Вижте пълната версия : Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
balumba
27.07.2009г., 13:53
нямо го проблема процеса се пуска само когато пуснеш гармина и като го изгасиш се изключва
Благодарско2thumbsup
devian
27.07.2009г., 13:56
Някой знае ли при версия 5,00,50 дали го има проблема с бързо падащата батерия?
Аз съм с тази версия и по дефоулт Бекграунд сервис-а е изключен, но и така стопява бързо батерията-от София до В.Търново (около 2.5 часа), пълна батерия я излапа.Затова си вземи зарядно за кола.
balumba
27.07.2009г., 14:04
Аз съм с тази версия и по дефоулт Бекграунд сервис-а е изключен, но и така стопява бързо батерията-от София до В.Търново (около 2.5 часа), пълна батерия я излапа.Затова си вземи зарядно за кола.
Зарядното за кола е задължително при Н96 с неговата скапана батерия интересуваше ме само дали при изключен гармин продължава да лапа ток като при старата версия.
sbinev
27.07.2009г., 14:10
Ако можеш да го преживееш и двете.Изваждаш картата с памет, хард ресет на телефона.След това слагаш картата и я форматираш.Преди каквото и да направиш, направи си бекъп на тел. номера.
Оф, не ми се искаше да стигаме до тук ама явно ще трябва добре, благодаря ще пробвам и така.
Cayenne
27.07.2009г., 14:13
Да попитам пак, защото никой не ми отговори. Като влезите в програмата, след това в Garmin Online, колко иконки ви дава там? При мен са само три-времето, състояние на полетите и още нещо. Става дума за 5800, на другия телефон със същата версия на програмата, показва доста повече. За тях се изисква връзка и не, че ги ползвам, но ми е инерестно дали не е някакъв бъг.
pepi819
27.07.2009г., 14:16
аз като го инсталирах направих процедурата описана тук,но като влязах в таск менаджера и този процес го имах двапъти като изгася гармина единият изчезва и затова го килнах и след това го тествах пак и се появява само като пусна гармина след което изчезва при изгасването му
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Забранено е писането изцяло с главни букви!
при мен стана същото когато влязох в иконата с полетите и времето през нета след което другите изчезнаха,но немисля че е бъг.
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 10. Публикуването на няколко поредни поста не се разрешава. Редактирайте първият!
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Забранено е писането изцяло с главни букви!
При мен стана така като влязох в иконата с времето и за полетите през нета след което изчезнаха останалите икони,но немисля че е бъг
Да попитам пак, защото никой не ми отговори. Като влезите в програмата, след това в Garmin Online, колко иконки ви дава там? При мен са само три-времето, състояние на полетите и още нещо. Става дума за 5800, на другия телефон със същата версия на програмата, показва доста повече. За тях се изисква връзка и не, че ги ползвам, но ми е инерестно дали не е някакъв бъг.
Трябва да са 8 иконки.Нещо се е оплескало при инсталацията.
pepi819
27.07.2009г., 14:46
Колега, тогава защо при мен стана така след като направих това за което писах с влизанета през нета.Трябва да преинсталирам гармина ли та да се оправи?Благодаря предварително.
nasko80
27.07.2009г., 14:53
Странно и при мен са три. Не че ги използвам ама що да не са осем. Колега Стойчев, какво предлагаш? Да преинсталираме Гармин ли? И другите пет икони каква информация дават?
devian
27.07.2009г., 15:09
Три иконки имам и аз - сега гледам в сайта на Гармин, че има повечко.Все пак при мен си работи безпроблемно.
pepi819
27.07.2009г., 16:11
Когато тръгна да затварям гармина преди да ми иска потвръждението писука един път.Инсталиран е на N95.Така ли си е ?Можели да се изгаси това писукане от някъде ?.Иначе общо взето съм доволен от него.Другите които пробвах ми даваха големи отклонения.
saivanov
27.07.2009г., 16:30
Когато тръгна да затварям гармина преди да ми иска потвръждението писука един път.Инсталиран е на N95.Така ли си е ?Можели да се изгаси това писукане от някъде ?.Иначе общо взето съм доволен от него.Другите които пробвах ми даваха големи отклонения.
Писукането при изход е нормално.Вкарали за малко глезотики да да стане по шарено 2thumbsup
Странно и при мен са три. Не че ги използвам ама що да не са осем. Колега Стойчев, какво предлагаш? Да преинсталираме Гармин ли? И другите пет икони каква информация дават?
Не знам за каква работа ще ви свърши, но трябва да са 8 иконки:
1.Транспортен поток.
2.Времето.
3.Търсене в Google.
4.Цени на горивата.
5.Фото сними.
6.Самолетни разписания.
7.Камери.
8.Състояние на активацията.
Трябва активация така, че стават неизползваеми.
Трябва да си направите хард ресет с извадена карта памет, но преди това бекъп.След това слагате картата и я форматирате.Слагате си последната версия на Garmin и всичко трябва да е ОК.
devian
27.07.2009г., 17:09
Аз лично не бих се захванал да форматирам, ресет-вам и тн. заради гъзарийки, които няма да ползувам.А и карам на принципа, когато едно нещо работи добре, просто не го бърникай.
nickname321
27.07.2009г., 18:50
Някой трил ли е location от My locations,в "опции" не виждам "delete" ?
Влизаш в : Tools > Manаge My Data > My locations , натискаш в/у тази, която ти е излишна и вече имаш опция да я изтриеш.
:ipbest
butu2266
27.07.2009г., 18:59
TOOLS/MANAGE MY DATA/MY LOCATIONS/ избираш тази която искаш да изтриеш , кликваш на нея и DELETE се появява долу в ляво.
nickname321
27.07.2009г., 20:02
Мерси,"Manage my data" обягваше :)
Когато Гармина е включен повече нокия 58000 загрява някои има ли същтия проблем.
Това не е проблем колега,а се получава от голямата консумация на ток.Ако използваш по дълго време и WIFI -то пак ще ти загрява.В тези случаи загрява батерията а не телефона.
При всички телефони ли е така или само при нокиа.
zazaq77
27.07.2009г., 21:52
При Симбианите е така.Поне така е и при мен.
jgadjev
27.07.2009г., 22:41
Това не е проблем колега,а се получава от голямата консумация на ток.Ако използваш по дълго време и WIFI -то пак ще ти загрява.В тези случаи загрява батерията а не телефона.
Много прав е колегата. И при класиката N95 е така. Не се притеснявайте, няма нищо страшно, най-много телефона да се разстопи и да ви изтече между пръстите:ops Ама пак не е страшно-имате повод да си купите нов..
Cayenne
27.07.2009г., 23:12
Аз лично не бих се захванал да форматирам, ресет-вам и тн. заради гъзарийки, които няма да ползувам.А и карам на принципа, когато едно нещо работи добре, просто не го бърникай.
Аз съм на същия принцип. Като няма да ги ползвам, няма да се занимавам, но поне разбрах, че нещо се е омазало.
rumenaa
27.07.2009г., 23:43
Ето малко POI,BG глас за Гармин и Vehicle (колички)
POI-метро,бензиностанции,пещери,манастири,за риболов,някои болници,Златни Пясъци,Слънчев бряг,100 национални обекта на BG и LAT,макдоналдс,ски курорти и др.
Линк: http://ultrashare.net/hosting/fl/aebde28a5e/POI_s
BG глас : http://ultrashare.net/hosting/fl/220d5f5ec3/Voice
Vehicle: http://ultrashare.net/hosting/fl/212bd0587b/Vehicle
Тези нови ли са? А гласът различен ли е от постваните досега?
jgadjev
27.07.2009г., 23:51
Гласа е на Бойко Борисов :kapo
А повечето POI ще бъдат разследвани:sorv
МПС-тата са само с катализатор и платен екоданък:tnx
Тези нови ли са? А гласът различен ли е от постваните досега?
Не са нови колега.Просто човека ги е постнал.2thumbsup
kiriltochev
28.07.2009г., 09:10
Здравейте. Имам проблем с bgspeedcams_51_lat. Когато наближа ми писука, но показва ограничението на скоростта грешно. Например на ограничение 50 ми показва 80км/ч. На какво се дължи?
nasko80
28.07.2009г., 09:51
Сложи си bgspeedcams_52 и няма да имаш тоя проблем.
kiriltochev
28.07.2009г., 09:59
Нещо не мога да ги намеря 52. Къде са?
Alien vs Predator
28.07.2009г., 10:03
Приятел, на първа страница са, в първия пост ги има добавени :)
kamkam
28.07.2009г., 11:37
Нещо не мога да ги намеря 52. Къде са?
Ето ви линк (http://www.renault-bg.com/radars/), където се актуализират редовно и ги има за всички навигационни системи.
И един въпрос: Излизат ли ви иконките, когато наближите такава точка? При мен излиза само черно квадратче, както на телефона с Garmin Mobile XT, така и на лаптопа с Garmin Mobile PC. Има ли някаква конкретна настройка дето не съм я направил?
zazaq77
28.07.2009г., 16:41
Ето ви линк (http://www.renault-bg.com/radars/), където се актуализират редовно и ги има за всички навигационни системи.
И един въпрос: Излизат ли ви иконките, когато наближите такава точка? При мен излиза само черно квадратче, както на телефона с Garmin Mobile XT, така и на лаптопа с Garmin Mobile PC. Има ли някаква конкретна настройка дето не съм я направил?
За кои икони питаш?Ако са за радарите и при мен ги няма.ПОИ ми излизат обаче.
Tools/Settings/Proximity Points там променяш настройките.При мен са:
Custom POI Sets-------->Enabled
Garmin Safety Cameras-->Enabled
Audio Notification ------->Single Tone
При мен се появява червено правоъгълниче и ми изписва ограничението.Ако съм над ограничението алармира звуково.
zazaq77
28.07.2009г., 18:54
Tools/Settings/Proximity Points там променяш настройките.При мен са:
Custom POI Sets-------->Enabled
Garmin Safety Cameras-->Enabled
Audio Notification ------->Single Tone
При мен се появява червено правоъгълниче и ми изписва ограничението.Ако съм над ограничението алармира звуково.
И аз благодаря за инфото. При мен Garmin Safety Cameras беше Disabled.
slav4o
29.07.2009г., 10:36
Здравейте, ползвам Гармин 5.00.40 на Нокия N82. Доскоро всичко работеше добре, но от известно време забелязвам че свързването със сателитите понякога става много бавно. Сложих новия софтуер за този тел. ,но промяна няма. Не съм изключвал подпомогнатия GPS. Имате ли някакви идеи относно проблема ми?
kamkam
29.07.2009г., 11:11
Ето това имах предвид:
10807
На мястото на черното квадратче трябва да се появи иконката, която е зададена в .gpi файла.
Странно явно проблема е с визуализирането на .bmp-то,когато карам при мен се визуализират нормално и съм с версията 0.50.
Ето това имах предвид:
10807
На мястото на черното квадратче трябва да се появи иконката, която е зададена в .gpi файла.
Дамм, проблема е в настройките.Трябва да си поиграеш.Виж автоувеличението, интересни точки- голями малки средни.
Там някъде в визуализирането е проблема.2thumbsup
---------- Предходен коментар публикуван в 12:52 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:55 ----------
В .gpi има ли икони за ограничението.Аз си мисля че те се визуализират от картата.Пробвай с друга карта.
kamkam
29.07.2009г., 17:57
И един въпрос: Излизат ли ви иконките, когато наближите такава точка? При мен излиза само черно квадратче, както на телефона с Garmin Mobile XT, така и на лаптопа с Garmin Mobile PC. Има ли някаква конкретна настройка дето не съм я направил?Проблемът се разреши след като прекомпилирах с POILoader-а точките с други иконки. Прикачам файла.
Резултатът е следния: В GarmınMobılePC иконката мига, докато в телефона се показва постоянно. Тествано е на симулация на маршрут.
nickname321
29.07.2009г., 18:33
Малко ми е неудобно вече,но съм новичък и бая чета по форумите ма някои неща не са мн обяснени защото се предполага че са ясни:)
Та искам да попитам тези POI горе долу схванах какво са и ми се вижда доста полесно,изтеглих зипа от тук,но как да ги ползвам,само се копират в папката на гармин или иска нещо инсталация?
Извинявам се за елементарния въпрос но... :)
butu2266
29.07.2009г., 18:41
Разархивирваш и ги копираш в папката POI , това е.Само за спиидкам после ги активирваш от настройките на гармина.
nickname321
29.07.2009г., 19:58
Ми преди папката POI ми беше празна ама пак имах обекти като влезна в гармина,може би са били от самата карта ли? (geotrade 4.8).
Сега като ги разархивирах пак си имам ма дали са се update-нали нещо не мога да разбера,например имам папка "BG caves" но каде да ги търся после в програмата нямам такава иконка/директория,всъщонст ми трябват точно забележителности на България.
П.С. Сега видях че има Custom POI`s и реших че сигурно тези които аз разархивирах са там,но уви,прано :(
Speed cam не ме интерасува от каде се активира защото не карам бързо :)))
butu2266
29.07.2009г., 20:20
Да картата има вградени POI.А твоите ги търси в Where to?/Extras/Custom POIs.
macencetto
29.07.2009г., 20:51
Опитвам се да кача няколко карти на устройство nuvi 250, но ми разчита само по 1 карта и то когато името й е gmapsupp. На която и от картите да сложа това име тази се отваря. Опитах да ги именувам така:gmapsupp, gmapsup2, gmapprom, както пише на първия пост, но не се получи нищо. Чете само първата ако някой може да помогне много ще съм благодарна.
nickname321
29.07.2009г., 20:58
Точно там търся "Custom POI`s", резултата е "no found" ,да не би се пак да има някаква инсталация?
radounwe
29.07.2009г., 21:05
Колеги, искам да ви попитам, как мога да изключа звуковите предупреждения за превишена скорост. В момента ми е настроено така: Garmin Safety Cameras: Enabled, Audio Notification: Single Tone/ другите две са Continuous/. Желанието ми е да се вижда ограничението /от ляво на екрана/ за съответния път и камерите, но без да пищи постоянно за скоростта /че при мене почти не спира:lol/.
avtscho
29.07.2009г., 23:48
ako nqkoi moje da mi pomogne s UNL faila
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) Писането на Кирилица е задължително.
slav4o
30.07.2009г., 01:32
Извинявам се ако питането ми не е на място или е малко встрани от темата, но живо се интересувам от POI на автогазстанциите в Европа, ако въобще има такива за Гармин. Виждал съм подобни на Том Том, но не и за Гармин и то при положение че редовно следя раздела!
mimisun
30.07.2009г., 09:17
Много се извинявам за тъпия въпрос . Скъсах се от четене и пак не мога да го намеря кода от 7ма точка " 7. Влизате в Tools/Settings/About и от там преписвате някаде кода Card ID.
С Нокия 5800 съм . Много ще съм благодарна ако някой ми подскаже :vn
Айде още един път да се извиня за тъпия въпрос . Намерих го кода .
nickname321
30.07.2009г., 17:19
Avtscho,какво за UNL файла не се получава? Принципно той отключва програмата или картата съответно,за творто Card ID,респективно всеки сам си го "прави"(защото всеки има различно card ID),програмката е елементарна,само гледай каде цъкаш "generate",горе е за програмата,долу за картата,аз понеже съм тъп цъках се горе и се чудех защо не отключвам карта :)
skycheto
30.07.2009г., 18:15
Може ли да ми направите унл файл за кард ид - 3264049805 ?
нов съм в форума и искам да попитам може ли някой да ми прати отключени:
OFRM Bulgaria 4.80
BGRoutingMap 1.8
OFRM Geotrade 4.80
благодаря предварително. :vn
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185)Като за начало прочети правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)
.UNL за какво? За карта или за Garmin?
нов съм в форума и искам да попитам може ли някой да ми прати отключени:
OFRM Bulgaria 4.80
BGRoutingMap 1.8
OFRM Geotrade 4.80
благодаря предварително. :vn
Трябва да си дадеш кард ид..............за да ти се направят.Предполагам и за Гармин ти трябва.1.8 не може да се отключи със .UNL файл.
skycheto
30.07.2009г., 18:29
Имам го ! Извинявам се за безпокойството !
sbinev
30.07.2009г., 18:30
Видя ли на 1-ва страница? Много добре е обяснено и май даже имаше и видео урок как се прави.
А добре май едновременно си пуснахме постовете.
joropop
30.07.2009г., 23:48
Колеги имам голям проблем с NOKIA 5800 как да въвеждам имена на улици и градове всичко си тръгна както трябва но как да пиша имената на градоветел Благодаря предварително!!!
butu2266
30.07.2009г., 23:54
Включи си скайпа.
Нещо не схванах въпроса.Гармин работи, картата се визуализира и като отидеш на градове име по букви и ти излиза едно малко правоъгълниче за въвеждане така ли?Ако е така чукаш върху правоъгълничето и пишеш.
merovingii
31.07.2009г., 11:10
Абе всичко ми е ОК на мен, търся, намирам, говори ама като дам на browse map и като почна да разглеждам картата и като сурна малко по бързо насам натам с пръстчето и забива и трябва да изляза с червения бутон. Някой има ли подобен проблем? С 5800 съм.
tat700
31.07.2009г., 11:11
Колеги съфорумци имам едно предложение дали няма да е удачно да се създаде една отделна тема касаеща СПИЙД Камерите в БГ, където да се обсъжда всичко свързано с тях, както и да се дават линкове за нови ъпдейти. Като пример мога да посоча, че вече има нова версия на bgspeedcams 052_2.cir.gpi.
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) Директните линкове са забранени!!!
tonyto21
31.07.2009г., 12:20
Айде дано те послушат !
GaribaldiD
31.07.2009г., 12:49
Здравейте,
имам следният проблем:
В момента съм с Нокия Е66, Garmin mobile XT 5.0.50 и ползвам OFRM geotrade 4.9 TOPO 25 LAT. Работейки с навигацията все ми разминава сигнала и мястото ми на картата- сигнала е в диапазона 40-80%, а на самата карта напр. вече съм преминал пресечката, а на картата си стои поне на 10-15м. преди нея. Рутира ми с малко забавяне. настроил съм картата на опция "normal".
На някой случвало ли ми се е.
Мисля си да не би да е от малкото канали ,които ползват gsm-ите свързвайки се към спътника.
:hei
В настройките ще му зададеш да те показва на пътя.Предполагам, че сега е настроен да те показва по позиция на GPS.При позициониране точността е до 10 метра, от там идва разликата.
flancer
31.07.2009г., 13:59
Със ТОПО , че и с 25м изолиниии спокойно може и да не смогва да зарежда, пробвай с нормалната карта, че защо не и с лайт ако не ти трябва растителна покривка...
salsero
31.07.2009г., 14:34
И с Лайт и с Топо все зацикля при разглеждане на картата
Да попитам защо при mapsourse ми показва 2 пъти офроуд 4.8 (не геотрейд), при това ако избера, едната карта е само поле, другата е нормална. С другите карти нямам такъв проблем. Изтих я, отново е качих и пак е така.
Мисля че едната беше само с изолиниите а другата е без тях ,в телефона също ги показва така и можеш да си избереш която искаш както и двете едновременно.
Някой може ли да даде указания за инсталация на MobileXT в/у Nokia6700.
Благодаря Ви Предварително!
GaribaldiD
31.07.2009г., 16:14
Картата е настроена да ме показва на пътя.
Но това не е проблема. Същността е, синхронизацията по време и път.
Ще пробвам и с нормалният вариант.
Мисля, че и с Оффроад 4.80 ми правеше подобни забавяния.
Възможно ли е ако е натоварена с много POI, да бави заради това?
:ops
Някой може ли да даде указания за инсталация на MobileXT в/у Nokia6700.
Благодаря Ви Предварително!
Програмата изисква тела да е с операционна система ,а твоя телефон няма такава.
salsero
31.07.2009г., 16:26
И при мене го има същия проблем. Онзи ден си ходя по гребната база в пловдив, цъкам ГПС-а и ме позиционира някаде в къра, а си ходя по пътя раииш ли. :grr
hitlol
31.07.2009г., 16:30
Да не би да сте включили 2 карти да работят ? Изключете останалите карти и оставете само българската да работи :ipma
donibrasco
31.07.2009г., 17:02
Да попитам, някой дали знае защо на Гармин 5.00.05, като вляза в менюто да настроя интегрирания GPS ваобще не ми го показва ,а ми дава само външен.
Изпълнил съм всичко много точно при инсталирането.
Грешиш при генерирането на кода за sw.unl файла ,или въобще не си го направил.
Не, не е от точките.По вероятно проблема да е от многото инсталирани приложения.Всеки блъска каквото му попадне в телефона, а дали ще се справи процесорчето или рама ще стигне го интересува само при проблем.Garmin използва доста ресурси, а и няма как да бъде иначе.
Препоръчвам да се направи хард ресет и формат на картата.След това да се инсталира Garmin последната версия и няма да има проблеми.
Но всеки сам си решава.
donibrasco
31.07.2009г., 18:21
Грешиш при генерирането на кода за sw.unl файла ,или въобще не си го направил.
Генерирах няколко пъти различни кодове и не става.Като дам properties на файла ми дава, че е unl!А иначе ,ако има значение генерирах и създадох unl-файл и на карта и на двта файла големината е 52 байта.
Като копирам кода в тетрадката на опцията-Save As Type: Аll files давам unicode , защото Аll files не ми го дава като опция. Въпреки това файла пак ми го дава като unl.
Ами точно кодировката бъркаш.Дай си ID да ти направя ключето.Коя карта си сложил.
donibrasco
31.07.2009г., 18:32
Ами точно кодировката бъркаш.Дай си ID да ти направя ключето.Коя карта си сложил.
Значи 77987840 е ID-то ,а картата е OFRM Geotrade v4.90 LAT LITE.
Ето заповядай качвам ти ги приложено.Разархивираш и поставяш двете ключета в папка Garmin.Преди това изтрий старите.Преименуваш картата на GMAPSUPP излизаш на открито и всичко ще е ОК за 10 минути.
donibrasco
31.07.2009г., 18:56
Ето заповядай качвам ти ги приложено.Разархивираш и поставяш двете ключета в папка Garmin.Преди това изтрий старите.Преименуваш картата на GMAPSUPP излизаш на открито и всичко ще е ОК за 10 минути.
Благодаря за бързата реакция имаш реп! Аз съшо се оправих по свой начин-смених си тетрадката.:D
joropop
31.07.2009г., 19:53
Здр. колеги имам следния проблем на Нокиа 5800 с Гармин 5.00.50 и с карта 4.90 значи вчера го инсталирах и като цяло не ми хареса работата му като начало ми даваше колата в повечето случаи че се движи извън пътя - а настройката ми е правилна другото което забелязах е че греши маршрута даже се опитва да ме прекарва през задънени улици а на всичкото отгоре днес не иска въобще да се свърже със спътник свети ми само червената чертичка на обхвата и нищо. Имам и Нокиа N82 с Garmin 5.00.00 с карти 4.7ML и 1.9 която работи перфектно и безотказно - направих еднакви настройки и на двата тела но на 5800 навигацията 5.00.50 излезна пълна боза в сравнение на N82 която е с 5.00.00 и със старите карти.
Въпроса ми е ще върви ли 5.00.00 на 5800 и дали трябва да и правя хард ресет - или да махна само 5.00.50 и да кача железната 5.00.00 защото 5.00.50 ми се стори мн голяма боза?
zazaq77
31.07.2009г., 21:10
Здр. колеги имам следния проблем на Нокиа 5800 с Гармин 5.00.50 и с карта 4.90 значи вчера го инсталирах и като цяло не ми хареса работата му като начало ми даваше колата в повечето случаи че се движи извън пътя - а настройката ми е правилна другото което забелязах е че греши маршрута даже се опитва да ме прекарва през задънени улици а на всичкото отгоре днес не иска въобще да се свърже със спътник свети ми само червената чертичка на обхвата и нищо. Имам и Нокиа N82 с Garmin 5.00.00 с карти 4.7ML и 1.9 която работи перфектно и безотказно - направих еднакви настройки и на двата тела но на 5800 навигацията 5.00.50 излезна пълна боза в сравнение на N82 която е с 5.00.00 и със старите карти.
Въпроса ми е ще върви ли 5.00.00 на 5800 и дали трябва да и правя хард ресет - или да махна само 5.00.50 и да кача железната 5.00.00 защото 5.00.50 ми се стори мн голяма боза?
Преди хард ресета пробвай все пак да си върнеш 5.00.00.Аз съм с 5.00.50 ,но е на Н95 и нямам проблеми.
swanbg
31.07.2009г., 21:37
5.00.00 май не поддържаше 5800. Или трябва да сложиш Virtual key.
slav4o
31.07.2009г., 22:36
Вече няколко човека се оплакват от 4.90 с неточности относно позиционирането и аз сериозно взех да се замислям дали да сменям 4.80 с нея. 4.80 я предпочетох пред 1.9 точно заради по- голямата точност и бързина при преизчисляване.
StanislavStanev
31.07.2009г., 22:51
Аз съм с Nokia 5800 , Garmin 5.00.50 и карта V4.70ML, и мога да кажа , че за сега работи перфектно (единствения недостатък който намирам е , че само с вграденият ГПС, намира връзка със спътника "от дъжд на вятър", но включвам и подпомогнатият и всичко е ток :) )
swanbg
31.07.2009г., 23:19
Аз съм с Nokia 5800 , Garmin 5.00.50 и карта V4.70ML, и мога да кажа , че за сега работи перфектно (единствения недостатък който намирам е , че само с вграденият ГПС, намира връзка със спътника "от дъжд на вятър", но включвам и подпомогнатият и всичко е ток :) )
И аз съм с 5800 и имах този проблем,губеше сигнала на GPS-а. ъпдейтнах софта на телефона до v21.0.025 и проблема изчезна.:ipma
myankov
01.08.2009г., 00:01
slav4o незнам кой се оплаква от неточно позициониране на 4.90,но аз я ползвам в момента във Варна и е много точна, и са оправени доста грешки по нея (като забранени и затворени улици).
Milencho
01.08.2009г., 00:17
slav4o незнам кой се оплаква от неточно позициониране на 4.90,но аз я ползвам в момента във Варна и е много точна, и са оправени доста грешки по нея (като забранени и затворени улици).
Още един положителен отзив за 4.9 лайт , макар и със стара машина(антика) СЕ М 600 И- работи без проблем.По-бързо се изчертава картата,осезаемо по-бързо преизчислява,точно позиционира.
profit
01.08.2009г., 01:51
Някой успял ли е да подкара звуковите предупреждения за камери и прочие. Качил съм ги както си му е реда в папка I:\Garmin\poi, виждат се на дисплея, но няма никакъв звук :arrow: Телефона е N78. В настройките всичко свързано с POI е enabled
Разрови се в телефона.Има настройка за звукови уведомления за скорост.
merovingii
01.08.2009г., 08:49
И с Лайт и с Топо все зацикля при разглеждане на картата
И аз имам същия проблем. Не знам какво имаш предвит под "зацикля", но на мен програмата ми направо забива и трябва да изляза с червения коп. Някой не се ли е сблъсквал с този проблем. Не ми се правят сега хард ресети и формати само заради това :giu
Явно проблема се оправя само с хард ресет. Четох и в едни чужд форум, но не знам защо не мога да постна линк.
(http://www.dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?t=166128)
AleksJordanov
01.08.2009г., 10:02
Здравейте ето едно полезно тулче , което генерира Card ID от IMEI на телефона. С него може да си спестите стръките от 3та до 7ма точка от описанието на първа страница.
Свали (http://ultrashare.net/hosting/fl/bfa5a1f0bf/IMEI_converter)
И аз имам същия проблем. Не знам какво имаш предвит под "зацикля", но на мен програмата ми направо забива и трябва да изляза с червения коп. Някой не се ли е сблъсквал с този проблем. Не ми се правят сега хард ресети и формати само заради това :giu
Явно проблема се оправя само с хард ресет. Четох и в едни чужд форум, но не знам защо не мога да постна линк.
(http://www.dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?t=166128)
Здравей,и при мен"забива":Dпо същия начин като дам +зуум.Ще се радвам да открием проблема.Като чета по форумите доста хора го имат тоя проблем ама не видях решение.
StanislavStanev
01.08.2009г., 23:53
И аз съм с 5800 и имах този проблем,губеше сигнала на GPS-а. ъпдейтнах софта на телефона до v21.0.025 и проблема изчезна.:ipma
За ъпгрейта, имаш предвид - като набучиш тела към компа и пусниш програмката дрто почва да търси обновяване на софтуера, дето се инсталира от диска с драйвери който си е в комплекта на тела ?
prodan
02.08.2009г., 00:58
Незнам да ли при всички е така, но позиционирането с 5800 много трудно взе да става. От ...50 се върнах на ..40 и пак ме позиционира с по 10-15 мин или не се свързва. И на мен ми свети една червена чертичка . През А- гпс става по- бързо и ми взима по 0,06лв / с карта Newsmobile / . Да не би от топлото време да се губят спътниците. Невярвам да е от картите бях с 4.9, а сега 2.2. Ще пробвам да се върна на ...30 .
ГПС-Томтом ме намираше в средата на хола след няколко ъпдейта.
На мен също забива когато местя картата в "обзор карта", иска бавно да се мести и да се изчаква да зареди. Това го има още от версия ..30 и продължава.
Нямам нито един от споменатите проблеми.Деинсталирай Garmin, изтрий папка Garmin на картата с памет.Инсталирай си пак в.5.00.50 сложи си само една българска карта.Ако си сложил европейската и махни последната буква, защото и да е изключена Garmin я вижда и се почва мазането.Нито една българска карта не може да работи коректно с Европейската.Както и 2 български карти не могат да работят заедно.Не на последно място си разчисти телефона от неупотребяване приложения.
Какво го правите този Garmin не знам.
Също така от настройки на картата намалете детайлността.Настройте си да ви показва на пътя, а не в позиция на GPS-a.За предпочитане са олекотените версии на Geotrade.
iPmart
02.08.2009г., 01:36
Не е от версията на Гармин.
Пробвай с вградената програма и ще видиш, че е същото.
swanbg
02.08.2009г., 10:03
За ъпгрейта, имаш предвид - като набучиш тела към компа и пусниш програмката дрто почва да търси обновяване на софтуера, дето се инсталира от диска с драйвери който си е в комплекта на тела ?
Аз си дигнах софтуера директно от телефона (*#0000#--Options--Check for updates). Иска връзка с нета и ще ти струва малко парички. Другият начин е с Nokia Software Update от компютъра.
Здравейте!Може би не е точно тука мястото,но искам да питам как да разгледам картите на РС.Разбрах,че става с map source но не можах да намеря инсталационен а само update.Ако не ви затруднявам моля за линк към тема или сайт.Благодаря на всички отзовали се!:vn
Десен бутон на .ехе, разархивирай в, и от новопоявилата се папла стартираш MSMAIN.Не е ъпдейт.
trepacho
02.08.2009г., 20:59
Здравейте на всички.Искам да ви попитам как да направя телефона ми да ме известявя при наличието на камери.Вкарал съм си speedcam v0.52 Камерите ми ги показва като картинки и до там.Ако има значение телефона ми е SE P990i.
Благодаря на всички отзовали се.
butu2266
02.08.2009г., 21:03
Камерите трябва да са както картата на КИР. или ЛАТ и от настройки на самият ГАРМИН ги включи.
trepacho
02.08.2009г., 21:09
Камерите трябва да са както картата на КИР. или ЛАТ и от настройки на самият ГАРМИН ги включи.
Благодаря ти за отговора.Картата ми е на латимица и камерите също са на латиница.Всичко в настройките свързано с ПОИ е включено.Ровичках и в менюто на звуците но и там всичко е добре а не ме предупреждава,
butu2266
02.08.2009г., 21:15
Tools/Settings/Proximity Points/Garmin Safety Cameras-Enable
trepacho
02.08.2009г., 21:23
Tools/Settings/Proximity Points/Garmin Safety Cameras-Enable
Включено е.Започвам да се отчайвам.Има ли такъв вариант да не може да ме известява.
Благодаря ти все пак.
butu2266
02.08.2009г., 21:31
Пробвай тези-http://4storing.com/w9eld8/ef9ac222b0ae631cfcb5e2488fd4304e.html
trepacho
02.08.2009г., 22:13
Пробвай тези-http://4storing.com/w9eld8/ef9ac222b0ae631cfcb5e2488fd4304e.html
butu2266 много ти благодаря.Ще ги изтегля и ще ги пробвам.
niknenkov
03.08.2009г., 00:22
zdravejte
instalirah si Garmin na moq Nokia 5800 no pri opit za startirane stigam doopredelqneto na ezika na texta i tam ne moga da dam next.taka che stigam do tam i tova e.
Nqkoj moje li da mi pomogne da resha tozi problem.opitah nqkolko pyti i rezultata e syshtiq.Formatirah i sd-card i pak instalirah no syshtiq rezultat.
nadqvams e nqkoj da mi pomogne s tovа
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 4. Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език.
16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Забранено е писането изцяло с главни букви!
Мнението ти го местя в правилната тема.
Ето го и отговора.Трябва да си инсталираш Garmin версия 5.00.50 има я на 1 страница мига в червено.Предполагам че си инсталирал по-стара версия.Първо деинсталирай Garmin, след това изтрий папка Garmin от картата с памет.Инсталирай наново с новата версия и всичко ще е ОК.
merovingii
03.08.2009г., 08:52
Здравей,и при мен"забива":Dпо същия начин като дам +зуум.Ще се радвам да открием проблема.Като чета по форумите доста хора го имат тоя проблем ама не видях решение.
При мен забива дори като разглеждам само картата без да зуумвам. Преинсталацията на програмата не е решение. Ънинсталирах, изтрих папката инсталирах наново, и пак забива пущината му :grr
И с двете български карти ли ти забива при разглеждане на картата?
jgadjev
03.08.2009г., 09:00
Ето го и отговора.Трябва да си инсталираш Garmin версия 5.00.50 има я на 1 страница мига в червено.Предполагам че си инсталирал по-стара версия.Първо деинсталирай Garmin, след това изтрий папка Garmin от картата с памет.Инсталирай наново с новата версия и всичко ще е ОК.
Предложих на модераторите веднъж, но може би остана незабелязано...
Добавете някъде на видно място при инструкциите за инсталиране на Garmin Mobile XT, кои версии са подходящи за 5800.:ipma
merovingii
03.08.2009г., 09:19
И с двете български карти ли ти забива при разглеждане на картата?
Да, независимо от картата, сменял съм различни карти. 4.80, 4.90 Lite, 2.2 и същата история ;(
Alien vs Predator
03.08.2009г., 10:30
Искам да попитам нещо (Е51 с Гармин 5.00.40 и карта 2.2) - когато искам да задам маршрут, може ли да не ме пита улица, град и тн, а направо да цъкна някъде по картата и да му кажа там искам да ида? Мерси
Може отиваш на View map бразузваш си по картата кедето си искаш селектираш мястото и стартираш.
Alien vs Predator
03.08.2009г., 11:10
Благодаря ти за отговора, но като браузвам картата и се опитам да селектирам, то няма ли само да зуумва, и какво имаш предвид стартираш, в смисъл то ще ме пита ли или?
Като натиснеш една от посоките нанавигационния бутон ще браузваш ,и като си избрал мястото ще те пита,да.
Или tools->Browse Map същото е .
jgadjev
03.08.2009г., 11:25
Може и така Tools->Manage My Data->Routes->Create New Saved Route и там вече ти излизат опции за избор на стартова и след това на финална точка. С функция Find On Map избираш позиция по картата.
За инфо: From Find Menu - от меню за търсена, излиза като при Where To?
Use Current Location - използвай настояща позиция.
В Create New Saved Route може да се избират и междинни точки, през които да мине маршрута.
Създадените така маршрути могатда се запаметяват.
etgecatqa
03.08.2009г., 15:37
С N96 съм.Сложих 2.2. Но като задам дадена точка в началото ми казва накъде да тръгна. Но после нито ми говори, нито ми показва колко метра има до завой, нито къде да завия. Само когото пристигна ми казва-пристигане до целта.
Преинсталирах всичко на чисто. Изтрих другите карти. Но нищо не помага.
Даже като пусна на симулатор, не си върви по зададения маршут- и си преизчислява.
Пробвах с 1.9 но абселютно същия проблем.
Иначе с 4.8 и със 1.4 нямам проблем.
Не разбирам къде е проблема.
Моля за помощ.
Там от където си ги свалил ги дръпни наново.Когато сваляш гледай да е с програма.Може да е не до свален файла.Другото слагай само по една карта, ако си сложил европейската и махни чека.За предпочитане е само една карта да се използва, независимо чекнати ли са или не Garmin ги вижда.
westhammer
03.08.2009г., 18:11
А иначе в телефона на Tools/Settings/General/Positioning --> positioning methods --> вътре Assisted GPS ли е въпросното което ако е без отметка е по - добре да се ползва от чужбина, тъй като не прави трафик? Макар и по - бавно да се свързва де...Местя се тука, че много омазах в другата тема.
Assisted GPS----->Подпомогнат GPS, ако е сложена отметката ще ти дърпа Интернет трафик, при всяко стартиране на Garmin, но не повече от 2лв. на месец.
westhammer
03.08.2009г., 18:32
А в конкретния случай за чужбина? Предполагам повече или цената е една и съща?
Предполагам, че за чужбина ще е доста по соленко.
butu2266
03.08.2009г., 19:07
Колеги са ми се оплаквали - от Англия до тук - 70лв.
didochoko
03.08.2009г., 22:04
Здравейте, имам следния проблем: с нокиа 5800 съм, Garmin 5.00.50, след като го стартирам искам да задам адрес на дестинация, отивам в "Where go?", след това "Addresses" и ми изписва:"Detailed maps are required to use this feature.visit (уеб адреса на гармин) for more information", и до там. Може ли някой да ми помогне как да се справя с проблема?
Благодаря предварително.
Дай малко повече информация.Коя карта си качил, други карти имаш ли качени.
minko76
03.08.2009г., 22:54
Здавейте!Форума е супер!Бихте ли могли да ме светнете кое по-добре 1,9 или Най-добрата карта на БГ.
Уж прочетох всички мнения но не ми стана ясно.
Благодаря.
Cayenne
03.08.2009г., 23:06
Малко ти е неточен въпроса. Разбира се, че по-добре е нмай-добрата карта на България. Въпроса по-скоро трябва да е, коя е тя? Отговора може би е Геотрейд 4.90, но това е доста условно.
Според мен ползвай нея или 4.80, рутиращите ми се струват зле - било то 1.9 или дори 2.2.
minko76
04.08.2009г., 00:03
Извинете, малко съм бос на темата.
Ставаше въпрос за картата от първия пост.
пс Макар че не знам тази от първия пост каква е.
Благодаря предварително!!!
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) Молби за карти на БГ са забранени в форума!!!!
---------- Предходен коментар публикуван 03.08.2009г. в 23:40 ----------
---------- Последващ коментар добавен 04.08.2009г. в 00:03 ----------
Извинете!!!
А какъв е начина да се сдобия с новите постижения.
Последните две точки от правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)
istoikow
04.08.2009г., 12:52
Значи качих гармина и две карти , една на Дания и една на България. Като пусна да гледам в 3D се показва картата, но като избера с показалеца пише no map. Знаете ли как да го оправя?
LewsTherin
04.08.2009г., 15:23
Значи качих гармина и две карти , една на Дания и една на България. Като пусна да гледам в 3D се показва картата, но като избера с показалеца пише no map. Знаете ли как да го оправя?
Zoom out-нал си прекалено много, натискай +-са докато ти се мащабира достатъчно, че да я видиш... Поне мен ми се наложи да го правя на една N95-ца...
swanbg
04.08.2009г., 19:28
С Nokia N80 и външен GPS Nokia LD-3W съм. Имам собствени POI, които при версия на GarminXT 5.00.20 се виждат и на зуум 1.2км., а на GarminXT 5.00.50 максимум на 50м. Има ли вариант и на 5.00.50. да ги виждам на 1,2км?
butu2266
04.08.2009г., 19:52
Tools/Settings/Map/Map Detail-Most , с тази настройка ще ги виждаш както искаш , но ще те забавя при навигиране.
swanbg
04.08.2009г., 21:57
Пробвах и този вариант, ама не става-пак е до 50м.
minko76
04.08.2009г., 22:14
Малко информация ако може.
За което благодаря предварително!
1. Какво означава "рутиращи" като 1,90 да кажем или другите дето не знам как им викат V4.90?
2. Картата която ползвам е от 1 ден е OFRM Geotrade 4.90 има изоставане с около 20-30 метра, това нормално ли е? И око не е как да го отстраня?
natidid
04.08.2009г., 22:27
някой знае ли от каде да сваля испански език за Гармин.
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!
etgecatqa
04.08.2009г., 22:35
С N96 съм.Сложих 2.2. Но като задам дадена точка в началото ми казва накъде да тръгна. Но после нито ми говори, нито ми показва колко метра има до завой, нито къде да завия. Само когото пристигна ми казва-пристигане до целта.
Преинсталирах всичко на чисто. Изтрих другите карти. Но нищо не помага.
Даже като пусна на симулатор, не си върви по зададения маршут- и си преизчислява.
Пробвах с 1.9 но абселютно същия проблем.
Иначе с 4.8 и със 1.4 нямам проблем.
Не разбирам къде е проблема.
Моля за помощ.
Инсталирах нова 2.2. Оставих я само нея. Но пак същото.
Днес пробвах 4.9 и с нея нямам проблеми.
Моля за съвет.
Пробвай да махнеш всички гласове, остави си само БГ.
topspinner
04.08.2009г., 23:32
някой знае ли от каде да сваля испански език за Гармин.
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!
В меню>tools>settings>display>text -провери за Испански език !!
nok1ata
05.08.2009г., 01:41
В меню>tools>settings>display>text -провери за Испански език !!
Или пък ако наистина го нямаш в телефона изтегли си прикачения тук файл и го копирай в memory card\Garmin\voice папка.
tat700
05.08.2009г., 11:48
Инсталирах нова 2.2. Оставих я само нея. Но пак същото.
Днес пробвах 4.9 и с нея нямам проблеми.
Моля за съвет.
Колега за съжаление картата версия 2.2 е доста бъгава, аз бях с оригинална закупена, а не разблокирана и въпреки това се получаваше по начин по който го описваш и като писах на П. ми отговориха, че в новата версия 2.3 това повече няма да се получава. И действително е така.
Може да опиташ следното все пак:
1. В папка гармин има файл GarminDevice.xml преди да копираш .img файла в картата памет го изтрий. След това пусни гармина и провери.
При мен не стана, но аз съм с н95 и н97, отделно нави. Дано да стане при теб.
Успех.:ipbest
---------- Предходен коментар публикуван в 11:30 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:48 ----------
Тази информация счетох за важна и копнах от един друг форим.
Качване на нова карта.
Опитайте да инсталирате картата отново в GSM-a, но преди това направете няколко неща! Преди качването изтрийте кеша на мапсорса!!! Много е важно! Преди всяко качване на карти в GSM-a! /естествено ако ползвате мапсорса/- Локален диск (C:),Documents and Settings,Вашата папка на юзер, Application Data,GARMIN,MapSource,TileCache - там триете всичко! Преди това , обаче, направете настройките за папки да се виждат скрити файлове!
Другото важно нещо е, че след качване на картата, трябва да намерите един файл в апарата - xml - GarminDevice.xml! Него го изтрийте, откачете уреда и го пуснете пак.
Другото е , да няма маркирани други карти на България, а по възможност и други! Уредът да работи само с една карта!
Това са трите най-важни неща! И четвъртото е да си ъпдейтните апаратите ако има нов софт!
Успех.
etgecatqa
05.08.2009г., 14:50
Итрих GarminDevice.xml. Оставих и само Бг глас. Днес ще пробвам, дано най-после да стане.
stava li za nokia 5800 xpress music
martinski: Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език. Явни демонстрации на неуважение или нежелание да се използва ще се смятат за “неуважение към останалите участници”.
Alien vs Predator
05.08.2009г., 16:56
Последната версия 5.00.50 става за 5800, следвай стъпките, инсталирай и се наслади.
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9474 :)
Да наистина става но дано излезе скоро 2.3.
tayrun
05.08.2009г., 19:49
Гармина не може да ми намери bletooth gpsa,става дума за N73+Holux M1200. Всичко е регистрирано,Nokia maps намира и се свързва с gpsa. 5.00.50ver Garmin
etgecatqa
05.08.2009г., 19:55
Колега за съжаление картата версия 2.2 е доста бъгава, аз бях с оригинална закупена, а не разблокирана и въпреки това се получаваше по начин по който го описваш и като писах на П. ми отговориха, че в новата версия 2.3 това повече няма да се получава. И действително е така.
Може да опиташ следното все пак:
1. В папка гармин има файл GarminDevice.xml преди да копираш .img файла в картата памет го изтрий. След това пусни гармина и провери.
При мен не стана, но аз съм с н95 и н97, отделно нави. Дано да стане при теб.
Успех.:ipbest
---------- Предходен коментар публикуван в 11:30 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:48 ----------
Тази информация счетох за важна и копнах от един друг форим.
Качване на нова карта.
Опитайте да инсталирате картата отново в GSM-a, но преди това направете няколко неща! Преди качването изтрийте кеша на мапсорса!!! Много е важно! Преди всяко качване на карти в GSM-a! /естествено ако ползвате мапсорса/- Локален диск (C:),Documents and Settings,Вашата папка на юзер, Application Data,GARMIN,MapSource,TileCache - там триете всичко! Преди това , обаче, направете настройките за папки да се виждат скрити файлове!
Другото важно нещо е, че след качване на картата, трябва да намерите един файл в апарата - xml - GarminDevice.xml! Него го изтрийте, откачете уреда и го пуснете пак.
Другото е , да няма маркирани други карти на България, а по възможност и други! Уредът да работи само с една карта!
Това са трите най-важни неща! И четвъртото е да си ъпдейтните апаратите ако има нов софт!
Успех.
Пробвах, но нищо не става. Жалко за хубавата карта.
Alien vs Predator
06.08.2009г., 08:56
Гармина не може да ми намери bletooth gpsa,става дума за N73+Holux M1200. Всичко е регистрирано,Nokia maps намира и се свързва с gpsa. 5.00.50ver Garmin
При мен беше същото (Нокия Е51 с Холукс БТ 321), сиджика го намираше, гармин не. Писах на един от модераторите и в крайна сметка се оказа, че не съм си направил ключетата правилно, той ми ги направи, обясни ми как, и стана 2thumbsup
Мда,сигурно има грешка при създаването на файла за отключване на GPS-а(sw.unl)
Погледни в Tools->Settintgs->System->Remote GPS какво ти показва.
Правилно създаден отключващ файл
http://img197.imageshack.us/img197/4247/screenshot0043w.jpg (http://img197.imageshack.us/i/screenshot0043w.jpg/)
Грешно създаден, или не е създаден
http://img197.imageshack.us/img197/7361/screenshot0046.jpg (http://img197.imageshack.us/i/screenshot0046.jpg/)
tosho06
06.08.2009г., 15:15
Здравейте
инсталирах прорамата на нокиа 5800 и всичко си работи нормално с карта OFRM_Geotrade_v4.90 + гласово бг.
Имам следния въпрос:
Как се задава маршрут и след това да ме навигира (примерно след 20 метра завиваме на ляво или нещо такова).
Имам телефона от една седмица и немога да го накарам да ме води по маршрут примерно от ул.---- в гр.Карлово до ул.---- в гр.ВеликоТърново.
Извинетеме за тъпия въпрос но никъде не намерих упътване как да го направя.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Alien vs Predator
06.08.2009г., 15:36
Ами не знам дали ще съм достатъчно полезен, но като влезеш в Гармин второто меню е Where to - там можеш да задаваш начална и крайна дестинация, то те пита за град, улица, номер :)
tosho06
06.08.2009г., 15:40
Благодаря за бързия оговор.
И след това автоматично си тръгва по маршрута или трябва от накъде да се пусне самия маршрут.
nasko80
06.08.2009г., 15:42
Ето ти инструкция за търсене на адреси, блокове и т.н. Успех
Търсене на населено място или квартал
:
„Накъде?” > „Градове” > „Въведете”. Въвежда се
само името на населеното място/квартала без категории като „гр.”, „с.”, „кв.”, „жк” и подобни.
Търсене на адрес
:
„Накъде?” > „Адрес” > „БЪЛГАРИЯ” > „Въведете град/квартал” > „Въведете
улица” > „Въведете номер”. Функцията „Търсете всичко” от екран „В кой град е адреса?”
позволява търсене на даден адрес във всички населени места в страната
, за които в картата
има въведени адреси.
Търсене на пресичащи се улици
(intersection):
“Накъде?” > “Пресечници” > “БЪЛГАРИЯ” >
“Въведете град” >”Въведете улица 1” > “Въведете улица 2”. Ако бъде открито пресичане на
зададените улици, има възможност да видите кръстовището на картата след натискане на
бутона “Покажи карта”.
Търсене на жилищен блок
:
„Накъде?” > „Интересни места” > „Въведете име” > “БЛ xxx yy”
(интервалите се въвеждат), където xxx е номерът на блока, а уу е името на квартала (напр.
БЛ
322 ДР*
). За блоковете с име (напр. бл. Мургаш), xxx е името на блока, а yy е прилежащата
улица/квартал, като се изпускат „ул.”, „бул.”, „кв.”, „жк” и подобни. В списъка с намерените
адреси ще видите блоковете, отговарящи на критерия, сортирани по близост. Ще бъдат
посочени и входовете на блока, ако има данни за тях.
*
Не е нужно изписване на пълното име на квартала, в който се търси - достатъчни са
първите две букви. В посоченият пример - Блок 322 Дружба.
Търсене на обекти
(ресторанти, бензиностанции и т.н.): „Накъде?” > „Интересни
места” > (изберете категория). Резултатите са сортирани според близостта им до Вашето
местонахождение. Ако не знаете към коя категория принадлежи обекта, който търсите, може
да използвате „Накъде?” > „Интересни места” > „Въведете име” и да напишете името на
обекта, но търсенето по този начин се извършва значително по-бавно. При търсене на езера
или язовири името се въвежда без съкращения като „ез.” или „яз.”
ХХХ и името на самия обект – пример: 061 НДК
tosho06
06.08.2009г., 15:51
Благодаря и на теб Наско80 дано да се оправя сам.
---------- Предходен коментар публикуван в 15:43 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:51 ----------
Наско ако имаш упътване на бг за цялото меню на гармина и ако ти се занимава ще ти бъда много благодарен ако ми го пратиш на tosho06@abv.bg
Благодаря още веднъж за отделеното време и нерви
Alien vs Predator
06.08.2009г., 15:51
Ще се оправиш, споко - като му зададеш всичките му неща град, улица, номер и той ги намери ще те пита дали да навигира, като му дадеш navigate ще започне да те води :)
nasko80
06.08.2009г., 16:26
Наско ако имаш упътване на бг за цялото меню на гармина и ако ти се занимава ще ти бъда много благодарен ако ми го пратиш на tosho06@abv.bg
Благодаря още веднъж за отделеното време и нерви
За жалост няма упътване за Гармин на БГ / никой не се наема да преведе едно/, иначе го имам на английски. Това, което съм ти копирал е от упътването за картата и него ще ти го изпратя.
tosho06
06.08.2009г., 17:22
За жалост няма упътване за Гармин на БГ / никой не се наема да преведе едно/, иначе го имам на английски. Това, което съм ти копирал е от упътването за картата и него ще ти го изпратя.
Наско благодаря още веднъж:okappa:okappa:okappa:okappa:okappa:okappa
tayrun
06.08.2009г., 17:29
Мда,сигурно има грешка при създаването на файла за отключване на GPS-а(sw.unl)
Погледни в Tools->Settintgs->System->Remote GPS какво ти показва.
Правилно създаден отключващ файл
http://img197.imageshack.us/img197/4247/screenshot0043w.jpg (http://img197.imageshack.us/i/screenshot0043w.jpg/)
Грешно създаден, или не е създаден
http://img197.imageshack.us/img197/7361/screenshot0046.jpg (http://img197.imageshack.us/i/screenshot0046.jpg/)
Благодаря за инфото,това е бил проблема. Вече всичко е наред. :ipbest:lol
cronus
06.08.2009г., 22:53
Коя е последната версия който има гармин без бъгове , примерно да не ти пада батерията и така нататак.Инсталирах си новия фирмуер и искам да слоза гармин със последната версия на българска карта OFRM Geotrade ENGLISH + някоя последна карта на гърция? Някви предложения имате ли?
Благодария.
Слагаш си в.5.00.50 има я на първа страница мига в червено.За карти има тема за поръчка.За БГ карти прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610) почти си готов за да си ги изтеглиш сам от раздела.
nasko80
07.08.2009г., 08:38
Наско благодаря още веднъж:okappa:okappa:okappa:okappa:okappa:okappa
Това упътване намерих на сайта на Гармин. Не е много подробно, но е на БГ ;)
tosho06
07.08.2009г., 09:41
Това упътване намерих на сайта на Гармин. Не е много подробно, но е на БГ ;)
Наско направо си златен братле:brf:brf:brf:brf:brf:brf:brf:brf
dmitev
07.08.2009г., 10:17
Здравейте аз съм с нокия н97 и последната версия на гармин 5.00.50 имам следния проблем когато разглеждам картата на БГ или Европа след като зумирам телефона забива. Няколко пъти прейнсталирах Гармина ,правих и пълен резет на телефона ,но проблема си остана.Версията на телефона е последната 11,ако някой има идея как да ми помогна да пише ,ще му бъда много благодарен
veisal
07.08.2009г., 11:46
Здравейте изтеглих картата на
Европа 2010г но не знам как да я инсталирам с тези 14-сет файла.
Слагаш и 14те архива в една папка.След това десен бутон на първия архив и разархивирай в посочваш същата папка.Ще ти се появи нова папка с разархивираната Европейска карта в .imа формат.Картата трябва да е отключена направо я слагаш в папка Garmin.Лошото е че не трябва да имаш качена БГ карта заедно с Европейската защото ще ти забива и маже.Дори и да не си сложил отметката Garmin ги вижда.Махаш по една буква на картата, която не ползваш и при необходимост я слагаш и махаш една буква на другата.
Alien vs Predator
07.08.2009г., 12:01
Сложи ги в една папка, започни да разархивираш първия файл и би трябвало автоматично да си дърпа инфото от другите и накрая да стане един само :)
Изтрийте поста - не видях този на колегата.
tat700
07.08.2009г., 12:04
BGRoutingMap Актуална версия 2.4, 08-08-2009
В текущата версия има:
- 170 града и курортни селища с детайлни карти,
- 147 града с възможност за търсене по име на улица,
- 33 града с възможност за търсене по номер на улица или номер на блок.
Възможност за търсене по номер на сграда или номер на блок има в Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, София, Силистра, Сливен, Хасково, Шумен.
Новото в тази версия:
-Адреси в Ловеч. Добавени номера на блокове и имена на квартали.
-Адреси в Ямбол, основно коригиран града, добавени сгради, номера на блокове и имена на квартали.
-Добавени адреси и пропуснати улици в Дупница. Добавени имена на квартали за режим търсене.
-Добавени адреси в гр.Враца, коригирани и допълнени имена на улици. Добавени нови точки.
-Добавени улици и обекти в Троян, Нови Пазар, Пазарджик, Плевен.
-Добавени имена на улици и адреси в Аксаково (Варна).
-Добавени адреси и очертания на сгради в Обзор.
-Добавени хотели по Южното Черноморие.
-Добавени имена на улици в Земен и Стралджа.
-Подробна карта на гр. Вълчи Дол (Варна), улици с имена.
-Подробна карта на гр. Хисаря, улици с имена.
-Подробна карта на гр. Славяново (Плевен). Част от улиците с имена.
-Подробна карта на гр. Смядово, улици с имена, част от улиците с номера на сгради. Добавени обекти.
-Подробна карта на гр. Сунгурларе, улици с имена, част от улиците с номера на сгради.
-Добавени обекти.
-Подробна карта на гр. Червен Бряг, улици с имена.
-Подробна карта на гр. Брегово, улици с имена.
-Подробна карта на гр. Кула - улици без имена;
-Подробна карта на гр. Грамада - улици без имена;
-Подробна карта на гр. Димово - улици без имена
-Коригиран гр. Дунавци - улици без имена, нанесени сгради и наместени улици.
-Села с детайлни карти: Нивянин, Попица, Черкаски, Михайлово, Хайредин, Фурен, Бели
-Брод, Палилула, Охрид, Стубел, Крапчене, Трифоново, .
-Добавени жп линиите + жп гари и жп спирки (над 95% покритие).
tosho06
07.08.2009г., 12:16
Коя карта е по добре да се сложи BGRoutingMap Актуална версия 2.4 или BGOFFRoadMapS 4.80
tat700
07.08.2009г., 12:21
Коя карта е по добре да се сложи BGRoutingMap Актуална версия 2.4 или BGOFFRoadMapS 4.80
Не се чуди а направо 2.4.
nasko80
07.08.2009г., 12:44
2.4 ама ако си я купи. :) Между другото как е MAP ID на Европа 2010, че аз си я копирах от Гармина на баща ми и трябва да си направя unl файл?
nasko80
07.08.2009г., 12:50
Благодаря. А в такъв случай ще си пречат ли двете карти? Т.е, като са си отключени с unl файл.??
Българските карти не могат да работят коректно с европейската.
nasko80
07.08.2009г., 13:33
Извинявай сигурно ставам банален вече с моите въпроси но как тогава на Гармин устройство си работят заедно / така си се продава/ а на GSM не става. Проблема в GSM устройството ли е или...?
Alien vs Predator
07.08.2009г., 13:36
И аз имам въпрос - един приятел ще си взема от нас Н97 и ме моли да му кача навигацията преди да му дам тела, 5.00.50 ли е за този телефон? Мерси :)
При стандартен GPS няма проблеми стига едната да е изключена, но при GSM-GPS практиката показва, че стават странни неща.Пробвал ли си на стандартен GPS Европейската + bgroutingmap.
И аз имам въпрос - един приятел ще си взема от нас Н97 и ме моли да му кача навигацията преди да му дам тела, 5.00.50 ли е за този телефон? Мерси :)
Да, версия 5.00.50 е най-подходяща за n97.
forzamilan84
07.08.2009г., 13:46
Здравеите
От каде мога да си изтегля BGRoutingMap 2.4 или BGOFFRoadMapS 4.90 Лайт?
Според вас коя е по добра и коя да си сложа на телефона?Коя от двете е по добра за Варна?
nasko80
07.08.2009г., 13:54
При стандартен GPS няма проблеми стига едната да е изключена, но при GSM-GPS практиката показва, че стават странни неща.Пробвал ли си на стандартен GPS Европейската + bgroutingmap.
Да, версия 5.00.50 е най-подходяща за n97.
Не съм пробвал с bgroutingmap, защото GPS-а си се продава с OFRM Geotrade+ европейска. Но, като се добера да устройството ще пробвам и ще споделя дали има проблем.
Здравеите
От каде мога да си изтегля BGRoutingMap 2.4 или BGOFFRoadMapS 4.90 Лайт?
Според вас коя е по добра и коя да си сложа на телефона?Коя от двете е по добра за Варна?Здравей колега.Първо добре дошъл в нашия форум.
Пръчките за БГ карти са забранени.Има раздел с БГ карти, но трябва да отговаряш на някои изисквания за да можеш да си ги изтеглиш.За справка -прочети правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)
forzamilan84
07.08.2009г., 14:00
Стойчев благодаря прочетох ги ама викам да попитам все пак ... може да има по лесен начин. А все пак да изразиш мнение за тези 2 карти коя е по добра?
Лично аз ползвам картите на OFRM Geotrade 4.9, мога да кажа, че лично за мен е най-добрата карта до този момент.Държи се прилично по-малко преизчисляване, за по-големите градове е оптималния вариант.Имай на предвид, че двете карти за които пишеш не могат да работят заедно.Другата за която говориш е малко по-подробна за затънтените места, но е по некачествената карта.Избора на всеки си е индивидуален.
Вече е излезнала в.2,4. В сайта им пише , че била оптимизирана работа на картата в телефони /Garmin Mobile XT/ и са премахнати бъгове.
Интересно ми е да я пробвам , дано да падне скоро 2thumbsup
Здравейте изтеглих картата на
Европа 2010г но не знам как да я инсталирам с тези 14-сет файла.
Сподели от къде я изтегли, моля!
Редакция: намерих я.
Alien vs Predator
07.08.2009г., 14:47
Потърси малко де ееееееее, ето ти поста :)
http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=35046&postcount=43
veisal
07.08.2009г., 14:58
Благодаря за инфото, а коя от двете карти е по-подробна,цялата карта на Европа или държавите по отделно.
Вече е излезнала в.2,4. В сайта им пише , че била оптимизирана работа на картата в телефони /Garmin Mobile XT/ и са премахнати бъгове.
Интересно ми е да я пробвам , дано да падне скоро 2thumbsup
Те постоянно нещо оптимизират нещо поправят, а си е все същата работа.Така говореха и за 2.0 видя се, че “преоблякъл се Илия пак в тия“.
Благодаря за инфото, а коя от двете карти е по-подробна,цялата карта на Европа или държавите по отделно.
Естествено че отделните карти са по-подробни.Европейската съдържа инфо за по-големите градове и пътища, но няма как да съдържа подробни карти по разбираеми причини “Размера“.
etgecatqa
07.08.2009г., 16:22
Защо при OFRM Geotrade 4.9 като разглеждам подробно картата не ми показва всичките POI ? A при търсене на даден POI ми го показва, който преди това не го виждам? Пример: с някой ресторанти.
butu2266
07.08.2009г., 16:48
Менюто ти беше май на руски , значи -Средства-Настройки-Карта-Детайлизация карт-Наиболее.Така ще ги виждаш , но съм ти казвал какво ще последва с тази настройка.
etgecatqa
07.08.2009г., 17:02
Направих го не става. Не е от това.
forzamilan84
07.08.2009г., 18:15
изтеглих си файла за камерите по пътищата но днес го пробвах и не ми даде никакжи предупреждения за камерите. Някакви идеи защо така се е получило???
tosho06
07.08.2009г., 19:05
За да не ви се включва screensaver-ът по време на навигирането трябва да настроите дисплея да свети постоянно. Това става по следния начин:
Settings -> Display -> Backlight Override -> Always On
Някой да знае как става на 5800 защото това е за друг модел
Средства/Настройки/Дисплей/Винаги включен.Това се прави в настройките на Гармин, модела няма значение.
tosho06
07.08.2009г., 19:36
Благодаря за дързия отговор Стойчев.
butu2266
07.08.2009г., 20:37
изтеглих си файла за камерите по пътищата но днес го пробвах и не ми даде никакжи предупреждения за камерите. Някакви идеи защо така се е получило???
A ти активирал ли си ги от настройките на гармина?Ако искаш ми се обади.
forzamilan84
07.08.2009г., 23:51
A ти активирал ли си ги от настройките на гармина?Ако искаш ми се обади.
Как да ги активирам от настройките?дай ми бърз хелп.
Alien vs Predator
08.08.2009г., 08:45
По повод на последното написано - може ли да ми се показват предупреждения за камери, ограничения, но да не пищи, че по следващата седмица тръгвам на море през ноща и дъщерята ще спи, та да не й изкара акъла :)
forzamilan84
08.08.2009г., 11:33
По повод на последното написано - може ли да ми се показват предупреждения за камери, ограничения, но да не пищи, че по следващата седмица тръгвам на море през ноща и дъщерята ще спи, та да не й изкара акъла :)
Ами то по принцип при мен си показва ограниченията но само тях и въобще не пищи на нищо.Ти сложил ли си си файла от 1-ва страница?
Alien vs Predator
08.08.2009г., 16:05
Кой, bgspeedcam за този ли питаш? Ако да качил съм го, но още не съм бил на дълъг път и не знам какво ще стане???
Пусни го да симулира маршрут в центъра на София и ще се разпищи и ще ти показва камерите, ако всичко си направил правилно.
здравейте имам едно питане понеже гармина в режим на работа ми се рестартира и искам да го преинсталирам с най новата версия но искам да си запазя май локеишан коя папка трябва да копирам от старата в новата версия за да се запазят точките тай ато са от цяла българия и едва ли ще ги обиколя наново за да ги вкарвам (ако си мислите да им копират градусите ръчно над 100 са и ще си играя цял ден) ако някой е наясно ще се радвам да ми помогне благодаря!
п.п. мисля да я изтрия старата а не да надстроявам за по сигурно да ми изчезне бъга.
jgadjev
08.08.2009г., 21:43
Ако изтриеш старта ще ти изчезне всичко записано. Това е копи от сайта на Garmin и тук пише как може да си съхраниш записаната информация. Това е и инструкцията им за ъпдейтване на GarminMobile XT for Symbian.
Installation Instructions
1. As with any software update, you should always create a backup of the data on your device before beginning. Please see the information provided in the user manual for your device for more information.
2. To import your existing saved settings/waypoints/routes/tracks after you have updated to the latest version, you will need to export them to the SD card at this time. Select Tools->Manage My Data then select the Manage option. Select Export GPX. This will create a file on the SD card that contains all of your saved information. Select Done and Exit the application when this is complete.
3. Copy the following file from the SD card to a safe location (this file will be used to import your saved information later):
(SD card)\Garmin\GPX\CURRENT.GPX
After copying this file, delete the file from the SD card.
4. Insert the SD card into your card reader. (Applicable for most Symbian OS devices - some Nokia phones offer 'Data Transfer' mode when connected to the PC and will allow the phone to act like a USB card reader.)
5. To begin the SD card setup, select the 'Download' link found on this web page.
6. Select to 'Run' or 'Save' the file. Selecting 'Run' will immediately launch the install program. Selecting 'Save', will save the file to your PC and require you to launch the install program from the saved location.
7. If you receive an error copying the files to the destination SD card, you will need to manually browse the card to remove the following two files:
(SD card)\Garmin\Apps\Symbian\res\GarminMobileXT.SIS
(SD card)\private\10202dce\GarminMobileXT_PA.SIS
Rerun the file downloaded from the link on this web page (Step 5).
8. Follow the directions provided when running the downloaded program and directions provided on the device display to complete the application update. Insert the SD card into the phone (if necessary).
IMPORTANT: If the installation/update does not occur automatically upon insertion of the SD card into your device, browse to the SD card root directory and manually run the GarminMobileXT.SIS file. You can verify the present version of the application by going to the Tools -> Settings -> About page.
9. Exit the application (if necessary). Copy the CURRENT.GPX file saved in Step 2 to SD card location: \Garmin\GPX\CURRENT.GPX
Replace the existing file on the SD card if necessary.
10. Start the application. The import of the data should happen automatically. If it does not, select Tools->Manage My Data then select the Manage option. Select Import GPX. Your saved application data should now be available.
11. You will need to keep the SD card inserted in your device for the voice, help and basemap files. This SD card can also be used to hold your detailed maps.
forzamilan84
08.08.2009г., 22:57
Пусни го да симулира маршрут в центъра на София и ще се разпищи и ще ти показва камерите, ако всичко си направил правилно.
Във Варна е пълно с камери навсякаде но не пищи.Нещо трябва ли допълнително да направя освен да копирам файла което вече сам направил?
jgadjev благодаря човек, само дето не разбирам англииски ама пак е нещо ще го мача някак иначе 10x.
---------- Предходен коментар публикуван в 22:59 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:08 ----------
Относно камерите във Варна няма грижи два-три пъти тази година минавам с кобрата и изобщо не ги отчита (и акт нямам все още по пощата)-те не са за скорост ами дали правиш нарушение (червено или бъркаш лентите за престрояване) и едно уточнение това в гармина са не точно за камери, а къде са засичани катаджиите да седят и да дебнат за нарушения-демек в дадения момент, като минаваш и ти сигнализира гармина може и да са там но по вероятно да ги няма успех!
msniky
09.08.2009г., 09:45
Интересува ме при самото инсталиране на Garmin Mobile с дата кабел трябва ли нещо да се бъзика в настройките на GSM-ма... че ми изкарва някакво съобщение "A supported install location was not found . Please make sure to complete the following steps "
forzamilan84
09.08.2009г., 10:33
jgadjev благодаря човек, само дето не разбирам англииски ама пак е нещо ще го мача някак иначе 10x.
---------- Предходен коментар публикуван в 22:59 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:08 ----------
Относно камерите във Варна няма грижи два-три пъти тази година минавам с кобрата и изобщо не ги отчита (и акт нямам все още по пощата)-те не са за скорост ами дали правиш нарушение (червено или бъркаш лентите за престрояване) и едно уточнение това в гармина са не точно за камери,а къде са засичани катаджиите да седят и да дебнат за нарушения-демек в дадения момент, като минаваш и ти сигнализира гармина може и да са там но по вероятно да ги няма успех!
По принцип си прав че има камери но до камерите има и радари... ама не знам кои работят и кои не...
Garibaldi
09.08.2009г., 11:09
Здравейте,
имам Нокиа Н82, която няма вграден Гпс, искам да си взема външен Блутут Гпс приемник. Какъв ще ми препоръчате- става въпрос за ползване в Бг, Балкански п-в , ще ползвам и гармин с Геотрейд, през Нокиата.
Има ли някакви особенности- забавяне на сигнала през Блутуута, по бавно опресняване на картата и др. такива..?
Благодаря предврително.
:P
Аз съм с NOKIA N82 и има вграден GPS.
Ти защо нямаш и как разбра, че нямаш ?
Здравейте,
имам Нокиа Н82, която няма вграден Гпс, искам да си взема външен Блутут Гпс приемник. Какъв ще ми препоръчате- става въпрос за ползване в Бг, Балкански п-в , ще ползвам и гармин с Геотрейд, през Нокиата.
Има ли някакви особенности- забавяне на сигнала през Блутуута, по бавно опресняване на картата и др. такива..?
Благодаря предврително.
:P
Нокиа N82
Светкавица Да
MP3 плеър Да
Радиоприемник Да
GPS Да
Водоустойчив Не
Запис на видео/аудио Да
Сменяеми панели Не
butu2266
09.08.2009г., 13:53
Интересува ме при самото инсталиране на Garmin Mobile с дата кабел трябва ли нещо да се бъзика в настройките на GSM-ма... че ми изкарва някакво съобщение "A supported install location was not found . Please make sure to complete the following steps "
Само свързваш телефона в режим прехвърляне на данни /масова памет(не знам как е при теб) и стартирваш exe-то(някой се бъркат и го качват в тела)
jgadjev
09.08.2009г., 14:06
здравейте имам едно питане понеже гармина в режим на работа ми се рестартира и искам да го преинсталирам с най новата версия но искам да си запазя май локеишан коя папка трябва да копирам от старата в новата версия за да се запазят точките тай ато са от цяла българия и едва ли ще ги обиколя наново за да ги вкарвам (ако си мислите да им копират градусите ръчно над 100 са и ще си играя цял ден) ако някой е наясно ще се радвам да ми помогне благодаря!
п.п. мисля да я изтрия старата а не да надстроявам за по сигурно да ми изчезне бъга.
Сетих се още един начин, само трябва да си инсталираш MapSource на компа и някаква карта за MapSource, независимо коя. Самата програма има опции за прехвърляне на данни от устройството в компа и обратно. Може да се прехвърлят точки, тракове, карти и др.
Ок. ще пробвам, балагодаря!
Garibaldi
09.08.2009г., 23:24
Ок, май би бъркам модела..
Разгледах го, няма вграден Гпс, сигурен съм, само поддръжка за блутуут.
Както и да е- въпроса е какъв външен блутуут гпс приемник да си взема.
martinfrit
10.08.2009г., 00:12
Здравейте, при инсталация на Nokia N82 на първия инсталационен файл при достигане на 88% изписва съобщение за грешка "There was an error copying this file to the Windows Mobile device: ...." какъв е проблема?
Alien vs Predator
10.08.2009г., 09:41
Искам да попитам нещо, което ми изникна тези дни - ако си включа жично хендсфрий и пусна навигацията ще го чувам ли на слушалки или пак от тела? Мерси :)
Ок, май би бъркам модела..
Разгледах го, няма вграден Гпс, сигурен съм, само поддръжка за блутуут.
Както и да е- въпроса е какъв външен блутуут гпс приемник да си взема.
Изборът, както е известно, зависи от ред фактори: цена, функционалност, размери и т.н. Аз използвам Holux M1000 (намира се под 90лв) и съм доволен. Виж и Holux M1200.
valerko
10.08.2009г., 11:39
Здравейте. Нов съм тука и много моля да ми обясните подробно /пък ако има и линкчета ще е супер/ как да кача навигация за България на Garmin Colorado 300...В момента има, ако не се лъжа версия 4,7, но ми се иска нещо по-ново, че в тази версия специално за София видях пропуски. Нямам никаква идея как се качва, активира и т.н.та затова пак моля подробно да ми обясните.
nasko80
10.08.2009г., 12:04
Искам да попитам нещо, което ми изникна тези дни - ако си включа жично хендсфрий и пусна навигацията ще го чувам ли на слушалки или пак от тела? Мерси :)
Ще я чуваш на слушалките.
Здравейте, при инсталация на Nokia N82 на първия инсталационен файл при достигане на 88% изписва съобщение за грешка "There was an error copying this file to the Windows Mobile device: ...." какъв е проблема?
Хард ресет, формат на картата и инсталиране на Garmin наново.
kamennikolov
10.08.2009г., 12:29
Според мен проблема е, че Nokia N82 не е с Windows Mobile. Сигурен ли си, че инсталираш каквото трябва?
Здравейте. Нов съм тука и много моля да ми обясните подробно /пък ако има и линкчета ще е супер/ как да кача навигация за България на Garmin Colorado 300...В момента има, ако не се лъжа версия 4,7, но ми се иска нещо по-ново, че в тази версия специално за София видях пропуски. Нямам никаква идея как се качва, активира и т.н.та затова пак моля подробно да ми обясните.
Погледни си книжките на Колорадо-то.
Има инструкция за работа с българската карта 4,7.
Там е описано как по-мейла да си регистрираш картата в сайта на Офроуд-България и ще ти изпратят мейл с инструкция как да си обновиш картата.
С покупката на уреда имаш право на 2 години безплатни ъпдейти, които излизат през 3-4 месеца.
Много е лесно да си обновиш бг-картата, само ще изтеглиш един файл и ще го сложиш в sd-картата на Колорадо-то и си готов, няма нужда от отключване на картата и прочие.
Успех!
georgi3
10.08.2009г., 13:39
Здравейте.
Нов съм в този форум. Не мога да разбера откъде да си изтегля Бг карти за Garmin?
nasko80
10.08.2009г., 13:48
Разгледай форума и ще видиш. Има си раздел специално за това. Но трябва да отговаряш на определени изисквания, за тях прочети правилата.
georgi3
10.08.2009г., 14:02
Значи чак след 1 мес. ще мога да тегля. Тава не е ли много време?
nasko80
10.08.2009г., 14:13
Да и ако репутацията ти е над 10 и т.н.
martinfrit
10.08.2009г., 14:44
ами мисля че не е от това което си написал защото един приятел има съшата нокиа и си работи перфектно,незнам доста си играх но нестава и нестава.
etgecatqa
10.08.2009г., 17:54
Значи чак след 1 мес. ще мога да тегля. Тава не е ли много време?
И аз чакам. Но това са правилата.
neo9201
11.08.2009г., 07:17
Добро утро на всички! Някой може ли да прати бг глас за Гармин или да даде линк? С руската версия 5.00.50 съм. Моля да бъда извинен ако не е за тази тема. Благодаря предварително! Форума е страхотен!
defender359
11.08.2009г., 08:50
Някаде го пишеше ама да чета 300 стр:) ами въпроса ми е следния ,как да си запазя локаците дето съм сеивнал при преинсталиране на Гармина.мерси
martinfrit
11.08.2009г., 09:47
Хард ресет, формат на картата и инсталиране на Garmin наново.
Благодаря!!!
martinski: За да изкажете благодарност или неприязън към даден пост (потребител) използвайте бутона РЕПУТАЦИЯ. Постове с една дума (10х, мерси, благодаря и т.н.) са забранени!
myankov
11.08.2009г., 12:41
Defender359 ето това е,но е на английски от сайта на Гармин:
To import your existing saved settings/waypoints/routes/tracks after you have updated to the latest version, you will need to export them to the SD card at this time. Select Tools->Manage My Data then select the Manage option. Select Export GPX. This will create a file on the SD card that contains all of your saved information. Select Done and Exit the application when this is complete.(това е да ги запемитиш)
Това е след като си сложил или преинсталирал Гармин:
Copy the CURRENT.GPX file saved in Step 2 to SD card location: \Garmin\GPX\CURRENT.GPX
Replace the existing file on the SD card if necessary.Start the application. The import of the data should happen automatically. If it does not, select Tools->Manage My Data then select the Manage option. Select Import GPX
Alien vs Predator
11.08.2009г., 13:22
ПРЕВОД:
За да запазите съществуващи записани настройки/точки/рутуве/следи при ъпгрейд към нова версия, ще трябва да ги експортнете (запишете) на SD картата преди това. Направете го така: Tools->Manage My Data , след това изберете опцията Manage. Изберете Export GPX. Това ще създаде файл съдържащ цялата записана информация. Изберете Done и Exit след като приключи.
След преинсталация/инсталация на Гармин заместете файла Garmin\GPX\CURRENT.GPX с този който бе създаден на SD картата, преди инсталацията, и като стартирате Гармин той автоматично трябва да го приеме, ако ли не Tools->Manage My Data, след това Manage option и селектирайте Import GP.
Айде успех от мен :okappa
defender359
11.08.2009г., 16:38
ПРЕВОД:
За да запазите съществуващи записани настройки/точки/рутуве/следи при ъпгрейд към нова версия, ще трябва да ги експортнете (запишете) на SD картата преди това. Направете го така: Tools->Manage My Data , след това изберете опцията Manage. Изберете Export GPX. Това ще създаде файл съдържащ цялата записана информация. Изберете Done и Exit след като приключи.
След преинсталация/инсталация на Гармин заместете файла Garmin\GPX\CURRENT.GPX с този който бе създаден на SD картата, преди инсталацията, и като стартирате Гармин той автоматично трябва да го приеме, ако ли не Tools->Manage My Data, след това Manage option и селектирайте Import GP.
Айде успех от мен :okappa
Мерси вече съм на 5.00.50 и стана както каза .Мерси на всички:tnx
LNikolov
11.08.2009г., 21:11
Колеги моля ви дайте един мапсорс че ми трябва а пък не мога да си намеря:ops:nvg
Благодаря предварително:vn
butu2266
11.08.2009г., 21:23
Виж тук-http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9373
jgadjev
11.08.2009г., 21:32
Колегата е дал линк тук http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=32722&postcount=1 пробвай.
Ако не стане, иди в официалния сайт на Garmin и изтегли последния ъпдейт. След това отваряш отделна папка и резархивираш MapSource в нея, търсиш файл main.msi, инсталираш от него. За да тръгне обаче MapSource трябва да имаш инсталирана някаква карта за програмата.
Ето друг колега как се е справил
http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=33089&postcount=9
georgi3
13.08.2009г., 11:43
При инсталация на Garmin при първоначалното му стартиране влизам в Tools-Settings-About. Там има IMEI: IMSI: Card id.
Нали Card id преписвам за да си съдам SW. UNL и GMAPSUPP.UNL чрез garmin_kgen.exe.
prodan
13.08.2009г., 20:22
Писах преди време, че не съм доволен от...50 и се върнах на версия ...30 с карта 4.9 и още 2 ,но неактивни. Мога да кажа , че много ама много по - бързо ме позиционира, но съм активирал А- ГПС.Дори в стаята до прозореца на 70 см почти последен етаж. И с предната версия го бях активирал А- ГПС и ме позиционира, когато си иска. Цената за А -ГПС с карта Невсмобиле е 6 ст.
miro123
15.08.2009г., 13:00
Здравейте, искам да попитам с какво се редактира или прави gpi формата, става въпрос за 100те нац.туристически обекта. Открих няколко грешки и искам да ги редактирам.
martinski:Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Забранено е писането изцяло с главни букви!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!
Добър ден на всички, форума е страхотен:ilove:!
Имам малък въпрос и ще помоля за помощ.
Опитвам се да инсталирам картата от първия пост (mapid 1204) и правя всичко както е описано - с Garmin Unlock Generator вкарвам кода на телефона, картата, преписвам новия код на GMAPSUPP.UNL и записвам в папка Garmin...
Но когато пускам програмата, ми се появява екран на който пише че съм инсталирал платена карта и да вкарам кода на картата. Ако дам continue, просто програмата неразпознава ми изписва no map.
Помощ :Bz
П.П. Инсталацията е на телефон Black Jack II с WinMo 6.1
tat700
17.08.2009г., 15:50
Добър ден на всички, форума е страхотен:ilove:!
Имам малък въпрос и ще помоля за помощ.
Опитвам се да инсталирам картата от първия пост (mapid 1204) и правя всичко както е описано - с Garmin Unlock Generator вкарвам кода на телефона, картата, преписвам новия код на GMAPSUPP.UNL и записвам в папка Garmin...
Но когато пускам програмата, ми се появява екран на който пише че съм инсталирал платена карта и да вкарам кода на картата. Ако дам continue, просто програмата неразпознава ми изписва no map.
Помощ :Bz
П.П. Инсталацията е на телефон Black Jack II с WinMo 6.1
Според мен не правиш правилно файла GMAPSUPP.UNL. Ако формата на файла е тхт, ще ти изписва че картата е платена.
Morgul
17.08.2009г., 21:37
Garmin е сигурно най-добрата програма за рутиране!
Има БГ език, но интерфейса е на EN. Иначе интерфейса в най-новата версия (5.00.10) е много приятен и не е труден за употреба дори от човек със съвсем малко познания по Английски.
! Можете да качвате до 3 карти на телефона си. Първата карта я кръстете - GMAPSUPP.IMG , втората - GMAPSUP2.IMG , третата - GMAPPROM.IMG
Така, че изборът си е Ваш! :nvg
Така, въпросът ми е следния: как да превключвам между отделните карти сложил съм си ги както е описано по горе в момента в който цитирам, Гармин си ми ги разпознва в "Средства/Упр. Данньими/Наборь карт" - ползвам го на Руски заради картите на кирилица :> /за непосветените на Английски е следния път: ""Tools/Manage my data/Map sets
Надявам се съм се изказал достатъчно добре и съм бил разбран :>
След това MapSource и чекваш само тази карта, която ще използваш.
Morgul
17.08.2009г., 23:35
След това MapSource и чекваш само тази карта, която ще използваш.
Благодаря,
значи все пак ще ми е нужна връзка с РС :>
Не, колега не, за телефона става въпрос.Ако си направил отключващите файлове правилно, там до където си стигнал трябва да ти се появи опцията MapSource, влизаш там, те са ти подредени и си чекваш само едната.Ако споменатата опция я нямаш значи нещо си объркал.
Ето го и нагледно какво ти казва pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185)
Това е опция MapSource
http://store.picbg.net/thumb/C8/45/bc6cbfd20f5bc845.jpg (http://picbg.net/img.php?file=bc6cbfd20f5bc845.jpg)
и като натиснеш MapSource трябва да ти излезе това :
http://store.picbg.net/thumb/AE/D5/65b283df2381aed5.jpg (http://picbg.net/img.php?file=65b283df2381aed5.jpg)
ако си направил всичко както трябва.
Morgul
18.08.2009г., 10:27
Благодаря, за бързите отговори,
значи проблема е някъде в "моя телевизор" така казано, MapSource въобще ми го няма като опция..
При мен има единствено опция "Back", като "Back" е на мястото на MapSource (от ляво :D)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.