Вижте пълната версия : Garmin /проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

GM™
18.08.2009г., 12:32
Дай ID-то да ти направя файловете. И за кои карти.

daigaz
18.08.2009г., 23:14
здр. имам някакъв странен проблем .правя всичко до 6 т. и като поиска избор на език ми се бъгва, модела ми е 5800 XM .Някакви идеи?

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

icho™
18.08.2009г., 23:25
Я ми чукни на скайпа.

tat700
18.08.2009г., 23:32
здр. имам някакъв странен проблем .правя всичко до 6 т. икато поика избор на език ми се бъгва моделат ми е 5800 XM .Някакви идеи?
Като начало коя версия си инсталирал? Трябва да е 5....50,за твоя телефон.

svetlinb
19.08.2009г., 11:53
! Това са speedcam(камерите по магистралите) за България. Гармин ви съобщава при наближаване на камера! - Кирилица(за Гармин на Руски) ([Only registered and activated users can see links]) и Латиница(за Гармин на Английски) ([Only registered and activated users can see links])
! Това са speedcam(камерите по магистралите) за Европа. Гармин ви съобщава при наближаване на камера! - DOWNLOAD ([Only registered and activated users can see links])
! Всички бензионостанции в БГ(или поне повечето). - DOWNLOAD ([Only registered and activated users can see links])
! И подарък за рибарите - Богата колекция от гьолове и язовири подходящи за риболов! Около 200 обекта са! Наслука!(lat) - DOWNLOAD ([Only registered and activated users can see links]) ,(cyr)- DOWNLOAD ([Only registered and activated users can see links])
! 100-те национални обекта на cyr и lat, както и някои промени за да съвпадат с книжката(първоначално бяха объркани номерата). Съдържа всички пещери, църкви, музеи - работното им време и история. И още много забележителности. - DOWNLOAD ([Only registered and activated users can see links])
! 700 обекта около Несебър -Сл.Бряг - DOWNLOAD ([Only registered and activated users can see links])

Инсталиране на камерите, бензиностанцийте, риболовните места, 100те обекта и черноморието: създавате си папка POI в папка Е/Garmin и копирате съдържанието на архивите вътре и сте готови.

Здравейте,
Искам да питам, след като качих всички от дадените тук обекти, къде в POI мога да ги разгледам?
Примерно риболовните места неможах да ги намеря никъде, търсих в Lakes там имаше язовири, но незнам дали са от poi, които вкарах.
Също така качих и туристическата карта и отново неможах да я намеря в POI и Setting->Browse->Map.
Предполагам, че не търся на правилните места:nvg
Благодаря предварително на всички отзовали се.:vn

GM™
19.08.2009г., 12:02
Тези POI, които си качил може да ги намериш в Where to ? > Extras > Custom POIs.
:ipbest

murmorko
19.08.2009г., 13:31
Здравейте,

Следвах стъпките за инсталиране на Garmin Mobile XT, направих всичко както е описано но стигнах до фазата която се чака да намери сателитите.

След 20 минутно чакане още не е намерил спътници и не е заредил картата.

Колко още трябва да се чака и има ли нешо по специално ?
версията на гармина е 5.00.40 а телефона е нокиа 5800 ХМ.

Благодаря на отзовалите се :)

nasko80
19.08.2009г., 13:45
Като за начало си сложи 5.00.50, настрои го да ползва вградения GPS / като стартираш Гармин, горе в ляво на екрана трябва да ти се появи една скала, празни черти, като хванеш сигнал стават зелени/ след това излез на открито и би трябвало да хванеш сигнал.
"Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS)."
Успех!

murmorko
19.08.2009г., 13:54
Като за начало си сложи 5.00.50, настрои го да ползва вградения GPS / като стартираш Гармин, горе в ляво на екрана трябва да ти се появи една скала, празни черти, като хванеш сигнал стават зелени/ след това излез на открито и би трябвало да хванеш сигнал.
"Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS)."
Успех!

Избрал съм "Built In", на скалата стига само до една червена черта.
Притеснява ме, че долу в дясно пише "No Map".

За да сложа 5.00.50 трябва ли да направя наново инсталацията или има някакъв начин за update ?

Благодаря отново :)

nasko80
19.08.2009г., 14:11
Ми хубаво е да е чиста инсталация, иначе мисля, че няма проблем да я инсталираш отгоре. Първоначалното свързване със спътници е бавно но чак пък 20 мин. отиди някъде на по-открито място.

murmorko
19.08.2009г., 14:55
Благодаря за съветите. След 3 мин на съвсем открито намери сателити :)

lynx
19.08.2009г., 17:57
Когато се появи червена чертичка, означава че е хванало сателити, но не са достатъчно на брой за да те позиционира. Когато чертите станат зелени, всичко вече работи и си позициониран и чак тогава ще се появи и картата.
;)

murmorko
19.08.2009г., 21:23
Когато се появи червена чертичка, означава че е хванало сателити, но не са достатъчно на брой за да те позиционира. Когато чертите станат зелени, всичко вече работи и си позициониран и чак тогава ще се появи и картата.
;)

Знам това :) Имах N95 8GB.

Мислех, че на 5800 намирането на сателити ще бъде по-бързо но не е точно така :)
Преизчисляването е по-бързо трябва да се отбележи :)

icho™
19.08.2009г., 22:03
Ако искаш да е по бързо от настройки на тела/локализация/методи на локализация/ дай ометка и на подпомогнат GPS , нo с тази настройка ще ти взима по някоя друга стотинка в БГ , а навънка ще е още по зле.

georgi3
20.08.2009г., 17:15
Тези POI, които си качил може да ги намериш в Where to ? > Extras > Custom POIs.
:ipbest
Като вляза в Where to ? > Extras > Custom POIs ми изписва : не загруженьiе дополнирелньiе даньiе. За информация сайта garmin.com.
A съм си вкарал уж всички допълнителни обекти. Как да разбера дали найстина са в gsm?
В средства>упр. дани>полз. обекти ги има.

icho™
20.08.2009г., 17:50
За да работят POI , трябва да са също както картата (за карта на CIR- POI на CIR и за LAT карта POI на LAT.2thumbsup

georgi3
20.08.2009г., 18:28
За да работят POI , трябва да са също както картата (за карта на CIR- POI на CIR и за LAT карта POI на LAT.2thumbsup

Kартата ми е на CIR. POI са ми:
SpeedCamBG v052 CYR.rar ([Only registered and activated users can see links])
100-те национални обекта Cyr. ([Only registered and activated users can see links])
За 700 обекта около Несебър -Сл.Бряг и Всички бензионостанции в БГ(или поне повечето) в първия пост не пише дали са на CIR или на LAT.
Защо тогава като вляза в
Where to ? > Extras > Custom POIs ми изписва : не загруженьiе дополнирелньiе даньiе. За информация сайта garmin.com.

icho™
20.08.2009г., 18:46
Да не би да си ги копирал с цялата папка в папката POI , слага се само фаила.Ако искаш чукни по скайпа.

tat700
20.08.2009г., 18:57
Kартата ми е на CIR. POI са ми:
SpeedCamBG v052 CYR.rar ([Only registered and activated users can see links])
100-те национални обекта Cyr. ([Only registered and activated users can see links])
За 700 обекта около Несебър -Сл.Бряг и Всички бензионостанции в БГ(или поне повечето) в първия пост не пише дали са на CIR или на LAT.
Защо тогава като вляза в
Where to ? > Extras > Custom POIs ми изписва : не загруженьiе дополнирелньiе даньiе. За информация сайта garmin.com.

Ами Гармина ти е на английски, поне от това което пишеш, смени го с руски и ще стане. Ако ползваш карта на КИР, езика е руски, ако картата ти е ЛАТ, слагаш английски.Това е .
Успех:ipma

Tinkuuu
20.08.2009г., 18:59
Здравейте, направих всичко както е обяснено инсталирах v5.00.50 сложих картата на европа от линка и сменях sw.unl и другия файл за отключването като му сменях съответно името да е същото като на картата и като това което е посочено в първич пост ... но продължава да ми пише "Can't unlock maps using Unit Id 2085624257" ... ?

tat700
20.08.2009г., 19:11
Здравейте, направих всичко както е обяснено инсталирах v5.00.50 сложих картата на европа от линка и сменях sw.unl и другия файл за отключването като му сменях съответно името да е същото като на картата и като това което е посочено в първич пост ... но продължава да ми пише "Can't unlock maps using Unit Id 2085624257" ... ?
С коя карта на Европа си? Важно е.
Ако е 2010 то sw---2LC7BNZ9Y8GPXEX9SAV6V68TG, a за картата е--CLG9LXEUYTRBX6YLKJ6DHXVNV.
Не забравяй фаила да е като този на картата. И да е формат .UNL

miro123
20.08.2009г., 19:53
Някои ще каже ли нещо по въпроса за създаването и редактирането на *.gpi? Само с garmin gpi loader ли става или има и други начини? А може би някои е редактирал "100те национални туристически обекта".

dokobg
20.08.2009г., 23:52
Включил съм всички аларми и незнам защо не ми пиука или каквото там прави нито като превиша скоростта нито за спеед камера. Volume е на 80% някой да има идея защо е така ?

Paccmaker
21.08.2009г., 00:14
Мерси много на тези хора които обясняват така добре за това, което трябва да се направи успешно си качих 5.00.50 на 5800 върви супер.

gabriel6666
21.08.2009г., 10:16
Здравейте,някой може ли да ми каже наименованията на картите при Nuvi?Предварително мерси:vn

lynx
21.08.2009г., 10:39
В папка "Garmin" на нуви-то:
gmapprom
gmapprom1
gmapsupp
gmapoem (тази карта се вижда в менюто , но не може да се изключва, работи само при някои модели)

В папка "Garmin" на SD картата:
gmapsupp
;)

tat700
21.08.2009г., 12:24
Включил съм всички аларми и незнам защо не ми пиука или каквото там прави нито като превиша скоростта нито за спеед камера. Volume е на 80% някой да има идея защо е така ?
А включил ли си следните:
средства-настройки-аудио-гласово подсказване-активирано.
средства-настройки-аудио-тон внимание-активирано
средства-настройки-точки на сближаване-и трите полета да се активират.
На руски език ми е Гармина и затова така ти ги давам.
Успех.

Petar
21.08.2009г., 14:31
Имам GoClever 4335 с Windows CE 5.0 и искам да инсталирам Garmin и NUVI, но тръгва само тайландската версия на Garmin, а за NUVI не намирам никакъв софтуер. Дайте някакви съвети.
Благодаря предварително!

dokobg
21.08.2009г., 19:10
А включил ли си следните:
средства-настройки-аудио-гласово подсказване-активирано.
средства-настройки-аудио-тон внимание-активирано
средства-настройки-точки на сближаване-и трите полета да се активират.
На руски език ми е Гармина и затова така ти ги давам.
Успех.

Имаш предвид в Settings-Audio, е там всичко е включено, но пак нестава. Интересно ми е да не би в аудио превода на гармина да няма алармиращи звуци ? ? ?

Tinkuuu
21.08.2009г., 19:20
С коя карта на Европа си? Важно е.
Ако е 2010 то sw---2LC7BNZ9Y8GPXEX9SAV6V68TG, a за картата е--CLG9LXEUYTRBX6YLKJ6DHXVNV.
Не забравяй фаила да е като този на картата. И да е формат .UNL

371 - gmapbmap и gmapprom се казват файловете на картата :/

lynx
21.08.2009г., 19:48
Какво е това 371 ?
Не знам да има версия на някоя европейска карта с такъв FID.

Tinkuuu
21.08.2009г., 19:56
грешка, чакай да пробвам отново :/

П.С. стана, извинявам се :)

tat700
22.08.2009г., 09:33
Имаш предвид в Settings-Audio, е там всичко е включено, но пак нестава. Интересно ми е да не би в аудио превода на гармина да няма алармиращи звуци ? ? ?
Не само в аудио, но и в папка пресечни точки POI има полета и тях активирай.

pakostnik
22.08.2009г., 10:48
При стратирането на програмата ми забива на избор на език и до там . Някакви идеи ????

badsett
22.08.2009г., 11:34
Здравейте приятели имам въпроси а не " отговарям " по никоя тема !
1. Неможах да инсталирам новата OFRM Geotrade v4.90 LAT колкото да пробвах и макар че четох че на компа ставала да се разглежда тази версия - пак не успях защото Мапсорса ми дава грешка и това е../ макар че по някакъв нячин за миг стана...и след като затворих програмата и я пуснах отново..отново грешка...нещо от рода че трябва да преинсталирам картата ! иначе без проблеми ъпдейтнах Гармина с новата версия ...50 както и " сложих " Bulgaria.BGRoutingMap.v2.2.CYR без проблем / макар че с Мапсорса пак ми дава горната грешка !! /.
Някакви идеи ? Моля

2.По важно ми е обаче че немога да си прехвърля от телефона на компа запаметените ми точки ???? Вижда се само първата ми запаметена точка за удома, а миналата седмица ходих на море и си напаравих доста !!?? Имам инсталирана на компа BGOFFRoadMapSETUP4.80 както и на телефона / като не стана 4.90 върнах старата - от която съм много доволен !!! / , но КАК да го направя ???? готов съм и за идеи ако трябва и по друг начин / програма да ги " хвърля " / точките /???

Предварително Ви благодаря

nickname321
22.08.2009г., 13:09
Аз също ходих на море и си запазих много точки в "my locations" ,но един ден Garmin-а ми се стартира все едно за 1 пат,не знам защо,всички настройки рестартирани и точките изтрити включително и "home"...
Та в кой фаил се намират запаметените "my locations" че от време на време да си го мятам на компа (нещо като back up:) ) ,ти явно си си инсталирал програма да ги гледаш на PC-то,та явно са в някой файл ?

bebeto21
22.08.2009г., 13:57
Zdarevite, iskam da si instaliram Garmin na telefona az sum s Nokia E71, instaliram go no bez glasovete i kartite mi nesto ne sa v chas nai veroqtno problema e i v men. No imam problem s tozi SW.UNL file zastoto neznam kude da go save as-na, v koq ot vsichkite papki. Pls kaje mi kude da go save-na.
Blagodarq!
P.S. Instukciite sa perfektni

martinski: Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език.Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

mkarchev
22.08.2009г., 14:34
Здравейте!
Имам Гармин Нуви 200 и вчера си купих 2гб карта и искам да сложа CN Europe NT 2010.Имам я в .IMG формат,но имам проблем.Правя и .UNL-то , но като я сложа в картата не е отчита.Пробвах с gmapprom,gmapsupp,gmapsup2,но не я вижда.Малко помощ?

Хиена
22.08.2009г., 16:17
Здравейте приятели имам въпроси а не " отговарям " по никоя тема !
1. Неможах да инсталирам новата OFRM Geotrade v4.90 LAT колкото да пробвах и макар че четох че на компа ставала да се разглежда тази версия - пак не успях защото Мапсорса ми дава грешка и това е../ макар че по някакъв нячин за миг стана...и след като затворих програмата и я пуснах отново..отново грешка...нещо от рода че трябва да преинсталирам картата ! иначе без проблеми ъпдейтнах Гармина с новата версия ...50 както и " сложих " Bulgaria.BGRoutingMap.v2.2.CYR без проблем / макар че с Мапсорса пак ми дава горната грешка !! /.
Някакви идеи ? Моля

2.По важно ми е обаче че немога да си прехвърля от телефона на компа запаметените ми точки ???? Вижда се само първата ми запаметена точка за удома, а миналата седмица ходих на море и си напаравих доста !!?? Имам инсталирана на компа BGOFFRoadMapSETUP4.80 както и на телефона / като не стана 4.90 върнах старата - от която съм много доволен !!! / , но КАК да го направя ???? готов съм и за идеи ако трябва и по друг начин / програма да ги " хвърля " / точките /???

Предварително Ви благодаря
Първо погледни тази тема [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links] 1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%88)Деинст алираш картата или картите които си качил в MapSourse и самия него.След това Натискаш Start бутона>Run>пишеш regedit, намираш HKEY_LOCAL_MACHINE\оттам отиваш в Software и изтриваш папката Garmin.
Инсталираш след това пак MapSourse и си инсталираш картата, която си приготвил по горния линк.
Ако MapSoursa дава грешка-десен бутон на .exe и разархивирай в...
стартираш от иконката MAIN.

badsett
23.08.2009г., 12:29
Благодаря 2thumbsup ще пробвам

grafa
23.08.2009г., 12:48
Телефонът ми е Sony Ericsson P1i. Инсталирал съм Гармин, не е последната версия. Говорът е доста слаб, едвам се разбира какво говори докато караш. Самият телефон не се слави с кой знае колко добър звук, но определено може и повече. Някакви идеи как мога да оправя този проблем?

m0m0
23.08.2009г., 13:53
Здравейте!
Имам Гармин Нуви 200 и вчера си купих 2гб карта и искам да сложа CN Europe NT 2010.Имам я в .IMG формат,но имам проблем.Правя и .UNL-то , но като я сложа в картата не е отчита.Пробвах с gmapprom,gmapsupp,gmapsup2,но не я вижда.Малко помощ?
А в сд-картата директно ли си я сложил CN Europe или си имаш папка garmin ?!
И 2-ро за което се сещам, че нуви-то може да не ти отчита сд-картата, изпробвай като сложиш например снимка или нещо др. и от менюто да видиш дали я разчита.

mkarchev
23.08.2009г., 14:05
А в сд-картата директно ли си я сложил CN Europe или си имаш папка garmin ?!
И 2-ро за което се сещам, че нуви-то може да не ти отчита сд-картата, изпробвай като сложиш например снимка или нещо др. и от менюто да видиш дали я разчита.

Пробвах и без папка и с папка,но пак не вижда картата.Сложиш снимка и Гармин-а я вижда,значи проблема не е в картата.
ПП: Правя .UNL файла с генератора за МобайлХТ.Да е би в това да е проблема.
Друго което направих - копирах карта от стара карта памет,но и нея не я прочита.

Хиена
23.08.2009г., 14:15
Изтриваш всичко от картата.Правиш си папка Garmin, вътре слагаш картата с име GMAPSUPP.IMG излизаш на открито ако нямаш друга инсталирана карта.
Другото което се сещам е разрови се в опциите и му я разреши.

m0m0
23.08.2009г., 14:17
mkarchev, Трябва да е в папка гармин, ама като качиш CNE 2010 и пуснеш нувито и като отидеш на инфото за карти, въобще я няма ли ?
То ако я няма значи не си я отключил правилно тогава ?! Направи си един нов unl, ако не я виждаш сред наличните карти. (И за име CNE щом е на сд-картата трябва да е gmapsupp)

mkarchev
23.08.2009г., 14:33
Оправих се.Форматирах картата,направих папка Гармин,и сложих картата с има gmapsupp, както казахте. Благодаря за помоща.

atsimir
23.08.2009г., 14:48
Здравейте.Понякога като съм пуснал гармина започва да писка и изписва някаква грешка (Error f 50 ).Аз съм със нокия е71.Ако можете да ми кажете каква е причината?Благодаря предварително.

dtmf
23.08.2009г., 15:14
Телефонът ми е Sony Ericsson P1i. Инсталирал съм Гармин, не е последната версия. Говорът е доста слаб, едвам се разбира какво говори докато караш. Самият телефон не се слави с кой знае колко добър звук, но определено може и повече. Някакви идеи как мога да оправя този проблем?

Във P1 и подобни,освен звука във програмата , трябва да усилиш и системния звук на телефона, и тогава се чува даже много по-силно от нормалното.

tosho06
23.08.2009г., 19:11
Здравеите.
Коя карта ще ми препоръчате но да не е OFRM, защото ме прекарва директно през черните пътища между нивите и не ми хареса дългото тръскане по дупките на прашния път.
(Може ли да съм пропуснал нещо от настройките, което да ме води по преките черни пътища, а не по главните.Менюто ми е на руски.)
И ако може някакъв линк на [Only registered and activated users can see links]
Ще съм ви много благодарен.

icho™
23.08.2009г., 19:24
1.Седства/Настройки/Маршрути/Параметри маршрута-избери Бърз. 2.След това слез по надолу-Нежелани места и си избери по какви пътища искаш да те прекарва(отметката ги забранява)

lynx
23.08.2009г., 19:59
Проблемът е, че в тази карта много от черните пътища са отбелязани като асфалтови, а те са направо за джип.
Аз също снощи се подведох да повярвам на Геотрейда и станах офроудер по неволя, добре че не си счупих колата.
В настройките съм забранил на Гармин да ме прекарва през непавирани пътища, но..... :grr

tosho06
23.08.2009г., 20:50
Благодаря за бързия отговор.
Ако има друга карта без черни пътища ще е още по добре.
Извинявамсе за правописните грешки.

neo9201
24.08.2009г., 10:26
Здравейте! Някой знае ли колко памет е необходима за изчисляване на маршрут? В Португалия съм и до Испания изчислява, но ако задам по далечна дестинация изписва грешка или недостатъчно памет при изчисляване на маршрута.С картата 2010 съм и версия 5.00.50.

lynx
24.08.2009г., 10:35
Доколкото помня, в инструкцията на Garmin пишеше, че не е желателно да се задава маршрут по-дълъг от 1000км.
При по-големи разстояния си създай няколко маршрута и ги изпълнявай един по един.
Ти и без това, за един ден не можеш да изминеш повече от 1000км.

brave
24.08.2009г., 14:32
Защо като дам Browse Map и след 30 сек. Гармина винаги ми забива много е гадно. Телефона е 5800 с версия 5.0.50 с карта OFRM Geotrade v4.90 LAT LITE , ем е олекотена версия и пак прави мизерий.Май проблема ми е от телефона, че и предните версий пак ми забиваха на Browse Map. И с други видове карти пак ми е забивало. Версията на телефона е последната 30.0.11

CYPER
24.08.2009г., 15:47
Защо като дам Browse Map и след 30 сек. Гармина винаги ми забива много е гадно. Телефона е 5800 с версия 5.0.50 с карта OFRM Geotrade v4.90 LAT LITE , ем е олекотена версия и пак прави мизерий.Май проблема ми е от телефона, че и предните версий пак ми забиваха на Browse Map. И с други видове карти пак ми е забивало. Версията на телефона е последната 30.0.11

И при мен забива на Browse Map доста често. Според мен е от програмата.

Alien vs Predator
24.08.2009г., 15:54
Ако е от програмата щеше на всички да забива, на мен не ми забива изобщо :)

kerrirose
24.08.2009г., 16:14
Здравейте.Нещо не мога да си кача POI.Телефона е 5800 а версиата е 5.00.50 .Пробвах и с poi loader и да ги копирам както е описано по горе ,но не става пише че са друг формат gpi,а трябва да са gpx или csv.Някой може ли да ми каже как да ги преобразувам или откъде да ги изтегля?:ops

Хиена
24.08.2009г., 17:43
Някой доста добре те е заблудил!!!
POI трябва да са в .gpi формат.
Свързваш телефона в режим трансфер на данни, копираш .gpi файла и го поставяш в папка Garmin/POI.
Това е.

kerrirose
24.08.2009г., 18:05
Ами и така направих,но пак не става.На места където знам, че има камери по принцип гармина пак нищо не показва.:ops

Хиена
24.08.2009г., 18:14
Разрови се в опциите на Гармин и виж дали са му разрешени предупрежденията за камерките.

kerrirose
24.08.2009г., 18:32
Всичко съм нагласил и пак не ще.Даже и 100 национални обекта ги няма :giu

Хиена
24.08.2009г., 18:37
Чакай малко, ти къде ги търсиш?????

m0m0
24.08.2009г., 19:08
kerrirose ([Only registered and activated users can see links]), ([Only registered and activated users can see links])Виж дали си изтрил старият файл с камерите, т.е. да имаш само последният качен.
При мен качих последната версия 0,52 и бях забравил да затрия файла с 0,51 и не ми работиха предупрежденията до отстраняване на старата версия.

kerrirose
24.08.2009г., 19:08
Ами къде ли не.Задавам ги като дестинация, но не ги открива

etgecatqa
24.08.2009г., 21:41
Всичко съм нагласил и пак не ще.Даже и 100 национални обекта ги няма :giu
И на мен не ми ги показваше. След пълна преинсталация на Гармин и истриване на папка Гармин всичко се оправи.

icho™
24.08.2009г., 21:47
Аз също ходих на море и си запазих много точки в "my locations" ,но един ден Garmin-а ми се стартира все едно за 1 пат,не знам защо,всички настройки рестартирани и точките изтрити включително и "home"...
Та в кой фаил се намират запаметените "my locations" че от време на време да си го мятам на компа (нещо като back up:) ) ,ти явно си си инсталирал програма да ги гледаш на PC-то,та явно са в някой файл ?
За да не ти се стартира все едно за 1 път , намери в картата памет папка PRIVATE и в нея изтрий под папка 10202dce.2thumbsup

badsett
24.08.2009г., 23:04
Здравейте приятели :ipbest
пробвах и успях да инсталирам на ново Мапсорса и да му сложа карти OFRM Geotrade 4.90 и Bulgaria BGRoutingMap v2.2, но на телефона / Nokia N82 / не става картата / OFRM Geotrade 4.90 /, като смятам че тя е по добра от другата конкурентна / мое мнение както и да е..../ каквото и да пробвам все ми изписва че с моя Card ID: 2626687203 не може да се отключи картата и т.н / 1204 ползвам / а в Мапсорса работи / макар да разбрах че немогат двете карти по горе да са инсталирани в Мапсорса едновременно - започва да дава грешки, ако не махна едната....така процедирам и за телефона, но.... / ?!

Втория проблем също не мога да реша - да си прехвърля " точките " от телефона на "компа" ?!

Моля Ви помагайте :vn

junta ([Only registered and activated users can see links]) :Забранено е да се употребява червено. Само модератор и админ имат право да го използват.

confuzion
25.08.2009г., 03:58
Абе за да използвам навигацията всеки път ли ще трябв да чакам по 15 мин докато ми намери сателит??? Има ли по бърз начин?

icho™
25.08.2009г., 04:24
Ако искаш да е по бързо от настройки на тела/локализация/методи на локализация/ дай ометка и на подпомогнат GPS , нo с тази настройка ще ти взима по някоя друга стотинка в БГ , а навънка ще е още по зле.

Alien vs Predator
25.08.2009г., 17:06
Или си купи външен приемник, като някой други хора :)

prizma
26.08.2009г., 21:31
Привет на всички.Имам следния проблем, с нокия 5800 съм и от няколко дена се опитвам да подкарам гермина, но това ми носи само ядове. Правя всичко точка по точка, но като стартирам гермина започва да ми иска блутуут, а когато го пусна , че не може да се свържи със сателит.Рових в папката на гермина и видях че не ми разпознава файловете с IMG разширения т.е.картите, другото е че като правя UNL на компютъра, иконката ми се появява като нотапед.
Моля Ви приятели дайте съвет къде бъркам или трябват някакви предварителни настройки на телефона.Ще съм много благодарен, ако някой ми обясни като на пълен лаик, че явно простотията ми е вродена, щом не мога да се справя с гермина. Благодаря предварително!!!:vn

troi4o
26.08.2009г., 22:34
Да не грешиш при запазването на регистрационния ключ? Когато запазваш SW.UNL с Notepad, отиваш на File -> Save As... -> от падащото меню Save as type: избираш All files -> записваш името на файла в полето File name: като "sw.unl" без кавичките. Запазваш файла някъде и после си го копираш в основната директория на Garmin.

prizma
26.08.2009г., 22:49
Не греша за това,точно така правя, но явно някъде бъркам тотално.

dtmf
26.08.2009г., 23:09
Не греша за това,точно така правя, но явно някъде бъркам тотално

Случайно ако не знаеш в 5800 ГПС-а е вграден и няма нужда да го търсиш по блутут ))).

prizma
26.08.2009г., 23:22
Гармина ми иска блутуут за да направи връзка със сателита, а като го включа ми изписва че не може да намери сателит:(

troi4o
26.08.2009г., 23:26
В настройките на метода за локализация на телефона Menu > Applications > Location and Positioning > Positioning methods избран ли е вграденият GPS приемник?

А ако отидеш в настройките на Garmin в Tools -> Settings -> System -> Remote GPS там какво ти се появява?

dtmf
26.08.2009г., 23:45
Гармина ми иска блутуут за да направи връзка със сателита, а като го включа ми изписва че не може да намери сателит:(

Прочети няколко пъти какво съм писал.

milenzan
27.08.2009г., 00:13
Привет на всички.Имам следния проблем, с нокия 5800 съм и от няколко дена се опитвам да подкарам гермина, но това ми носи само ядове. Правя всичко точка по точка, но като стартирам гермина започва да ми иска блутуут, а когато го пусна , че не може да се свържи със сателит.Рових в папката на гермина и видях че не ми разпознава файловете с IMG разширения т.е.картите, другото е че като правя UNL на компютъра, иконката ми се появява като нотапед.
Моля Ви приятели дайте съвет къде бъркам или трябват някакви предварителни настройки на телефона.Ще съм много благодарен, ако някой ми обясни като на пълен лаик, че явно простотията ми е вродена, щом не мога да се справя с гермина. Благодаря предварително!!!

След като поставиш /SW.UNL.txt/ в картата на телефона /папка GARMIN/,изтрии разширението .txt и всичко ще си дойде на мястото.

iPmart
27.08.2009г., 00:29
От Folder Options на Windows Explorer махни отметката на "Hide extensions for known file types"

icho™
27.08.2009г., 00:36
Сигурно от това беше проблама , но той не пожела да се свърже с мен и да изясним нещата.За 10мин. щеше да е готов , а сега цяла вечер .....:wel

dido I
27.08.2009г., 01:35
Така е, като ползвате Windows...

prizma
27.08.2009г., 08:10
В настройките на метода за локализация на телефона Menu > Applications > Location and Positioning > Positioning methods избран ли е вграденият GPS приемник?

А ако отидеш в настройките на Garmin в Tools -> Settings -> System -> Remote GPS там какво ти се появява?
Да избрал съм интегриран GPS, а като кликна на Remote GPS ми иска блутуут

vasilakis
27.08.2009г., 08:38
Моля Ви приятели дайте съвет къде бъркам или трябват някакви предварителни настройки на телефона.Ще съм много благодарен, ако някой ми обясни като на пълен лаик, че явно простотията ми е вродена, щом не мога да се справя с гермина. Благодаря предварително!!!:vn

Колега не запомняш ключа правилно, това е проблема, прочети внимателно стъпките при запомнянето му които са описани подробно в началото:
8.5. Отваряте Notepad и слагате кода там.
8.6. Натискате File-Save As и на мястото за име пишете SW.UNL (без .txt накрая), a на Save As Type: правите на Аll files. Натискате SAVE и файлът SW.UNL е готов.
Видео урок как да си направите SW.UNL файл: ТУК ([Only registered and activated users can see links] 3b236fb566ca8bbd803c8deecef0c519186)

Хиена
27.08.2009г., 11:54
Да избрал съм интегриран GPS, а като кликна на Remote GPS ми иска блутуут
Колега, понякога човек е добре да се вслушва в това което му говорят хората, които от по дълго време са се занимавали с дадено нещо, особено ако искат помощ.
Записваш грешно ключа, независимо дали си с Windows или каквато и да е ОС.
Вземи ми изпрати ID на картата ти с памет или го постни тук, за да ти го направя аз, или някой от колегите.Ключа се прави за 15 секунди.

cronus
27.08.2009г., 12:40
Здравейте бихте ли ми пратили линкове за download за тези неща. Знам че са много неща но ще сам ви благодарен!

1. Garmin 50.0.60 english version
2. Последната БГ карта на Geotrade 4.90 english и mapid или която е по добра
3. Последната карта на Гърция за Anavasis и Auto Drive english
4. Нови POIS

И пак благодария!

troi4o
27.08.2009г., 12:48
Здравейте бихте ли ми пратили линкове за download за тези неща. Знам че са много неща но ще сам ви благодарен!

4. Нови POIS

И пак благодария!

Не искам да се заяждам, но не смяташ ли, че си малко нахален? Всичките тези неща ги има във форума, останалите потребители не сме секретарки. Всеки си търси това, от което има нужда!

Хиена
27.08.2009г., 13:36

4. Нови POIS

И пак благодария!
Всичко което ти е необходимо го има в GPS раздела.
Разрови се и всичко ще е ОК.
Ако срещаш някакви трудности по инсталиране и т.н. питай!

cronus
27.08.2009г., 13:52
Ок много ви благодария!

---------- Предходен коментар публикуван в 12:48 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:52 ----------

Не искам да се заяждам, но не смяташ ли, че си малко нахален? Всичките тези неща ги има във форума, останалите потребители не сме секретарки. Всеки си търси това, от което има нужда!

Ето кой се заязда . Форума е за да си помагаме и никой не ми е длъжен разбирасе. Ако Ти не го искаш не пиши нищо просто!!!

simopepi
27.08.2009г., 14:04
Ок много ви благодария!

---------- Предходен коментар публикуван в 12:48 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:52 ----------

Ето кой се заязда . Форума е за да си помагаме и никой не ми е длъжен разбирасе. Ако Ти не го искаш не пиши нищо просто!!!

Cronus, Гадам те отстрани кви ги пишеш и ти се чудя, брато! Наисина е нахалничко да цопнеш списък с "неща" доставка... и се сърдиш, като ти кажем потърси ги ве човеко... :)
:nvg четеш, ровиш... Знаеш, как хубаво се развива човек така, 2thumbsup ок ?

Alien vs Predator
27.08.2009г., 14:17
Предлагам да спрете спора, тук сме да си помагаме и да сме приятелски настроени, човека поиска, каза му се, сега ще си търси - предлагам модератор да разчисти последните постове за да е чиста темата :)

cronus
27.08.2009г., 14:23
Cronus, Гадам те отстрани кви ги пишеш и ти се чудя, брато! Наисина е нахалничко да цопнеш списък с "неща" доставка... и се сърдиш, като ти кажем потърси ги ве човеко... :)
:nvg четеш, ровиш... Знаеш, как хубаво се развива човек така, 2thumbsup ок ?
Simopopei ти да не си адвоката на ония??? Нема да спорим .

Благодария и пак!

---------- Предходен коментар публикуван в 13:19 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:23 ----------

Simopopei ти да не си адвоката на ония??? Нема да спорим .

Благодария и пак!

Моля модераторите да изтрият постовете аз разбрах и нямам нищо против да търсия но нека някой хора да не се обаждат че както гледам от чатовете могат чял ден да се заяждат вместо да помогнат! :P

majorsf
27.08.2009г., 15:01
Пичове моля за малко помощ.Нещо забих много сериозно и забравих откъде си избирам в Garmin-а коя карта да ползвам и от вчера не мога да го намеря из менюто :( Моля ви се хора,кажете как ставаше...с Garmin 5.00.50 съм.Мерси!

troi4o
27.08.2009г., 15:18
Пичове моля за малко помощ.Нещо забих много сериозно и забравих откъде си избирам в Garmin-а коя карта да ползвам и от вчера не мога да го намеря из менюто :( Моля ви се хора,кажете как ставаше...с Garmin 5.00.50 съм.Мерси!

Отиваш в Tools -> Manage My Data -> Map Sets -> MapSource и там си слагаш отметка на картата, която искаш да ползваш.

По принцип е препоръчително да е отметната само по една карта.
Успех!

majorsf
27.08.2009г., 15:38
Да,обаче като отида там и виждам в момента двете карти който имам в телефона,но забих откъде стигах до отметките им,иначе мога да ги цък-на, но тогава ми изписва само подробностите на картата..Не знам дали ти обяснявам правилно и дали ме разбираш-като съм там в MapSets не се сещам откъде стигах до менюто в което ги виждам и имат отметки и си избирам коя да ползвам...

Alien vs Predator
27.08.2009г., 15:50
Както ти е написал troi4o като влезеш в MapSource ще видиш картите които си качил и отметки пред тях, с навигационния бутон можеш да ги обикаляш и активираш/деактивираш :)

majorsf
27.08.2009г., 15:59
Да,там е проблема,че виждам картите но не и отметките пред тях..Не знам ще бърникам довечера в телефона,надявам се да го оправя това.Преди ги виждах точно така,но вчера изтрих старата ми карта (GMAPSUPP.IMG) и сложих една друга на нейно място като пак я кръстих така,сложих я със GMAPSUPP.UNL файла й,а иначе преди това бях задал да се използва втората карта (GMAPSUP2),и още вчера реших да пробвам новата(т.е. първата) и като отида в менюто там където казвате ги виждам и двете,но не и отметките пред тях...

troi4o
27.08.2009г., 16:00
Аха, разбрах. Значи, като си в Map Sets, виж долу в синята лента пише MapSource и Back. С левия навигационен бутон ще влезнеш в MapSource. Там пак ще видиш двете карти, но пред тях този път ще има и квадратче за отметка. Със средния бутон се слагат/махат отметките. Това е.

majorsf
27.08.2009г., 16:10
Обаче нямам ляв бутон(MapSource),а само десен(Back)...

---------- Предходен коментар публикуван в 15:06 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:10 ----------

Сложих картите през PC Suite,а не през Mass Storage,не знам дали това е оказало влияние?

troi4o
27.08.2009г., 16:13
Интересно! Може би това е причината. Или просто едната карта нещо не е в ред. Бутон MapSource не се появява, ако програмата разпознае само една карта. Логиката е такава, че фактически щом има само една карта, значи няма нужда от опцията с отметките.

majorsf
27.08.2009г., 16:21
Да странно е, щото явно че си мисли че има само една карта,а изписва че има 2(както е и всъщност),обаче ако има нещо объркано в .UNL файла на новата карта дали пак ще я показва в MapSets?Мислълта ми е,че може да не както трябва този файл на новата карта,и затова да няма отметка,но въпреки това да я показва в MapSets?

---------- Предходен коментар публикуван в 15:17 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:19 ----------

А въпросната нова карта е тази която е дадена за сваляне от тема "Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition v5.00.50" на този сайт...

---------- Предходен коментар публикуван в 15:19 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:21 ----------

Иначе другата ми е OFRM 4.90 LAT,да знаеш коя е по-добра?Разликата в двете е от сорта на 10MB...

Alien vs Predator
27.08.2009г., 16:23
Аааааааа, приятелю - точно там ти е проблем, ти имаш картите виждаш ги, но ако ключетата не са ти правилни не можеш да избираш коя да е - същия проблем имах и аз в началото, докато pstoichev не ми направи правилните unl файлове, успех - мисля и почти съм сигурен, че в това ти е проблема :)

А за картите - за мен 4.90 lite версията е супер, с нея съм, бърза е и доста по-точна :)

majorsf
27.08.2009г., 16:28
Ясно,благодарско за разяснението!Ще видя довечера да оправя проблема и ако не стане(в което се съмнявам) пак ще ви потърся :)

Alien vs Predator
27.08.2009г., 16:45
Вникнах ти в проблема, защото при мен беше така :P И още един съвет - бяха ми дали в началото две програми: 1. garmin_keygen.exe (с което всъщност си направих ключ за 4.90 Lite) и 2. Няква програма, с която ужким само пишеш кода и направо запаметяваш .unl (мисля, че се казваше UNL Creator), с нея ми бяха грешни кодовете 2thumbsup

simopepi
27.08.2009г., 20:10
Новости :)
За пътуващите из Европа, нови - топли (шернати преди 2 дни) speed alert + speed cams! За да сте предупредени, чрез звуков сигнал, за наближаващи, камери, сфетофари и зони с speed controls, Разархивирайте рар-а, като го свалите от мястото, което посочвам долу и сложете фаилчетата в Гармин устройството си - E/Garmin/Poi.
p.s. Ако нямате папка пои, създайте една с име POI (Points Of Interest) и там.
p.s.2 A, да, файлчетата нарастват, като големина, щото и повечко камери са добавени ; ) ай, успех с фотографите по европа.
[Only registered and activated users can see links]

prizma
27.08.2009г., 20:29
Колега, понякога човек е добре да се вслушва в това което му говорят хората, които от по дълго време са се занимавали с дадено нещо, особено ако искат помощ.
Записваш грешно ключа, независимо дали си с Windows или каквато и да е ОС.
Вземи ми изпрати ID на картата ти с памет или го постни тук, за да ти го направя аз, или някой от колегите.Ключа се прави за 15 секунди.

Ако правилно съм разбрал това трябва да ми е :ID RM 356 0633230 1.18G , като досега за код съм слагал само 0633230 ,т.е. на кейгъна да напраи код за картата, но ще съм ти много благодарен ако го направиш ти и ми го дадеш:vn

troi4o
27.08.2009г., 20:43
Не, това не е твоето ID.
Свали си програмата от линка по-долу. На първия ред въвеждаш IMEI кода на телефона ти (можеш да го видиш като набереш от клавиатурата *#06#. След това натискаш Convert и на втория ред ще ти покаже правилното ID за Garmin. С него вече си правиш останалите ключове чрез кийгена за картите и самия Garmin. Успех!

prizma
27.08.2009г., 22:57
Приятели:) реших си проблема, благодарение на butu2266 ([Only registered and activated users can see links]). показа ми къде греша и благодарение на неговите напътствия в момента се любувам на прекрасния гармин:) Още веднъж благодаря ти butu2266 ([Only registered and activated users can see links]) железен си братко:okappa благодаря и на всички който даваха съвети, просто те ми казваха решението, но както писах , тъпотията ми е вродена:ops, но съм възхитен от това какъв форум е ipmart-bg и как всеки се мъчи да помогне, повярвайте омиткал съм много фороми и това ми се случва за пръв път. такава безрезервна помощ. още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички и най вече на butu2266 :vn:vn:vn
([Only registered and activated users can see links])

cobra1976
28.08.2009г., 02:05
Не, това не е твоето ID.
Свали си програмата от линка по-долу. На първия ред въвеждаш IMEI кода на телефона ти (можеш да го видиш като набереш от клавиатурата *#06#. След това натискаш Convert и на втория ред ще ти покаже правилното ID за Garmin. С него вече си правиш останалите ключове чрез кийгена за картите и самия Garmin. Успех!

Тази програма не се ли ползва когато инсталираш Garmin в паметта на телефона?

boruna82
28.08.2009г., 02:31
Тази програма не се ли ползва когато инсталираш Garmin в паметта на телефона?

Да така е кода получен с имеи кнвертора е различен от този на картата.2thumbsup

troi4o
28.08.2009г., 10:39
Моят Garmin е на SD картата и нямам проблем с използването му, след като съм ползвал конвертора. Както и да е. Честито на prizma! ;)

grafa
29.08.2009г., 20:27
Има ли възможност да се прескача търсенето на улица и номер и направо да се отиде на блок, т.е. как да намеря адрес, който се състой само от град и номер на блок...

icho™
29.08.2009г., 21:03
Ако менюто на ГАРМИН ти е на английски-Where to?/Points of interest/Spell Name.Успех.;)

grafa
29.08.2009г., 21:35
Нямам под-меню ponts of interest...home, adresses, food,hottels, contacts, my location, resent finds, extras, cities, intersections, peerpoints, position
това са.

icho™
29.08.2009г., 23:10
С коя версия на програмата си?

ltrifonov
31.08.2009г., 00:42
Има ли възможност да се прескача търсенето на улица и номер и направо да се отиде на блок, т.е. как да намеря адрес, който се състой само от град и номер на блок...

Здрасти, ако ползваш ОФРМ 4.9, отиваш на where to, POI и там изписваш "bl 456" - програмата започва да търси. НО това са данни вкарани в картата която ползваш - ОФРМ 4.90 го може, с друга карта не е ясно.

icho™
31.08.2009г., 01:01
Не го заблуждавай , търсенето по блок , не става от POI.

radounwe
31.08.2009г., 01:28
В интерес на истината точно от POI става търсенето на блок!:D

icho™
31.08.2009г., 01:40
Имах в предвид ,че не е от POI , а от под менютата му, а от кое малко по горе съм му подсказал.

AleksJordanov
31.08.2009г., 11:54
Ето инструкцията за търсене в ОФРМ 4.9

Търсене на населено място или квартал: “Where To?” > „Cities” > „Spell”. Въвежда се
само името на населеното място/квартала без категории като „гр.”, „с.”, „кв.”, „жк” и подобни.
Търсене на адрес:
“Where To?” > “Address” > “BULGARIA” > “Spell City” > “Enter Street” > “Enter House Number”.
Функцията “Search all cities” от екран „In which city is the address?”
позволява търсене на даден адрес във всички населени места в страната, за които в картата
има въведени адреси.
Търсене на пресичащи се улици (intersection): “Where To?” > “Intersections” > “BULGARIA” > “Spell City” > “Enter Street 1” > “Enter Street 2”. Ако бъде открито пресичане на
зададените улици, има възможност да видите кръстовището на картата след натискане на
бутона “Show Map”.
Търсене на жилищен блок: “Where To?” > “Points of Interest” > “Spell Name” > “BL xxx yyy”
(интервалите се въвеждат), където xxx е номерът на блока, а уу е името на квартала (напр.
BL 322DR*). За блоковете с име (напр. bl.Murgash), xxx е името на блока, а yy е прилежащата
улица/квартал, като се изпускат “ul.”, “bul.”, “kv.”, “zhk”и подобни. В списъка с намерените
адреси ще видите блоковете, отговарящи на критерия, сортирани по близост. Ще бъдат
посочени и входовете на блока, ако има данни за тях.
*Не е нужно изписване на пълното име на квартала, в който се търси - достатъчни са
първите две букви. В посоченият пример - BL 322 DRUZHBA.

Търсене на обекти (ресторанти, бензиностанции и т.н.): “Where To?” > “Points of Interest” > (изберете категория). Резултатите са сортирани според близостта им до Вашето
местонахождение. Ако не знаете към коя категория принадлежи обекта, който търсите, може
да използвате “Where To?” > “Points of Interest”> “Spell Name”, и да напишете името на
обекта, но търсенето по този начин се извършва значително по-бавно. При търсене на езера
или язовири името се въвежда без съкращения като “ez.”или “yaz.”
Търсене на 100-те национални туристически обекта на България:“Where To?” > “Points of Interest” > “Spell Name” >
ХХХ и името на самия обект – пример: 061 NDK
Поддържа се търсене на заведения предлагащи WiFi Интернет (безжичен интернет).
Правила за транслитерация при търсене с латински букви.
А = A Е = E К = K П = P Ф = F Щ = SHT
Б = B Ж = ZH Л = L Р = R Х = H Ъ = A
В = V З = Z М = M С = S Ц = TS Ь = Y
Г = G И = I Н = N Т = T Ч = CH Ю = YU
Д = D Й = Y О = O У = U Ш = SH Я = YA (ИЯ = IA)

tena
31.08.2009г., 14:16
Колеги, бих искал да споделя с вас едно дребно откритие, което направих при поредната инсталация на Гармин. Навсякъде в тази тема се твърди, че след инсталация на програмата, картата се вижда след като приемника улови достатъчно силен сигнал, включително и в първият пост на темата-
Програмата няма да ви показва карта докато не получи добър сигнал - чертичките горе в ляво на екрана да станат зелени.. Бих си позволил да коригирам леко това твърдение. Установих, че ако след инсталиране на Гармин на тел. създадете някакъв маршрут, та било то и от две улици и използвате опцията "Просмотр маршрутов" (мисля "View route" На английски) ще може да видите самия маршрут и да зуумвате картата. Т.е. пътя, ако правилно си го спомням би трябвало да е: Средства/Упр. Данными/Маршруты/Создать новый сохр. маршрут. Тук създаваме по познатите ни начини някакъв маршрут и го записваме. След това от Средства/Упр. Данными/Маршруты/Просмотр маршрутов/Избираме съхранения маршрут/Поехали! и Воала виждаме картата, без наличието на предварително уловен спътников сигнал!
Дано това e от полза за някой! Хъм! Извинявам се на колегите с Английския, ама на мен този език не ми е силната страна! Ако все пак на някой не му е ясно за какво иде реч в Руския съм готов да помогна, доколкото мога!
Поздрави!

radounwe
31.08.2009г., 15:44
Това, което казваш е логично, щом може да се създаде маршрут и да се проследи и при изключен GPS приемник. Поне аз скоро го разцъках това: Settings/ Simulate Route и там ви казва, че трябва да имате избран маршрут и изключен GPS сигнал /Disable/. Така можете да проследите маршрута ход по ход.:wel

lynx
31.08.2009г., 16:53
Който си сложи при инсталацията на Гармин и бейс-мап/gmapbmap/, няма да е нужно да хваща сателити за да си разглежда картата.

tena
31.08.2009г., 21:11
А който не си сложи бейс-мап може да пробва по описания от мен начин!
Поздрави!

Хиена
31.08.2009г., 22:54
Колеги, бих искал да споделя с вас едно дребно откритие, което направих при поредната инсталация на Гармин. Навсякъде в тази тема се твърди, че след инсталация на програмата, картата се вижда след като приемника улови достатъчно силен сигнал, включително и в първият пост на темата-. Бих си позволил да коригирам леко това твърдение. Установих, че ако след инсталиране на Гармин на тел. създадете някакъв маршрут, та било то и от две улици и използвате опцията "Просмотр маршрутов" (мисля "View route" На английски) ще може да видите самия маршрут и да зуумвате картата. Т.е. пътя, ако правилно си го спомням би трябвало да е: Средства/Упр. Данными/Маршруты/Создать новый сохр. маршрут. Тук създаваме по познатите ни начини някакъв маршрут и го записваме. След това от Средства/Упр. Данными/Маршруты/Просмотр маршрутов/Избираме съхранения маршрут/Поехали! и Воала виждаме картата, без наличието на предварително уловен спътников сигнал!
Дано това e от полза за някой! Хъм! Извинявам се на колегите с Английския, ама на мен този език не ми е силната страна! Ако все пак на някой не му е ясно за какво иде реч в Руския съм готов да помогна, доколкото мога!
Поздрави!
Твърдението се отнася за първоначална инсталация на Гармин, и след хард ресет и формат на картата.При преинсталация е нормално да си показва картата.При деинсталиране не се изтриват всички файлове на Гармин, така че е нормално това което ти се е случило.

krokodil
01.09.2009г., 02:22
Колеги, бих искал да споделя с вас едно дребно откритие, което направих при поредната инсталация на Гармин. Навсякъде в тази тема се твърди, че след инсталация на програмата, картата се вижда след като приемника улови достатъчно силен сигнал, включително и в първият пост на темата-. Бих си позволил да коригирам леко това твърдение. Установих, че ако след инсталиране на Гармин на тел. създадете някакъв маршрут, та било то и от две улици и използвате опцията "Просмотр маршрутов" (мисля "View route" На английски) ще може да видите самия маршрут и да зуумвате картата. Т.е. пътя, ако правилно си го спомням би трябвало да е: Средства/Упр. Данными/Маршруты/Создать новый сохр. маршрут. Тук създаваме по познатите ни начини някакъв маршрут и го записваме. След това от Средства/Упр. Данными/Маршруты/Просмотр маршрутов/Избираме съхранения маршрут/Поехали! и Воала виждаме картата, без наличието на предварително уловен спътников сигнал!
Поздрави!
Маршрут не се създава докато не се улови стабилен сигнал от GPS-а. До тогава можеш да разглеждаш картата но не и маршрута който искаш да създадеш.

kamkam
01.09.2009г., 10:15
МОЖЕ да се създава маршрут и без да има GPS сигнал, като се задават начална и крайна точки, а при необходимост и междинни. Това става като от менюто се избере Manage My Data -> Routes -> Create New Saved Route. След това, ако искате, можете да ги редактирате и впоследствие да ги преминавате. Може и да ги симулирате, но трябва да спрете GPS-a.

radounwe
01.09.2009г., 12:22
Маршрут не се създава докато не се улови стабилен сигнал от GPS-а. До тогава можеш да разглеждаш картата но не и маршрута който искаш да създадеш.

Пробвай това: изключи си GPS сигнала, създай си маршрут някакъв и ще си ще си гледкаш маршрута :Dцелия /ще ти пише горе GPS OFF - демек без "стабилен сигнал"/. Ако искаш после можеш да отидеш и в Settings/ Simulate Route да си гледаш количката завой по завой!

valionty
01.09.2009г., 12:55
Здравейте колеги, от три дни имам нокиа н78 и благодарение на Вас и страхотната тема (изчетох 80% от всички страници за да не досаждам с безброй пъти разисквани въпроси).
Резултата е всичко което е пуснато и обяснено е направено и работи при мен което чак ме учудва....явно форума е добър.
Това което ме тормози и не разбрах....искам преди да кача карта на телефон да я разгледам на ПЦ-то не да симулирам даже затова не ми се качва mobilePC...нещо разбрах за mapsourse а май се оказва че тя не отваря IMG. някъде четох англоезични сайтове предлагат конвертиране с други инструменти и т.н....абе с 2 думи искам да разгледам IMG на компютъра.....Благодаря Ви!

Psyho
01.09.2009г., 13:40
Zdraweite momcheta, imam problem s instaliraneto na offroadskata karta. Naprawih wsichko kakto terqbwa, pone spored men, mapsource-a kazwa che e otkluchena, kachvam q na telefona. Tam otdelno sum naprawil .unl i za kartata i za garmin, problema e che kogato startiram programata i dam browse map mi dawa no map w ediniq ugul. Nqkakwi idei kakwo da go prawq, ili nqkoi sbluskal se s takuw problem? Telefonite sa nokia e51 i e66.

Cayenne
01.09.2009г., 14:07
Ще ти покаже картата, едва когато намери спътников сигнал.
Добре е да пишеш на кирилица де.

Alien vs Predator
01.09.2009г., 14:54
Аз искам да попитам нещо набързо - при пътуването ми до Варна в самия град ми показваше някви сини флагчета, много нагъсто, но никакъв надпис какво значи това, какво са те?

iPmart
01.09.2009г., 14:57
Това трябва да са някакви POI, най-вероятно банкомати.

Alien vs Predator
01.09.2009г., 15:02
То със сигурност са някви ПОИ, но какви ли? А по принцип ако съм качил бензиностанции, хотели и т.н. трябва ли да ги показва с някакви иконки и надписи за лесно разпознаване, лесно да разбереш какво е?

iPmart
01.09.2009г., 15:41
Ако си му казал (а по подразбиране не си) ще показва надписи.
В Proximity мисля, че се се указваха.
А и ако задаржиш курсора над тях върху картата също ще ги изпише.

Alien vs Predator
01.09.2009г., 15:53
В Proximity има едно Custom POI sets, това е най вероятно, мерси много :)

РЕП + от мен.

tena
01.09.2009г., 19:29
Твърдението се отнася за първоначална инсталация на Гармин, и след хард ресет и формат на картата.При преинсталация е нормално да си показва картата.При деинсталиране не се изтриват всички файлове на Гармин, така че е нормално това което ти се е случило.
Колега, открих това, за което твърдя като инсталирах Гармин на N73, след това ъпдейтнах фърма до последна версия с NSU (няма да обяснявам какво остава в телефона след това), кракнах телефончето и на повторната(след ъпдейта) инсталация кефейки се на "постиженията" си открих, че мога да видя картата без да съм уловил спътников сигнал. Само за сведение GPS-а ми е някаква гарнитура с хендсфрий на Гармин без самостоятелно захранване (ток от запалката на колата, че не минава през електромер:) ) и си стои в колата. Та в този смисъл не мисля, че става дума за останали от предишна инсталация файлове.
Поздрави!

AleksJordanov
01.09.2009г., 20:05
Здравейте колеги, от три дни имам нокиа н78 и благодарение на Вас и страхотната тема (изчетох 80% от всички страници за да не досаждам с безброй пъти разисквани въпроси).
Резултата е всичко което е пуснато и обяснено е направено и работи при мен което чак ме учудва....явно форума е добър.
Това което ме тормози и не разбрах....искам преди да кача карта на телефон да я разгледам на ПЦ-то не да симулирам даже затова не ми се качва mobilePC...нещо разбрах за mapsourse а май се оказва че тя не отваря IMG. някъде четох англоезични сайтове предлагат конвертиране с други инструменти и т.н....абе с 2 думи искам да разгледам IMG на компютъра.....Благодаря Ви!
Здравей колега разгледай тази тема [Only registered and activated users can see links]

Insomnian
02.09.2009г., 01:20
След като инсталирам програмата през апликационния мениджър и вляза в нея давам агрее и ми изкарва да си избера език . Проблема ми е че колкото и пъти да дам некст не продължавам нататък . Малко помощ ??

junta
02.09.2009г., 02:00
Сложи си тази ([Only registered and activated users can see links])версия и няма да имаш проблем.

gospodinovk2006
02.09.2009г., 02:21
Внимавайте ако ви спрат полицайте.В България са забранени сякакви софтуери който показват каде има камери по пътищата!!!

nasko80
02.09.2009г., 10:47
Че те откъде ще разберат, че имам някакъв софтуер, показващ камерите??
Да не би да ми вземат телефона да го разглеждат?

Cayenne
02.09.2009г., 13:46
Внимавайте ако ви спрат полицайте.В България са забранени сякакви софтуери който показват каде има камери по пътищата!!!
Няма такова нещо. В България са забранени активните антирадари (устройства, които смущават радарите на КАТ). Пасивните или т.нар. радар-детектори са разрешени и няма никакъв проблем да се използват (възможно е некой и друг полицай да се заяде за тях, но това са само правежи), а пък за PNA или телефон (стига да не разговаряш по него) никой нищо не може да ти каже.

etgecatqa
02.09.2009г., 22:54
Ето един линк за мъжка гласова навигация на Бг. [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
На мен лично не ми харесва много- звучи малко пресипнало, но който иска да пробва.

Alien vs Predator
03.09.2009г., 12:07
Искам да питам, тъй като смениха преди време името на улицата на която живея, а не знам старото, как да застана на двора и да му дам да запише локацията като домашен адрес, без да го въвеждам с букви? Мерси :)

radounwe
03.09.2009г., 12:26
Искам да питам, тъй като смениха преди време името на улицата на която живея, а не знам старото, как да застана на двора и да му дам да запише локацията като домашен адрес, без да го въвеждам с букви? Мерси :)
Пробвай така: Tools/ Manage My Data/ My Location/ Home, цъкаш на Home и избираш Change Location и там ти се отварят нови 4 реда - избираш Use Curent Location.

Да така би трябвало да бъда, аз като го пробвах и ми дава 0 метра до дома:ops.

Alien vs Predator
03.09.2009г., 12:33
Ще го пробвам и ще ти пиша при мен дали е станало, имаш репче :)

Ghostel
03.09.2009г., 19:31
Здравейте съфорумци!!
Сигурно сто пъти е писано на сто места но като му потрябва на човек тогава се сеща че го е чел някъде...
Та на думата.
Опитвам се да направя маршрут от Русе до Севастопол в Украйна. Минах през 3 карти, Румъния, Молдова и Украйна. Маркирах само зоните около маршрута и на трите карти и ги записах като един файл (gmapsupp.img) с Мапсорса. На нувито ми излизат като 3 карти, заплювам ги и трите но при опит за въвеждане на крайната дестинация в "смени държава" от менюто не ми излизат и трите държави, т.е. все една липсва. Опитах да ги запиша като 3 отделни карти, но положението е същото... явно бъркам някъде. Идеи....??

icho™
03.09.2009г., 20:07
Я пробвай с това-[Only registered and activated users can see links]

tosho06
03.09.2009г., 22:41
Здравейте на всички.
Колеги с НОКИА 5800 при разглеждане на картата(след преглед на 2-3 улици) и веднага гармина забива и трябва рестарт на телефона или изчакване при начален екран.С версия 5.50 съм и карта BGRoutingMap v.2.2 и със OFRM Geotrade v4.90 също се получава забиване.При другите колеги имали такъв проблем или само при 5800.

djvoyager
03.09.2009г., 23:31
И при мене е така. И аз съм с 5800. Става така, когато бързо се влачи пръст или с писалката, когато се разглежда картата. Не трябва да се разглежда бързо.

lynx
04.09.2009г., 00:07
Аз съм с 5800 и същите карти, но при мен е добре. Само че на 4,9 съм с лайт-версия , нормалната изчертаваше 2 пъти по-бавно при разглеждане. Нямам проблеми засега.

dodukovo
04.09.2009г., 19:00
Програмата е просто идеална.На NOKIA E71 работи перфектно.

musi
04.09.2009г., 19:21
Някой има ли идея защо като се опитвам да я инсталирам ми изписва сертификат с истекъл срок

lynx
04.09.2009г., 20:15
Имаме идея, в другата тема сме ти отговорили.

etgecatqa
04.09.2009г., 20:20
Днес си пускам Гармина и той се рестартира от първоначални настройки. Това ми се случва вече няколко пъти. Изчезнаха ми всичките точки и маршути. Изтрил съм папката private/10202dce, както ми бяха казали. Някой ще ми каже ли как да избягваме този проблем.

decayed
05.09.2009г., 05:23
днес си купих 5800 инсталнах гаминг ама нещо не мога си пусна гпс-то пише но мапс хепл

---------- Предходен коментар публикуван в 04:22 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 04:23 ----------

ако някои може да помогне

boruna82
05.09.2009г., 09:10
днес си купих 5800 инсталнах гаминг ама нещо не мога си пусна гпс-то пише но мапс хепл

---------- Предходен коментар публикуван в 04:22 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 04:23 ----------

ако някои може да помогне

Пусни гармина някаде на открито далеч от високи згради и изчакаи докато намери сигнал.При първия старт е нужно малко повече време,чертичките горе в ляво трябвада стананат зелени и тогава ще видиш картата.
Другия момент е виж в настроките нали ти е пуснат гпс-а.Трябва да намериш локализация/методи локализация
-Integrated gps
-Bluetooth gps
-Подпомогнат гпс
-В заб. от мрежа
Трябва да имаш задължителн отметка на Integrated gps.2thumbsup

decayed
05.09.2009г., 15:29
е ясно пуснат е гпс като пусна гаминг ми исписжа но мапс, аз ли нещо не мога да вкарам карта на бг или нз.

---------- Предходен коментар публикуван в 14:04 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:19 ----------

и ми иска вкл. блутут.

---------- Предходен коментар публикуван в 14:19 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:23 ----------

нещо не правя както трябва картата на бг ли нещо не съм вкарал или гпс не съм настроел както трябва.

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Забранено е писането изцяло с главни букви!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])преди да постваш!!!

boruna82
05.09.2009г., 15:30
е ясно пуснат е гпс като пусна гаминг ми исписжа но мапс аз ли нещо не мога да вкарам карта на бг или нз

---------- Предходен коментар публикуван в 14:04 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:19 ----------

и ми иска вкл. блутут

---------- Предходен коментар публикуван в 14:19 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:23 ----------

нещо не правя както трябва картата на бг ли нещо не съм вкарал или гпс не съм настроел както трябва

---------- Предходен коментар публикуван в 14:23 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:29 ----------

GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050 с тази версия съм

Като пуснеш гармина показва ли ти чертичките горе в ляво?

decayed
05.09.2009г., 15:40
не ми показва

---------- Предходен коментар публикуван в 14:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:40 ----------

не ми показва нещо настроика ли иска

boruna82
05.09.2009г., 15:47
не ми показва

---------- Предходен коментар публикуван в 14:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:40 ----------

не ми показва нещо настроика ли иска

Щом ги няма значи не си отключил програмата.
Ти направи ли си SW.UNL?

decayed
05.09.2009г., 15:52
ми да както го пише ама я ми обясни подробно какво трябва да направа ако искащ даи скаип там да пишем

---------- Предходен коментар публикуван в 14:48 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:52 ----------

талкова ли съм прост че една програма не мога да направя

boruna82
05.09.2009г., 15:55
ми да както го пише ама я ми обясни подробно какво трябва да направа ако искащ даи скаип там да пишем

---------- Предходен коментар публикуван в 14:48 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:52 ----------

талкова ли съм прост че една програма не мога да направя

Виж тук:[Only registered and activated users can see links]

decayed
05.09.2009г., 16:12
така програмата е инсталната сега трябва точка номер две да инстална

---------- Предходен коментар публикуван в 15:08 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:12 ----------

и след това точка номер три.А този SW.UNL фаил само копирам кода и сеивам

boruna82
05.09.2009г., 16:14
така програмата е инсталната сега трябва точка номер две да инстална

---------- Предходен коментар публикуван в 15:08 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:12 ----------

и след това точка номер три.А този SW.UNL фаил само копирам кода и сеивам

Направо на 7.
7. Влизате в Tools/Settings/About и от там преписвате някаде кода Card ID.

decayed
05.09.2009г., 16:21
нали трябва и да инстална 3 и 4 точка или не трябва

---------- Предходен коментар публикуван в 15:15 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:21 ----------

защото имам само 2 точка испълнена

boruna82
05.09.2009г., 16:23
нали трябва и да инстална 3 и 4 точка или не трябва

Може и без тях.
Напиши кода Card ID тук,аз ще ти направя SW.UNL.
Сложи и ID на картата която искаш да ползваш и името и.

decayed
05.09.2009г., 16:30
2973546248 това е кард ид-а ми искам да исползвам наи жече картата на българия и може и на европа ама нз как тябва да се казва

---------- Предходен коментар публикуван в 15:28 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:30 ----------

ид нз и как се казва.НА българия и европа ми трябва

boruna82
05.09.2009г., 16:36
2973546248 това е кард ид-а ми искам да исползвам наи жече картата на българия и може и на европа ама нз как тябва да се казва

---------- Предходен коментар публикуван в 15:28 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:30 ----------

ид нз и как се казва.НА българия и европа ми трябва

Коя карта на България имаш?
Ето ти отключващия фаил за програмата слагаш го в E/garmin

decayed
05.09.2009г., 16:46
ми нетрябжа ли в папка воисе да слагам фаиловете и нямам карта на бг

---------- Предходен коментар публикуван в 15:41 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:46 ----------

отварям папката на гармин от тела и копирам този фаил вътре

boruna82
05.09.2009г., 16:48
ми нетрябжа ли в папка воисе да слагам фаиловете и нямам карта на бг

---------- Предходен коментар публикуван в 15:41 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:46 ----------

отварям папката на гармин от тела и копирам този фаил вътре

Да копираш фаила от компа в папката гармин на телефона.2thumbsup

decayed
05.09.2009г., 16:52
блутута трябва ли да е вкл.

boruna82
05.09.2009г., 16:59
блутута трябва ли да е вкл.

Пусна ли програмата?
Трябва да отидеш на чертичките горе цъкаш и избираш вградения гпс.

decayed
05.09.2009г., 17:08
на 3 чертички зелени е

---------- Предходен коментар публикуван в 16:04 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:06 ----------

ама маи нямам карта

---------- Предходен коментар публикуван в 16:06 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:08 ----------

еврика пуснах го сега какво тряабва да направя дами излезе карта

boruna82
05.09.2009г., 17:09
на 3 чертички зелени е

---------- Предходен коментар публикуван в 16:04 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:06 ----------

ама маи нямам карта

Поздравления програмата ти е отключена,сега ти трябва само карта.Виж в темата как се слага картата и как се прави UNL за не я.

decayed
05.09.2009г., 17:23
аи моля ти се направи ми че ще се мотам много само карта на бг.

---------- Предходен коментар публикуван в 16:12 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:13 ----------

много ти благодаря, че се занимава с мен цял ден.

---------- Предходен коментар публикуван в 16:13 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:14 ----------

и от каде чрез програмата трябва да пусна картата.

---------- Предходен коментар публикуван в 16:14 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:23 ----------

ще ми направиш ли?

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Забранено е писането изцяло с главни букви! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

decayed
05.09.2009г., 23:11
Някой няма ли да ми каже как да си направя бг карта?

iPmart
05.09.2009г., 23:18
А защо не пробваш да прочетеш първият пост?

boruna82
05.09.2009г., 23:37
[QUOTE=decayed;40362]Някой няма ли да ми каже как да си направя бг карта?[/QUOTE

Трябваше да излезна по работа днес и сега се прибирам,иначе щях да ти направя и картата.

decayed
06.09.2009г., 00:01
Сега можеш ли да ми направиш.
Много ясно че ще си свършиш работата няма да се занимаваш с мен.
Ако можеш сега ми направи аз съм тука

boruna82
06.09.2009г., 00:05
Сега можеш ли да ми направиш.
Много ясно че ще си свършиш работата няма да се занимаваш с мен.
Ако можеш сега ми направи аз съм тука

Трябва да ми кажеш коя точно карта имаш,или да ти постна линк към някоя да я дръпнеш.

dtmf
06.09.2009г., 00:27
Някой няма ли да ми каже как да си направя бг карта?

Приготви си няколко години за четене и тестване и ще можеш сам да си направиш гарминска карта:D

decayed
06.09.2009г., 00:34
Нямам никаква.
В папка гамин имам папка воис и там има някакви неща ама нз за какво са(Bulgarian__.vpm-English_American_.vpm-English_British_)тези фаилове са вътре.

boruna82
06.09.2009г., 00:41
Нямам никаква.
В папка гамин имам папка воис и там има някакви неща ама нз за какво са(Bulgarian__.vpm-English_American_.vpm-English_British_)тези фаилове са вътре.

Тях не ги пипаи,това ти е гласовата навигация.
Картата можеш да си я дръпнеш от тук: непозволен линк

Разархивираш някаде на компа,копираш двата фаила и ги поставяш в E/garmin!! 2thumbsup

decayed
06.09.2009г., 01:01
Май няма да стане неще да го истегли пише че неможе да го прочете

---------- Предходен коментар публикуван 05.09.2009г. в 23:58 ----------
---------- Последващ коментар добавен 06.09.2009г. в 00:01 ----------

Голям съм нещасник сега не ми дава да го истегля втори път.

boruna82
06.09.2009г., 01:07
Май няма да стане неще да го истегли пише че неможе да го прочете

---------- Предходен коментар публикуван 05.09.2009г. в 23:58 ----------
---------- Последващ коментар добавен 06.09.2009г. в 00:01 ----------

Голям съм нещасник сега неми дава да го истегля втори път.

Пробваи този:

junta
06.09.2009г., 01:12
Тях не ги пипаи,това ти е гласовата навигация.
Картата можеш да си я дръпнеш от тук: непозволен линк

Разархивираш някаде на компа,копираш двата фаила и ги поставяш в E/garmin!! 2thumbsup

Хубаво е ,че искаш да помогмеш на човека, но линкове към бг картите не се разрешават.Който го интересуват да чете правилата след т.18 .

boruna82
06.09.2009г., 01:19
[QUOTE=junta;40394]
Хубаво е ,че искаш да помогмеш на човека, но линкове към бг картите не се разрешават.Който го интересуват да чете правилата след т.18 .
[/QUO

Извинявам се!!!:ipbest

decayed
06.09.2009г., 01:32
Явно няма да стане модератора е скрил лунковете ако искаш даи скаип там дамиги дадеш.
Или аз да ти дам моя скаип.

---------- Предходен коментар публикуван в 00:21 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:32 ----------

Ако можеш сега?

iPmart
06.09.2009г., 02:09
Ако си беше направил труда да прочетеш първият пост, щеше да намериш и БГ карта и всичко необходимо!

Madboy
06.09.2009г., 18:23
Здравейте!
Качих си версията на Гермин - а от първия пост, направих всичко както го пише, при влизането още обаче ме пита:

Purchase & go.
Begin free trial.
Enter Product key
Contact to a Garmin GPS.

Нормално ли е това ?!

icho™
06.09.2009г., 18:29
Да и избираш-Contact to a Garmin GPS.

GM™
06.09.2009г., 18:29
Явно не си направил точка 8, както трябва.

boruna82
06.09.2009г., 18:30
Здравейте!
Качих си версията на Гермин - а от първия пост, направих всичко както го пише, при влизането още обаче ме пита:

Purchase & go.
Begin free trial.
Enter Product key
Contact to a Garmin GPS.

Нормално ли е това ?!

Избираш последното ще почне да търси,спираш го и горе в ляво трябва да има чертички за сигнала ако си направил всичко както трябва .2thumbsup

Madboy
06.09.2009г., 19:09
Не бях направил коректно SW-то.
Сега всичко е точно, "най-добрата карта" от първия пост още ли е актуална, или има нещо по-актуално (в момента търси сателити (5800xm) } :kapo

MegatroniC
06.09.2009г., 19:49
Има, но прочети последната точка от правилата на форума ;)

Madboy
06.09.2009г., 20:10
MegatroniC - писах ти на Кю - то.
Прочетох правилата, просто исках отговор (има, или няма) без линкове ;)

icho™
06.09.2009г., 20:36
Има и по актуална,за сега последната е 4.9.

tosho06
06.09.2009г., 21:53
Някои да знае какво означава това 25 (OFRM Geotrade v4.90 CYR 25)

icho™
06.09.2009г., 21:58
Означава , че картата е с изолинии , показващи надморската височина през 25 метра.;)

tosho06
06.09.2009г., 22:08
Благодаря за бързия отговор.
Перфектни сте.

musi
07.09.2009г., 00:23
Имам 5800 и инсталирах гармин както е показано в началото ,но сега незнам как да си включа вградения гпс и как да си вкарам актоална карта на БГ и европа,ако някой знае моля нека ми помогне,омразнами да си бия главата

decayed
07.09.2009г., 00:43
Разбра ли как да си пуснеш вградния ГПС.

icho™
07.09.2009г., 01:21
Имам 5800 и инсталирах гармин както е показано в началото ,но сега незнам как да си включа вградения гпс и как да си вкарам актоална карта на БГ и европа,ако някой знае моля нека ми помогне,омразнами да си бия главатаОт настройки на телефона намери ЛОКАЛИЗАЦИЯ/МЕТОДИ НА ЛОКАЛИЗАЦИЯ и дай отметка на инегриран GPS.

nasky
07.09.2009г., 01:27
И по-точно Меню-Настройки-Телефон-Настройки приложения-Локализация-Методи на локализация-отметка на Интегриран GPS.
Хубаво е да махнеш отметките на Bluetooth GPS и Подпомогнат GPS.

musi
07.09.2009г., 07:58
Промених_ги, но нещо май пак не_се получава.

icho™
07.09.2009г., 10:29
Ако си направил ключа на Гармин-а (SW.UNL)oтиваш на Settings-System-Remote GPS и избираш GPS устройство - вградено (Built In).

musi
07.09.2009г., 10:47
Проблема е че неми показва това built in имали вероятност да е обаркано нещо инсталирането-неби трябвало да съм обаркал защото няколко пъти го прегледах

icho™
07.09.2009г., 10:53
Значи не си направил ключа както трябва.Чукни по СКАЙПА.

zhanpeter
07.09.2009г., 15:08
Искам да споделя проблем /изпитан лично/, ако някой има някакво обяснение би било супер да го сподели.
Пътувам към летището на Истамбул, гармина е включен си ме води, но на около 150 км преди целта изгуби сателит и повече не се свърза към сателит до като пристигнах, повече от час и половина, през цялото време седи на търсене и това си е. Ако разчитах само на тази навигация яко щях да я закърша!
След това пътувах до Бали. Като пристигнах включих отново гармина, /естествено активирах и съответната карта на Индонезия/, свързването към сателит отне около 45 мин, /при това пътувах с кола, не съм бил на едно място, което би трябвало да улесни свързването/. След като се свърза заработи, но доста често губеше връзка към сателита, независимо че през цялото време бях на открито. След като изгуби връзка след 30-40 сек. възстановява връзката със сателитите.
И така всеки път като пусна гармина /за в Бали става дума/ търси по 45-60 мин и едва след това се свързва към сателита, но все пак се свързва. /Друг е въпроса, че в повечето случаи докато гармина се свърже аз стигах до целта, Бали не е много голям остров, и ползата от гармина беше на практика нула/.
След това се върнах обратно и в Истамбул на летището пак пуснах гармина, но той до Свиленград /над 3 часа/ изобщо не хвана сателит, стои си на търсене. Като имаше вече обхват на Мтел, включих "подпомогнат ГПС", тогава сателита се хвана за 1 мин и нямаше проблем.
Някой има ли някакво обяснение защо веднъж хваща бързо, друг път много бавно, а в трети случай изобщо не хваща. Това за мен е важно за да знам, до колко мога да разчитам на тази навигация.

Alien vs Predator
07.09.2009г., 15:28
Не знам защо, но така като чета написаното не ми прилича на софтуерен проблем, а повече на хардуерен, мое мнение - да нямаш някъв проблем с ГПС в телефона?

zhanpeter
07.09.2009г., 15:35
Чесно казано, и на мен ми минава такава мисъл, но как да разбера. И да отида в сервиз, те ще го пуснат, там ще заработи, ще ми кажат "нали виждате че работи" и с това ще се приключи.

spoon23
07.09.2009г., 17:37
Колега zhanpeter ([Only registered and activated users can see links]) с какъв телефон си ? Аз съм с N95 и имам подобен проблем в България.

icho™
07.09.2009г., 17:50
zhanpeter ([Only registered and activated users can see links]) пробвай да навигира след като чертичките станат зелени , защото по време на движение (Инстанбул-Свиленград) малко трудно ще хване сигнал.

zhanpeter
07.09.2009г., 18:02
Колега zhanpeter ([Only registered and activated users can see links]) с какъв телефон си ? Аз съм с N95 и имам подобен проблем в България.
Nokia 5800

---------- Предходен коментар публикуван в 16:54 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 17:02 ----------

zhanpeter ([Only registered and activated users can see links]) пробвай да навигира след като чертичките станат зелени , защото по време на движение (Инстанбул-Свиленград) малко трудно ще хване сигнал.

Нещо не разбирам съвета, след като чертичките станат зелени няма проблем, навигира си. Проблемът е, че не хваща сигнал, респ. го изгуби и след това не го хвана повече /на път към Истамбул/. Защо пък по време на движение (Инстанбул-Свиленград) малко трудно ще хване сигнал? Нали за това е ГПС /глобална позиционираща система/ - за да хване сигнал където и да си, останалото би могло да е свързано с програми, карти и т.н. , но сигнал би трябвало да хваща сравнително еднакво бързо навсякъде, или поне след като веднъж го хване на някакво място, след това отново да го хваща сравнително бързо.

icho™
07.09.2009г., 18:05
Имах впредвид , че се движиш.

zhanpeter
07.09.2009г., 18:11
Имах впредвид , че се движиш.
Точно като се движи човек сигнала се хваща по-лесно. Дори при първоначално пускане или когато човек се отдалечи прекалено много от мястото на последното позициониране се препоръчва устройството "да се разхожда" за да хване по-лесно сигнал на новото място.

spoon23
07.09.2009г., 18:13
Някъде бях чел , че по време на движение сигнала се улавя по трудно.Незнам дали важи за всички но при моята n95 е така.Един приятел с 5800хм лови сателити за секунди или най-много минута и то по време на движение.За съжаление често ми се случва като при теб да стигна крайната точка а после да намеря сателит.

Alien vs Predator
07.09.2009г., 18:20
Не знам защо, но не виждам техническа логика да се хваща по добре сигнал при движение, вместо да е по лесно като си на място, все едно WiFi то да е по добро ако си с голяма скорост около хотспот, отколкото да си стационарен!

radounwe
07.09.2009г., 18:25
Естествено е да няма никаква логика. Все пак един обект би трябвало да се позиционира по-лесно, когато е в покой, отколкото в движение. Все пак думата позиционира идва от позиция, когато си на едно място имаш една позиция, а когато си в движение - посоянно я сменяш. Поне така е логиката според мен.

А иначе и на мен веднъж ми се случи нещо подобно. Изгуби ми сигнала, докато си карах и 20-25 мин. не се връщаше. Отбих от пътя, рестартирах телефона, пуснах Гармина пак и си хвана сигнала. Но това беше само веднъж.

decayed
07.09.2009г., 18:35
Има ли някакъв начин да олавя и да показва каде има органи на реда.

Alien vs Predator
07.09.2009г., 18:49
Е как да стане това - те не са камери за да ги фиксираш на картата, днес са тук утре там :lol

decayed
07.09.2009г., 18:51
Няма шанс така ли.

icho™
07.09.2009г., 18:54
Изтегли си спиидкам от 1-ва страница и ти си човека.;)

decayed
07.09.2009г., 18:58
Сложех си ги вече да питам дали няма начин.

musi
07.09.2009г., 19:11
Значи не си направил ключа както трябва.Чукни по СКАЙПА.
Как ти е скайпа и ако нетие проблем малко да ме светнеш,че наистина вече ми омразна от опити

icho™
07.09.2009г., 19:14
Свети в зелено , точно под теб (butu2266)

decayed
07.09.2009г., 19:51
Защо не ми показва булевард Демократця бургас.

---------- Предходен коментар публикуван в 18:50 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 18:51 ----------

Апък е доста голям булевард

icho™
07.09.2009г., 19:57
Не знам с коя карта си , но на 4.9 го има.

decayed
07.09.2009г., 20:09
Как мога да разбера с коя съм и щети кажа коя е.

---------- Предходен коментар публикуван в 19:04 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 19:05 ----------

И можеш ли да ми я дадеш тая 4.9.
Тая 4.9 най новата ли е.

---------- Предходен коментар публикуван в 19:05 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 19:09 ----------

Като дам картата на бургас и го има пише се (demokratsiya)обаче като дам да търси не излиза.

icho™
07.09.2009г., 20:13
Ако ГАРМИН -а ти е с английско меню Tools/Manage My Data/Map Sets.Сега виждам , че менюто е на английски за да ти търси с латински букви картата ти трябва да е LAT.

decayed
07.09.2009г., 20:17
Това в гпс-а ли да търся или настойка на тел.

---------- Предходен коментар публикуван в 19:15 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 19:17 ----------

(OFRM geotrade v4.9lat).Това пише.
Незнам защо не ми го намира.
Не търся правелно ли?

nasky
07.09.2009г., 20:17
Все пак човека е написал : "Ако ГАРМИН -а ти е с английско меню"

decayed
07.09.2009г., 20:26
С английско е какво да направя.

---------- Предходен коментар публикуван в 19:20 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 19:26 ----------

На Български пробвах да търси пак не намира.

icho™
07.09.2009г., 20:31
Where to?/Addresses/Bulgaria/Spell City/Bur..../ после името на улицата и номера.P.S.Не е нужно да изписваш целите имена 2-3 букви стигат.

decayed
07.09.2009г., 20:35
Много ти благодаря.
И аз си мислех че не търся правелно.

iPmart
07.09.2009г., 20:38
А изобщо някакви улици намира ли в Бургас?
Има малка вероятност проблемът да е в картата.
Пробвай:
/Addresses/Bulgaria/Spell City/Burgas/ после не въвеждай име на улицата ами дай ОК.
След това дай надоло и виж дали излизат много улици.

decayed
07.09.2009г., 20:44
А как мога да търся град/квартал/блок?

---------- Предходен коментар публикуван в 19:43 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 19:44 ----------

Малко досаждам ама искам да разбера

icho™
07.09.2009г., 20:51
Where to?/Points of interest/Spell Name;)

musi
07.09.2009г., 23:48
Виждам че сте наясно с гпс кажете ми как да си включа вградения гпс на 5800.

icho™
07.09.2009г., 23:50
Пич ти си го включил , но не си направил ключа на програмата както трябва.

musi
07.09.2009г., 23:59
ЗА SW.UNL ли имаш предвид

decayed
08.09.2009г., 00:07
Натисни в левия ъгъл на екрана щети излезе да си пуснеш гпс

3x7azy
08.09.2009г., 00:08
Как мога да спра да ме позиционира през интернет.Рових се рових се.Опитвах се да намеря това което е описано в 1-вия пост но не успях.Малко не логично ми се вижда у нас пред компа седя и то да ме позиционира.

decayed
08.09.2009г., 00:10
От настроиките на телефона.

icho™
08.09.2009г., 00:11
ЗА SW.UNL ли имаш предвидДа това имам впредвид.Абе ти нямаш ли СКАЙП , че се мъчиш цял ден.

boruna82
08.09.2009г., 00:13
Как мога да спра да ме позиционира през интернет.Рових се рових се.Опитвах се да намеря това което е описано в 1-вия пост но не успях.Малко не логично ми се вижда у нас пред компа седя и то да ме позиционира.
В настроиките търсиш локализация,после методи локализация и махаш отметката пред подпомогнат гпс.2thumbsup

decayed
08.09.2009г., 00:25
Лошото време влияе на обхвата на гпс-а

---------- Предходен коментар публикуван в 23:17 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:21 ----------

Настроики/телефон/наст.прилож/локализация.
За 5800хм

---------- Предходен коментар публикуван в 23:21 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:25 ----------

Боруна-82 ако си сложа карта на европа отделно ли се пуска през гпс-а или не.

3x7azy
08.09.2009г., 00:25
В настроиките търсиш локализация,после методи локализация и махаш отметката пред подпомогнат гпс.2thumbsup

Човек току-що пак прерових всичко и не мога да го намеря.Ако можеш да ми го направиш Step-by-step на ENGL ще съм ти благодарен.С 5800 съм ако е някакво улеснение.