PDA

Вижте пълната версия : Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25

crossflame
06.11.2009г., 11:58
Здравйте използвам garminmobile на моя телефон от доста отдавна и съм доволен от него,но забелязах че км те не отговарят,как е възможно да ми казва че от Варна до Софиа е 378км. като то е 450 км. или от Варна до Пловдив да е 278км. а реалното е 400км.Просто е абсурдно.Също забелязах че ми показва скороста на колата с 10км. по малка,когато аз се движа с 50км.,то ми показва 40км.

Ако има някакъв начин да се оправи ще съм ви много благодарен.

Хиена
06.11.2009г., 12:19
Garmin разделя маршрута на части, и виждаш км до първата точка.

Navigator
06.11.2009г., 13:33
А ти от къде си сигурен в скоростомера на колата?Знаеш ли че той е в скоростната кутия?И ако например караш с малко по високи гуми драстично се променя скоростта,тоест показва повече.Погледни в сервизната книжка на колата оригинално с каква височина на предните гуми я дават и виж твоите какви са,за да си сигурен в скоростомера на автомобила си и тогава можеш да направиш реално сравнение.

crossflame
06.11.2009г., 14:49
Гармин разделя маршрута на части когато му зададеш курс към някъде,а аз просто си проверявам в Where to\Cities и пиша някакъв град или село да видя колко км ще ми е пътя,а то ми го показва нереално.
А за км/ч скоростомера си е добре аз не съм пускал навигацията само в моята кола пускал съм я в други коли и пак показва неточно.

Хиена
06.11.2009г., 14:55
Та за коя карта става въпрос, защото проблема в изчисленията на км не е от Garmin.

nasko80
06.11.2009г., 15:03
Ако ползваш навигация Гармин с БГ карта на Събин си изчислява ОК, но наистина с GSM-а май не е съвсем точно.

crossflame
06.11.2009г., 15:10
Този проблем го забелязах в OFRM Geotrade 4.90 lat и OFRM Geotrade v5.01 lat.Незнам дали е имало пробелми при по старите верисии защото не ми е направило впечатление.Аз наскоро го забелязах този проблем.

Каква е тази карта на Събин?

nasko80
06.11.2009г., 15:19
OFRM Geotrade е на Събин :)

Tanya80
06.11.2009г., 15:23
Също забелязах че ми показва скороста на колата с 10км. по малка,когато аз се движа с 50км.,то ми показва 40км.

Караш точно с 40 км в час.
Вервай ми. Гармин си мери скоростта като швейцарски часовник.

Това +10 ти е заложено в автомобила за безопасност и за да не те "ловят" радарите за няма нищо (ако вярваш на спидометъра в автомобила). Така, че когато си на магистралата и спидометъра ти показва 130, всъщност скоростта ти е 120.

При автомобилите с електронен спидометър разлики няма (там е 1:1).

inkozi
06.11.2009г., 15:58
Ех тази математикааа ....

При ЖиПиЕС-ите грешка в скоростта няма начин да има. Там всичко се базир на точни данни.

V=S/t ... Изминатия път е ясен, времето също .. Така, че грешка в показваната средна скорост няма.

nasko80
06.11.2009г., 16:06
Не съм много съгласен с твоето мнение.

Грешки при определяне на позицията

Източници на грешки

Както всяка сложна техническа система, така и GPS се влияе от различни източници на грешки, което води до неточни резултати при определянето на координатите на приемника. В идеалния случай системата би трябвало да определя точно параметрите, необходими за изчисление на позицията, но на практика грешката достига от няколко метра до десетки метри. Съществуват няколко причини за грешки в GPS.
Неточна позиция на спътниците

Тази грешка се появява, когато навигационното съобщение не предава точните координати на спътниците. Позицията им обикновено е известна с грешка в порядъка между 1 и 5 метра и води до отклонение в положението от няколко метра. Грешката в позицията на спътниците има тенденция да нараства с времето, тъй като орбиталните параметри, необходими за изчисляването на положението на спътника, се обновяват на два часа и това води до натрупване на грешка при изчисленията с времето.
Грешка в часовниците

Грешката в точността на часовниците се отнася както за приемниците, така и за спътниците. Както стана ясно, грешките в приемниците могат да се пресмятат с помощта на допълнителни измервания, но за разлика от тях, отклоненията в часовниците на спътниците не могат да се изчислят. Всяка неточност от 10 наносекунди води до грешка в измерването на разстоянието до спътника с около 3 метра. Поради тази причина спътниците са оборудвани с атомни часовници, но дори и те имат отклонение от около 1 наносекунда на всеки 3 часа.
За да се реши този проблем, часовниците на борда на спътниците се наблюдават постоянно от наземните станции, техните показания се сравняват с еталонни часовници и грешките се изчисляват и предават към потребителя чрез навигационното съобщение. При получаване на сигнала от приемника, от времето на изпращане се изважда грешката на часовника за дадения спътник, която се съдържа в съобщението.
Въпреки тази процедура, грешките в часовниците не могат да бъдат точно определени и избегнати и винаги остава отклонение от няколко наносекунди.
Йоносфера

Йоносферата (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%99%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B5%D1%80%D 0%B0) е една от основните причини за грешки при определянето на позицията с GPS. Поради наличието на свободни електрони в йоносферата, скоростта на електромагнитните вълни намалява при преминаването през тази област. В резултат на това се променя разстоянието до спътниците, изчислено на базата на скоростта на светлината във вакуум (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%83%D0%BC), и се получават грешки от порядъка на 10 метра.
За да се избегнат тези отклонения съществуват два основни метода:

използване на модел на закъснението, който използва информация от навигационното съобщение за оценка на грешката.
използване на две честоти на сигнала, като по този начин директно се изчислява закъснението. В случая се използва свойството на сигналите, че при различни честоти закъснението в йоносферата е различно.

Вторият метод е много по-точен и практически елиминира грешката от закъснение в йоносферата, но използването на две честоти не е достъпно за цивилните потребители, а се използва за военни цели. Все пак съществуват приемници, които са способни частично да декодират двете честоти и да използват по този начин корекциите за йоносферното закъснение.
Тропосфера

Както йоносферата, така и тропосферата (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B5%D 1%80%D0%B0) води до промяна на скоростта на разпространение на GPS-сигнала. Промяната в температурата, налягането и влажността на въздуха са фактори за промяна на скоростта на радиовълните. Подобно на йоносферния модел за корекция на грешката, и при тропосферните отклонения се използва моделиране за изчисление на закъснението.
Многократни отражения (многолъчево разпространение)

Мултипат се нарича грешката, предизвикана от отразяването на сигналите от различни повърхности. При отражението на сигнала пътят, който той изминава, се удължава, а с това се променя и измереното разстояние до спътниците. По този начин, когато се смесят отразените сигнали с директните, се получава неточност при определянето на стойностите на разстоянията и се получават грешки при определяне на положението.
Мултипат-грешките, заедно с йоносферните закъснения, оказват най-голямо влияние върху точността на позицията. За намаляване на тази грешка се използват подобрени антени или специални приемници, които изчисляват отклоненията.
Разположение на спътниците

Определянето на позицията зависи от броя и разположението на спътниците. Колкото повече спътници са на разположение, толкова по-точно може да се определи положението. Разпределението на спътниците на небосклона също има значение. Колкото по-равномерно са разположени, толкова по-точна е позицията.
Умишлени грешки

В някои случаи тези грешки са преднамерено въвеждани от Министерството на отбраната на САЩ (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D 0%B8_%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0 %BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B8) и се изразяват в промяна на параметрите на бордовите часовници и грешни орбитални параметри. Военните приемници са снабдени с кодове, които са способни да анулират тези грешки, но цивилните потребители нямат достъп до тях.
Методът на въвеждане на грешки се нарича избирателен достъп (http://www.ipmart-bg.com/w/index.php?title=%D0%98%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0% B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%BE%D1%8 1%D1%82%D1%8A%D0%BF&action=edit&redlink=1) (на английски „Selective Availability“) и е отменен през 2000 (http://www.ipmart-bg.com/wiki/2000) г. Все пак американските военни си запазват правото да въведат този метод, когато смятат за необходимо.
Корекция на грешките

За подобряване на точността при определяне на координатите се използват диференциални GPS системи. Тези системи включват една или няколко неподвижни контролни станции с точно известни координати, в които се сравняват действителното и изчисленото положение, пресмятат се корекциите и се предават към потребителите в зоната на обслужване. Най-голямо разпространение имат системите WAAS (http://www.ipmart-bg.com/w/index.php?title=WAAS&action=edit&redlink=1)(покрива Северно-Американския континент (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D0%90% D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0)), EGNOS (http://www.ipmart-bg.com/wiki/EGNOS) (Европа (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0) и част от Африка (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%90%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0)) и MSAS (http://www.ipmart-bg.com/w/index.php?title=MSAS&action=edit&redlink=1) (Япония (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%AF%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F)). Принципът им на работа и начина за обратна връзка към GPS-приемника е практически еднакъв, и повечето от GPS устройства, поддържат корекция чрез една от трите системи.
Наред с диференциалните системи съществуват и други методи за подобрение на точността на изчислената позиция, като съчетване на GPS приемници с инерциални системи (http://www.ipmart-bg.com/w/index.php?title=%D0%98%D0%BD%D0%B5%D1%80%D1%86%D0% B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%8 2%D0%B5%D0%BC%D0%B0&action=edit&redlink=1) или използване на алгоритми за определяне на изправността на спътниците. В първия случай, GPS приемниците се комбинират с жироскоп (http://www.ipmart-bg.com/wiki/%D0%96%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF) и акселерометър (http://www.ipmart-bg.com/w/index.php?title=%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0% B5%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80&action=edit&redlink=1), които позволяват на приемника да определя позицията дори при загуба на сигнала. Във втория случай, приемниците използват алгоритми за определяне на изправността на спътниците и изключват от навигационното уравнение тези, които не са достатъчно надеждни.

Източник: wikipedia

inkozi
06.11.2009г., 16:13
Не вярвам да искаш да влизаме в дискусия относно гаусовото разпределение на грешката, времезакъснението на импулса от gps сателита или изкривяването на времето при увеличаване на скоростта, според теорията на Айнщайн. Но ако има нещо друго, което не се включва в изброените ... кажи. Вероятността да бъркам или да пропускам нещо винаги съществува.

Уппс .. Докато съм пишел ти баш това си направил. Принципно съм съгласен с Wikipedia-та и с всичко, което цитираш от там. Така е и на теория и на практика. Именно заради това накрая написах "показваната средна скорост", ама ти си пропуснал смисъла на "средна скорост" в бързане да отговориш.

Ето ти въпрос: Грешка от 50 метра в отчета на позицията, каква точно тежест ще предаде в отчитането на средната скорост, при положение, че една или близка по стойност грешка се налага с + и с - във изчисленията провеждащи се във времето?

Всъщност спирам. В крайна сметка мисля, че GPSите може и да не показват идеално точно /а и такова понятие в техниката е невъзможно да съществува/, но поне данните им са 99% близки до идеалния математичен модел.

Хиена
06.11.2009г., 16:19
Не знам колеги, но при ме няма нито един от изброените проблеми.
По колко карти имате качени?

MarinP
06.11.2009г., 16:26
Здравйте използвам garminmobile на моя телефон от доста отдавна и съм доволен от него,но забелязах че км те не отговарят,как е възможно да ми казва че от Варна до Софиа е 378км. като то е 450 км. или от Варна до Пловдив да е 278км. а реалното е 400км.Просто е абсурдно.Също забелязах че ми показва скороста на колата с 10км. по малка,когато аз се движа с 50км.,то ми показва 40км.

Съгласен съм с колегата. Току що пробвах и на мен ми излиза до Варна 378км. С Геотрейд 5.01 лат25 съм и нямам други карти!

inkozi
06.11.2009г., 16:35
Май картата има проблем с рутирането. Дали пробвахте с други версии на картата или с друга навигационна система.

А отчета на скоростта ... не зависи от картата.

Хиена
06.11.2009г., 16:44
Дам проблем с рутирането друг път...
Ползвал съм картите на Геотрейд от в. 4.6 да 5.01 и на Пешко от 1.6 до 2.3 и никакъв проблем не съм имал...
Най лесно е да се каже картата е дефектна и толкова.
А относно точност и тем подобни се обръщайте директно към производителите.
Оспамихте темата, та даже спорите в грешния раздел...

Fat
06.11.2009г., 17:03
Здравейте,
Намерих в този форум една тема, в която имаше линк към .poi файл с около 200 водоема в българия. "RIBOLOVNI MESTA" ако не се лъжа.
Понеже съм леко рибар и разширих списъка до 400 язовира, но срещам огромни трудности да редактирам и попълвам файла в същия формат. По специялно - функцията с книжката, която за "100-те национални обекта" дава доста инфо, а при този файл - нищо, освен отново името на водоема ...
Всеки, който може да помогне за обновяването и разширяването на файла /или читав и не он-лайн редактор на .poi/ да ми пише тук или на f.a.t@abv.bg
Дори да е само съвет - ще имаме нов подробен файл.

Предварително благодаря.

crossflame
06.11.2009г., 17:36
Доста полезна информация прочетох,и както разбрах промяната на скороста на гпса може да зависи от много неща както пишеше по горе в темата,че също има значение колко сателита е хванал гпса,при мен антената на гпса стои към 3 до 4 черти4ки много рядко стват 5.А на бащами гармина като разпъне антената връзката е мн по добра от колкото на телефона ми,но все пак това е телефон неможе да очакваме пълните възможности като на един отделен гпс примник.

Съгласен съм с колегата. Току що пробвах и на мен ми излиза до Варна 378км. С Геотрейд 5.01 лат25 съм и нямам други карти!

Изглежда просто това си е от картата.

Проблемите са решени.2thumbsup

Също искам да разбера по колко пари взема подпомогнатия gps.

inkozi
06.11.2009г., 19:36
Дам проблем с рутирането друг път...
Най лесно е да се каже картата е дефектна и толкова.
Оспамихте темата, та даже спорите в грешния раздел...

Погрешно си ме разбрал колега. Не споря. Напротив, абсолютно съм съгласен с колегата и с това което, цитира като информация за gsp системите.

nasko80
06.11.2009г., 19:51
И аз не съм спорил. Само показах, че сложна система, като GPS-а, може да има и грешки. Не съм имал намерение да споря с когото и да е.

Fat
06.11.2009г., 20:07
Дайте нещо по моя въпрос бе хора! :vn
Няма ли рибари?

Fat
06.11.2009г., 20:19
С риск за повторение, ще се самоцитирам ...
Здравейте,
Намерих в този форум една тема, в която имаше линк към .poi файл с около 200 водоема в българия. "RIBOLOVNI MESTA" ако не се лъжа.
Понеже съм леко рибар и разширих списъка до 400 язовира, но срещам огромни трудности да редактирам и попълвам файла в същия формат. По специялно - функцията с книжката, която за "100-те национални обекта" дава доста инфо, а при този файл - нищо, освен отново името на водоема ...
Всеки, който може да помогне за обновяването и разширяването на файла /или читав и не он-лайн редактор на .poi/ да ми пише тук или на f.a.t@abv.bg
Дори да е само съвет - ще имаме нов подробен файл.

Предварително благодаря.
Май не четеш ...

nasko80
06.11.2009г., 20:30
Даа така е съжелявам. Колегата Стойчев може би ти помогнал. :)

Fat
06.11.2009г., 20:44
Всъщност май само sabin може да ми помогне, но не знам как да се свържа с него ...
Иначе всеки ще се зарадва, ако на новата OFRM на Geotrade има правилните имена на водоемите, а не да четеш - "small lake".
Както и да е ... извинен си. :)

П.П. Бих постнал списъка, но е с 400 позиции и ако не е във вид *.poi никой няма да го погледне. А и няма да е полезен за рутиране.

GM
06.11.2009г., 21:02
Как ще няма рибариии . Тука смеее.
Значи това дето приказваш съм го почнал преди 2 дена.
Събрал съм информация от няколко сайта за язовирите в България, направил съм ги с картинка и е Lat версия, таман щях да ги почвам на Cyr, но видях мнението ти и се спрях. Прати ми файлчето с точките ще ги сравня с , ще изчистя повтарящите и до няколко дена ще го пусна тук във вариант на латиница и кирилица.

:ipbest

nasko80
06.11.2009г., 21:04
С него може да се свържеш в неговия сайт.

MegatroniC
06.11.2009г., 21:39
Fat, GMVandal предварително БРАВО за инициативата и труда, репутация и за двамата ;)

GM
07.11.2009г., 02:46
Всъщност май само sabin може да ми помогне, но не знам как да се свържа с него ...
Иначе всеки ще се зарадва, ако на новата OFRM на Geotrade има правилните имена на водоемите, а не да четеш - "small lake".
Както и да е ... извинен си. :)

П.П. Бих постнал списъка, но е с 400 позиции и ако не е във вид *.poi никой няма да го погледне. А и няма да е полезен за рутиране.

Готов си колега (http://www.ipmart-bg.com/[url=http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=12991]%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%20%D1%81%D0%B8%20%D 0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0)

gujgulov
07.11.2009г., 20:47
Искам да помоля за помощ!!!Имам Nokia N78...инсталирам,слагам карта(както е обяснено),но дори и сле 30 минути чакане,не мога да намрея сателит :( Дайте някакви идеи. Благодаря предварително .

navi
07.11.2009г., 21:10
С вграден GPS приемник ли си?Ако е така виж това- Трябва да настроиш самия Гармин да ползва вградения GPS." 11. Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS)."

Navigator
07.11.2009г., 21:18
А бе и при мен първият път зареди бавно,но после няма проблеми.:ilove:

Хиена
07.11.2009г., 21:24
Искам да помоля за помощ!!!Имам Nokia N78...инсталирам,слагам карта(както е обяснено),но дори и сле 30 минути чакане,не мога да намрея сателит :( Дайте някакви идеи. Благодаря предварително .
Тъй като гледам проблема е в .UNL файловете.Отиди в меню на телефона от там в Локализация и Методи на Локализация и му отметни вградения GPS.След това стартирай Garmin /освен стандартното предупреждение да внимаваш друго предупреждение не трябва да има/ и горе в ляво трябва да имаш една мъничка иконка изобразяваща сателит/ или е червена или е жълта/ отвори я и ако всичко е наред ще имаш 2 опции/блутуут и вграден GPS/ От там му отмяташ вградения и всичко трябва да е ОК.До като не стане зелен индикатора картата няма да се визуализира.

gujgulov
07.11.2009г., 21:26
Благодаря много!!!Започвам отново да ровя из менютата :)
Oтметката в Локализация/Методи на Локализация беше сложена на Assisted GPS.Сложих я,където ме посъветвахте,и сега чакам.

Явно аз съм прекалено смотан,за да се оправя с тоя софтуер :(Картите трябва ли да се качват с MapSource?Пробвах всички налични версии на Garmin,но така и не ми зарежда никоя от картите :(Чакам около час и няма никакъв резултат.Ако не съм ви отегчил с мрънкането си,моля,помагайте.

evvel
08.11.2009г., 08:03
Картите ако са *.IMG може да ги качваш по всеки възможен начин - кабел, блутуут, с мемори картата в картрийдара на РС, за всяка заключена карта ти трябва и отключващ файл.

Хиена
08.11.2009г., 12:33
Благодаря много!!!Започвам отново да ровя из менютата :)
Oтметката в Локализация/Методи на Локализация беше сложена на Assisted GPS.Сложих я,където ме посъветвахте,и сега чакам.

Явно аз съм прекалено смотан,за да се оправя с тоя софтуер :(Картите трябва ли да се качват с MapSource?Пробвах всички налични версии на Garmin,но така и не ми зарежда никоя от картите :(Чакам около час и няма никакъв резултат.Ако не съм ви отегчил с мрънкането си,моля,помагайте.
Колега, дай си карт ID да ти направя ключовете, само ми кажи коя карта в .IMG си сложил в Гармин и какво име си и дал.

gujgulov
08.11.2009г., 14:40
Card ID-то ми е 24076601,а съм с картата,дадена от iPmart и е с име GMAPSUPP.IMG(Най-добрата карта на БГ е тук (http://www.anonym.to/?http://www.mediafire.com/?ytz1mnwmdef)Благодарение на iPmart (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1) !!!).Не знам къде точно бъркам,но нещо не ми се получава.Искам да благодаря на всички за отзивчивостта и бързите отгвори!!!

Хиена
08.11.2009г., 14:58
Плесни ги и двата файла в папка Garmin, пробвай и пиши какво е станало.Нещо с тия 8 цифри ме съмнява...Имаш ли други редчета с цифри.Ако не се получи изпрати ми другите.Между другото тази карта която си качил е отключена.

gujgulov
08.11.2009г., 15:17
По принцип колко цифрено трябва да е CardID-то?Mемори картата ми е Nokia,това има ли някакво значение?

Хиена
08.11.2009г., 15:20
Стандартно трябва да са 10 цифри, но при някои карти са 9 в твоя случай 8.Трябва да имаш нещ от рода MSN, ако не стане прати ми тези цифри...

gujgulov
08.11.2009г., 15:40
Явно просто сигналът от сателитите тук е доста слаб,защото след 10-15 минути чакане се появяват 1-2 чертички на индикатора за сигнала и след това изчезват.

Хиена
08.11.2009г., 15:48
Значи всичко ти е 6.Може да се намираш в някаква сателитна дупка.Пробваш далече от високи сгради, първоначално е нормално да ги хване бавно, но после става бързо.

gujgulov
08.11.2009г., 15:59
Още веднъж едно голямо "БЛАГОДАРЯ"!!!!

geh
08.11.2009г., 17:54
Коя е тази карта.

buratino
09.11.2009г., 08:50
Хайде бе хора кажете как да си реша проблема с моята N97. Инсталирах си GARMIN (правил съм го и на други телефони и там, работи), но тук на този телефон просто не мога да включа вградения GPS избирам го но не мога по никакъв начин да му дам Enable, за да започне търсенето на GPS спътник. ПОМАГАЙТЕ!

electrified
09.11.2009г., 09:23
Явно просто сигналът от сателитите тук е доста слаб,защото след 10-15 минути чакане се появяват 1-2 чертички на индикатора за сигнала и след това изчезват.

Аз съм си пуснал и подпомогнатия GPS - На вкл. ти харчи около 1 стотинка и намира сигнал в пъти по-бързо.

Fat
09.11.2009г., 12:25
Как ще няма рибариии . Тука смеее.
Значи това дето приказваш съм го почнал преди 2 дена.
Събрал съм информация от няколко сайта за язовирите в България, направил съм ги с картинка и е Lat версия, таман щях да ги почвам на Cyr, но видях мнението ти и се спрях. Прати ми файлчето с точките ще ги сравня с , ще изчистя повтарящите и до няколко дена ще го пусна тук във вариант на латиница и кирилица.

:ipbest

В момента ги проверявам и допълвам и аз ...
Базовия е с около 200 позиции и не мога да го редактирам.
Файла ми е на Excel - съдържа и друга информация.
Много е разхвърлян, няма още всички координати и т.н.
Работя усилено, но съм сам и става бавно.
Прати на ЛС твоя e-mail.

Хиена
09.11.2009г., 13:20
Хайде бе хора кажете как да си реша проблема с моята N97. Инсталирах си GARMIN (правил съм го и на други телефони и там, работи), но тук на този телефон просто не мога да включа вградения GPS избирам го но не мога по никакъв начин да му дам Enable, за да започне търсенето на GPS спътник. ПОМАГАЙТЕ!
С вградената навигация намира ли сателитите?
Пробвал ли си с друга навигация.
Когато стартираш гармин като натиснеш малката иконка горе в ляво изобразяваща сателит какви опции ти дава?

buratino
09.11.2009г., 16:13
Значи самата функция Enable/Disable не е активна на тъч-скрийна и не може да се активира.Колкото дали работи другата навигация на Нокия работи и си намира спътници!

Хиена
09.11.2009г., 16:18
Пак те питам! Малката иконка горе в ляво при стартиране на Гармин какъв цвят е и при отварянето и какво ти изписва?

Tanya80
09.11.2009г., 17:54
Ще се опитам да илюстрирам как изглеждат нещата с "хващането" на навигационните сателити с Nokia 5800.

Приложението е стандартно (Location --> GPS data --> Position -> Options _Satelite Status). Ако сте нови в материята, горещо Ви препоръчвам да ползвате това приложение за първоначално "проумяване" как се ловят сателитите, за колко време, къде и т.н. След няколко проби на закрито и открито ще усетите сами нещата.
Ако започнете веднага с Garmin пак ще стигнете до истината, но с тази разлика, че при новоинсталиран Garmin неизвестните са твърде много - Гармина ли не е в ред, GPS приемникът ли е болен, картата ли не е читава, настройките ли куцат, спътниците ли дадоха фира ;) и т.н. и т.н.). Идеята ми е - започнете от просто към сложно.

Един пример (гледайте часовника!)

1. Отварям Location на закрито
http://dgeod.hit.bg/Scr000003.jpg

2. 15 минути - няма никой. Излизам между блоковете навън

http://dgeod.hit.bg/Scr000004.jpg

3. За локация на местоположението 5800 има нужда от 4 спътника с добър сигнал - ето ги оцветени след 1,5-2 минути от момента на излизането навън

http://dgeod.hit.bg/Scr000006.jpg

4. А ето и разположението на спътниците спрямо Нокиата в центъра (Chg. View). Виждате, че три са над апарата (3, 6, 22) защото съм между два блока, двата други (19,26) са по протежението на улицата между блоковете.
http://dgeod.hit.bg/Scr000007.jpg

GPRS не използвам

Хиена
09.11.2009г., 19:03
Браво реп++, може да направиш нова тема.

georgi44
09.11.2009г., 21:32
Това е илюстрация как работи A-GPS.Според мен разликата е очевидна-получаваш едновременно информация от две места.

docktora
09.11.2009г., 23:29
Значи имам едно въпросче към хората които ползват програмата на мобилните си телефони.Пускам опцията за запис на маршрут и след като го запиша има и опция да прегледаш какво си записал.Но на ми отваря записаното.
Телефона е нокиа н85 някакви идеи?

buratino
10.11.2009г., 08:11
Пак те питам! Малката иконка горе в ляво при стартиране на Гармин какъв цвят е и при отварянето и какво ти изписва?
Значи малката икона горе в ляво е червена при отварянето на Garmin, след като влезна в настройките, систем и Remot GPS за да си избера дали да използва външен приемник или вграден му давам да използва вградения и той се маркира но не се включва самия тъч скрийн не е активен на опцията Disable, респективно Enable!

crossflame
10.11.2009г., 09:54
Искам да попитам когато използвам подпомогнатия гпс трябвали да имам интернет настройки.

MegatroniC
10.11.2009г., 10:34
Подпомогнатия ползва GPRS, за него настройки трябва да имаш ;)

myankov
10.11.2009г., 13:01
Ето ви линк за последните камери,обаче засега са само на кирилица:

http://ultrashare.net/hosting/fl/e7d5e651ec/bg_speedcams_v.53_4

:ipma

boruna82
10.11.2009г., 13:18
Благодаря за ъпдейта имаш реп+ от мен.:brf

crossflame
10.11.2009г., 13:27
Искам да ви питам на вас за колко време ви се кънектва гпса с сателитите,при мен преди ставаше много бързо за няма 2 мин с интегрирания гпс и без него за 5 мин,а сега става доста по бавно трябва да го чакам някъде по 10-15 мин,а когато съм в движение с колата въобще не иска,а преди ставаше.Дори понякога антената на гармина светва 1 червена линийка и след това я губи незнам данеби нещо да бави заради новия софтуер.Питах хората от нокиа и теми казаха,че на тяхните апарати чакали по 25-30 мин. А това е невероятно много време.

Също искам да знам какво означава"В зависимост от мрежата":инструменти-настройики-общи-локализация-методи на локализация-В зависимост от мрежата.

Хиена
10.11.2009г., 14:24
Питах хората от нокиа и теми казаха,че на тяхните апарати чакали по 25-30 мин.
Също искам да знам какво означава"В зависимост от мрежата":инструменти-настройики-общи-локализация-методи на локализация-В зависимост от мрежата.

Казали 25-30 минути...Сигурно си попаднал на чистачите.Ако наистина са го казали, то по-голяма антиреклама едва ли има.
Ако използваш GPS само в онлайн режим то тогава му се слага отметка “В зависимост от мрежата“.

zhanpeter
10.11.2009г., 15:38
Искам да ви питам на вас за колко време ви се кънектва гпса с сателитите,при мен преди ставаше много бързо за няма 2 мин с интегрирания гпс и без него за 5 мин,а сега става доста по бавно трябва да го чакам някъде по 10-15 мин,а когато съм в движение с колата въобще не иска,а преди ставаше.Дори понякога антената на гармина светва 1 червена линийка и след това я губи незнам данеби нещо да бави заради новия софтуер.Питах хората от нокиа и теми казаха,че на тяхните апарати чакали по 25-30 мин. А това е невероятно много време.

Аз съм с Нокия 5800, и последния софтуер ...101, при мен се свързва за 2-4 мин. Не съм забелязал в движение да се свързва по-бавно отколкото на едно място. Горе-долу все толкоз. По отношение на новите софтуери на Нокия - бих казал че всеки следващ допринася /макар и не особено съществено/ за това, да се свързва по-бързо, а не обратно.

crossflame
10.11.2009г., 17:09
Гпса ми се оправи просто махнах батерията и пак я поставих.И си направих един експеримент подадох си ръката от терасата с телефона и пуснах гармин с гпса 2мин.9сек.,а с интегрирания гпс 1мин.34сек.

buratino
11.11.2009г., 13:51
От къде мога да си дръпна последната версия на Garmin, която е пригодена за тъч дисплеии (N97)?

---------- Предходен коментар публикуван в 13:49 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:51 ----------

От къде мога да си дръпна последната версия на Garmin, която е пригодена за тъч дисплеии (N97)? Вчера си намерих верси 5.00.60, но нещо не иска въобще да тръгне>

Alien vs Predator
11.11.2009г., 14:16
Пробвай с 5.00.50, качвал съм я на N97 и си бачка супер, има я като тема във форума ;)

buratino
11.11.2009г., 15:01
Пробвай с 5.00.50, качвал съм я на N97 и си бачка супер, има я като тема във форума ;)
Благодаря за съвета ще я намеря, а по същия начин ли е инсталацията?

boggentod
11.11.2009г., 15:54
Да, по същия начин се инсталира.

Alien vs Predator
11.11.2009г., 15:55
Благодаря за съвета ще я намеря, а по същия начин ли е инсталацията?

Да само ти прелагам да пробваш да махнеш другата версия и тогава новата, в смисъл както му казват чиста инсталация :)

crossflame
11.11.2009г., 16:07
Искам да попитам знаете_ли кога ще излиза официално Garmin Mobile XT 5.00.60

vsv86
11.11.2009г., 21:46
Добър вечер, имам едно запитване и то е следното : Garmin Mobile XT 5.00.50 и Garmin Mobile XT 5.00.60 хабят ли батерията по-бързо като старата версия и при тях ли трябва да се спира ръчно процесът TSRAutoStart.

evvel
11.11.2009г., 22:44
За да не се хаби батерията влизаш Tools/Settings/System/Launch background service и включчваш Enabled, затваряш Гармин и след това......... Disabled.

vsv86
11.11.2009г., 22:59
evvel благодаря за отговора!

zhanpeter
12.11.2009г., 09:43
За да не се хаби батерията влизаш Tools/Settings/System/Launch background service и включчваш Enabled, затваряш Гармин и след това......... Disabled.
Този проблем не беше ли решен още при Гармин версия ...040

evvel
12.11.2009г., 14:06
Да - по този начин.

MarinP
12.11.2009г., 20:50
Дали се случва нещо с латинската версия на последните камери?

mici6300
12.11.2009г., 21:54
значи проблема ми е следния.Преди 2 дни си купих нокиа е63,следвах инструкцийте за инсталиране на гармин и мисля че стигнах до края!Програмката си работи Обаче за около 10 мин работа с програмата ми взе около 1 лв.Прочетох някаде из темите че програмата се свързвала по подразбиране чрез GPRS и за това взимало пари,влязох в tools/settings/general/positioning/positioning methods има 2 опций и двете са забранени така не ми взима пари но не иска да се свърже с сателит и вместо черти ми дава някаква иконка с една лупичка мисля че е.Моля за малко помощ,мерси предварително :)

boruna82
12.11.2009г., 22:01
значи проблема ми е следния.Преди 2 дни си купих нокиа е63,следвах инструкцийте за инсталиране на гармин и мисля че стигнах до края!Програмката си работи Обаче за около 10 мин работа с програмата ми взе около 1 лв.Прочетох някаде из темите че програмата се свързвала по подразбиране чрез GPRS и за това взимало пари,влязох в tools/settings/general/positioning/positioning methods има 2 опций и двете са забранени така не ми взима пари но не иска да се свърже с сателит и вместо черти ми дава някаква иконка с една лупичка мисля че е.Моля за малко помощ,мерси предварително :)

Колега пак влизаш там :tools/settings/general/positioning/positioning methods и даваш отметка само на integrated gps.2thumbsup

mici6300
12.11.2009г., 22:10
Колега нямам такава опция,имам само Bluetooth GPS и Network based и двете са Disabled

boruna82
12.11.2009г., 22:13
Колега нямам такава опция,имам само Bluetooth GPS и Network based и двете са Disabled

Колега трябваше да започнеш с това какъв модел ти е телефона,явно нямаш вграден гпс приемник.;)

Exclusiveman™
12.11.2009г., 23:08
Аз искам да споделя един проблем:При инсталиране на гармин на нокиа Е55,телефона почна да се самоизключва-някой засичал ли е подобен проблем.......
Телефона е чисто нов на 1 седмица!!!

etgecatqa
12.11.2009г., 23:26
Пробвай дали ще се оправи като изтриеш папката: private/10202dce

Хиена
12.11.2009г., 23:42
Тази папка се трие когато при пускане на Garmin иска да инсталира...
Това е странно, да се изключва телефона.
Деинсталирай го, форматни карта с памет и му инстални наново в.5.00.50.

etgecatqa
12.11.2009г., 23:46
Не знам за какво е тази папка. Но на мен така ми е изключвал N96, и след като изтрих private/10202dce спря да изключва.

Alien vs Predator
13.11.2009г., 09:32
Колега трябваше да започнеш с това какъв модел ти е телефона,явно нямаш вграден гпс приемник.;)
Той си е написал в първия пост е63, той няма вграден GPS затова момчето има проблем, трябва му външен модул.

Fat
13.11.2009г., 09:53
http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=17674&d=1257850842
Благодаря на съставилите го!
Изтеглих последното с камерите - някой може ли да разясни, какво ново има в него?
Файла е станал по-голям, но какво ново е включено в него?

MarinP
13.11.2009г., 10:59
Аз искам да попитам, когато след рестарт на телефона или издърпване на USB кабела Garmin-a автоматично иска да се стартира и трябва да отказвам всеки път, какво е решението. Благодаря!

nasko80
13.11.2009г., 11:10
Изтеглих последното с камерите - някой може ли да разясни, какво ново има в него?

Вече не бипка само, а ти казва "полиция 50 км в час", "камера 60 км в час", а и най-хубавото е, че има камерите в София по кръстовищата /поне в центъра съм го забелязал/

evvel
13.11.2009г., 11:17
Аз искам да попитам, когато след рестарт на телефона или издърпване на USB кабела Garmin-a автоматично иска да се стартира и трябва да отказвам всеки път, какво е решението. Благодаря!

Малко по-нагоре е написано изтрий папката Е:/private/10202dce .

MarinP
13.11.2009г., 11:32
Аз пак да попитам дали скоро новите камерки ще ги има и на латиница. Дано не съм станал досаден!:ipma

nasko80
13.11.2009г., 11:33

Малко по-нагоре е написано изтрий папката Е:/private/10202dce .

Глопости. Не трий нищо!! Следвай инструкциите по-долу.

Стартираш Гармин!
1) tools/settings/system/Launch background servise и маркираме enabeled
2)Затваряме Гармин Мобиле ХТ
3)Отново стартираме Гармин Мобиле ХТ
4)tools/settings/system/Launch background servise и маркираме disabled
5) Процесът вече го няма

MarinP
13.11.2009г., 11:40
Стартираш Гармин!
5) Процесът вече го няма [/QUOTE]

Това до колкото знам е метода за ограничаване на разхода на батерията. Аз питам за опит за стартиране на програмата (не инсталирате) при включване на телефона и издърпване на USB кабела!

nasko80
13.11.2009г., 11:43
Добре де, ти така или иначе трябва да го направиш заради батерията. Направи го и виж след това дали ще ти се стартира Гармин при издърпване на кабела!

evvel
13.11.2009г., 11:45
И все пак изтрий папката. И кажи след това какво стана.

MarinP
13.11.2009г., 11:53
За батерията съм го направил отдавна...явно не е това. За папката ще пробвам обаче да попитам дали да изтрия цялото съдържание или нещо точно определено, защото в нея освен Гармин файл има и файлове от други инсталирани приложения?

evvel
13.11.2009г., 11:59
Само GarminMobileXT_PA.sis, аз въобще не я качвам тази папка при инсталиране.

Ако провериш в инсталационния пакет на Гармин в тази папка е само този файл.
Дано съм бил полезен.

Хиена
13.11.2009г., 12:49
За батерията съм го направил отдавна...явно не е това. За папката ще пробвам обаче да попитам дали да изтрия цялото съдържание или нещо точно определено, защото в нея освен Гармин файл има и файлове от други инсталирани приложения?

Свързвате телефона в "режим за прехвърляне на данни" \Mass storge\
Влизате в:
Х:\Private\10202dce и триете съдържанието в папката.
Който желае може да изтрие цялата папка.2thumbsup

nasko80
13.11.2009г., 13:31
Добре де, аз като не съм я трил, що нямам този проблем??

MarinP
13.11.2009г., 13:34
Само GarminMobileXT_PA.sis, аз въобще не я качвам тази папка при инсталиране.

Ако провериш в инсталационния пакет на Гармин в тази папка е само този файл.
Дано съм бил полезен.

Изтрих въпросния файл, но Гармина продължава да се стартира при махане на кабела. Да не би причината да се корени в това че иконата на Гармина ми е на десктоп-а (като шорткът) и като се свържа с комп-а иконата се сменя с друга (радиото). Като изключа кабела иконката отново става Гармин и след товаа излиза съобщението за стартиране. Странна работа:ops

Хиена
13.11.2009г., 13:43
Добре де, аз като не съм я трил, що нямам този проблем??
Наско, това се получава само понякога!
Не е задължително да имаш този проблем.
Писах на колегата да изтрие съдържанието на цялата папка ама не слуша и проблема му продължава.Нямам намерение да пиша за нещо по 100 пъти.Кой както му е кеф.

etgecatqa
13.11.2009г., 13:53
При мен телефона ми при включен Гармин понякога сам се рестартираше.Но след като изтрих тази папка всичко е на ред. А сега когато я нямам тази папка и на мен като изключа USB кабела ме пита дали да стартира Гармин.

nasko80
13.11.2009г., 13:56
Изтрих въпросния файл, но Гармина продължава да се стартира при махане на кабела. Да не би причината да се корени в това че иконата на Гармина ми е на десктоп-а (като шорткът) и като се свържа с комп-а иконата се сменя с друга (радиото). Като изключа кабела иконката отново става Гармин и след товаа излиза съобщението за стартиране. Странна работа:ops

И аз съм така. Гармин ми е на десктопа и при включване се сменя иконата. И пак настоявам да направиш онова за батерията отново. Стъпка по стъпка. Това съм го правил лично на поне три 58-ци и никой не е имал проблем. А при ново инсталиране /първо, на чисто/ винаги излиза искането за стартиране на Гармин. Нямам кабел под рака, иначе щях да го пробвам.

П.С. Пешо, ти си спокоен човек, не се ядосвай за глупости! 2thumbsup

Хиена
13.11.2009г., 14:05
Наско не се ядосвам, просто пишем едно и също по 100 пъти.
Да при N серията с по-старите версии на Garmin този проблем го имаха доста хора и по другите форуми.След изтриване на споменатата папка проблема се решаваше.Този проблем е от 1 година, но сега тук таме някой се оплаква, не знам защо!
Препоръчвам да се деинсталне Garmin като преди това се изтрие папката.След това да се форматне картата и да се инсталне последната версия на Garmin.След това проблема би трябвало да е в миналото.

MarinP
13.11.2009г., 14:05
Изтрих цялото съдържание на папката и вече не ме пита за стартиране след като извадя кабела.
Единствено като изключа телефона и после го включа ми се появява съобщение "Allow application to use network to send or receive data?" Но тъй като не става ясно за кой точно application става въпрос няма да ви занимавам допълнително. И без това не си включвам и изключвам телефона непрекъснато, така че се търпи.
Благодаря на всички за съдействието и съжалявам ако съм отегчил някой само с моите проблеми!

dreben23
13.11.2009г., 14:07
Колеги, интересува ме, когато имам карта на кирилица на България и карта на Европа на латиница не се показва едната карта, дори като превключвам на различните езици, а сигнал има с 5.00.50 дори от вкъщи, докато с 5.00.60 нямам сигнал и навън. Имате ли вие проблем като се сложат картите едната на кирилица, а другата на латиница?:ipma

Хиена
13.11.2009г., 14:15
Tools/Manage My Data/map Sets/MapSource -Слагаш отметката на която карта искаш да ти се показва.Ако едната карта я нямаш като опция провери името което си и дал.Не се препоръчва да се използват 2 карти на България, а в Европейската България съществува...
Дори и да не е отметната втората карта Гармин я вижда и при рутиране прави цапаница.

dreben23
13.11.2009г., 14:20
А може да е от това, две карти на България имам. Ако не те затруднявам, можеш ли да дадеш линк с европейска карта без България?

zhanpeter
13.11.2009г., 14:21
Вече не бипка само, а ти казва "полиция 50 км в час", "камера 60 км в час", а и най-хубавото е, че има камерите в София по кръстовищата /поне в центъра съм го забелязал/
Работи ли и с карта OFRM Geotrade 5.01 Lat

gujgulov
13.11.2009г., 14:23
Плесни ги и двата файла в папка Garmin, пробвай и пиши какво е станало.Нещо с тия 8 цифри ме съмнява...Имаш ли други редчета с цифри.Ако не се получи изпрати ми другите.Между другото тази карта която си качил е отключена.

Когато вляза в Tools/Settings/About ми излизат IMEI кода,CardID-то и още някакъв код,който е 10-цифрен...

Хиена
13.11.2009г., 14:29
Когато вляза в Tools/Settings/About ми излизат IMEI кода,CardID-то и още някакъв код,който е 10-цифрен...

В крайна сметка проблема ти оправи ли се ?
Направи си отключващи файлове по CardID и по другия ESN и двата ключа ги сложи в папка Garmin.

А може да е от това, две карти на България имам. Ако не те затруднявам, можеш ли да дадеш линк с европейска карта без България?

Ето един по лесен начин:
Тази карта която не я ползваш и махаш последната буква от името, такa Garmin не я вижда.При необходимост и добавяш последната буква и махаш последната на другата карта.

Че работи работи, но гласовото уведомяване е за стандартните GPS, за телефон не става.

dreben23
13.11.2009г., 14:39
Хм, хитро, ама ще го забравя и после пак ще се чудя какви са кусурите. Благодаря! Май ще си кача през Map source една на Европа, колкото и бавно да става, но дали ще има смисъл, ако не може да бъдат комбинирани една на кирилица и една на латиница, вие имате ли такива комбинации?

nasko80
13.11.2009г., 14:47
Че работи работи, но гласовото уведомяване е за стандартните GPS, за телефон не става.

Е да, вярно, че сега ползвам стандартен Гармин /забравих да спомена/ :ops Но иначе е много досадно. По-добре е да си бипка :D

MarinP
13.11.2009г., 15:27

Според мен няма да работи, защото са на кирилица. Все още трябва да чакаме латинската версия!

zhanpeter
13.11.2009г., 15:39
M... му, пак сме прецакани ние с телефоните!

naskolov
13.11.2009г., 15:44
Благодаря на "denis" за подробната информация! Всичко е ОК, но въпроса ми е, коя карта сега е най-актуална и най-подробна? Благодаря предварително. За сведение сега съм с тази, за която бе написано че е нaй-добрата БГ карта от ÏPmart"!

Хиена
13.11.2009г., 15:45
M... му, пак сме прецакани ние с телефоните!
Е, ще го преживеем.Не е болка за умиране.В крайна сметка и звуковото уведомяване върши същата работа.Тия от Garmin, въобще не им пука за нашите телефони...гледат да си продадат устройствата!!!
Едно българско меню не искат да направят.Поне да дадат на някой да го преведе.Желаещи много но от Garmin не искат и да чуят.

zhanpeter
13.11.2009г., 16:12
Е, ще го преживеем.Не е болка за умиране.В крайна сметка и звуковото уведомяване върши същата работа.Тия от Garmin, въобще не им пука за нашите телефони...гледат да си продадат устройствата!!!
Едно българско меню не искат да направят.Поне да дадат на някой да го преведе.Желаещи много но от Garmin не искат и да чуят.
Какво да кажа, хем върши, хем не съвсем. При такива като мен, дето шофират без очила, а четат с очила, и при всяко бипване трябва да си търсят очилата по джобовете за да прочета какво "какво иска сега това животинче" /както се изразява жена ми/, нещата клонят повече към "не съвсем". Успокоението идва само от това, че благодарение на теб и такива като теб нещата са на принципа на "харизан кон зъбите не се гледат!"

nasko80
13.11.2009г., 16:14
Благодаря на "denis" за подробната информация! Всичко е ОК, но въпроса ми е, коя карта сега е най-актуална и най-подробна? Благодаря предварително. За сведение сега съм с тази, за която бе написано че е нaй-добрата БГ карта от ÏPmart"!

Последната карта и я има във форума е OFRM Geotrade v5.01. Но ти все още няма да я виждаш. За справка "Правила"2thumbsup

mici6300
13.11.2009г., 18:22
добре де по пътя на логиката ако нямам вграден гпс и трябва само със допунителен не би трябвало да ми показва картата и да ми казва като и задам обект на каде да завия

nasko80
13.11.2009г., 18:43
Сега забелязах, че спид камерите който ги имам на GSM-а не работят всички екстри. Разбрахме от колегата Стойчев, че гласовите сигнали не работят на GSM-те но и тези новите камери където ги наслагаха по магистралите...., също не съобщава за тях /даже и с бипкане/, догато устройство Гармин съобщава. Гаси тъпото :giu

Хиена
13.11.2009г., 19:01
Още малко и ще ни отсвирят нас със телефоните...

nasko80
13.11.2009г., 19:22
Е защо?? Нали картите и другите неща като спийд камерите се правят от други фирми, а не от Гармин??

ivanivanovvv
13.11.2009г., 21:29

Коя е последната LAT версия speedcams ?

Тази е v.53_4.gpi - 2.26 MB ,а тази която намерих (с разделени статични от мобилни) е v52 но е 0.066MB ?

Exclusiveman™
13.11.2009г., 21:40
Аз искам да споделя един проблем:При инсталиране на гармин на нокиа Е55,телефона почна да се самоизключва-някой засичал ли е подобен проблем.......
Телефона е чисто нов на 1 седмица!!!
Сега стана ясно 4е е п*****н софтуера на телефона заради Гармина,според вас дали е възможно?

ivanivanovvv
13.11.2009г., 22:15
Сега стана ясно 4е е п*****н софтуера на телефона заради Гармина,според вас дали е възможно?

Може всичко да е.Пробвай наред. Софт-рестарт,хард рестарт,firmware prez-USB ot Nokiaupdate, firmware в сервиз за ГСМ-и през изводите зад батерията и накрая смяна на устройството.Винаги остава варианта да има дефектирал елемент по хардуера.Било платката, чип,паметта...

Хиена
13.11.2009г., 22:18
Чак да скапе софта на телефона едва ли!
До сега никой не се е оплаквал!
В основата си Гармин се инсталира на карта памет, та можеш да пробваш да махнеш карта памет и да включиш телефона.
Дръпни му един хард ресет+формат на карта и всичко ще заспи.

karuzu
14.11.2009г., 10:16
Имам един въпрос немога да намеря никъде в Tools - Settings- Abaut Card ID телефона е N85 от вчера се ровя и нищо може ли малко хелп. Благодаря предварително

boruna82
14.11.2009г., 10:46
Имам един въпрос немога да намеря никъде в Tools - Settings- Abaut Card ID телефона е N85 от вчера се ровя и нищо може ли малко хелп. Благодаря предварително

Колега пробвай така:

karuzu
14.11.2009г., 10:53
колега мерси много

dtmf
14.11.2009г., 11:38
Сега забелязах, че спид камерите който ги имам на GSM-а не работят всички екстри. Разбрахме от колегата Стойчев, че гласовите сигнали не работят на GSM-те но и тези новите камери където ги наслагаха по магистралите...., също не съобщава за тях /даже и с бипкане/, догато устройство Гармин съобщава. Гаси тъпото :giu

Камерите на телефон работят, ако ползваш нормалната неговорящата версия.

karuzu
14.11.2009г., 12:29
след всичко направено по първа страница, и стартиране на програмата и промяна на GPS build in ми изписва No GPS found дано някой има идея да помогне.

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!

myankov
14.11.2009г., 12:30
Да разесня за камерите,че въпросите станаха много.
Версия v.53_4.gpi е само на кирилица,но скоро ще я има и на латиница.Като излезе ще бъде качена веднага от мен или някой друг.
Последната версия на латиница е bg speedcams v.53_3 LAT.Ако не се лъжа беше качена от pstoichev:ipma

Ето и версия на латиница bg speedcams v.53_4_LAT:ipma:ilove::ipbest

boruna82
14.11.2009г., 12:38
след всичко направено по първа страница, и стартиране на програмата и промяна на GPS build in ми изписва No GPS found дано някой има идея да помогне

Да не си махнал отметката на GPS build in ?

karuzu
14.11.2009г., 12:44
Отметката ми е сложена на Use Bluetooth GPS, и като опитам да я сложа на Use Attached/Build in GPS ми изписва No GPS Found.

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!

boruna82
14.11.2009г., 12:53
отметката ми е сложена на Use Bluetooth GPS, и като опитам да я сложа на Use Attached/Build in GPS ми изписва No GPS Found

Провери настройките на телефона настройки/общи/локализация/методи за локализация/integrated gps трябва да имаш отметка на "integrated gps"2thumbsup

karuzu
14.11.2009г., 12:56
Отметките са ми сложени на всички редове Bluetooth GPS, Assisted GPS, Integrated GPS, NEtwork based.

boruna82
14.11.2009г., 13:05
oтметките са ми сложени на всички редове Bluetooth GPS, Assisted GPS, Integrated GPS, NEtwork based

Това е много странно,това ли ти показва?

karuzu
14.11.2009г., 13:17
Да това ми показва. Подкарах го проблема беше с какъв ГПРС да се върже вече всичко е наред. Благодаря на всички отзова ли се!!!!

dreben23
14.11.2009г., 13:21
oтметките са ми сложени на всички редове Bluetooth GPS, Assisted GPS, Integrated GPS, NEtwork base

Остави само integrated i network с отметки.

karuzu
14.11.2009г., 18:36
И последен въпрос наистина ,че сигурно ви писнах вече. Като се върже и докато ти показва пътя взима ли някакви пари. Или е само 1 стотинка както пише докато се върже

boruna82
14.11.2009г., 18:59
И последен въпрос наистина ,че сигурно ви писнах вече. Като се върже и докато ти показва пътя взима ли някакви пари. Или е само 1 стотинка както пише докато се върже

Ако ползваш само вградения гпс не взима пари,но ако ползваш и подпомогнатия(A-GPS) през GPRS-а взима по 1-2 стотинки на свързване.

pivlaz
14.11.2009г., 19:23
Ако ползваш само вградения гпс не взима пари,но ако ползваш и подпомогнатия(A-GPS) през GPRS-а взима по 1-2 стотинки на свързване.
По 1-2 стотинки е в България но в чужбина е доста.

martogp
14.11.2009г., 20:07
Здравейте на всички, моля за помощ. Имам Нокиа 5800, на нея съм си инсталирал Garmin-а и всичко работи без проблем. Днес ми дадоха една нокия 5800. Проблема беше, че не намираше GPS. Огледах всички настройки и те бяха като на моят телефон, но така и не намери GPS. Погледнах и видях че неговата версия (защото не съм я инсталирал аз) беше .50, а моята е .40, направи ми и впечатление че търсеше не по градове, а по пощенски кодове (беше с карта на Европа). Реших, че проблема може да е от версията .50 и реших да я махна. Не_знаех как се маха и просто я изтърках от картата памет. Опитах се да инсталирам версия .40, след като се инсталираше (имаше упътване да се махне кабела) трябваше сама да се инсталира, но за съжаление не се инсталира. Къде да търся проблема.

ivanivanovvv
14.11.2009г., 23:33
Свързвате телефона в "режим за прехвърляне на данни" \Mass storge\
Влизате в:
Х:\Private\10202dce и триете съдържанието в папката.
Който желае може да изтрие цялата папка.2thumbsup

Само да добавя че и аз имах " проблем " след ваденето ка кабела в режим Mass Storage. Започваше инсталация.......и Error Unable to install untrusted software...
След прилагането на метода на pstoichev сега проблем няма.

И още нещо. Благодаря на myankov за speedcams v.53_4 ,но с едно малко уточнение че имат малки бъгове ,и чакайте новите версии.

mravkata
14.11.2009г., 23:47
искам да попитам само инсталирах си всичко както е казано тука,работи всичко само че ми бави...не_знам защо ама ми бави и ми гълта доста батерията с е66 съм.

---------- Предходен коментар публикуван в 23:39 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:47 ----------

и още намира гпс сигнал и като излезна и след време примерно 5-6часа влезна пак трябва да чакам да намери сигнал...Защо>?

boruna82
14.11.2009г., 23:47
искам да попитам само инсталирах си всичко както е казано тука,работи всичко само че ми бави...незнам защо ама ми бави и ми гълта доста батерията с е66 съм.

Кажи коя версия си инсталирал?

martogp
14.11.2009г., 23:55
Преди малко без да искам намерих отговора на въпроса ми и инсталирах програмата. Но имам друг въпрос: качил съм карта на Европа и когато отида на търсене ми дава да търся само по пощенски кодове. Може ли да се направи да търся по градове.

Хиена
15.11.2009г., 09:38
Сложи друга карта на Европа.Тази която си сложил е доста странна.Би ли я качил някъде да я пробваме.

MarinP
15.11.2009г., 11:31
И още нещо. Благодаря на myankov за speedcams v.53_4 ,но с едно малко уточнение че имат малки бъгове ,и чакайте новите версии.[/QUOTE]

Коя версия е с бъгове - латинската или българската и от какво естество са бъговете? Благодаря!

martogp
15.11.2009г., 12:23
Сложи друга карта на Европа.Тази която си сложил е доста странна.Би ли я качил някъде да я пробваме.

Да, няма проблеми. Само ми кажи къде, и ще я кача веднага. А може ли да ми дадеш адрес от където да изтегля друга карта на Европа.

Хиена
15.11.2009г., 13:24
Виж ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9381&page=23) дали няма да откриеш работещ линк или торент.

predator70
15.11.2009г., 14:32
Става ли за samsung i8910 hd.

boruna82
15.11.2009г., 14:36
Става ли за samsung i8910 hd.

Да колега става и за samsung i8910HD.

Препoръчва се за s60v5 телефони да се инсталира версия над 5.00.40

y0o
15.11.2009г., 19:44
Хора съжелявам, но може ли някой да ми обясни как точно да си кача карта за гармина, защото успях само него да сложа, намира ми сателити и тн *чертичките са на залено* само дето не мога да си кача карта. Всички явно сте с нокии и на дълго и на широко се обяснява за symbian ама аз съм с WM и не мога да се оправя посмъртно, цял ден се мъча с тъпия гармин!!!

evvel
15.11.2009г., 20:12
За да ти се помогне кажи какво си направил с картата за да разберем къде е грешката.

y0o
15.11.2009г., 20:27
Aми нищо, в смисъл инсталирах си гармина и не знам какво да правя за да си кача и карта.

evvel
15.11.2009г., 21:29
Качваш картите в Е:/Garmin, картите могат да са с имена gmapsupp.img, gmapsup2.img или gmapпром.img. Влизаш в Tools-Settings-About и от там си записваш Card ID. В кейгена пишеш Card ID, избираш Garmin Mobile XT, под Select Map Product избираш картата която ти трябва - ако я няма избираш <custam mapset> и вписваш Map ID. Натискате долния бутон Generate и кодът e под Your Map Unlock Code - копираш го в Notepad. Записвате файла както е името на картата само, че с разширение *.UNL напр. GMAPSUPP.UNL. Отключващия файл GMAPSUPP.UNL също го копираш в Е:/Garmin.

bangus
15.11.2009г., 23:04
Здравейте момчета
имам един глупав но прозаичен въпрос ... значи така ...
намерих си аз ... от някъде csv-файлче с координатите на камерите ... разделени по скорости и видове ... и реших да си направя аз gpi файл като за целта използвам стандартният POI Loader обаче получиха се нещата 466 мисля че бяха точките НО ... обясненията към всяка от точките - къде се намира и т.н. не ми се преведоха макар че в изходния файл си ги има на LAT ... подозирам, че POI Loader-a r Windows-a нещо не се разбраха за кодовите си таблици ... та ако някой има идея за нещата моля да пише
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

hakmen
15.11.2009г., 23:06
Някои може ли да качи карта на Гърция

boruna82
15.11.2009г., 23:10
Някои може ли да качи карта на Гърция

Заявки за карти се правят- ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9381) 2thumbsup

mravkata
16.11.2009г., 10:45
ами ползвам версия 5.00.10 ...

Fat
16.11.2009г., 11:43
И още нещо. Благодаря на myankov за speedcams v.53_4 ,но с едно малко уточнение че имат малки бъгове ,и чакайте новите версии.

Коя версия е с бъгове - латинската или българската и от какво естество са бъговете? Благодаря![/QUOTE]

Ами аз, понеже също я пробвам - първо реп +.
Забележки:
1.Включвай и кратко описание на версиите - какво е добавено /махнато/ и т.н., така няма да се чудим дали да я слагаме.
2.Махни "рекламката" с името, щото немам против да науча името на автора, НО като караш в града /само в началото но е достатъчно!/ вместо да виждам накъде отивам и коя е следващата улица - чета "Иметонанезнамкойси" - стават грешки в непознат град ... :-)
3.Гласовото предупреждение /вместо "гонг"/ е отлично като идея. Така вместо да гледаш навигатора - поглеждаш си скоростомера. Лошото е, че записа е ужасен ... има шум в края и при честото повтаряне - дразни много.
4.Отделете тема за тези speedcam, ако не сте го направиле вече - така ще можем да пращаме нови "засади" и да коригираме грешните или безполезните.

Успех.

П.П. Забравих да кажа - това е с 53-4 cyr на Nuwii 7ХХ.
С 53-4 lat на NOKIA E51 РАБОТИ - от два дена пробвам
Само дето вместо гласовото предупреждение - "дрънка" пак гонга ...
Това из Пловдив. И дайте някой да отвори отделна тема за bgspeedcams v.XX.X.gpi - така няма да "цапаме" другите теми, като тази например!

MarinP
16.11.2009г., 22:27
Колеги помагайте. Днес включвам Гармин-а и вместо обичайните чертички за сигнала, горе в ляво стои картинката с лупичката. Нищо не съм пипал по настройките и до днес всичко си беше нормално. Гармин-а е версия 5.00.50:ops

boruna82
16.11.2009г., 22:31
Колеги помагайте. Днес включвам Гармин-а и вместо обичайните чертички за сигнала, горе в ляво стои картинката с лупичката. Нищо не съм пипал по настройките и до днес всичко си беше нормално. Гармин-а е версия 5.00.50:ops

Да не си изтрил SW.UNL от E:/garmin?

MarinP
16.11.2009г., 22:46
Ох оправих се. Не знам по каква причини всички отметки в Positioning бяха махнати. Като маркирах Integrated GPS и всичко пак си е наред...Бях се изприщил2thumbsup

---------- Предходен коментар публикуван в 22:41 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 22:46 ----------

Ох оправих се. Влязох в Positioning и по непонятни за мен причини всички отметки бяха махнати. Маркирах отново Integrated GPS и всичко се оправи. Бях почнал да се изприщвам2thumbsup

momcho0
18.11.2009г., 20:35
Извинявам се много, но не можах да си намеря достатъчно подробна карта на България, вероятно тази която съм си качил е стара. Бихте ли ми помогнали в търсенето или да ми дадете някоя от която сте доволни

gujgulov
19.11.2009г., 01:21
Трябва ли да си хакна телефона,за да мога да подкарам нормално Garmin-a???

evvel
19.11.2009г., 07:48
Не. Може да се наложи само хардресет преди това.

zhanpeter
19.11.2009г., 10:15
Извинявам се много, но не можах да си намеря достатъчно подробна карта на България, вероятно тази която съм си качил е стара. Бихте ли ми помогнали в търсенето или да ми дадете някоя от която сте доволни
За карти на България има отделна тема тук (http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?f=111)

momcho0
19.11.2009г., 15:23
Не ме допуска до тази тема. Не_знам защо, пише ми: ,,Няма теми в този форум"

Alien vs Predator
19.11.2009г., 15:27
Трябват ти малко повече постове и реп, прочети правилата за да ти стане ясно .

Mondiso
19.11.2009г., 16:14
Качих си версия 5.00.60, но не ми хареса как се държи курсора на картата - позиционира ме често извън трасето, дори на жп линии (?!) и я махнах. Реших да си върна старата, 5.00.50. Общо взето всичко е наред и работи, като изключим това, че на моменти, като дам в главното меню "Иди до" и програмата автоматично се затваря, при което се налага да я стартирам отново.
Възможно ли е при ниско ниво на батрията Гармина автоматично да се затваря, заради дърпащия ресурс ГПС?
Някакви идеи и предложения?

P.S.

Благодаря за отговорите на Alien vs Predator (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=8877) и MarinP

Проблемът явно е в двете качени от мен карти, породили конфликт. Иначе отметката за позициониране ми е "На пътя".

Alien vs Predator
19.11.2009г., 16:31
5.00.60 аз не я харесвам много, има още какво да се желае. Проблема ти може би е, че като си я качил не си дал отметката да те позиционира на пътя, а си е била на позиция GPS. Не знам дали е нормално да се спира сама независимо от батерията, но ако продължава да го прави изтрий всичко и я качи наново, ще свежне със сигурност.

zhanpeter
19.11.2009г., 17:16
Аз също не я съм особено доволен от 60-ката. Като се отчете и факта, че я няма официално на сайта толкова време, си мисля, че май действително не е продукт на Гармин.

MarinP
19.11.2009г., 20:25
Качих си версия 5.00.60, но не ми хареса как се държи курсора на картата - позиционира ме често извън трасето, дори на жп линии (?!) и я махнах. Реших да си върна старата, 5.00.50. Общо взето всичко е наред и работи, като изключим това, че на моменти, като дам в главното меню "Иди до" и програмата автоматично се затваря, при което се налага да я стартирам отново.
Възможно ли е при ниско ниво на батрията Гармина автоматично да се затваря, заради дърпащия ресурс ГПС?
Някакви идеи и предложения?

Най-вероятно е да има конфликт между картите, които си качил. При мен имаше същият проблем и като останах само с една карта нещата се оправиха. Ако мога да цитирам колегата Стойчев - винаги качвай по една българска карта, защото дори и да не си дал отметка на някоя друга в Мапсорса, Гармина си я разпознава и нещата се омазват. Дано съм бил полезен!

nuvisik
20.11.2009г., 13:48
Имам няколко въпроса. Доста неща съм изчел по форумите поне над 20.
С доста неща се справям, и ако някой проявява интерес в OFFRoad BG лично съм направил POI-та на всички бензиностанции в България, иконки, адреси, типове, проверки, групирания. Магазини също, БГ Обединена също - без латиницата. и други. Там nickname ми е stivko.
Но вече не ползвам този форум. Обиден съм им.
1-ви въпрос - Как мога да разбера кога един img файл е отключен?
2-ри въпрос - Как мога да рзабера какъв е ID Card, когато съм я поставил в карт ридер на компютъра?
3-ти въпрос - Как мога да отключа един img файл, така че да няма нужда от каквито и да било отключващи кодове?

Когато си купих nuvi-то, беше с БГ топо 4.90 и имаше проблем. Рутирам ли на 3D се бъгва и или се рестартва, или забива токлова яко, че не може поне 10 часа да тръгне.
Ходих в Геотрейд, там ми казаха, да съм си махнел всички поита и да чакам следващ ъпдейт на фърмуера. Както всяко нещо в България.
Минаха 3 ъпдейта на фърмуера, а картата ми вече е БГ топо 5.01.
Разликата е, че сега забива на 2D, а на 3D поне засега не ми се е случвало.
От всички забелязани проблеми, за които съм писал на Геотрейд (например при търсене на кирилица 1.хх сериите вместо кирилско "а' "А" въвежда латинско. Лично съм решил проблема, ако някой се интерисува ще го споделя), обещават да пишат на Гармин и при следващ ъпдейт. ще бъде оправено, но уви. Досега няма нищо оправено.

Да спирам, че ... ще ходя да пия валерян.

Хиена
20.11.2009г., 20:13
Отговор въпрос № 1------->GMapTool/Когато картата е отключена най-отдолу вместо 25 цифрения код изписва 0/.

Отговор въпрос №2-------->GMapTool/След като заредиш .img ще видиш за всеки район ID.Обикновено е едно и също за всички/.

Отговор въпрос №3-------->GMapTool+GarminUnlocker/Тук ти трябват по–задълбочени познания относно GMapTool+GarminUnlocke/.

И го давай по-спокойно.Хич да ти не пука.Добре ще е да направиш една тема за:
С доста неща се справям, и ако някой проявява интерес в OFFRoad BG лично съм направил POI-та на всички бензиностанции в България, иконки, адреси, типове, проверки, групирания. Магазини също, БГ Обединена също - без латиницата. и други. 2thumbsup

nuvisik
20.11.2009г., 21:53
Стойчев, благодаря ти.

Отговор въпрос №2-------->GMapTool/След като заредиш .img ще видиш за всеки район ID.Обикновено е едно и също за всички/.

Тука става въпрос за серийния номер ID на SD Memory Card.
Да не се налага да я слагам в нувито, да минавам в сервизен режим и на 3-тия екран да гледам и пиша като дърводелец серийния номер, а да си сложа мемори картата в карт ридъра на компютъра и с някаква програмка, да извадя серийния номер, който сещаш се ми трябва за да заключа img файла с кей генератора към картата памет.

Виж поста ми в темата за обединяване на карти.

Аз мога да си генерирам unl файлове с кей генератора, да обединявам, и разединявам карти, да ги заключвам към устройството или към мемори картата. Въпросът ми е как да отключа тотално img файла. Свалял съм такива от нета и знам че е възможно.
Когато гледам карта тотално отключена свалена от нета, най-отдолу изобщо няма:
u:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
нито
U:0

А като ми остане малко време ще отворя една тема за POI-та и ще кача това което съм правил лично.
Също и за проблеми сързани с Гармин навигатори.

stambo98
20.11.2009г., 22:58
Обикновено карта се отключва тотално с Garmin Unlocker All.bat докато е инсталирана в MapSource до версия 6.13.7 новите карти се конвертират допълнително с MapReverseConverterENU.exe за да могат да се обработват с тази версия на MapSource и All.bat :)

nuvisik
20.11.2009г., 23:14
Обикновено карта се отключва тотално с Garmin Unlocker All.bat докато е инсталирана в MapSource до версия 6.13.7 новите карти се конвертират допълнително за да могат да се обработват с тази версия на MapSource и All.bat :)

Благодаря ти stambo98!
Точно се мъча с унлокера, и не знам дали щото нови версии нацелвам или е някакъв бъг, но накрая когато трябва да свърши, ми дава грешка:
GarminUnlocker.exe - Aplication Error
The instruction at "0x0049218e" referenced memory at "0z20dc20df". The memori could not be "writen".

Наново свалях унлокера от други сайтове и все тая.

Хм... Значи трябва да ми е инсталирана в мапсорса?
В хелпа на унлокера пише че отключва img file и цяло дърво с поддиректории съдържащи img файлове.

О'к, така да бъде, въпреки че се съмнявам. Почти не си спомням да съм получвал изчерпателен отговор. Аз се старя моите отговори да са такива, че не да не ме допитват за един въпрос 50 пъти.

Ето направих си следния експеримент.
Имам в мапсорса много карти и всичките отключени с All.bat, избрах си една Middle East 2010.20, маркирах всичко, указах това име в MapSet, използвах специалния мапсорс с който ъплодвам img файл не на устройството, а на хард диска. После го отворих с GMap Tool, но се оказа че отдолу ми стои:

Data MPS
V: Middle East 2010.20 (0)
U: EETHC-UHS99-P6LEH-3K8QF-3XNC5
F: PID 1, FID 2009, CN Middle East NT 2010.20

Прекарах img файла през GarminUnlocker-а, всичко завърши благополучно, но при отваряне с GMap Tool, резултата беше:

Data MPS
V: Middle East 2010.20 (0)
U: EETHC-UHS99-P6LEH-3K8QF-3XNC5
F: PID 1, FID 2009, CN Middle East NT 2010.20

Тоест, никакъв резултат.

Подозирам, че едно нещо което може да се обясни с няколко реда, ще трябва да задам 100-ци въпроси, и да сглобявам отговорите, стига някои да не са заключени с неразбиваеми пароли, или да трябва да им правя unl файлове.
Формулирам си въпросите точно и ясно, без двусмислие и многомислие, а получавам мъгляви и безумно кратки отговори от 3-4 думи.

stambo98
21.11.2009г., 05:43
И какво те притеснява, това е някакъв стар код за отключване който е останал от преди това, а иначе ето как става стъпка по стъпка.

След като разполагаш с карта разархивирана и готова за инсталиране в MapSource правиш следното:

1. Пускаш MapReverseConverterENU.exe той си инсталира MapSource 6.13.7

2. Като те пита къде са оригиналните мап файлове намираш *.gmap файла от папка \IMG и го пускаш да конвертира.

3. След като го конвертира пускаш All.bat чакаш да свърши.

4. Отваряш MapSource избираш картата маркираш каквото ти трябва и прехвърляш картата към у-вото или компа вече отключена за винаги :)
5. Ако си доволен и ти върши работа добавяш малко реп+ на stambo :) Успех.

bovelichkova
21.11.2009г., 08:57
Здравейте, аз съм с нокиа 5800 и благодарение на всички тук успях да инсталирам без проблеми гармин, карти, разни пои и т.н., за което едно голямо благодаря от мен

nuvisik
21.11.2009г., 12:00
И какво те притеснява, това е някакъв стар код за отключване който е останал от преди това, а иначе ето как става стъпка по стъпка.....

Благодаря ти stambo98!
Заслужи си репчето то мен!

Е това е много готин отговор.

Успех!

Pettidee5
21.11.2009г., 13:13
Зрдавей извинявам се предварително за поста ми обаче нямам време да прочета 400 страници, може ли някой да ми даде на ЛС последните добре работещи версии на:
OFRM Geotrade LAT или ML - мисля че е 5.01
BGRoutingMap LAT или ML
И също да ми пише дали са отключени или не и ако не са ще помоля за ключовете.
Благодаря ви!

evvel
21.11.2009г., 13:20
Едва ли някой ще ти ги даде.
Кой то е изчел всички страници само той може да ги изтегли.

Pettidee5
21.11.2009г., 13:23
И защо само той може да ги изтегли??

radounwe
21.11.2009г., 13:28
Ето прочети правилата на форума тук:
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461

Последните редове в зелено се отнасят за теб и твоето искане за карта, няма причина да четеш всички страници от тази тема, а да си активен /и полезен/ във форума.

Pettidee5
21.11.2009г., 13:34
Аз мога да я прочета темата стигнах до сто и някоя страница, но нямам време да ги дочета до края за да си изтегля версиите и за това помолих, но щом не става...
Благодаря ви все пак

едит: какво трябва да направя за да получа някоя версия на BGRoutingMap след 2.2, понеже чета че се праща само по мейли или лс-та?

myankov
22.11.2009г., 12:46
Това което трябва да направиш е да прочетеш правилата на форума.Вътре е описано.Има специална секция за BG карти,но ти не я виждаш.Затова прочети правилата от линка които ти е дал radounwe и ще разбереш.:ipma

Хиена
22.11.2009г., 14:25
едит: какво трябва да направя за да получа някоя версия на BGRoutingMap след 2.2, понеже чета че се праща само по мейли или лс-та?

Картите не се пращат на лични или мейл.За да имаш достъп до секцията с БГ картите трябва да имаш от един месец регистрация и 10 мнения!!!

Pettidee5
22.11.2009г., 14:31
Картите не се пращат на лични или мейл.За да имаш достъп до секцията с БГ картите трябва да имаш от един месец регистрация и 10 мнения!!!

Ето това е точен и ясен отговор, благодаря ти :ipma

Хиена
22.11.2009г., 14:40
И какво те притеснява, това е някакъв стар код за отключване който е останал от преди това, а иначе ето как става стъпка по стъпка.

След като разполагаш с карта разархивирана и готова за инсталиране в MapSource правиш следното:

1. Пускаш MapReverseConverterENU.exe той си инсталира MapSource 6.13.7

2. Като те пита къде са оригиналните мап файлове намираш *.gmap файла от папка \IMG и го пускаш да конвертира.

3. След като го конвертира пускаш All.bat чакаш да свърши.

4. Отваряш MapSource избираш картата маркираш каквото ти трябва и прехвърляш картата към у-вото или компа вече отключена за винаги :)
5. Ако си доволен и ти върши работа добавяш малко реп+ на stambo :) Успех.

И край с търсенето по адреси!!!!!!!

Ако конвертираш .IMG карта и я качиш в MapSource се отключва, но после като я качиш в апарата започват въпросите не ми намира това неми намира онова.
Ако беше толкова лесно нямаше да си играя по няколко часа с различната карта!!!
Над 1.9 версиите изтичат в нета само в .IMG формат и не е случайно.
За да се отключи тотално без да има проблеми е нужен GMapTool+GarminUnlocker.Като на GarminUnlocker се дават командите през Командния прозорец!!!
Ще ви направя една инструкция с картинки как да си отключвате .IMG да променяте имената и фидовете въре включително и на TYP файла, но единствено и когато видя желание от хората, които имат въпросните карти и са готови да ги споделят с нас.Иначе е безсмислено да го правя.:noia

stambo98
22.11.2009г., 19:52
Не говоря за отключване на .img карта, а за процеса преди да стане в такъв формат.

Mondiso
23.11.2009г., 14:01
Още веднъж "Благодаря" за отговорите и полезните съвети на Alien vs Predator (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=8877) и MarinP . Реп+

Проблемът явно е в двете качени от мен карти (нормална и топографска), породили конфликт. Иначе отметката за позициониране ми е "На пътя".

Върнах си 5.00.60, но вече само с една карта (най-новата версия 5.01 на Геотрейд) и ги подкарах без проблем. Тъй като съм от един сравнително малък град, мога да кажа, че тази версия е още по-подробна и актуализирана.

Ето какво ново включва 5.01 :
• 5 537 населени места *
• Търсене по адреси в 95 населени места. *
• Търсене по блокове в 55 населени места. *
• Улици в над 165 населени места. *
• Близо 40 000 обекта (POI) - бензиностанции, хотели, ресторанти, магазини и много други *
• Информация за растителната покривка на територията на страната.
• Нови Off-Road маршрути и пътища, велосипедни и туристически пътеки. *
• Разширена информационна база за реките и каналите, включваща по-детайлно изобразяване и актуализирани наименования. *
• Оптимизация на графичните символи в картата за по-добра обща четимост. *
• Информация за планинските върхове в страната с надморска височина.
• Вградени хоризонтали (изолинии) през интервал 25 м.
• Обновени данни за 100-те туристически обекта на България. *
• Поддържа се търсене на хотели в повечето ски курорти в страната.
• Зададени са стандартните ограничения на скоростта по пътищата в страната за по-прецизно изчисляване на маршрутите.
• Поддържа се търсене на заведения, предлагащи WiFi Интернет (безжичен интернет).
• Пълна поддръжка на Български език - включително търсене.
• Картата е направена с оригинален софтуер на Garmin International

nuvisik
23.11.2009г., 20:28
И край с търсенето по адреси!!!!!!!

Ако конвертираш .IMG карта и я качиш в MapSource се отключва, но после като я качиш в апарата започват въпросите не ми намира това неми намира онова......

Благодаря ти Стойчев!
Аз имах предвид точно отключване на img файлове.
Ще чакам твоето обучение по този въпрос.

Chubi
23.11.2009г., 20:56
Някой може ли да сподели колко е голяма като размер картата 5.01

stambo98
23.11.2009г., 20:58
Ако просто за спорта се мъчите да отключвате тотално .IMG карти ще ви разбера, но при положение, че перфектно се отключват с .UNL файл които може и да се вгради в картата не виждам какъв е смисъла ... Явно само различната карта се опъва за сега, но ако се намери версия за Мапсорс мисля, че няма да се опъва много дълго, очаквам този момент тъй като до сега различната карта при мен не е работила както трябва, даже мислех да си я купувам, но има и други добри карти така, че ще чакам ... :)

todor
23.11.2009г., 22:11
22.256 кб. е голяма картата на 5.01CYR

Pettidee5
23.11.2009г., 22:18
Някой може ли да сподели колко е голяма като размер картата 5.01
5.01 LAT е около 32 мб

todor
23.11.2009г., 22:22
22.272 kb е 5.01 LAT

Pettidee5
23.11.2009г., 22:30
22.272 kb е 5.01 LAT
ок моя грешка:okappa

nuvisik
23.11.2009г., 23:52
ОФРМ Геотрейд 5.01

CYR - 22 788 096 рутираща на кирилица
CYR_25 - 39 145 472 рутираща с изолинии на 25 м. на кирилица
CYR_LITE - 12 791 808 олекотена рутираща на кирилица
LAT - 22 804 480 рутираща на латиница
LAT_25 - 39 153 664 рутираща с изолинии на 25 м. на латиница
LAT_LITE - 12 797 952 олекотена рутираща на латиница
TOPO_CYR - 57 053 184 топографска на кирилица
TOPO_CYR_25 - 73 404 416 топографска с изолинии на 25 м. на кирилица
TOPO_LAT - 57 065 472 топографска на латиница
TOPO_LAT_25 - 73 416 704 топографска с изолинии на 25 м. на латиница
TOPO_ML - 59 199 488 топографска мултиезична
TOPO_ML_25 - 75 575 296 топографска мултиезична с изолинии на 25 м.

Всичко е в байта

Pettidee5
24.11.2009г., 11:58
ОФРМ Геотрейд 5.01

CYR - 22 788 096 рутираща на кирилица
CYR_25 - 39 145 472 рутираща с изолинии на 25 м. на кирилица
CYR_LITE - 12 791 808 олекотена рутираща на кирилица
LAT - 22 804 480 рутираща на латиница
LAT_25 - 39 153 664 рутираща с изолинии на 25 м. на латиница
LAT_LITE - 12 797 952 олекотена рутираща на латиница
TOPO_CYR - 57 053 184 топографска на кирилица
TOPO_CYR_25 - 73 404 416 топографска с изолинии на 25 м. на кирилица
TOPO_LAT - 57 065 472 топографска на латиница
TOPO_LAT_25 - 73 416 704 топографска с изолинии на 25 м. на латиница
TOPO_ML - 59 199 488 топографска мултиезична
TOPO_ML_25 - 75 575 296 топографска мултиезична с изолинии на 25 м.

Всичко е в байта

Ако дадеш и файловете за теглене толкова подробно няма да имаш равен

Alien vs Predator
24.11.2009г., 12:31
Има си тема за тези неща, прочети правилата и ще ти стане ясно ;)

Pettidee5
24.11.2009г., 12:35
Има си тема за тези неща, прочети правилата и ще ти стане ясно ;)
Знам че има тема ама като не мога да я отворя, трябват ми 10 мнения

zhanpeter
24.11.2009г., 16:00
Ако просто за спорта се мъчите да отключвате тотално .IMG карти ще ви разбера, но при положение, че перфектно се отключват с .UNL файл които може и да се вгради в картата не виждам какъв е смисъла ... Явно само различната карта се опъва за сега, но ако се намери версия за Мапсорс мисля, че няма да се опъва много дълго, очаквам този момент тъй като до сега различната карта при мен не е работила както трябва, даже мислех да си я купувам, но има и други добри карти така, че ще чакам ... :)
Колеги, и аз исках да попитам, но някак си ми беше неудобно да се меся в дискусия между хора, явно много по-напред с материала от мен, за чий ...... ви е да се мъчите да отключвате дадена карта, след като направата на .unl файл е толкова елементарно и винаги работи безотказно /поне при мен до сега/.

nuvisik
24.11.2009г., 16:34
Колеги, и аз исках да попитам, но някак си ми беше неудобно да се меся в дискусия между хора, явно много по-напред с материала от мен, за чий ...... ви е да се мъчите да отключвате дадена карта, след като направата на .unl файл е толкова елементарно и винаги работи безотказно /поне при мен до сега/.

Бих казал - "Елементарно Уотсън..."
Давам я на сина си, който изневиделица тръгва нанякъде. И трябва да помня на какво съм я заключил? Прилагам и следната технология.
Заключвам картата вътрешно към устройството, а с унл файл към картата. Обаче аз всеки път ги менкам, а тая карта, а оная, а на сина ми, а на балдъзата, а баджанака, а на шефа, и кво да си играя да унлоквам всеки път като ненормален? Или да му обяснявам как да си види ИД-то на картата, като влезе в сервизен режим, да иде на 3-ти екран - 3 пъти нехт и да гледа горе в дясно на 3-ти ред кво пише и да ми диктува, или да си записва на листче, па да земе да си пусне един Кейгенератор, пък да изпълни стъпките... и после... и да ме псува че нищо не е станало, че го карам да става не знам какъв си, че аз съм виновен, щото е сбъркал като си е писал номера, а после се е чудил от къде да си сваля тва кей...

Хиена
24.11.2009г., 16:51

Тук си в голяма заблуда...
Ще ми е много интересно карта на П.Х как ще я отключиш с .UNL файл.
Само не ми казвай, че има генератори за 5 цифри и с тях се отключва!!!
Неговите карти последните достъпни версии се отключват само и единствено с софтуер за винаги.

zhanpeter
24.11.2009г., 16:58
Знаех си, че не трябва да се намесвам, аз дори не знам какво е П.Х а се обаждам.

Между другото, аз съм си изтеглил един генератор за 5 цифри предложен точно от теб pstoichev, а сега пък самия ти твърдиш, че не работи. Както и да е, до сега не ми се е налагало да го ползвам.

nuvisik
24.11.2009г., 17:03
Тук си в голяма заблуда...
Ще ми е много интересно карта на П.Х как ще я отключиш с .UNL файл.
Само не ми казвай, че има генератори за 5 цифри и с тях се отключва!!!
Неговите карти последните достъпни версии се отключват само и единствено с софтуер за винаги.

Стойчееееев, Стойчев,
Благодаря ти.

Чувствам те като закрилник. И се сещам за една приказка:
- "Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо."
Аз говоря много, но май не ме рабират.
Ти говориш малко, но точно и ясно.
Но, това идва с професионализма, а той - след много практика и учене.

Хиена
24.11.2009г., 17:03
Той си работи, но точно за картата на П.Х не действа по разбираеми причини.Човека слага по 77 защити...негово право, но за сега безуспешно.Чакам следващото му изобретение за защита, защото последно време е скука.:D
Ще ви запозная, но файда няма да имаш.
А относно месенето, меси се за това е форума...

Стойчееееев, Стойчев,
Благодаря ти.

Чувствам те като закрилник. И се сещам за една приказка:
- "Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо."
Аз говоря много, но май не ме рабират.
Ти говориш малко, но точно и ясно.
Но, това идва с професионализма, а той - след много практика и учене.
Що, да не те е заплашвал някой?:D
Просто казвам това, с което ми се е палила главата.
Колко безсънни нощи е имало.И в момента положението не е по различно.Сателитите ги използвам в пълния им капаците, не само за позициониране.Тази материя е толкова тънка и обширна, че винаги има нещо, което не знае човек.До кога ще се изкара така не знам.:lol

nuvisik
24.11.2009г., 17:26
Що, да не те е заплашвал някой?:D
Сателитите ги използвам в пълния им капаците, не само за позициониране.:lol

Никой не ме е заплашвал, но от като постнах тука въпроса как да си отключа завинаги img картите, се почна, ама за какво ти е, сложи я в мапсорса, па направи това, онова... Мисля, че щом съм задал въпроса, явно съм се блъскал и имам нужда от това. Та в този смисъл, ти бе подкрепа.

И нещо което няма връзка с темата.
Преди 2 години точно, изкарах най-хубавата си почивка - 2 пълни седмици, в хотел Велина, Велинград.
Поздрави на Велинград!
Та там във Велинград, няма ли повече сателити? ;-)

Хиена
24.11.2009г., 17:50
Сателитите в Велинград са доста.Грехота е да се оставят така и да не се използват на МАХ.Сега колко хотели направиха не е истина...
Все пак е SPA столицата на балканите, смях голям.:D
Остави си skype, на лична тези дни, като намерим малко време, ще ти кажа как да ги отключваш.Но ти обеща нещо за POI.:lol

nuvisik
24.11.2009г., 20:16
Сателитите в Велинград са доста.Грехота е да се оставят така и да не се използват на МАХ.Сега колко хотели направиха не е истина...
Все пак е SPA столицата на балканите, смях голям.:D
Остави си skype, на лична тези дни, като намерим малко време, ще ти кажа как да ги отключваш.Но ти обеща нещо за POI.:lol

Стойчев, аз съм стрелец и обикновенно си изпълнявам обещанията. Отворил съм нова тема POI-та за GARMIN, в 6 раздела, исках да са под-теми, но не можах така да го направя. Разгледай.
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=56193#post56193

Ок, ще ти пиша, но след като се върна, че ме спешиха жените..:D

За съжаление обаче, ГСМ-то на аватара ми има само МП3-ки. Само СМС-и праща, няма електронна поща, така че засега, няма как да ти пиша на лични. Може би като си сменя ГСМ-то или порасна още не знам колко. :sorv

smurfarnik
25.11.2009г., 11:30
Тъй като съм нов в областта на ГПС програмките имам малко въпроси, които сигурно са питани 100 пъти ,но нямам времето да търся отговорите във всички тези страници ... та с нокиа 5800 съм и искам да си кача гермин 5.00.50 или .60 видях в първия пост че има проблеми с батерията при предните версии. Това има ли го при 5.00.50 и трябва ли да го коригирам и като изтегля пълната версия на програмата има ли нужда да изпълнявам т4. за допълнителните файлове.

butu2266
25.11.2009г., 11:42
Направи това след като инсталираш програмата.
5) Процесът вече го няма ;)

greenwolfs
25.11.2009г., 18:09
Имам въпрос, значи след като пусна Garmina да търси сателити, след извесно време ми изписва, че Bluetooth-a не ми е вкл. С 5800 сам

butu2266
25.11.2009г., 18:22
От настройки на телефона задал ли си да работи с интегриран GPS?И от самата програма трябва да направиш същото.

greenwolfs
25.11.2009г., 18:31
Настройките на телефона са направени, а на самата програма как да го направя???

butu2266
25.11.2009г., 18:52
Tools/Settings/System/Remote GPS-избираш Use Attached/Built-in/- Enable и даваш Done.

brave
25.11.2009г., 19:25
Защо Гармин не показва вярно километрите от едно населено място до друго. Май го изчислява по въздох, но не и по пътя. Пример аз живея в Монтана и до центъра на София ми показва 80 км. а, до там реално са 120, без зна4ение дали минавам през Петрохан или през магистралата. И също така от Монтана до Австрия - Гратц са 1000км., а ми показва 750км. Иначе правилно рутира.
С най-новите карти съм City Navigator Europe, Version 2010.20 и OFRM Geotrade TOPO v5.01 LAT

butu2266
25.11.2009г., 19:34
Разделя ти маршрута на етапи-споко.

greenwolfs
25.11.2009г., 20:37
Значи след като влезнна в Remote GPS ми дава следните бутони "Pair New GPS" "GPS Info" "Enable" Done", а най -горе ми изписпа "Connection allowed to Garmin GPS devices only".
Моля помогнете.

butu2266
25.11.2009г., 20:42
Така кажи , значи не си наравил ключа(SW.UNL) както трябва.

boruna82
25.11.2009г., 20:44
Значи след като влезнна в Remote GPS ми дава следните бутони "Pair New GPS" "GPS Info" "Enable" Done", а най -горе ми изписпа "Connection allowed to Garmin GPS devices only".
Моля помогнете.

Направил ли си отключващия(SW.UNL) файл?

greenwolfs
25.11.2009г., 23:36
Да направих го. И там където пише да го поставя в папка Garmin/voice влязах, но нямаше такава папка "voice" затова създадах една с такова име и там пъхнах файла. Но явно нищо не стана. Моля помогнете как да си пусна Garmina

bovelichkova
25.11.2009г., 23:39
Слагаш unl. файл в основната папка гармин, а не в папка voice..в тази папка може да си сложиш бг глас ..например

greenwolfs
26.11.2009г., 00:01
EEЕЕЕЕ най-накрая стана мерси много.
ПП Сега остава още един проблем, как да си кача карти в телефона?
Аз отклучих "най-добрите" карти на БГ с генератора/направих файла/качих го в тела, но къде трябва да сложа този файл "Bulgarian__.vpm" ????

bovelichkova
26.11.2009г., 08:37
Картата поставяш в основна папка гармин, заедно с unl.файла, а Bulgarian__.vpm в папка voice...а папка voice в папка гармин..

---------- Предходен коментар публикуван в 07:12 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 08:37 ----------

Някой да има представа как да се замени звуковото предупреждение за камери със гласово, този звук е доста досаден....Нещо не ми се получава на нокиа 5800

zhanpeter
26.11.2009г., 09:58
Някой да има представа как да се замени звуковото предупреждение за камери със гласово, този звук е доста досаден....Нещо не ми се получава на нокиа 5800
До колкото аз разбрах от публикуваното тук във форума гласовите предупреждения изобщо не могат да работят на телефони, те са само за Гармин-устройства, при това само за някои модели. За телефони е възможно известяване само с гонг.

MarinP
26.11.2009г., 10:26
До колкото аз разбрах от публикуваното тук във форума гласовите предупреждения изобщо не могат да работят на телефони, те са само за Гармин-устройства, при това само за някои модели. За телефони е възможно известяване само с гонг.

Евала колега.....на мен ми омръзна да повтарям едно и също, дано поне на теб ти повярват2thumbsup

bovelichkova
26.11.2009г., 11:22
Да, малко се повтарям...с това гласово предупреждение за телефонче, но все си мисля, че повече е до софтуера..щом може да пипка, що да не приказва....като не става ..жалко

zhanpeter
26.11.2009г., 11:44
Да, малко се повтарям...с това гласово предупреждение за телефонче, но все си мисля, че повече е до софтуера..щом може да пипка, що да не приказва....като не става ..жалко
То всичко е софтуер в този електронен век, само дето някой трябва да го напише, в случая Гармин. Но те /мискините/ имат интерес да си провадат своите устройства и затова за тях пишат, и хич не ги е еня за ние с гайдите. И това не се отнася само до гласовото известяване, същото важи и за лентовия асистент, и за 3D илюстрациите и т.н.
Но за сметка на това пък, гармина на телефона е free /благодарение на всички знайковци от този форум, господ здраве да им дава!/

bovelichkova
26.11.2009г., 12:00
Напълно съм съгласна с теб...благодарност към всички във форума

nuvisik
26.11.2009г., 13:28

Виж тук (http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=56599&postcount=29) и тук (http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=56663&postcount=38) за повече яснота.

greenwolfs
26.11.2009г., 15:38
Абе нещо много бавно се свързва със сателите моя ГСМ. С 5800 сам

dzver0
26.11.2009г., 15:54
Само да попитам, дали някой вече се е сдобил с версията на Български?

http://www.garmin.bg/?s=4&c=5&g=18

nasko80
26.11.2009г., 16:04
Нещо си се объркал. Няма Гармин на български.

nuvisik
26.11.2009г., 16:12
Абе нещо много бавно се свързва със сателите моя ГСМ. С 5800 сам

Аз съм с Garmin nuvi 1490T и от известно време имам същия ефект.
Ако повече от няколко часа не е включван, търси сателити повече от 30 минути, и докато ги намери, аз вече съм стигнал дестинацията.
Тъпо е, не защото не знам пътя, ами за самото рутиране и камерите със засадите.
И това след последния ъпдейт на фърмуера. Толкова неща се омазаха които бяха супер преди, че съм бесен.

zhanpeter
26.11.2009г., 16:30
Само да попитам, дали някой вече се е сдобил с версията на Български?

http://www.garmin.bg/?s=4&c=5&g=18

BG в името на продукта означава, че в пакета има включена карта на България, не че самия Гармин е на български. Можеш да си сложиш "глас на български", и ще те води на български, а самата програма има доста други езици, между които англ. руски, немски и т.н. Между другото самата програма е доста лесна за работа и командите в няколкото менюта се научават бързо.

nuvisik
26.11.2009г., 16:40
BG в името на продукта означава, че в пакета има включена карта на България, не че самия Гармин е на български. Можеш да си сложиш "глас на български", и ще те води на български, а самата програма има доста други езици, между които англ. руски, немски и т.н. Между другото самата програма е доста лесна за работа и командите в няколкото менюта се научават бързо.

Защо? При мен всичко си е на български. Ама нито буква английска няма. И освен всички езици, си има и Българския. Не говоря за режима на писане, дето пак си има Български.
И BG си означава точно БГ - кирилизиран - с български интерфейс. През 2-3 седмици ми излиза ъпдейт на фурмуера от Гармин, и е за БГ. За картата на БГ има единствено стикер.
Устройствата си идват директно така, само Геотред добавят българската карта, слагат стикера и качват цената със 100 лв.

Alien vs Predator
26.11.2009г., 16:44

Защо? При мен всичко си е на български. Ама нито буква английска няма. И освен всички езици, си има и Българския. Не говоря за режима на писане, дето пак си има Български.

zhanpeter донякъде има право, и аз не знаех че има БГ меню, на какъв телефон имаш БГ меню?

zhanpeter
26.11.2009г., 16:46
Говорим за Garmin Mobile XT - версията, която е за смартфони и мобилни телефони, не за версията, инсталирана на Гармин-навигационни устройства.

mollinko
26.11.2009г., 18:42
Преинсталирах Гармина след като вчера ъпдейтнах фирмуера на нокията си,всичко хубаво тръгва,но не може да се върже към сателитите,седях навън поне 20 минути преди малко? Помагайте...

Хиена
26.11.2009г., 19:20
И BG си означава точно БГ - кирилизиран - с български интерфейс. През 2-3 седмици ми излиза ъпдейт на фурмуера от Гармин, и е за БГ. За картата на БГ има единствено стикер.
Устройствата си идват директно така, само Геотред добавят българската карта, слагат стикера и качват цената със 100 лв.

При теб всичко е на БГ защото ползваш стандартен GPS.При версиите за телефон няма БГ меню.

Преинсталирах Гармина след като вчера ъпдейтнах фирмуера на нокията си,всичко хубаво тръгва,но не може да се върже към сателитите,седях навън поне 20 минути преди малко? Помагайте...
Кажи първо с какъв телефон си? Грешен .UNL файл или не активиран GPS.

butu2266
26.11.2009г., 19:22
Задал ли си от настройки на телефона да работи с интегриран GPS?

Хиена
26.11.2009г., 21:30
Ето и последния ъпдейт на bg speedcams !

mollinko
26.11.2009г., 21:43
Благодаря на всички,оправи се след още 5-6 минути седене на открито.

boruna82
26.11.2009г., 21:47
Браво добра работа,благодаря за ъпдейта. :brf

nuvisik
26.11.2009г., 22:09
Ето и последния ъпдейт на bg speedcams !

Ооооо, Стойчев, ти си тука?
Дълго те нямаше.
Аз бях заспал на компютъра, и изведнъж гледам - Стойчев,
и тъкмо си мислех че сънувам, гледам някакъв нов ъпдейт...:noia

П.П.
Имах ужасен нет (не, не ден, а - нет, интернет), (о не, не сън, а - нет), една страница ми се зареждаше 30 минути, и ей на появи се Стойчев, и тръгна като светкавица...:kapo

Няма нищо по-ужасно от ужасен интернет...;)

Хиена
26.11.2009г., 22:54
Да, тук съм!
Просто не ми остава много време за форума, но се старая да компенсирам.И нета и форума понякога се огъват.

dstoy
27.11.2009г., 17:46
Има ли опция, да напрвя бутоните за ръчно въвеждане на координати по - големи, тъй като съм с капацетивен дисплей, без стилус и не ги уцелвам стандартните.