Вижте пълната версия : Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
decayed
07.09.2009г., 23:31
(Settings/phone/application sett./positioning/positioning methods.
Това е.
---------- Предходен коментар публикуван в 23:30 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:31 ----------
Така по лесно ли ти е.
boruna82
07.09.2009г., 23:32
Лошото време влияе на обхвата на гпс-а
---------- Предходен коментар публикуван в 23:17 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:21 ----------
Настроики/телефон/наст.прилож/локализация.
За 5800хм
---------- Предходен коментар публикуван в 23:21 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:25 ----------
Боруна-82 ако си сложа карта на европа отделно ли се пуска през гпс-а или не.
Да трябва да смениш картата от tools/manage my data/map sets ,после долу в ляво map sourse(показва се само ако имаш качени повече от 1 карта).2thumbsup
decayed
07.09.2009г., 23:35
Аха имаш право до 3 карти.
---------- Предходен коментар публикуван в 23:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:35 ----------
Искам да си кача на европа.
3x7azy
07.09.2009г., 23:36
(Settings/phone/application sett./positioning/positioning methods.
Това е.
---------- Предходен коментар публикуван в 23:30 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:31 ----------
Така по лесно ли ти е.
Оффф дада аз гледам из настройките на гармина.Мерси.:brf:tnx
decayed
07.09.2009г., 23:49
Гпс се влияе от лошо време нали защото в момента е много мошо и нямам обхват.
---------- Предходен коментар публикуван в 23:37 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:39 ----------
Радвам се че съм ти помогнал.
---------- Предходен коментар публикуван в 23:39 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:45 ----------
3х7азу я ми кажи твоята нокиа има ли стоика за телефона
---------- Предходен коментар публикуван в 23:45 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:49 ----------
Боруна82 влияе ли се.
boruna82
08.09.2009г., 00:00
Боруна82 влияе ли се.
Да влия е се и то не само от времето.Важно е и каде се намираш.
decayed
08.09.2009г., 00:04
Защото дасега в къщи хващаше идеално а сега няма обхват.
Затова те питам.
А ти можеш ли да ме снабдиш с карта на европа.
3x7azy
08.09.2009г., 00:08
Боруна82 влияе ли се.
Не в комплекта нямаше.Но си взех една от 5 лв. много удобна.
decayed
08.09.2009г., 00:12
Ама от някой магазин за телефони ли или нещо като техномаркет.
---------- Предходен коментар публикуван в 00:12 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:12 ----------
Като цяло доволен ли си от телефона.
Защото дасега в къщи хващаше идеално а сега няма обхват.
Затова те питам.
А ти можеш ли да ме снабдиш с карта на европа.
Има тема където можеш да си заявиш карта : http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9381
decayed
08.09.2009г., 00:30
3х7азу тука ли си.
---------- Предходен коментар публикуван в 00:27 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:28 ----------
Стоиката за телефона става ли за кола.
---------- Предходен коментар публикуван в 00:28 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:30 ----------
Боруна82 да не заспа.
3x7azy
08.09.2009г., 08:22
3х7азу тука ли си.
---------- Предходен коментар публикуван в 00:27 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:28 ----------
Стоиката за телефона става ли за кола.
---------- Предходен коментар публикуван в 00:28 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:30 ----------
Тя е само за кола.
Alien vs Predator
08.09.2009г., 08:56
Колеги моля ви - обърнахте го на диалог за аксесоари!
MegatroniC
08.09.2009г., 11:29
Следващите мнения които не са във връзка с темата ще бъдат премахвани !!!
Madboy
08.09.2009г., 14:09
Понеже пише ако не зная да питам.
MapID на V4.90 БГ.
Alien vs Predator
08.09.2009г., 14:14
MAP ID 1204 за всички 4.90 :)
Madboy
08.09.2009г., 14:25
Добре де, до вчера всичко работеше Ток. Сложих новата карта, и ми изписва - Warning - Use GPS Safely Фафли фафли, ако не цъкна нищо само се маха, и си работи, дали аз нещо бъркам, или това му не пречи ?
radounwe
08.09.2009г., 15:07
Еми даваш му I Agree и си цар на пътя:D.
Madboy
08.09.2009г., 15:11
Еми даваш му I Agree и си цар на пътя:D.
:D:D
В лошото време въобще не иска да се свърже от апартамента :nvg:mah55
radounwe
08.09.2009г., 15:15
Напълно логично, все пак имаш две отежняващи вината обстоятелства. Нормално е, не се притеснявай.
Alien vs Predator
08.09.2009г., 16:38
Пробвай така: Tools/ Manage My Data/ My Location/ Home, цъкаш на Home и избираш Change Location и там ти се отварят нови 4 реда - избираш Use Curent Location.
Да така би трябвало да бъда, аз като го пробвах и ми дава 0 метра до дома:ops.
Не, не стана така - няма опция Home. :ops
jgadjev
08.09.2009г., 18:33
Искам да питам, тъй като смениха преди време името на улицата на която живея, а не знам старото, как да застана на двора и да му дам да запише локацията като домашен адрес, без да го въвеждам с букви? Мерси :)
Пробва ли да хванеш сателити на двора, след това Where To?->Home-> Use Current Location и запаметяваш. След това от Manage My Data може да си редактираш -адрес, иконки и т.н.
simopepi
09.09.2009г., 03:46
Новости.
За пътешественниците из Европа. Нови на 5 дена излкючително полезни;
- Анти СпидКамери сигнализации (с изписване в червено квадратче допустимата скорост и звуков сигнал),
- Камери на светофари, (сигнал и иконка)
- Камери в тунели (сигнал и иконка)!
- Анти ПревишенаСкорост сигнализации; около училища, болници и др. необходими внимание обекти, около които често застават и полицаите с радари (сигнали и иконки)!
- и др, като вероятен контрол за зелен стикер (стикер за изгорели газове) и тн... : о )
Инсталация; Както до сега, разархивирате, поставяте в E/Garmin/POI
линк - http://rapidshare.com/files/277128467/POI.rar
NEW 05.09.09 http://forum.ppcwarez.org/styles/ppcw/imageset/icon_tick.png BLITZ-05.09 (http://rapidshare.com/files/277128467/POI.rar)
Alien vs Predator
09.09.2009г., 08:17
За България има ли инфо или са за други европейски държави?
zhanpeter
09.09.2009г., 13:51
Искам да попитам ако някой знае - Гармина дали ще работи на Самсунг Omnia HD, той също е тъч с ОС Симбиан, както и Нокия 5800.
---------- Предходен коментар публикуван в 13:39 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:51 ----------
Новости.
За пътешественниците из Европа. Нови на 5 дена излкючително полезни;
- Анти СпидКамери сигнализации (с изписване в червено квадратче допустимата скорост и звуков сигнал),
- Камери на светофари, (сигнал и иконка)
- Камери в тунели (сигнал и иконка)!
- Анти ПревишенаСкорост сигнализации; около училища, болници и др. необходими внимание обекти, около които често застават и полицаите с радари (сигнали и иконки)!
- и др, като вероятен контрол за зелен стикер (стикер за изгорели газове) и тн... : о )
Инсталация; Както до сега, разархивирате, поставяте в E/Garmin/POI
линк - http://rapidshare.com/files/277128467/POI.rar
NEW 05.09.09 http://forum.ppcwarez.org/styles/ppcw/imageset/icon_tick.png BLITZ-05.09 (http://rapidshare.com/files/277128467/POI.rar)
След разархивирането, освен *.gpi файлове има и много други в отделни поддиректории. Всичко ли трябва да се копира в папка POI или *.gpi файловете стига
Alien vs Predator
09.09.2009г., 14:12
Щом е симбиан значи би трябвало да върви :) Файловете освен .gpi са само информативни, не са нужни според мен :)
simopepi
09.09.2009г., 14:15
Ами немисля, че е мн. трудно и за България да се стъкмят такива, че даже виждам и Немски ПОИ, който почти изцяло заменят пътните знаци и "бипкат" за опасност от падащи камани, Сърни и елени, Силен страничен вятър и мн. др.
Но за Германия, а за България за сега май няма!
Gpi са универсални за всички устроиства и за телефони, които няма да могат да възпроизведат иконките на определените аларми.
Доката csv и иконките от фолдерите работят заедно и заменят необходимостта от следене навън за знаци (ако е тъмно, проливен дъжд, мъгла или нямаш видимост от голям камион пред теб, ГПс-а ти ги изпизва вътре и ти бибка), супер удобство и мисля, че тва е бъдещето на пътните знаци.
Но, за ся ги развиват на запад : (
ceko12
09.09.2009г., 14:28
kak da si svalia nova karta?
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 4. Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език. Прочети правилата! (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)
zhanpeter
09.09.2009г., 14:55
Ами немисля, че е мн. трудно и за България да се стъкмят такива, че даже виждам и Немски ПОИ, който почти изцяло заменят пътните знаци и "бипкат" за опасност от падащи камани, Сърни и елени, Силен страничен вятър и мн. др.
Но за Германия, а за България за сега май няма!
Gpi са универсални за всички устроиства и за телефони, които няма да могат да възпроизведат иконките на определените аларми.
Доката csv и иконките от фолдерите работят заедно и заменят необходимостта от следене навън за знаци (ако е тъмно, проливен дъжд, мъгла или нямаш видимост от голям камион пред теб, ГПс-а ти ги изпизва вътре и ти бибка), супер удобство и мисля, че тва е бъдещето на пътните знаци.
Но, за ся ги развиват на запад : (
Благодаря брат за разяснението, явно ги чаткаш тези работи, но моляте кратичко и ясно за по-простичките, всичко ли да копирам в папка POI или само *.gpi файловете за най-добра работа и за да показва всичко възможно /устройството е Нокия 5800/
simopepi
09.09.2009г., 15:23
ZhanPeter, Както казва и колегата Mirost1, Gpi ще тръгнат, няма как. За всички устроиства.
Аз съм с обикновен Гармин нуви 255в (не телефон) и се ровя в страници за ГПС устроиства, където е гарант анимирането и произвеждането и на иконките, за да отпадне взирането за знаци навън.
За теб (като незнам със какво устроиство си!?) Слагаи Gpi-тата и карай : )
п.п. Гледаи ся и какво слагаш в Е/гармин/пои! готовите gpi-та във Rara са 4. и се припокриват!!! За европа е по големия 2 544кб. тва - Poi-dach-0509.gpi е един голям триъгълник от Европа, a dach e абривиатурa(съкращение) = 1-е букви на три големи страни в централна европа Дойчлант, Австрия, Чехия (за Холандия нз.)
- другите 2 gpi-та са предупредителни, информативни... за Европа!
п.п2 така ми работят на мен, така ви и пиша.
zhanpeter
09.09.2009г., 17:49
ZhanPeter, Както казва и колегата Mirost1, Gpi ще тръгнат, няма как. За всички устроиства.
Аз съм с обикновен Гармин нуви 255в (не телефон) и се ровя в страници за ГПС устроиства, където е гарант анимирането и произвеждането и на иконките, за да отпадне взирането за знаци навън.
За теб (като незнам със какво устроиство си!?) Слагаи Gpi-тата и карай : )
п.п. Гледаи ся и какво слагаш в Е/гармин/пои! готовите gpi-та във Rara са 4. и се припокриват!!! За европа е по големия 2 544кб. тва - Poi-dach-0509.gpi е един голям триъгълник от Европа, a dach e абривиатурa(съкращение) = 1-е букви на три големи страни в централна европа Дойчлант, Австрия, Чехия (за Холандия нз.)
- другите 2 gpi-та са предупредителни, информативни... за Европа!
п.п2 така ми работят на мен, така ви и пиша.
Аз съм с Нокия 5800 и при мен анимирането и възроизвеждането на иконите съвсем не е гарант. Затова исках да питам, ако си сложа и другите файлове /*.csv и *.bmp/ за да ми излизат икони, как трябва да ги сложа - в отделни поддиректории на директория ПОИ както са в рара, или да копирам всичките файлове директно в директория ПОИ.
decayed
09.09.2009г., 18:24
Да ви питам вчера ми правеше проблем гармина.Казвами преисчесляване и после забива програмата на какво се дължи това?
Дай малко повече информация!Колко карти си качил и кои?
Колко колички си качил? До сега имал ли си подобен проблем или се е появил внезапно?
Причините мога да бъдат доста.
Madboy
09.09.2009г., 21:02
Нещо от вчера за 20 мин не ми хваща спътник и го спирам, нормално ли е ?
BTW - Картата на Латиница или на Кирилица е за предпочитане, и има ли някаква разлика освен езика ?
Разлика между кирилица или латиница почти няма.Въпрос на вкус.Вчера времето беше лошо, може и от това да е, но много ме съмнява.Спомни си последно какво си качвал, и кои карти използваш.Виж си в опциите на телефона дали ти е активиран GPS.Като си пуснеш подпомогнатия положението същото ли е?
Madboy
09.09.2009г., 21:30
Къде точно да видя дали е пуснат (за 5800 става дума).
Пък подпомогнатия, не съм пробвал. Ще опитам!
Меню/Място/Локализация/Методи за локализация и там си избираш кое да се включи като сложиш отметката.При мен е само интегриран GPS.
Madboy
09.09.2009г., 21:54
И аз сега оставих само него, вдигнах алуминиевите щори :P
И сега чакам, след 20 тина минутки ще кажа резултата.
Колега и аз съм с 5800 сега го пуснах хвана сателит за около 2 минути. Намирам се в къща с плоча на метър от прозореца.
Madboy
09.09.2009г., 22:01
Колега - и на мен ми мирише на преинсталация!
И аз сега оставих само него, вдигнах алуминиевите щори :P
И сега чакам, след 20 тина минутки ще кажа резултата.
Хубаво е да излезеш на открито, далече от високи сгради.Чак пък 20 минути, ако всичко е наред до 5 минутки всичко е ОК.
Madboy
09.09.2009г., 22:29
Последно инсталирах разни неща, и минах от Латинската карта на Кирилската...
mchimev
09.09.2009г., 22:39
За да се варжим по лесно към спътника аз по принцип немога да се сваржа само с интегрирания ЖПС затова преди да стартирам Гармин влизам в менюто на телефона от там както следва място=локализация=методи за локализация=и пускам подпомогнат ЖПС след това се връщам една крачка на заде влизам в ЖПС данни местонахождение и като видя че ме е позиционирало изключвам подпомогнатия ЖПС след това си влизам в ГАРМИН и за около 5 сек ме е позиционирало дори унас в хола имам връзка.Тая цялата екстра струва от 0.2 до 0.5 ст.Дано има полза на някои от това
nasko80
09.09.2009г., 23:01
Излишно е цялото това упражнение, което правиш! Гармин си ползва подпомогнатия GPS, ако си го включил, разбира се.
mchimev
09.09.2009г., 23:14
Него пиша за тебе има много хора който не знаят в цялата тема има най-малко 100 въпроса 'неще да ми намери сателит какво баркам" и затова го написах модераторите ще решат дали е излишно ади със здраве
Madboy
09.09.2009г., 23:19
Абе нещата са ток, ама явно през панела му е трудно :ops
П.С. Друг въпрос, сложих си и 2 те карти (еднакви на различен език)
Как да превключа от едната карта на другата ?!
Груба грешка!!!!!!!!!!!
Карти с еднакъв FID и за България НЕ СЕ СЛАГАТ.
Точно затова питам всеки колко карти има и кои!!!!
Махни задължително едната, че после колко главоболия ще има...
Madboy
09.09.2009г., 23:47
Fixed - Мерси! :)
Утре ще го пробвам по улиците 2thumbsup
Това нещо име ли режим "пешеходец" ? :lol
Да, има.Разрови се и ще откриеш опцията.
decayed
10.09.2009г., 00:15
Дай малко повече информация!Колко карти си качил и кои?
Колко колички си качил? До сега имал ли си подобен проблем или се е появил внезапно?
Причините мога да бъдат доста.
Една карта имам и тя е на бг колички имам 4.До сега не ми е правил такъв проблем.
Махни количките, които не ползваш.Свали си друга карта и пробвай с нея, но не забравяй да махнеш старата.Ако проблема си стои, деинсталираш Garmin, правиш формат на картата с памет инсталираш наново Garmin и нещата трябва да са ОК.Ако и след тази гимнастика няма промяна за съжаление единствения изход е хард ресет и формат на картата.След това нова инсталация на Garmin.Сложи си версия 5.00.50.
decayed
10.09.2009г., 00:35
С тази версия съм.
---------- Предходен коментар публикуван в 00:33 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:34 ----------
Ми аз съм с карта в4.9 не е ли добра.
Апък и не разбирам много помагаха ми докато стане
---------- Предходен коментар публикуван в 00:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:35 ----------
Даже незнам как да направя картата за да тръгне незнам как се отключва.
Двата .UNL файла на картата и на Garmin си ги записваш на компа.След като преинсталираш и форматираш качваш си картата и ключетата и си готов.
nasko80
10.09.2009г., 08:43
Него пиша за тебе има много хора който не знаят в цялата тема има най-малко 100 въпроса 'неще да ми намери сателит какво баркам" и затова го написах модераторите ще решат дали е излишно ади със здраве
Няма излишни коментари, но когато са на място и помагат на някой и целта им не е да се трупат постове. Просто исках да ти кажа, че ако ти е включен A-GPS-а от Меню- Приложения- Място- Локализация- Методи на локализация и ти е отметнато Подпомогнат GPS, Гармин си го ползва и е излишно да правиш тия упражнения. Защо трябва да е по-просто, като може да е сложно????
blind88
10.09.2009г., 09:35
Здравеите, на всички искам да питам почнах да си инсталирам но, не мога да си друпна фаиловете и си ги дръпнах на от друго място на кеигена а маи друг щото не сувпада сас указанията от каде мога да си дръпна кеигена същия благодаря
---------- Предходен коментар публикуван в 09:04 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 09:35 ----------
здравеите , извинявам се много но каде мога да намеря ножата карта на бг 4.90 и ид.
Madboy
10.09.2009г., 12:12
Здравеите, на всички искам да питам почнах да си инсталирам но, не мога да си друпна фаиловете и си ги дръпнах на от друго място на кеигена а маи друг щото не сувпада сас указанията от каде мога да си дръпна кеигена същия благодаря
---------- Предходен коментар публикуван в 09:04 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 09:35 ----------
здравеите , извинявам се много но каде мога да намеря ножата карта на бг 4.90 и ид.
Ако наистина си 88 набор, и пишеш така, преди да инсталираш Garmin посети страницата с книгите в този сайт, мярнах някакъв Буквар там ! :D2thumbsup
Здравейте!Появи ми се следния проблем.Реших да сменя картата,и след това ми изписа,че е възможна връзка само с блутут устроиство на Гармин и не търси никакви сателити.Имам отметка на вграден GPS,но въпреки това нищо.С 50.0.50 версия съм дали нещо се е сбъгнала или проблема е другаде?Кво ли ми трябваше да я барам,като всичко си беше наред.Благодаря на всички които помогнат.
Madboy
10.09.2009г., 14:40
Явно си си прецакал или изтрил SW файла, създай го отново.
nasko80
10.09.2009г., 14:40
Провери дали е така при теб "Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS)."
Здравейте!Появи ми се следния проблем.Реших да сменя картата,и след това ми изписа,че е възможна връзка само с блутут устроиство на Гармин и не търси никакви сателити.Имам отметка на вграден GPS,но въпреки това нищо.С 50.0.50 версия съм дали нещо се е сбъгнала или проблема е другаде?Кво ли ми трябваше да я барам,като всичко си беше наред.Благодаря на всички които помогнат.
Сменил си unlock кода на програмата вместо да въведеш кода за картата.
Затова ти дава само Гармин устройство, като възможност.
В SW.UNL запиши кода от кейгена, като в него въведеш device id.
Device ID го виждаш от Garmin>About менюто.
metro13
10.09.2009г., 14:45
Привет.
Вчера си купих втора ръка GARMIN NUVI 200W и обнових софтуера до версия 4.00, но не зная до колко ГБ карта памет ще разпознае и каква да си купя.
Ако знаете , моля споделете.
Поздрави
Madboy
10.09.2009г., 14:52
На сайта не пише колко поддържа, но смисъл от повече от 1-2GB аз не виждам.
(Освен ако навигацията не може да се ползва и за мултимедия)
kokowoz
10.09.2009г., 15:21
Преди време бях попаднал на тази информация/май беше в руски сайт, не че има значение де/ и съм си я запазил, само се надявам да е достоверна.
nüvi 2xx: 4Gb
nuvi 2x5: 4Gb
nüvi 3xx: 2Gb
nüvi 6xx: 2Gb
nüvi 7xx: 4Gb
nüvi 8xx: 4Gb
Привет.
Вчера си купих втора ръка GARMIN NUVI 200W и обнових софтуера до версия 4.00, но не зная до колко ГБ карта памет ще разпознае и каква да си купя.
Ако знаете , моля споделете.
Поздрави
Защо не отидеш в магазина на завоя на Раковски,
там ще можеш да пробваш на място.
Аз бих взел 4GB. Може да се инсталира цяла Европа и
няма да се налага триене на карта за да качиш друга.
Благодаря много на bgm и madboy!Изтрил съм sw.unl файла,офф олекна ми.
metro13
10.09.2009г., 16:22
Преди време бях попаднал на тази информация/май беше в руски сайт, не че има значение де/ и съм си я запазил, само се надявам да е достоверна.
nüvi 2xx: 4Gb
nuvi 2x5: 4Gb
nüvi 3xx: 2Gb
nüvi 6xx: 2Gb
nüvi 7xx: 4Gb
nüvi 8xx: 4Gb
Благодаря за информацията.
Говорих с един спец и каза , че имало значение версията на FIRMWARE-то за разпознаването.
Madboy
10.09.2009г., 17:56
Благодаря много на bgm и madboy!Изтрил съм sw.unl файла,офф олекна ми.
И темата си объркал, ама здраве да е :P
kokowoz
11.09.2009г., 11:04
Благодаря за информацията.
Говорих с един спец и каза , че имало значение версията на FIRMWARE-то за разпознаването.
Да, няй-вероятно ще зависи от фърмуера на устройството. Както каза колегата, ще е най добре на място в магазина да се пробва, като лично за мен 4GB са идеални. Също така дали има някаква разлика в четеца дали картата ще е SD или SDHC, а и с файловете с размер над 2GB/примерно при сглобени карти/ дали ще има проблеми
Препоръчително е картите да са под 2 ГБ.Апарата ти и 8 ГБ ще чете, но бързодействието ще е по-бавно спрямо 4ГБ.
simopepi
11.09.2009г., 17:03
Препоръчително е картите да са под 2 ГБ.Апарата ти и 8 ГБ ще чете, но бързодействието ще е по-бавно спрямо 4ГБ.
Ха, pstoichev е прав... Аз се чудя, че кът пъхна и картата по бавен става Гармина (нуви 255в с 4 гб карта)
п.с. и днес научух нещо в този прекрасен саит... Благодаря на всеки за което.
симо
И темата си объркал, ама здраве да е :P
Просим извинение,ама в заглавието на темата пише и проблеми с гармина и аз затуй.Айде да не ви занимавам повече с глупости.Здраве на всички.
MegatroniC
11.09.2009г., 23:58
Няма какво да се извиняваш, той пък е объркал човека на който да каже че е объркал темата ;)
Madboy
12.09.2009г., 01:13
Няма какво да се извиняваш, той пък е объркал човека на който да каже че е объркал темата ;)
В същност някой му премести поста :)
Аз да попитам, примерно - търся в квартал Дружба 4 , Блок 332.
На латински по картата дружба ми го дава "Druzhba" това добре, Дружба "4" 4 = Vi или Vl, нещо такова е, е как аджеба става търсенето на блок в квартал, аз не се оправих :grr
MegatroniC
12.09.2009г., 01:27
С тия писания на латински ми побеля косата и от тогава ползвам само карта на кирилица :D
Madboy
12.09.2009г., 01:29
С тия писания на латински ми побеля косата и от тогава ползвам само карта на кирилица :D
Като пиша на кирилица, а гармина е на английски ми излизат малко като китайския буквите :D
А иначе - на кирилица също не стана, в смисъл - Дружба 4 ( и квартала си има номер ) Блок 332. Хайде някой да каже ако има предложение.
radounwe
12.09.2009г., 08:28
Аз като опитам да търся квартал Druzhba 1, 2, 3, 4 си ми излизат квартали от София до Добрич, както трябва. Примерно в Добрич има Дружба 4 и е изписано Druzhba 4, но незнам тази Дружба 4, която ти търсиш в кой град се намира.
Правилното търсене на квартали и блокове е от Where to/ Points of interest/ Spell name. За да ползваш на кирилица трябва Гармина да ти е на руски, и картата CYR. /на кирилица/;)
Alien vs Predator
12.09.2009г., 09:37
Когато напишете Дружба, под името Дружба ще изпише задължително къде се и намира (кой град) и разстоянието до нея, от там ще изберете до коя от тях (в кой град) да ви закара ;)
radounwe
12.09.2009г., 09:49
А при мен всъщност не пише в кой град се намира квартала /ако някои знае как да го направя няма да е зле/. Като потърся някой квартал и ми даде резултати примерно : Vh B Bl 153 Druzhba 1, в дясно ми излиза посоката SE /South East/ и разтоянието 10 km.:pale2
Madboy
12.09.2009г., 12:19
Tова е проблема, пробвах какви ли не варианти, Druzhba - та не излиза, на картата си я има де :)
taxibg
12.09.2009г., 12:33
Аз по принцип търся като пиша само номера на блока и ми намира всички блокове с този номер.Пробвай така.
Alien vs Predator
12.09.2009г., 14:05
Когато бях на Албена написах на Гармина Ботаническа градина, резултатите бяха три - Ботаническа градина София, Пловдив, Балчик :)
Madboy
12.09.2009г., 14:31
Аз по принцип търся като пиша само номера на блока и ми намира всички блокове с този номер.Пробвай така.
Преди да напиша номер, ми иска име на улица, там какво да напиша, като търся в квартал "Дружба 4"
Druzhba 4, Druzhba iv, - не стават. :bl
П.С. Денем ГПС а се закача много по-трудно от колкото вечер :)
taxibg
12.09.2009г., 17:37
Значи не търси по адрес.1 на къде/интересни места/име по букви и въвеждаш блока.
Представям Ви последния ъпдейт на 100национални обекта, на Кирилица и Латиница.Копирай/Постави в папка Garmin/POI.Като преди това не забравяйте да махнете старите.
Добавени са много нови точки.Поправени са много координати, тел.номера и т.н.Обектите са 185.Приятно ползване.
simopepi
12.09.2009г., 20:35
E, pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) браво : о )
Благодарим отново на теб, за новостите! Бих ти дал реп4е ама съм заьо още, хихи.
п.с. А имам и питане, Ся кат четах в ofrm geotrade 4.9 имало в самата карта бензиностанции, национални и poi разни. Как става сега, пречат ли си с добавените от нас (100те обекта, бензиностанциите и тн) ? Щото пращам за България едно ново Гармин4е нуви и слагайки карта geotrade с добавени от мен обекти, риби, пещери... всичко вътре да не изпищат, там, като го подкарат??
Мир на всички
симо
Повечето неща ги има в самата карта.Слагай без каквито и да е притеснения.Все пак картата им излиза на около 3 месеца, и всеки нов ъпдейт съдържа нещо оправено, или добавено ново.
doktora76
12.09.2009г., 21:04
Точно като се движи човек сигнала се хваща по-лесно. Дори при първоначално пускане или когато човек се отдалечи прекалено много от мястото на последното позициониране се препоръчва устройството "да се разхожда" за да хване по-лесно сигнал на новото място.
Здравей колега zhanpeter, моето лично мнение по въпроса е, че когато се движиш с включен GPS на телефона, много по-бавно намира сигнал от колкото когато си на едно място. Давам пример: движа се по магистрала Тракия с кола и включвам GPS-а на телефона NOKIA N95 8GB. Минават 10 минути и нищо не хваща, спирам на място, и след 2-3 минути всичко е ок и тогава тръгвам отново с работеща вече навигация. При теб проблема с бавното свързване към сателити може би е, че ни си включил подпомогнатия GPS на телефона.
vladoct
12.09.2009г., 21:24
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) искам да попитам има ли някакъв вариант да се покаже и разяснителния текст на Нокията? Garmin Mobile PC си го чете,но на телефона не ми излиза,а е полезна информация
P.S. Сега откривам,че всъщност с последната версия и на лаптопа не се отваря :( Работи версията от 1 -ва стр. Мерси за полезното инфо :)
Madboy
12.09.2009г., 21:37
Значи не търси по адрес.1 на къде/интересни места/име по букви и въвеждаш блока.
Стана, също преди малко пробвах ГПС а с колата - свързва се, и работи добре:D 1 път ми каза преизчисляване, и за малко да ме прати на бабината ми, ама се поправи бързо :ops:vn
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) искам да попитам има ли някакъв вариант да се покаже и разяснителния текст на Нокията? Garmin Mobile PC си го чете,но на телефона не ми излиза,а е полезна информация
P.S. Сега откривам,че всъщност с последната версия и на лаптопа не се отваря :( Работи версията от 1 -ва стр. Мерси за полезното инфо :)
Колега, нещо не ти разбрах поста, но ще се опитам да ти отговоря.
Качваш си обектите.Карта Кирилица-Обекти Кирилица-Език Руски.
Карта Латиница-Обекти Латиница-Език Английски.
След това отиваш в Where to?/Extras/Custom POIs/100 obekta--->Избираш си обект и горе в дясно ти се появява една книжка.Кликваш върху нея и си четеш на воля.
vladoct
12.09.2009г., 22:14
Мда, всичко така правя и си ги виждам обектите,няма проблем с това,но нали има допълнителна информация,като работно време,описание на обекта и т.н. Та на лаптопа,като кача версията от стр.1 всичко е ок. Но там като си отворя обекта имам едно бутонче More което липсва на телефона :( Надявам се да съм се изразил по-добре :) Е май все пак няма начин или поне аз не мога да го намеря.
Поздрави :)
P.S. Не знам да ли е от значение,но съм с 5.00.50S60.9,защото книжка не виждам никъде
doktora76
13.09.2009г., 00:58
Да ви питам вчера ми правеше проблем гармина.Казвами преисчесляване и после забива програмата на какво се дължи това?
И при мен се появи подобен проблем, след като си качих Геотрейд 4.9 LAT. Онзи ден както си навигираше, след преизчисляване целият телефон заби. Наложи се да го рестартирам. След това го пуснах пак, карах на навигация около 1 час из улиците на София, но не се повтори. Телефона ми е Nokia N95 8GB, имам качени общо 3 български карти. Преди 4.9 бях с BG Offroad 4.7 и никога нямах подобен проблем.
Някакви идеи?
Alien vs Predator
13.09.2009г., 08:50
Ако си оставиш само една българска предполагам няма да имаш такъв проблем, както казва pstoichev - дори и не активирани Гармина ги вижда :)
doktora76
13.09.2009г., 11:37
Ако си оставиш само една българска предполагам няма да имаш такъв проблем, както казва pstoichev - дори и не активирани Гармина ги вижда :)
А как се трият карти от Гармина, от самата програма ли има опция или трябва да свържа телефона чрез USB кабела към компютъра в режим Data transfer? И ако е втория начин, трябва да знам съответната карта, която искам да изтрия как съм я именувал (GMAPSUPP.img, GMAPSUP2.img) и т.н. Защото когато свържа телефона към компа чрез кабела и в директорията на Гармин, картите излизат точно под тези имена. Моля за съвет?
А как се трият карти от Гармина, от самата програма ли има опция или трябва да свържа телефона чрез USB кабела към компютъра в режим Data transfer? И ако е втория начин, трябва да знам съответната карта, която искам да изтрия как съм я именувал (GMAPSUPP.img, GMAPSUP2.img) и т.н. Защото когато свържа телефона към компа чрез кабела и в директорията на Гармин, картите излизат точно под тези имена. Моля за съвет?
Най-лесно е да влезнеш от телефона с файловия менажер в папка Гармин и да си изтриеш картата и отключващия файл за нея (ако има).
vladoct
14.09.2009г., 00:55
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) колега намери се "книжката" :) Проблема се оправи след като качих версията която си дал на 176 стр. Не знам защо не искаше да ги чете,но се оправи с тая версия
zhanpeter
14.09.2009г., 15:41
Аз също имах твоя проблем. Действително по служебните имена на файловете не можеш да разбереш коя карта се крие зад съответното име. Аз процедирах по следния начич - триех файловете един по един, като същевременно си ги запомнях на компютъра. След всяко изтриване гледах в мап сорса коя карта ми е изчезнала и така разбрах коя карта кой файл е, след това си върнах само тази, която исках.
Alien vs Predator
14.09.2009г., 15:54
Някой може ли да ми каже защо бензиностанциите в Гармин не ги изкарва на картата с иконка, а като точка, името го има, но е с няква точка, не икона (банки, ресторанти, манастири - всичко друго си е с икони, къщички и тн)? Мерси!
zhanpeter
14.09.2009г., 16:11
Някой може ли да помогне - инсталирах гармина на паметта на телефона. Всичко мина ОК и заработи. След това реших, че го искам на картата. Изтрих го от телефона с РС суита, след това изтрих и самата папка Гармин, след това инсталирах на картата-памет, но иконата за стартиране не ми се появи в Програми и според мен не се инсталираха всички файлове коректно. Доста го мъчих, но нищо не стана. След това Пак го инсталирах на паметта на телефона и инсталацията мина коректно. Може ли някой да ми подскаже, как да деинсталирам коректно от паметта на телефона, вероятно това е причината да не може да се инсталира на картата-памет.
butu2266
14.09.2009г., 16:16
mirost1 , ако говриш за вградените , при 4.9 имат икони.
Alien vs Predator
14.09.2009г., 16:26
mirost1 , ако говриш за вградените , при 4.9 имат икони.
Ами отивам на 100 национални обекта кирилица, последния от pstoichev, влизам да разгледам какво има, отивам на Shell Благоевград и давам На картата и излиза някаква точка. Ти сигурно имаш предвид, че се виждат тези на самата карта, така ли?
butu2266
14.09.2009г., 16:32
Не говоря ти за тези които си вървят с картата.Включи си скайпа , ако искаш.
jgadjev
14.09.2009г., 17:26
Някой може ли да помогне - инсталирах гармина на паметта на телефона. Всичко мина ОК и заработи. След това реших, че го искам на картата. Изтрих го от телефона с РС суита, след това изтрих и самата папка Гармин, след това инсталирах на картата-памет, но иконата за стартиране не ми се появи в Програми и според мен не се инсталираха всички файлове коректно. Доста го мъчих, но нищо не стана. След това Пак го инсталирах на паметта на телефона и инсталацията мина коректно. Може ли някой да ми подскаже, как да деинсталирам коректно от паметта на телефона, вероятно това е причината да не може да се инсталира на картата-памет.
Пробвай да деинсталираш Garmin от телефона, чрез Мениджър приложения и след това изтрий .sis файла и папка Garmin от телефона. После закачи за компа и в режим Прехвърляне на данни инсталирай на картата по инструкциите от стр1.
При мен инсталация и деинсталация протичат без проблеми така.
mgenchev
14.09.2009г., 23:10
Имам проблем с намирането на спътници,като включа гармина поне половин час трябва да е включен, че да намери някой спътник,хем ми е включен подпомогнатия гпс.
Пробвал ли си при ясно време да излезеш на открито без да се движиш и около теб да няма препядствия, примерно да си близо до високи сгради и тн.Пак ли толкова бавно те позиционира.
niksi70
15.09.2009г., 12:56
Имам проблем с нокиа е55. Инсталиран Гармин работи перфектно , но не може да зумва ин аут нито с 1 или 3 копчета, нито с комбинация от функ. клавиш и 1 и 3, нито със шифт клавиш и комбинация. Някой да знае с кой копчета се зумва на тази нокиа картата.
Благодаря
Съжалявам за отговора, който ще ти дам, но не се мъчи зума при този модел не работи.Оказа се, че досега версиите на Гармин не поддържат зума при е55.
Имам проблем с намирането на спътници,като включа гармина поне половин час трябва да е включен, че да намери някой спътник,хем ми е включен подпомогнатия гпс.
Не е нормално да търси половин час.
Както каза колегата по горе пробвай в покой и под открито небе.
Освет това пробвай да насочиш GPS към небето. Обикновено, ако е вграден е в горната задна част на телефона.
От настройките на телефона:
General-Positioning задай: GPS и network based
butu2266
15.09.2009г., 14:09
Имам проблем с нокиа е55. Инсталиран Гармин работи перфектно , но не може да зумва ин аут нито с 1 или 3 копчета, нито с комбинация от функ. клавиш и 1 и 3, нито със шифт клавиш и комбинация. Някой да знае с кой копчета се зумва на тази нокиа картата.
БлагодаряДа така е , ето тук http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=10841 бях пуснал запитване , но отговорите не помогнаха.Явно ще трябва да се изчака по нова версия.
electrified
15.09.2009г., 21:53
Може ли някой да ми прати линк към Геотрейд 4.9 lat на лични или на heylord@abv.bg ?
БлагодарD
niksi70
15.09.2009г., 23:18
Съжалявам за отговора, който ще ти дам, но не се мъчи зума при този модел не работи.Оказа се, че досега версиите на Гармин не поддържат зума при е55.
Благодаря за отговорът и жалко за това ,има ли друг добър софт за Симбиан за тази Нокиа , който мога да ползвам и инсталирам.
Благодаря.
boruna82
15.09.2009г., 23:25
Благодаря за отговорът и жалко за това ,има ли друг добър софт за Симбиан за тази Нокиа , който мога да ползвам и инсталирам.
Благодаря.
Погледни в гпс раздела,там има и др софтуер.2thumbsup
Благодаря.
Аз съм с Е51 и ползвам Sygic, SmartCom GPS, GoogleMaps освен Garmin.
Garmin е с най-подробна карта за БГ, Sygic е доста добър софтуер на картата е по-малко детайлна, Google Maps ще ти натовари сметката, инсталирането на карти там е доста по-сложно. SmartCom го използвам за базова ориентация и по планините.
Има ли начин Garmin-а да съобщава за привишена скорост? Примерно 5-10 км над ограничението за улица, по която се движим. В Sygic я има таци опция...но в Garmin не съм намирал такова нещо :(
И вторият ми въпрос е някой да е срещал POI точки на банкоматите на Първа инвестиционна банка за цялата страна??
Има я разбира се! Сложи си спидкамерките има ги в темата качени и си готов.
snikolaev74
16.09.2009г., 19:09
Изчезна ми опцията "Launch background servise" и оня процес,който хаби батерията си остава активен.Преинсталирах,като слагах различни версии,но не се появява в "tools/settings/sistem".Някаква идея от какво може да е ?
Инсталирай последната версия.
Има я разбира се! Сложи си спидкамерките има ги в темата качени и си готов.
Аз спеед камерите съм ги сложил. Имам предвид нали при навигация отстрани показва какво е ограничението на улицата(в кръгъл знак) и искам да сигнализира ако привиши тази стойност.
Много хубаво е, че си ги качил...
Сега отиди в Settings/Proximity Points и си ги настройваш на воля...
Май пак не ме разбра :) .Аз не искам когато има камера или място на патрулки да сигнализира, а да сигнализира постоянно когато се привиши скоростта. Когато Garmina навигира в дясно на екрана излиза един кръгъл знак, който показва какво е ограничението на улицата...та има ли възможност да се използва таци информация и да се сравнява с реалната скорост с която се движи автомобила и когато се привиши ограничението програмата да сигнализира. Относно спеед камерите отдавна съм ги сложил и с тях нямам никакви проблеми. Работят си идеално
Има. Доста често ми пищи за съжаление.
Proximity points-Audio Notification-Continious-Speed Alerts
Да и моята настройка е така, но уви само за спеедкамерите пищи...сега го сложих на All Alarts да видим дали ще пропищи и за нещо друго :)
zhanpeter
17.09.2009г., 11:03
Има ли начин Garmin-а да съобщава за привишена скорост? Примерно 5-10 км над ограничението за улица, по която се движим. В Sygic я има таци опция...но в Garmin не съм намирал такова нещо :(
Не само има, но работи перфектно /виж горния пост/, дори по някой път е толкова прецизно, че те нерви, писука като наближиш разрешената скорост, след тода писука като я достигнеш, след това писука като я превишиш. По мое лично мнение толкова много предупреждавания води до това, че в един момент преставаш да му обръщаш внимание.
pinger
17.09.2009г., 11:40
Какво се случва с Garmin mobile XT 50.00.60........гледам официално го няма в сайта им още?Някой може ли да даде линк...
Alien vs Predator
17.09.2009г., 12:02
Поразрови се малко де :)
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=10598
pinger
17.09.2009г., 13:42
Мерси!.....
martinski: За да изкажете благодарност или неприязън към даден пост (потребител) използвайте бутона РЕПУТАЦИЯ. Постове с една дума (10х, мерси, благодаря и т.н.) са забранени! Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!
tosho06
18.09.2009г., 10:26
Някой ако го е сложил на 5800 и не забива като 50.00.50 да сподели дали да слагаме и ние.
etgecatqa
18.09.2009г., 17:06
Не само има, но работи перфектно /виж горния пост/, дори по някой път е толкова прецизно, че те нерви, писука като наближиш разрешената скорост, след тода писука като я достигнеш, след това писука като я превишиш. По мое лично мнение толкова много предупреждавания води до това, че в един момент преставаш да му обръщаш внимание.
Аз съм с тази настройка: Proximity points-Audio Notification-Continious-All Alеrts. Но ми сигнализира само за спеедкамерите.
plamchoo
18.09.2009г., 19:55
Пичове инсталирах си я и нещо не ми работи както трябва поне аз така мисля, когато дам да сканира вчера съм я чакал от 1 до 2:30 часа и не става, нз с каква карта сте аз сам с тази която я има във пакета 5.050, и да попитам звук дали имате и бг меню и при мене доста улици не намира препоръчайте ми някоя карта и европеиска понеже ми се налага да излзиам в чужбина :)
ohobohooho
18.09.2009г., 19:58
Здраевйте
Опитвам се да си сложа Garmin на Nokai 5800, но след като сваля файла на самата програма и го пусна, Garmin не намира къде да се инсталира. Телефонът ми е с карта, свързан е с USB и се засича от всичко и работи, но Garmin не го намира. Има ли някой идея как да се справя с това... засечка още на старта.
Alien vs Predator
18.09.2009г., 20:14
Като го вържеш за компа те пита:
1. Data Transfer.
2. PC Suite
Трябва да си на първото за да стане.
boruna82
18.09.2009г., 20:18
Здраевйте
Опитвам се да си сложа Garmin на Nokai 5800, но след като сваля файла на самата програма и го пусна, Garmin не намира къде да се инсталира. Телефонът ми е с карта, свързан е с USB и се засича от всичко и работи, но Garmin не го намира. Има ли някой идея как да се справя с това... засечка още на старта.
При свързване с USB даде ли от опциите на масова памет? ;)
Имам няколко проблема - 1. Гармина от време на време си губи настройките и като го пусна, все едно му е за първи път. 2. Сравнително бавно отчида движение, като завия и му отнема поне 20 секунди да разбере какво е станало... на моменти е объркващо. 3. Как да намеря хижа на Витоша или местност, от къде се търсят такива неща, с офроуд карта съм. Мерси.
Alien vs Predator
18.09.2009г., 21:51
Според мен е най-добре да го изтриеш и инсталираш отново!
JokerK
19.09.2009г., 13:04
Здравейте, имам един проблем с 100те национални обекта до скоро като избера някой от тях горе до името се появяваше една синя въпросителна на която имаше инфо за обекта, работно време и т.н. Скоро преинсталирах и сега съм с версия 50.0.50 и като отида на някой обект синия въпросителен го няма. Проблема е че не помня дали и преди съм бил със същата версия. Някой има ли представа дали това е от настройките на Гармина или е от версията.
От обектите е !
Напоследък ги правят за стандартните GPS.Изтегли си тези от първа страница, при тях книжката се появява.
JokerK
19.09.2009г., 13:46
От обектите е !
Напоследък ги правят за стандартните GPS.Изтегли си тези от първа страница, при тях книжката се появява.
Точно тях изтеглих и сложих, защото помислих че е от това даже сега сложих по старата версия на Гармина 5.0.40 и изтрих всички файлове и ги качих на ново но пак нищо.
Благодаря ти някак си се оправи махах слагах друг и стана интересното, е че слагах този който преди това не изкарваше иконката но важното, е че стана :). Благодаря ти все пак за бързият отговор.
При слагането на карта на кирилица всичко излиза написано неразбираемо , не мога да пиша адреси на кирилица .Какво ли не правих нищо не помага , задал съм език ма писане Български.
При слагането на карта на кирилица всичко излиза написано неразбираемо , не мога да пиша адреси на кирилица .Какво ли не правих нищо не помага , задал съм език ма писане Български.А сега задай и Garmin на Руски.
Точно тях изтеглих и сложих, защото помислих че е от това даже сега сложих по старата версия на Гармина 5.0.40 и изтрих всички файлове и ги качих на ново но пак нищо.
Благодаря ти някак си се оправи махах слагах друг и стана интересното, е че слагах този който преди това не изкарваше иконката но важното, е че стана :). Благодаря ти все пак за бързият отговор.
Ето ги и тези с книжката...2thumbsup
А сега задай и Garmin на Руски.
Задал съм гармина на руски.Няколко пъти преинсталирам и изтривам всичко с формат , никаква промяна.
Дай малко повече информация.Коя версия на Garmin слагаш?Колко карти и кои си качил в телефона?
Дай малко повече информация.Коя версия на Garmin слагаш?Колко карти и кои си качил в телефона?Kaчил съм Garmin 5.00.50 , с OFRM Geotrade v4.90 CYR 25.
Моя съвет е да му дръпнеш един хард ресет, да форматираш картата памет и да качиш Garmin наново.След това качваш картата и отключващите файлове, слагаш гармин на Руски и всичко трябва да е ок.
Пиши какво е станало...
Моя съвет е да му дръпнеш един хард ресет, да форматираш картата памет и да качиш Garmin наново.След това качваш картата и отключващите файлове, слагаш гармин на Руски и всичко трябва да е ок.
Пиши какво е станало...Правих му хард ресет , не помогна , мемори картата не съм форматирал .
boruna82
19.09.2009г., 18:41
Правих му хард ресет , не помогна , мемори картата не съм форматирал .
Трябва да я форматираш и нея.2thumbsup
Topper
19.09.2009г., 19:21
А да попитам и аз - не успявам да кача на SE P1i (GarminXT 5.00.20) никоя карта OFRM след 4.70. От къде ли не свалях, 100 пъти генерирах нови UML, 100 пъти проверявах Unit ID... последно пробвах и OFRM Geotrade v4.90 CYR 25, Lite, винаги ми казва, че не е платена. Не че не го знам :)
Картите ги свалих от тук, ако някой може даде друг линк с проверени имиджи, ще съм благодарен, скъсих си живота.
Bulgaria.OFRM.Geotrade.4.90.CYR.gmapsupp.zip
http://depositfiles.com/files/y269u7z9a 16.12 MB
Bulgaria.OFRM.Geotrade.4.90.LAT.gmapsupp.zip
http://depositfiles.com/files/ssjrtvxbj 16.11 MB
Bulgaria.OFRM.Geotrade.TOPO.4.90.CYR.gmapsupp.zip
http://depositfiles.com/files/epmyhuluk 47.63 MB
Bulgaria.OFRM.Geotrade.TOPO.4.90.LAT.gmapsupp.zip
http://depositfiles.com/files/o6co1v8yo 47.62 MB
UML кодове...С такова име ли ги записваш или си се объркал.Ключа за 4.7 става и за 4.9.Относно картите има ги поснати, но ти не ги виждаш.Прочети последните 2 точки от правилата и ще разбереш защо.Трябва мъничко да се по напънеш, но бъди разумен.:wel
Бъркаш ключовете със сигурност, дай си ID да ти направя ключетата да видиш, че няма къде да ходи.
Трябва да я форматираш и нея.2thumbsup
Форматирах и паметта но нищо не се промени ,.
Телефона поддържа ли кирилица?
Вземи пробвай с латиница.
Телефона поддържа ли кирилица?
Вземи пробвай с латиница.Телефона е на кирилица , купуван е от UK и е с сменен продуктов код за да има кирилица .С карта на латиница работи без проблем.
Topper
19.09.2009г., 22:11
UML кодове...С такова име ли ги записваш или си се объркал.Ключа за 4.7 става и за 4.9.Относно картите има ги поснати, но ти не ги виждаш.Прочети последните 2 точки от правилата и ще разбереш защо.Трябва мъничко да се по напънеш, но бъди разумен.:wel
Бъркаш ключовете със сигурност, дай си ID да ти направя ключетата да видиш, че няма къде да ходи.
Прави сте, съжалявам - грешката е била UML, вместо UNL.
За другото, първо чета, после поствам ;)
Просто бях се хванал в чудо, грешката е в задклавиатурното устройство.
Аз затова ти го написах, за да се сетиш, ако си ги записал грешни.
Е ползвай си я със здраве.
ilia1806
20.09.2009г., 13:24
Здравейте, имам един проблем с качването на карти не мога да ги кача.
boruna82
20.09.2009г., 13:36
[QUOTE=JokerK;42855]Здравейте, имам един проблем с качването на карти не мога да ги кача
Пиши по-подробно какъв е проблема?
Проблема стана по голям след като не успях да подкарам на кирилица карта , телефона започна да намира много трудно сателити и не винаги .Няколко пъти преинсталирах гармина и картите но проблема си остава , направих и няколко пъти хард ресет и формат на мемори картата с чиста преинсталация на гармин.Когато е включен подпомогнат гпс през gprs намира сателити , без това не иска или много трудно след 30-40 мин.
Независимо дали са на латиница или кирилица картите нямат връзка с това ,колко бързо или бавно ще реагитра гпс-а на тела.
Независимо дали са на латиница или кирилица картите нямат връзка с това ,колко бързо или бавно ще реагитра гпс-а на тела.
Да така е , проблема е че след като се пусне програмата въобще не излиза тази една червена чертичка , видимо не се опитва да търси сателити .Пробвах и с 5.00.60 същатата работа.Преди си работеше без никакъв проблем с карта на латиница , след като направих първият хард ресет започнаха проблемите.При инсталация на програмата ми изписва че е несъвместима с софтуера и ме пита дали да продължи с инсталацията.
butu2266
21.09.2009г., 18:15
Имам няколко проблема - 1. Гармина от време на време си губи настройките и като го пусна, все едно му е за първи път. 2. Сравнително бавно отчида движение, като завия и му отнема поне 20 секунди да разбере какво е станало... на моменти е объркващо. 3. Как да намеря хижа на Витоша или местност, от къде се търсят такива неща, с офроуд карта съм. Мерси.По 1т. в картата памет намери папка PRIVATE и в нея изтрий подпапка 10202dce.За 2т. намали детайлизацията на картата или си сложи LITE карта.И по 3т. (за руско меню)КУДА/Объети/Имя по буквам-от там , например пишеш хижа Алеко и си там.;)
Какъв може да е проблема , след като намери сателит с подпомогнат gps през gprs , два часа след това като е изключена опцията с gprs не намира въобще сателит .
georgi44
21.09.2009г., 18:44
Ако искаш да те свързва бързо със сателитите,опцията A-GPS трябва винаги да е включена.Иначе при смяна на местоположението,отново отнема много време докато се свърже.
Ако искаш да те свързва бързо със сателитите,опцията A-GPS трябва винаги да е включена.Иначе при смяна на местоположението,отново отнема много време докато се свърже.След ресета въобще отказва да се свързва с сателитите без A-GPS.Даже с програмата на нокиа не иска , нещо се е бъгнало и не мога да разбера какво.Вече няколко пъти инсталирам на чисто с хард ресет и форматиране на паметта.
jgadjev
21.09.2009г., 19:35
Да не ти се е променила някоя настройка по телефона след хард ресета?
Може да направиш update на тела, ако има по нов софт, няма да съжаляваш.
Да не ти се е променила някоя настройка по телефона след хард ресета?
Може да направиш update на тела, ако има по нов софт, няма да съжаляваш.
Незнам може и да се е променила но не виждам коя може да е , направих му и преинсталация на firmware нищо не се промени.Телефона си работеше много добре не трябваше въобще да си правя тези експерименти с хард ресета.Нямам никаква идея вече .
jgadjev
21.09.2009г., 22:40
Тъй като телефона ти е купен от UK, качването на български и евентуалното му декодиране може да е довело да някои бъгове. За това ти казвам, не преинсталация, а ъпдейт... Аз ползвах указанията на колегата Cho http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=23815&postcount=31 / вариант 1/ и след ъпдейта Garmin-а ми работи много по бързо и стабилно.
Тъй като телефона ти е купен от UK, качването на български и евентуалното му декодиране може да е довело да някои бъгове. За това ти казвам, не преинсталация, а ъпдейт... Аз ползвах указанията на колегата Cho http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=23815&postcount=31 / вариант 1/ и след ъпдейта Garmin-а ми работи много по бързо и стабилно.
Телефона не е декодиран , само съм променил продуктовият код за да се качи български.До сега не съм имал проблеми минал съм през всички firware , телефона Nokia 5800 го имам от осем месеца.
Никой ли няма идея какво може да се е развалило в софтоера .
Alien vs Predator
23.09.2009г., 09:30
А ти откакто го имаш проблема правил ли си ъпдейт? (защото ако беше в софтуеъра на телефона щеше да се оправи).
А ти откакто го имаш проблема правил ли си ъпдейт? (защото ако беше в софтуеъра на телефона щеше да се оправи).Да , винаги когато излезе нова версия , слагам новата.Това започна да го прави след хард ресета.
nkuckov
23.09.2009г., 21:13
moga li bez GPS da polzvam karti?
martinski: Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!
tomovvd
23.09.2009г., 22:20
Разбира се, че може - хартиени. :ilove:
Може и с тези на телефона.
GSM мрежата позиционира доста бързо, но не много точно 10м-1000м.
За груба ориентация става.
Пробвай Google maps.
Току що в София ме позиционира с 50м грешка.
nkuckov
24.09.2009г., 08:53
moga li bez GPS da polzvam karti?
Разбира се, че може - хартиени. :ilove:
Nikoga nqma6e da se setq!
martinski: Писането на кирилица е задължително.Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!
boruna82
24.09.2009г., 09:05
Nikoga nqma6e da se setq!
Можеш да ползваш карти без гпс,има java карти на България и някои от големите градове.Но ползването е само разглеждане на картата. 2thumbsup;)
nkuckov
24.09.2009г., 15:07
blagodarq!
---------- Предходен коментар публикуван в 14:05 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:07 ----------
Извинявам се за латиницата!
boruna82
24.09.2009г., 15:53
Това са пои за целия свят(за базовата карта). 2thumbsup
Архива съдържа:
-Speed.gpi
-Section.gpi
-s_hump.gpi
-Redlight_Only.gpi
-Redlight.gpi
-Radar.gpi
-Mobile.gpi
-M_Direction.gpi
-Dangerous.gpi
-Crossroads.gpi
-B_roads.gpi
tosho06
25.09.2009г., 16:06
Гармина става ли за нокиа 5530 с блутут приемник и откъде може да се закупи такъв приемник(ако знаете и цена).
boruna82
25.09.2009г., 16:16
Гармина става ли за нокиа 5530 с блутут приемник и откъде може да се закупи такъв приемник(ако знаете и цена).
Разбира се че става.Приемници се продават наи-различни,в нета има нови и втора ръка.2thumbsup Нови съм намирал от 60-90(120)лв а втора ръка от40-70лв. :lol Цените разбира се са ориентировъчни!!!
tosho06
25.09.2009г., 16:52
Разбира се че става.Приемници се продават наи-различни,в нета има нови и втора ръка.2thumbsup Нови съм намирал от 60-90(120)лв а втора ръка от40-70лв. :lol Цените разбира се са ориентировъчни!!!
Благодаря за бързия отговор.:okappa
За приемниците ще се разровя.:brf
mitko992
25.09.2009г., 17:54
Това са пои за целия свят(за базовата карта). 2thumbsup
Архива съдържа:
-Speed.gpi
-Section.gpi
-s_hump.gpi
-Redlight_Only.gpi
-Redlight.gpi
-Radar.gpi
-Mobile.gpi
-M_Direction.gpi
-Dangerous.gpi
-Crossroads.gpi
-B_roads.gpi
Да вте попитам какво значи за базова карта или по точно ще тръгнат ли на OFRM Geotrade TOPO25 v4.90 и как да ги инсталирам по точно обяснение и за БГ ли са ? :vnБлагодаря за отговора предварително :wel2thumbsup
boruna82
25.09.2009г., 18:28
Да вте попитам какво значи за базова карта или по точно ще тръгнат ли на OFRM Geotrade TOPO25 v4.90 и как да ги инсталирам по точно обяснение и за БГ ли са ? :vnБлагодаря за отговора предварително :wel2thumbsup
Базовата карта на гармин е безплатна,тя е за целия свят но само за главните пътища.2thumbsup
Фаиловете от архива се поставят в: E/garmin/poi,ако няма папка poi я създаваш.
А за тази карта(OFRM Geotrade TOPO25 v4.90) пои има тук: http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9474 2thumbsup
metoditz
27.09.2009г., 20:24
Здравейте.
Искам да питам за един проблем в моя Гармин. С нокия 5800 съм, Гармин 5.00.50. В режим Browse Map, когато разглеждам картата ми забива програмата. Картата, която ползвам е Офф роуд 4.9 лайт версия. Ако имате идея това от картата ли е, от Гармина ли е?
butu2266
27.09.2009г., 20:48
От тела е , мести по-бавно.
ffoorrii
28.09.2009г., 10:56
Някой може ли да ми каже защо като намеря спътниците с помоща на подпомогнатия GPS и след това го спирам и оставам само с интегрирания и си продължава да си ги лови но като го спра и минат 3-4 часа пак трябва да включвам подпомогнатия GPS да ги намирам.Пробвал съм да изчакам на открито 20 мин и нищо.С Нокия Е52 съм и GARMIN 5.00.00 картата е БГ ОФРМ 4.80
zhanpeter
28.09.2009г., 11:06
Някой може ли да ми каже защо като намеря спътниците с помоща на подпомогнатия GPS и след това го спирам и оставам само с интегрирания и си продължава да си ги лови но като го спра и минат 3-4 часа пак трябва да включвам подпомогнатия GPS да ги намирам.Пробвал съм да изчакам на открито 20 мин и нищо.С Нокия Е52 съм и GARMIN 5.00.00 картата е БГ ОФРМ 4.80
Инсталирай си по-нова версия на Гармин. Има 5.00.50 дори 5.00.60, вероятно нещата ще се подобрят.
Alien vs Predator
28.09.2009г., 11:14
За 5.00.60 не знам, но 5.00.40 и 5.00.50 вървят супер, лично изпробвано, така че наистина замени си версията и пробвай пак.
nb061962
28.09.2009г., 14:05
Привет :wel на всички мога ли да помоля за BgroutingMap1.7,nb061962@abv.bg.Предварително благодаря.
karaevrensky
28.09.2009г., 22:04
Сигурен ли си че точно тази карта ти трябва?Доста е стара а и рутира ужасно!
dankataj
28.09.2009г., 23:48
Здравейте имам Nokia e55 инсталирах гармин всичко е супер, но когато трябва да напиша номер на улицата место цифри ми излизат букви каквото и да натисна само букви без цифри някои дали може да ми помогне благодаря ви много предварително !!!
Alien vs Predator
29.09.2009г., 09:11
Здравейте имам Nokia e55 инсталирах гармин всичко е супер, но когато трябва да напиша номер на улицата место цифри ми излизат букви каквото и да натисна само букви без цифри някои дали може да ми помогне благодаря ви много предварително !!!
Задържай малко по-дълго клавишите за да излизат цифри, а не букви ;)
tat700
29.09.2009г., 11:35
Задържай малко по-дълго клавишите за да излизат цифри, а не букви ;)
Не е така при този телефон. Има специален бутон за цифрите, т.к. е с 25 бутона за разлика от нормалните където са 12 и той е на най-долния ред втория от ляво на дясно пише (* + sym).
Успех.
nasko80
29.09.2009г., 11:52
Това е нормално. Даже ако си мръднал и на друго място е още по-сигурно, че по-бавно ще ти открие спътници без A-GPS-a
troi4o
29.09.2009г., 12:07
Някой да е имал проблем с търсенето на адреси?
По-точно това, че днес влязох в Where To? -> Addresses и вместо Spell Country, ми излиза само Spell State. Каквото и да напиша, не намира нищо! Пробвах да сложа други карти, но без успех...
dankataj
29.09.2009г., 12:21
Не е така при този телефон. Има специален бутон за цифрите, т.к. е с 25 бутона за разлика от нормалните където са 12 и той е на най-долния ред втория от ляво на дясно пише (* + sym).
Успех.
И с този клавиш (* + sym) нищо не става пак букви излизат само :(
nb061962
29.09.2009г., 12:35
Във версия 5.00.50 има ли го проблема с изтощаването на батерията.И ако го има как да се справим.
---------- Предходен коментар публикуван в 12:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:35 ----------
Може ли някой да ми каже,как става преминаването от една карта на друга.Предварително благодаря.
butu2266
29.09.2009г., 12:48
И с този клавиш (* + sym) нищо не става пак букви излизат само :(Виж тук http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=10841, но отговорите няма да помогнат.Просто трябва да се изчака за по нова версия на ГАРМИН съвместима с този телефон. nb061962 (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=18757) настройката за разхода на батерията се прави еднократно така /Tools/Settings/System/Launch background service-правиш на Enabled и излизаш от програмата.След това стартираш отново и правиш на Disabled, това е.За избор на карта Tools/Manage My Data/MapSets/MapSource-и слагаш отметка на картата с която искаш да работиш.
troi4o
29.09.2009г., 12:49
Оправянето на проблема с батерията става по следния начин:
В Tools -> Settings -> System задаваш Enabled на Launch backrground service. Излизаш от програмата и пак я пускаш. Отиваш пак на същото място и задаваш Disabled. При следващото пускане на програмата, процесът, който товари батерията, вече не е активен.
Преминаването на друга карта става като:
В Tools -> Manage My Data -> Map Sets натиснеш на бутона Manage, след което поставяш отметка на картата, която искаш да ползваш. Препоръчително е да има отметка само на една карта, за да не става объркване.
nb061962
29.09.2009г., 13:33
Благодаря много за съвета.
---------- Предходен коментар публикуван в 13:05 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:33 ----------
С коя карта се ротира най-добре от този модел Bgroutingmap? Телефона ми е Nokia 5800. А версията на гармина 5.00.50.
sa6ko21
29.09.2009г., 17:20
Някой ще може ли да ми предостави бензиностанций за Европа ? Благодаря Предварително !!
Как точно се запазваха My Location , като се преминава на по нова версия примерно 5.50 на 5.60? Май беше някоя папка от Е:Private
nb061962
29.09.2009г., 22:34
На базовата карта прави ли се UNL файл.
butu2266
29.09.2009г., 23:02
Не се прави.
nb061962
29.09.2009г., 23:09
Благодаря ви много.
nb061962
30.09.2009г., 06:49
Може ли да ми обясни някой как се тярсят улици в даден град .Трябва ли да си в самия град.И може ли да се търся ако си извън него.Използвам тия два вида карти.
Bgroutingmap_v.1.70 Cyr и OFRM Geotrade v4.80 по отделно разбира се.Ще съм ви благодарен много.
jgadjev
30.09.2009г., 08:37
Колегата е описал подробно на български: http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=41825&postcount=1
Няма значение къде си, важно е на картата да има съответните градове, улици и номера които търсиш.
А тук е обяснено за 4.8 ако ползваш програмата на английски: http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=39193&postcount=3120
metoditz
30.09.2009г., 11:37
Здравейте. Имам нужда от малко помощ при настройките на гармина. В Routing->Avoidance Setup кои неща да отметна трака, че програмата да ме прекара най-бързо по що годе хубав път. И според вас коя настройка е по-добра - по-късо разстояние или по-бързо? Аз в София например устнаових от 2-3 ползвания, че по-късо разстояние е по-добре защото иначе в пиков час с настойка по-бързо ме прекарва през големите задръстени булеварди.
dankataj
30.09.2009г., 21:22
Прочети правилата на форума!!! :hei
(http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)
karaevrensky
01.10.2009г., 18:46
Според мен няма никакво значение дали ще му зададеш настройки за по-бързо или за най-кратко.В Бургас специално и в двата случая избира един и същ маршрут при условие че има и по-кратки пътиша до крайната цел.За София не знам дали така,знам само че винаги ме води перфектно и без да познавам София ме паркира пред целта.
nickname321
02.10.2009г., 08:46
Някой знае ли дали може да се изкара по време на навигацията оставащото разстояние...малко ме дразни че не ми показва колко ми остава (Ndrive си показва),вместо това някво тъпо поне според мен предполагаемо време на пристигане :)
Alien vs Predator
02.10.2009г., 09:19
Това тъпо предполагаемо време е доста точно понякога, за разстояние Благоевград - Варна което е около 600 км ми показа времето +- 10 минути ;)
krokodil
02.10.2009г., 11:35
То си е винаги точно, все пак става въпрос за елментарни сметки на база оставащо разстояние и усреднена скорост от началото на маршрута. Евентуална "неточност" може да се получи единствено ако през първата половина на маршрута си се движил примерно с 80км/ч , а след това изведнъж решиш да вдигнеш на 150. Тогава естествено започва постепенна плавна промяна на крайното време на пристигане.
nickname321
02.10.2009г., 21:47
Както и да е,за някои е полезно за други не,аз предпочитам да знам колко ми остава в километри отколкото във време,секи с вкуса си :) та има ли как да се изкарат оставащите км,аз "чувърках" доста но не откривам,от друга страна ми се вижда нелепо да няма катака функция,по-скоро аз съм тъп и не я намирам :)
Влизаш в route details и гледаш.
nickname321
03.10.2009г., 08:51
Е аз имах предвид да излиза постоянно отпред,като в Ndrive,ако няма такава функция живи здрави,просто ми се виждаще невъзмовно да няма и търсех причината в мен :)
defender359
03.10.2009г., 10:35
Здравеите пратете някои карта на Velizar76@abv.bg ,че нещо ми по-остаря картата да е на кирилица, мерси.
boruna82
03.10.2009г., 10:42
Здравеите пратете някои карта на Velizar76@abv.bg че нещо ми по -остаря картата да е на кирилица. мерси
Колега объркал си темата,заявки за карти се правят тук: http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9381
Заявки за бг карти не се приемат.
Ако ти трябва бг карта виж тук:
http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?f=111
Успех.2thumbsup
nb061962
03.10.2009г., 13:14
Защо когато навигирам маркера ми излиза извън очертанията на линията особенно когато завивам на по остри завой.Трябва ли да се направят някакви настройки по програмата.
georgi44
03.10.2009г., 13:36
Влез в Tools/seting/map /show location-трябва да бъде отметнато On roads
nb061962
03.10.2009г., 13:45
Благодаря но отметката е точно тази която си посочил.
boruna82
03.10.2009г., 13:52
Благодаря но отметката е точно тази която си посочил.
Колега щом са ти настроиките явно проблема е в гпс сигнала.Когато е слаб сигнала при рутиране превозното средство излиза от пътя,това е заради по-неточното позициониране при слаб сигнал. 2thumbsup
nb061962
03.10.2009г., 14:01
Благодаря ви много за иформацията.
nb061962
03.10.2009г., 18:18
Защо при навигация ми загрява телефона-nokia 5800.Има ли начин да се оправи или нов.
iPmart
03.10.2009г., 18:21
Защото GPS модула изразходва много енергия, която се преобразува в топлина.
С други думи нищо му няма на телефона.
nb061962
03.10.2009г., 18:26
Благодаря за отговора.
Естествено зависи колко ти загрява.Нали успяваш да го държиш в ръцете?В смисъл не пари.
apolon
04.10.2009г., 22:29
Здравейте !...
Имам Nokia N73 с инсталиран GarminMobileXT 50.00.50 и използвам карта на Geotrade 4.8.Програмата си върви перфектно и навигира идеално но,...след няколко минути работа,като че ли губи комюникация с GPS-са и "заспива",т.е. скоростта остава постоянна,движението по картата спира,индикатора за сигнала от GPS-са показва 4-5 чертички.Проблема се оправя след като рестартирам GPS-чито или Garmin-а ,но след време (може да е и 30-на минути),отново се появява.
Пробвах със Sygic,като си мислех,че проблема е в Garmina ама нейсе...:grr...при него направо по някое време си изписва,че липсва блутут ГПС-а и дава препоръка да си проверя хардуерните настройки..... Интересното е,че когато използвам някое java приложение от типа на MapNav или Velox,въпросния проблем не се появява.Софтуера на телефона е оригиналния (не знам коя версия е но мога да проверя).Май единственото,което не съм пробвал е смяна на софта с по-нов,но при положение,че не е ясно дали проблема произлиза от по-старата му версия....не виждам смисъл.
Предварително благодаря за помоща !....
Имам удоволствието да Ви представя последния ъпдейт на BG speedcam.
Разархивирате и копирай/постави в папка Garmin/POI.
Не забравяйте преди да поставите новите камерки да изтриете старите!!!
boruna82
05.10.2009г., 20:22
Това ще се пробва още утре,благодаря за ъпдеита.:brf
jgadjev
05.10.2009г., 22:36
Здравейте !...
Имам Nokia N73 с инсталиран GarminMobileXT 50.00.50 и използвам карта на Geotrade 4.8.Програмата си върви перфектно и навигира идеално но,...след няколко минути работа,като че ли губи комюникация с GPS-са и "заспива",т.е. скоростта остава постоянна,движението по картата спира,индикатора за сигнала от GPS-са показва 4-5 чертички.Проблема се оправя след като рестартирам GPS-чито или Garmin-а ,но след време (може да е и 30-на минути),отново се появява.
Пробвах със Sygic,като си мислех,че проблема е в Garmina ама нейсе...:grr...при него направо по някое време си изписва,че липсва блутут ГПС-а и дава препоръка да си проверя хардуерните настройки..... Интересното е,че когато използвам някое java приложение от типа на MapNav или Velox,въпросния проблем не се появява.Софтуера на телефона е оригиналния (не знам коя версия е но мога да проверя).Май единственото,което не съм пробвал е смяна на софта с по-нов,но при положение,че не е ясно дали проблема произлиза от по-старата му версия....не виждам смисъл.
Предварително благодаря за помоща !....
Ако софта ти е стар, пробвай да го ъпдейтнеш. Наскоро направих тази процедура и Garmin 50.00.50 определено ми работи по-добре и по-гладко. Може би новите версии на програмата са "напаснати" за новите софтове на телефоните. Само преди това си направи бекъпче на телефоните и други ценни данни.
decayed
06.10.2009г., 00:13
Извинявам се че тука пиша по тази тема ама ми е наложащо.
Имам нокиа 6630 ама не си знам кода за заключване как мога да ресетна или да го разбера.Четох из форумите тука ама нишо не става попринцип заводския код е 12345?Извинявам се още един път че тук пиша.
valyo77
06.10.2009г., 06:10
Има ли някъде инфо за новите камери които са добавени.
buzanka
06.10.2009г., 17:00
Здравейте, имам следния проблем:направих всичко както е описано по инсталацията на Garmin XT, но не иска да се свърже със сателита и пише "no map".Телефона е Nokia 5800 и е купуван от Италия.Не е кодиран, но при стартиране излиза логото на TIM-италиански оператор.Дали това създава някакъв проблем или ........много ще съм благодарен ако някой помогне:tnx
jgadjev
06.10.2009г., 17:23
При първо стартиране винаги пише no map докато хване сателити. След като улови сигнал се появява картата. Стига да си сложил такава..
Пробвай на възможно по-открито място, остави тела на стойка или някаква поставка /да не е в ръка/ и изчакай повечко. Понякога, при първо стартиране без подпомогнат GPS може и 10-15 мин да се чака. Ако и така не стане, ще търсим друго.
Ето инфо за новите камери който са добавени 0.53
vdwind
07.10.2009г., 11:51
Здравейте, имам следния проблем:направих всичко както е описано по инсталацията на Garmin XT, но не иска да се свърже със сателита и пише "no map".Телефона е Nokia 5800 и е купуван от Италия.Не е кодиран, но при стартиране излиза логото на TIM-италиански оператор.Дали това създава някакъв проблем или ........много ще съм благодарен ако някой помогне:tnx
Като инсталираш всичко (освен програмата + unl файл, трябва да имаш и img + unl за карта, т.е. трябва да имаш 2 unl файла) , рестартирай телефона, обикновено това много помага. Излез навън (не на терасата), пусни програмата и изчакай около минута, обикновено за това време намира 4 спътника без проблем. Веднага се появява карта с текущата ти позиция на нея. Или ако искаш задай адрес, докато въведеш адреса, програмата ще си е намерила вече спътниците.
Alien vs Predator
07.10.2009г., 11:59
Ако е за първи път се съмнявам да се върже за една минута, но иначе идеята ти е добра, така се прави.
vdwind
07.10.2009г., 12:58
Ами на Е71 когато се използва информацията от клетките, намирането на спътниците става за 15-20 сек, а без тази информация отнема около минута и нещо. Понякога като се навреш из уличките в града изгубва спътниковия сигнал, това много не ми харесва, но няма друг начин.
Друг проблем при инсталиране на карта на кирилица е, че не можеш да търсиш контакти в указателя (ако те са ти на латински), трябва постоянно да превключваш езика.
Понеже отскоро сложих тая програма, имам въпрос - на следващия адрес http://www.renault-bg.com/radars/ се намира информация за камерите из градовете, как да накарам програмата да я използва и като наближа камера да ме предупреждава?
Tanya80
07.10.2009г., 14:07
....информация за камерите из градовете, как да накарам програмата да я използва и като наближа камера да ме предупреждава?
Ето тук (http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=45514&postcount=3476) пише:ilove:
zhanpeter
07.10.2009г., 14:40
Ето тук (http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=45514&postcount=3476) пише:ilove:
Файлът, който е дал колегата pstoichev е около два пъти по-малък от този на сайта на рено клуб Б-я. Някой знае ли защо е така. Еднакво пълни ли са двата файла?
buzanka
07.10.2009г., 15:29
Много благодарско за идеята да излеза на открито и да бъда по-търпелив.Свързах се успешно.:funz
Tanya80
07.10.2009г., 16:19
Излизането на открито бих го изказала по-иначе - За бързо позициониране е нужно да виждаш колкото се може по голяма част от хоризонта. Витоша в София не я броя за хоризонт. Над главите ни има 1-2 спътника. Останалите са различно високо (от наша гледна точка) над хоризонта. За позициониране системата се нуждае от 4 с добър сигнал. При експериментите ми с Нокиа 5800 (без GPRS асистиране) установих, че при 1/3 (120 град. от 360) от видим далечен хоризонт (без сгради на 500-1000 метра), позиционирането е под 1 минута.
Колко и какви спътници са хванати с Nokia 5800 се вижда с приложението Location: GPS data - Position - Options -Satelite Status (с Chg. View виждате спътниците по номера с нивото на сигнала за всеки или по позицията им в небесната полусфера)
vdwind
07.10.2009г., 18:28
Е то явно затова аз ги ловя толкова лесно във Варна, все пак на морето хоризонта си е хоризонт :))))) Между другото лови и в стаята до прозореца, дори няма нужда да излизам на терасата, ама все пак сигналът се изгубва по някое време.
Прави впечатление, че свързването от едно и също място по различно време на денонощието отнема различно време, това не мога много да си го обясня, четох че атмосферните условия имали някакво значение, ама чак пък толкова ?!?!?!
valyo77
08.10.2009г., 08:41
Ето инфо за новите камери който са добавени 0.53
Благодаря за бързия отговор.
zhanpeter
08.10.2009г., 09:16
Е то явно затова аз ги ловя толкова лесно във Варна, все пак на морето хоризонта си е хоризонт :))))) Между другото лови и в стаята до прозореца, дори няма нужда да излизам на терасата, ама все пак сигналът се изгубва по някое време.
Прави впечатление, че свързването от едно и също място по различно време на денонощието отнема различно време, това не мога много да си го обясня, четох че атмосферните условия имали някакво значение, ама чак пък толкова ?!?!?!
Не съм особен специалист, но от собствен опит ще ви кажа - имах възможност да изпробвам Гармина на о. Бали. Там братче океан до немай къде, хоризонта заема не 120, а на 250 градуса, но ми търси сателит по 20-30 мин. Винаги се свързва, но бавно. Нямам идея на какво се дължи.
tat700
08.10.2009г., 10:55
Ето Ви и новата BGRoutingmap, още топла:
Актуална версия 2.6, 07-10-2009
В текущата версия има:
- 176 града и курортни селища с детайлни карти,
- 153 града с възможност за търсене по име на улица,
- 38 града с възможност за търсене по номер на улица или номер на блок.
Възможност за търсене по номер на сграда или номер на блок има в Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, София, Силистра, Сливен, Хасково, Шумен.
Новото в тази версия:
Добавени нови градове:
Дулово - улици с имена и обекти.
Първомай - улици с имена и обекти.
Кнежа - улици с имена и обекти.
Благоевград - добавени номера на улици.
Белоградчик - добавени липсващи улици, имена и номера.
Берковица - добавени номера на улици и очертания на сгради, допълнени нови обекти.
с.Баня, Бургаско - улици с имена и номера, очертания на къщи.
с.Тънково, Бургаско - допълнени имена на улици, въведени номера на улици.
Равда - добавени номера на улици, очертания на сгради.
Нова Загора - редактиран центъра на града, добавени очертания на сгради.
с.Динката, с.Калугерово,
с.Лесичово, с.Церово, с.Щърково,
с.Боримечково, с.Памидово (Окръг Пазарджик) - улици с имена и обекти.
Димитровград - добавени нови обекти и част очертания на сгради в част от града.
Каблешково - добавени имена на улици.
Албена - добавени очертания на сгради, допълнени хотели.
гр.Пловдив и гр. София - допълнени адреси.
Нови села само с улици:
Велико Търновско (Стефан Стамболово, Дичин, Водолей).
Силистра - Казимир, Бабук, Ценович, Чернолик, Водно, Поройно, Черник.
Пловдив - Куртово Конаре, ,Дуванлии, Житница, Ново Железаре, Старо Железаре, Паничери, Старосел.
София - Гинци
Alien vs Predator
08.10.2009г., 12:00
Пишеше някъде, че е доста добра и проблемите с рутирането са изчистени напълно.
troi4o
08.10.2009г., 12:27
То хубаво, че е излязла нова версия, но до нея можем да се доберем, само ако си платим. От версия 2.2 насам, няма нито една изтекла в Интернет.
Ma57eR
08.10.2009г., 12:37
Имам елементарно питане и се извинявам предварително, но темата е набъбнала до 350 страници и ...
Картата от първия пост, която пише, че е най-подробната ... тя ли все още е най-подробната или някъде по постовете в темата има линкове и за по-нови?
Edit: Там е за други страни, мен ме интересува карта на България. Там няма нито една тема, докато тук е развита достатъчно, затова и питам, ако има някой, който да ме опъти набързо.
zhanpeter
08.10.2009г., 12:44
Имам елементарно питане и се извинявам предварително, но темата е набъбнала до 350 страници и ...
Картата от първия пост, която пише, че е най-подробната ... тя ли все още е най-подробната или някъде по постовете в темата има линкове и за по-нови?
За карти на България има съвсем отделна тема, както между другото друга за заявки на карти за други страни.
ffoorrii
08.10.2009г., 13:07
някой знае ли дали може да се чартае път, който го няма на картата и ако може как става.
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!
tat700
08.10.2009г., 17:30
Пишеше някъде, че е доста добра и проблемите с рутирането са изчистени напълно.
Абсолютно си прав, още при 2.4 ги оправиха и рутирането е ОК.
А и веднага отстраняват неточности по картата. Лино съм го проверил.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.