PDA

Вижте пълната версия : Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25

MarinP
27.11.2009г., 17:51
Ето и последния ъпдейт на bg speedcams !

А латинската версия дали ще е готова скоро?Благодаря!!!

nuvisik
27.11.2009г., 19:03
А латинската версия дали ще е готова скоро?Благодаря!!!

Можеш да ползваш моите версии. Имам и на латинаца, в който се сдържат всички точки от bg speedcams v.53_5.

Ето линк (http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=56193&postcount=6) към тях.

MarinP
27.11.2009г., 19:17
Можеш да ползваш моите версии. Имам и на латинаца, в който се сдържат всички точки от bg speedcams v.53_5.

Ето линк (http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=56193&postcount=6) към тях.

Благодаря колега...страшен си!!!

vignn
27.11.2009г., 20:07
Здравейте! От доста време ползвам Garmin v5.00.40 , но вчера го смених с v5.00.60. Новата версия не ми хареса и се върнах пак към v5.00.40, но ми направи впечатление, че ми трупа GPRS тарафик. За дестина включвания малко над 200 кб.Преди небеше така.Как мога да спра A GPSа? С Nokia 5800 съм.

boruna82
27.11.2009г., 20:26
Здравейте! От доста време ползвам Garmin v5.00.40 , но вчера го смених с v5.00.60. Новата версия не ми хареса и се върнах пак към v5.00.40, но ми направи впечатление, че ми трупа GPRS тарафик. За дестина включвания малко над 200 кб.Преди небеше така.Как мога да спра A GPSа? С Nokia 5800 съм.

Отиди на настройки/общи/локализация/методи за локализац,махни отметката пред подпомогнат гпс и си готов.2thumbsup

vignn
27.11.2009г., 20:41
Отивам в Seettings - System - Remote GPS и ми излизат Use Bluetooth GPS и Use Attached/BUILD-IN GPS маркирам второто и давам Enable. Сега съм така. Невиждам къде са ''общи/локализация/методи за локализац'' .

boruna82
27.11.2009г., 21:00
Отивам в Seettings - System - Remote GPS и ми излизат Use Bluetooth GPS и Use Attached/BUILD-IN GPS маркирам второто и давам Enable. Сега съм така. Невиждам къде са ''общи/локализация/методи за локализац'' .

Трябва да влезеш в настройките на телефона не на гармин-а!!!2thumbsup

Victorinox
27.11.2009г., 21:10
boruna82 ти го е написал съвсем ясно. Доколкото виждам от поста ти менюто на телефона ти е на английски, затова ще ти го напиша още веднъж.
Бял бутон/Applications/Location/Positionig/Positioning methods/Селект на Assisted GPS/Options/Disable. Това е, успех.

П.С. Затвори Гармин, отиди на главното меню на телефона и следвай по-горе написаното.

---------- Предходен коментар публикуван в 21:04 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 21:10 ----------

boruna, съжалявам за повторението, явно сме писали по едно и също време. ;)

vignn
27.11.2009г., 21:28
Благодаря и на двамата! Готов съм.

Гада
27.11.2009г., 22:19
От каде мога да си друпна bgroutingmap 2.7 ? :dbb

greenwolfs
28.11.2009г., 12:00
Преинсталирах Гармина след като вчера ъпдейтнах фирмуера на нокията си,всичко хубаво тръгва,но не може да се върже към сателитите,седях навън поне 20 минути преди малко? Помагайте...
И аз съм така брат. Някой ако знае как да го оправя това да помага......

boruna82
28.11.2009г., 13:29
И аз съм така брат. Някой ако знае как да го оправя това да помага......

Провери настройките на телефона,пусни и подпомогнатия гпс за първото свързване.2thumbsup

eridan
28.11.2009г., 14:22
здравеите приятели.искам да питам за нокия е90 дали 6те стане защото правя всичко което е описано в началото и когата трябва да ми изпише да определя gps ми казва да жклиучча бутута и като го включа след чакане пише че не открива GPS устроиство.какво да направя никаде няма да му задам вътрешно устроиство.помогнете ако мойете .плагодаря

Моля те, пиши по-грамотно!!!

boruna82
28.11.2009г., 14:29
здравеите приятели.искам да питам за нокия е90 дали 6те стане защото правя всичко което е описано в началото и когата трябва да ми изпише да определя gps ми казва да жклиучча бутута и като го включа след чакане пише че не открива GPS устроиство.какво да направя никаде няма да му задам вътрешно устроиство.помогнете ако мойете .плагодаря

Направил ли си (SW.UNL) отключващия файл?

Хиена
28.11.2009г., 14:46
От каде мога да си друпна bgroutingmap 2.7 ? :dbb

Ко'речи???
За сега само от сайта им!!!

eridan
28.11.2009г., 15:03
направих го колега и този път го сложих на точното място.открих го и сега трябва да отида в софия че има сигнал че тук в банкя нещо се губи.благодаря.ще видя дали работи вечерта_

eridan
28.11.2009г., 17:30
тези работи за скоростите за какво слуйат по точно.

crossflame
28.11.2009г., 17:34
Здравйте искам да попитам дали знаете някоя добра карта на Гърция и Румъния,че скоро ще си правя екскурзия до там и ми трябва да знам къде се намирам. :)
Аз дръпнах гръцка карта Auto_Drive_Hellas_v1.85_en но ми излиза някакъв ерор.

Благодаря предварително.

bovelichkova
28.11.2009г., 17:44
Пробвай тази fid 821
http://www.anonym.to/?http://www.4shared.com/file/91573217/9c61002b/Greek_map.html

Stambo
28.11.2009г., 19:07
:sorvЗначи, изказвам само лично мнение. Как съм си решил проблема харченето на батерията на Нокия 5800. Купих си зарядно за колата - 5лв(оригиналните са 25лв.). Като сляза от колата,винаги тела е зареден. Без него работи около 3 часа непрекъснато. Така, че и когато ми се наложи, да ходя в планината за два дни с рядко пускане на ГПС пак издържа. При това ползвам тежки карти - топо с изолинии(според мен по-сложната графика товари повече).
Веднъж по грешка бях включил едновременно две карти на БГ, Геотрейд 4.70 и OFMR 4.80. Пътувайки из южен Пирин по едно време пътя стана на екрана двоен. Но през повечето време нямах проблеми. Сега картите и SWтата си стоят в папки, а в главната директория имам само една. Като реша да я сменям просто я трия заедно със SWто и вадя от съответната папка другия комплект.
Стрива ми се, че геотрейд 5.01 е универсална и може да се сложи в поста като най добрата.
Поздрави на ВСИЧКИ, които се трудят за добавяне на новости, за да можем и ние да ги ползваме. Голямо благодаря.

crossflame
28.11.2009г., 19:36
bovelichkova много ти благодаря за картата дал си ми малко по старата версия 1.60 то има 1.85 ,но няма проблем и тази ще свърши работа.:vn:vn

Намерих си Румънска карта само,ако може да ми кажете можели да качвам повече от три карти защото като пробвах с GMAPSUP3 нестана,а трите ми карти са с наименование GMAPSUPP.IMG,GMAPSUP2.IMG,GMAPPROM.IMG

Днеска си сложих румънската и гръцката карта с гръцката карта нямам никакви проблеми,но с румънската когато я пусна ми излиза само едната и половина не ми излиза българската нито гръцката карта,а когато отида tools-menage my data-map sets и ми излиза 3те карти бг картата и гръцката са написани GMAPSUPP.IMG,GMAPSUP2.IMG и ми излиза че са в директория e:\GARMIN ,а румънската карта ми излиза в Built-in maps.

Има и друго когато махна българската карта и оставя гръцката или румънската не иска да ми показва никоя карта.

butu2266
29.11.2009г., 15:03
Защо , не си обединиш трите карти в една?А как става , прочети ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9527).;)

bovelichkova
29.11.2009г., 15:41
Добра идея е да обединиш две или три карти в една...аз лично оставям активна само картата, която ми трябва в момента

Хиена
29.11.2009г., 18:48
Утре следете темата за БГ карти, току виж дядо коледа ви е направил коледен подарък.Агънцето ще бъде прясно!!!

ivo7701
29.11.2009г., 18:51
Утре следете темата за БГ карти, току виж дядо коледа ви е направил коледен подарък.Агънцето ще бъде прясно!!!
И какво ще е агънцето, дай малко инфо, айде не ни мъчи?

Хиена
29.11.2009г., 18:59
2.6 годишно, бе то направо си е Овца.:giu

tena
29.11.2009г., 20:45
Карай, язе любим коги овчето е с повеко лой!:D

nuvisik
29.11.2009г., 21:24
2.6 годишно, бе то направо си е Овца.:giu

Ама каква порода е Овцата, и колко тежи?

boggentod
29.11.2009г., 21:31
Колеги, качих си карта 5.01 и UNL файла, но сега Гармин не ми намира сателити. Качването го направих с кабел, като в началото бях забравил да изтрия старата карта и файл а пък те бяха със същите имена като новите. Махнах старите и сложих в папка Гармин новата карта и файл /тях ги бях качил на телефона но не в папката Гармин/. Сега като влизам виждам картата, но неще да намери сателитите, даже съм включил и А-GPS. Мисля че не трябва да правя нов SW файл. Досега със старите карта и файл не съм имал проблеми с намирането на сателити. Ако има значение сега качих LITE версията а преди бях с 4.80. Ако някой знае защо не ще да ми се върже със сателитите да пише. Благодаря предварително! С нокия 5800 съм.

evvel
30.11.2009г., 07:43
SW файла не се променя той позволява Гармин да работи с GPS-и различни от Гармин.

crossflame
30.11.2009г., 12:24
Здравей те.Сложих си 3 карти в гармина български,гръцки и румънски отначало бяха с наименования:гръцката GMAPSUP2 а румънската GMAPPROM и заради тези наименования картите не искаха да работят заедно,като ги пусна ми изписваше че няма карти а след като ги размених наименованията на 2те карти горе долу се пооправиха нещата отново румънската карта ми се вижда до средата,но когато приближа картата цялата Румъния си се показва.
А най големите проблеми са 3.
Единия е,че когато отида в cities и напиша някой гръцки или румънски град не ми излизат градовете изписвами not found,а при българските си работи перфектно.
А другия е когато отида в addresses ми излизат държавите (дори ми излиза и унгария която не съм вкарвал)натискам ellada която се явява Гърция търся някой произволен адрес и ми излиза натискам "GO" почва да зарежда и изведнъж пресмятането на пътя спира и ми изписва,че неможе да пресметне дестинацията.
И последния е,когато пусна само една карта,а другите 2 са изключени неми излиза нищо изписвами no map естествено само,ако пусна България тя ще си работи самичка,но ако пусна по отделно Румъния или Гърция няма да тръгнат.
Също пробвах да обединя 3те карти стана,но няма смисал поне според мен си е по добре картите да са си по отделно.

Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен.

boggentod
30.11.2009г., 14:00
SW файла не се променя той позволява Гармин да работи с GPS-и различни от Гармин.
Мерси, и аз така си мислех. Проблема общо взето си остава- успя обаче веднъж да си намери сателити след около 20 мен при това с подпомогнат GPS. А преди да кача новата карта връзката ставаше за секунди до минута. Лошото е че проблема го има и с Гугъл мапс и с Нокия мапс, там пък въобще неще да се свърже със сателитите. Мисля да пробвам сега без да му давам А-GPS да видя дали ще се върже. Ако нестане вече незнам какво може да му е.

zhanpeter
30.11.2009г., 14:19
След като проблема ти е с всички приложения, използващи ГПС, то това навежда на мисълта, че може би имаш хардуерен проблем и ще трябва да навестиш някой сервиз.

boggentod
30.11.2009г., 14:36
След като проблема ти е с всички приложения, използващи ГПС, то това навежда на мисълта, че може би имаш хардуерен проблем и ще трябва да навестиш някой сервиз.
Дано да не се стига до там. Обаче сега се замислям дали проблема не идва от това че преди няколко дена си хакнах телефона и евентуално заради този хак нещо да се е обазал GPS-а?

vaLd0
30.11.2009г., 14:37
ДОБПА ПРОГРАМА Е ТВЯ.ПРЕДИ НЕМОЖАХ ДА ГО СЛОЖА :d

Пиши по-грамотно!!!

Alien vs Predator
30.11.2009г., 15:08
Също пробвах да обединя 3те карти стана,но няма смисал поне според мен си е по добре картите да са си по отделно.

Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен.

Приятел, не е по-добре картите да са поотделно. Беше дискутирано преди време, че се разминават границите между държавите, и затова не може да те рутира между БГ и Гърция например, ако ги обединиш според мен всичките ти проблеми ще изчезнат.

crossflame
30.11.2009г., 16:26
Аз обединих 3те карти,но ми дава абсалютно същите проблеми не ми показва градовете когато търся някой чуждестранен град в търсачката както и не иска да пресмята пътя като дам за адресите и също немога да видя трите карти от високо само България се вижда и част от Румъния,а като съм с разделените карти се вижда и Гърция.

butu2266
30.11.2009г., 16:42
Картите на Румуния и Гърция сигурно са ти на латиница , сложи си БГ на латиница и направи менюто на ГАРМИН и езика на писане на телефона на английски.

crossflame
30.11.2009г., 17:25
Пфф изморима тоя проблем само заради тъпата Румъния се е ебавало всичко сега ще погледна за някакви други румънски карти дано да намеря.

butu2266
30.11.2009г., 17:56
Пробвай ТАЗИ (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9381&page=18), пост 175.

crossflame
30.11.2009г., 18:37
Пробвах Garmin Romania Road 2009.10 v3.02 Unlocked IMG и тя като по старите версии прави същите проблеми не иска да ми намира град Румъния по далече от 100км.

emil69
01.12.2009г., 10:49
Колеги, качих си карта 5.01 и UNL файла, но сега Гармин не ми намира сателити. Качването го направих с кабел, като в началото бях забравил да изтрия старата карта и файл а пък те бяха със същите имена като новите. Махнах старите и сложих в папка Гармин новата карта и файл /тях ги бях качил на телефона но не в папката Гармин/. Сега като влизам виждам картата, но неще да намери сателитите, даже съм включил и А-GPS. Мисля че не трябва да правя нов SW файл. Досега със старите карта и файл не съм имал проблеми с намирането на сателити. Ако има значение сега качих LITE версията а преди бях с 4.80. Ако някой знае защо не ще да ми се върже със сателитите да пише. Благодаря предварително! С нокия 5800 съм.
Колега и аз съм така от два дни не иска да хваща сателит. И аз съм с нокия 5800 ,и Sigic mobile и Garmina не искат да хващат сателити:D

boggentod
01.12.2009г., 16:04
Колега и аз съм така от два дни не иска да хваща сателит. И аз съм с нокия 5800 ,и Sigic mobile и Garmina не искат да хващат сателити:D
На мене не ми е много смешно. Вчера направих формат на телефона, но пак същата работа- свързватето става много бавно, макар че днес е с една идейка по добро, защото Гармин успя да се върже със сателитите за около 15-на минути при това само с GPS без А. При тебе проблема отково мислиш че е станал?

MarinP
01.12.2009г., 16:44
Според мен без A-GPS 15 мин. е нормално плюс това ако си в града и при облачно време също оказва влияние. Аз лично винаги ползвам A-GPS и нямам грижи - все пак ползвам Гармина само в БГ!

Хиена
01.12.2009г., 16:48
Мале, мале как 15 мин. бе хора.Вие ме пребихте.
Използвам само вградения, не повече 3-4 мин.!!!
Вземете си разчистете телефоните.Оставяйте си само една карта/задължително/.Махнете излишните файлове...

bovelichkova
01.12.2009г., 16:51
Тези дни май доста хора имат проблем със хващане на сателитите.. на моя телефон му трябват 3-4 минути...незнам дали има нещо общо, но това което ми направи впечатление е, че имат проблеми тези, които имат повече от една карта, или са обединили две или три карти в една, или пък са качили нова преди да изтрият старата

nasko80
01.12.2009г., 16:55
Аз имам само една и пак вчера доста време не можах да хвана спътници. Е вярно в центъра на София ама....

Хиена
01.12.2009г., 16:57
Оф, това съм го повтарял милион пъти, но никой не слуша.
Всеки си знае неговото, после проблеми!
Сателитите са си там и не мърдат, просто хората са максималисти и искат всичко да имат по телефоните си.Все пак са телефони!!!

nakoleti
01.12.2009г., 17:13
Аз нямам проблеми с хващането на сателитите. Изтрих всички карти, освен тази която ползвам в момента.

bovelichkova
01.12.2009г., 19:17
И аз смятам, че като има само една карта, телефончето успява да се справи

nuvisik
01.12.2009г., 20:33
А аз, мое мнение е, смятам че не е така. В почвечето случаи си хващам сателитите, още преди да са се разшавали насам натам - майтап, но имам случаи в които по над 30 минути няма никой, и аз си стигам дестинацията, докато зацепи.

MarinP
01.12.2009г., 20:51
И според мен е наивно да се мисли че картата влияе по някакъв начин на свързването със сателитите. Както вече казах, в БГ винаги си ползвам А-GPS, защото без него свързването наистина варира от 3-4 мин до половин час. А иначе и аз съм винаги с една качена карта!!!

Хиена
01.12.2009г., 21:06
Не може да няма влияние.Ако си с 2-3 карти за България GPS се шашка и се чуди къде да те позиционира, като се има в предвид разминаването в картите.Поради същата причина не могат да се ползват 2 български заедно, просто се наслагват и разминават.

bovelichkova
01.12.2009г., 21:23
Влияе, защото телефона ми се шашка, когато има повече от една карта, а иначе прави връзка много бързо и не ми забива

allexandrov
01.12.2009г., 22:18
Здравейте,
гледам, че тази тема има 400+ страници и е започнала миналата година. Искам да питам актуални ли са инструкциите от началото на темата или да търся другаде?
Искам да си инсталирам гармин на Нокиа Е52.

bovelichkova
01.12.2009г., 22:36
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=13636 Това ако ти помогне

MegatroniC
01.12.2009г., 22:41
Актуални са, действай смело. Инструкциите са едни за всички версии. А най-новата е 5.00.60, има тема за нея.

gabriel6666
01.12.2009г., 22:42
Давай,колега,инсталирай,всичко от първа страница е актуално.Чети внимателно и инсталирай.:ipma

boggentod
02.12.2009г., 14:08
Мале, мале как 15 мин. бе хора.Вие ме пребихте.
Използвам само вградения, не повече 3-4 мин.!!!
Вземете си разчистете телефоните.Оставяйте си само една карта/задължително/.Махнете излишните файлове...
Винаги съм бил с една карта. Мисля че проблема стана като качих втората преди да изтрия старата, макар че Гармин не съм го включвал докато бяха и двете карти на телефона ми. Евентуално в същия ден си направих и хак и може оттам нещо да се омазало. До тогава както ти казваш проблеми със сателитите не съм имал, и се връзвах буквално за секунди с А-GPS, и ми трябваха няколко минути само GPS. Снощи го пробвах за последно и хвана за около 10-на мин. с подпомогнат. Довечера ще видя пак как ще се свърже.

zhanpeter
02.12.2009г., 14:40
Не може да няма влияние.Ако си с 2-3 карти за България GPS се шашка и се чуди къде да те позиционира, като се има в предвид разминаването в картите.Поради същата причина не могат да се ползват 2 български заедно, просто се наслагват и разминават.
Искам да те питам, ако имаш няколко карти, напр. една NT Europe 2010 и една българска ORFM, но имаш отметка само на едната, това същото ли е както да имаш само една карта. С други думи, липсата на отметка тотално ли изключва картата, все едно че изобщо я няма на картата?

nasko80
02.12.2009г., 15:32
Оф, това съм го повтарял милион пъти, но никой не слуша.
Всеки си знае неговото, после проблеми!
Сателитите са си там и не мърдат, просто хората са максималисти и искат всичко да имат по телефоните си.Все пак са телефони!!!

Те не се мърдат, ама ние да :D "И все пак земята се върти"

MegatroniC
02.12.2009г., 16:57
Е какво като мърдаме, те нали са на геостационарна орбита, мърдат заедно с нас, тоест неподвижни са спрямо точка от земната повърхност ;)

nasko80
02.12.2009г., 17:08
Ееее чак толкова не съм чел по въпроса :) Просто се пошегувах. :)

Fat
02.12.2009г., 17:27
Само да вметна ... без да съм астроном.
Геостационарната система от спътници, наистина е "относително" стационарна спрямо земната кора /въпреки нейното движение в пространството/.
Ако обаче се движим в приемника в ръка /в кола/ тогава, освен всички други изчисления за така "лелеяното" първоначално "позициониране", системата получава още една променлива - нашата релативна ПОМЕНЛИВА скорост. Примерно - все едно да те целят със снайпера от локомотива на бързо движещ се влак, а ти да "щъкаш" върху покрива на последният вагон! Ускорения, вятър, посока - всичко се променя. Ясно е, че "снайпериста" ще внася поправки в мерника си до безкрай и я те уцели, я не ... и пак отначало!!! Друго си е ако седиш закован за покрива ... Пак ще си "хвъркате" с влака, но на нашия беден "снайперист" ще му е по-удобно. И ще ви "целне" по-бързо.:D И, между другото си мисля, трябват поне четирима снайпериста - трима за сметките и един за корекция и проверка.
Образно казвам всичко, НО:
Ако седим на земята насред полето и ако се движим с кола между блоковете в Младост или летим по магистралата с непостоянна скорост - времената за "локация" драстично ще се различават /при равни други условия, защото има и хиляди други причини - "по-куц" GPS модул или "по-недъгав" софтуер на навигатора, например/.
Това е на теория ... но като се замислите и на практика.
Затова, изчаквайте позицониране без да се движите - просто става по-бързо и точно и не боли от това. Аз така правя ... ако мога.

Цитат:
"Системата се състои от минимум 24 спътника (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA), разположени на 6 орбити (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0) на височина около 20 000 километра (http://bg.wikipedia.org/wiki/Km) и наземен контролен център с наблюдателни станции, разположени в различни точки на Земята (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F). Принципът на действие се базира на измерването на разстоянието от мястото, чиито координати търсим, до група спътници, чиито координати са точно определени и известни. Разстоянието се пресмята на базата на времето за разпространение на радиосигнала от спътника до потребителя."

П.П. Ако мисля погрешно - сигурен съм, че ще ме поправите.

asobg
02.12.2009г., 22:35
Здравейте,
От една седмица имам Нокиа Е72, инсталирах Гармин Мобайл 5.00.50 и направо полудях с това намиране на сателитите - между 30-40 минути с и без АГПС. Преинсталирах по-стари, по-нови вересии, настройвах, сменях карти, четох къде ли не и вече почти бях готов да тича към сервиза, Но...
Днес успях да реша проблема - изтрих базовата карта на Гамин мобайл ХТ- “gmapbmap” и оставих само Геотрейд 5.01 лайт. Като резултат ГПС-а работи перфектно, без АГПС се закача за по-малко от 20 секунди - пробвах го над 20 пъти.
Тъй като последните коментари от форума ме наведоха да пробвам това решение - мисля, че е редно да го споделя.
Утре ще го пробвам как се държи в колата и мога да добавя още впечатления.

nenich78
02.12.2009г., 22:50
Понеже гледам, че си с Е72 Искам да попитам от кои бутони се зуумва картата.Инсталирах Гармина на един приятел и си бачка иделно, ама не можем да нацелим бутоните за мащаба. И също от къде изключваш А-джи пи ес-а?Аз лично съм с Н82 и там това става с 1 и 3, ама на Е72 не е от там

radounwe
02.12.2009г., 23:16
Понеже гледам, че си с Е72 Искам да попитам от кои бутони се зуумва картата.Инсталирах Гармина на един приятел и си бачка иделно, ама не можем да нацелим бутоните за мащаба. И също от къде изключваш А-джи пи ес-а?Аз лично съм с Н82 и там това става с 1 и 3, ама на Е72 не е от там

И на този тел е 1 и 3, но самите цифри се въвеждат след натискане на стрелката най-долу в ляво. Тоест за всяко увеличаване се натиска стрелката и "3" и обратно - стрелката и 1-ца

fastv6
03.12.2009г., 01:30
Здравейте, преди няколко дена си сложих Гармин на Е65, обаче нещо не мога да си намеря добра карта за провинцията, четох доста в тази тема но колкото и да чета 400стр. не мога да прочета ей така:tnx

Alien vs Predator
03.12.2009г., 10:28
Не знам дали някой ще ти прати тъй като ако не се лъжа искания за БГ карти не се приемат, прочети правилата и ще ти сане ясно как ще се сдобиеш с такава ;)

akademika
03.12.2009г., 17:20
Здравейте, искам да попитам Вас по-знаещите, гарминчо ще може ли да се сложи на хардуер с ОС win 6.0 и ако може ще работи ли добре. И ако този не_може дали няма някой софт на Гармин който може да работи добре под WIN 6.0
Благодаря

butu2266
03.12.2009г., 18:30
С този няма да стане , но виж ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=3992&highlight=Garmin+Mobile+windows&page=2) , може да ти свърши работа.2thumbsup

mankov
04.12.2009г., 01:03
Искам да те питам, ако имаш няколко карти, напр. една NT Europe 2010 и една българска ORFM, но имаш отметка само на едната, това същото ли е както да имаш само една карта. С други думи, липсата на отметка тотално ли изключва картата, все едно че изобщо я няма на картата?
Точно така, чрез отметките можеш да определяш, коя да те е активна.

stambo98
04.12.2009г., 01:58
Точно така, чрез отметките можеш да определяш, коя да те е активна.

Не е точно така, CNE 2010.20 дори и без отметка ако България не е отрязана взима приоритет пред ОФРМ или друга БГ карта и търсенето на адреси и населени места и др. става само по CNE 2010.20, а там БГ я няма в големи детайли !!! :nvg Тук (http://thepiratebay.org/torrent/5172822/Garmin_City_Navigator_Europe_2010.20_Unlocked.IMG) има CNE NT 2010.20 без България отключена :)

bovelichkova
04.12.2009г., 06:28
И аз си мислех, че двете бг си пречат.

nasko80
04.12.2009г., 07:38
Днес Гармин се държа много кофти. Карайки по магистрала около двайсет пъти преизчислява маршрута??? Даже по някой пъти ме позиционираше извън пътя?? Само с една карта съм 5.01, но без включен А-GPS.

П.С. Благодаря за поправката!

MarinP
04.12.2009г., 10:24
Днес Гармин се държа много кофти. Карайки по магистрала около двайсет пъти преизчислява маршрута??? Даже по някой пъти ме позацинираше извън пътя?? Само с една карта съм 5.01 но без включен А-GPS

Без А-GPS е така. Аз затова не го изключвам!!!

mankov
04.12.2009г., 13:31
Здравейте, преди няколко дена си сложих Гармин на Е65, обаче нещо не мога да си намеря добра карта за провинцията, четох доста в тази тема но колкото и да чета 400стр. не мога да прочета ей така:tnx
Който търси намира, а тук всичко го има.Успех!!!

---------- Предходен коментар публикуван в 13:23 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 13:31 ----------

Не е точно така, CNE 2010.20 дори и без отметка ако България не е отрязана взима приоритет пред ОФРМ или друга БГ карта и търсенето на адреси и населени места и др. става само по CNE 2010.20, а там БГ я няма в големи детайли !!! :nvg Тук (http://thepiratebay.org/torrent/5172822/Garmin_City_Navigator_Europe_2010.20_Unlocked.IMG) има CNE NT 2010.20 без България отключена :)
Напротив колега, снощи инсталирах на Нуви 200. Имаше инсталирана само бг карта и след като инсталирах на SD карта CNE 2010.20 се появи и тя с отметка в устройството.И приоритет си имаше бг картата, а за да използваш CNE 2010.20 нормално, махаш отметката от бг картата и ти тръгва от раз.

boggentod
04.12.2009г., 14:05

Напротив колега, снощи инсталирах на Нуви 200. Имаше инсталирана само бг карта и след като инсталирах на SD карта CNE 2010.20 се появи и тя с отметка в устройството.И приоритет си имаше бг картата, а за да използваш CNE 2010.20 нормално, махаш отметката от бг картата и ти тръгва от раз.
Колега, проблема е, че когато имаш две карти на България на телефона си, Гармин ги вижда и двете,независимо,че само едната е активна, и понякога става мазаница.

Гада
04.12.2009г., 23:23
:dbbЗдравейте да попитам каде да видя картата че е качена.И Как да разбера дали е отклучена
И ако е отключена трябва ли да се види в тела.В maps sets worldwide roads basemap e:/garmin само това виждам. Все още нямам външен гпс но другата седмица живот и здраве ще се сдобия :dbb
Хм намерих си проблема.Сега вече всичко си е ок и си виждам картата макар и да нямам външен гпс
Остана само да намеря каде са се скрили текстовете файлове за да ги смяня с руските:dbb

Хиена
05.12.2009г., 23:54
Покритие на версия 2.7Актуална версия 2.7, 05-11-2009

http://i50.tinypic.com/vo2148.jpg

В текущата версия има:
- 178 града и курортни селища с детайлни карти,
- 154 града с възможност за търсене по име на улица,
- 39 града с възможност за търсене по номер на улица или номер на блок.

Възможност за търсене по номер на сграда или номер на блок има в Аксаково, Албена, Белоградчик, Берковица, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Велинград, Видин, Враца, Габрово, Димитровград, Добрич, Дупница, Казанлък, Кошарица, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Обзор, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Равда, Русе, Сарафово, Св.Влас, Силистра, Сливен, Слънчев бряг, Смолян, Смядово, София, Стамболийски, Стара Загора, Сунгурларе, Хасково, Хисаря, Шумен, Ямбол,

Новото в тази версия:
Добавени нови градове:
- Алфатар, само улици, без имена.
- Лозница (Търговище), улица с имена.

- Частично въведени номера в Петрич.
- Въведени номера на улици в Смолян.

Добавени точки:
- Разград, Бургас, Търговище, Шумен, Силистра, Смолян, Благоевград, Петрич, Сандански - добавени блокове, магазини, аптеки и други.
- Добавени имена на улици в Кранево.

гр. Пазарджик - подменена изцяло карта на града. Новата карта е много по-точно позиционирана, с повече подробни точки. Добавени очертания на сгради.

Села с подробни карти:
- район Разград (Островче, Синя Вода, Манастирско, Манастирци, Сейдол, Трапище)
- район Търговище (Бистра, Давидово)
- район Пловдив (Куклен, Долни Воден, Поповица)
- район Пазарджик (Хаджиево, Три Водици, Говедаре, Цалапица, Йоаким Груево, Главиница)
- район Бургас (Брястовец, Белодол, Драганово, Изворище)

Какви имена на картите поддържат отделните уреди на Гармин?

Nuvi - Тествано на Nuvi200 , Nuvi310 , Nuvi660 , Nuvi710 , Nuvi200W(250W)
Във вътрешната памет на уреда:
gmapprom
gmapprom1
gmapsupp
gmapoem (тази карта се вижда в менюто , но не може да се изключва)

На SD картата:

gmapsupp

Zumo
Във вътрешната памет на уреда:
gmapprom
gmapsupp
gmapoem (тази карта се вижда в менюто , но не може да се изключва
На SD картата:
gmapsupp

GPSMAP® 60CSx и цялата серия, които имат външна SD памет
gmapsupp , което налага обединяване на картите в един файл с някакъв gmaptool !!!

GarminXT може да работи одновременно с четири карти:
Gmapbmap.img -->базова карта
Gmapsupp.img -->основна карта
Gmapsup2.img -->още една карта
Gmapprom.img -->и още една

Гада
07.12.2009г., 20:50

На нувитата не пречи, но на гармин мобиле тх явно има проблем.

stambo98
07.12.2009г., 21:36
Темата все пак си е за мобиле ХТ ...

zaaz
07.12.2009г., 21:54
Здравейте! Нов съм във форума и то днес имам Нокиа 5800. Качих си Гермин по начина по който е описан в темата. Свалих една карта с име GMAPSUPP след това я качих в папка germin на телефона, пускам програмата, но не зарежда карта. Пише долу в левия ъгъл no map, а горе searching for satellites, вече 20мин чакам е се така си седи. Чаках и 15мин в главното меню, но чертичките не станаха зелени, а само една стана червена. Защо се получава така? Включил съм на bult in. :)

jgadjev
07.12.2009г., 22:10
Трябва да си на вън, на открито.

zaaz
07.12.2009г., 22:54
До сега бях на вън, но пак не стана. Може ли причината да е в това, че нямам наличен кредит в bconnect картата?

chorebe12
07.12.2009г., 22:58
Здравейте !:wel абе с 5530 ХМ съм и се ядосвам, че не_мога да я ползвам таз програма поради причината, че няма вградено нещо си.....ще ми кажете ли как се казва това нещо?
Благодаря :ipma

boruna82
07.12.2009г., 23:04
Здравейте !:wel абе с 5530 ХМ съм и се ядосвам че немога да я ползвам таз програма поради причината че няма вградено нещо си.....ще ми кажете ли как се казва това нещо?

Твоята 5530 ХМ няма вграден гпс приемник.2thumbsup
За да ползваш пълноценно гармин трябва да си купиш външен,той работи с блутут.2thumbsup

MuHaTa
07.12.2009г., 23:05
Това "нещо си" се нарича GPS приемник.Като нямаш вграден,трябва да си купиш външен.

Айде ,пак ме изпревари.:P:P:D

xarixito
07.12.2009г., 23:06
Здравейте !:wel абе с 5530 ХМ съм и се ядосвам че немога да я ползвам таз програма поради причината че няма вградено нещо си.....ще ми кажете ли как се казва това нещо?
Здравей колега аз също съм с 5530 и ползвам външен GPS-Bluetooth модул holux 236. Страшно съм доволен от него.
http://www.holux.com/JCore/en/products/products_content.jsp?pno=340

bovelichkova
07.12.2009г., 23:08
Здравейте! Нов съм във форума и то днес имам Нокиа 5800. Качих си Гермин по начина по който е описан в темата. Свалих една карта с име GMAPSUPP след това я качих в папка germin на телефона, пускам програмата, но не зарежда карта. Пише долу в левия ъгъл no map, а горе searching for satellites, вече 20мин чакам е се така си седи. Чаках и 15мин в главното меню, но чертичките не станаха зелени, а само една стана червена. Защо се получава така? Включил съм на bult in. :)
Няма да вижда картата, докато не хване сателит първия път... може би 20-30 минути..излез на открито... ако ползваш интегриран gps не плащаш, така че...

mendelai
07.12.2009г., 23:10

Явно телефона ти е с външен Джи Пи Ес. По много лаичен начин задаваш въпроса си. Отиди в настройки на приложения, локализация и виж какви опции ти дава.

MeToDueB
08.12.2009г., 16:45
Много проблеми ми създаде тоя garmin ... инсталирах го .. файл направих .. папка voice .. всичко както трябва .. всяка стъпка и т.н .. той ми иска да си включа блутут .. но нещо вече ми е прецакан блутут от тази програма .. и не иска да ми се включи .. изписва, че паметта е пълна, а тя не е пълна .. нямам файлов мениджър .. тъй като телефона не ми е хакнат, но явно програмата нещо ми е прецакала .. и сега нито блутут .. нито навигация :(

свалих версята 5.0.0.50 .. или нещо подобно .. на Нокиа Н97 .. всяка стъпка следях, но не стана така както искам .. прецакана работа .. ако можете помогнете.

Хиена
08.12.2009г., 16:50
Така до колкото разбирам си с външен GPS модул.
За да ти се помогне кажи с какъв телефон си!!!
Ако си с вграден GPS модул проблема ти е в SW.UNL файла, който си записал грешно, като .txt.

П.П. Сега забелязах, че става въпрос за N 97!!!
Щом ти търси блутуут проблема на 100% е грешен SW.UNL, просто внимавай как го създаваш и как го записваш.Това е много важно.След като го създадеш правилно отваряш началната страница на Garmin и горе в ляво ще видиш една мъничка иконка, която изобразява сателит.Отваряш я и избираш Вграден GPS.

angelski
08.12.2009г., 18:36
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КАЧИ НОВАТА КАРТА НА 'GARMIN 2010' ЗА ЕВРОПА НА NOKIA 5800.
И ОТ КЪДЕ ДА Я ИЗТЕГЛЯ?

Забранено е писането изцяло с главни букви!

mendelai
08.12.2009г., 18:55
И ОТ КЪДЕ ДА Я ИЗТЕГЛЯ?

Може. Прегледа ли тази тема? - http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=3888

stambo98
08.12.2009г., 19:05
И ОТ КЪДЕ ДА Я ИЗТЕГЛЯ?

Или виж ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=55653#post55653) пост 333 :)

bovelichkova
08.12.2009г., 19:44
Много проблеми ми създаде тоя garmin ... инсталирах го .. файл направих .. папка voice .. всичко както трябва .. всяка стъпка и т.н .. той ми иска да си включа блутут .. но нещо вече ми е прецакан блутут от тази програма .. и не иска да ми се включи .. изписва, че паметта е пълна, а тя не е пълна .. нямам файлов мениджър .. тъй като телефона не ми е хакнат, но явно програмата нещо ми е прецакала .. и сега нито блутут .. нито навигация :(

свалих версята 5.0.0.50 .. или нещо подобно .. на Нокиа Н97 .. всяка стъпка следях, но не стана така както искам .. прецакана работа .. ако можете помогнете.
Проблема ти е в SW.UNL файла, защото може би си го сложил в папка voice, той трябва да е в основната папка garmin, а в подпапка voice си сложи voice..примерно бг

butu2266
08.12.2009г., 20:28
Бяхме коментирали в по предните страници , че с IMEI converter може да разберете Card ID на GARMIN.Макар , че той едва ли ще ви изкара същия номер , който е в About.Но , ако в About имаме Card ID-0 (и това може да се случи при някой) , тогава IMEI converter-а ще свърши работа.

gentho
09.12.2009г., 16:26
Здравейте имам следното питане имам инсталиран "гармин мобиле ХТ" 5.00.00 и работеща карта 5.01 искам да добавя офроад карта за целта пробвах директно да я кача в папката гармин с име ......2. ...- но не тръгна, съответно след това я отключих с кейгена и мап-ид взех го чрез GmapTool създадох си унл файл пак с име ......2. .. качих ги идвата в папка гармин като предварително изтрих стария имдж файл, но пак не открива картата къде бъркам? Благодаря предварително!

Хиена
09.12.2009г., 16:42
Най-вероятно в името на картата и .UNL файла!!!
Не знам как ще се държат двете карти на телефона!!!
Внимавай с разширенията, които пишеш на файловете и как записваш .UNL файла.

gentho
09.12.2009г., 20:06
Всичко съм спазил до педантичност, просто за поста не ги изписвах на латиница реших, че не е нужно и ще ме разберете, а иначе картите не се ритат просто гармина хваща само едната другата все едно не съществува. Между другото първоначално си бях отключил стара версия 4,7 на карта и само замених нея с 5,01 и тръгна без проблем а тази не иска не разбирам защо? Единственото нещо което ми идва наум е да не е имейдж файла не за мобилни устройства а за навигации но 8 МВ не смятам че е за навигация

MarinP
09.12.2009г., 20:17
Втората карта е с едно "p" т.е. gmapsup2.....да не ти е там грешката!?!

Хиена
09.12.2009г., 20:42
Всичко съм спазил до педантичност, просто за поста не ги изписвах на латиница реших, че не е нужно и ще ме разберете, а иначе картите не се ритат просто гармина хваща само едната другата все едно не съществува. Между другото първоначално си бях отключил стара версия 4,7 на карта и само замених нея с 5,01 и тръгна без проблем а тази не иска не разбирам защо? Единственото нещо което ми идва наум е да не е имейдж файла не за мобилни устройства а за навигации но 8 МВ не смятам че е за навигация
Виж сега, за всички устройства работещи с софтуер Garmin картите са едни и същи.Нямат разлика!
Че се ритат ритат се, ще го усетиш като започнеш да използваш навигацията и двете карти ти са в телефона.За проба махни 5.01 и качи само Офроуда с име GMAPSUPP.IMG направи си ключ по FID 5028 като го запишеш файла като: “всички файлове“ с име GMAPSUPP.UNL
Сигурно бъркаш ключа, щом си използвал стария за новата карта и при направата на новия не го записваш като всички файлове и ти остава .txt разширението.

gentho
09.12.2009г., 22:17
Виж сега, за всички устройства работещи с софтуер Garmin картите са едни и същи.Нямат разлика!
Това си предположение изказах понеже видях на мой приятел 5.01 карта е 57МВ за навигация, а моята 5.01 е 23МВ и при обзор на моята карта и неговата в неговото устройство няма разлика не споря може и да не съм прав, но заради това мислех че са различни. А за съвета благодаря ще го пробвам и ако тръгне просто ще си заменям картите в зависимост от маршрута , който ще карам така ще има активна само една и дано няма проблеми. Благодаря още веднъж!

---------- Предходен коментар публикуван в 21:47 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 22:17 ----------

Втората карта е с едно "p" т.е. gmapsup2.....да не ти е там грешката!?!
Прекрасно точно там беше страхотия - благодаря много!!! В инструкциите дето четох не беше отбелязано това и затова съм се объркал. Благодаря!

Armanli
10.12.2009г., 11:24
Изобщо не_става при мен,още при избора на език забива и приключва състезанието до там.

jgadjev
10.12.2009г., 12:11
Изтегли и инсталирай версия 5.00.50. Няма начин да не стане.

Armanli
10.12.2009г., 13:06
А би ли бил така добър да цъкнеш едно линк-че с някой изпробван :nvg :help

georgi44
10.12.2009г., 13:34
Ето,сега го качих.Инсталира се от компютъра,като му зададеш къде-обикновенно в мемори карта.
http://www.4shared.com/file/169649458/ba1d26fb/GarminMobileXTforSymbianS603rd.html

boruna82
10.12.2009г., 13:34
А би ли бил така добър да цъкнеш едно линк-че с някой изпробван :nvg :help

Ето колега,виж ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9474) .2thumbsup

Armanli
10.12.2009г., 14:23
Благодаря мноооого :):):)

---------- Предходен коментар публикуван в 14:13 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:23 ----------

При мен има и още един проблем,тоест то може да не е проблем но от скоро влизам в час и още ми е объркано.Значи аз нямам такова "свързвате телефона с компютъра в режим Прехвърляне на данни (Data transfer)!" Аз като свържа телефончето ми излизат само PC Suite,Масова памет,Прехвърл.Изображ., Прехвърл.Медия ... Как да процедирам с инсталацията от PC-то ?

Хиена
10.12.2009г., 14:24
Масова памет!!!

Armanli
10.12.2009г., 14:33
О.К. Започвам родилните мъки по инсталацията ... четейки какво трябва да се прави,малко се отказвам дори :D но,трябва да се пробва :)

georgi44
10.12.2009г., 14:43
Малко нагледна помощ.

viktor 5
10.12.2009г., 19:36
моля помогнете не мога да сложа едновременно кирилица и латиница или възможно ли е въобще на гармин на н95 8гб.

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!

MegatroniC
10.12.2009г., 20:16
Не, няма и да можеш.

blind88
10.12.2009г., 21:28
Добар вечер , искам да питам тая карта за цяла европа дето е правя файловете но като фляза в телефона си в гармин и не става нямам карта пак за картите с бг става.

Хиена
11.12.2009г., 14:47
моля помогнете не мога да сложа едновременно кирилица и латиница или възможно ли е въобще на гармин на н95 8гб.

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!

MegatroniC (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=2375) правилно ти е казал!
Или Кирилица или Латиница!
Та даже две БГ карти на телефона не можеш да използваш!

Добар вечер , искам да питам тая карта за цяла европа дето е правя файловете но като фляза в телефона си в гармин и не става нямам карта пак за картите с бг става.
За да ти се помогне трябва да направиш следните неща.
1.Да кажеш с какъв телефон си?
2.Да кажеш кои карти си качил в телефона?
3.Да напишеш, коя версия на Европейската карта си качил?
4.Какви имена си дал на качените карти и разширенията?
5.Какви имена си дал на отключващите файлове и разширенията?

emilkitai
11.12.2009г., 16:20
Инсалирах на сони сатио , според указанията ,стигам до момента търси спътници, няма карта и ...нищо.Помощ!

Не пиши едно и също по-няколко пъти!

Хиена
11.12.2009г., 17:40
Картата, която е качена ще се появи единствено когато си хване сателитите.
Без подробности до къде си стигнал, и какво си направил до момента, няма как да ти се помогне.

cronus
11.12.2009г., 18:40
Здравейте , от няколко дена имам HTC HD2 и не сам на ясно много как стоят нещата с карти за GPS. Бихте ли ми пратило линк за гармин и карти за WM 6.5? Благодария!

butu2266
11.12.2009г., 18:58
ТОВА (http://4storing.com/vi6v8d/1673bddca2af4e1d8aa67c513f2469ac.html) е версията.За останалото следваш инструкциите от 1-ва стр.За помощ скайп butu2266.2thumbsup

emilkitai
11.12.2009г., 19:44
Благодаря за вниманието.Слагам да търси и чакам ,ако имам проблем ,ще ви притеснявам.

butu2266
11.12.2009г., 19:49
И излез на_открито!;)

malak007
11.12.2009г., 20:46
Искам да попитам защо на Е66 не ми излизат карти слагах и 1.9 ,а и тази от първа страница ? Някаква идея или работеща карта за този телефон ? Зарежда Гармина,намира сателити,но няма карта. Аз съм с 5800 и нямам проблем !

butu2266
11.12.2009г., 21:01
Телефонът няма значение , излезе ли на открито първия път и получи ли ГПС сигнал , който да зареди картата.

nutonnets
11.12.2009г., 21:44
Извинете ме за тъпия въпрос , но коя версия е оптимизирана за 9.4 симибиан?

butu2266
11.12.2009г., 21:47
5.00.502thumbsup

dustY
12.12.2009г., 13:28
Привет на всички.Инсталирах програмата *карта* за България за нокия5800 навигаторът и го оставих телефона да си почине от мен 5-10мин както бяхте описали за да се свърже със спътникът,вместо да ти кълве на ГПС.Обаче минаха 5,после 10 накрая 15 и без никакъв ефект има няколко полета които се запълват от зелени черти и една жълта която е променлива , стига почти до предпоследната и пак започва от начало да засича....Може би аз не съм наясно с нещата тъй като за първи път се занимавам с навигаторът,но след като телефонът ми поддържа тази функция бих желал да я разузная и ще бъда благодарен ако някой ме обгрижи с нужната информация кое какво как защо да направя.Благодаря предварително за обърнаното внимание.

bovelichkova
12.12.2009г., 13:36
Не стана ясно каква програма си инсталирал, защото карта на бг не е програма

dustY
12.12.2009г., 14:12
Ами програмата е *BGOFFRoadMapSETUP4.70* , дефакто 4.7версия на БГ картите както беше описано във форумът.

viktor 5
12.12.2009г., 14:27
Здравейте, прочетох всичко написано тук и не откривам нищо за моя проблем, а той е; инсталирах на Н95 8гб Garmin Mobile TX Version 5.00.50s600.9 на английски и си сложих карта OFPM.geotrade 5.01 lat. и не може да търси каквото и да е било винаги ми изписва none found моля помогнете.

bovelichkova
12.12.2009г., 14:32
Ами програмата е *BGOFFRoadMapSETUP4.70* , дефакто 4.7версия на БГ картите както беше описано във форумът
Това е карта за гармин, програмата е гармин..т.е. първо трябва да си инсталираш гармин и после карти.

---------- Предходен коментар публикуван в 14:29 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 14:32 ----------

Здравейте, прочетох всичко написано тук и не откривам нищо за моя проблем а той е; инсталирах на Н95 8гб Garmin Mobile TX Version 5.00.50s600.9 на английски и си сложих карта OFPM.geotrade 5.01 lat. и не може да търси каквото и да е било винаги ми изписва none found моля помогнете
Докато не хванеш сателит първия път няма да виждаш картата.

mymypymka
12.12.2009г., 15:04
Здравейте,
Качил съм за улеснение MobileXT-5.00.60+Bg voice+OFRM 5.01LAT+bgspeedcams 5.4+Wifi с всичко необходимо за направата на SW.UNL и gmapsupp.unl
1. Разархивирате zip-а в картата на телефона
2. Стартирате GarminMobileXT.sis - инсталиране - старт на Garmin
3. Намирате ID от на Вашата карта (Tools>Settings>About>Card ID)
4. Спирате Garmin-а
5. Копирате в SW.UNL кода за вашата карта (има обяснение как става чрез garmin_kgen_v1.5)
6. Преместете файловете в папка Garmin (gmapsupp.img, gmapsupp.unl i SW.unl).
7. Стартирате

Download MobileXT-5.00.60+Bg voice+OFRM 5.01LAT+bgspeedcams 5.4+Wifi.zip for free on uploading.com (http://uploading.com/files/52e4d527/MobileXT-5.00.60%252BBg%2Bvoice%252BOFRM%2B5.01LAT%252Bbgsp eedcams%2B5.4%252BWifi.zip/)

Успех

viktor 5
12.12.2009г., 15:22
:nvg и след хващането на сателит не става.

Докато не хванеш сателит първия път няма да виждаш картата.[/QUOTE]

almozoff
12.12.2009г., 15:23
Здравейте,
Качил съм за улеснение MobileXT-5.00.60+Bg voice+OFRM 5.01LAT+bgspeedcams 5.4+Wifi с всичко необходимо за направата на SW.UNL и gmapsupp.unl
1. Разархивирате zip-а в картата на телефона
2. Стартирате GarminMobileXT.sis - инсталиране - старт на Garmin
3. Намирате ID от на Вашата карта (Tools>Settings>About>Card ID)
4. Спирате Garmin-а
5. Копирате в SW.UNL кода за вашата карта (има обяснение как става чрез garmin_kgen_v1.5)
6. Преместете файловете в папка Garmin (gmapsupp.img, gmapsupp.unl i SW.unl).
7. Стартирате

Download MobileXT-5.00.60+Bg voice+OFRM 5.01LAT+bgspeedcams 5.4+Wifi.zip for free on uploading.com (http://uploading.com/files/52e4d527/MobileXT-5.00.60%252BBg%2Bvoice%252BOFRM%2B5.01LAT%252Bbgsp eedcams%2B5.4%252BWifi.zip/)

Успех
Всичко хубаво, не че съм неблагодарен, но защо не го сложи в някой свободен сайт с малко по голяма скорост на сваляне. Мега е бавен човече но все пак благодаря сърдечно.:brf:brf

viktor 5
12.12.2009г., 15:41
Първоначално публикувано от viktor 5 http://www.ipmart-bg.com/images/solido/buttons/viewpost.gif (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=60655#post60655)
Здравейте, прочетох всичко написано тук и не откривам нищо за моя проблем а той е; инсталирах на Н95 8гб Garmin Mobile TX Version 5.00.50s600.9 на английски и си сложих карта OFPM.geotrade 5.01 lat. и не може да търси каквото и да е било винаги ми изписва none found моля помогнете
:nvg и след хващането на сателит не става

Хиена
12.12.2009г., 15:47
А Garmin на какъв език е?
За карта на Латиница-Garmin на Английски!

viktor 5
12.12.2009г., 16:00
Първоначално публикувано от viktor 5 http://www.ipmart-bg.com/images/solido/buttons/viewpost.gif (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=60655#post60655)
:nvg и след хващането на сателит не става
Garmin Mobile TX Version 5.00.50s600.9 на английски

Хиена
12.12.2009г., 16:03
Еми пробвай с другата карта на Латиница.Ако и с нея не иска...

viktor 5
12.12.2009г., 16:13
Коя напримерно 4.9

---------- Предходен коментар публикуван в 16:11 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:13 ----------

Грешка например

Хиена
12.12.2009г., 16:16
Имах в предвид на другия производител, па макар и стара версия само за проба.Има ги в БГ секцията, но
не отговаряш на правилата за да ги виждаш.В нета има по старите версии 1.6-1.7-1.9.

bovelichkova
12.12.2009г., 17:50
Garmin Mobile TX Version 5.00.50s600.9 на английски
Сигурен ли си, че си направил .UNL файла правилно.. GMAPSUPP.UNL
Всъщност изобщо ли не виждаш картата, или я виждаш, но на търсене на някакъв адрес ти казва none found??

blind88
12.12.2009г., 18:31
Здрашей , аз съм със н97.Не сам си качвал друга карта.Дръпнах си картата от началната страница за Европа 2009 година . Не сам давал имена на картите направо я бях сложил , а за отключващите файлове писах SW.UNL и GMAPSUPP.UNL

bovelichkova
12.12.2009г., 18:41
Здрашей , аз съм със н97.Не сам си качвал друга карта.Дръпнах си картата от началната страница за Европа 2009 година . Не сам давал имена на картите направо я бях сложил , а за отключващите файлове писах SW.UNL и GMAPSUPP.UNL
А картата с какво име е..

gentho
12.12.2009г., 19:01
Че се ритат ритат се, ще го усетиш като започнеш да използваш навигацията и двете карти ти са в телефона...
Не знам дали ще_бъде полезно но реших да споделя понеже смятам, че е практично. Наистина като сложих картата на България и Гърция едновременно имаше известни проблеми, които се преживяват но за да ги няма направих следното: в папката "GARMIN" си направих подпапки за всички карти които имам поотделно като всяка е отключена и всяка е кръстена като първа карта "GMAPSUPP" със съответния ключ и всяка съм я сложил в нейната папка и тази, която ми е необходима просто я изваждам извън папката заедно с "UNL" файла и стартирам гармина така винаги има само една карта и няма проблеми. При замяна първо прибираш старите файлове и изваждаш необходимите. Не е трудно и не отнема много време замяната на файловете става за секунди. Пък и друго предимство е че при положение че ползвам карта от 2GB цялата карта на европа е над 1,3GB то инсталацията ми е проблем понеже на нея имам и други файлове, а карти на отделни държави са с по-малък обем пък и не ми трябват всички държави. Дано да съм бил полезен.

blind88
12.12.2009г., 20:51
А картата с какво име е..
Картите са с имена gmapprom и gmapbmap

u3BeCTeH
12.12.2009г., 21:10
Охх отчачх се с тоя Гармин и това търсене из тази тема. Разглеждам от 350 страница и немога да намеря това, което търса.
А това което всъщност искам е най-новата версия на гармин с начин на инсталиране и най-новата карта на Б-я, защото доста го използвам и забелязвам, че някои неща не са убозначени.

Имам гармин от 5,6 месеца ( един приятел ми го качи ), а аз съм скорощен потребител и като видях колко ново неща са излезнали ми се прииска да имам последните ъпдейти.

Ще ми помогнете ли с някое линкче и по-подробно обяснение?

bovelichkova
12.12.2009г., 22:54
Картите са с имена gmapprom и gmapbmap

Така си и помислих.. щом картата ти е gmapprom.img, следователно и unl.файла трябва да ти е gmapprom.unl, а не както си го направил gmapsupp

emilkitai
12.12.2009г., 23:51
здравейте!мисля че съм направил всичко правилно илизам навън но не намира сателити.какво да правя?

---------- Предходен коментар публикуван в 23:47 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:50 ----------

исталирах версия 5.050 ,исталирах със сис файла направих и двата unl файла и не ми намира сатилит повече от половин час.оставих го неподвижно,за уточнение сони сатио.дали не е от телефона?

Хиена
12.12.2009г., 23:53
А има ли GPS?
Ako има виж дали вградената му навигация прихваща сателити.

emilkitai
13.12.2009г., 00:00
Извинявам се за правописа

---------- Предходен коментар публикуван в 23:54 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:55 ----------

При включване го пускам с вграден или нещо такова показва ми зелено в скалата и нищо.

---------- Предходен коментар публикуван в 23:55 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:58 ----------

Как да проверя за това което ме пишеш,всмисъл дали прехваща сателити?

---------- Предходен коментар публикуван 12.12.2009г. в 23:58 ----------
---------- Последващ коментар добавен 13.12.2009г. в 00:00 ----------

В момента скалата мобиле хт е зелена,но включа ли обзор нищо.Излизах и навън както съм написал.

Хиена
13.12.2009г., 00:01
Щом ти показва скалата в зелено значи Garmin e отключен и има връзка с сателитите.Ако и картата е отключена правилно излез навън и от меню градове му задай най близкия град.После пиши дали е успял да го намери.Карта Латиница-Garmin Английски пишеш на латиница.Карта на Кирилица-Garmin на Руски-Пишеш на Кирилица.
Пробвай и с бутоните 1 и 3 да зумнеш картата.

penchev
13.12.2009г., 00:01
PROSTO NE JELAE DA STARTIRA SLED KATO MU DAM EZIK ENGLISH!!! DO TAM ... I ZABIVA!!!

Stava duma za N97

Пиши на Кирилица!!!

Хиена
13.12.2009г., 00:05
Инсталирал ли си го спрямо инструкциите.Първо от компютъра после от телефона.

penchev
13.12.2009г., 00:23
absolutno da

---------- Предходен коментар публикуван в 00:21 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:23 ----------

daje mi izpisa na angliiski dali sum siguren za install, zashtoto tozi application ne e shoden s moq telefon... i vupreki tova mu kazah DA... i posle sled¨agree¨ dava mi da si izbiram ezik
i do tam.

pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) Пиши на Кирилица!!! Прочети правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)

emilkitai
13.12.2009г., 00:27
Поже би проблема е бил при мен ,защото сега май включих gps но в скалата сама първата чертичка ми червенее.

---------- Предходен коментар публикуван в 00:25 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:27 ----------

а картата е от първия пост, но не знам на какъв език е.

penchev
13.12.2009г., 00:33
mislq che ne mi se zanimava 100 chasa s instalacii

ima li kude da go zanesa ... da platq ako trqbva nqkakvi pari ..i da mina da si go vzema gotov
..

martinski: Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!

Хиена
13.12.2009г., 01:47
Поже би проблема е бил при мен ,защото сега май включих gps но в скалата сама първата чертичка ми червенее.

---------- Предходен коментар публикуван в 00:25 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:27 ----------

а картата е от първия пост, но не знам на какъв език е.

Да, сега трябва да излезеш на открито и след 20 минути всичко ще е наред.Щом си сложил тази от 1 страница, значи Garmin трябва да ти е на Английски и да пишеш на Латиница.Картата даже е отключена.

absolutno da

---------- Предходен коментар публикуван в 00:21 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:23 ----------

daje mi izpisa na angliiski dali sum siguren za install, zashtoto tozi application ne e shoden s moq telefon... i vupreki tova mu kazah DA... i posle sled¨agree¨ dava mi da si izbiram ezik
i do tam.

pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) Пиши на Кирилица!!! Прочети правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)
Ти коя версия на Garmin си инсталирал.Защото проблема ти ме навежда на единствен отговор.Инсталирай си в.5.00.50 тя работи коректно с тъч скрийна.По долните версии точно до езика стигат и забиват.

mislq che ne mi se zanimava 100 chasa s instalacii

ima li kude da go zanesa ... da platq ako trqbva nqkakvi pari ..i da mina da si go vzema gotov
..

martinski: Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!
Кажи от къде си? Някой може да се навие да ти инсталира софтуера.

emilkitai
13.12.2009г., 11:00
Точно с тази версия съм.Сложих го на открито близо час и пак нищо ,но както написа х по-горе само първата чертичка на скалата ми червенее.Дали не ми е слаб сигнала.Иначе съм от Перник.За уточнение ,макар че не е по темата инсталирах и Ndrive, но и при него постоянно ми изписва търсене на сигнал.Акартата е тая дето пише най добрата ,но платена.

---------- Предходен коментар публикуван в 10:21 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:22 ----------

Дали не трябва да инсталирам "безплатната"

---------- Предходен коментар публикуван в 10:22 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:25 ----------

За "безплатната" какъв е кода ,коита трябва да запиша в генератора или ивентуално в УНЛ файла,или на празен нотепад ,записван унл ?

---------- Предходен коментар публикуван в 10:25 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:27 ----------

Уточнявам ,че за "най-добрата" вкарвам кода 1204 в генератора ,непозната карта и правя унл файл поправилата .

---------- Предходен коментар публикуван в 10:27 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:29 ----------

Свалих и исталирах и тази за Европа,тя излезе като изображение на ми показваше Англия.

---------- Предходен коментар публикуван в 10:29 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:59 ----------

Сега свалих отново безплатната и в унл файла вкарах када от мар тоолс "буквен" и отивам да пробвам , както и 4.40 геотрейд и с код в генератора 1204 и файл унл по правилата.

---------- Предходен коментар публикуван в 10:59 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:00 ----------

4.70 геотрейд

bovelichkova
13.12.2009г., 11:08
Колко карти си наслагал последно..само една бг сложи

Хиена
13.12.2009г., 12:19
Точно с тази версия съм.Сложих го на открито близо час и пак нищо ,но както написа х по-горе само първата чертичка на скалата ми червенее.Дали не ми е слаб сигнала.Иначе съм от Перник.За уточнение ,макар че не е по темата инсталирах и Ndrive, но и при него постоянно ми изписва търсене на сигнал.Акартата е тая дето пише най добрата ,но платена.

---------- Предходен коментар публикуван в 10:21 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:22 ----------

Дали не трябва да инсталирам "безплатната"

---------- Предходен коментар публикуван в 10:22 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:25 ----------

За "безплатната" какъв е кода ,коита трябва да запиша в генератора или ивентуално в УНЛ файла,или на празен нотепад ,записван унл ?

---------- Предходен коментар публикуван в 10:25 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:27 ----------

Уточнявам ,че за "най-добрата" вкарвам кода 1204 в генератора ,непозната карта и правя унл файл поправилата .

---------- Предходен коментар публикуван в 10:27 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:29 ----------

Свалих и исталирах и тази за Европа,тя излезе като изображение на ми показваше Англия.

---------- Предходен коментар публикуван в 10:29 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 10:59 ----------

Сега свалих отново безплатната и в унл файла вкарах када от мар тоолс "буквен" и отивам да пробвам , както и 4.40 геотрейд и с код в генератора 1204 и файл унл по правилата.

---------- Предходен коментар публикуван в 10:59 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:00 ----------

4.70 геотрейд
Ами не иска да се кънектне с сателитите.
За да си улесним живота постни си карт ID да ти направя ключа, също така си остави само тази най-добрата карта другите ги махни, сложи и име GMAPSUPP.IMG

emilkitai
13.12.2009г., 16:15
Стойчев извинявай , всичко тръгна ,но след като излязох едвали не" на полето",така че огромно БЛАГОДАРЯ на теб и на всички който се занимамат с тези пролеми.

---------- Предходен коментар публикуван в 16:14 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:15 ----------

Стоях на открито близо 30 минл ,но има за какво.

Хиена
13.12.2009г., 16:23
Eee, разгеле.Най-накрая.Да първоначалното зареждане е толкова.Следващите на открито ще са 3-4 мин.:brf

emilkitai
13.12.2009г., 16:36
Само да попитам тази арта на какъв език е ?

---------- Предходен коментар публикуван в 16:32 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:34 ----------

Геотрейд 4.70 от първа страница.Щото аз сън на руски ,но ми изписва на латински.Такава ли е?

---------- Предходен коментар публикуван в 16:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:36 ----------

и това означава ли ,че зипавете по другите постове трябва да тегля на латински.

aniobash
13.12.2009г., 16:36
Аз си сложих ORFM 5.1 на кирилица и когато търся на кирилица нищо не намира. Някой знае ли от какво се получава?

Хиена
13.12.2009г., 16:46
Само да попитам тази арта на какъв език е ?

---------- Предходен коментар публикуван в 16:32 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:34 ----------

Геотрейд 4.70 от първа страница.Щото аз сън на руски ,но ми изписва на латински.Такава ли е?

---------- Предходен коментар публикуван в 16:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:36 ----------

и това означава ли ,че зипавете по другите постове трябва да тегля на латински.
На Български с Латински букви за да работи Garmin трябва да ти е на Английски.
Аз си сложих ORFM 5.1 на кирилица и когато търся на кирилица нищо не намира. Някой знае ли от какво се получава?
А езика на Garmin ти е на...?

nenko8710
13.12.2009г., 16:46
Някой може ли да ми обесни или да ми прати готов img файл с картата на България версия 4.70 и да ми обесни как да я кача и какво точно да направя за да тръгне. Аз имам само ехе файла и незнам кво да го правя. С гармен ХТ съм 5.00.50. Благодаря ви.

Хиена
13.12.2009г., 16:50
Ох, на 1 страница я има (http://www.mediafire.com/?ytz1mnwmdef).От архива ти трябва само .img файла.Теглиш я и поставяш в папка Garmin.Тя е отключена.
Слагаш на .img файла име GMAPSUPP.IMG и си готов.

aniobash
13.12.2009г., 17:13
А езика на Garmin ти е на...?
...Английски :)
Аз си мислех, че като показва картата на кирилица и мога да търся на кирилица....

emilkitai
13.12.2009г., 17:14
Езика на Гармина ми е руски ,но имената на селищата ми изписва в картата на латински

Хиена
13.12.2009г., 18:01
...Английски :)
Аз си мислех, че като показва картата на кирилица и мога да търся на кирилица.... Можеш, но Garmin трябва да ти е на Руски.Многократно е повтаряно и ще го повторя само още един път и млъквам.
Карта на Кирилица-Garmin на Руски-Пишеш на Кирилица.
Карта на Латиница-Garmin на Английски-Пишеш на Латиница.
Това е едно от правилата за Garmin.

aniobash
13.12.2009г., 18:27
Можеш, но Garmin трябва да ти е на Руски.Многократно е повтаряно и ще го повторя само още един път и млъквам.
Карта на Кирилица-Garmin на Руски-Пишеш на Кирилица.
Карта на Латиница-Garmin на Английски-Пишеш на Латиница.
Това е едно от правилата за Garmin.
Мразя руски и ще си търся на латиница :)
Мерси за разясненията. ++Реп

nenko8710
13.12.2009г., 18:31
Благодаря колега качих си картата която ми даде на линк и програмата я намира но ми изписва cant unlock maps using Unit id 18157714. Картата ли е заключена или има друг проблем. Благодаря ви.

Хиена
13.12.2009г., 18:34
Би трябвало да е отключена.Направи си GMAPSUPP.UNL отключващ файл както е описано на 1 страница.
FID на картата 1204.

nenko8710
13.12.2009г., 18:49
Е на тази карта не е ли мап ид-то 5028?

Хиена
13.12.2009г., 19:10
Ех леле, отвори я с GMapTool и ще разбереш.1204

nenko8710
13.12.2009г., 19:42
Мерси колега всичко стана перфектно. Извинявам се за притеснението.

stambo98
13.12.2009г., 19:44
Стойчев честно евала ти за търпението още и още да обясняваш неща които са писани та говорени та писани ...

u3BeCTeH
13.12.2009г., 23:07
Може ли някой да ми отговои на пост #4150 ?
Ако му се занимава!?
Благодаря Предварително :ipbest

boruna82
13.12.2009г., 23:12
Ако му се занимава!?

Най-новата версия от официалната страница на гармин ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9474)

blind88
13.12.2009г., 23:55
Здравeйте , сложих си картите за европа за 2010 имг файл и бг карта от тука на ipmart която е с мап ид 1204 и сас двете карти всичко ми излиза но грешно всисал пиша моята улица и не излиза ами излизя друг адрес и това е пак преди сам си слагал на старите телефони пак на ipmart бг картата нямаше проблеми намираше си от каде може да е проблема благодаря .

Хиена
14.12.2009г., 00:45
Здравeйте , сложих си картите за европа за 2010 имг файл и бг карта от тука на ipmart която е с мап ид 1204 и сас двете карти всичко ми излиза но грешно всисал пиша моята улица и не излиза ами излизя друг адрес и това е пак преди сам си слагал на старите телефони пак на ipmart бг картата нямаше проблеми намираше си от каде може да е проблема благодаря .Майко мила.Не се сърдете, но това на нищо не прилича!!!
Един милион пъти съм повтарял, че двете карти са несъвместими.
Правило:Две български карти не могат да работят коректно, също така и Европейската + Българска карта.Сигурно през 2 страници съм го писал!!!
Махни европейската и всичко ще се оправи.

Ако му се занимава!?
Пишеш в google Garmin след това влизаш в сайта и си дърпаш последната версия, която ти трябва.

Ако утре не ме домързи, ще направя Правилник за Гармин.
Па дано се спре едното и също писане.

jgadjev
14.12.2009г., 08:44
Много добра идея. Може да включиш и най-често задавани въпроси.

angelski
14.12.2009г., 12:50
Здравейте,
искам да попитам за един проблем на Nokia N97 mini. Инсталирах си Garmin на телефона, но при хоризонтална позиция на екрана, картата стои като разделена на две. Показва две еднакви части и в двата края на дисплея (повтаря лявата част и в десния край).
Имали решение този проблем и ако ДА то какъв е.
Благодаря предварително.

boruna82
14.12.2009г., 12:53
Здравейте,
искам да попитам за един проблем на Nokia N97 mini. Инсталирах си Garmin на телефона, но при хоризонтална позиция на екрана, картата стои като разделена на две. Показва две еднакви части и в двата края на дисплея (повтаря лявата част и в десния край).
Имали решение този проблем и ако ДА то какъв е.
Благодаря предварително.

Коя версия на гармин си инсталирал?

angelski
14.12.2009г., 12:57
5.00.40s60.9

butu2266
14.12.2009г., 13:06
Направи чиста инсталация на версия 5.00.50!;)

myankov
14.12.2009г., 13:15
Инсталирай 5.00.60 и екрана няма да се разделя.

TheAnimal
14.12.2009г., 19:33
имам въпрос. инсталирах програмата гармин на телефона си нокиа 5800. след проключванена инсталацията обаче и стартиране на приложението навигацията неиска да работи. не показва карта, абсолютно нищо.ако някой има идея защо става така и как може да се оправи пишете на plamens_85@abv.bg. благодаря_

Хиена
14.12.2009г., 19:37
Провери си отключващите файлове.Излез на открито далече от високи сгради и до 20 мин. ще стане.Картата ще се появи само тогава, когато си засече сателитите.Ако ключетата са ти наред.

qkimov
14.12.2009г., 22:28
здравейте. от три дни имам нокиа 5800 XpressMusic и както повечето с нов телефон потдържащ GPS си метнах гармин мобайл. До тук всичко ОК ама като дойде ред на картите и.... до там:giu. Не_знам дали е тук мястото ама ако има някой добър човечец от Стара Загора и може да ми реши проблема ще съм му много благодарен. Дори предпочитам да си заплатя стига всичко да е наред понеже ми предстои пътуване в Гърция та имам мерак да го тествам телефонеца.
БЛАГОДАРЯ на всички.:vn

nasko80
15.12.2009г., 09:27
Какъв ти е точно проблема с картите???

zhanpeter
15.12.2009г., 16:00
здравейте. от три дни имам нокиа 5800 XpressMusic и както повечето с нов телефон потдържащ GPS си метнах гармин мобайл. До тук всичко ОК ама като дойде ред на картите и.... до там:giu. Не_знам дали е тук мястото ама ако има някой добър човечец от Стара Загора и може да ми реши проблема ще съм му много благодарен. Дори предпочитам да си заплатя стига всичко да е наред понеже ми предстои пътуване в Гърция та имам мерак да го тествам телефонеца.
БЛАГОДАРЯ на всички.:vn

Инсталирането на карти се свежда до операцията copy - paste. Изтегляш си необходимата ти карта от този форум /за БГ-карти има известни ограничения/, след като си нов, свали си направо карта в img формат, и я записваш върху картата в директория гармин. Ако картата е отключена /обикновено това е указано още в поста, от където сваляш/ това е всичко, ако не е - трябва да си направиш ключ, подобно на това, както си си направил за самия гармин, със същия генератор. Единственото, което трябва да се внимава е, че картите трябва да имат ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ИМЕНА, имам предвид като име на файловете, и ако правиш ключове, ключовете трябва да са със същите имена, различават се само по разширенията.

skolex
15.12.2009г., 16:19
Дами и господа.Оня ден си купих Sony Ericsson U1i Satio.Сложих си Гармин 5.00.50 ,със Симбиан S60 5th editon съм и имам няколко въпроса,тъй като за първи път си слагам навигационен софтуер.
Направих всичко както отлично е описано на първа страница и се получи инсталацията от раз.Отключих си БГ ОФРМ 4.80 и БГ Геотрейд 4.70 и ги сложих ,при което всичко е супер,но имам няколко въпроса като от лаик :)
1.Интересува ме как точно да търся блокове ,а не само улици с номера?(никъде не мога да го намеря как става)
2.При моята версия изчистен ли е проблема с процеса ,който хаби батерията? tsautostart.exe май се казваше.(включих гармин ,дадох enabled на background service,изключих го ,после пак го включих и този път дадох disabled и пак го изключих)Така прочетох във форума някъде и не знам дали е достатъчно.Сложих си Хенди таск мениджър,който не ми дава да има такъв процес след изключване на Гармин,ама все пак исках да питам ,защото той не показва изобщо никакви .exe файлове.
3.Тези 2 карти ,които си сложих как функционират?Сами по себе си те са почти еднакви.Не си ли пречат?Гармина сам ли избира от коя от двете да търси инфо или ползва само едната,а другата е излишна.Това живо ме интересува
4.Искам да попитам защо всеки път като включа Гармин ме пита да включи Блутуут при положение,че още при инсталацията дадох,че ще използвам вграден GPS и даже сега като вляза в Remote GPS вече нямам опция да използвам блутуут(преди да избера built-in GPS на същото място имаше и опция с блутуут)
5.Последният ми въпрос е къде аджеба е опцията assisted GPS.Четох във форума някакви пътища до тази опция ,но явно са били за по-стари версии и на моя Гармин изобщо не отговарят.Прерових всичко и навсякъде мисля,но не я намерих,а искам да си я активирам.

Това са ми наивните въпроси ,колеги.Надявам се ,че не е нахално от моя страна да ви попитам.Благодаря предварително на всички ,които се отзоват.Успех :)

MarinP
15.12.2009г., 16:50
Дами и господа.Оня ден си купих Sony Ericsson U1i Satio.Сложих си Гармин 5.00.50 ,със Симбиан S60 5th editon съм и имам няколко въпроса,тъй като за първи път си слагам навигационен софтуер.
Направих всичко както отлично е описано на първа страница и се получи инсталацията от раз.Отключих си БГ ОФРМ 4.80 и БГ Геотрейд 4.70 и ги сложих ,при което всичко е супер,но имам няколко въпроса като от лаик :)
1.Интересува ме как точно да търся блокове ,а не само улици с номера?(никъде не мога да го намеря как става)
2.При моята версия изчистен ли е проблема с процеса ,който хаби батерията? tsautostart.exe май се казваше.(включих гармин ,дадох enabled на background service,изключих го ,после пак го включих и този път дадох disabled и пак го изключих)Така прочетох във форума някъде и не знам дали е достатъчно.Сложих си Хенди таск мениджър,който не ми дава да има такъв процес след изключване на Гармин,ама все пак исках да питам ,защото той не показва изобщо никакви .exe файлове.
3.Тези 2 карти ,които си сложих как функционират?Сами по себе си те са почти еднакви.Не си ли пречат?Гармина сам ли избира от коя от двете да търси инфо или ползва само едната,а другата е излишна.Това живо ме интересува
4.Искам да попитам защо всеки път като включа Гармин ме пита да включи Блутуут при положение,че още при инсталацията дадох,че ще използвам вграден GPS и даже сега като вляза в Remote GPS вече нямам опция да използвам блутуут(преди да избера built-in GPS на същото място имаше и опция с блутуут)
5.Последният ми въпрос е къде аджеба е опцията assisted GPS.Четох във форума някакви пътища до тази опция ,но явно са били за по-стари версии и на моя Гармин изобщо не отговарят.Прерових всичко и навсякъде мисля,но не я намерих,а искам да си я активирам.

Това са ми наивните въпроси ,колеги.Надявам се ,че не е нахално от моя страна да ви попитам.Благодаря предварително на всички ,които се отзоват.Успех :)
1. БЛ 4 МЛАДОСТ или BL 4 MLADOST ако си на латиница
2. На новите версии на Гармина (от .40 нагоре) не ти трябва никакви .ехе файлове да спираш с таск-а
3. Винаги качвай на телефона САМО по една БГ карта
4. Нямам идея
5. A-GPS се активира от настройките на самия телефон, а не от тези на Гармина

Alien vs Predator
15.12.2009г., 17:10
Това което си направил за този процес е вярното, затова не го виждаш с таск мениджър. За това защо още те пита за блутуут не съм сигурен. Двете карти ще започнат да си пречат, никога не слагай две български. А-GPS беше мисля че в меню Positioning, там трябва да е тази опция.

bovelichkova
15.12.2009г., 17:11

Намери си не в \гармин, а в телефона \локализация и махни отметката на bluetooth gps

jgadjev
15.12.2009г., 17:23
1. БЛ 4 МЛАДОСТ или BL 4 MLADOST ако си на латиница
2. На новите версии на Гармина (от .40 нагоре) не ти трябва никакви .ехе файлове да спираш с таск-а
3. Винаги качвай на телефона САМО по една БГ карта
4. Нямам идея
5. A-GPS се активира от настройките на самия телефон, а не от тези на Гармина
За търсене на блокове трябва да влезеш в Where to?-> Points of interest-> Spell Name и в полето, което се отваря вече пишеш примерно bl.#, mladost

skolex
15.12.2009г., 17:27
Благодаря на всички за отговорите.Определено научих полезни неща от тях.А иначе действително влязох в settings\location\positioning\positioning methods и имам 3 опции:Internal GPS , Bluetooth GPS , Network based.
Отметката ми е на Internal GPS. Network based ли е това,на което трябва да сложа отметката?Това ли е така наречения Assisted GPS?

MarinP
15.12.2009г., 17:33
Благодаря на всички за отговорите.Определено научих полезни неща от тях.А иначе действително влязох в settings\location\positioning\positioning methods и имам 3 опции:Internal GPS , Bluetooth GPS , Network based.
Отметката ми е на Internal GPS. Network based ли е това,на което трябва да сложа отметката?Това ли е така наречения Assisted GPS?

На моя телефон А-GPS си го има като отделна опция. При теб може да е обединен със Network based

skolex
15.12.2009г., 17:58
Може ли да попитам и към наши дни коя според вас е най-добрата,подробна и актуална карта на БГ?И която е на латиница,защото тъпото Satio не поддържа въобще кирилица :)

butu2266
15.12.2009г., 18:04
OFRM Geotrade v5.01

skolex
15.12.2009г., 18:32
OFRM Geotrade v5.01

Благодаря,намерих я и я свалих и сега ще я сложа.Но тя е 520 МБ???!!?! Предишните ми бяха по 40 МБ.Защо е толкова голяма

Хиена
15.12.2009г., 18:56
Kак 520 мб, нещо доста си се омотал.Най-голямата е около 80мб.
Виж да не е някоя обединена с други карти.

skolex
15.12.2009г., 19:00
Kак 520 мб, нещо доста си се омотал.Най-голямата е около 80мб.
Виж да не е някоя обединена с други карти.

Грешката е моя,извинявай.В торента са 12 карти общо и наистина най-голямата е 80 МБ.Коя да си сложа OFRM Geotrade v5.01 LAT 25;OFRM Geotrade v5.01 LAT или TOPO вариант на същите карти?

Хиена
15.12.2009г., 19:05
Без топото, които си харесаш.

butu2266
15.12.2009г., 19:26
..................Коя да си сложа OFRM Geotrade v5.01 LAT 25;OFRM Geotrade v5.01 LAT или TOPO вариант на същите карти?
OFRM Geotrade v5.01 LAT , това е твоята карта(21,7мб)

Хиена
15.12.2009г., 19:37
Аз си карам с топо 25 и си нямам ядове.:P

skolex
15.12.2009г., 19:42
Благодаря на всички за отзивчивостта.Имате по един безплатен преглед от мен (дано не ви се налага) :)

Хиена
15.12.2009г., 20:10
Какво включва прегледа.:D:D:D

jgadjev
15.12.2009г., 20:32
Само дано не е генеколог...

skolex
15.12.2009г., 20:45
Ами ако си красива мацка само приятни неща,но ако си мъж ще подходя професионално.Но айде темата е друга.Няма да го обръщаме на чат ,за да не ни се кара модератора :P

gentho
16.12.2009г., 10:38
Без топото, които си харесаш.
Защо без топото аз имам и двете зареждал съм ги и не ми е правило впечатление нещо нередно има ли някаква причина поради, която да не се ползва на телефони? Телефона ми е Е-51 NOKIA.

zhanpeter
16.12.2009г., 11:30
Причината е принципна, за по-слаби процесори - по леки карти, но това не означава, че има проблем с друга. Всички карти са читави и работят, как обаче зависи от много други фактори, като напр. инсталирани и активни програми, натоварване на процесора и т.н.

gentho
16.12.2009г., 12:05
Благодаря за отговора по принцип е така. Ако не е нахално да попитам още нещо SE Satio с каква операционна система е този на skolex (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=27575) е със симбиан но май някъде бях чул или чел че са с някаква друга операционна система и ако има и двата варианта как се разбира кой апарат с коя е?

Alien vs Predator
16.12.2009г., 12:50
Няма две операционни системи - ако не се лъжа Сатио е с Symbian s60v5.

boruna82
16.12.2009г., 12:52
Няма две операционни системи - ако не се лъжа Сатио е с Symbian s60v5.

Да SE Satio е с Symbian s60v5,но има малки промени в интерфейса като при samsung I8910HD.2thumbsup

djvoyager
16.12.2009г., 20:13
Имам въпрос - има ли начин Гармин да се качи на навигация Goclever версия 4535 http://www.pazaruvaj.com/gps-navigacija-c3548/goclever/4535-p38774646/opisanie.html#description ?

hghristov
17.12.2009г., 15:12
Здравейте на всички, виждам че тука има доста хора които са наясно как се инсталира навигациата на тел. аз съм много бос по тези неща , истеглих си най-новата карта на BG. и ми я дава ( gmapsupp.img ) но на тел. имам
GMAPBMAP.IMG и GMAPSIPP.IMG имам и GMAPSUPP.UNL ще ви помоля ако някои има време и нерви да ми обясни как точно да си кача новата карта . трябва ли да трия останалите неща и тн. благодаря ви предварително . знам че на всеки времето е ценно , а не е лесно да се обясни на някои които си няма никаква идея от тези неща.

Хиена
17.12.2009г., 15:17
Здравейте на всички, виждам че тука има доста хора които са наясно как се инсталира навигациата на тел. аз съм много бос по тези неща , истеглих си най-новата карта на BG. и ми я дава ( gmapsupp.img ) но на тел. имам
GMAPBMAP.IMG и GMAPSIPP.IMG имам и GMAPSUPP.UNL ще ви помоля ако някои има време и нерви да ми обясни как точно да си кача новата карта . трябва ли да трия останалите неща и тн. благодаря ви предварително . знам че на всеки времето е ценно , а не е лесно да се обясни на някои които си няма никаква идея от тези неща.

GMAPSIPP.IMG ? Много, много странно.Такова име на карта не съществува.Моя съвет е изтрий всички карти и ключове които имаш без SW.UNL.Картите са в .IMG формат а ключовете в .UNL разширение.Качи си само най-новата със името gmapsupp.img правиш си отключващ файл gmapsupp.unl и си в десетката.

zhanpeter
17.12.2009г., 16:10
GMAPBMAP.IMG е базовата карта на света, само основни пътища, тя не пречи на нищо, може да не я триеш /но честно казано и не помага за нищо/

Хиена
17.12.2009г., 16:15
Единствената полза от GMAPBMAP.IMG е, че можеш да си разглеждаш картите ако нямаш GPS.При много колеги, се проявява бъг свързан с наслагването на базовата с друга карта при махната отметка.
Точно така никаква работа не върши и им препоръчвам да я махат.

hghristov
17.12.2009г., 17:45
значи трия и 3-те. а това дето е GMAOSUPP.UNL то е папка , напражо папката ли да изтрия или само вътре информацията. и как да направа този UNL фаил :( в началото на поста има видео урок ама неработи . Приятелчето което ми инсталира GARMIN ми препоруча този сайт , понеже не е в BG в момента . И както каза и той хората тука са много отзивчиви и помагат. благодаря ви за помоща момчета.

gmapsupp.img това ми е името на картата и ми показва че е 23мб. но никаде невиждам да има клуч към нея. а когато правя този UNL фаил трябва ли тел. ми да съм го вързал за ком. защото в тaзи GMAPSUPP.UNL папка като я отвора вътре имам това --> 22H5M9L8X62SGEWNQ8GUKZBLR <--- или просто трябва да изрия тожа само и на негово място да напиша друго което да отговаря на новата карта. ако някои знае и има линк с някакъв видео урок как се прави всичко това ще съм му много признателен :) обещтавам ще почерпа. благодаря ви пак че ми обръщате внимание.

pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)

evvel
17.12.2009г., 18:47
GMAPSUPP.UNL (а не GMAOSUPP.UNL) не е папка, а име на отключващ файл за карта GMAPSUPP.IMG, с тези 2 полунеразбираеми поста едва ли някой ще може да ти помогне.

bovelichkova
17.12.2009г., 18:55
Като триеш .IMG и .UNL, внимавай да не изтриеш и SW.UNL

Хиена
17.12.2009г., 19:00
значи трия и 3-те. а това дето е GMAOSUPP.UNL то е папка , напражо папката ли да изтрия или само вътре информацията. и как да направа този UNL фаил :( в началото на поста има видео урок ама неработи . Приятелчето което ми инсталира GARMIN ми препоруча този сайт , понеже не е в BG в момента . И както каза и той хората тука са много отзивчиви и помагат. благодаря ви за помоща момчета.

gmapsupp.img това ми е името на картата и ми показва че е 23мб. но никаде невиждам да има клуч към нея. а когато правя този UNL фаил трябва ли тел. ми да съм го вързал за ком. защото в тaзи GMAPSUPP.UNL папка като я отвора вътре имам това --> 22H5M9L8X62SGEWNQ8GUKZBLR <--- или просто трябва да изрия тожа само и на негово място да напиша друго което да отговаря на новата карта. ако някои знае и има линк с някакъв видео урок как се прави всичко това ще съм му много признателен :) обещтавам ще почерпа. благодаря ви пак че ми обръщате внимание.

pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)

Слушай сега, на първа страница има генератор, с негова помощ се си изгенерираш код.Просто отвори .UNL файла от папката и постави вътре новия код и му дай да го запомни.След това го изваждаш .UNL файла от папката и го поставяш в директорията в която ти е картата.И празната папка я изтриваш.По същия начин си правиш и SW.UNL файла, като поставиш от генератора нужния код.
Ако не се справиш постни тук карт ID и коя карта точно си качил, аз или някой колега ще ти направим ключетата.

Като триеш .IMG и .UNL, внимавай да не изтриеш и SW.UNL
SW.UNL и да го има той е със грешен за него код.

hghristov
17.12.2009г., 19:03
момчета благодаря ви много за помоща , вече се оправих всичко е 6+ само остава да почерпа. :)

blind88
17.12.2009г., 20:00
Здравейте , момчета извинявам се но искам да разбера от каде мога да друпна наи-добрата в момента карта на България извинявам се до сега търсих но не мога да разгледам всичките благодаря предварително.

bovelichkova
17.12.2009г., 20:11
http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?f=111

Jimy
19.12.2009г., 01:41
OFRM Geotrade v5.01 LAT , това е твоята карта(21,7мб)

И mapID кода е: ... ?:nvg

butu2266
19.12.2009г., 02:02
1204:ipbest

Jimy
19.12.2009г., 10:02
:tnx,да благодаря ти! И аз стигнах до този извод, но закъснях с редакцията на "въпроса" си.

Тествах тези карти,които са в зип от 500+ мб ; офроудърски 5.01, но не съм доволен. Много е крива графиката и маркера е много се бърка...поне при мен е така. Даже качих тази 71мб -та,но и тя е крива.
По мои наблюдения картата качена в началото на темата за инсталация на гармин наистина е най-добрата.

Fat
19.12.2009г., 11:55
А потествай с GPS-а поне 20 000 км, пък тогава плюй OFRM 5.01 ...
Криво си инсталирал нещо вероятно, затова!
Щото ако те прочете някой нов - ще вземе да си сложи по-стара карта.

myankov
19.12.2009г., 13:08
Fat съгласен съм с теб.Аз ползвам Гармин много отдавна и OFRM 5.01 е доста добра (въпрос на лично мнение),но тия проблеми които ги описва Jimy ги няма.Гармина за да работи добре всичко е въпрос на правилна инсталация и слагане на карти.На pstoichev сигурно са му излязъли мазоли от писане,за да обеснява това постоянно.:ipma

fiftyg
19.12.2009г., 14:05
Търся карта на Гърция. Ако може да е пълна мерси предварително !

Alien vs Predator
19.12.2009г., 14:06
Приятелю, има тамън две отделни теми за карти, не тук.

Jimy
19.12.2009г., 14:46
Нежелая да подвеждам когото и да било, най-вече новите потребители, като мен!!! Споделям мнение, за констатиран от мен проблем.

Инсталацията съм направил, точка по точка,по перфектно написаното упътване. На форматиран телефон и форматирана външна памет, т.е. чиста инсталация на 5.00.50 плюс двата файла: на фри EU картата и тулса към гармина.

butu2266
19.12.2009г., 15:39
Остави само 5.01 в телефона и виж може пък да има разлика тогава.;)

fastv6
19.12.2009г., 19:25
Здравейте, моля за малко помощ на струва ми се че е нещо просто но не мога да се оправя проблема ми е следния; смених старата версия на телефона с версия 5.00.50 и като задам адрес на картата ми излиза по права линия най краткия път и това е, не е както преди директно да започва гласовта команда а сега не е така незнам нещо от настроиките ли е или..... Благодаря предварително на отзовалите се!!!

Fat
19.12.2009г., 19:31
Именно!
Може да е инсталирано всичко правилно, но да му идва в повече на телефона ...
Понякога "проблема" е в нещо, дето сме го "сложили" уж да е "по-шаренко", а всъщност точно тази "екстра" кара навигацията да "забива", да "насича" и изобщо - да не работи бързо и правилно.

Аз, например, изтрих ВСИЧКО, което не ми трябва и XT-то заработи по-добре.
Не само другите карти но и иконите за автомобилчето, и показването на разни "area" и т.н.

П.П. Пича отгоре - да не си се "маскирал" като самолет от настройките?

butu2266
19.12.2009г., 19:42
Здравейте, моля за малко помощ на струва ми се че е нещо просто но не мога да се оправя проблема ми е следния; смених старата версия на телефона с версия 5.00.50 и като задам адрес на картата ми излиза по права линия най краткия път и това е, не е както преди директно да започва гласовта команда а сега не е така незнам нещо от настроиките ли е или..... Благодаря предварително на отзовалите се!!!
Я виж от настройки/маршрути/параметри на маршрута - да не си активирал НАПРАВО.

fastv6
19.12.2009г., 19:50
Я виж от настройки/маршрути/параметри на маршрута - да не си активирал НАПРАВО.
Обаче менюто ми е на английски в Routing ли да проверя???

butu2266
19.12.2009г., 19:53
Tools/Settings/Routing/Rout Preference- да не е Off Road.

fastv6
19.12.2009г., 20:09
Tools/Settings/Routing/Rout Preference- да не е Off road.
И аз незнам как е станало така, Благодаря все пак2thumbsup

gentho
19.12.2009г., 20:28
И аз незнам как е станало така, Благодаря все пак2thumbsup
Така е по подразбиране за това - всеки ъпдейт връща там предполагам и после просто трябва да се променят настройките.

maka
20.12.2009г., 14:07
imam n97 i napravih vsichko po tova koeto ste napisali za da instaliram 50050 garmin..sega tyrsi gps i ne namira veche dosta vreme (20min) dali zashtoto sym si vkyshti a ne pod otkrito nebe? moje li da ima drug problem? .. instalirah vsichko + keygen i na kartata . ima install map samo ne moje da nemri gps . blagodarq predvaritelno

MegatroniC: Писането на кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?goto=newpost&t=610)!

gabriel6666
20.12.2009г., 15:51
Правилно колега,в къщи GPS-сигнал не може да хванеш не 20 мин.,а два-пъти по толкова време.Излез на открито и ако не става, тогава ще помагаме.:ipbest И пиши на кирилица.

CYPER
21.12.2009г., 00:22
От къде мога да сваля руски език за Garmin за да мога да ползвам картата на кирилица (и да търся). С 5.0.0.60 тайванската версия съм.

butu2266
21.12.2009г., 00:30
От никъде.Езиците не могат да се добавят , ако можеше martinski (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=874)
отдавна да я беше превел на български.:D:D:D

jgadjev
21.12.2009г., 10:11
От къде мога да сваля руски език за Garmin за да мога да ползвам картата на кирилица (и да търся). С 5.0.0.60 тайванската версия съм.
Пробвай руската версия на 5.00.60 http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=49074&postcount=101 или си измъкни езиците от нея, ако можеш.