Вижте пълната версия : Garmin /проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
Alien vs Predator 08.10.2009г., 18:43 Абсолютно си прав, още при 2.4 ги оправиха и рутирането е ОК.
А и веднага отстраняват неточности по картата. Лино съм го проверил.
Е да ама никъде ги няма в нета още, или купуване или чакане.
ablazhov 09.10.2009г., 10:39 Е аз имах предвид да излиза постоянно отпред,като в Ndrive,ако няма такава функция живи здрави,просто ми се виждаще невъзмовно да няма и търсех причината в мен :)
Няма баце, и аз съм се зверил по менютата и не намерих начин да се изкара тази информация, нито на навигационния екран, нито в трип компютъра.
Трябва наистина да се ходи в Route Details за да видиш колко остава...
Иначе оставащото време наистина подозрително точно показва времето на пристигане: +/- 10-15 минути за 700 км маршрут това лято!
SvetoslavV 10.10.2009г., 12:58 Здравейте.
Инсталирах гармин 5.00.60...всичко си направих по описанието,чертичките отгоре станаха зелени обаче нещо не ми се показва картата.Долу в дясно ми пише "no map" ?!Някой може ли да даде съвет къде съм сгафил: :) Мерси предварително.
georgi44 10.10.2009г., 13:06 Eдна полезна програмка за откриване на Map Id на карти за Гармин
milenski 10.10.2009г., 14:02 Здравейте, някой може ли да ми даде Map ID за карта на България 4.9
georgi44 10.10.2009г., 14:21 Map ID e 5028,използваѝ тулчето от предния пост,точно за това е.
SvetoslavV 10.10.2009г., 14:30 Обхвата като стане зелен веднага ли трябва да се появи картата или трябва да изчакам ? :)
radounwe 10.10.2009г., 14:35 Map ID e 5028,използваѝ тулчето от предния пост,точно за това е.
Map Id-то може да е и 1204, тъй като колегата не е уточнил за коя 4.9 пита. Но ако използва програмката, която си дал малко по-горе, няма да има проблеми.:vn
georgi44 10.10.2009г., 14:35 Ако си я отключил правилно да.Индикатора за сигнала показва, че си свързан със сателитите.За картата има отделен откл. фаѝл.
Позволявам си да Ви предоставя последния ъпдейт на fixedcam-europe092009 и mobilespeedcam-europe092009.
Копирай/Постави в папка Garmin/POI, като преди това не забравяйте да изтриете старите, ако имате качени такива.
Поздрави!!!
aronmen 12.10.2009г., 19:13 Имам следния проблем
Не ми се запазват потребителските настройки в Garmina.Имаше някъде писано за проблема но не го намирам.И при добавяне на редовете в файл GARMIN.MSCR
XCopy("\SDMMC\Garmin\Garmin\*.*","\Garmin",True,True)
Run("\windows\explorer.exe")
RunWait("\SDMMC\Garmin\Apps\WM\Que.exe")
XCopy("\Garmin\*.*","\SDMMC\Garmin\Garmin",True,True)
Kill("\windows\explorer.exe")
[Only registered and activated users can see links]
няма промяна [Only registered and activated users can see links] [Only registered and activated users can see links]
Другото е че когато искам да задам маршрут или да погледна статуса на приемника навигацията забива и ме изхвърля програмата [Only registered and activated users can see links] [Only registered and activated users can see links]
Уреда е Престижо 450 с WinCe 5 ннякой ако може да помогне
redeems 13.10.2009г., 03:41 При мен се получи следното нещо,инсталирах си Гармина (5.00.50),направих му настройки,сложих карта,и всичко работи с изключение на това,че като му напиша да търси град да кажем или нещо друго,започва да рови но не намира каквото и да е било,давам му "отмяна",и излизам отзад в меню със списъка на градовете,улиците,или каквото там съм търсил,та в общи линии трябва да ги броузвам така,което не е болка за умиране но все пак е дразнещо,още повече че пробвам да ги пиша както на кирилица,така и на латиница,точно както са написани в самата карта,нови карти слагах,и все така.Ако някой помогне с акъл - евала.
lutivan 13.10.2009г., 05:30 Здравейте може ли някой да помогне трябват ми карти на холандия и гърция благодаря предварително
vdwind 13.10.2009г., 08:49 При мен се получи следното нещо,инсталирах си Гармина (5.00.50),направих му настройки,сложих карта,и всичко работи с изключение на това,че като му напиша да търси град да кажем или нещо друго,започва да рови но не намира каквото и да е било,давам му "отмяна",и излизам отзад в меню със списъка на градовете,улиците,или каквото там съм търсил,та в общи линии трябва да ги броузвам така,което не е болка за умиране но все пак е дразнещо,още повече че пробвам да ги пиша както на кирилица,така и на латиница,точно както са написани в самата карта,нови карти слагах,и все така.Ако някой помогне с акъл - евала.
Изтегли си латинската карта, която пише LAT и имената на улиците и градовете са на латински, не прави нов UNL файл за нея защото е същия, само качваш LAT, а CYR я триеш. Има някаква несъвместимост между шрифна на въвеждане и програмата Garmin XT, може да пробваш в настройките да избереш Руски в програмата и Руски при въвеждане на смс в телефона и да пробваш така, но според мен не е удобно
---------- Предходен коментар публикуван в 07:47 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 07:49 ----------
Здравейте може ли някой да помогне трябват ми карти на холандия и гърция благодаря предварително
Потърси си тук : [Only registered and activated users can see links]
lutivan 13.10.2009г., 09:12 Благодаря ти за линка пробвах да изтегля 2-3 карти но след изтеглянето ми изписва че картите са повредени моляте за помощ трябват ми карти за холандия и гарция използвам нокиа н73
Ще почерпя
aronmen 13.10.2009г., 09:19 Имам следния проблем
Не ми се запазват потребителските настройки в Garmina.Имаше някъде писано за проблема но не го намирам.И при добавяне на редовете в файл GARMIN.MSCR
XCopy("\SDMMC\Garmin\Garmin\*.*","\Garmin",True,True)
Run("\windows\explorer.exe")
RunWait("\SDMMC\Garmin\Apps\WM\Que.exe")
XCopy("\Garmin\*.*","\SDMMC\Garmin\Garmin",True,True)
Kill("\windows\explorer.exe")
няма промяна [Only registered and activated users can see links] [Only registered and activated users can see links]
Другото е че когато искам да задам маршрут или да погледна статуса на приемника навигацията забива и ме изхвърля програмата [Only registered and activated users can see links] [Only registered and activated users can see links]
Уреда е Престижо 450 с WinCe 5 ннякой ако може да помогне
Проблема го открих-- идва от там че качих БГ.меню--сега да видим как да оправи това забиване.
Alien vs Predator 13.10.2009г., 10:34 Здравейте може ли някой да помогне трябват ми карти на холандия и гърция благодаря предварително
Приятелю, тук се разглеждат проблеми свързани само със самата програма, има тамън други две теми за карти, попитай там ако обичаш.
vdwind 13.10.2009г., 11:31 Благодаря ти за линка пробвах да изтегля 2-3 карти но след изтеглянето ми изписва че картите са повредени моляте за помощ трябват ми карти за холандия и гарция използвам нокиа н73
Ще почерпя
Не става ясно какво точно правиш, как така след изтеглянето???? Искаш да кажеш, че архивите са повредени или ???? Опиши какво точно правиш стъпка по стъпка, малко е вън от темата, но карай.
Дай и линк на това дето го теглиш да видим - ако искаш пиши ми лично съобщение да не спамим темата.
isaev94 13.10.2009г., 20:21 zdr na vsichki moje li da poitam samo na ot kade mojed da si iztegle product key ili nkoi da mi opishe kade moje da go namerq blagodarq predvaritelno
MegatroniC: Писането на кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
vdwind 13.10.2009г., 21:38 За кое ти трябва ключ????
isaev94 14.10.2009г., 00:03 ne ve4e az go namerix ako mi namerite nqkaq realna bg karta 6te sam vi mnogo blagodaren
martinski: Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
boruna82 14.10.2009г., 00:07 ne ve4e az go namerix ako mi namerite nqkaq realna bg karta 6te sam vi mnogo blagodaren
Има цяла тема:
etgecatqa 14.10.2009г., 00:19 Изтеглих си камери в .gpi формат. Копирах ги в папка POI na Garmin. В управление дани-ползвани обекти ми ги показва. Но като влезна в Къде- Екстри- ползвани обекти ми изписва : не загружены дополнителные даные. За информацией обращайтес на [Only registered and activated users can see links] garmin.com/extras. Гармин ми е на руски. Камерите който съм изтеглил са на кирилица. Картата ми е на кирилица. Не мога да разбера къде е проблема.
boruna82 14.10.2009г., 00:38 Изтеглих си камери в .gpi формат. Копирах ги в папка POI na Garmin. В управление дани-ползвани обекти ми ги показва. Но като влезна в Къде- Екстри- ползвани обекти ми изписва : не загружены дополнителные даные. За информацией обращайтес на [Only registered and activated users can see links] garmin.com/extras. Гармин ми е на руски. Камерите който съм изтеглил са на кирилица. Картата ми е на кирилица. Не мога да разбера къде е проблема.
Провери нали са ти разрешени POI:средства/настр-ки/точки сближения/ползоват.обьекть-активировано.
etgecatqa 14.10.2009г., 00:48 Провери нали са ти разрешени POI:средства/настр-ки/точки сближения/ползоват.обьекть-активировано.
Да всички настойки са така. Досега не съм имал този проблем.
djolev 14.10.2009г., 18:50 Здравйете вчера си купих Nokia 5800 XM и си инсталирах Garmin-a но не мога да направя така че да е с вградения GPS се иска да пусна блутуут-a и пак нищо не намира. Бях го направил 1 път да е на вграден но забравих как.
zhanpeter 14.10.2009г., 18:59 Пускаш гармина, тулс..настройки..систем..външен ГПС..и от там му слагаш точктата на "свързан/интегриран" - при мен е на немски и ти превеждам приблизително, но редът е този, ще го намериш.
georgi44 14.10.2009г., 19:02 Виж тази тема,описано е всичко.
djolev 14.10.2009г., 19:14 Пускаш гармина, тулс..настройки..систем..външен ГПС..и от там му слагаш точктата на "свързан/интегриран" - при мен е на немски и ти превеждам приблизително, но редът е този, ще го намериш.
Проблема беше че нямаше това "и от там му слагаш точктата на "свързан/интегриран"". Оправих го този проблем SW. го бях написал с малки букви. но сега излезна нов проблем пише "Can't unlock maps using unit id (ID -то)" след като стартирам garmin качил съм 2 карти на BG и EU
georgi44 14.10.2009г., 19:47 Провери отключващите фаѝлове за картите,може би имаш грешка.Трябва да изглеждат така (името на картата).UNL.За всяка карта по един.
tomovvd 14.10.2009г., 20:06 Момчета, извинявам се предварително, но как се махаше опцията при пускане на програмата на телефон с вграден GPS /Нокиа 5800/, да не косумира интернет трафик за началното позициониране?
Приложения/Място/Локализация/Методи за локализация остави отметка само на Интегриран GPS.
tomovvd 14.10.2009г., 23:05 Мерси.:ilove:
martinski: За да изкажете благодарност или неприязън към даден пост (потребител) използвайте бутона РЕПУТАЦИЯ. Постове с една дума (10х, мерси, благодаря и т.н.) са забранени! Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
plamchoo 15.10.2009г., 03:08 Пичове в момента съм в Румъния или по-точно Caransebes, изтеглил съм си карта за Румъния искам да се прибера, но като му задам маршрут над 100км и не ми го засича казва ми няма такув град, задавам му пътя от тук до Букурещ да речем и няма някви идей ?
zhanpeter 15.10.2009г., 11:31 Да, трябва ти читава карта.
georgian 15.10.2009г., 11:48 Здравейте, ползвам 5530 ХМ с външен GPS Holux GPSlim236, Garmin 5.00.50, BGOffroad Map 4.90 (кирилица), имам следния проблем:
По време на режим "Преглед на карта" или "Навигация" в Portrait режим всичко работи коректно. В момента, в който телефонът премине в Landscape 2/3 от дисплея показва нормално картата, в останалата 1/3 изображението се дублира. Когато програмата работи в Idle режим (без преглед на карта) всичко е нормално. Проблемът съществува само с Garmin, при другите навигационни програми отсъства.
Опитвал съм преинсталация, смяна на картата с по-ниска версия - не решават проблема. Някакви идеи как да се реши това, доста е дразнещо, благодаря предварително!
jgadjev 15.10.2009г., 12:38 Друг колега имаше подобен проблем и казва, че след инсталиране на версия 5.00.60 се е оправил. Виж темата за 5.00.60
georgian 15.10.2009г., 12:42 Точно така се реши проблема, благодаря! 2thumbsup
Ето и последните ъпдейти на 100 Национални обекта/кирилица и латиница/ и bg speedcams/само кирилица/.Копирай/Постави в папка Garmin/POI.
Внимание!
При последните версии на 100 Национални обекта имаше проблем с информационната книжка.Ако някой иска може да пробва и пише дали проблема е решен.
Alien vs Predator 15.10.2009г., 16:53 Не мога да ти дам реп+ още, но поне ще кажа МЕРСИ, винаги ни намираш нови и полезни неща ;)
nb061962 15.10.2009г., 17:32 Като разархивирам 100 национални обекта има 2 файла и двата ли трябва да се копират в poi папката.
boruna82 15.10.2009г., 17:38 Като разархивирам 100 национални обекта има 2 файла и двата ли трябва да се копират в poi папката.
Колега единия фаил е на латиница и е за карти на латиница,другия е на кирилица за карти на кирилица.Слагаш този според картата която имаш.2thumbsup
Копираш само този , който е както картата ти (на CIR или LAT).
nb061962 15.10.2009г., 17:45 А от тия двата архива който са качени по горе кой е по новия 1 или 2.Става въпрос за 100 национални обекта.
Сега да внеса малко яснота...
100 Национални обекта са на Кирилица.
100 nacionalni obekta са на Латиница.
От архивите умишлено не съм премахнал .GPX файловете и иконката.
За Garmin XT трябва само файла .GPI, който се копира в папка Garmin/POI.
.GPX файловете са оригиналните файлове на обектите, които се качват в MapSource и могат да се разглеждат.С програмката POILoader .GPX файловете се инсталират в GPS, а в нашия случай трябва да се инсталират на флашка или карта памет.След инсталацията на сменяемо устройство се получава файл с разширение .GPI, който ни трябва за XT.
Файловете са едни и същи , само едните са на Кирилица, а другите на Латиница.
Карта на Кирилица--->.POI файлове на Кирилица.
Карта на Латиница--->.POI файлове на Латиница.
Надявам се, че внесох яснота.
aronmen 15.10.2009г., 21:31 Някой да знае как става качването на готови тракове [Only registered and activated users can see links] Траковете са готови и се качват през MapSource. Проблема е че MapSource има опция да качи трака директно на вътрешна или на външна памет което си е нормално за нувитата на гармин но аз съм с престижо с допълнително меню и когато MapSource се пробва да качи трака не намира правилната папка и забива.Някой ако знае да каже [Only registered and activated users can see links]
MegatroniC 15.10.2009г., 21:55 Хайде де, някой ще каже ли този ъпдейт на 100-те национални обекта има ли книжка? :)
Ето тук има , но са за карта на КИР.Ако питаш за последния ъпдейт , книжката няма да се покаже в телефона , но в Нувито........
malinmanchev 15.10.2009г., 23:01 как може да се четат описанията на обектите в Garmin mobile XT
rumenbm 15.10.2009г., 23:24 Искам да попитам,дали има програма за анти радар?
Няма как да направиш телефона си (поне не този,който имаш) да работи като радар,камо ли антирадар.
Има програмки в които е заложена информация къде се намират камерите и радарите или такава която може да теглиш информацията за мястото на радарите от интернет.
zdraveite ! opitvam se da isntaliram garmin xt 5.0050 na telefon nokia n96 , pravia vsi4chko po opisanie, no stigam v momenta v koito tribva da ostavia samo a gps-a da raboti ! no prosto ne mi dava takava funkcia iska samo sus bluetooth gps da raboti ili originalno ustroistvo na garmin! ta se chudia kude li gresha! ako nekoi moje da pomaga i prez skype , skype mi e : volof99
sorry za latinicata ama na pc to niama kirilica
martinski: Ами сложи си! Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
А-гпс-а се включва от настройките на телефона.Не знам как е точно при н96- при 5800 е Настройки-Телефон-Настройки приложения-Локализация-Методи локализация-Подпомогнат GPS.
При теб,може би е малко по-различно,но порови из настройките и трябва да го намериш.Ако е без подпомогнат GPS и ако си направил всичко както трябва, трябва да изчакаш повече време на открито ,за да открие първият път.
etgecatqa 16.10.2009г., 00:22 За N96 А-гпс-а се включва от настройки-общи-локализация-методи за локализация-подпомогнат GPS.
emi samo ot tam li?? ne tribva li da se dadat dopulnitlno nasttoriki v garmina koito e instaliran na tela! shtoto taka pisheshe v ukazaniata! no sledvaiki tozi put ne stigam do meniu v koito dam idade da dam garmina da raboti samo s vgradenia gps chip! ili niama smisul ot tova !? moje bi sled kato sum instaliram garmina to avtomati4no shte raboti s podpomognatia gps!
pstoichev ([Only registered and activated users can see links]) Колега, пиши на Кирилица!!!
Това ти е второ предупреждение, при 3...
Прочети правилата. ([Only registered and activated users can see links])
rumenbm 16.10.2009г., 00:51 Няма как да направиш телефона си (поне не този,който имаш) да работи като радар,камо ли антирадар.
Има програмки в които е заложена информация къде се намират камерите и радарите или такава която може да теглиш информацията за мястото на радарите от интернет.
Speed cam 053 ли трябва да си истегля?
boruna82 16.10.2009г., 01:00 Speed cam 053 ли трябва да си истегля?
Да колега Speed cam 053.2thumbsup
rumenbm 16.10.2009г., 01:18 Да колега Speed cam 053.2thumbsup
Благодаря колега!:-)Искам да попитам как действа и само за камери ли е?Как предопреждава и от какво растояние?Благодаря предварително!2thumbsup
boruna82 16.10.2009г., 01:20 Благодаря колега!:-)Искам да попитам как действа и само за камери ли е?Как предопреждава и от какво растояние?Благодаря предварително!2thumbsup
Предупреждава с звуков и визуален сигнал.;)
ivaka256 16.10.2009г., 12:48 Здравейте! Каня се да си взема Nokia , но се колебая между 5800 и 5530 с Bluetooth GPS и искам да попитам има ли някакваи проблеми при използването на Bluetooth GPS. Ако може и да ми препоръчате модели ще съм много благодарен.
По принцип данните са им горе долу еднакви , но поради по яката батерия , вградения GPS и др. везните накланят към 5800.;)
Tanya80 16.10.2009г., 15:46 5530 освен изброените разлики с 5800 има по-малък екран, не е 3G и се продава с 4GB карта (8GB за 5800).
Ако е за GPS - препоръчвам 5800 защото ти е винаги под ръка (това със отделен GPS малко несериозно ми се вижда). Със зарядно 12V (в Plesio е евтино) и в града и на дълъг път батерията е без значение. Без него - 1,5 - 2 часа рутиране и си без ток. Трябва да мислиш и за зарядно за GPS-а ако избереш 5530.
Иначе 5530 е тънък и с по-пипнат SW.
etgecatqa 16.10.2009г., 18:49 emi samo ot tam li?? ne tribva li da se dadat dopulnitlno nasttoriki v garmina koito e instaliran na tela! shtoto taka pisheshe v ukazaniata! no sledvaiki tozi put ne stigam do meniu v koito dam idade da dam garmina da raboti samo s vgradenia gps chip! ili niama smisul ot tova !? moje bi sled kato sum instaliram garmina to avtomati4no shte raboti s podpomognatia gps!
pstoichev ([Only registered and activated users can see links]) Колега, пиши на Кирилица!!!
Това ти е второ предупреждение, при 3...
Прочети правилата. ([Only registered and activated users can see links])
Прочети вниматално 1 стр. Най-вероятно не си направил правилно SW.UNL файла. Ако SW.UNL ти е верен:
Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In)
Това е.
rumenbm 16.10.2009г., 21:32 Привет колеги!Инсталирах си Speed cam 053 на Gdrmin в папка POI,но нещо не действа...От каде идва проблема?
5530 освен изброените разлики с 5800 има по-малък екран, не е 3G и се продава с 4GB карта (8GB за 5800).
Ако е за GPS - препоръчвам 5800 защото ти е винаги под ръка (това със отделен GPS малко несериозно ми се вижда). Със зарядно 12V (в Plesio е евтино) и в града и на дълъг път батерията е без значение. Без него - 1,5 - 2 часа рутиране и си без ток. Трябва да мислиш и за зарядно за GPS-а ако избереш 5530.
Иначе 5530 е тънък и с по-пипнат SW.
Лично предпочитам външните GPS -и с блутут, по чувствителни са и батерията издържа в пъти повече.
Например Е51 с постоянно включен Гармин работи към 10 часа,а външния ГПС към 20-30 часа, срещу 3 часа в 5800 )
sbinev 17.10.2009г., 18:20 Здравейте, колеги. На N78 в кое меню се намира опцията за вкючване и изключване на А-GPS- а. Благодаря.
Ето и последната версия на speedcam на Латиница.
Alien vs Predator 19.10.2009г., 14:22 Интересното е, че файла е набъбнал доста, направо в пъти, на какво ли се дължи?
mitkovulev 19.10.2009г., 20:46 Едно голямо БЛАГОДАРЯ
ablazhov 20.10.2009г., 13:37 Интересното е, че файла е набъбнал доста, направо в пъти, на какво ли се дължи?
Набъбнал е, защото съдържа аудио с предупреждения за точките - вместо стандартния сигнал за предупреждение при наближаване на точка би трябвало да се чуе записан (генериран) глас, който да изрече предупреждението. На Garmin Mobile XT тази опция, мисля, не се поддържа. Само на навигаторните устройства на Garmin става и то на някои по-големи модели, ако не се лъжа.
jgadjev 20.10.2009г., 13:52 Здравейте имам следния проблем.Аз съм с N97 и немога да видя POI обектите в custom POIs.Изписва ми None found.For details,please visit ....Пробвах с Гармин 5.00.50 и 5.00.60 ,но проблема си остава.Ако може някой да помогн ще съм много благодарен.
А имаш ли записан някакъв файл тип .gpi в подпапка POI на папка Garmin? Пробвай с камерите няколко поста по горе и би трябвало да ги видиш.
Alien vs Predator 20.10.2009г., 15:28 Набъбнал е, защото съдържа аудио с предупреждения за точките - вместо стандартния сигнал за предупреждение при наближаване на точка би трябвало да се чуе записан (генериран) глас, който да изрече предупреждението. На Garmin Mobile XT тази опция, мисля, не се поддържа. Само на навигаторните устройства на Garmin става и то на някои по-големи модели, ако не се лъжа.
Да ти кажа предположих, че има няква добавка, но веднага предположих и че няма да става за мобилни телефони.
mkrastev 20.10.2009г., 19:10 jgadjev направил съм всичко както трябва.Копирал съм камерите,сложил съм манастири,100 нац.обекта и всичките са с .gpi формат и картинка към тях.От настройки са разрешени и на камерите съм задал звукова сигнализация.Просто идея си нямам защо е така.С Гармин никога не съм имал проблеми даже съм писал в няколко форума как се инсталира.Винаги ми е вървял перефктно.То и си бачка перефектно,но не виждам в менюто custom POIs камерите,100 нац.обекта и другите.
Как си именувал папката в която си поставил .gpi файловете...?
kotsaka 21.10.2009г., 00:46 КОЛЕГИ от горното описание как се ка4ват карти не мойаь да разбера: "Картите се качват в папка E:/Garmin/ Можете да ги отключите с кейгена от архива които свалихте. В кейгена пишете Card ID (от т.7), а под Select Map Product: избирате картата която ви трябва. Натискате долния бутон Generate и кодът e под Your Map Unlock Code: Kопирате го в Notepad. Записвате файла като GMAPSUPP.UNL (същата процедура както с файла SW.UNL от т.8)
! Ако картата, която желаете да отключите я няма в списъка, изберете <custom mapset> и въведете кода на картата (MapID code). Aко не знаете кода попитайте тук.
! Можете да качвате до 3 карти на телефона си. Първата карта я кръстете - GMAPSUPP.IMG , втората - GMAPSUP2.IMG , третата - GMAPPROM.IMG " това вси4ко е ясно как се прави НО : отклиу4вам картата сейфам под името GMAPSUPP.UNL i posle koe ot dvete ne6ta s edno i su6to ime slagam в папка Е:\GARMIN 6тото се полу4ават 2 фаила единия е картата която сум си дръпнал с име GMAPSUPP.UNL ей тука между тия 2 не6та не мога да разбера врузката каде е някой ако ми обясни 6те сум мн благодарен благодаря !
martinski: Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
---------- Предходен коментар публикуван в 23:12 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:46 ----------
Като инсталираш всичко (освен програмата + unl файл, трябва да имаш и img + unl за карта, т.е. трябва да имаш 2 unl файла) , рестартирай телефона, обикновено това много помага. Излез навън (не на терасата), пусни програмата и изчакай около минута, обикновено за това време намира 4 спътника без проблем. Веднага се появява карта с текущата ти позиция на нея. Или ако искаш задай адрес, докато въведеш адреса, програмата ще си е намерила вече спътниците.
ей тези двата фаила ги имам ама кой каде да сложа в Е:/гармин...????
Картите и ключетата се слагат в E/Garmin.
От това по елементарно няма как да се обясни.
Ако искаш да ти помогна обадисе на скайп butu2266.
mkrastev 21.10.2009г., 10:14 pstoichev папката съм я именувал Poi.:ilove:
Папката е именувай POI разрови опциите на Гармин и виж дали си разрешил камерките и т.н.
mkrastev 21.10.2009г., 13:57 pstoichev така съм я именувал и камерите съм ги разрешил.От форматиране няма смисъл,защото е на чиста инсталация на чисто нов телефон.
Единственото, което ти остава е да пробваш с различни версии...
kotsaka 21.10.2009г., 15:12 Картите и ключетата се слагат в E/Garmin.
От това по елементарно няма как да се обясни.
то е ясно обяснено но трябва да се саобрази, че единия фаил има разширени .UNL а другия е .IMG и да са с еднакви имена всяка карта(.ИМГ) си има същтото име само че за ключ се прави .УНЛ открих си грешката штото с ПЦ-та съм наясно и се светнах е малко кусно но ми е за сефте тоя симбиан:))) програмката си тръгна няма проблем но без да хаквам тела или да подписвам или сертификат да си правя:):okappa
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
boruna82 21.10.2009г., 15:16 то е ясно обяснено но трябва да се саобрази че единия фаил има разширени .UNL а другия е .IMG и да са с еднакви имена всяка карта(.ИМГ) си има същтото име само че за ключ се прави .УНЛ открих си грешката штото с ПЦ-та съм наясно и се светнах е малко кусно но ми е за сефте тоя симбиан:))) програмката си тръгна няма проблем но без да хаквам тела или да подписвам или сертификат да си правя:):okappa
За да инсталираш гармин не е нужно да ти е хакнат телефона,нито да сертифицираш.2thumbsup
nenich78 21.10.2009г., 16:27 Kъде точно да РАЗРОВЯ?
---------- Предходен коментар публикуван в 15:25 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:27 ----------
Къде точно трябва да се разрови? За да се разрешат камерите?
boruna82 21.10.2009г., 16:37 Kъде точно да РАЗРОВЯ?
---------- Предходен коментар публикуван в 15:25 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:27 ----------
Къде точно трябва да се разрови? За да се разрешат камерите?
Пробваи така:tools/settings/prximity points/custom poi sets и garmin safety cameras трябва да са ти на enabled.2thumbsup
Моля ви кажете как да си запазя в Garmin - My Location (или сейфаните от мен места на картата), преди да си сложа нов Firmware? И нова версия на Garmin ? Сега съм с 5.05
rumenbm 21.10.2009г., 23:59 Моля някои да даде работещ линк 053 за камерите!
jgadjev 22.10.2009г., 00:04 Моля ви кажете как да си запазя в Garmin - My Location (или сейфаните от мен места на картата), преди да си сложа нов Firmware? И нова версия на Garmin ? Сега съм с 5.05
Единия вариант - оригинален текст копиран от инструкциите в сайта на Garmin [Only registered and activated users can see links] и машинен превод тук [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
А другия вариант е чрез MapSource на компа. Ако имаш инсталирана просто прехвърляш точки и всичко запаметено, запаметяваш в MapSource файл и после ги връщаш на телефона.
rumenbm 22.10.2009г., 00:24 Става въпрос за Speed cam:vn
jgadjev 22.10.2009г., 00:41 Колегата ги е дал на прикачени файлове и си работят нормално, но в момента нещо скороста е много ниска. Има проблем някъде по нета. Пробвай по късно.
Alien vs Predator 22.10.2009г., 15:12 Не мисля, че това има значение дали ще се виждат ПОЙ, така че остави си го на картата памет. По вероятното е да не си ги разрешил от настройките на програмата.
mkrastev 22.10.2009г., 19:59 Разрешил съм ги.Даже на камерите съм им задал звуков сигнал.Знам как се прави.Ползвам Гармин от версия 4.10.40 и никога не съм имал такъв проблем.:ipma
Alien vs Predator 23.10.2009г., 10:07 Ами хубаво е да пробваш да форматираш, да преинсталираш на ново, или пробвай друга версия - ти кои камери си качил между другото?
Milencho 23.10.2009г., 11:36 Как качваш точките в poi папката ?Файла като се разархивира и е в папка извади от папката само файла и го слжи в poi папката на програмата.
nenich78 23.10.2009г., 12:20 Пробваи така:tools/settings/prximity points/custom poi sets и garmin safety cameras трябва да са ти на enabled.2thumbsup
Да видях го и ги активирах :vn
Уау, за хард диск на комп ли говориш, или за карта памет...
Хм, много инересно да не би да си имал някакъв проблем с картата.
zhanpeter 23.10.2009г., 14:18 Оправих се.Инсталирах Гармин на hard диска 32GB и всички POI се появиха.:ipma
Къде ги виждаш тези пои-та? Аз търсих по менютата и не можах да видя от къде могат да се виждат.
jgadjev 23.10.2009г., 16:21 Where to?-> Extras
etgecatqa 23.10.2009г., 17:09 Оправих се.Инсталирах Гармин на hard диска 32GB и всички POI се появиха.:ipma
И аз имах същия проблем с POI за gsm N96. След като инсталирах Гармин във вътрешната памет на gsm всичко се оправи.
predatora 24.10.2009г., 18:50 Защо като пусна Garmin Mobile XT и после влезна в галерията имам записани икони от Garmin Mobile XT?
Няма начин да нямаш.Все пак Гармин е с интерфейс...
Ето малко ъпдейтчета от мен:
Здр predatora премахни папката help и няма да ти излиза нищо ,така или иначе тука получаваш всякъква помощ за Гармин няма да имаш нужда от нея .
kotsaka 24.10.2009г., 22:05 каде бе6е обединяването на картите.
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
milen71 24.10.2009г., 23:30 Здравейте и от мен.Инсталирах Версия 5.00.50 Препоръчителна за Nokia N97 и Nokia 5800XM.Притежавам Нокиа н97.Пробвах да инсталирам програмата на телефона,до тук добре,имам я на тела,но от там нататък нищо не става .Бихте ли дали подробно обяснение за инсталиране на Nokia N97 за тази версия,както сте описали това за предната версия.Имам тела от 3 дни и съм много зле със софтуерните приложения.Благодаря предварително.И още нещо при стартирането на програмата ми иска някакъв продукт кей ???? и то от 8 цифри.Как да го разбера ?
Колега, изпълняваш инструкциите от 1 стр. пост 1 и всичко ще е супер.:nvg
milen71 25.10.2009г., 07:53 8.1. Отваряте garmin_kgen.exe и в полето Еnter your Unit ID here: въвеждате кода от програмата (т.7).
Този файл не го намирам в телефона си.
8. Излизате от приложението и трябва да си направите файл SW.UNL
Това също е непонятно за мен-линка с видеоурока не е валиден
Ако е възможно направете видео с инсталацията на програмата на nokia n97 ,така всеки би го разбрал.Може би за вас въпросите ми са смешни,но се поставете на мястото на 90процента от българите с не до там богати познания, като вашите например.
Генератора се стартира на компютъра.
nickname321 25.10.2009г., 09:38 Колеги,POI точките които не са "custom" каде точно са вградени,забелязвам че която и карта да сложа (било то и обща на европа),те са едни и същи?
milen71 25.10.2009г., 11:22 11. Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS).
На мен не ми дава избор да настроя тази опция-Винаги ми дава,че блутут не е включен.С други думи как да го накарам да работи на (Built In),а не с Bluetooth ????
Провери си отменката на място. методи локализация, интегриран GPS и гледаи само то да ти е включен иначе ти взима пари . А и още нещо ако не ти е активирана програмата SW.UNL ,ако имаш невалиден сериал неможеш да ползваш вградения GPS .
bn1981 25.10.2009г., 11:56 В сайта на Garmi,защо няма Ver. 5.00.60? а само Ver. 5.00.50 си е най-новата.
И задължително ли е да инсталирам тези допълнителни файлове къмVer. 5.00.50 --- 4. Свалете допълнителните файлове и инсталирайте:
В допълнителните файлове се съдържа Хелп на 20 езика (без български) и гласове 21 езика. Реално ти трябва само български глас - Bulgarian__.vpm
milen71 25.10.2009г., 12:59 Провери си отменката на място. методи локализация, интегриран GPS и гледаи само то да ти е включен иначе ти взима пари . А и още нещо ако не ти е активирана програмата SW.UNL ,ако имаш невалиден сериал неможеш да ползваш вградения GPS .
Ако и обясниш подробно това от менюто на тела ли е или от менюто на програмата.....?
SW.UNL-това нали беше файл само.?Каква е тази програма и от къде да си я активирам?
Значи от менюто на телефона :1.меню, 2. Прилож., 3.Място, 4.Локализация,
5.Методи за локализация,
1.Подпомогнат GPS
2.Интегриран GPS
3.Bluetooth GPS
4.В завис. от мрежа
махаш всички отменки с изключение на интегриран GPS
ако си инсталирал програмата правилно и активирал би трябвало да е от това ,но във всички случаи трябва да си го оправиш това ,надявам се че съм ти помогнал ,по предните страници пише всичко .
zhanpeter 26.10.2009г., 13:36 Колеги, от къде точно се пуска хелпа на програмата, имам папка Help в директорията, а не мога да намеря от къде да стартирам помощта.
Oт главнато меню , горе в дясно питанката , но няма да ти се отвори нищо.
И на Английски ли не се отваря ?
Да , изписва ,че не намира файла.На по старите версии(41080 , 50000) нямаше проблем , но с тези последните е така.
zhanpeter 26.10.2009г., 14:11 Oт главнато меню , горе в дясно питанката , но няма да ти се отвори нищо.
С Нокия 5800 и Гармин 5.00.60 настроен на немски съм. При мен хелпа се отвори и май е доста богат, въпреки че с този форум не може да се мери.
Подтикнат от следващите постове, настроих на английски и пак пробвах - работи безотказно. Не съм настройвал нищо по-специално, не знам защо при някои не работи.
Говорех за версии до 5.00.50 , 5.00.60 не съм я пробвал.
Сега пробвах и при мен не се отваря.Garmin 5.00.50.
Нищо ново не може да ни информира, ще го прежалим.
denzall 26.10.2009г., 14:41 Здравейте! Имам проблем с инсталирането на Гармин-а значи правя всичко както е до 6 точка стартирам програмата и няколко пъти давам на I Agree, след това ми изкарва да си избера език първия от които е Английски и като вече е избран натискам "Next" и нищо не става.
Ghostel 26.10.2009г., 16:24 Здравейте,
Имам следния проблем с Nuvi 1340.
В паметта му има 3 карти: gmapbmap.img; gmaptz.img и gmapprom.img, която е
CN Europe NT 2010
Опитвам да сложа българската като gmapsupp.img, но не я вижда.
Като махна gmapprom.img и прекръстя българската с това име, всичко е наред,
но искам да ги има и европейската и нашата. Имате ли идеи какво име трябва да сложа.
Благодаря!!
За да ви показва Help-а, сложете тази папка в E:/ Garmin
:ipbest
milen71 26.10.2009г., 20:29 Е явно Аз съм най-тъпият потребител в този форум ,след като само аз не пдзкарах програмата на телефона си.Продължавам да изисквам от модераторите или админите-Моля Ви ,направете видео как точно се качва програмата на нокия Н97.Ако и докато правите видеото обяснявате и на чист разбираем български език кое и как може да объркаме-цена няма да има файла.Уж всичко правя от първа страница,но само пускам програмата и до там-нито зарежда карта,нито нищо.Повярвайте ми много са като мен,незнаещи,но много малко си го признават.
Здравейте,
Имам следния проблем с Nuvi 1340.
В паметта му има 3 карти: gmapbmap.img; gmaptz.img и gmapprom.img, която е
CN Europe NT 2010
Опитвам да сложа българската като gmapsupp.img, но не я вижда.
Като махна gmapprom.img и прекръстя българската с това име, всичко е наред,
но искам да ги има и европейската и нашата. Имате ли идеи какво име трябва да сложа.
Благодаря!!
Вев вътрешната памет :
gmapprom
gmapprom1
gmapsupp
gmapoem (не се изключва от менюто)
На SD картата:
gmapsupp
Е явно Аз съм най-тъпият потребител в този форум ,след като само аз не пдзкарах програмата на телефона си.Продължавам да изисквам от модераторите или админите-Моля Ви ,направете видео как точно се качва програмата на нокия Н97.Ако и докато правите видеото обяснявате и на чист разбираем български език кое и как може да объркаме-цена няма да има файла.Уж всичко правя от първа страница,но само пускам програмата и до там-нито зарежда карта,нито нищо.Повярвайте ми много са като мен,незнаещи,но много малко си го признават.
Колега, до като не направиш хард рест+ формат на картата и инсталиране наново на Garmin, няма да се справиш.
За да ви показва Help-а, сложете тази папка в E:/ Garmin
:ipbest
Да с това вече се показва , реп+.
MarinP 26.10.2009г., 23:32 Здравейте, имам следното питане. Ако инсталираните карти са на кирилица, трябва ли и POI-айловете (в случая камерите), които качвам да са на кирилица?
Да и те трябва да са на кирилица.
dean666 28.10.2009г., 19:32 Е добре защо немога да си активирам тела в режим прехвърляне на данни, пише че картата памет се използва от друго приложение, а съм ги затворил всички, дали става да инсталирам гармина в режил pc suite, с нокиа н82 съм.
Имаш някое скрито приложение (нещо като FSCaller или Car.Pack) , затвори го с KillMe или JbakTaskMan.;)
dean666 28.10.2009г., 23:09 с jbak taskman няма абсолютно никакво приложение.
А настроил ли си го да ти показва скритите?
dean666 28.10.2009г., 23:56 вече го настроих, но ако ги прекъсна всичките да не ми се повредят някакви приложения_
pstoichev ([Only registered and activated users can see links])Прочети правилата. ([Only registered and activated users can see links])
zhanpeter 29.10.2009г., 11:18 Имаш някое скрито приложение (нещо като FSCaller или Car.Pack) , затвори го с KillMe или JbakTaskMan.;)
С Нокия 5800 съм. Искам да ви питам, KillMe и JbakTaskMan функции на телефона ли са, или са приложения, които трябва да се инсталират допълнително за да се виждат работещите процеси. /Извинете, че не е съвсем по темата, ако трябва преместете въпроса/
Milencho 29.10.2009г., 11:27 Приложения ,които се инсталират допълнително.
MarinP 29.10.2009г., 15:24 Излязла е Геотрейд 5.00!!!
Знаем, знаем още вчера на обяд беше качена в форума...2thumbsup
Ако не можеш да ги видиш погледни последните 2 точки от Нашите правила. ([Only registered and activated users can see links]) ([Only registered and activated users can see links])
zhanpeter 29.10.2009г., 15:45 Излязла е Геотрейд 5.00!!!
Ама верно ли бе? Та тя още от вчера вече си е там, където и е мястото, в бг-карти, благодарение на pstoichev.
nasko80 29.10.2009г., 16:12 А с другата БГ, кво се случва?? Нещо ни изчезна от полезрението? Сигурно вече е версия 3.00??
Трудно, много трудно!!!
Петърчо се е увлякъл доста, по това да си пази картата, той само това може да прави.:D
Дет се казва и той не я ползва и на кучетата я не дава...
Има ли нещо ново знаете, че вие сте първите които ще разберете.:lol
Другото е, че почти никой не я купува, та затова и трудно се намира...
Много малко хора я имат, и те са от тези които му изпращат тракове.:D:D:D
MarinP 29.10.2009г., 16:26 Знам правилата...и просто ще си изчакам времето...ама как искате да видя че е качена (именно заради правилата). Това му се казва параграф 22.
Споко, бе човек! Нарочно го пиша, знам, че си наясно с правилата!
Искам другите след теб да не задават такива въпроси!2thumbsup
MarinP 29.10.2009г., 16:39 Напълно си прав за излишно повтарящите се въпроси...пък и аз не съм искал да да се заяждам и ако така е прозвучало се извинявам. Иначе форума е без грешка. Спецално тази тема съм я изчел цялата и засега не се оплаквам от мойто Гарминче- .40 и карта 4.80. Сега ще изчакам за по-новата карта.
вече го настроих, но ако ги прекъсна всичките да не ми се повредят някакви приложения_
pstoichev ([Only registered and activated users can see links])Прочети правилата. ([Only registered and activated users can see links])
Не всичките , само тези които ти си инсталирал , написах ти по напред от кои може да е проблема , ако ги имаш инсталирани де.
rumenbm 29.10.2009г., 20:10 Искам да помоля за работещ линк за Speed cam 53....
rumenbm 29.10.2009г., 20:38 Ето заповядай-
Благодаря за бързият отговор...Надявам се да работят и да е последната версия...:wel
Работят и са последната версия , можеш да ги пробваш на симулатор още сега вкъщи.
rumenbm 29.10.2009г., 21:19 Работят и са последната версия , можеш да ги пробваш на симулатор още сега вкъщи.
Как мога да го пробвам в къщи?Помогни малко-:)Качих го,но не ми показва камерите...
Най-напред от настройки на Гармин ги активирай , ако не си.След това се върни в главното меню Where to?/POI и от там вече може да ги видиш на картата или да симулираш маршрут до тях.За симулация изключи преди това GPS-a.
Няколко хиляди точки от Бг,разделени по категории.
Разширението е GPX,качват се с POI Loader и се превръщат в GPI,като се слагат в папка POI,в директорията на Гармин.
todorakiggg 30.10.2009г., 10:14 Може ли да се ползват на устройства, които нямат кирилица?
Не се ли препокриват с тези, които вече ги има в картата (най - новата версия на OFRM) или са допълнение?
MarinP 30.10.2009г., 11:15 Имам следния въпрос - относно ъпдейта на Гармина с версия 5.00.50 описан в официалната им страница, трябва ли да създам нов sw.unl файл или да си оставя стария и да действам само според описаните там стъпки ?
zhanpeter 30.10.2009г., 11:17 Здравейте, с Нокия 5800 и Гармин 5.00.60 съм. Имам следния проблем. Когато към телефона е включено блутут-хендсфри слушалка (на екранчето е икона слушалки) всичко работи нормално, като чувам указания "завий ......" в слушалката. Когато телефона е включен към блутут-хендсфри на кола (на екранчето е икона количка) указанията не се чуват никъде, нито през говорителите на колата, нито през говорителя на телефона. Самото хендфри на колата работи норамлно, разговорите се чуват нормално. Някой имам ли идея от какво е, евентуално къде трябва нещо да се промени в настройките. Мерси!
Може ли да се ползват на устройства, които нямат кирилица?
Не се ли препокриват с тези, които вече ги има в картата (най - новата версия на OFRM) или са допълнение?
Могат да се разгледат с Mapsource , и да се видят разликите с тези вградени в картата.
zhanpeter 30.10.2009г., 11:19 Имам следния въпрос - относно ъпдейта на Гармина с версия 5.00.50 описан в официалната им страница, трябва ли да създам нов sw.unl файл или да си оставя стария и да действам само според описаните там стъпки ?
Старият си е валиден, не го пипай. Но си го запази някъде, ако евентуално ти се загуби си го качи същия в папка гармин. Макар че при ъпгрейд не се губи нищо.
MarinP 30.10.2009г., 11:26 Благодаря за бързото пояснение.
Navigator 31.10.2009г., 11:15 Здравейте,имам следния въпрос.Мога ли да кача гармин на Нокия 6210 навигатор,само с блутут от лаптопа?Тоест нямам УСБ кабел.Предварително благодаря за отговора.
boruna82 31.10.2009г., 11:35 Здравейте,имам следния въпрос.Мога ли да кача гармин на Нокия 6210 навигатор,само с блутут от лаптопа?Тоест нямам УСБ кабел.Предварително благодаря за отговора.
С блутут не може,но можеш с четец за карти.2thumbsup
Здравей,
Можеш разбира се, но инсталацията става доста сложна.
1.Разархивираш .ехе на Garmin/десен бутон разархивирай в.../
2.От разархивираната папка трябва прехвърлиш файловете 5 на брой/4 папки и едно .sis/ в картата ти памет на телефона.Тук идва врътката как ще се прехвърлят...ако телефона ти поддържа .zip, зипваш файл по файл и прехвърляш в телефона/карта памет/ и след това ги разархивираш...
3.Старираш .sis файла и инсталираш.
4.Следваш инструкциите от 1 страница за ключовете,картите,гласовете и т.н.
Navigator 31.10.2009г., 17:28 Ами да имам зип,сега я тегля и ще пиша какво е станало.Благодаря за отговорите.
Ами вече цял ден се мъча,успях да синхронизирам нокията с лаптопа посредством блутут,сега вече забих.Ексе файла не мога по никакъв начин да го прехвърля в картата памет.Въобще целия гармин.Ами те файловете са 1496 почнах един по един да ги зипвам и да ги прехвърлям в телефона,ама стигнах до 300 и ми писна,ако има начин чрез ПЦ суит,и някой ако има време за губене,може да ми обясни посредтсвом синхронизиращата програма мога ли да направя гимнастиката да си инсталирам Гармина.има един файлов мениджър в тая синхронизираща програма,но той вижда само системни файлове в разширения .сис,тоест ексе файла,който трябва да стартирам за инсталацията не го вижда. :legf :mah55
Изтегляш от някъде версия 5.00.60 която не е EXE ,ами си е за директно качване в телефон(може и без компютър и кабели), та слагаш я в телефона,разархивираш в картата, стартираш от телефона СИС файла и си готов.
След като разархивираш .ехе-то ти трябва само папката Garmin и GarminMobileXT.sis
Ето ти 5.00.60 зипната
Разархивирано е около 20Мб - колкото една карта така че можеш да качваш директно.
Ако искаш може да махнеш папката Garmin\Help и остават само 17 файла.
bn1981 01.11.2009г., 11:24 След като разархивираш .ехе-то ти трябва само папката Garmin и GarminMobileXT.sis
Ето ти 5.00.60 зипната
Разархивирано е около 20Мб - колкото една карта така че можеш да качваш директно.
Ако искаш може да махнеш папката Garmin\Help и остават само 17 файла.
Вътре в папката няма sis.. файла
Съжалявам. Ето го:
Ами да имам зип,сега я тегля и ще пиша какво е станало.Благодаря за отговорите.
Ами вече цял ден се мъча,успях да синхронизирам нокията с лаптопа посредством блутут,сега вече забих.Ексе файла не мога по никакъв начин да го прехвърля в картата памет.Въобще целия гармин.Ами те файловете са 1496 почнах един по един да ги зипвам и да ги прехвърлям в телефона,ама стигнах до 300 и ми писна,ако има начин чрез ПЦ суит,и някой ако има време за губене,може да ми обясни посредтсвом синхронизиращата програма мога ли да направя гимнастиката да си инсталирам Гармина.има един файлов мениджър в тая синхронизираща програма,но той вижда само системни файлове в разширения .сис,тоест ексе файла,който трябва да стартирам за инсталацията не го вижда. :legf :mah55
1.На инсталационното .exe давате десен бутон!
2.Разархивирай в Името на .exe файла.
3.След това от подпапка GMobileCard зипвате 4 папки по отделно, и .sis файла и него зипвате.
3.Прехвърляте ги един по един зипнатите файлове и ги разархивирате в карта памет.
С две думи това което имате в GMobileCard трябва да го имате в карта памет...
След това стартирате .sis файла от карта памет, инсталвате и нататък следвате инструкцията от 1 пост.
Navigator 01.11.2009г., 12:24 А бе явно не ми е писано да си инсталирам Гармин.Точно тоя файл,последния,който ми трябва не се тегли.Не знам какво става,всички други линкове ми позволява да тегля,на тоя като кликна-моля изчакайте,и не зарежда.
bn1981 01.11.2009г., 12:26 1.На инсталационното .exe давате десен бутон!
2.Разархивирай в Името на .exe файла.
3.След това от подпапка GMobileCard зипвате 4 папки по отделно, и .sis файла и него зипвате.
3.Прехвърляте ги един по един зипнатите файлове и ги разархивирате в карта памет.
С две думи това което имате в GMobileCard трябва да го имате в карта памет...
След това стартирате .sis файла от карта памет, инсталвате и нататък следвате инструкцията от 1 пост.
Дай ми линк за този - инсталационното exe?
Ако не се справите дайте си Skype на лична след 30 минути ще ви обърна внимание.
Navigator 01.11.2009г., 12:45 Моя скайп го има,под профила ми.Me4oPyx98
dean666 01.11.2009г., 13:42 имам инсталиран гармина от първата страница и картата на IPmart, та искам да ви питам вие коя карта на БГ ползвате и коя е най-подробна за да си инсталирам нея, а Гармина ако искам да му инсталирам по-нова версия трябва ли първо да го деинсталирам?
Препоръчително е чиста инсталация на Garmin, може и ъпдейт, но понякога става цапаница.Има по нови карти, но ти в момента не ги виждаш в секцията за БГ карти са.За справка прочети последните 2 точки от правилата ([Only registered and activated users can see links]) и ще ти стане ясно.
dean666 01.11.2009г., 14:26 Добре, а има ли голяма разлика между версия 5.00.10 и 5.00.50,какви нови функции са добавени в по-новата версия, има ли смисъл да си я инсталирам или да си остана със старата.
[/COLOR] martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
Оптимизирана за 5800, бързодействието е подобрено.
Navigator 01.11.2009г., 15:20 Значи няма спамя повече в темата,ако има някой,който да ми обясни как точно да инсталирам гармин посредством блутут,да ми пише.Ясно ми е че файловете трябва да са в картата памет от където стартирам .сис файла.Въпроса е как блутут съобщение,зипирано при това може да се разархивира и да се вкара папката в картата памет.Телефона е Нокия 6210 навигатор.
Разбрах как става,и ще го напиша за да знаят и други с моя проблем.Като се отвори блутут архивираното съобщение,се маркират всички след което се натиска ekstrakt,и тогава ти дава къде да ги сложиш.
Инсталирах го,като му дам да се отвори обаче се отваря черен прозорец изписва гармин,и се затваря.
georgi44 01.11.2009г., 15:43 Защо се мъчиш така,не можеш ли да си сложиш мемори картата в компютъра и да прехвърлиш всички фаѝлове?
Navigator 01.11.2009г., 15:45 Не мога защото е много мъничка за слота на лаптопа за картите памет.Разархивирах,както ми каза четирите файла плюс .сис файла,в картата памет инсталирах,но при пускане на програмата се стартира след което се затваря.Не знам къде може да е проблема.
georgi44 01.11.2009г., 15:52 Не знам и аз,нещо става с прехвърлянето.По добре намери адаптер за картата и го направи както трябва.
На Е: трябва да копираш SIS файла и папката Гармин със всички подпапки.
Е:/Garmin
E:/GarminMobileXT.sis
Няма смисъл, човека не иска да си купува нито кабел, нито рийдър.
Navigator 01.11.2009г., 19:54 В Е копирах както ми казаха Гармин с подпапки apss EULA FONT,папка привате,папка ресурсе и папка сис.И сис файла за инсталация.
Е:/other/
Garmin
private
Resourse
sys
GarminMobileXT.sis
Инсталирах го,като го отворя 2-3 секунди и се затваря сам.
Деинсталирай и инсталирай наново.
bn1981 01.11.2009г., 20:06 pstoichev ([Only registered and activated users can see links]): дай си скайпа да ти пиша,ако нямаш нищо напротив разбира се!
Navigator 01.11.2009г., 21:13 Me4oPyx98 ми е скайпа.Да деинсталирах и инсталирах.Пак същото стартира се и се затравя без да зареди.
swanbg 01.11.2009г., 21:32 Що не свържеш телефона чрез PC Suite през блутута? Картата памет ще си я видиш в режим трансфер на данни. След това си дръпни Garmin 5.00.50 за SD карта(да не е инсталационен) и си ги сложи в картата памет. Другото-следвай инструкциите как се отключва Garmin и карта.
Navigator 01.11.2009г., 22:00 Пробвах с синхронизираща програма , там въобще не отговаря телефона.
---------- Предходен коментар публикуван в 20:58 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 21:00 ----------
Пробвах с синхронизираща програма , там въобще не отговаря телефона.Все пак нямам кабел и в режим блутут се бъгва.
Пич намери си един кабел(дори и на заем) , що се мъчиш два дена вече.;)
В Е копирах както ми казаха Гармин с подпапки apss EULA FONT,папка привате,папка ресурсе и папка сис.И сис файла за инсталация.
Е:/other/
Garmin
private
Resourse
sys
GarminMobileXT.sis
Инсталирах го,като го отворя 2-3 секунди и се затваря сам.
Няма Е:/other/
Няма private
Resourse,по горе ти обясниха,пробвай пак.
Navigator 02.11.2009г., 00:42 Искам да изкажа специални благодарности на swanbg,който ми изпрати един файл на Гармин.След като го поставих в картата памет се инсталира и работи коректно.Изпрати ми също така много добра карта на България.Благодаря още веднъж на всички за помоща и най-вече на swanbg. :ilove:
MarinP 02.11.2009г., 11:03 Няколко хиляди точки от Бг,разделени по категории.
Разширението е GPX,качват се с POI Loader и се превръщат в GPI,като се слагат в папка POI,в директорията на Гармин.
Мога ли да попитам как де конвертирам файловете от .gpx в .gpi, като уточнявам че нямам инсталиран Mapsource?
nenich78 02.11.2009г., 12:28 Garmin 50.00.50 не става за Н82. Някой може ли да даде линк за Garmin 50.00.40. за да си го инсталирам наново?
zhanpeter 02.11.2009г., 12:35 Заповядай!
Garmin 50.00.50 не става за Н82. Някой може ли да даде линк за Garmin 50.00.40. за да си го инсталирам наново?
Kак да не става сега съм точно с тази версия 50.00.50.
nenich78 02.11.2009г., 12:59 Заповядай!
Мерси реп+
---------- Предходен коментар публикуван в 11:52 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:59 ----------
Kак да не става сега съм точно с тази версия 50.00.50.
Здрасти.Ами незнам защо обаче като го инсталирам ми прави някаква онлайн проверка и ми казва, че нямам право да го ползвам.Освен това надписите които ми изписва не се побират в кутийките. От дясно ми излиза надпис DOWNLOAD или BAGEL/DONUT кво е това незнам и затова го махнах.:giu
zhanpeter 02.11.2009г., 13:23 Kак да не става сега съм точно с тази версия 50.00.50.
Аз също много се учудих, защо пък да не става, явно проблема на човека не е във версията.
Мога ли да попитам как де конвертирам файловете от .gpx в .gpi, като уточнявам че нямам инсталиран Mapsource?
С poi loader.
vespertine 03.11.2009г., 01:02 Здравейте.Не_знам дали точно тук е мястото да питам,но има ли от къде да намеря POI LPG в Гърция!Също така и speedcams за Гърция или за цяла Европа!
Имам Още един въпрос свалих си една карта на Гърция ,но е ехе,как да я направя в img. за да мога да я кача в телефона!
MarinP 03.11.2009г., 10:44 А poi loader-a от къде мога да го дръпна?
Ето заповядай:
([Only registered and activated users can see links])СВАЛИ ([Only registered and activated users can see links])
changeable 03.11.2009г., 17:08 Здарейте!!!!
Имам един въпрос ?!?!
Интерисува ме дали мога да си сложа Garmin Mobile и естествено дали ще функционира на NOKIA 5530 ???
Благодаря предварително !!!! :)
dreben23 03.11.2009г., 17:33 Доколкото знам 5530 няма вграден GPS, едва ли ще може?:ipma
MegatroniC 03.11.2009г., 17:34 Можеш без никакви ядове ;)
Само трябва да си вземеш външен приемник.
Инак без него ще може само да си разглеждаш картите, за тази цел обаче, поне веднъж трябва да си хванал сигнал от спътник. Отиваш в някой магазин (ако нямаш външен приемник) и искаш от продавач-консултанта да пробваш някой модел (уж ще го вземеш ако стане ;) ), свързваш го, хващаш сигнал, показва ти се картата и казваш чао :D
vespertine 04.11.2009г., 00:45 Никои ли няма POI за LPG в Гърция!Моля ако някои има идея къде да намеря да ми каже моля че след 2 дни ще пътувам!
gibi13 04.11.2009г., 09:08 Никои ли няма POI за LPG в Гърция!Моля ако някои има идея къде да намеря да ми каже моля че след 2 дни ще пътувам!
Това са актуалните газ станции в Гърция към дата 15/10/2009.
Milencho 04.11.2009г., 10:12 Можеш без никакви ядове ;)
Само трябва да си вземеш външен приемник.
Инак без него ще може само да си разглеждаш картите, за тази цел обаче, поне веднъж трябва да си хванал сигнал от спътник. Отиваш в някой магазин (ако нямаш външен приемник) и искаш от продавач-консултанта да пробваш някой модел (уж ще го вземеш ако стане ;) ), свързваш го, хващаш сигнал, показва ти се картата и казваш чао :D
Ако го мързи да ходи до магазина да си сложи базовата за ориентир:P
Alien vs Predator 04.11.2009г., 10:53 E той ако иска да си навигира без външен приемник няма да се размине, а не виждам особен смисъл да отпуши картата просто да си я гледа.
bangus 04.11.2009г., 14:18 Здрасти
трябва ми някаква програмка която да конвертира от GPI в CSV и обратно ... от CSV към GPI ... не искам обаче линкове за онлайн конвертиране
благодаря предварително :sm:sm:sm:sm
Здравейте!
Аз сам нов в това форумче.Искам да ви поздравя създателите му,поне на мен, а вярвам и на много хора е в голяма помощ.
Скоро станах щаслив собственик на Nokia 5800 и се възползвах да си инсталирам GarminXT 5.0050, но май и аз имам проблем с него! Поне смятам , че няма нужда да откривам "топлата вода" ,по лесно май е да попитам ,дали някой има ли представа защо забива в момента в който започна да Browse по картата ? Ще съм ви много благодарен ,ако ме светнете по въпроса!!!
Благодаря.
bangus 04.11.2009г., 14:27 Здравейте!
Аз сам нов в това форумче.Искам да ви поздравя създателите му,поне на мен, а вярвам и на много хора е в голяма помощ.
Скоро станах щаслив собственик на Nokia 5800 и се възползвах да си инсталирам GarminXT 5.0050, но май и аз имам проблем с него! Поне смятам , че няма нужда да откривам "топлата вода" ,по лесно май е да попитам ,дали някой има ли представа защо забива в момента в който започна да Browse по картата ? Ще съм ви много благодарен ,ако ме светнете по въпроса!!!
Благодаря.
Брат с ква карта си :okappa
С 4.70 за българия на латиница май
---------- Предходен коментар публикуван в 13:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:36 ----------
а телефона е S60 .V5
---------- Предходен коментар публикуван в 13:36 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:38 ----------
и вчера му update на софтуера от страницата на нокиа и пак никакъв ефект
---------- Предходен коментар публикуван в 13:38 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:39 ----------
има някакъв error log в директорията на гармина дето записва когато блокира ама нещо не мога да разбера каква точно му е грешката:ops
pstoichev ([Only registered and activated users can see links]) Прочети правилата. ([Only registered and activated users can see links])
След поредното ми ровичкане в дебрите на интернет, попаднах на следната интересна програмка.Програмката ъпдеитва POI , но за съжаление е само за Полша.Когато се кликне на batch файла, POI-тата се обновяват и генерират нов .rar с новите POI.
Ако се измисли нещо подобно за БГ ще е супер!
bangus 04.11.2009г., 14:52 Хм ... 4.70 LAT е много стабилна карта според мен, обачеееееееееее знам лии ... аз съм с Е71 и с гармин 5.00.50 и картата ми е 4.90 LAT и пак забива ... губи пътя и т.н. ... абе да ти кажа страх ме е нещо да не те заблудя ама що не опиташ с 4.80 LAT аз от нея съм с много добри впечатления ... Не ми се вярва да е нещо от инсталацията на софтуера ... едно време имаше едни плачове с някакви вредни бекграунд процеси с които никога съм си нямал ядове, но нямам наблюдения крякнатите версии да дават ядове ... по-скоро ме съмнява картата да ти кажа ... щото 4.70 не съм я пробвал на 5.00.50 ... то е ясно че като си с НОКИЯ 5800 нещата са малко по-различни ама да ти кажа и версия 5.00.10 слагах на една 5800 и пак ставаха нещата :okappa :okappa :okappa ... амаааааааа нали знаеш кво и требе на козата ... както и да е пробвай с 4.80 ... това си мисля с моята проста глава аз_
pstoichev ([Only registered and activated users can see links]) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително! Прочети правилата. ([Only registered and activated users can see links])
---------- Предходен коментар публикуван в 13:44 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:52 ----------
Пешо дай малко Now How как сдела едно време тия файлчета с радарчетата бе брат ... :vn :vn :vn :vn
bangus 04.11.2009г., 14:54 търси линкове ... има по-напред_
Най-новите “радарчета“ ги има по назад в постовете.
bangus 04.11.2009г., 15:02 :vn Айде беееееее ... кажи как ги направи ... ? Сайта на рено и аз го знам обаче както е добре известно последните им две версии 52 и 53 не рабатят ... а пък съм забелязал, че са по около 60К, а твоите по 15К ... кажи сега как правиш далаверка ... :D:D:D:D:D
Чакай да си оправя правописа ... ето и запетайки си сложих ! :happy :happy :happy
някой може ли да каже откаде да дръпна 4.80 cyr или lat, че не мога да я намеря нещо.
Boixos Nois 04.11.2009г., 15:45 Ако сложа и двете радар чета в папката на POI - кирилица и латиница, ще се бъркат ли,ако например картата която ми е активна е на кирилица,или обратно да кажем?
каквато и карта да кача 5800ХМ забива при BROSE MAP_
pstoichev ([Only registered and activated users can see links])Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
---------- Предходен коментар публикуван в 16:40 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:44 ----------
Ето го и error.log
[11/4/2009 03:02:43 v5.00.50] (UI Thread) Failed to terminate background thread MPM main in 20 seconds.
[11/4/2009 03:02:43 v5.00.50] (UI Thread) Forced termination of background thread MPM main.
[11/4/2009 03:02:44 v5.00.50] (UI Thread) Do GFS_pwrdn_tsk.
[11/4/2009 03:02:44 v5.00.50] (UI Thread) Do FIL_pwrdn_tsk.
[11/4/2009 03:02:44 v5.00.50] (UI Thread) Do TTF_pwrdn_tsk.
[11/4/2009 03:02:44 v5.00.50] (UI Thread) Do tsk_free_memory.
[11/4/2009 03:02:44 v5.00.50] (UI Thread) Do tsk_free_semaphores.
[11/4/2009 03:02:44 v5.00.50] (UI Thread) Do tsk_free_mutexs.
[11/4/2009 03:02:44 v5.00.50] (UI Thread) Try to rename the background thread MPM main in force termination.
[11/4/2009 03:02:45 v5.00.50] (UI Thread) Creation Collided of background thread MPM main.
[11/4/2009 03:02:45 v5.00.50] (UI Thread) [-1] Found a ghost thread MPM main.
[11/4/2009 15:14:55 v5.00.50] (UI Thread) Failed to terminate background thread MPM main in 20 seconds.
[11/4/2009 15:14:55 v5.00.50] (UI Thread) Forced termination of background thread MPM main.
[11/4/2009 15:14:55 v5.00.50] (UI Thread) Do GFS_pwrdn_tsk.
[11/4/2009 15:14:55 v5.00.50] (UI Thread) Do FIL_pwrdn_tsk.
[11/4/2009 15:14:56 v5.00.50] (UI Thread) Do TTF_pwrdn_tsk.
[11/4/2009 15:14:56 v5.00.50] (UI Thread) Do tsk_free_memory.
[11/4/2009 15:14:56 v5.00.50] (UI Thread) Do tsk_free_semaphores.
[11/4/2009 15:14:56 v5.00.50] (UI Thread) Do tsk_free_mutexs.
[11/4/2009 15:14:56 v5.00.50] (UI Thread) Try to rename the background thread MPM main in force termination.
[11/4/2009 15:14:57 v5.00.50] (UI Thread) Creation Collided of background thread MPM main.
[11/4/2009 15:14:57 v5.00.50] (UI Thread) [-1] Found a ghost thread MPM main.
никой дали има идея каде е проблема
В место да се мъчиш толкова време, вземи деинсталирай Garmin, форматирай карта памет и инсталирай наново Garmin v.5.00.50.
След това си качи само една Българска карта.И всичко трябва да е наред.Има липсващи файлове.2thumbsup
bangus 04.11.2009г., 22:21 2thumbsup2thumbsup2thumbsup
Тия нокии 5800 са като руските коли,ако е правена в сряда добре,ама ако е в петък има ядове като при мене.Преинсталирах софтуера на телефона,ъпдейтвах го, форматирах картата,рестатирах 100-на пъти,и каквото и да правя , версията 5.00.50 при Brose Map си забива и тва е.Сега качих 5.00.30 и не забива само дето ако му включа Turn Preview естествено се рестартира след втория завой. Някой дали има конструктивно решение на този проблем във версия 5.00.30 или да взема и да го ударя тоя телефон в земята?
Предварително благодаря за разбирането.
Всичко си направил, но никъде не си споменал хард ресет...
Коя карта си качил?
Не,не го удряй можеш да го застреляш ,както един американец искаше да гръмне един ай-фон. Аз също инсталирах тази 50.50 и да ти кажа същият проблем,изглежда му е трудно да обработва по тежки карти,забелязах обаче,че когато браузваш картата трябва много внимателно и леко да позиционираш района,после лупичката отгоре натискаш,след това можеш с пръста да ограждаш точното място и то само се увеличава и не забива.Иначе съм страшно впечатлен от работата на гармина,изключително точно работи а и оная като каже завий наляво,надясно направо супер.
:nvg
И аз съм с 5800, не съм имал нито един от споменатите проблеми.
Може,ама ние зелени юзъри като качваме тука от линкове и от каквото ни се пусне може както казваш да е от липсващи файлове на тази версия,но няма да придиряме толкова ,важното е да бачка.
:vn
Има май светлина в тунела! Преди малко се престраших и ъпдейтнах вече инсталираната 5.00.30 със 5.00.50 като я свалих от офицялния сайт на Гармин.Засега не забива тормозя я половин час вече,а сам качим насичкото отгоре новата карта OFRM GEOTRADE Topo 5.0
Аз имам същият проблем и забива като деиствам по бързо,явно се претоварва с брауз мапа.
Как я ъпдейтна АМГ , през телефона или сваля първо на компютъра.
В смисъл дали няма да има проблем да се свързва телефона онлайн с гармин сайта и той да засече че лиценза вече е многократно преекспониран и да става както е с уиндоуса.
През компютъра,като при нормална инсталация,свалям ""GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050.exe"" и стартирам,телефона е свързан в mass storige,след края на инсталацията вече в Flash картата е създаден нов GarminMobile.sys(презаписан е върху стария) откачам телефона и го стартирам него.Е сега отивам на ТЕСТ ДРАЙВ от центъра до Панчарево и след половин час ако не е забил и не съм го хвърлил междувременно в езерото, ще кажа дали има път към светлината в тъмните дебри на навигацията!!!!
---------- Предходен коментар публикуван в 00:08 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 01:54 ----------
Съжалявам,събратя по съдба ,но с прескърбие ви съобщавам , че докато или Нокиа не си оправят софтуера на телефона или Гармин не пуснат нова версия, моята Nokia 5800 няма да има свястна навигация.Тоест има си го проблема с въртенето на дисплея,разликата е ,че във версия 5.00.50 се появява по-редко от другите версии ,но в повечето случаи ,ако завъртите телефона докато Гармина изчислява маршрут или в момент в който се опитва да чете нещо от картата с памет нещата приключват.Според мен проблема си е в нокиата,и каквито и карти и версии да се качват нещата горе долу са си все същите.Както е казал народа:"За толкова пари,толкова". Ако все пак някой има някакъв напредък по въпроса ще съм му много благодарен ,ако ме светне(само да не е с чук по простата ми глава ако може).
:(
urdata 05.11.2009г., 07:21 Здравейте, някой може ли да ми даде линк за POI (в .gpi формат) на Испания или направо карта с вградени като при българската?
Версии на програмата и картата:
Garmin Mobile XT Symbian 50050
City Navigator EUROPE 2010.20 NT
Благодаря! :ipbest
vespertine 05.11.2009г., 11:52 Здравейте
Искам да питам нещо!Исках POI за LPG в Гърция.Благодаря на gibi13 че откликна!Искам да питам с POILoader-a ли трябва да ги кача в телефона!Аз го направих но не съм сигурен дали съм го направил както трябва!Даде ми накрая 4е било качило 35 Poi обекта,ама дали ги има или не няма как да разбера!И другото е как мога да ги търся после в каратата!
Видях че файла който е качило е в .gpx а трябва да е в .gpi и май няма да стане нищто така нали?
Амг , аз си мисля че си имаме проблем със сензорния датчик,даже имам съмнения,че той е виновен и за другите забивания които получава телефона защото е доста инертен и може би проблемен. Защо мисля така,една сутрин като запя алармата и исках да я изключа беше забил,обърнах го с екрана надолу с цел да не пищи много и о, чудо проработи и все едно нищо не му е имало,даже бих посъветвал тези,които често и забива да изключат сензора за завъртане и да видят дали ще има ефект.
Navigator 05.11.2009г., 15:45 Интересно,при мойта 6210 навигатор,няма ядове с аксилометъра.
Мисля че проблема не е толкова в сензора ,а в паметта на телефона или по-точно при трансфера на инфо от картата към паметта на телефона.Защото реално при стартирана програма всички системни файлове на гармина са заредени в RAM телефона и в момента , в който се съберат повечко операции, а и на всичкото отгоре и четене на навигационната карта и на телефона му идва в повечко.Другия вариант който реших да пробвам е да му сменя картата с памет с друга ,мисля че освен всички глупости дето чете гармина от нея ,май и пише въхрху нея и ако има някакъв проблем тогава работата става хептен зле!
Navigator 05.11.2009г., 15:57 Ако е така,както ти казваш,мисля си,дали при недостиг на рам,започва да ползва виртуална памет,както при компютрите,а именно да използва картата памет за рам/както харда за рам при недостиг на такава/.В тази ситуация зависи колко бърза е паметта,тоест картата памет.Аз нямам голяма карта памет само 1Гб е,но е Нокия,и мисля че е качествена.
Имам предвид ,че докатото работи гармина си прави няколко файла в ,които си записва актуалните координати и тем подобни "глупости" и в един момент ако има някое кофти поле от картата става проблем.Може и размера и да от значение.Май общо взето проблема си съществува само с някои от Nokia5800,но то пък ако няма проблеми няма да е интерсно.
Има доста логика в това,аз колкото проблеми прочетох досега за 5800 навсякъде има вариант да е от картата,не_знам дали тайванците не са сгафили с тази серия 8 гб но почти всеки прави хард ресети и форматирания на меморито.
А който не може да влезе да си тегли БГ карти какво прави? Като вятъра ли :) или има и друг вариант? Моля за помощ плийййз!
boggentod 05.11.2009г., 18:16 Има и други вариянти-сайтове където е обяснено също много подробно и има всичко да си инсталираш Гармин, но по разбираеми причини немога да сложа линк.
Джудас,тука има, аз дръпнах 4.80 лат има и други,един колега любезно е предоставил линкове тъй като е абонат и геотрейд му пращат нови,търси в началото на темата някъде там беше , аз вече се дезиорентирах от толко шарене из сайта,че забравих точно къде е.Дърпаш картата,само трябва да си я отвориш,айде успех.
П.П
Колеги,реших да пробвам и вземах мемори карта от фотоапарата си кингтсон 4 гб,форматирах я на телефона ,след което свалих от гармин 50.00.50 инсталирах на телефона и само с карта на България и да ви кажа значително по добре е,за съжаление отново забива.
И аз от толкова ровене из сайта ми се зави свят вече, та затова реших да вляза да ги разгледам подредени всичките, но уви :( Иначе до скоро имах инсталирана 4.80, но свалих от някакво си сайтче 4.90, а виждам , че вече има и 5.0 и ми се искаше да ги пробвам, но явно ще следваме девиза на културистите "No Pain - No Gain!" ;)
Има ги и са подредени в отделна секция, но вие не ги виждате...за справка правилата на форума.2thumbsup
nasko80 06.11.2009г., 08:50 Не може ли колегите като тях, като се опитат да влезнат в тази секция директно да ги препрати към правилата за да видят защо не може да я отворят? Така ще си спестиш стотиците обяснение, защо и къде да видят и т.н!
buratino 06.11.2009г., 11:37 Здравейте на всички! Искам да попитам някой пробвал ли се е да инсталира "ГАРМИН" на Нокия Н-97 и дали въобще е възможно! Благодаря!
nasko80 06.11.2009г., 11:40 Защо си мислиш, че не е възможно. Щом на 5800 става????
buratino 06.11.2009г., 11:50 Ами мисля си така, защото програмата се инсталира , но не позволява да се включи вграденИЯ GPS, избира се но с никой бутон не се активира търсенето.
nasko80 06.11.2009г., 11:58 Трябва да настроиш самия Гармин да ползва вградения GPS. " 11. Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS)."
Но може наистина проблема да не е от това???
buratino 06.11.2009г., 12:13 Всичко това което си написал е ясно и точно така го правя, но се опитвам да ти кажа че не мога да включа Built-in GPS избирам го(маркира се) но не мога да му дам enable! Това е проблема!
|
|