията са за различни камери (Мхх).
Ето това успях да намеря.Приложено го качвам.
Всяка една точка е описана-радар ли е, камера или полицейска засада.
Stambo 18.07.2009г., 00:25 А може ли да се ползват едновременно и ЛАТ и КИР.
Не става!!!!
Или карта на кирилица-камерки на Кирилица-Гармин на Руски, или карта на латиница-камерки на латиница-Гармин на Английски.:nvg
Stambo 18.07.2009г., 00:41 Някаде видях версия на Garmin Mobil Xt 50060 но изгубих мястото, някакъв линк ако някой се сеща. Благодаря предварително.
От описанието на POI каква е разликата между А50 и М50 например
А може ли да се ползват едновременно и ЛАТ и КИР.
Някаде видях версия на Garmin Mobil Xt 50060 но изгубих мястото, някакъв линк ако някой се сеща. Благодаря предварително.
От описанието на POI каква е разликата между А50 и М50 например
Има ли линк към карта 2.3 и с какво е по добра от 4.8 например?
За 5800 от главното меню на телефона Настройки( икона с ключ)>телефон(икона телефон)>настройки приложения(икона ключ с квадратче)>локализация(икона ключ върху карта)>Методи на локализация(на първия ред е)>оставя се отметка на интегриран GPS(втория ред).
Някой да го преведе на английски.
Аз също имам проблем с това че не ми показва стоте, за камерите не съм пробвал, а иначе поитата за ограничение на скороста си работят. Някой може ли да даде точно как се правят настройките.
При следващия безсмислен пост ще има последствия.Не знам какво целиш със постването на безсмислици и изтриването им.
satanata7 18.07.2009г., 13:49 Ами като влезеш в "Remote GPS" какво ти пише?Трябва да пише "Integrated GPS".Ако пише друго цъкни на "Disable" и на ново си избери "Use Attached/Built-in GPS" и после "Done" и си готов.
Като вляза там ми пише "connection allowed to garmin gps devices onli" , а отдолу което може да се натиска е голямото "paira new gps" ,а най-долу са done, gps info,enable!
RhythmiX 18.07.2009г., 13:56 Има ли Bgroutingmap 2.2 LAT или е само CYR ? :)
Че от поста на Pstoichev разбрах,че щом картата ми е на CYR,POI за камерите на LAT значи не работят ?
Ето излезе и последния ъпдейт на 100 национални обекта, на Кирилица и Латиница.Добавени са нови обекти, коригирани стари.Разархивирате и копирате файла със разширение .GPI във папка Garmin/POI.
RhythmiX 18.07.2009г., 16:29 Благодаря,а имаш ли някакъв отговор за моя въпрос,които зададох в по горния си пост.
Благодаря предварително,колега. :)
Не, колега.Засега единствената достъпна е само на Кирилица.
RhythmiX 18.07.2009г., 16:50 Значи да го разбирам,че POI за камерите няма да работи,защото са на LAT ?
И 100-те национални обекта са ми на LAT. :)
Благодаря за бързия отговор,колега. :)
featbeast 19.07.2009г., 01:47 pstoichev ([Only registered and activated users can see links]) записах си 100те обекта Lat, обаче книжката с информацията за обекитете не ми излиза???
Как така не излиза?
Махна ли старите преди да качиш ъпдейта?
Картата която използваш трябва да е на Латиница.
Вътре от настройките където са и камерките можеш ли да ги разглеждаш?
П.П. Сега прегледах моите няма проблем.Карта на кирилица обекти на кирилица.
Where to?/Extras/Custom POIs/100 obekta/ избираш си обект горе в дясно се появява книжка отваряш я и готово.
featbeast 19.07.2009г., 02:19 Картата ми е на латиница и всичко си качвам LAT. И като си спомня, че от целия форум само едни тръгват с информация, а именно тези ([Only registered and activated users can see links]). Иначе вътре в Custom POI си имам всякъвки видове POI- камери, язовири, пещери... и всичко си работи. Незнам на какво се дължи това, но явно нещо трябва да се преправят тези 100 обекти за да трагнат с информация на LAT карта.
todorinsg 19.07.2009г., 03:03 Колеги,да попитам дали някой е слагал Гармин на Samsung i8910 HD?Нещо много се запалих по този тел.Би трябвало да няма проблеми с Гармин-а,но ако някой го е ползвал,ще му бъда благодарен да сподели.
snikolaev74 19.07.2009г., 04:07 pstoichev ([Only registered and activated users can see links]) записах си 100те обекта Lat, обаче книжката с информацията за обекитете не ми излиза???
И при мен е така.Явно при Lat липсва информацията за обектите.
Колеги,да попитам дали някой е слагал Гармин на Samsung i8910 HD?Нещо много се запалих по този тел.Би трябвало да няма проблеми с Гармин-а,но ако някой го е ползвал,ще му бъда благодарен да сподели.
Аз не съм го ползвал,но този телефон има всичко необходимо, за да заработи програмата без проблеми.Не може да не стане!
Само че заради това,че е със Symbian v9.5 трябва да сложиш някоя от последните три версии на Garmin Mobile XT, със по-старите версии няма да тръгне.
Успех!
И при мен е така.Явно при Lat липсва информацията за обектите.
Да прави сте информацията на 100 обекта Lat не се показва, но рутирането работи.За сега ще трябва да се примирите.
flancer 19.07.2009г., 16:54 А дали на някой му се е случвал проблем със геотрейд 4.8 лат. и БГСпийд камери 0.51? Не ми отчита камерите , т.е. понякога ги отчита , но досега предупреждение не ми е давало. Да кажем , че карам все със скорост под ограничението, но не е такъв случаят :)
MegatroniC 19.07.2009г., 17:09 Книжката и при мен я няма, а съм на кирилица :(
Някой има ли риболовните места и пещерите на кирилица, че нещо не ги намирам?
А дали на някой му се е случвал проблем със геотрейд 4.8 лат. и БГСпийд камери 0.51? Не ми отчита камерите , т.е. понякога ги отчита , но досега предупреждение не ми е давало. Да кажем , че карам все със скорост под ограничението, но не е такъв случаят :)Колега разрови се във настройките на Garmin, и му разреши да те предупреждава, и със какъв звуков сигнал.
Книжката и при мен я няма, а съм на кирилица :(
Някой има ли риболовните места и пещерите на кирилица, че нещо не ги намирам?
Не може да я няма, щом си на Кирилица.Where to?/Extras/Custom POIs/100 obekta маркираш си обект, отваряш го и горе във дясно трябва да има иконка синя със книжка.Отваряш я и се наслаждаваш.Наистина книжката на Латиница не се показва, но си рутира.
Приложено ти качвам peshteri.Cyr за съжаление RIBOLOVNI MESTA са само на Лат.
MegatroniC 19.07.2009г., 17:46 Благодаря за пещерите :)
Сложих 100-те обекта, които си добавил в първия пост и има книжка. С тези от поста по-горе от вчера, нямах. Коя е по-новата версия?
Тези от по горния пост, но не разбирам аз съм със тях и нямам проблеми.Странна работа.
П.П. Тези са пресни, пресни от преди 3 часа.Добавени и коригирани още точки.
vasilakis 20.07.2009г., 00:43 Бачкат си перфектно. :ilove:
flancer 20.07.2009г., 11:53 Не ме предупреждава за камерите от известно време, струа ми се ,че съвпада със инсталирането на 4.8 картите. Иначе са му пуснати предупрежденията, но уви... Поради тази причина понякога ползвам МакГайдър на дълъг път , въпреки не толкова добарта карта, че знае къде ме чакат...
shoker 20.07.2009г., 12:22 Това че са добавени нови обекти в "100 национални обекта", значи ли че някои са отпаднали?
troi4o 20.07.2009г., 13:41 Много благодаря за 100-те обекта!
Реп+! :)
nighty 20.07.2009г., 13:50 Като обновявате файловете в първото мнение на тази тема защо не пишете от кога е последния ъпдейт? "Ето най-новите..." е да, но всеки път си пише че са най-новите. Сложете една дата кога са качени.
Колега, не е нужно да се слагат дати.Щом отидеш на първа страница, и искаш да си качиш благинка, във всеки един цитат най-отгоре пише:
Първоначално публикувано от Потребител [Only registered and activated users can see links] кликваш върху квадратчето и те пренасочва към оригиналното мнение.Има дата та даже и час.
josibosi 21.07.2009г., 00:06 Извинявам се предварително но до сега съм ровил из форума и не видях линк към OFRM Geotrade TOPO V4.80CYR 25 , ако някой има може ли да качи?
Ето.[Only registered and activated users can see links]
josibosi 21.07.2009г., 00:49 Ето.[Only registered and activated users can see links]
Благодаря:vn
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!За да изкажете благодарност или неприязън към даден пост (потребител) използвайте бутона РЕПУТАЦИЯ. Постове с една дума (10х, мерси, благодаря и т.н.) са забранени! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
nighty 21.07.2009г., 10:32 Някой може ли да ме ориентира тази карта, която пуснаха в предпоследното мнение, дали е по-добра от предлаганата като най-добра карта на БГ в първото мнение? И един въпрос към собствеиците на 5800 - на време ли ви предупреждава, че трябва да завивате? Аз се пробвах из София и добре че си знам улиците, иначе да съм пропуснал всеки завой. Предупреждава ме в последния момент и ако си на две платна разтояние от завоя, не виждам как ще минеш през две колони коли за да завиеш.
ggnngg 21.07.2009г., 10:35 Аз пък имам от известно време следният проблем.Много често губи сигнал и от там постоянно преизчислява.Но забелязвам че това не е само с Гармин но и с МакГайдър , просто самият телефон по-трудно хваща сигнала.Тела е Н82 и никога не е слаган нов фирмуер и т. н.Ако някой помогне с идеи ще съм му много благодарен.
flancer 21.07.2009г., 13:13 Ако някoй има проблем със неотчитане на камери и радари с версия 0.51, версия 0.52 го оправя, не можах да разбера конкретно какъв беше проблемът в случая (при мен се появи със слагането на 4.8 лат. лайт + 0.51 лат.).
Въпрос: Някой знае ли , дали могат да се слагат custom звуци за предупреждение (примерно в някаква директория garmin/souns да кажем)? И какъв формат трябва да са , ако е възможно?
JackStorm 21.07.2009г., 13:20 Аз пък имам от известно време следният проблем.Много често губи сигнал и от там постоянно преизчислява.Но забелязвам че това не е само с Гармин но и с МакГайдър , просто самият телефон по-трудно хваща сигнала.Тела е Н82 и никога не е слаган нов фирмуер и т. н.Ако някой помогне с идеи ще съм му много благодарен.
Ами провери си версията на фирмуера и ако е стара го ъпдейтни, чувал съм че с по-стари версии е имало проблеми с GPS-а.
Иначе и аз съм с N82 (последния софт) и не съм имал проблеми. Е в метрото губи обхват ма това си е очаквано :D
nenich78 21.07.2009г., 20:17 Версия 50.00.50 и N82 нещо не се харесват.Тръгва обаче изписва странни надписи??? Искам да питам за TOPO V4.80CYR 25 трябва ли отключващ файл и какво е Map-Id-to
Топото ще ти е "тежка" , a ID-то е 1204.
Stambo 21.07.2009г., 21:58 Моите извинения на pstoichev ! ([Only registered and activated users can see links])
Действително има много ама много неща, които не са ми ясни. Изтрил съм един пост, който действително си беше глупава питанка. Ще Ви помоля за снисходителност. Блаягодаря.
Излезе новата версия на OFRM Geotrade 4.90
21.07.2009
OFRM Geotrade 4.90
Картата е в процес на непрекъснато развитие и прецизиране, като приблизително на три месеца излиза обновление, което регистриралите се клиенти** получават 2 години безплатно!
Предимства на новата версия:
• Над 5300 населени места *
• Търсене по адреси в 88 населени места. *
• Търсене по блокове в 50 населени места. *
• Търсене на улици в над 156 населени места. *
• Над 24 500 POI - бензиностанции, хотели, ресторанти, магазини, Wi-Fi точки, Всички върхове на територията на страната с точна надморска височина, 100-те Национални туристически обекта и др. *
• Добавени са нови туристически и Off-Road маршрути, пътища и пътеки. *
• Информация за растителната покривка на територията на страната.
• Изо линии през 25 метра*
• Пълна поддръжка на Български език - включително търсене.
• Картата е направена с оригинален софтуер на Garmin International
В следните НОВИ населени места картата поддържа търсене по улици и кръстовища:
с. Божурище*, Бяла Слатина*, с. Дропла*, Исперих*, Каблешково*, Криводол*, Костинброд*, Николаево*, Роман*, с. Соколово*, Тополовград*, Трявна*, Тетевен*, с. Царичино*
Търсене по адреси е възможно в следните НОВИ населени места:
Гоце Делчев*, Тетевен*
Търсене по жилищни блокове е възможно в следните НОВИ населени места:
с. Божурище*, Костинброд*, Тетевен*
Off-Road дял:
Картата съдържа над 20 000* километра офроуд пътища и пътеки, категоризирани по тип на превозното средство за което са проходими, като за голяма част е включена и информация за нивото на трудност на преминаване по тях. Нови за версия 4.90 са изо линиите нанесени през 25 метра.
• Обектен дял
В картата са включени над 24 500 обекта*, представляващи интерес за потребителите, като основните категории са следните:
• Станции за гориво (бензин, газ, метан)
• Автомобилни обекти (автосервизи, автомивки, паркинги)
• Транспортни терминали (летища, автогари, жп гари)
• Обществени сгради (държавни и местни администрации, училища, болници)
• Културни центрове (театри, кина, галерии, музеи)
• Нощуване и отдих (хотели, мотели, хижи, къмпинги)
• Храна и развлечения (ресторанти, клубове, заведения)
• Търговски обекти (магазини, аптеки, банки)
• Природни забележителности (върхове, пещери, паркове)
• Планинска безопасност (планински маркировки, източници на питейна вода, заслони)
• Езера и язовири
• Всички върхове на територията на страната с точна надморска височина
Поддържа се търсене на хотели в следните ски курорти:
Боровец, Чепеларе, Пампорово, Банско, Мальовица, Паничище.
Прецизирана е пътната мрежа на територията на цялата страна*. Добавени са липсващите жилищни блокове в София.*
Във всички големи градове са въведени точните за момента правила за движение (еднопосочни улици, забранени завои)*.
Нанесена е информация за растителната покривка на територията на страната.
Въведени са 100-те национални туристически обекта на България.
Поддържа се търсене на заведения предлагащи WiFi Интернет (безжичен интернет).
Зададени са стандартните ограничения на скоростта по пътищата в страната за по-прецизно изчисляване на маршрутите.
ВИДОВЕ КАРТИ OFRM Geotrade v4.90
За да използвате максимално ползотворно Вашия уред сме създали няколко разновидности на картата. Всяка една от посочените версии може да бъде изисквана безплатно на е-мейла ни, ако прецените, че би Ви вършила по-добра работа от тази, с която разполагате и ще Ви предоставим безплатно интернет линк за сваляне. Може да проверите коя карта ползвате в менюто на GPS за изключване и включване на отделните карти. Обикновено се намира в „Настройки” > ”Карта” > „Карта Инфо” (бутон долу в средата на екрана).
СТАНДАРТНИ ВАРИАНТИ
OFRM Geotrade v4.90 CYR – това e карта само на кирилица. Работи само на устройства с поддръжка на кирилица. Ако уреда ви подържа кирилица и сте го закупили с предварително инсталирана карта OFRM, това е картата, която най-вероятно имате.
OFRM Geotrade v4.90 LAT – това e карта само на латиница, предназначена за уреди, които не поддържат кирилица.
ОЛЕКОТЕНИ ВАРИАНТИ (“LITE”)
OFRM Geotrade v4.90 CYR LITE – разновидност на OFRM Geotrade v4.90 CYR, която не включва информация за растителната покривка в страната.
OFRM Geotrade v4.90 LAT LITE – разновидност на OFRM Geotrade v4.90 LAT, която не включва информация за растителната покривка в страната.
ВАРИАНТИ С ХОРИЗОНТАЛИ (ИЗОЛИНИИ)
OFRM Geotrade v4.90 CYR 25 – разновидност на OFRM Geotrade v4.90 CYR, която съдържа хоризонтали (изолинии) през 25 м надморска височина.
OFRM Geotrade v4.90 LAT 25 – разновидност на OFRM Geotrade v4.90 LAT, която съдържа хоризонтали (изолинии) през 25 м надморска височина.
ТОПОГРАФСКИ ВАРИАНТИ
OFRM Geotrade TOPO v4.90 ML – това е карта, съдържаща топографска информация. Тя е предназначена главно за Garmin Colorado, но много успешно може да се използва и при серии Colorado, Oregon, Dakota, 60C, 76C и Etrex. Картата поддържа кирилица и латиница, като търсенето на обекти става по-бавно заради дублираните имена на обектите. Някой POI точки не могат да бъдат търсени на кирилица, поради ограничения във формата на картата. Това е вариантът, който се продава на SD носител.
OFRM Geotrade TOPO v4.90 CYR - това е карта само на кирилица, съдържаща топографска информация предназначена за Nuvi серия 1200, 13xx, 14xx, 2x5, 765, 860 и 5000 и ръчните GPS приемници с поддръжка на кирилица.
OFRM Geotrade TOPO v4.90 LAT - това е карта само на латиница, съдържаща топографска информация, предназначена за уреди които не поддържат кирилица.
ТОПОГРАФСКИ ВАРИАНТИ С ХОРИЗОНТАЛИ (ИЗОЛИНИИ)
OFRM Geotrade TOPO v4.90 ML 25 – разновидност на OFRM Geotrade TOPO v4.90 ML, която съдържа хоризонтали (изолинии) през 25 м надморска височина.
OFRM Geotrade TOPO v4.90 CYR 25 - разновидност на OFRM Geotrade TOPO v4.90 CYR, която съдържа хоризонтали (изолинии) през 25 м надморска височина.
OFRM Geotrade TOPO v4.90 LAT 25 - разновидност на OFRM Geotrade TOPO v4.90 LAT, която съдържа хоризонтали (изолинии) през 25 м надморска височина.
* Ново във версия 4.90
flancer 22.07.2009г., 01:46 ОФФ Тъкмо отмина BZZz-а около 2.2 :) , и сега пак се почва, чакане , търсене , пратет ми на мейл т.н. /ОФФ
Явно Гармин ХТ не поддържа custom алерт тонове, има процедура да се вгради в POI.GPX мп3 файл, но... за Нуви, и др. баш навигатори, на ХТ не проработи. Някой да има идеи?
nasko80 22.07.2009г., 09:20 Странно, аз имам регистрация отпреди два месеца, но не са ми изпратили линкове с новата 4.9??
До края на седмицата ще ти ги пратят.
:ipbest
Лошо! :giu
Истинското "ново" в тази версия са само 2-3 малки градчета и 5-6 селца:
с. Божурище*, Бяла Слатина*, с. Дропла*, Исперих*, Каблешково*, Криводол*, Костинброд*, Николаево*, Роман*, с. Соколово*, Тополовград*, Трявна*, Тетевен*, с. Царичино*
На кой ли ще му трябва да търси по адрес в село Дропла??
Очаквах повече да направят за изминалите месеци :ops
danireo 22.07.2009г., 11:26 И двете bgroutingmap 2.2 в нета са отключени по различен начин доста интересно влия ли това на фунционалноста.
Header: 13.07.2009 21:39:40, DSKIMG, xor 00h
Mapset: BGRouting Map Cyr 2.2
Map length s-f CP prio PID FID name
00012002 IDX 1161074 2
I0002EE2 TYP 49836 1 1251 1 12002
13009000 NT 2948949 1 1251 25 1 12002 BG_SeveroZapad
13009002 NT 6201172 1 1251 25 1 12002 BG_Zapad
13009003 NT 2900849 1 1251 25 1 12002 BG_Sever
13009005 NT 4277258 1 1251 25 1 12002 BG_Ug
13009006 NT 585695 1 1251 25 1 12002 BG_Sliven
13009007 NT 2538697 1 1251 25 1 12002 BG_Iztok
13009009 NT 1006394 1 1251 25 1 12002 BG_Varna
MAPSOURC MPS 592 1
Data MPS
V: BGRouting Map Cyr 2.2 (0)
U: 9A6WR-H24TB-SGZV9-MPCVU-Y3L7H
U: LW6PQ-ARA5H-NGYV7-YPCSL-YBN7H
Header: 14.07.2009 11:52:55, DSKIMG, xor 00h
Mapset: BGRoutingMapCyr2.2
00012002 IDX 1161074 2
MAPSOURC -?- 618 1
MAPSOURC MPS 528 1
Data MPS
V: BGRoutingMapCyr2.2 (0)
F: PID 1, FID 12002, BGRoutingMapCyr2.2
mitnick 22.07.2009г., 11:50 Здравейте.. искам да попитам.. опитах се да инсталирам на Е66 от мтел .. чрез блутут прехжарлих GARMIN. Sis инсталирах го нормално но след това като стартирам приложението и само излиза картинката гармин един пат и до там ... пробвах с няколко гармин-а изтеглени от различни места.. някой да има идея от какво е ???
shoker 22.07.2009г., 11:52 Пещерите само на кирилица ли ги има? Че е много криво като съм на латиница и не ми излизат...
И двете bgroutingmap 2.2 в нета са отключени по различен начин доста интересно влия ли това на фунционалноста.
Header: 13.07.2009 21:39:40, DSKIMG, xor 00h
Mapset: BGRouting Map Cyr 2.2
00012002 IDX 1161074 2
MAPSOURC MPS 592 1
Data MPS
V: BGRouting Map Cyr 2.2 (0)
U: 9A6WR-H24TB-SGZV9-MPCVU-Y3L7H
U: LW6PQ-ARA5H-NGYV7-YPCSL-YBN7H
Header: 14.07.2009 11:52:55, DSKIMG, xor 00h
Mapset: BGRoutingMapCyr2.2
00012002 IDX 1161074 2
MAPSOURC -?- 618 1
MAPSOURC MPS 528 1
Data MPS
V: BGRoutingMapCyr2.2 (0)
F: PID 1, FID 12002, BGRoutingMapCyr2.2
Много ми е интересно по какво съдиш, че са 2 карти и са отключени по различен начин.Картата е една и съща,но във едната са премахнати отключващите кодове за клиента за който е предназначена.Много ми е интересно какво ще кажеш за тази карта, дали ти е позната и сигурно е трета.:D
[Only registered and activated users can see links] :nvg
kamkam 22.07.2009г., 14:28 здравейте.. искам да попитам.. опитах се да инсталирам на Е66 от мтел .. чрез блутут прехжарлих GARMIN. Sis инсталирах го нормално но след това като стартирам приложението и само излиза картинката гармин един пат и до там ... пробвах с няколко гармин-а изтеглени от различни места.. някой да има идея от какво е ???
А направи ли си SW.UNL файла?
здравейте.. искам да попитам.. опитах се да инсталирам на Е66 от мтел .. чрез блутут прехжарлих GARMIN. Sis инсталирах го нормално но след това като стартирам приложението и само излиза картинката гармин един пат и до там ... пробвах с няколко гармин-а изтеглени от различни места.. някой да има идея от какво е ???
Колега, не си първия със този проблем.За съжаление единственото решение е хард ресет без карта памет, след ресета слагаш картата памет и я форматираш.Инсталираш Garmin и си във десетката.
Изтегли си последната версия на Garmin в.5.00.50.Имай на предвид, че след хард ресета ще изгубиш контактите и програмите които си качил.
Здравейте.. искам да попитам.. опитах се да инсталирам на Е66 от мтел .. чрез блутут прехжарлих GARMIN. Sis инсталирах го нормално но след това като стартирам приложението и само излиза картинката гармин един пат и до там ... пробвах с няколко гармин-а изтеглени от различни места.. някой да има идея от какво е ???
Ако съм те разбрал правилно си прехвърли само GarminMobileXT.sis и си го инсталирал,това не е достатъчно инсталирай програмата само на картата с памет чрез картов четец или закачаш тела на компа чрез usb в режим прехвърляне на данни и инсталираш.
Milencho 22.07.2009г., 15:27 Лошо! :giu
Истинското "ново" в тази версия са само 2-3 малки градчета и 5-6 селца:
На кой ли ще му трябва да търси по адрес в село Дропла??
Очаквах повече да направят за изминалите месеци :ops
Във всички големи градове са въведени точните за момента правила за движение (еднопосочни улици, забранени завои)*. - Това е добра крачка напред,защото преди всичко картата трябва да с вярна информация, а и предполагам,че като е направена с оригиналния компилатор на гармин ще е доста бърза.Мисля че след това ще видим във версия 5.... значително количество нови населени места(надявам се ).;)
danireo 22.07.2009г., 17:02 Много ми е интересно по какво съдиш, че са 2 карти и са отключени по различен начин.Картата е една и съща,но във едната са премахнати отключващите кодове за клиента за който е предназначена.Много ми е интересно какво ще кажеш за тази карта, дали ти е позната и сигурно е трета.:D
[Only registered and activated users can see links] :nvg
то е ясно че една карта е първоизточник, но има два резултата в единия липсва F: PID 1, FID 12002, BGRoutingMapCyr2.2 в другия има
MAPSOURC -?- 618 1
apolon 23.07.2009г., 13:49 Здравейте !...Имам два въпроса:
1.Имам Nokia N73 с инсталиран GarminMobileXT 50.00.50 и използвам карта на Geotrade 4.8.Програмата си върви перфектно и навигира идеално но,...след няколко минути работа,като че ли губи комюникация с GPS-са и "заспива",т.е. скоростта остава постоянна,движението по картата спира,индикатора за сигнала от GPS-са показва 4-5 чертички.Проблема се оправя след като рестартирам GPS-чито,но след време (може да е и 30-на минути),отново се появява.:ihihПреди да мина на GarminXT бях с TomTom и подобен проблем липсваше (както и читава карта за БГ:grr).
2.Решен ли е проблема с голямата консумация на батерията при тази версия.Пробвах да инсталирам програма за следене на консумацията,но нито една версия не тръгна...
P.S. Форума е много добър и подробен и не изключвам варианта подобни проблеми да са дискутирани в предишни мнения,но за съжаление нямам достатъчно време за преглеждането на всичките 200+ страници :amz
Предварително благодаря за помоща !....
flancer 23.07.2009г., 13:58 2. Проблемът е решен - трябва да намериш bacкground services в меню settings/system , и да ги ВКЛЮЧИШ и ИЗКЛЮЧИШ.
1. Не ми е ясно какъв може да е проблемът, да не изключва Блутут порта поради някакви power saving причини?
Здравейте !...Имам два въпроса:
1.Имам Nokia N73 с инсталиран GarminMobileXT 50.00.50 и използвам карта на Geotrade 4.8.Програмата си върви перфектно и навигира идеално но,...след няколко минути работа,като че ли губи комюникация с GPS-са и "заспива",т.е. скоростта остава постоянна,движението по картата спира,индикатора за сигнала от GPS-са показва 4-5 чертички.Проблема се оправя след като рестартирам GPS-чито,но след време (може да е и 30-на минути),отново се появява.:ihihПреди да мина на GarminXT бях с TomTom и подобен проблем липсваше (както и читава карта за БГ:grr).
2.Решен ли е проблема с голямата консумация на батерията при тази версия.Пробвах да инсталирам програма за следене на консумацията,но нито една версия не тръгна...
P.S. Форума е много добър и подробен и не изключвам варианта подобни проблеми да са дискутирани в предишни мнения,но за съжаление нямам достатъчно време за преглеждането на всичките 200+ страници :amz
Предварително благодаря за помоща !....
Колко карти имаш сложени?Пробвай само със една.
Изтрий езиците, които не използваш.
Изтрий количките, които не използваш.
Виж дали ти е включено постоянното осветление.
И не на последно място намали детайлизацията на картата.
Можете да изтеглите най-новата карта OFFROAD 4.90 LAT от Този линк не е позволен.
pstoichev ([Only registered and activated users can see links])18. Пише се главно в черен цвят. Другите цветове се използват за наблягане на някоя дума или израз. Забранено е да се употребява червено. Само модератор и админ имат право да го използват.
:ssse
Можете да изтеглите най-новата карта OFFROAD 4.90 LAT от Този линк не е позволен.
pstoichev ([Only registered and activated users can see links])18. Пише се главно в черен цвят. Другите цветове се използват за наблягане на някоя дума или израз. Забранено е да се употребява червено. Само модератор и админ имат право да го използват.
:ssse
ОК божествений. Само Вие и Аллах можете да пишете в чрвено ... :kapo
pstoichev ([Only registered and activated users can see links])10. Публикуването на няколко поредни поста не се разрешава. Редактирайте първият!
skycheto 23.07.2009г., 22:09 Искам да попитам нещо ? Всичко правя както трябва (или поне така си мисля) но не ми показва улици и т.н . С нокиа 5800 съм и искам да знам къде греша ... изписва ми като дам на view map .. no map .. ili 120m map .. и нищо друго някой може ли да ми помогне ? Пишете ми лично.
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
До колкото разбирам не можеш да видиш картата , значи не си и направил ключа(ако не е отключена) както трябва или не си излязъл на открито да се зареди първия път.
Слушай внимателно.Изтриваш всички карти и ключове, които си качил.
Качваш си карта от рода на Bgroutingmap2.2 или Geotrade 4.9 правиш си отключващия файл, излизаш на открито изчакваш 10 минути и всичко ще е ОК.
Cayenne 23.07.2009г., 23:07 Да попитам защо при mapsourse ми показва 2 пъти офроуд 4.8 (не геотрейд), при това ако избера, едната карта е само поле, другата е нормална. С другите карти нямам такъв проблем. Изтих я, отново е качих и пак е така.
Милион пъти е повтаряно, че трябва да се използва само една Българска карта.Повече от една се получават бъгове.Изтрий всички и си качи само една.
ReTiMiD 23.07.2009г., 23:49 Не мога да намеря по форума някой да е публикувал подробна или някъква карта на Гърция, а ми трябва. Моля дайте линк. Може и карта на европа ама подробна, защото тази в началото на темата е само главни пътища.
Телефонът ми е 5800, не че има значение де :)
gogobox 23.07.2009г., 23:57 защо не пробваш с по стара версия 5.00.30 например.
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!
Cayenne 24.07.2009г., 00:05 pstoichev, това е нещо, което не знаех. Веднага ще изтрия едната. Благодаря.
kamennikolov 24.07.2009г., 00:08 Не мога да намеря по форума някой да е публикувал подробна или някъква карта на Гърция, а ми трябва. Моля дайте линк. Може и карта на европа ама подробна, защото тази в началото на темата е само главни пътища.
Телефонът ми е 5800, не че има значение де :)
Пробвай ето тази карта на гърция:
Не съм я пробвал, но я намерих в един друг форум и като и гледам размера би трябвало да е доста подробна.
gogobox 24.07.2009г., 00:10 Пробвай с по стара версия
simopepi 24.07.2009г., 02:05 Здравейте, Някаде сякаш бях чел, тва дет ся искам да питам, но немогада намеря същото инфо. Помогнете плс. Как в цд карта на Гармин нуви, да поставя няколко "супи" (Спам-Spam) :) без да си пречат? Няколо различни карти де, и дали при поставянето на поредната, предната ще се изтрие, или тва става само при постявяне със мапсоурс? Кажете моля ви и мерси :)
pstoichev: ([Only registered and activated users can see links])При следващия опит да прокараш забранен линк, ще има последствия!!!
nik4o14 24.07.2009г., 02:10 немога да избера на Гармина да използва вградения GPS на телефона.Пише ми, че само с Гармин GPS мога да използвам, защо така става с най новата версия съм 5.00 50 на нокиа н97 Благодаря предварително.
Здравейте, Някаде сякаш бях чел, тва дет ся искам да питам, но немога да намеря същото инфо. Помогнете плс. Как в цд карта на Гармин нуви, да поставя няколко "супи" (Спам-Spam) :) без да си пречат? Няколо различни карти де, и дали при поставянето на поредната, предната ще се изтрие, или тва става само при постявяне със мапсоурс? Кажете моля ви и мерси :)
pstoichev: ([Only registered and activated users can see links])При следващия опит да прокараш забранен линк, ще има последствия!!!
Ето го и тговора:
Във вътрешната памет :
gmapprom
gmapprom1
gmapsupp
gmapoem (не се изключва от менюто)
На SD картата:
gmapsupp
Надявам се, че си получил представа, коя карта със какво име, къде да поставиш.:nvg
vladovm 24.07.2009г., 11:19 Да попитам нещо,горе от въпросчето на началния екран показва ли ви напътствия?На мен преди ми излизаха,но след преинсталация ми изчезнаха.Ако някой знае как да го оправя моля да сподели.
791007 24.07.2009г., 12:16 Да попитам нещо,горе от въпросчето на началния екран показва ли ви напътствия?На мен преди ми излизаха,но след преинсталация ми изчезнаха.Ако някой знае как да го оправя моля да сподели.
Сложи версия съм 5.00 50 и всичко ще е наред.
vladovm 24.07.2009г., 12:32 Точно с нея съм,слагах я и я махах поне 5 пъти и не става.Ако може ми кажи от къде си я сложил или дай линк.
gogobox 24.07.2009г., 12:46 Версия 5.00.50 я има свободна за изтегляне в сайта на Garmin.За да ти работи help-a(въпросната въпросителна горе в дясно) трябва при излизането на нова версия да правиш ъпдейт а не нова инсталация.Прочети в сайта на Garmin мисля че там беше описано.
jgadjev 24.07.2009г., 14:32 немога да избера на Гармина да използва вградения GPS на телефона.Пише ми, че само с Гармин GPS мога да използвам, защо така става с най новата версия съм 5.00 50 на нокиа н97 Благодаря предварително.
Така става когато няма SW.UNL файл, или същия не е направен както трябва. Пробвай да го създадеш на ново стъпка по стъпка.
Nforcer 24.07.2009г., 17:52 Искам да попитам кои бяха най-добрите настройки за рутиране на гармина, че нещо си бях играл и ги смених.
По спомени мисля, че бяха Faster time и май трябваше на ambulance да се нагласи, за да избира по-бързия маршрут.
radounwe 24.07.2009г., 17:58 Ако избереш ambulance предполагам, че ще те прекарва дори и през забранени улици. Иначе и моя е на най-бърз маршрут.
ggnngg 24.07.2009г., 18:22 Инсталирах новия фърмуер и сега всичко е отлично дори.Дори и не съм инсталирал на ново Гармин , но всичко си дойде на място.Така че който има проблеми като много често преизчисляване, губене на сигнал и неправилно позициониране да действа.Поне при мен това се оказа проблема.Телефона е Н82 и не бях го ъбдейтвал от както е станал телефон беше с версия 10. 000 и т. н. , докато сега е с 13.00...
skycheto 24.07.2009г., 20:23 3 пъти генерирах кодове и този файл sw го правих на ново,но без никакъв резултат.Изчаках както беше описано в началото чертичките да станат зелени но и тогава ми изписва че няма карта.Пробвах и други карти който сте постнали тук , но без никакъф ефект .. вече си мисля че това USER ID което е е нещо пре****о ?!? Моля помогнете ! :(
А отключващи файлве за картите имаш ли?
skycheto 24.07.2009г., 20:37 Ами нали с тази програма виртуал кей си ги правя... ?
StanislavStanev 24.07.2009г., 20:45 Моля помогнете!
След инсталацията в-у картата памет и стартирането на приложението, немога да продължа по нататък от избора на език за програмката ( бутонът "Next" не е активен при натискане). Да не би програмката да не е съвместима с машинката ми (5800ХМ)
За какво ти е виртуал кей, от версия 5.00.30 не е необходим. Отключващите файлве са с име на картата и разширение .UNL, напр. GMAPSUP2.UNL. Съдържанието им се генерира в зажисимост от MAP ID на съответна карта.
saivanov 24.07.2009г., 20:46 Някой знае ли, защо в Mapsource при търсене на населено място има резултат, а търсенето на същото име в Mobile XT-дава, че не намира населено място с такова име?
:dbb
Моля помогнете!
След инсталацията в-у картата памет и стартирането на приложението, немога да продължа по нататък от избора на език за програмката ( бутонът "Next" не е активен при натискане). Да не би програмката да не е съвместима с машинката ми (5800ХМ)
Слагаш версия 5.00.50 и ще можеш да продължиш.Има я на 1 страница.
Някой знае ли, защо в Mapsource при търсене на населено място има резултат, а търсенето на същото име в Mobile XT-дава, че не намира населено място с такова име?
:dbb
Никакви ли населени места не ти намира.
Моля помогнете!
Инсталирал си стара версия преди 5.00.30, инсталирай последната версия 5.00.50.
StanislavStanev 24.07.2009г., 20:56 Слагаш версия 5.00.50 и ще можеш да продължиш.Има я на 1 страница.
Eй_сега ще пробвам :kapo
skycheto 24.07.2009г., 21:55 За пореден път се пробвах по стъпките от стр.1 и пак ми изписва no map . Когато дадох на Route Details изписва това - Route details are unavailable .. Помогнете моля ! Искам вече да си имам gps ... :( :( :(
Иначе си ми дава че е готово за навигация но няма нищо на екрана само триагалничето и това е ..
StanislavStanev 24.07.2009г., 21:58 Стигам до там където ми дава да избера дали искам да въведа серийния номер, временната версия, закупуване на лиценза или свързване към устройство, следователно избирам временната версия, но ми изписва че свързването не е било осъществено !
Имам чувството че няма да мога да подкарам свестен ГПС на тоя телефон.....
stilista1980 24.07.2009г., 22:06 А кога да очакваме garmin xt 5.00.60 ?:wel
За пореден път се пробвах по стъпките от стр.1 и пак ми изписва no map . Когато дадох на Route Details изписва това - Route details are unavailable .. Помогнете моля ! Искам вече да си имам gps ... :( :( :(
Иначе си ми дава че е готово за навигация но няма нищо на екрана само триагалничето и това е ..
Дай си ID на картата.Кажи и коя карта си сложил.Аз ще ти направя ключовете и ще ти ги пратя.След това ще излезеш на открито за 10 минути за да се свърже за 1 път.Чак след това ще се появи картата.
Стигам до там където ми дава да избера дали искам да въведа серийния номер, временната версия, закупуване на лиценза или свързване към устройство, следователно избирам временната версия, но ми изписва че свързването не е било осъществено !
Имам чувството че няма да мога да подкарам свестен ГПС на тоя телефон.....
Давай и ти, да ви ги направя.Грешите със .UNL файловете затова ти иска сериен номер.
StanislavStanev 24.07.2009г., 22:43 При мене е малко по различно от при колегата! на него му зарежда програмката но не му намира карта, а при мен проблема възниква в малко ранен етап, ето стъпките които съм извършил :
! Инсталиране на програмата:
1. Свалете програмата от тук: DOWNLOAD или DOWNLOAD
2. Нужни файлове към нея свалете от тук: DOWNLOAD или DOWNLOAD
3. Изваждате картата с памет и я слагате в кард рийдъра или ако нямате рийдър свързвате телефона с компютъра в режим Прехвърляне на данни (Data transfer)!
4. Стартирате файла GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50000.еxe от компютъра и го инсталирате на картата памет.
5. Изключвате телефона от режим Data transfer или си слагате картата памет обратно. Влизате в App. Manager-a и под програмата Garmin пише Not installed. Кликвате на него и го инсталирате!
6. Стартирате програмата и няколко пъти давате I Аgree.
и на 6-та стъпка като кликна I Аgree ми показва няколко опции :
- Purchase & Go
- Begin Free Trail
- Enter Product Key
- Connect to a Garmin GPS
Разбирасе, версията която инсталирах е по новата както ме посъветва !
Абе, хора вие слушате ли какво ви се казва или не!
Грешни отключващи файлове.
Или ми дайте ID на картата памет и коя карта сте сложили, или не пишете едно и също.Много добре разбрах проблема и на двама ви.
skycheto 24.07.2009г., 22:58 ID - 3321272457
картата която искам да сложа е gmapsupp-BG_OFFROAD_V4.7-5028
тази която asenix ([Only registered and activated users can see links]) даде в първата страница
Избираш:
-Cancel
-Tools
-Setings
-About
записваш си Card Id и след това вече с генератора
ID - 3321272457
картата която искам да сложа е gmapsupp-BG_OFFROAD_V4.7-5028
тази която asenix ([Only registered and activated users can see links]) даде в първата страница
Ето ти съдържанието на отключващия файл:
JHRXGV3D8LGTPQYVFU9YLBKMF
skycheto ([Only registered and activated users can see links]) Ето качвам ти ги приложено.Разархивираш и от новопоявилата се папка копираш и двата ключа във папка Garmin там където ти е картата.Името на картата трябва да е GMAPSUPP ,ако не е промени го.
След това излизаш на открито и до 10 минути всичко ще е ок , ако не е пипано нищо по настройките.
skycheto 24.07.2009г., 23:13 Добре . Сега слагам и излизам !
Картата я преименуваш на GMAPSUPP ,разширението .IMG не го пиши то е по подразбиране.По имената на ключовете нищо не променяш.Само ги копирай двата файла във папка Garmin на картата със памет.
StanislavStanev 24.07.2009г., 23:24 Card ID: 3266241668
и картата която искам е OFRM Geotrade 4.70ML
не съм мн вчас с тия неща а искам да си кача навигация :(
topspinner 24.07.2009г., 23:25 А кога да очакваме garmin xt 5.00.60 ?:wel
Тук,във-този форум ,се поства веднага ,всичко ново, относно GPS navigation!!! Когато се появи ,всички ще разберат . Mисля ,че въпроси ,като горепосочения не сa,много уместни!!!
loloholow 24.07.2009г., 23:30 Card ID: 3266241668
B2GJDFQP3F5RZE5NUDV56B5LR
Това ти е съдържанието за unl файла. В случай, че не знаеш как да си го направиш- малко по-нагоре има линк (даден от pstoichev), от който да си свалиш. Само промени съдържанието им с този код. Успех!
Card ID: 3266241668
Ето съдържанието на файловете
за SW.UNL
9VWM5CSXDUMX7BG7VU9E7CCEY
и за картата
P342ABRTQSDR4ETB5GXTKWJ5B
името на отключващия файл и на картата трябва да е еднакво с изключение на разширението IMG за картата и UNL за отключващия файл.
Card ID: 3266241668
Ето заповядай качвам ти ги приложено.
За да не пиша едно и също виж по горните постове.
Само промени името на картата на GMAPSUPP
Alien vs Predator 24.07.2009г., 23:40 При мене е малко по различно от при колегата! на него му зарежда програмката но не му намира карта, а при мен проблема възниква в малко ранен етап, ето стъпките които съм извършил :
! Инсталиране на програмата:
1. Свалете програмата от тук: DOWNLOAD или DOWNLOAD
2. Нужни файлове към нея свалете от тук: DOWNLOAD или DOWNLOAD
3. Изваждате картата с памет и я слагате в кард рийдъра или ако нямате рийдър свързвате телефона с компютъра в режим Прехвърляне на данни (Data transfer)!
4. Стартирате файла GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50000.еxe от компютъра и го инсталирате на картата памет.
5. Изключвате телефона от режим Data transfer или си слагате картата памет обратно. Влизате в App. Manager-a и под програмата Garmin пише Not installed. Кликвате на него и го инсталирате!
6. Стартирате програмата и няколко пъти давате I Аgree.
и на 6-та стъпка като кликна I Аgree ми показва няколко опции :
- Purchase & Go
- Begin Free Trail
- Enter Product Key
Разбирасе, версията която инсталирах е по новата както ме посъветва !
И при мен беше така, натискаш последното и продължаваш :lol
skycheto 25.07.2009г., 00:06 pstoichev ([Only registered and activated users can see links]) - благодаря ! Сега проработи , просто незнаех къде точно греша , съжалявам за нахалството от моя страна !
Ще проработи, де ще ходи....:D
Айде честито!
StanislavStanev 25.07.2009г., 00:34 След сумати бажикания и лутане из менютата - успех!
Благодаря Ви много , pstoichev , evvel и loloholow - СУПЕР СТЕ !!!
имате + от мене :vn :okappa :ilove: 2thumbsup :brf :lol :kapo
skycheto 25.07.2009г., 00:36 Днес май ни огря :) всички ... Хихи . Аз лично много се радвам :)
ggnngg 25.07.2009г., 09:34 Има ли начин като подмина даден маршрут , Гармин да не гледа да ме върне по същия път като преизчислява , а да преизчисли следващия най правилен.От някви допълнителни настройки ли е това или аз си мисля че е от самата карта с която си , в случая 4.90 ?!Защото по всячески начин се мъчи да ме върне да мина от там от където ми е задало първоначалния маршрут, а това е досадно чак.Благодаря ...
Cayenne 25.07.2009г., 12:47 При мен направо си преизчислислява новия път. Сигурно зависи от дължината на пътя (времето на пътуване), ако при алтернативния за теб маршрут тези неща се удължават значително, то за това иска да те върне по първоначалния. Това е само предполоцение.
Иначе и аз да попитам нещо. Като влезите в програмата, след това Garmin Online, колко неща ви дава там? При мен са само три-времето, състояние на полетите и още нещо. Това за 5800, на другия телефон със същата версия на програмата, дава доста повече неща. За тях се изисква връзка и не, че ги ползвам, но ми е инерестно дали не е някакъв бъг.
ggnngg 25.07.2009г., 13:30 При мен направо си преизчислислява новия път. Сигурно зависи от дължината на пътя (времето на пътуване), ако при алтернативния за теб маршрут тези неща се удължават значително, то за това иска да те върне по първоначалния. Това е само предполоцение.
Иначе и аз да попитам нещо. Като влезите в програмата, след това Garmin Online, колко неща ви дава там? При мен са само три-времето, състояние на полетите и още нещо. Това за 5800, на другия телефон със същата версия на програмата, дава доста повече неща. За тях се изисква връзка и не, че ги ползвам, но ми е инерестно дали не е някакъв бъг.
Тъкмо обратното , дори ми даде да вляза в забранена улица и аз като я подминах иска пак да ме връща от там , и не е по пряко от там де.Както и да е , още е рано за големи впечатления от картата.А самата забранена улица си е такава от години.Става въпрос за Търговище
Darkred 25.07.2009г., 14:06 Едно въпросче
ще тръгне ли на nokia 6680 тази програма?
ето и технически характеристики на телефона
WAP 2.0
Вграден модем Да
GPRS Да
Операционна система Symbian
EDGE Да
XHTML Да
Bluetooth Да
Няма никакъв проблем.Ще пее, но ти трябва външен GPS модул, защото тази нокиа няма вграден.По магазините е около 100 и по-малко лева.
Darkred 25.07.2009г., 14:34 мм не става постоянно ми изписва повреден файл или нещо такова
инсталирах го през PC-то и нищо не се появява се във менидйжъра където трябва да е :dbb
иначе го намирам във файловете на картата стартирам .sis и повреден файл.
saivanov 25.07.2009г., 14:56 Слагаш версия 5.00.50 и ще можеш да продължиш.Има я на 1 страница.
Никакви ли населени места не ти намира.
Не.Разбира се че намира много населени места но,правих тест с някои по-малки селца.Mapsource-а се справя чудесно а Germin Mobile XT не ги намира.
Пример:
В Mapsource-търсене на "Shipkovo"-резултат:Отличен
В Mobile XT-търсене в цялата база данни на "Ship"-резултат:Shpchenska Epopeya,Shopchenski Polk,Shipchenski Prohod,Shipeto и Shopka
Ако чрез картата ръчно намеря мястото,населенето място е там и си има име "Shipkovo
Благодаря за проявения интерес. :wel
Cayenne 25.07.2009г., 18:26 ggnngg проблема със забранените улици трябва да е решен в 4.9, а за маршрута идея си нямам.
prodan 25.07.2009г., 18:31 Тъкмо обратното , дори ми даде да вляза в забранена улица и аз като я подминах иска пак да ме връща от там , и не е по пряко от там де.Както и да е , още е рано за големи впечатления от картата.А самата забранена улица си е такава от години.Става въпрос за Търговище
На мен същото ми се случва в София ,Люлин от околовръстно по Добринова скала към Връбница / опитва се да ме връща през начален маршрут /. Бил съм с различните версии на програмата и различни карти.
ПС. Струвами се, че 50 на ХТ ми зарежда много бавно спътниците, при вас как е?
Все си мисля, защо някой не систематизира оптималните настройки на програмата, за да си настроим правилно програмата.
sbinev 25.07.2009г., 18:37 Здравейте, едно питане. Инсталирах на Е51 MobileXT 50050 само, че имената под иконите въобще не си отговарят. Някой има ли идея как да го оправя? Някой може ли да ми обясни къде се намира tools/settings/system/Launch background servise (че с тези объркани икони няма начин да го намеря)за да мога да си оправя проблема с бързо падащата батери и това еднократно ли се прави или след всяко пускане на програмката трябва да се минава през тази процедура? Благодаря.
Alien vs Predator 25.07.2009г., 19:24 Прави се еднократно само, аз съм с Е51 и нямам проблеми :) Но това с обърканите менюта не го разбрах.
bilbo27 25.07.2009г., 19:31 Здравейте, едно питане. Инсталирах на Е51 MobileXT 50050 само, че имената под иконите въобще не си отговарят. Някой има ли идея как да го оправя? Някой може ли да ми обясни къде се намира tools/settings/system/Launch background servise (че с тези объркани икони няма начин да го намеря)за да мога да си оправя проблема с бързо падащата батери и това еднократно ли се прави или след всяко пускане на програмката трябва да се минава през тази процедура? Благодаря.
sbinev 25.07.2009г., 19:40 Еми на първа страница на тази тема има скрийншотове от програмата и от там сравнявам надписите под иконите с моите. Пример под иконата с ключето пише Settings, а при мен Set Location на мястото на Browe Map (по диагонал съседна иконка ) при мен е Bicycle,a Where I am при мен When not routing с други думи нищо не съвпада и не мога да намеря tools/settings/system/Launch background servise ако може някой на [Only registered and activated users can see links] да ми прати скрийншотове екран по екран примерно къде се намира ще е добре ще реша проблема с батерията че много бързо пада. Нямам икона Settings nito system а някви глупости.Това е.
jgadjev 25.07.2009г., 19:55 Това с иконите го срещам за първи път, много странно. Пробва ли да деинсталираш и пак да инсталираш Garmin? Според мен по друг начин няма да се оправи.
loloholow 25.07.2009г., 21:20 Не.Разбира се че намира много населени места но,правих тест с някои по-малки селца.Mapsource-а се справя чудесно а Germin Mobile XT не ги намира.
Пример:
В Mapsource-търсене на "Shipkovo"-резултат:Отличен
В Mobile XT-търсене в цялата база данни на "Ship"-резултат:Shpchenska Epopeya,Shopchenski Polk,Shipchenski Prohod,Shipeto и Shopka
Ако чрез картата ръчно намеря мястото,населенето място е там и си има име "Shipkovo
Благодаря за проявения интерес. :wel
Малки населени места, независимо дали в европейската или Бг картата, се търсят от "cities". В "меню near" може да му посочиш по-главен град - близък до населеното място (Ловеч примерно), което търсиш, а после в "spell" си пишеш shipkovo примерно. Може и направо в "spell" да го зададеш, но ако има повече от едно съвпадение ти ги подрежда в близост от текущата ти позиция. Надявам се проблема така да се разреши. По подобен начин се търсят и блокове в меню "food, hotels ..). Примерно: Spell Бл 2 Самара 3. Надявам се да съм бил полезен. Успех.
skycheto 25.07.2009г., 21:57 Коя е най-добрата карта в момента за България ?
firewolf 25.07.2009г., 22:06 @pstoichev: Здравей, можеш ли да ми кажеш коя е последната версия на картите OFRM Geotrade и BGRoutingMap? И ако може едно линкче към тях... :) Мерси предварително!
sector_ogo(v)yahoo.com
Последната версия на OFRM Geotrade e v.4.9, a на BGRoutingMap e v.2.3, но никой я няма.
Има постнати карти, но вие не ги виждате за справка Прочетете правилата. ([Only registered and activated users can see links])
zazaq77 26.07.2009г., 02:21 Ако открия грешки на картите(а открих доста),къде да пиша за да се коригират в следващи ъпдейти.
За Geotrade е karta (маймунка) offroad-bulgaria (точка) com.
За BGRoutingMap [Only registered and activated users can see links]
moniko 26.07.2009г., 10:35 Коя Карта е по-добра Геотрейд или БГРутинг?
troi4o 26.07.2009г., 11:35 За мен по-добра е OFRM Geotrade. BGRouting Map нещо не е съвсем точна като че ли. Онзи ден вървя по тротоара на булеварда, който е доста широк, а тя ми показва, че съм на отсрещния тротоар. Имаше слючай, когато ми показваше, че съм на съседната успоредна улица!
marzykov 26.07.2009г., 12:18 E добре де от къде да си дръпна новия геотрейд? За 4.9 говоря :) има страшно много промени по него и искам да го сложа на телефончето :ilove::lol:tnx
Разгледай хубаво раздела и ще ги намериш.:nvg
zazaq77 26.07.2009г., 13:11 За Geotrade е karta (маймунка) offroad-bulgaria (точка) com.
За BGRoutingMap [Only registered and activated users can see links]
Благодаря.Надявам се да приемат промените.
Че ще ги приемат, ще ги приемат, но въпроса е кога? Малко са ги позаляли със писамца от този род.:nvg
zazaq77 26.07.2009г., 13:33 Ще им пратя грешките ,а те да правят каквото решат,но в крайна сметка смятам че е за тяхно добро.Днес ще мина още към 300 км. и ще видя дали няма да излязат още грешки,а и ще сравня двете карти.
gibi13 26.07.2009г., 13:34 Последната версия на OFRM Geotrade e v.4.9, a на BGRoutingMap e v.2.3, но никой я няма.
Има постнати карти, но вие не ги виждате за справка Прочетете правилата. ([Only registered and activated users can see links])
Правилата са си правила, но защо е нужно да зададеш 10 ненужни въпроса, за да имаш достъп до картите.:nfa
saivanov 26.07.2009г., 13:52 Коя карта си сложил?
OFRM-Bulgaria 4.80
Малки населени места, независимо дали в европейската или Бг картата, се търсят от "cities". В "меню near" може да му посочиш по-главен град - близък до населеното място (Ловеч примерно), което търсиш, а после в "spell" си пишеш shipkovo примерно. Може и направо в "spell" да го зададеш, но ако има повече от едно съвпадение ти ги подрежда в близост от текущата ти позиция. Надявам се проблема така да се разреши. По подобен начин се търсят и блокове в меню "food, hotels ..). Примерно: Spell Бл 2 Самара 3. Надявам се да съм бил полезен. Успех.
Пробва ли това?:nvg
sbinev 26.07.2009г., 14:16 Последната версия на OFRM Geotrade e v.4.9, a на BGRoutingMap e v.2.3, но никой я няма.
Какви въпроси и мнения очаквате да ви задам след като съм нов в това занимание и не разбирам от нищо? За да направя 10 поста освен за тъпи въпроси друго не се сещам. Нека има правила но не такива които стимулират спама. На доста нови хора им трябват вече карти и всеки ако пусне по 10 поста....
Правилата са за всички.Щом са създадени ние сме длъжни да ги спазваме.Който ги спазва във живота ще ги спазва и тук.Както има един лаф:Кой какъвто е вкъщи такъв е на улицата.Не е нужно да пускаш безсмислени постове.Има толкова много различни теми, все ще намериш нещо интересно да го изкоментираш.:ops
vankata13 26.07.2009г., 14:30 Здравейте, сложих си две катри можете ли да ми кажете как се сменят.
saivanov 26.07.2009г., 14:40 Пробва ли това?:nvg
Благодаря на всички Ви.Наистина по-описаният начин работи.
:ilove:
Здравейте, сложих си две катри можете ли да ми кажете как се сменят.
TOOLS->Manage My Data->Map Sets и с ляв бутон в "MapSource" слагаш отметка на тази която искаш да ползваш.
kimito81 26.07.2009г., 14:42 vankata13 Аз ги сменям от настройки,Упр.Данньми,Наборь карт (руски ез.):ilove:
vankata13 26.07.2009г., 14:44 Аха мерси аз не си бях сложил мапсорса.
Колегата, ти въобще инсталирал ли си Garmin на телефона?Ако да, отвори го и следвай стъпките на колегите от последните 2 поста.
balumba 26.07.2009г., 18:20 Имам следният проблем след като върху версия 5,00 качих 5,50 всичко се омаза иконите не съвпадат с надписите.Под иконата със сърцето пише хоспитал и т.н.
Трябваше да направиш чиста инсталация.Сега изтрий програмата и папката гармин и на ново.
saivanov 26.07.2009г., 18:28 Имам следният проблем след като върху версия 5,00 качих 5,50 всичко се омаза иконите не съвпадат с надписите.Под иконата със сърцето пише хоспитал и т.н.
При мен нямаше проблем.Пробвай да деинсталираш програмата и да качиш версия 5.00.50 на ново.Ако нямаш архив на картите,предварително си ги качи на компютъра.Успех!
marzykov 26.07.2009г., 19:14 Разгледай хубаво раздела и ще ги намериш.:nvg
E такива отговори най - ме радват, разбирам те, че си много напред с нещата, но вместо да даваш многозначителни отговори просто можеше да постнеш едно линкче към картата, нали :brf Не го приемай като заяждане, а като съвет ;) Надявам се си ме разбрал. ;)
Колега нямам нищо напротив да ти дам линк, но се ръководя от правилата. ([Only registered and activated users can see links])Раздела за картите е отделен така, че няма да имаш проблеми да си го намериш.:nvg
firewolf 26.07.2009г., 21:44 ok... ще се оправя.
zazaq77 26.07.2009г., 21:55 Сториха ми се еднакви двете карти.
Може би защото карах по магистралата :D ;)
macencetto 26.07.2009г., 22:43 Здравейте може ли някой да ми даде Map ID на карта на Гърция?
iPmart 26.07.2009г., 22:57 Те са няколко карти.
За коя питаш?
Здравейте може ли някой да ми даде Map ID на карта на Гърция?На стр.264 пост 2633 има карта на Гърция с FID за нея.;)
myankov 27.07.2009г., 01:05 Ето малко POI,BG глас за Гармин и Vehicle (колички)
POI-метро,бензиностанции,пещери,манастири,за риболов,някои болници,Златни Пясъци,Слънчев бряг,100 национални обекта на BG и LAT,макдоналдс,ски курорти и др.
Линк: [Only registered and activated users can see links]
BG глас : [Only registered and activated users can see links]
Vehicle: [Only registered and activated users can see links]
StanislavStanev 27.07.2009г., 01:35 Абе тая програмка защо неикса да намери спътник само с интегрираният GPS, ами трябва да активирам и опцията подпомогнат GPS (A-GPS) ?
Ами или просто не си оцелил момента спътника да е близо до България или ако го включваш за първи път става малко по-бавно...обикновено без подпомагане намира сигнал за около минута (е може и веннага може и след 2-3 мин, зависи си)
zazaq77 27.07.2009г., 01:49 Здравейте може ли някой да ми даде Map ID на карта на Гърция?
Ако питаш за Hellas MapID-то е 821.
Абе тая програмка защо неикса да намери спътник само с интегрираният GPS, ами трябва да активирам и опцията подпомогнат GPS (A-GPS) ?
Не би трябвало да имаш проблеми със намирането на сателитите.При първоначално позициониране/студен старт/ може да отнеме 10 мин.
Излез на открито.Виж дали си му разрешил да използва вградения GPS.
Ама аз нямам никакви проблеми. Обяснявах на StanislavStanev (поста над моя)
За това което каза за "първото включване" имах предвид най-първото включване (веднага след инсталиране на самата програма), че намира сателита малко по-бавно.
zazaq77 27.07.2009г., 02:25 Първоначално публикувано от macencetto
Здравейте може ли някой да ми даде Map ID на карта на Гърция?
Ако питаш за Hellas MapID-то е 821.
И едно допълнение ако не стане с 821 опитай с 822.То е за смесените карти на английски и гръцки.
StanislavStanev 27.07.2009г., 02:53 Да така е , но това не е първото ми вклиючване. Няколко пъти си направих следният експеримент - активирал съм интегрирания и подпомогнатия ГПС и като влезна в програмата за около 10-тина сек намира спътникова връзка, след това ваднага излизам и деактивирам само подпомогнатия (оставям интегрираният активиран) и влизам отново в програмката и колкото и да чакам - връзка не се осъществява !
И също така да отбележа, че това съм го пробвал в отлично слънчево време(без грам облак в небето)
При други ГПС програми имаш ли го този проблем.
StanislavStanev 27.07.2009г., 03:19 При други ГПС програми имаш ли го този проблем.
Само тази успях да подкарам :)
Ама аз нямам никакви проблеми. Обяснявах на StanislavStanev (поста над моя)
За това което каза за "първото включване" имах предвид най-първото включване (веднага след инсталиране на самата програма), че намира сателита малко по-бавно.
Опс извинявай, че съм те цитирал.Във бързината съм копнал твоето мнение.:D
Само тази успях да подкарам :)
Що ли си мисля, че има някакъв проблем със вградения ти GPS.Разръчкай си настройките на телефона, има някъде нещо забранено.Между другото със какъв телефон си?
StanislavStanev 27.07.2009г., 03:56 Тела ми е Nokia 5800 XM , кажи ми кои настройки как трябва да бъдат , не само на телефона за ГПС-а , а и на самоата програмка Гармин 5.00.50 мисял че беше
Скоро ще излезе по нова версия 5.00.50.
Като излезе ще я има и тук.
profit 27.07.2009г., 11:17 Излязла е поне от няколко дни. Знам го със сигурност, защото си я качих (5.00.50s60.9)
nasko80 27.07.2009г., 12:27 Гармин 5.00.50 я има доста отдавна. Не е от няколко дена. Предполагам колегата geh е има в предвид по-нова от 5.00.50? И наистина като се появи ще я има тук.
saivanov 27.07.2009г., 12:31 Скоро ще излезе по нова версия 5.00.50.
Тази версия вече я има.Моля,да бъда извинен ако някой вече е дал линкове към версията.
GARMIN MOBILE 5.00.50 [Only registered and activated users can see links] ml ([Only registered and activated users can see links] ml)
GARMIN SUPPORT FILE
kiriltochev 27.07.2009г., 12:45 С версия 5.00.30 съм и имам следния проблем: Когато му дам Active track Recording, работи известно време - 10 - 15 мин. след това програматая се изключва и губи всичките настройки, а също така и трие нещата, коитосъм си добавил в Мy Locations. Някой имал ли е подобен проблем?
Да, същото е и при другите версии.
Като пуснеш да записва трака и като стигне над 20% и забива програмата.
Това е стар проблем и още няма решение.
zazaq77 27.07.2009г., 13:27 С версия 5.00.30 съм и имам следния проблем: Когато му дам Active track Recording, работи известно време - 10 - 15 мин. след това програматая се изключва и губи всичките настройки, а също така и трие нещата, коитосъм си добавил в Мy Locations. Някой имал ли е подобен проблем?
Това и аз съм го установил.Затова като се появи нова версия бързам да я сложа в тела.Досега решение на проблема няма. С 5.00.50 съм.
kiriltochev 27.07.2009г., 13:53 Значи изключвам Track Recording и това е!
zazaq77 27.07.2009г., 14:16 Засега - да .
sbinev 27.07.2009г., 14:17 Еми на първа страница на тази тема има скрийншотове от програмата и от там сравнявам надписите под иконите с моите. Пример под иконата с ключето пише Settings, а при мен Set Location на мястото на Browe Map (по диагонал съседна иконка ) при мен е Bicycle,a Where I am при мен When not routing с други думи нищо не съвпада и не мога да намеря tools/settings/system/Launch background servise ако може някой на [Only registered and activated users can see links] да ми прати скрийншотове екран по екран примерно къде се намира ще е добре ще реша проблема с батерията че много бързо пада. Нямам икона Settings nito system а някви глупости.Това е.
Не стана с преинсталиране на програмката. Пак по същия начин ми изписва надписите под иконите. Може би формат на картат или ресет на тел.?
Ако можеш да го преживееш и двете.Изваждаш картата с памет, хард ресет на телефона.След това слагаш картата и я форматираш.Преди каквото и да направиш, направи си бекъп на тел. номера.
balumba 27.07.2009г., 14:42 Някой знае ли при версия 5,00,50 дали го има проблема с бързо падащата батерия?
pepi819 27.07.2009г., 14:49 нямо го проблема, процеса се пуска само когато пуснеш гармина и като го изгасиш се изключва.
pstoichev ([Only registered and activated users can see links]) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Забранено е писането изцяло с главни букви!
|
|