PDA

Вижте пълната версия : Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25

Гада
27.02.2010г., 23:02
Да точно така,увеличавам или намалявам докато не се окажа на точното място.2thumbsup

И според мен проблема е в картата.
и да си направиш експеримент задай извън пътя.Ако картата е точна ще си завиваш на самото кръстовище но ако не е ще завиеш много преди да си достигнал това място.
На много места съм намирал такива неточности записвал съм тракове и съм ги пращал на подръжката и са оправени.За целта и ти можеш да запишеш някои друг трак и да го видеш в Mapsource. Там най ясно се вижда от каде си минал и каде е картата и ще видиш колко разменавания има по картата и траковете 2thumbsup
Но разбира се понякога има влеяние и времето сигнала е по лош с нувито по принцип хващам сигнал 4-точност в метри но при лошо време е 6-метра точност и тогава има малко разменаване но не е фатално при точна карта.

Чакам някой да пробва с настройка извън пътя на такива места и да си каже мнението.

myankov
27.02.2010г., 23:45
Колега според мен проблема е в картата.
и да си направиш експеримент задай извън пътя.Ако картата е точна ще си завиваш на самото кръстовище но ако не е ще завиеш много преди да си достигнал това място.
На много места съм намирал такива неточности записвал съм тракове и съм ги пращал на подръжката и са оправени.За целта и ти можеш да запишеш някои друг трак и да го видеш в Mapsource. Там най ясно се вижда от каде си минал и каде е картата и ще видиш колко разменавания има по картата и траковете 2thumbsup
Но разбира се понякога има влеяние и времето сигнала е по лош с нувито по принцип хващам сигнал 4-точност в метри но при лошо време е 6-метра точност и тогава има малко разменаване но не е фатално при точна карта.

Аз нямам проблеми с това.Наясно съм как стоят нещата.Писах тези постове,защото ivailovd и zhanpeter влязоха в един спор и дискусия за това с разминаването по кръстовищата (можеш да погледнеш 10-11 поста по назад/от пост 4739).На мен ми е ясно,че е от картата,затова дадох примера с вградения GPS и Holux M1000.

Гада
28.02.2010г., 00:02
:ops Колега myankov (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=790) Корегирано

nasko1110
28.02.2010г., 00:52
zdraveite,
imam problem s instalaciata
kato instaliram karta na evropa i otdelno karta na Bulgaria posle ne se otvaria otdelnata karta na Bulgaria
kato zapisha kartite kato "img". ne gi 4ete

Хиена (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!4. Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език. Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)!!!

gogi713
28.02.2010г., 00:59
zdraveite,
kato instaliram karta na evropa i otdelno karta na Bulgaria posle ne se otvaria otdelnata karta na Bulgaria

А изкключваш ли ги картите?

Гада
28.02.2010г., 01:02
zdraveite,

Едната трябва да е gmapsupp.img примерно на бг
Другата трябва да е gmapprom.img на европа

HardrockMan
28.02.2010г., 12:39
Имам 2 въпросчета, ако може да помогнете до сега не съм ползвал GPS.
Първо ще тръгне ли на Сатио гармина някой пробвал ли е и коя версия е най-нова или добра да кача? Благодаря.

zaaz
28.02.2010г., 13:47
Здравейте! Имам един проблем, който досега не ми се беше случвал като качвам Гармин на 5800. Не ми дава да избера Bult in, а си търси устройство само с bluetooth. Как да го оправя? :)

nasko80
28.02.2010г., 13:53
Провери дали си направил правилно SW.UNL файла!

dreamcatchermx
28.02.2010г., 14:07
На Nokia N97 с инсталиран Garmin .50 (меню на лат.) и карта 5.01 (лат.), когато телефона се сложи хоризонтално картата се смалява, а в дясната 1/3 от екрана се вижда някакъв несъразмерен отрязък от картата. Всичко работи, но не е приятно да не се използва целия екран нали:ops Иначе във вертикално положение всичко е наред, но съм свикнал да го ползвам хоризонтално. Някакви идеи? От настройки ли може да е или друго? Някой с N97 да е имал същия проблем?:nvg

myankov
28.02.2010г., 14:11
Аз съм с Н97 и при тая версия се получава така.Не е от настройки.Сложи си версия 5.00.60 и няма да имаш този проблем.Аз съм тази версия и работи перефектно.
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=15088

dreamcatchermx
28.02.2010г., 14:25
Аз съм с Н97 и при тая версия се получава така.Не е от настройки.Сложи си версия 5.00.60 и няма да имаш този проблем.Аз съм тази версия и работи перефектно.
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=15088

Благодаря ти колега. А трябва ли да правя нов отключващ garmina файл GMAPSUPP.UNL при ъпгрейда от .50 на .60, или само сменям системните файлове?

myankov
28.02.2010г., 14:33
Първо махаш старата версия и триеш папка Гармин.След това слагаш новата версия.Правиш чиста инсталация.В никакъв случай не инсталирай новата версия върху старата.Този отключващ файл е за картата и няма смисъл да правиш нов,ако си го правил за картата.Отключващият файл за Гармина е SW.UNL.

dreamcatchermx
28.02.2010г., 15:39
Първо махаш старата версия и триеш папка Гармин.След това слагаш новата версия.Правиш чиста инсталация.В никакъв случай не инсталирай новата версия върху старата.Този отключващ файл е за картата и няма смисъл да правиш нов,ако си го правил за картата.Отключващият файл за Гармина е SW.UNL.

Благодаря :) Действам 2thumbsup

---------- Предходен коментар публикуван в 14:42 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 15:39 ----------

Колега myankov, иска ми сертификат за да се инсталира Garmin .60. Не съм ползвал до сега и не знам как и от къде се иска такъв. Телефонът ми не е хакнат. Има ли излекуван вариант на тази версия, или друг начин да си я инсталирам? Помагайте :ops

PAV3L
28.02.2010г., 17:06
Иска ми сертификат за да се инсталира Garmin .60. Не съм ползвал до сега и не знам как и от къде се иска такъв. Телефонът ми не е хакнат. Има ли излекуван вариант на тази версия, или друг начин да си я инсталирам? Помагайте :ops

Версия 5.00.60 е така да се каже "неофициална" версия и вероятно няма да намериш подписа за всички телефони, за това най-добре или си извади сертификат и я подпиши, или (пак ще се наложи да си извадиш сертификат) го хак-ваш и забравяш за подписването по-нататък...

nasko80
28.02.2010г., 17:41
За пръв път чувам, че Гармин трябва да се сертифицира??

smischek
28.02.2010г., 19:11
Според мен тук проблема е в картата.Днес пробвах Гармин с вградения GPS и външен GPS Holux M1000 и проблема при двата варианта е един и същ.Тоест подминавам кръстовището,а на картата ми показва,че още не съм го стигнал и това го прави на повечето кръстовища,но не навсякъде във Варна.
Ами как ще е проблема в картата? Ако е така трябва понякога да показва положението и с 20 м. напред, а не само в изоставане с 20 м. Нали по една и съща улица можеш да се движиш и в двете посоки - ако проблема е картата, единия път ще те показва назад от истинското положение, а втория път пък по-напред.
А и другия колега който е казал, че това се дължи на по-бавното изчисляване на координатите - а когато спра на сфетофар и стоя на червено 50-60 сек. - защо не ме настига?

fidy
28.02.2010г., 19:20

И аз.
И нали за това е тоя кейген - за да "лекува" :)
На моята нехакната Н82 се инсталира без никакви сертификати и работи идеално.

junta
28.02.2010г., 20:06
И аз.
И нали за това е тоя кейген - за да "лекува"
На моята нехакната Н82 се инсталира без никакви сертификати и работи идеално.

Някой път и подробностите са важни. Това е пакет ,и сис файла трябва да се подпише.Автора на тема е записал като забележка следното:
(!)файла не е подписан,при подписване ъплоудура споменава за проблем и затова го е оставил така.

Хиена
28.02.2010г., 20:24
Колега myankov, иска ми сертификат за да се инсталира Garmin .60. Не съм ползвал до сега и не знам как и от къде се иска такъв. Телефонът ми не е хакнат. Има ли излекуван вариант на тази версия, или друг начин да си я инсталирам? Помагайте

Слагай си 5.00.50 и да се свършват мъките.Така и не излезе официално тази версия, което ме навежда на мисълта за гаражна история.
Вече се споменава и за в.5.00.70.Хм, не ви ли е странно.Гармин за сибиан не изисква сетрификат, това 5.00.60 е произведение на някой луд тайландец.:D

asterix85
28.02.2010г., 21:26
За тайванската версия 5.00.60 на GM XT за симбиан ли говорите? Тя е напълно реална и може да се изтегли от сайта на гармин Тайван:

http://www.garmin.com.tw/products/GarminMobile10/download_retail.html#S60Междудругото, тъй като виждам, че доста хора разбират от симбиан в този форум, някой да има идея как може да се отвори *.sis файла на XT и да се преведе самата програмата?

Поздрави,

Хиена
28.02.2010г., 21:33
За сега никак.Много е коментирано и мислено.Просто няма начин.

За тайванската версия 5.00.60 на GM XT за симбиан ли говорите? Тя е напълно реална и може да се изтегли от сайта на гармин Тайван:

Тя за реална е реална, даже в нашия форум я има.:D
Но не е официална, защото я няма на централната страница.
Та пак си мисля, за гаражна история.2thumbsup

myankov
28.02.2010г., 21:43
smischek явно не си ползвал ИГО за WM с карта на БГ от MMCN,за да пишеш че не е от картата.Явно според теб всички карти са точни,а грешката е в нас или GPS-а.Не че GPS-а винаги позиционира точно,но GPS Holux M1000 при ясно време няма грешка.

asterix85
28.02.2010г., 21:59
За сега никак.Много е коментирано и мислено.Просто няма начин.
Добре, а принципно как превеждате програмите за симбиан на български? Виждам, че има някакви специални програмки , чрез които се отварят *sis файловете и така се правят преводите? Не може ли да стане с тях? Примерно преводът на XT за WinMob е лесен, защото текста се намира в един dll файл, за Palm, ако не се лъжа e същоto. Междудругото аз пробвах и деасемблирах *.sis файла с IDA Pro, но за съжаление нищо не разбирам от асемблер.

Поздрави,

evvel
28.02.2010г., 22:42
Специално за Гармин езика не е в *.sis файла, а в E:/Garmin/Apps/Symbian/RES/GMTXT.

PAV3L
28.02.2010г., 23:13

http://www.garmin.com.tw/products/GarminMobile10/download_retail.html#S60Междудругото, тъй като виждам, че доста хора разбират от симбиан в този форум, някой да има идея как може да се отвори *.sis файла на XT и да се преведе самата програмата?

Поздрави,

Първо погледни ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=17435), където вече е коментирано, а после мога да ти посоча и коментарите в поне още два форума ;)

smischek
01.03.2010г., 19:07
smischek явно не си ползвал ИГО за WM с карта на БГ от MMCN,за да пишеш че не е от картата.Явно според теб всички карти са точни,а грешката е в нас или GPS-а.Не че GPS-а винаги позиционира точно,но GPS Holux M1000 при ясно време няма грешка.
Грешно си ме разбрал - аз не обвинявам никой - просто питам. И пак ще го кажа - ако картата е грешна, вследствие на което ме изобразява с 20 метра назад, то като се движа в обратна посока по същата улица би трябвало да ме изобразява с 20 метра по-напред? А колкото до другите програми - наистина не съм ги виждал.
И друг въпрос - много често съм чел по форумите, че с версия еди коя си позиционирането ставало по-бързо, а с друга - по бавно. Без да съм 100 % сигурен - позиционирането става от GPS приемника, който изчислява координатите и едва тогава ги подава към съответната навигационна програма, чрез която се изобразяват на съответната карта. Това го пиша понеже ти ми препоръчваш IGO за WM, а след това говориш за приемник HOLUX, който според мен няма нищо общо с GSM или с която и да е навигационна програма, като се изключи това, че коя и да е програма ноже да ползва неговите координати и да ти пресмята пътя. Не знам дали ме разбрахте?

pe6ko1
01.03.2010г., 21:56
Грешно си ме разбрал - аз не обвинявам никой - просто питам. И пак ще го кажа - ако картата е грешна, вследствие на което ме изобразява с 20 метра назад, то като се движа в обратна посока по същата улица би трябвало да ме изобразява с 20 метра по-напред? А колкото до другите програми - наистина не съм ги виждал.
И друг въпрос - много често съм чел по форумите, че с версия еди коя си позиционирането ставало по-бързо, а с друга - по бавно. Без да съм 100 % сигурен - позиционирането става от GPS приемника, който изчислява координатите и едва тогава ги подава към съответната навигационна програма, чрез която се изобразяват на съответната карта. Това го пиша понеже ти ми препоръчваш IGO за WM, а след това говориш за приемник HOLUX, който според мен няма нищо общо с GSM или с която и да е навигационна програма, като се изключи това, че коя и да е програма ноже да ползва неговите координати и да ти пресмята пътя. Не знам дали ме разбрахте?
Попринцип това за позиционирането е относително, защото зависи от скоростта, с която се движиш, и колкото по-ниска е скоростта, толкова по-голяма е грешката. :)

smischek
01.03.2010г., 22:27
Попринцип това за позиционирането е относително, защото зависи от скоростта, с която се движиш, и колкото по-ниска е скоростта, толкова по-голяма е грешката. :)
Пак не съм разбран както трябва и то не защото не съм го казал, а защото не е прочетено какво съм казал. А казах - ами като спра на светофар и чакам на червено 50-60 сек, че и повече - защо не ме настига изображението, а след като светне зеленото и подмина кръстовището - тогава на екрана се изобразява, че го достигам. И въобще не зависи от скоростта - може при по-голяма скорост по-рядко да поглеждаш екранчето и повече да гледаш пътя и да си мислиш, че е точно, понеже не си го забелязал.

myankov
02.03.2010г., 10:58
smischek нещо не си ме разбрал.Пробвам Гармин на телефона Н97 с външен GPS Holux M1000 (който позиционира много точно,не знам дали си наясно с това) при съвсем ясно време и има разминаване в картата.Изобразява ме на картата назад.Ако е от GPS-а като спра на светофара ще ме позиционира що годе точно ,но не пак ме изобразява назад (ти сам го даде примера със светофара).Дадох ти пример за IGO с българската карта,но като не си го ползвал няма как да ме разбереш.

E63
02.03.2010г., 11:16
Аз ползвам външен GPS Holux 1200A - 32 канален 159dBM вградени WAAS/EGNOS корекции хоризонтална точност 2.2м , вертикална 5м. Почти винаги работи с повече от 7 сателита. Доста прецизно локализира координати. Но все пак на картата стрелката понякога скача и се чуди къде да се спре дори спира на грешни / успоредни на конкретната ми позиция улици като на първото кръстовище се самокоригира. Аз също си мисля, че това са софтуерни проблеми и неточности в картата съчетани с лоши атмосферни условия или препятствия за добър сигнал. Все пак това не е толкова голям проблем ние не управляваме совалката INDEVER.:D

myankov
02.03.2010г., 11:22
E63 по принцип е така,но не става въпрос за отскачане на стрелката.Просто исках да обесня,че има неточности на някой места на картата,а според smischek не е така,нещо друго е.

E63
02.03.2010г., 13:50
Здравейте,
Може ли Garmin XT да се инсталира и работи на blackbery? Опитах но в менюто на blackbery-то не мога да вляза в sd картата за да екзекутирам sis файла. Имате ли идеи как става?:tnx

Гада
02.03.2010г., 13:52
Пак не съм разбран както трябва и то не защото не съм го казал, а защото не е прочетено какво съм казал. А казах - ами като спра на светофар и чакам на червено 50-60 сек, че и повече - защо не ме настига изображението, а след като светне зеленото и подмина кръстовището - тогава на екрана се изобразява, че го достигам. И въобще не зависи от скоростта - може при по-голяма скорост по-рядко да поглеждаш екранчето и повече да гледаш пътя и да си мислиш, че е точно, понеже не си го забелязал.

Как да те настигне при спряло положение като картата не е точна ???:dub?
Точно за това те накарах да си запишеш един трак да го видиш в MapSource.
Също така задай функция извън пътя и покарай малко така.Сам ще разбереш от каде идва проблема.

Alien vs Predator
02.03.2010г., 13:55
Здравейте,
Може ли Garmin XT да се инсталира и работи на blackbery? Опитах но в менюто на blackbery-то не мога да вляза в sd картата за да екзекутирам sis файла. Имате ли идеи как става?:tnx
Не може, sis файла си е формат на Симбиан.

E63
02.03.2010г., 14:02
Благодаря за отговора. Не знаех ,че blackbery не оперират под симбиан.

smischek
02.03.2010г., 17:20
Как да те настигне при спряло положение като картата не е точна ???:dub?
Точно за това те накарах да си запишеш един трак да го видиш в MapSource.
Също така задай функция извън пътя и покарай малко така.Сам ще разбереш от каде идва проблема.
Уф, за последно пиша и повече край по този въпрос! Аз не си въобразявам, че картите нямат грешка. Само си помисли за това, което съм писал в пост 4777 - т.е. за двивение по грешно направена карта, по една и съща улица един път в едната посока и втори път в противоположната посока??!!
Спирам по този въпрос - не искам да споря с който и да било - напротив много съм им благодарен за даваните разяснения.

Гада
02.03.2010г., 17:50
Уф, за последно пиша и повече край по този въпрос! Аз не си въобразявам, че картите нямат грешка. Само си помисли за това, което съм писал в пост 4777 - т.е. за двивение по грешно направена карта, по една и съща улица един път в едната посока и втори път в противоположната посока??!!
Спирам по този въпрос - не искам да споря с който и да било - напротив много съм им благодарен за даваните разяснения.

Изобщо не спорим просто търсим къде е проблема 2thumbsup
Но няма как да разберем след като неси записал трак и не го качиш в MapSource да видиш какво е положението.И да споделиш с нас.

nasko1110
02.03.2010г., 20:04
Едната трябва да е gmapsupp.img примерно на бг
Другата трябва да е gmapprom.img на европа

Така ги именувам , но тръгва само една от двете карти?

---------- Предходен коментар публикуван в 20:02 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 20:04 ----------

Няма ли някой пловдивчанин, с който да се свържа по телефон и да каже как да стане тоя проблем с картитеБ

Гада
02.03.2010г., 20:47
Така ги именувам , но тръгва само една от двете карти?

---------- Предходен коментар публикуван в 20:02 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 20:04 ----------

Няма ли някой пловдивчанин, с който да се свържа по телефон и да каже как да стане тоя проблем с картитеБ

Преймувай файла от GMAPSUPP на gmapprom (Просто копирай gmapprom от мен без да променяш нищо и замени )
Трябва да няма проблем сега пробвах и си тръгна.
Отвори набор карти след това доло в ляво пише mapsource.
От там можеш да пускаш и да спираш картите като слагаш отметки.2thumbsup

doktora76
03.03.2010г., 00:36
Здравейте колега. Според мен вашият проблем може да се дължи на няколко причини:
1. Място на телефона по време на навигация - вграденият GPS-приемник не е толкова чувствителен като външен такъв.
Поставете телефона по-близо до предното стъкло.
2. Претоварване процесора на телефона от повече активни приложения, които работят във фонов режим.
Затваряйте тези програми, които не ви трябват преди да ползвате навигация.
3. Препълване на паметта на телефона и липса на място за нормална работа на Garmin.
Не е лошо да минете на по-нова версия, но според мен не е решаващо за вашия проблем!
Дано съм помогнал!
Поздрави!

Здравейте отново, всички тези неща съм ги спазил на 100 %. Благодаря за отговора на колегата, но все пак кажете поне една единствена причина, заради която да сменя версията на Garmin от 50.00 към по-нова? От по-вече от година ползвам тази версия без сериозни проблеми и много, много ни ми се иска да я заменям с по-нова без някаква основателна причина. Още по-вече, че съм чел някъде във форума за по-новите версии, че имат проблем с бързото падане на батерията на телефона. Искам да питам и още за някои неща, които ме вълнуват:
1. В упътването за инсталация на Garmin пише, че има базова карта в програмата. Въпроса ми е, тази карта вижда ли се някъде, защото след инсталация на програмата и БГ карти в Manage My Data/Map Sets се виждат само картите, които аз съм инсталирал? ЗА КАКВО СЛУЖИ ТАЗИ БАЗОВАТА КАРТА И ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ НЯКЪДЕ, ЗАЩОТО В УПЪТВАНЕТО ЗА ИНСТАЛАЦИЯ ПИШЕ, ЧЕ СЪДЪРЖА ОСНОВНИ ПЪТНИ АРТЕРИИ, СЛЕДОВАТЕЛНО ТРЯБВА ДА Я ИМА НЯКЪДЕ?
2. Всички POI, които съм намирал тук във форума и след като ги инсталирам в Garmin/Customs Poi, от къде се търсят? Може ли директно от Spell Name например или, ако ми трябва бензиностанция от ръчно инсталираните, трябва да влезна в Customs Poi и от там да я търся?
Благодаря на отзовалите се колеги.2thumbsup

P.S. Иначе форума е перфектен и много полезен, поне за мен:brf. Дай боже да просъществува дълго:ilove:.

Гада
03.03.2010г., 00:58
Всички пой точки качени от теб се търсят where to ? extras, custom pois. Manage My Data/Map Sets Базовата карта се вижда най отгоре тя ти е първа но няма да ти потрябва.Можеш да я разгледаш tols/Browse map.

junta
03.03.2010г., 01:08
Евентуално ако я нямаш инсталирана ето GMAPBMAP
(http://www.mediafire.com/?yzgmymn1rji)

ggugov
03.03.2010г., 17:49
Imam problem s N97
Nemoga da izlizam ot menutata
V smisal kato vliaza niakade niama kak da se varna nazad?!
Na kakvo se dalji?

Хиена (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185)4. Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език. Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)!!!

PAV3L
03.03.2010г., 18:34
Imam problem s N97
Nemoga da izlizam ot menutata
V smisal kato vliaza niakade niama kak da se varna nazad?!
Na kakvo se dalji?

Разбирам, че ти е първи пост, но КИРИЛИЦАТА е задължителна, както и доста други правила!

А по въпроса трябва да се произнесе някой с Touch-телефон, щото при мен е различно.

doktora76
03.03.2010г., 19:01
Евентуално ако я нямаш инсталирана ето GMAPBMAP
(http://www.mediafire.com/?yzgmymn1rji)

Благодаря ти, нямам такава карта в програмата, показват ми се само тези, които съм инсталирал. Явно в по-новите версии на Garmin са вградени.

PAV3L
03.03.2010г., 19:14
Благодаря ти, нямам такава карта в програмата, показват ми се само тези, които съм инсталирал. Явно в по-новите версии на Garmin са вградени.

Специално за Symbian не съм видял да се е появило такова нещо при някой от ъпдейтите... Може и ритейлърът да ги е махнал...

smischek
03.03.2010г., 21:31
Здравейте отново, всички тези неща съм ги спазил на 100 %. Благодаря за отговора на колегата, но все пак кажете поне една единствена причина, заради която да сменя версията на Garmin от 50.00 към по-нова? От по-вече от година ползвам тази версия без сериозни проблеми и много, много ни ми се иска да я заменям с по-нова без някаква основателна причина. Още по-вече, че съм чел някъде във форума за по-новите версии, че имат проблем с бързото падане на батерията на телефона. Искам да питам и още за някои неща, които ме вълнуват:
1. В упътването за инсталация на Garmin пише, че има базова карта в програмата. Въпроса ми е, тази карта вижда ли се някъде, защото след инсталация на програмата и БГ карти в Manage My Data/Map Sets се виждат само картите, които аз съм инсталирал? ЗА КАКВО СЛУЖИ ТАЗИ БАЗОВАТА КАРТА И ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ НЯКЪДЕ, ЗАЩОТО В УПЪТВАНЕТО ЗА ИНСТАЛАЦИЯ ПИШЕ, ЧЕ СЪДЪРЖА ОСНОВНИ ПЪТНИ АРТЕРИИ, СЛЕДОВАТЕЛНО ТРЯБВА ДА Я ИМА НЯКЪДЕ?
2. Всички POI, които съм намирал тук във форума и след като ги инсталирам в Garmin/Customs Poi, от къде се търсят? Може ли директно от Spell Name например или, ако ми трябва бензиностанция от ръчно инсталираните, трябва да влезна в Customs Poi и от там да я търся?
Благодаря на отзовалите се колеги.2thumbsup

P.S. Иначе форума е перфектен и много полезен, поне за мен:brf. Дай боже да просъществува дълго:ilove:.
Според мен програмата не е вдрадена в GARMIN. Аз съм срещал две - едната е с обем около 10 MB, а другата над 100 МВ. Тази карта се именува с името - gmapbmap.img и според мен е безплатна, доколкото и самия GARMIN е безплатен.
За какво служи? На нея са изобразени основните пътища в целия свят и можеш да го разгледаш задоволително точно, без обаче да навигираш в него. Например имаш карта на България и на Австралия и ти искаш да разгледаш нещо там - е повярвай ако нямаш тази базовата карта не можеш да навигираш с бутоните в "Browse Map" и да стигнеш Австралия през нищото - а ако я имаш ще се предвижиш в съответния мащаб през Азия, Индийски океан и т.н., докато откриеш това което търсиш.

iasen89
03.03.2010г., 22:51
Първо искам да кажа евала за страхотния форум :vn. От няколко дни чета усърдно всичко написано имам 2 телефона, всеки с проблемите си, но с четене :nvg успях да ги разреша. Вие сте страхотни!

ivailovd
04.03.2010г., 06:19
[QUOTE=doktora76;87883]Здравейте отново, всички тези неща съм ги спазил на 100 %. Благодаря за отговора на колегата, но все пак кажете поне една единствена причина, заради която да сменя версията на Garmin от 50.00 към по-нова? От по-вече от година ползвам тази версия без сериозни проблеми и много, много ни ми се иска да я заменям с по-нова без някаква основателна причина.

Да ти отговоря на този въпрос.Според мен можеш да сложиш спокоино версия 50050.Бях си сложил 50060 но за телефони като моя и твоя ,мисля че предишната е по добра.С 50060 не ми дава точното местоположение и затова си върнах преходната.

vra4aneca
04.03.2010г., 18:05
Eто и .exe файла на новата карта благодарение на asenix (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=5)

DOWNLOAD (http://www.mediafire.com/?kuswjymh2m1)
Картата като е на ехе. какво се прави с нея каде да я инсталирам,дай малко помощ че не разбирам много много

vencislavbg
04.03.2010г., 19:18
Знае ли някой,може ли от някъде да се пусне симулация на зададен маршрут.

evvel
04.03.2010г., 19:32
Изкключи си GPS - Tools/Settings/System/Remote GPS/Disable/Done или кликаш върху иконата за ниво на сигнала (ако си с тъчскрийн) и даваш Disable/Done. Създаваш си маршрут и си готов.

vencislavbg
04.03.2010г., 19:58
Не става.Пише че GPS е изллючен и си стои на едно място. NOKIA 5800.Някакви други идеи!

lavazza
04.03.2010г., 20:53
Колеги, как се задава пешеходен маршрут ?

evvel
04.03.2010г., 21:10
Колеги, как се задава пешеходен маршрут ?

Средства/Настройки/Маршруть/Вьчислит маршрут/Пешеход
Tools/Settings/Routing/Calculate Routes for/Pedestrian

lavazza
04.03.2010г., 22:29
Благодаря. Имам още 1 въпрос. Какво обозначават тези сини флагчета и мога ли да ги изключа?
Мерси предварително.
http://store.picbg.net/thumb/DE/53/bd3cc2439e8dde53.jpg (http://picbg.net/img.php?file=bd3cc2439e8dde53.jpg)

Гада
04.03.2010г., 23:10
Благодаря. Имам още 1 въпрос. Какво обозначават тези сини флагчета и мога ли да ги изключа?
Мерси предварително.
http://store.picbg.net/thumb/DE/53/bd3cc2439e8dde53.jpg (http://picbg.net/img.php?file=bd3cc2439e8dde53.jpg)

Тези сини флакчета са пой точки най вероятно записани от теб.
Изтриваш ги като флезнеш в папка гармин след това GPX.

lavazza
04.03.2010г., 23:45
Не са POI-тата, пробвах изключвайки ги. Папка GPX при мен е празна.
Слагал съм само спийд камери и язовири , но надали са те в центъра на софия.

Мерси все пак.

Гада
05.03.2010г., 00:36

Мерси все пак.

Провери си спийд камери да не би да си качил GPX файла вместо GPI
Други идей нямам.:dub

junta
05.03.2010г., 01:08

Мерси все пак.

Трябва да са POI точки ,и са вградени в картата която си инсталирал .За проба зумни картата до POI точката и постави пойнтера в/у нея и ще видиш че ще ти изпише името на дадената точка .От Settings->Map->Map Features->POI -> OFF .Тези точки(сини флагчета) не могат да се махат.

zhanpeter
05.03.2010г., 10:30
Много е тъпо това със сините флагчета, както и с останалите икони, които са вградени в картата. Разбирам, ме вероятно разработчиците получават някой лев за това, да се виждат местонахожденията на някои обекти върху картата, но поне да го бяха направили така, че като кликнеш върху флагчето да се изписва какво е, а то - да зумваш, да местиш курсора - тъпотии без край, вероятно са единици тези, които го правят.

jorogatev
05.03.2010г., 10:52
Сините флагчета са обществени здания.Можете да проверявате какво означават иконите от меню КЪДЕ-ОБЕКТИ-и там всяка от вграденити POI има име и икона.:nvg:ipbest

zhanpeter
05.03.2010г., 11:04
Сините флагчета са обществени здания.Можете да проверявате какво означават иконите от меню КЪДЕ-ОБЕКТИ-и там всяка от вграденити POI има име и икона.:nvg:ipbest
Какви са тези меню КЪДЕ-ОБЕКТИ, я кажи моля те английските команди, че както знаем програмата няма български интерфейс, и не мога да ги намеря.

jorogatev
05.03.2010г., 11:28
Какви са тези меню КЪДЕ-ОБЕКТИ, я кажи моля те английските команди, че както знаем програмата няма български интерфейс, и не мога да ги намеря.

Where to? - Points of interest

zhanpeter
05.03.2010г., 11:37
Сранно, при мен иконите на различните групи ПОИ (храна, подслон, бензиностанции, забележителности, транспорт и т.н.) са съвсем различни от тези, които са на картата. Сини флагчета напр. изобщо няма. Според мен иконите в ПОИ са някакви от самата програма, а тези на картата са слагани от разработчиците на картата.

doktora76
06.03.2010г., 01:22
Страхотен форум, благодаря на колегите.:vn

doktora76
08.03.2010г., 00:15
Според мен тук проблема е в картата.Днес пробвах Гармин с вградения GPS и външен GPS Holux M1000 и проблема при двата варианта е един и същ.Тоест подминавам кръстовището,а на картата ми показва,че още не съм го стигнал и това го прави на повечето кръстовища,но не навсякъде във Варна.

Абсолютно вярно, проблема с неточното позициониране е във самата карта, никъде другаде. Аз съм с Garmin 50.00 и когато ползвах Georade 4.7 и 4.9 нямах такъв проблем. След като инсталирах 5.01 проблема с неточното позициониране се появи!!! Използвам Garmin във София и навсякъде е така!

georgi44
08.03.2010г., 01:12
Колега,не си ли се замислял,че тези проблеми са вкарани умишленно в картите?На разработчиците им е ясно ,че никоѝ не плаща и е направено нарочно за да не можеш да ползваш както трябва софтуера.Нито едно устроѝство на Гармин няма тези проблеми ако е закупено от магазин.Аз съм ползвал такова,но когато реших че може без пари и на телефона,почнаха проблемите.Затова използвам други програми и не се ядосвам.То не стига че не си платил нищо,ами и се възмущаваш!

PAV3L
08.03.2010г., 01:58
Колега,не си ли се замислял,че тези проблеми са вкарани умишленно в картите?На разработчиците им е ясно ,че никоѝ не плаща и е направено нарочно за да не можеш да ползваш както трябва софтуера.Нито едно устроѝство на Гармин няма тези проблеми ако е закупено от магазин.Аз съм ползвал такова,но когато реших че може без пари и на телефона,почнаха проблемите.Затова използвам други програми и не се ядосвам.То не стига че не си платил нищо,ами и се възмущаваш!

Искаш да кажеш, че имат някаква защита ли? Или конкретно е заради самите телефони?

chakala7017
08.03.2010г., 09:18
Привет и от мен
преди месец купих Нокия N 900, но нито една от картите не работи offline, дали Garmin ще може да се инсталира на този модел и ще работи без наличие на интернет. А ако някой ме ориентира и как става инсталацията ще съм му мноого благодарен?

---------- Предходен коментар публикуван в 09:15 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 09:18 ----------

:vnПривет и от мен
преди месец купих Нокия N 900, но нито една от картите не работи offline, дали Garmin ще може да се инсталира на този модел и ще работи без наличие на интернет. А ако някой ме ориентира и как става инсталацията ще съм му мноого благодарен?

lavazza
08.03.2010г., 10:49
Колеги, Гармина върви ли както трябва на Е52?
Много съм доволен от нея на 5800 и искам да я сложа и на другия телефон.
Мерси предварително.

ivailovd
08.03.2010г., 10:59
Привет и от мен

---------- Предходен коментар публикуван в 09:15 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 09:18 ----------

:vnПривет и от мен

Тук съм ти сложил всичко необходимо.Има и една инструкция за инсталацията.Ако нещо не е ясно,пиши на лична или скайп след 17.30ч.2thumbsup
http://www.megaupload.com/?d=GMAIXDAM

myankov
08.03.2010г., 12:39
Има нова версия на камерите v.55 на латиница.Можете да я изтеглите от тук 68 пост:
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=89408&posted=1#post89408

carantyna
09.03.2010г., 15:12
с нокия5800 съм но нещо ми се изгуби звука на гармина. Ползвам 50.060 версията

ivailovd
09.03.2010г., 15:56
с нокия5800 съм но нещо ми се изгуби звука на гармина. Ползвам 50.060 версията

Сложи си звуковия фаил в папка Garmin-voice и ще имаш звук.

doktora76
11.03.2010г., 23:55
Искам да питам базовата карта на Garmin пречи ли по някакъв начин на българската по време на навигиране?
Благодаря предварително.

jorogatev
12.03.2010г., 09:08
Искам да питам базовата карта на Garmin пречи ли по някакъв начин на българската по време на навигиране?
Благодаря предварително.

По никакъв начин не пречи, но ако искаш можеш и да я махнеш.

vencislavbg
13.03.2010г., 18:52
Здравейте,
Имам два въпроса:
1.След задаване на маршрут искам да го проследя целия,от началото до края,но май не става.На NUVI чукаваш върху екрана и можеш да го проследиш.Някой знае ли дали е възможно?
2.Може ли да се включи симулация на маршрута.С изключване на GPS не става,поне при мен.
С 5800 съм.Благодаря!

evvel
13.03.2010г., 19:47
Здравейте,
Имам два въпроса:
1.След задаване на маршрут искам да го проследя целия,от началото до края,но май не става.На NUVI чукаваш върху екрана и можеш да го проследиш.Някой знае ли дали е възможно?
2.Може ли да се включи симулация на маршрута.С изключване на GPS не става,поне при мен.
С 5800 съм.Благодаря!

Погледни тука:
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=15088&page=14

Mart0o0o
14.03.2010г., 00:22
Здравейте,телефонът ми е нокиа 6110 и искам да си я инстална тая програма най-вече за офроуд и другите карти няма да са ми излишни,но най вече оф роуда ми трябва кажете какво тряабва да правя плс защото 483 страници докато ги прочета и брада ще пусна...

georgi44
14.03.2010г., 00:29
Aми поне си изтегли програмата.После използваѝ тези инструкции.
http://www.4shared.com/file/181058065/9d6850c4/Garmin_Mobile_XT_Complete_Guid.html
И тези също
http://www.4shared.com/file/181020840/a6b3638e/______Garmin.html

Mart0o0o
14.03.2010г., 11:06
добре, но как да си сложа ОФРМ картата сега тази,която asenix е дал ми показва 16265 формата и нз кой точно да дръпна...

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!

---------- Предходен коментар публикуван в 09:51 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:06 ----------

Добре,извинявам се...И сега успях уж да направя всичко качих и POI файловете с програмата POI loader от сайта на Garmin,но сега като пусна програмата ми изписва ,че иска някакъв 25 цифрен код,с който да отключа някаква карта... :( ,а незнам откъде да го взема тоя код...Помогнете плс..

boruna82
14.03.2010г., 11:11
добре, но как да си сложа ОФРМ картата сега тази,която asenix е дал ми показва 16265 формата и нз кой точно да дръпна...

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=1461#post1461)!!!

---------- Предходен коментар публикуван в 09:51 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:06 ----------

Добре,извинявам се...И сега успях уж да направя всичко качих и POI файловете с програмата POI loader от сайта на Garmin,но сега като пусна програмата ми изписва ,че иска някакъв 25 цифрен код,с който да отключа някаква карта... :( ,а незнам откъде да го взема тоя код...Помогнете плс..

Колега виж тук (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9474). 2thumbsup

Mart0o0o
14.03.2010г., 12:57
OK! OK! OK! Тръгна! Порових се малко в програмата,но не можах да намеря откъде да го направя да ме прекара през черни пътища,защото кат му задам някаква дестинация ме закарва до там по асфалт...Някой ако знае откъде да го променя това да пише :)

jorenceto00oo
14.03.2010г., 14:35
А как се инсталира тая карта (BGOFFRoad) ?Къде да дам да се инсталира (т.е. в коя папка) ?:ops

lasmagidjasmagi
14.03.2010г., 14:48
Здравейте колеги ! Лутамсе из сайта и немога да намериа да си сваля новата карта за БГ.Бихте ли ми помогнали. Благодаря предварително!

myankov
14.03.2010г., 21:10
lasmagidjasmagi има отделна секция за картите,но ти не можеш да я видиш,защото репутацията ти е отрицателна.Прочети правилата на форума.

jorenceto00oo теглиш картата в .img формат и нищо няма да инсталираш.После копираш файла в папка Гармин,но трябва да си направиш отключващ файл на картата.Тука я има даже отключена: http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=11212
Само теглиш и копираш в папка Гармин.

lasmagidjasmagi
14.03.2010г., 23:26
Благодаря ви колеги

georgi44
15.03.2010г., 00:32
OK! OK! OK! Тръгна! Порових се малко в програмата,но не можах да намеря откъде да го направя да ме прекара през черни пътища,защото кат му задам някаква дестинация ме закарва до там по асфалт...Някой ако знае откъде да го променя това да пише :)
Колега не знам коя карта си сложил,но мисля че тази е за теб.
Цитат:"OFRM Geotrade TOPO e предназначена за ентусиастите, които използват GPS навигация както по пътищата, така и извън тях. TOPO вариантите разполагат с допълнителни данни за офроуд пътища, реки, растителна покривка и цифров модел на релефа (DEM), а също така имат вградени изолинии през 25 м, които могат да се включват или изключват от менюто за работа с картовите продукти"

paveaway
15.03.2010г., 13:17
Здравейте колеги.Току що се регнах.И искам да попитам какво да правя тоя гармин.Сложих го на телефона нокиа н97,тръгна всичко наред, но като дам да търси и ми забива целия телефон.

myankov
15.03.2010г., 14:23
Какво точно се опитваш да търсиш-град,POI или се опитваш да местиш по картата?

paveaway
15.03.2010г., 14:34
Мъча_се по картата и забива. Трудно ми намира сателитите.

myankov
15.03.2010г., 14:42
Ако се мъчиш да местиш по карта трябва да го правиш бавно иначе забива.Относно хващането на сателити зависи много от времето и мястото където се намираш (дали си на закрито или около сгради).Ако искаш да ти намира по-бързо сателити си пусни подпомогнат GPS.

lasmagidjasmagi
15.03.2010г., 16:54
Колеги,кога ще е възмоцно да се правят дарения чрез SMS ?

Гада
15.03.2010г., 19:17
Колеги,кога ще е възмоцно да се правят дарения чрез SMS ?

Можеш да помилиш някои да ти даде реп+
И след това да внемаваш да не ти дадат пак реп -

lasmagidjasmagi
15.03.2010г., 19:29
Кой може да ми даде реп+ ?

jorenceto00oo
15.03.2010г., 20:18
Може ли някой да ми даде линк или да прикачи тази карта (BgOFFRoad) :vn , че линка от @myankov (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=790) не ми дава достъп и пише :

jorenceto00oo, нямате достъп до тази страница подари някоя от следните причини:

Вашият акаунт не е активен! (не се кликнали на линка пратен Ви на е-мейла). Проверете спам папката си ако не намирате мейл във Входящи.
Опитвате се да редактирате чуждо мнение. ???

myankov
15.03.2010г., 21:47
Вече трябва да можеш да влизаш в секцията за карти.Не си успял,защото нямаше 10 поста.Прочети правилата на форума (най-долу със зелените букви): http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610

Гада
16.03.2010г., 00:06
трябва ти някои с над 17 точки.Тук има доста пекани момчета все някой ще ти даде.2thumbsup

myankov
16.03.2010г., 00:11
jorenceto00oo Реп+ от мен и тегли със здраве.

lasmagidjasmagi
16.03.2010г., 06:19
Много ти благодаря колега.Ще се реванширам.

milenzan
16.03.2010г., 09:55

Хайде и от мен реп+.

ivailovd
16.03.2010г., 10:21
lasmagidjasmagi Ето ти едно Реп+ и от мен,но за напред се постарай повече да не правиш гафове.Не излагаи градските си.:D

myankov
16.03.2010г., 12:57
lasmagidjasmagi Реп+ и от мен,че не ти стига репутацията.Тегли със здраве.

jorenceto00oo
16.03.2010г., 18:17
MНОГО ти благодаря @myankov и на другите колеги , че ми дадохте реп+!На @myankov толкова му благодаря , че всеки ден ще му давам реп+ :D

lasmagidjasmagi
16.03.2010г., 19:13
Много ви благодаря на всички!

doktora76
16.03.2010г., 22:30
Здравейте колеги, искам да попитам тук в най-добрия форум, коя от по-новите версии на Garmin да си инсталирам на телефона. Става въпрос за Nokia N95 8GB. До сега ползвам 50.00 и нямам проблем с бързото падане на батерията, а с друга по-нова версия ще го имам ли този проблем? Благодаря.:ilove:

georgi44
16.03.2010г., 22:39
Версия 5.00.50 и 5.00.60 нямат този проблем,прави се само една настроѝка и вече не черпи батерия.

myankov
17.03.2010г., 08:52
doktora76 сложи си версия 5.00.50.Проблема с батерията се решава по следният начин:
1) tools/settings/system/Launch background servise и маркираме enabeled
2)Затваряме Гармин Мобиле ХТ
3)Отново стартираме Гармин Мобиле ХТ
4)tools/settings/system/Launch background servise и маркираме disabled
5) Процесът вече го няма

etgecatqa
17.03.2010г., 10:37
За нокиа 5230 ще стане ли да инсталирам Гармин.

myankov
17.03.2010г., 12:31
Става да инсталираш Гармин.

carantyna
17.03.2010г., 13:04
Сложи си звуковия фаил в папка Garmin-voice и ще имаш звук.

ха нямам папка Garmin-voice

Хиена (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)!!!

Хиена
17.03.2010г., 13:08
Ами създай си я!!!2thumbsup

kalvin
17.03.2010г., 15:52
Извинявам се много! Сигурно някой вече е питал, но сами разбирате че са ми множко да прегледам всички страници. Въпросът ми е следният. От каде могат да се изтриват последните места? За да бъда по ясен с руско меню съм и става въпрос за Куда? Последн. Раз-ты.

luciferr
17.03.2010г., 18:09
Здравейте! От днес съм част от този форум и така се появява и първият ми въпрос относно garmin mobile xt ver.5.00.50 исталиран на нокиа е51 - и въпроса е :бях си сложил карта на българия която ми върши повече от чудесна работа но сега ми се наложи да си сложа и на европа и така изтеглих я от тук http://thepiratebay.org/torrent/4435997/Garmin_City_navigator_Europe_2009_NT като линка го видях от този форум и всичко направих както е описано в пояснението ,обаче става така че ми изиза съобщение при активиране на проложението че идентификационния код на карата ми е невалиден и сега незнам как да си активирам втората карта тоест тая на европа.Междувремено инсталацията на гармина го направих по тоя начин: http://all4smartphone.com/forum/viewtopic.php?t=38905 и така моля ви за помощ.

kalvin
17.03.2010г., 20:13
Здравейте! От днес съм част от този форум и така се появява и първият ми въпрос относно garmin mobile xt ver.5.00.50 исталиран на нокиа е51 - и въпроса е :бях си сложил карта на българия която ми върши повече от чудесна работа но сега ми се наложи да си сложа и на европа и така изтеглих я от тук http://thepiratebay.org/torrent/4435997/Garmin_City_navigator_Europe_2009_NT като линка го видях от този форум и всичко направих както е описано в пояснението ,обаче става така че ми изиза съобщение при активиране на проложението че идентификационния код на карата ми е невалиден и сега незнам как да си активирам втората карта тоест тая на европа.Междувремено инсталацията на гармина го направих по тоя начин: http://all4smartphone.com/forum/viewtopic.php?t=38905 и така моля ви за помощ.

Прочети да речем... тук (http://www.smartphones-world.com/forum/viewtopic.php?t=12695) и разбери каде бъркаш. И до колкото знам има по нова версия на картата на европа 2010.

ivailovd
17.03.2010г., 20:28
luciferr,Защо не си сложиш направо по новата версия http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=16945 .

---------- Предходен коментар публикуван в 20:20 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 20:28 ----------

Извинявам се много! Сигурно някой вече е питал, но сами разбирате че са ми множко да прегледам всички страници. Въпросът ми е следният. От каде могат да се изтриват последните места? За да бъда по ясен с руско меню съм и става въпрос за Куда? Последн. Раз-ты.

За да изстриеш точките, които си ползвал влизаш в "средства-упр.данньми-мои места-стерет" ,а за да не ти прави записи отиваш "треки-варианти-режим записи-откл."

gogi713
17.03.2010г., 20:40

Ако си направил всичко както трябва,свържи телефона към компа и отключващия файл който е за картата го преименувай още един път примерно ако е gmapsupp.unl го напиши на ръка задължително точка UNL

kalvin
17.03.2010г., 21:40
За да изстриеш точките, които си ползвал влизаш в "средства-упр.данньми-мои места-стерет" ,а за да не ти прави записи отиваш "треки-варианти-режим записи-откл."

Благодаряти, но нещо не ми се получава: с гармин 5,00,50 съм стартирам програмата. Средства не виждам, но натискам нарисуваното гайчино ключе:)управление данни мои места горе в дясно на екрана наистина имам бутон стеретй но като го натисна и се върна в куда и последн. разтъы нещата си ми стоят. Моите места мога да ги трия но тези не.

doktora76
17.03.2010г., 22:31
doktora76 сложи си версия 5.00.50.Проблема с батерията се решава по следният начин:
5) Процесът вече го няма
Благодаря ти много.

zerow
18.03.2010г., 11:08
Менюто на Гармина е на руски Навигацията работи перфектно с OFRM 5.01 и 5.11 CITI на кирилица. Но на 5.11 TOPO CIR. която също работи наименованията ми са маймунки някой имал ли е такъв проблем и как мога да го оправя?

luciferr
18.03.2010г., 11:28
Най-напред искам да благодаря на всички отзовали се - БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
А проблема се оказа, че е от това приложение, което яде батерии и след като го спрях по описания начин от настройките на гармин, проверих дали още е активно с JbatTaskmen и вече не бе активно и всичко си стана от самосебе си.А до сега понеже ми падаше батерията бързо си махах карта-паметта и ползвах друга - но сега вече всичко стана по човешко - за което благодаря на хората от този форум!

markovark
18.03.2010г., 11:30
1.Отиди в настройки/управление на данните/карти...от там в MapSource.
2.Изключи OFRM Contours V1.01 и си готов. Това изключва хоризонталите, които в тази версия са в конфликт с кирилските букви.

jorogatev
18.03.2010г., 11:39

Колега това е програмка за отключване на карти.Изтеглил съм я от форума и върши чудесна работа.Просто си отключи предварително картите който използваш и си ги качи в телефона.:ipbest

zerow
18.03.2010г., 11:46
[QUOTE=markovark;92782]1.Отиди в настройки/управление на данните/карти...от там в MapSource.
2.Изключи OFRM Contours V1.01 и си готов. Това изключва хоризонталите, които в тази версия са в конфликт с кирилските букви.[/QUOTE Аз

Аз съм с Нокиа 5800 и не виждам MapSource. Вижда се само коя е картата.

evvel
18.03.2010г., 13:35
Има и друга версия на 5.11 с изолинии версия 1.03, при която и без да ги изключваш всичко ще ти се изписва коректно. За да я видиш ти трябва само още един пост.

pb9428
18.03.2010г., 18:57
Аз съм с Нокиа 5800 и не виждам MapSource. Вижда се само коя е картата.
Мой приятел с Е52 има същия проблем. При него е инсталиран 5.00.50. Явно има нещо във версията, която е инсталирана при него.

ilio636
18.03.2010г., 21:29
Здравейте!!!

От къде мога да си сваля Garmin Mobile XT за Нокия 5230,че пробвах с няква версия дет неще да тръгне.

Благодаря предварително!!!

georgi44
18.03.2010г., 21:38
Moжеш да изтеглиш тази версия,работи добре.
http://www.4shared.com/file/169649458/ba1d26fb/GarminMobileXTforSymbianS603rd.html

ilio636
18.03.2010г., 21:41
Преди малко пробвах с нея ама нещо ми заби телефона и нещеше да тръгне.

georgi44
18.03.2010г., 21:44
Опитаѝ тогава 5.00.60,има я някъде из форума.

ilio636
18.03.2010г., 21:52
Пише,че е за
SymbianS603rdEdition

а 5230 масля, че е
SymbianS605rdEdition

това има ли някво значение.

georgi44
18.03.2010г., 22:08
Трябва да стане,щом става за 5800 и Н97.

ilio636
18.03.2010г., 22:51
А сега май стана, ама ако кажеш от къде да дръпна една хубава карта на България, по възможност да е отключена!!!

myankov
19.03.2010г., 12:52
За картата трябва да почакаш.Прочети тук последните редове в зелено:
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610

Eire
19.03.2010г., 14:18
мъча се да инсталирам и аз гармин на мойта нокия е71 ама нещо явно пропускам :( стигам до където е инсталирана но нищо не може да се ползва моля ви за помощ

myankov
19.03.2010г., 14:28
За да я ползваш трябва да направиш отключващият файл за GPS-а и картите (ако се налага).Как става това чети на първа страница на темата.

Eire
19.03.2010г., 14:36
мерси за бързият отговор
аз направих всичко което беше написано стъпка по стъпка но нещо не става и преди малко даже ми се изписа "could not authenticate the gps hardware " и си мисля че може да е gps настройките но не съм много сигурна

myankov
19.03.2010г., 14:41
Сега имам работа и ще изляза от сайта.До довечера ако не си се оправила,ще ти помогна няма проблеми.

Eire
19.03.2010г., 14:45
Добре аз ще се мъча да разбера какво може да не съм направила точно пък ако не после пак ще ти пиша,
благодаря.

pe6ko1
19.03.2010г., 18:31
Колеги, сигурно много е обсъждана тази тема, но много бързо ми пада батерията от Гармин-а. С версия 5.00.50 съм. Пробвах това:
5) Процесът вече го няма
но уви нищо не се получи...буквално за 1 ден и батерията е почти паднала :(
Някой може ли да ми предложи да пробвам друг вариант, който може да реши проблема?

ПП: Гармин-а е качен на Сони Ериксон Сатио.

junta
19.03.2010г., 19:56
Ами с някоя програма която може да манипулира процесите примерно killme,след спиране на навигацията да спираш процеса TSRAutoStart.Ако евентуално е останал.

Хиена
20.03.2010г., 18:53
Колеги, сигурно много е обсъждана тази тема, но много бързо ми пада батерията от Гармин-а. С версия 5.00.50 съм. Пробвах това:
5) Процесът вече го няма
но уви нищо не се получи...буквално за 1 ден и батерията е почти паднала :(
Някой може ли да ми предложи да пробвам друг вариант, който може да реши проблема?

ПП: Гармин-а е качен на Сони Ериксон Сатио.

Неще да е от Гармин, ако си изпълнил точно процедурата.Като се изпишкаш го направи наново и ако проблема продължава, търси причината в друго приложение.Отдавна Гармин няма проблеми с батерията.

momcho0
20.03.2010г., 19:17
Здравейте, сложих си на Гармина карта на кирилица. Смених езика на въвеждане на руски, но нямаше резултат, клавиатурата ми си остана латиска. Какво да правя?
Мерси предватирелно.

smischek
20.03.2010г., 19:35
Здравейте, сложих си на Гармина карта на кирилица. Смених езика на въвеждане на руски, но нямаше резултат, клавиатурата ми си остана латиска. Какво да правя?
Мерси предватирелно.
Значи езика на въвеждане се сменя от опциите на телефона - не си писал с какъв телефон си - има телефони, които въобще не могат да пишат с кирилски букви, въпреки че менюто им е на кирилица, но мисля че при по-новите модели има писане на SMS-и и адреси с кирилица.
Така, че - от опциите на телефона, не на GARMIN-а, си настройваш език за писане - български. След това в GARMIN-а превключваш на руско меню и ако картата ти е на кирилица - търсенето става. Само обърни внимание с каква карта си, че първата версия на OFRM 5.11 TOPO CYR по начало изписваше имената не на кирилица, а на т.н. "маймуница" - нещо с кодирани символи, от което нищо не разбираш.

Хиена
20.03.2010г., 19:35
А езика на Гармин смени ли го на Руски?

momcho0
20.03.2010г., 19:46
Нокия 5800. Езиците на телефона са ми само Английски и Pilipino(това сигурно е проблем). Сменях на гармина и езика на писане и езика на менюто. С картата нямам проблем изписва си ми всичко нормално.

pe6ko1
21.03.2010г., 21:27
Неще да е от Гармин, ако си изпълнил точно процедурата.Като се изпишкаш го направи наново и ако проблема продължава, търси причината в друго приложение.Отдавна Гармин няма проблеми с батерията.

Ми изпишках се, даже и друго свърших, но уви проблема си остана, а не е от друго приложение, защото след като изтрия Гармин-а от телефона батерията започва да си ми държи доста повечко :)

gogi713
21.03.2010г., 22:08
Ми изпишках се, даже и друго свърших, но уви проблема си остана, а не е от друго приложение, защото след като изтрия Гармин-а от телефона батерията започва да си ми държи доста повечко :)

E да това е нормално:funz ако гарминати е постоянно включен:opsдаже много те е изскарала2thumbsup

Хиена
22.03.2010г., 00:14
Ами ОК.Аз имам същия телефон като твоя, и смея да твърдя, че няма никакъв проблем с батерията.Може и батерията да е тръгнала.

luciferr
22.03.2010г., 15:28
Здравейте отново.
Искам да ви попитам за един много странен проблем с нокиа е52.Проблемът се състой в това ,че телефона е нов на 2 месеца някъде и след инсталация на гармин 5.00.50 се случва така, че телефона започва абсолютни своеволия, като гаснене, апсолютен блокаж на софта или пищене, като за падаща батерия но монотонно и докато не го огасиш посредством вадене на батерията изобщо, това което се е случвало в мое присъствие е някав ужас.Телефонът не е мой ,а на един приятел. След като го е занесъл на ремонт понеже е гаранционен му казали, че проблема бил, че сложил гармина и тои бил прецакал системата,но това според мен е абсолутна тъпотия,а според тях са го е така и го преинсталирали и всичко му е изтрито обаче телефона и без гармин си прай същите морафети.Та въпроса ми е дали има някаква възможност изобщо гармин да прецака телефона - като се има предвид, че аз съм със същия гармин от същото място изтеглен и с телефон е51 и нищо ама изобщо нищо общо няма.Съжелявам ако темата не е за тук потърсихме из форума но такива неща точно, никъде не намерихме.Моля някой да помага ако може - и най-важното дали момчето да иска да му върнат парите или да подмени телефона с друг - евентуално непроблемен - което ми се вижда най-удачно.
Мерси предварително

DeCkard
22.03.2010г., 19:23
Като инсталирам Гармин 5.00(50) на Нокиа 5230
и като стартирам всичко е ок, картата се вижда добре когато ГСМ а е изправен,а когато го обърна на страни и картата се вижда на половина-не я разпъва по екрана :(
помогнете ? Използвам карта с ИД 1204 ... :ops

Инсталирал съм това: http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9474

ПС: Инсталирах 5.00(60) и всичко се оправи!

pe6ko1
22.03.2010г., 20:36
Ами ОК.Аз имам същия телефон като твоя, и смея да твърдя, че няма никакъв проблем с батерията.Може и батерията да е тръгнала.
Коя версия си инсталирал?

vanku
23.03.2010г., 00:23
Колеги имам проблем, картата ми на телефона (Е71) има свободно 1.5гб място само и не ми е достатачно да кача карта на цяла европа, та въпроса ми е някой може ли да ми даде линк към последната карта на united kingdom само + камерите за скорост
Благодаря предварително!

zerow
23.03.2010г., 07:39
Колко реално ви държат батериите на 5800.Моята при около час на ден ръчкане интернет,навигация...ден и половина 36-40 часа приблизително.

zhanpeter
23.03.2010г., 13:36
Колеги имам проблем, картата ми на телефона (Е71) има свободно 1.5гб място само и не ми е достатачно да кача карта на цяла европа, та въпроса ми е някой може ли да ми даде линк към последната карта на united kingdom само + камерите за скорост
Благодаря предварително!
Има специална тема за карти тук (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9381), там има или ако няма ще ти помогнат.

mr24
23.03.2010г., 16:30
Съвсем случайно загледах едно клипче, в което е пуснат Гармина. Моя телефон като го завъртя на 90 градуса от ляво и от дясно остават празни полета, а в клипа който гледах няма такива полето. Защо така? Моя е 5230, а този от клипа 5800, но и екраните, и софтуера са им еднакви.
Снимка от моя телефон:

http://store4.data.bg/ikpuc/MyGarmin.JPG

Снимка от клипа:

http://store4.data.bg/ikpuc/Garmin.PNG

lavazza
23.03.2010г., 22:52
При 5800 ги няма тези полета, които се получават при теб в landscape режим.
Дисплеите са еднакви, но софтуера определно не е :D

mr24
23.03.2010г., 23:06
Имах предвид, че ОС е еднаква. А явно гармина е различен. Ти с кой си?

Ventceslav
24.03.2010г., 15:04
Налична е и версия BGOFFRoadMapSETUP4.90a ...

Имам GSM Nokia E52. Изпълних всички стъпки от т.1 до т.11 Качих предложените тук линкове и програми. Всичко си работи както трябва и съм много доволен. При опита си обаче да кача BGOFFRoadMapSETUP4.7 ; 4.8 или 4.9 не можах да направя нищо с картите и да ги стартирам... Дали не съм изчакал достатъчно "за да светне зеленото" от статуса на спътника или не съм ги стартирал правилно. Принципно .exe файла прави папка BG OFFRoadMap и в нея вече се намират .img файловете, които са необходимите карти. За разлика от предложената тук, която е само един файл .IMG (размер около 35-37 МВ) то в папката има няколко такива .img-та от по 3, 5 6 МВ. , които не мога да ги обединя в един общ файл, който вече да го unlock-на, чрез GMAPSUPP.UNL. Трудно ми е да кача най-подробната карта, моля помогнете!

Гада
24.03.2010г., 15:18
Налична е и версия BGOFFRoadMapSETUP4.90a ...

Имам GSM Nokia E52. Изпълних всички стъпки от т.1 до т.11 Качих предложените тук линкове и програми. Всичко си работи както трябва и съм много доволен. При опита си обаче да кача BGOFFRoadMapSETUP4.7 ; 4.8 или 4.9 не можах да направя нищо с картите и да ги стартирам... Дали не съм изчакал достатъчно "за да светне зеленото" от статуса на спътника или не съм ги стартирал правилно. Принципно .exe файла прави папка BG OFFRoadMap и в нея вече се намират .img файловете, които са необходимите карти. За разлика от предложената тук, която е само един файл .IMG (размер около 35-37 МВ) то в папката има няколко такива .img-та от по 3, 5 6 МВ. , които не мога да ги обединя в един общ файл, който вече да го unlock-на, чрез GMAPSUPP.UNL. Трудно ми е да кача най-подробната карта, моля помогнете!

Това ехе се инсталирва в MapSource.И от там вече си я сваляш като изходния файл е с име GMAPSUPP.IMG.
Предложената тук, която е само един файл .IMG. Е готова за качване в устроиството.

Я вземи стани един дарител и си пусни мнението кадето трябва и ще ти обесним.Че тук ще се карат.
Ако нарушавам правата моля модераторите да ми изтрият мнението.

vanku
24.03.2010г., 20:11
Колеги да попитам само нещо, че е ми е ясно, изтеглил съм garmin.city.navigator.europe.nt.2010 сложих я работи много добре но има доста карти на държави които са ми излишно и само ми пълнят картата, та въпроса ми е може ли да се коригира имидж файла и да изтрия картите на някои държави и ако е възможно как става това?
Мерси предварително!

gogi713
24.03.2010г., 22:29
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=9373 прочети това а можеш и с GmapTool но там е по трудничко.

mitkonb
28.03.2010г., 12:56
Ако може и на мене,колега 1,9 на лично.Благодаря предварително!

Гада
30.03.2010г., 12:24
Нокия н73 има ли дпс??? или трябва външен.

vanku
30.03.2010г., 12:34
Няма трябва външен

Lamerix
31.03.2010г., 13:16
само не ми стана ясно каде е това 11. Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS). С Nokia N95 сам.Влизам в настроиките но такова нещо няма :nq

Хиена (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)!!!

Хиена
31.03.2010г., 13:23
Пусни Гармин и отгоре трябва да имаш една иконка изобразяваща сателитче.Отвори я и там трябва да имаш опцията.Ако нямаш меню да избираш значи си сгрешил SW.UNL файла.

Lamerix
31.03.2010г., 13:27
само не ми стана ясно каде е това 11. Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS). С Nokia N95 сам.Влизам в настроиките но такова нещо няма :nq

gogi713
31.03.2010г., 14:49
Чети какво ти пишат!!!Всичко го има Remote GPS е като стигнеш до него кликни върху него да стане жълто и влез

junta
31.03.2010г., 17:50

Може да не си направил 8-ма точка правилно.

gogi713
31.03.2010г., 19:19
Е значи не отключил програмата

ivailovd
01.04.2010г., 06:48
Lamerix.Ако не ти е отключена програмката трябва да си създадеш SW.UNL фаил.Ако си направил това,като включиш програмката влез в настроики-система и първото най-отгоре е превключването за джипиес приемника.Отваряш го и ако на лявия бутон ти пише Enable натисни и след това Done,ако и това го нямаш преинсталираи гармина.

vadim
01.04.2010г., 07:51
Искам да попитам 5.00.50 ставали за нокиа5530,

gogi713
01.04.2010г., 08:13
Би трябвало да става!!! Пробвай при мен стана.

dagetobg
01.04.2010г., 11:47
Искам да попитам 5.00.50 ставали за нокиа5530,

Да със сигурност става.

---------- Предходен коментар публикуван в 11:39 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:47 ----------

Здравейте съфорумци.

Четох доста тук и към настоящия момент имам едно питане. В момента съм с
BGOffRoad Map v4.80 и OFRM Geotrade 4.90 lat

Виждам, че има по нова версия на Geotrade - v5.01 но ме узадъчава факта, че по размери е значително по малка от Geotrade 4.90.

Та питанката ми е: към настоящия момент какво ще ми препоръчате да сложа като карти?

Благодаря Ви предварително за отговорите.

nasko80
01.04.2010г., 11:57
Размера изобщо не трябва да те притеснява. И най-новата е 5.11. Слагай я и си свиркай!! :)

mr24
01.04.2010г., 12:46
Но имай в предвид, че с 5.11 не можеш да търсиш далечните градове - на повече от 200-300 км. Освен, ако не ти изкарва някакво бутонче "търси по-далеч" и после "търси още по-далеч" (или нещо от сорта е). На компютъра го видях, но на моя телефон го няма (5230)

gogi713
01.04.2010г., 12:49
Става въпрос за POI а не за градове и само TOPO e по-голяма, а ситито си е нормална големина.

peshehoden
01.04.2010г., 18:05
Имам един проблем. Той е, че от известно време, когато се опитам да пусна Гармина ми с появява едно съобщение за грешка: http://picasaweb.google.com/petkorashev/lofKP#5455183868960421442http://picasaweb.google.com/petkorashev/lofKP#5455183868960421442http://picasaweb.google.com/petkorashev/CnQdLD?authkey=Gv1sRgCODHzIbcxOipqQE#5455181853703 581874. Нямам представа на какво се дължи и как бих могъл да оправя проблема. Гарминът не ми тръгва след това. По нова година ми се беше случило отново, мислех, че трябва да направя рестор на предишни по-стари, но работещи варианти (не помогна, поради което се отказах и реших да чакам по-свободни времена, когато да си поиграя повече с машинката), но после тръгна от само себе си примерно месец по-късно, без да зная какво съм сторил.
Предстои ми пътуване по празниците, ще съм благодарен ако ми помогнете да си подкарам отново навигацията.
С WM 6,1 съм, НТС круиз

Pusheka
01.04.2010г., 18:37
Колеги някои тука с Blaupunkt Lucca 3.3 да е подкарвал Гармин, направо не_знам втори ден се мъча и не_мога ако някой с такава навигация може да ми прати сборка направо ще съм много благодарен!:ilove:

gogi713
01.04.2010г., 18:59
Имам един проблем. Той е, че от известно време, когато се опитам да пусна Гармина ми с появява едно съобщение за грешка: http://picasaweb.google.com/petkorashev/lofKP#5455183868960421442http://picasaweb.google.com/petkorashev/lofKP#5455183868960421442http://picasaweb.google.com/petkorashev/CnQdLD?authkey=Gv1sRgCODHzIbcxOipqQE#5455181853703 581874. Нямам представа на какво се дължи и как бих могъл да оправя проблема. Гарминът не ми тръгва след това. По нова година ми се беше случило отново, мислех, че трябва да направя рестор на предишни по-стари, но работещи варианти (не помогна, поради което се отказах и реших да чакам по-свободни времена, когато да си поиграя повече с машинката), но после тръгна от само себе си примерно месец по-късно, без да зная какво съм сторил.
Предстои ми пътуване по празниците, ще съм благодарен ако ми помогнете да си подкарам отново навигацията.
С WM 6,1 съм, НТС круиз
А нещо да си правил по телефона?

peshehoden
02.04.2010г., 01:01
Честно казано, не се сещам какво бих могъл да съм направил, че да се стигне до този неприятен резултат. Това съобщение за грешка какво би могло да означава?

myankov
02.04.2010г., 07:41
Деинсталираш Гармина,триеш папка Гармин и го слагаш наново.Ако не се получи правиш хард ресет и формат на картата памет,защото нещо се е омазало.

gogi713
02.04.2010г., 08:47
Честно казано, не се сещам какво бих могъл да съм направил, че да се стигне до този неприятен резултат. Това съобщение за грешка какво би могло да означава?

Означава че са променени някакви настройки на сигурноста на програмата ,да сте опитвали да му слагате БГ меню?

dagetobg
02.04.2010г., 10:58
Размера изобщо не трябва да те притеснява. И най-новата е 5.11. Слагай я и си свиркай!! :)
А къде да я намеря тази версия? И да оставям ли Оффроод картата или да махам всички други и да оставям само нея?

gogi713
02.04.2010г., 11:13
Стани дарител

myankov
02.04.2010г., 12:59
dagetobg за тази версия на картата ще трябва да почакаш близо месец.Прочети правилата на форума-зелените букви най-долу или стани дарител.

dagetobg
02.04.2010г., 13:05
Еми щом трябва ще се чака :) Не бързам за никъде...Пък същевременно ще помагам и аз с каквото мога по темите :)

vadim
02.04.2010г., 19:00
Искам да попитам,след като изтегля картата на България тази която е 32мб само я слагам в папка гармин и трябва да тръгне,но не тръгва трябва да се отключи или какво,някой да помогне,когато пусна програмата ми изписва Cant unlock maps using Unit id 1892859165,a иначе програмата е отключена gps работи но няма карта

gogi713
02.04.2010г., 19:07
Трябва да я отключиш както отключи гармина коя карта слагаш?

vadim
02.04.2010г., 19:15
Трябва да я отключиш както отключи гармина коя карта слагаш?
Най-добрата карта на БГ е тук (http://www.anonym.to/?http://www.mediafire.com/?ytz1mnwmdef)Благодарение на iPmart (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1) !!! за тази става въпроса

---------- Предходен коментар публикуван в 16:10 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:12 ----------

И как да я отключа

---------- Предходен коментар публикуван в 16:12 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:15 ----------

GMAPSUPP.IMG е фаила на картата,значи е преобразуван нали

gogi713
02.04.2010г., 19:45
Отключваш по същия начин както отключи гармина само че FID1204 го слагаш долу на кейгана и след като генерираш кода го записваш на Notepad GMAPSUPP.UNL

vadim
02.04.2010г., 19:48
Грешката е че има разлика между unl i img,

gogi713
02.04.2010г., 20:02
IMG това е картата която си изтеглил нея е слагаш в папка Гармин и отделно правиш UNL на Notepad това е отключването на картата.

vadim
02.04.2010г., 20:17
IMG това е картата която си изтеглил нея е слагаш в папка Гармин и отделно правиш UNL на Notepad това е отключването на картата.
Мерси,за инфото бяхте изчерпателни:vn

GarrettFen
02.04.2010г., 21:17
Здравейте! Изках да попитам нещо.Инсталирам си картата на Молдова но нещо не се справям сам затова ви моля за помощ.
Този код преписах от гармина:1716297236-това е Unit ID
Гармин ънлок генератор-а след това ми изписва:XX43SXFWQ48UMXD8GZF5ACURU това като ънлок код
А според gmaptool Фид-а на картата е 1964.
Някой може ли да ми помогне да си направя .UNL файла за тази карта.
Благодаря ви за този форум.:ilove:

gogi713
02.04.2010г., 21:24
Да ти я кача отключена?Всичко е така нещо не_правиш както трябва http://dox.bg/files/dw?a=becb1f440a

gogi713
02.04.2010г., 21:49
Май така трябва да изглежда UNL

GarrettFen
02.04.2010г., 22:05
Благодаря ти много и на целия форум.Отключената карта работи,още веднъж мерси на теб и целия форум.:ipma :brf:ipbest

pivlaz
05.04.2010г., 16:06
Здравейте,
Някой може ли да ми помогне.
Инсталирал съм Garmin Mobile XT for Windows CE 5.00.20w, работи нормално но на картите се вижда една част от лявата страна отдясно. Все едно е отрязана и преместена отдясно.

gogi713
06.04.2010г., 09:50
Здравейте,
Някой може ли да ми помогне.
Инсталирал съм Garmin Mobile XT for Windows CE 5.00.20w, работи нормално но на картите се вижда една част от лявата страна отдясно. Все едно е отрязана и преместена отдясно.

Файла QueBmp320.dll се преименува на "QueBmp240.dll" като преди това QueBmp240.dll се преименува на QueBmp241.dll или с друго име.

belovodski
06.04.2010г., 18:50
Здравейте инсталирах версия 50.00.50 на нокия Х6 работи перфектно но имам 2 проблема единия е глас -постоянно ми напомня-намалете скоростта(а карам с 30км.в час)другия пак глас-намирате се в зона със скрит радар!
Помагайте,мерси предварително!

gogi713
06.04.2010г., 19:14
А POI сложи ли?Ако си ги качил нормално е да говори!Можеш да ги изключиш от настройки на програмата.

belovodski
07.04.2010г., 11:45
Нормално е да говори ама с 30км.ч ми казва намали скоростта-това нормално ли е?
А това-намирате се в зона със скрит радар,а пък карам в Чепеларе където има само 1 патрулка?

pivlaz
07.04.2010г., 14:29
Файла QueBmp320.dll се преименува на "QueBmp240.dll" като преди това QueBmp240.dll се преименува на QueBmp241.dll или с друго име.

Преименувах ги но нямаше промяна.

gogi713
07.04.2010г., 14:37
Лошо някой да има други идеи при мен подейства този номер.

pivlaz
07.04.2010г., 14:56
Лошо някой да има други идеи при мен подейства този номер.

Четох във един чуждоезичен форум, че по този начин и при тях се е решил този проблем но уви при мен не стана.

gogi713
07.04.2010г., 18:21
В руските сайтове имаше напрово готов файл но сега не_мога да го открия нещо.

pivlaz
08.04.2010г., 10:18
В руските сайтове имаше напрово готов файл но сега не_мога да го открия нещо.
Ако успееш да го намериш и ми го пратиш ще съм ти благодарен.

georgibozhinov
08.04.2010г., 22:09
Благодаря ! Направих това, което пише на първа страница. Всичко се инсталира без проблем и утре ще пробвам картата от Варна към Бургас и после към Пловдив ! Голямо благодаря

toxicz
09.04.2010г., 08:22
Здравейте.Да попитам как да добавя картата на Европа постната от първия пост и картата на България добавена от iPmart едновременно.
Въпроса ми е в gmapsupp.unl файла на два реда ли да сложа генерираните кодове ? Или как става номера.
Мерси предварително.

gogi713
09.04.2010г., 08:55
Ще направиш грешка.Сменяш името на картата на Европа на gmapprom.img и си я отключваш с gmapprom.unl

toxicz
09.04.2010г., 10:42
Добре.Това го направих и картата бачка.
За картата на София трябва ли да направя друг UNL файл със същото име като нея за да работи?

Примерно
Карта на Европа gmapprom.img и към нея gmapprom.unl
И карта на България GMAPSUPP.IMG и към нея GMAPSUPP.UNL

А какво е предназначението на GMAPBMAP.IMG защото към картата на Европа бяха два файла GMAPBMAP.IMG около 100 МБ и GMAPPROM.IMG над 1ГБ сложих ги и двата файла но направих само един файл който е GMAPPROM.UNL

gogi713
09.04.2010г., 10:49
Това е базовата карта.Да трябва

toxicz
09.04.2010г., 10:53
Това е базовата карта.Да трябва

Трябва да направя за всичките IMG файлове UNL или за базовата не трябва ?

mr24
09.04.2010г., 11:15
Всеки IMG файл трябва да има отделен UNL, като името на UNL файла трябва да е същото като на IMG файла. Имената са така първа карта - GMAPSUPP, втора - GMAPSUP2

toxicz
09.04.2010г., 11:17
Всеки IMG файл трябва да има отделен UNL, като името на UNL файла трябва да е същото като на IMG файла. Имената са така първа карта - GMAPSUPP, втора - GMAPSUP2

Това ми трябваше.Благодаря много ;)

kilca
09.04.2010г., 13:38
Пичове, инсталирах Гармин на 5230 на един колега. Работи си добре, само, че като завъртя телефона и образа на Гармина се обръща, но ако има карта на дисплея тя е разделена на две по вертикала и лявата част е дошла от дясно. С различни карти е все така. Дали телефона не е съвместим?

gogi713
09.04.2010г., 13:44
Дано да има решение,някой да има идеи

mr24
09.04.2010г., 14:48
Пичове, инсталирах Гармин на 5230 на един колега. Работи си добре, само, че като завъртя телефона и образа на Гармина се обръща, но ако има карта на дисплея тя е разделена на две по вертикала и лявата част е дошла от дясно. С различни карти е все така. Дали телефона не е съвместим?
Аз съм със същия и си е съвместим (но Гармина не е най-добрия вариант за тъч скриин)
Преди бях с версия 5.00.50 и от ляво и от дясно при завъртян телефон картата беше изрязана. Сложих си 5.00.60 и нещата се оправиха

kilca
09.04.2010г., 14:58
Качих 5,00,60 и е същото- не става- не може да се завърти! Отказвам се.

evvel
09.04.2010г., 15:02
Не съм съгласен, че Гармина не е най-добрия вариант за тъч скриин. Пробвай с някой друг навигатор да сеотклониш от маршрута (например поради затворена улица) и се започва едно "Завийте в обратна посока", а при Гармин чуваш едно "Преизчисляване" и ти е готов новия маршрут. И с 5.00.50 и с 5.00.60 на 5800 съм нямал проблеми при завъртане на екрана.

mr24
09.04.2010г., 15:24
Ще пробвам
Инсталирах си и Nokia Maps и Ndrive. При тях работата е много по-удобна от гледна точка, че си плъзгаш пръста по екрана, а не натискаш бутончета (също на екрана). Когато зуумваш не трябва n пъти да натиснеш + или -, а просто задържаш. И други. Nokia Maps я махнах заради непълните карти. Ndrive засега ми харесва - дори като преглеждах картата от 3 места, които бяха грешни при Гармин тук едното беше правилно.
Но Ndrive още не съм я пробвал в режим на навигация!

kilca
09.04.2010г., 17:54
Стана! С последната версия не се прецаква екрана. Работи си чудесно. Само това, което колегата казва, че като се отклониш от маршрута и гармина го преизчислява при мен не става и не мога да разбера как да го оправя. С нокиа мапс-а презичислява, а с гармина не ще...

mr24
09.04.2010г., 21:54
Наистина NDrive повтаря направете обратен завой. А най-тъпото е, че има опция за алтернативен път, но не го намира автоматично, а ти трябва да го цъкнеш

kilca, какво по-точно става като се отклониш от маршрута?
(http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=2000)

myankov
09.04.2010г., 22:18
kilca[/B];99158]Стана! С последната версия не се прецаква екрана. Работи си чудесно. Само това, което колегата казва, че като се отклониш от маршрута и гармина го преизчислява при мен не става и не мога да разбера как да го оправя. С нокиа мапс-а презичислява, а с гармина не ще...

Влез в tools/settings/routing/off-route recalculation тук трябва да имаш отметка на automatic-announced.

toxicz[/B];99057]Трябва да направя за всичките IMG файлове UNL или за базовата не трябва ?

За базовата карта не се прави отключващ файл.

jenti
10.04.2010г., 14:27
Работи ли на сони ериксон vivaz?

martinski
10.04.2010г., 15:10
Няма причина да не работи!2thumbsup

jenti
10.04.2010г., 20:23
значи качваам :ipbest

quattro1
12.04.2010г., 19:37
Здравейте нов съм във форума та проблема е следния иснталирах garmin-а тръгна без проблем но ми изписва че няма карта.Като инсталирам base картата излиза като сложа българската карта и no map!Мерси предварително!Телефона е sony vivaz ако е от някъкво значение!

boruna82
12.04.2010г., 19:47
Здравейте нов съм във форума та проблема е следния иснталирах garmin-а тръгна без проблем но ми изписва че няма карта.Като инсталирам base картата излиза като сложа българската карта и no map!Мерси предварително!Телефона е sony vivaz ако е от някъкво значение!

Отключил ли си българската карта с GMAPSUPP.UNL файл?

quattro1
12.04.2010г., 20:33
Да направих и като пусна картата пише no map, а горе searchimg for satellites.

mr24
12.04.2010г., 20:38
Изчакай да си намери сателитите - ще отнеме 10-15 мин и трябва да си на открито или до прозореца, но трябва да имаш пряка видимост с небето :lol(така де при мен има тераса над прозореца и не става).
И след като намери къде си ще ти покаже картата

gogi713
12.04.2010г., 20:40
Направи го още един път като кейгъна го даваш на Garmin Mobile XT и сложи на картата и на отключващия файл по едно IMG и UNL

quattro1
12.04.2010г., 21:45
Всичко изброено направих без да изляза на открито само до прозореца чаках около 30 мин и нищо не се получи възможно ли само това да е проблема?

mr24
12.04.2010г., 22:00
Всичко изброено направих без да изляза на открито само до прозореца чаках около 30 мин и нищо не се получи възможно ли само това да е проблема?
Ако ти е за първи път и ако след тези 30 минути все още е изписвало, че търси сателити със сигурност това е проблема

gogi713
12.04.2010г., 22:01
Няма значение ти картата ако си е отключил трябва да я видиш! С коя карта си?

mr24
12.04.2010г., 22:06
Няма значение ти картата ако си е отключил трябва да я видиш! С коя карта си?
Картата не може да я видиш, тъй като GPS-а не знае къде си, когато се пуска за 1-ви път.
Пише го в първия пост от темата, но май няма кой да чете:
! Програмата няма да ви показва карта докато не получи добър сигнал - чертичките горе в ляво на екрана да станат зелени. Първият път оставете телефона под открито небе и изчакайте. Ще стане бавно - около 5 минути (може и 10). Програмате трудно лови сигнал когато мърдате телефона и се разхождате с него, но пък като станат чертичките зелени един път после трудно се губи и при висока скорост с кола!

quattro1
12.04.2010г., 22:14
Картата е тази от важната тема "Най-добрата карта на БГ е тук (http://www.anonym.to/?http://www.mediafire.com/?ytz1mnwmdef)Благодарение на iPmart (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1)" чел съм всичко по 20 пъти от 12 часа на обяд се занимавам но там пише от 5-10 мин и затова поисках помощ, а и ме притесни че другата карта я отваря и да не съм объркал нещо утре ще опитам на открито и ще споделя дали са е оправил проблема МЕРСИ НА ВСИЧКИ!

gogi713
12.04.2010г., 22:34
И на теб успех дано утре да се получи ако си е отключил трябва да е видиш от tools/seting/map мисля че беше.

mr24
12.04.2010г., 22:47
Под "другата карта" не знам какво имаш в предвид, но по спомени в началото когато още не ми показваше картата, като дам на минуса на зума много пъти ми показваше картата на света (само континентите). После си сложих по-новата версия и ми се появи някаква "карта", ако може така да се нарече, но беше рекламно "нещо".

А иначе обикновено телефона се свързва за 10-тина минути (поне моя при студен старт). Но ако си в стая трудно ще стане.
Утре като пробваш изчакай да си намери сателитите - като отвориш гармина горе в ляво има няколко чертички (при мен са 2 броя - едните за обхвата на GSM, другите за обхвата на GPS-а). Натискаш на тях и ще ти отвори някаква информация, отдолу с 3 бутончета. Натискаш на средното "Инф. GPS" (на руски). И в горната част, ако не се е свързал има 2 реда с чертички, ако се е свързал ще ти изпише географските координати. След като ти изпише координатите се връщаш назад и гледаш къде се намираш на картата 2thumbsup

---------- Предходен коментар публикуван в 22:44 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 22:47 ----------

И на теб успех дано утре да се получи ако си е отключил трябва да е видиш от tools/seting/map мисля че беше.

Tools/manage my data/map sets е правилния път

quattro1
13.04.2010г., 00:35
Преди малко бях на вънка веднага се свърза към сървара всички черти са злени отчита километри доло пише пак no map някаква друга карта да ми препоръчате да пробвам явно не правя нещо както трябва

Гада
13.04.2010г., 00:41
Преди малко бях на вънка веднага се свърза към сървара всички черти са злени отчита километри доло пише пак no map някаква друга карта да ми препоръчате да пробвам явно не правя нещо както трябва

Според мен картата е заключена и това си е .

Качвам ти готови файлове само си генерирай кода и слагай вътре.
С каквото име е отключващия файл такова име трябва да има и картата,например: картата е gmapsupp.img Откючващия файл gmapsupp.unl

gogi713
13.04.2010г., 01:27
Нещо бъркаш отключваш както отключи програмата!!! Първо слагаш ID на програмата след това FID на картата и след това генерираш горе и после долу и това долу го записваш на Notepad примерно gmapsupp.unl а картата е gmapsupp.img не правиш както трябва gmapsupp.unl

quattro1
13.04.2010г., 13:49
Благодаря на всички за помоща успях да се преборя.Така и не разбрах къде е проблема направих всичко на ново и картата се появи!

mr24
13.04.2010г., 15:03
Хммм... Обикновенно това е проблема.
Радвам се, че си се оправил 2thumbsup

Voodoo
16.04.2010г., 21:26
Искам да попитам как мога да изтрия
съдържанието в Where to? --> Recent Find.
на Гармин Мобиле ХТ версия *.50.

bamb0cha
18.04.2010г., 15:36
Здравейте, с нокиа н97 мини съм, бях си сложила гармин и всичко си вървеше точно, докато един ден реших че трябва да си хакна телефона, сега когато стартирам гармина ми пише не че търси сателити, а направо си търси gps! Не мога да разбера какво става и дали е свързано с хакването иначе пробвах да го сложа пак гармина но без ефект.. помощ ;(