Вижте пълната версия : Garmin /проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
boruna82 18.04.2010г., 16:40 Здравейте, с нокиа н97 мини съм, бях си сложила гармин и всичко си вървеше точно, докато един ден реших че трябва да си хакна телефона, сега когато стартирам гармина ми пише не че търси сателити, а направо си търси gps! Не мога да разбера какво става и дали е свързано с хакването иначе пробвах да го сложа пак гармина но без ефект.. помощ ;(
Moже ли да постнеш шот?
bamb0cha 18.04.2010г., 16:43 Moже ли да постнеш шот?
в смисъл..да го снимам и да го кача тука ли :sbem
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
boruna82 18.04.2010г., 16:47 в смисъл..да го снимам и да го кача тука ли :sbem
С програма, която прави снимка на дисплея.
bamb0cha 18.04.2010г., 17:03 С програма, която прави снимка на дисплея.
дано стане...:hei
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
boruna82 18.04.2010г., 17:22 дано стане...:hei
Не ти намира сигнал, излез на открито и изчакай няколко минути.
bamb0cha 18.04.2010г., 17:27 ами пробвах го това вече..обикновенно когато не може да намери сигнал пише searching for satelites, а не searching for gps.. нещо не е наред .. мерси все пак.
gogi713 18.04.2010г., 17:42 А имаш ли отнякъде да си сменяш портовете на GPS от настройки на телефона?Сменил си настройките и затова Гармина не ти вижда GPS !
bamb0cha 18.04.2010г., 17:48 сигурно е така а и аз бях свалила една програмка.. батери сейвър и имаше профил който до колкото видях имаше общо с джи пи ес-а и я деинсталнах програмката ама няма ефект..каде да се рова за тия тъпи настройки?
gogi713 18.04.2010г., 18:14 Ти или си изстрила драйварите,питай ги в другите теми за хак?
boruna82 18.04.2010г., 18:37 сигурно е така а и аз бях свалила една програмка.. батери сейвър и имаше профил който до колкото видях имаше общо с джи пи ес-а и я деинсталнах програмката ама няма ефект..каде да се рова за тия тъпи настройки?
Провери нали имаш отметка пред Integrated GPS в настройките за позициониране.
bamb0cha 18.04.2010г., 19:00 Да точно това оправих сега тъй като се рових из нета и разбрах че пролема е там. все пак благодаря!!!
Voodoo 19.04.2010г., 19:01 Искам да попитам как мога да изтрия
съдържанието в Where to? --> Recent Find.
на Гармин Мобиле ХТ версия *.50.
ButcheR666 20.04.2010г., 10:50 [QUOTE=bamb0cha;101944]сигурно е така а и аз бях свалила една програмка.. батери сейвър и имаше профил който до колкото видях имаше общо с джи пи ес-а и я деинсталнах програмката ама няма ефект..каде да се рова за тия тъпи настройки?
Програмката "батери сейвър" ти е изключила GPS-а от настройките. Просто отиди в настройките за GPS и сложи отметка на "вградения GPS"!!! ;-))
Have FUN ;-))
vassileo 20.04.2010г., 12:26 Здравейте,
бих желал някой да ми помогне за следния проблем.Имам Сити навигатора 2010.30 и искам да си го сложа на нокиа 5800 като преди това махна България и Румъния, защото ги имам поотделно.Изчетох почти целия форум, но не намерих как се прави това, т.е. как се реже тази голяма карта на Европа и после как се сейфва имидж файл.След известно ограмотяване благодарение на форума, мисля че съм подготвен откъм софтуер.Имам mapsource, gmaptool, gsmmapper.Картата 2010.30 е заредена в mapsourse.Ако може някой да ми каже какво се прави, ама по-подробничко ако може.Не ми се иска да давам заявка за желаната от мен компилация, защото ми се иска да си я направя сам.Благодаря предварително, и ако все пак това което търся го има някъде във форума, моля за линка.:ipma:wel
smischek 20.04.2010г., 20:54 Здравейте,
бих желал някой да ми помогне за следния проблем.Имам Сити навигатора 2010.30 и искам да си го сложа на нокиа 5800 като преди това махна България и Румъния, защото ги имам поотделно.Изчетох почти целия форум, но не намерих как се прави това, т.е. как се реже тази голяма карта на Европа и после как се сейфва имидж файл.След известно ограмотяване благодарение на форума, мисля че съм подготвен откъм софтуер.Имам mapsource, gmaptool, gsmmapper.Картата 2010.30 е заредена в mapsourse.Ако може някой да ми каже какво се прави, ама по-подробничко ако може.Не ми се иска да давам заявка за желаната от мен компилация, защото ми се иска да си я направя сам.Благодаря предварително, и ако все пак това което търся го има някъде във форума, моля за линка.:ipma:wel
Колега, за това, което питаш не мога да ти помогна. Но защо ще си играеш да го правиш? Предлагам ти просто да качиш и трите карти в папка GARMIN на телефона и да ги преименуваш с някакви имена, например вместо gmapsupp да бъдат gmaprum-за Румъния и gmapbul за България. И в последствие, когато ти потрябват преименуваш съответната карта. Или пък извън папка GARMIN си създаваш няколко други папки - EUROPE, BULGARIA, ROMANIA и т.н., в които си разполагаш съответните .img фаилове и когато е необходимо ги местиш или копираш в папка GARMIN с фаиловия мениджър на телефона.
vassileo 20.04.2010г., 22:06 Благодаря за съвета.Идеята не е лоша, но защо да си играя всеки път да сменям имена на карти и да ги местя от папка в папка, като мога да си реша проблема само с една занимавка.Освен това искам да се науча да работя с мапсорс.
gogi713 20.04.2010г., 22:16 Е как става маркираш ги да се оцветят и ги режеш с ножитата!!!
vassileo 20.04.2010г., 22:31 Хубаво, това е ясно.А после?Как се прави .img файл?Прави ли се въобще такъв или след като съм орязал БГ и Румъния експортирам това което е останало към телефона.Какво е FID на създадената карта?Има ли такова въобще или е unlocked?Как мога да от мапсорс да създам .img файл,който да запазя в компютъра?Както виждаш, колега има доста неща, които не са ми ясни.Не случайно попитах за ПОДРОБНИ инструкции по възможност със скрийншотове.Мисля, че темата би била интересна не само за мен.
gogi713 20.04.2010г., 22:36 После Send To Device и си готов!!!!
Хубаво, това е ясно.А после?Как се прави .img файл?Прави ли се въобще такъв или след като съм орязал БГ и Румъния експортирам това което е останало към телефона.Какво е FID на създадената карта?Има ли такова въобще или е unlocked?Как мога да от мапсорс да създам .img файл,който да запазя в компютъра?Както виждаш, колега има доста неща, които не са ми ясни.Не случайно попитах за ПОДРОБНИ инструкции по възможност със скрийншотове.Мисля, че темата би била интересна не само за мен.
Колега, прегледай тази тема подробно [Only registered and activated users can see links] и ще си отговориш на много въпроси. Между другото на някои си си отговорил, но нямаш увереност. Дай реп.+ на Хиена, щото много неща учим от него!
И без да звуча назидателно или да се правя на умен, спокойно си прави експерименти, налучквай, ако трябва и черпи собствен опит щото, който нищо не прави само той не греши!
Поздрави! :sbem
А за подробните инструкции - на всички ни е по-лесно някой да ни го сдъвче, ама се губи вкуса!:ilove:
Tanya80 21.04.2010г., 08:38 Browse Map работи много по-бързо и не забива с v.50.0.005 .. Ура!
Малко инфо:
Update директно от Нокиа (*#0000#), без формат на картата и hard reset, без хак.
Garmin - 5.00.50
Свободни ресурси преди пускането на Гармин:
С: - 50MB
RAM - 50MB
Имам малък проблем !!! Значи пускам навигацията влизам в View map горе ми пише Searching for Gps чаках го 5 мин да търси не става . Има ли по бърз вариант или тря да се чака повече ( с версия 5.50 съм) ПОМАГАЙТЕ СПЕШНО Е !!!
zhanpeter 21.04.2010г., 19:21 Включи си "подпомогнат GPS" и ще ти се свързва значително по-бързо, но ще ги генерира около 100 КВ GPRS-интернет-трафик. В България това ще ти увеличи сметката с около 1 ст., в роуминг- зависи от това къде си и на какъв план си. Трафикът е еднократен при свързване към сателитите, а не постоянно докато ти работи навигацията.
Провери нали имаш отметка пред Integrated GPS в настройките за позициониране.
Имам същия проблем някои да обясни как да се оправя плс в Петък ще пътувам и ще ми е нужна навигацията такаче помагаите :( :hei:heiПробвах и чрез влезнах Tols/Settings/но после това General не мога да го открия
Форума е супер,но някои линкове не бачкат вече....
Включи си "подпомогнат GPS" и ще ти се свързва значително по-бързо, но ще ги генерира около 100 КВ GPRS-интернет-трафик. В България това ще ти увеличи сметката с около 1 ст., в роуминг- зависи от това къде си и на какъв план си. Трафикът е еднократен при свързване към сателитите, а не постоянно докато ти работи навигацията.
От къде ? :hei:hei Пробвах чрез Tols/settings/ но нямам general после ! Помагаите !! :(
От менюто на телефона-Меню-настройки-телефо-настр.приложения-локализация-методи-локализация. Ще ти взима повече от една стотинка.На свързване прави 3-4 кб трафик и зависи на каква тарифа си,но на повечето минималното таксуване е на 100 кб.
От менюто на телефона-Меню-настройки-телефо-настр.приложения-локализация-методи-локализация. Ще ти взима повече от една стотинка.На свързване прави 3-4 кб трафик и зависи на каква тарифа си,но на повечето минималното таксуване е на 100 кб.
Реп ++ Мерси много :)
lokomotivgt 22.04.2010г., 12:49 Ако е възможно някой да ми пише как да скрия иконките от Гармин , които ми излизат в галерията на телефона.
dagetobg 22.04.2010г., 14:25 Ако е възможно някой да ми пише как да скрия иконките от Гармин , които ми излизат в галерията на телефона.
Просто ги изтрий...Тези картинки не ти трябват така или иначе...Аз също ги имах в галерията...изтрих ги и това беше
apisabvgd 23.04.2010г., 00:28 Та и аз имам малък проблем.Днес си качих Бг клавиатура на тела и реших да си сложа и карта на кирилица,махнах старата TOPO25 4.90 LAT и сложих същата само че CYR тръгна си без проблем,зарежда се,обаче като тръгна да търся давам адрес,цъкам на България после на spell city пиша София и ми пише not foud така е с всеки град и с всичко което търся някакви идей.Сложил съм си файл със същото име .UNL,а файла SW.UNL си седи от старата карта.Кажета как да го оправя мерси предварително!
Трябваше някъде да избереш нещо свързано с руски език,ама кво беше... :)
apisabvgd 23.04.2010г., 00:35 Ем то какво да е освен езика смених го на руски и готово :D мерси за бързия отговор колега!:vn
a4kata 23.04.2010г., 15:45 Момчета ,на 5800 като кача Garmin 50.00.050 след инсталацията и няколко пъти I agree ме пита дали да закупя продукта и тнт.Свалих Garmin Unlock Generator-a ,но това не е ли за генериране само на картите.А аз не мога да стигна до там ,защото не ме пуска.Някакъв начин да пропусна тази стъпка за купуването или въвеждането на код ,или просто да ми кажете как да кракна програмата?
Благодаря! :)
boruna82 23.04.2010г., 15:51 Момчета ,на 5800 като кача Garmin 50.00.050 след инсталацията и няколко пъти I agree ме пита дали да закупя продукта и тнт.Свалих Garmin Unlock Generator-a ,но това не е ли за генериране само на картите.А аз не мога да стигна до там ,защото не ме пуска.Някакъв начин да пропусна тази стъпка за купуването или въвеждането на код ,или просто да ми кажете как да кракна програмата?
За да отключиш гармина ти трябва и SW.UNL, виж как става тук ([Only registered and activated users can see links]). 2thumbsup
a4kata 23.04.2010г., 15:56 Е да ,но как да стинга до там ,че да взема кода ,който въвеждам в UNL фаила.Нали първо трябва да влезна в Tools-Settings-About и да копирам Unit ID-то.Аз въобще не мога д авлезна в менюто!
И малко излишно допълнение понеже ме изпревариха,а си играх да го правя така че ще я кача.
Е да ,но как да стинга до там ,че да взема кода ,който въвеждам в UNL фаила.Нали първо трябва да влезна в Tools-Settings-About и да копирам Unit ID-то.Аз въобще не мога д авлезна в менюто!
Даваш на I Agree
Connect to a Garmin gps / tools / settings / about
FiToKa 23.04.2010г., 17:59 Хора, имам проблем. Ще съм ви благодарен, ако подскажете с нещо [Only registered and activated users can see links]
Ето го проблема. Изтеглих си последната версия на Garmin XT Mobile 5.00.50. След това реших да ъпдейтна софтуера и картата на телефона на баща ми (Nokia 5800 Xpressmusic). Дотук никакви проблеми. Правя всичко така, както трябва да е и всичко е наред. На този телефон си тръгна всичко нормално, новата карта 5.11 е страхотна и работи [Only registered and activated users can see links] Взех една E66-ца на един познат, който ме врънка да му сложа някаква прилична навигация и реших, че няма проблем [Only registered and activated users can see links] Слагам софтуера, отключвам устройството, всичко както трябва, слагам картата с отключващия файл и като заредя Garmin-а, всичко е ОК но не зарежда изображения на картата. Нито във View Map, нито в Browse Map. :S В Maps Set показва, че всичко е наред. Маркирана е новата карта, има я. Но никакъв признак за карта. Чаках го 5-10 мин. да зареди, но просто на чертичката за мащаба отдолу пише no map [Only registered and activated users can see links] Правих опити и с по-стара карта (4.80), пак същата работа ... Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и знае нещо, ще съм му благодарен да сподели. Хубав ден на всички ;]
Докато несе свържес със ссателити, ще ти дава No Map. Това е необходимо за първоначалното позициониране.
FiToKa 23.04.2010г., 19:11 Опитах и с това, чаках 15 минути без резултат ... :S телефонът е взиман 2ра ръка, но никой не е казал, че приемника е прецакан. Всичко изглежда в идеално състояние. Ще го оставя да търси 1 час, ако трябва, пък да видим ... :P Благодаря за отзива :)
---------- Предходен коментар публикуван в 17:50 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 18:11 ----------
Най-накрая успях. След следните процедури:
- форматиране на картата на телефона
- подновяване на firmware-a на телефона с последния
- инсталиране на Garmin XT Mobile 5.00.50
- карта OFRM Geotrade TOPO 5.11 CYR
- 10 минутно чакане да захапе
и сега всичко бачка. Благодаря още веднъж :)
smischek 23.04.2010г., 20:49 Момчета ,на 5800 като кача Garmin 50.00.050 след инсталацията и няколко пъти I agree ме пита дали да закупя продукта и тнт.Свалих Garmin Unlock Generator-a ,но това не е ли за генериране само на картите.А аз не мога да стигна до там ,защото не ме пуска.Някакъв начин да пропусна тази стъпка за купуването или въвеждането на код ,или просто да ми кажете как да кракна програмата?
Приятел, то си пише давате няколко пъти "I Agree", но ти преди да го дадеш, все пак прочети за какво ти иска съгласието - възможно е някъде да те е попитало дали искаш демо версия или нещо подобно и за това след това да иска закупуване. Тъй, че според мен пробвай - деинсталиране и бавно - стъпка по стъпка наново инсталиране и няма начин да не стане. Успех, ако междувременно не си се справил с проблема!
mspensa 24.04.2010г., 00:13 от кьде да др'ьпна геотраде 5.11?
от кьде да др'ьпна геотраде 5.11?
martinski:Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
Колега виждам си отдавна в форума.Та тук ли намери да питаш за карти ?????????????????
В неподходящата тема :opsКъде видя в тази тема да се обсъждат карти или пак да се раздават.Поразрови се малко поогледай темите и питай там кадето му е мястото.:giu
dreamcatchermx 24.04.2010г., 16:25 Та и аз имам малък проблем.Днес си качих Бг клавиатура на тела и реших да си сложа и карта на кирилица,махнах старата TOPO25 4.90 LAT и сложих същата само че CYR тръгна си без проблем,зарежда се,обаче като тръгна да търся давам адрес,цъкам на България после на spell city пиша София и ми пише not foud така е с всеки град и с всичко което търся някакви идей.Сложил съм си файл със същото име .UNL,а файла SW.UNL си седи от старата карта.Кажета как да го оправя мерси предварително!
Колега аз съм с N97 и искам да ползвам карта на кирилица. От къде мога да си сваля добра виртуална бг клавиатура, защото хардуерната ми е само на латиница? Работи ли ти без проблеми?
boruna82 24.04.2010г., 16:27 Колега аз съм с N97 и искам да ползвам карта на кирилица. От къде мога да си сваля добра виртуална бг клавиатура, защото хардуерната ми е само на латиница? Работи ли ти без проблеми?
Ето колега виж тук ([Only registered and activated users can see links]). 2thumbsup
Ето колега виж тук ([Only registered and activated users can see links]). 2thumbsup
А за нокия е71 ? Дали се намира някаде че един приятел ме врънка да му намеря
stodor 24.04.2010г., 21:26 iskam da si instaliram bezplaten gps,4ux 4e OVI MAPS stava i za samsung i8910 hd.ako niakoi znae kak stava ,molia da mi pi6e.blagodaria predvaritelno. [Only registered and activated users can see links]
martinski: Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
myankov 24.04.2010г., 22:19 iskam da si instaliram bezplaten gps,4ux 4e OVI MAPS stava i za samsung i8910 hd.ako niakoi znae kak stava ,molia da mi pi6e.blagodaria predvaritelno. [Only registered and activated users can see links]
Пиши на кирилица.Въпроса ти не е за тук.Има си отделна секция за Nokia Maps.Ако ще ползваш тази навигация за България,картите са много бедни.
natidid 25.04.2010г., 02:03 Нчкой пробвал ли е_тази карта?
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Линка не e правилен,ама въпреки това аз не съм я пробвал :)
natidid 25.04.2010г., 02:11 Ето и линк ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
---------- Предходен коментар публикуван в 00:06 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:11 ----------
Свалих я, но не съм в БГ за да видя дали е като на снимката.
Линка е към торент с OFRM Geotrade CITY v5.11 CYR (и в този линк има малка грешка вмъкнато е едно [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) в повече).
blind88 25.04.2010г., 08:50 Здравейте , имам един проблем с нокиа н97 съм сложих си гармина без проблем имал сам и н95 на с тая нокиа не мога да фана бърз сигнал пак сам го направил онова в началото с локализацията се вържи с нета и пак не мога да фана трябва да стоя винаги около 20 мин знаете ли как да го оправя благодаря предварително .
nolimit71 25.04.2010г., 09:33 Здравейте , имам един проблем с нокиа н97 съм сложих си гармина без проблем имал сам и н95 на с тая нокиа не мога да фана бърз сигнал пак сам го направил онова в началото с локализацията се вържи с нета и пак не мога да фана трябва да стоя винаги около 20 мин знаете ли как да го оправя благодаря предварително .
...........................
Къде се опитваш да го фаниш сигнала, вярвам не си у вас на терасата?Щом си пуснал и A-GPS ,нямам друго обяснение да чакаш всеки път по 20мин.Другия вариант е нещо да се е омазало при инсталацията или след нея.Ако е така, единия вариант е да деинсталираш програмата, и да изтриеш всички папки и файлчета свързани с нея, като на края почистиш с нещо от рода на Nuldel, или G-force/това е по- лесния за теб вариант/.Инсталираш наново 5.00.60 и пробваш/аз лично бях одрискал 5.00.50 , и имах късмета така да се оправя/. По- сигурно е обаче с хард ресет и тогава инсталираш.Преди всичко обаче, се убеди , че наистина/сам го направил онова в началото с локализацията/ си си пуснал A-GPS-a , че да не си отваряш напразно кушии.:lol
vamasto 25.04.2010г., 17:49 Здвавейте,
Имам едно вапросче за карта на Щатите, която не мога да сложа на Garmin-a на телефона...
Сложил съм си Garmin на gsm-а от една година и до сега всичко точно, цъкам си с картата на България, сложил съм си и на Гърция, миналата година и нея си използвах, обаче сега се опитвам да сложа карта на Щатите и нещо явно не правя като хората, щото уж Garmin-ът я разпознава, че е сложена, ама нямам никакво изображение.... Та изтеглил съм нова карта - GCNUSANT201020UIO (USA 2010) на rar-ове и направих IMG... Получи се 1 GB и малко.
Едно време нямах проблеми с другите карти, защото са били готови (явно) и аз само им слагах кода..., но сега нещо процеса - rar - img нещо баркам в него ли? Ако някой може да ме светне къде бъркам? :)
smischek 25.04.2010г., 21:56 Здвавейте,
Имам едно вапросче за карта на Щатите, която не мога да сложа на Garmin-a на телефона...
Сложил съм си Garmin на gsm-а от една година и до сега всичко точно, цъкам си с картата на България, сложил съм си и на Гърция, миналата година и нея си използвах, обаче сега се опитвам да сложа карта на Щатите и нещо явно не правя като хората, щото уж Garmin-ът я разпознава, че е сложена, ама нямам никакво изображение.... Та изтеглил съм нова карта - GCNUSANT201020UIO (USA 2010) на rar-ове и направих IMG... Получи се 1 GB и малко.
Едно време нямах проблеми с другите карти, защото са били готови (явно) и аз само им слагах кода..., но сега нещо процеса - rar - img нещо баркам в него ли? Ако някой може да ме светне къде бъркам? :)
Не си писал къде се намираш. Ако си в щатите и не става - нещо бъркаш. Но ако си другаде - в България например - не виждаш САЩ, защото те локализира тук и ако си изключил карта България - не се вижда нищо. В този случай е необходимо да имаш базовата карта - карта на целия свят (основните географски карти и много малко подробности), но през нея можеш с навигационните бутони и със съответното зумване да стигнеш до щатите и там вече ще се визуализира инсталираната карта на САЩ.
dreamcatchermx 26.04.2010г., 22:46 Ето колега виж тук ([Only registered and activated users can see links]). 2thumbsup
Благодаря boruna82:okappa
Здравейте,
Имам два въпроса, ако някой има желание да помогне:
1. Имам инсталиран Garmin Mobile XT 5,00,3О, а последната версия е 5,00,6. Как най-лесно да ги подменя? Ползвам NOKIA N95 8GB.
2. Къде се съхраняват (в коя папка) My Locations, за да успея да си ги съхраня преди упдейта.
Благодаря предварително на отзовалите се.
ivailovd 27.04.2010г., 13:26 Здравейте,
1. Имам инсталиран Garmin Mobile XT 5,00,3О, а последната версия е 5,00,6. Как най-лесно да ги подменя? Ползвам NOKIA N95 8GB.
2. Къде се съхраняват (в коя папка) My Locations, за да успея да си ги съхраня преди упдейта.
Ще се опитам.За първия въпрос ,най-лесно можеш да ги подмениш с преинсталация.Просто взимаш само системния фаил на версията 50.0.60,махаш предишния ,слагаш новия ,влизаш във фаил менажера на тела.Инсталираш новия фаил на гармина и по този начин би трябвало да си запазиш и My Locations.
Има и друго ,което искам да добавя.Аз също съм с Нокия Н-95,слагах и навата версия 50.0.60,но предпочитам 50.0.50,с нея работи перфектно.Това мога да ти кажа от моите лични опити.Желая ти успех.
Voodoo 27.04.2010г., 13:31 Искам да попитам как мога да изтрия
Много се натрупаха там пък искам да разчистя малко.
Ще се опитам.За първия въпрос ,най-лесно можеш да ги подмениш с преинсталация.Просто взимаш само системния фаил на версията 50.0.60,махаш предишния ,слагаш новия ,влизаш във фаил менажера на тела.Инсталираш новия фаил на гармина и по този начин би трябвало да си запазиш и My Locations.
Има и друго ,което искам да добавя.Аз също съм с Нокия Н-95,слагах и навата версия 50.0.60,но предпочитам 50.0.50,с нея работи перфектно.Това мога да ти кажа от моите лични опити.Желая ти успех.
Благодаря за отговора.
Ще сложа 5,00,5 щом е по-добра. Системния фаил визираш SIS-файл ли? Или друг? Идеята ми да искам най-лесно е да не се налага хакване и т.н. ще имах някой проблеми при първото слагане преди година.
ivailovd 27.04.2010г., 13:48 Искам да попитам как мога да изтрия
Много се натрупаха там пък искам да разчистя малко.
Така ,влизаш в (Tools-Manage My Data-Tracks).Ще видиш има бутончета с различни функции,за изтриване ,запаметяване ,за преглед,а най-долния бутон са опциите,като влезеш в опциите първото е Recording Mode.Аз съм го изключил да не ми записва.Това е.А за Recent Find ,ти излизат местата ,които са в близост до твоето местоположение от самата карта.2thumbsup
---------- Предходен коментар публикуван в 12:43 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:48 ----------
Благодаря за отговора.
Ще сложа 5,00,5 щом е по-добра. Системния фаил визираш SIS-файл ли? Или друг? Идеята ми да искам най-лесно е да не се налага хакване и т.н. ще имах някой проблеми при първото слагане преди година.
Да точно SIS-фаила,това е съкращение от системен фаил.
myankov 27.04.2010г., 14:40 Благодаря за отговора.
Когато слагаш нова версия,по-добре прави чиста инсталация.Деинсталираш старата версия,триеш папка Гармин и инсталираш новата версия.
Когато слагаш нова версия,по-добре прави чиста инсталация.Деинсталираш старата версия,триеш папка Гармин и инсталираш новата версия.
А как да запазя My Locations?
а във файла exe с версия 5.00.50 има два файла sis:
GarminMobileXT_PA.sis и
GarminMobileXT.sis
кой от двата би следвало да сложа?
myankov 27.04.2010г., 15:16 Свали си версията от първата страница на тази тема.Отбелязана е с червени букви.My Locations ги запазваш по следния начин:
Пускаш Гармин и отиваш на tools/manage my data/ и тук долу (поне при мен е така ) има бутон manage.Натискаш върху него и ще ти излязат Import GPX и Export GPX.Натискаш Export GPX.След това с файловия мениджър отваряш папка Гармин и влизаш в папка GPX.Там ще има един файл current.gpx,който го копираш някъде на компютъра примерно.След като сложиш новата версия копираш файла current.gpx обратно в папка GPX.После пускаш Гармин и повтаряш процедурата tools/manage my data/ и натискаш manage.Когато ти излязат Import GPX и Export GPX,натискаш Import GPX и си готов.
bobyybob 27.04.2010г., 15:31 Здравейте,
За да запазиш My Locations правиш следното:
От менюто на навигацията избираш Tools->Manage My Data->Manage->Export GPX. Свързваш устройството с компютъра и си запазваш файла current.gpx, който се намира в Garmin\GPX\current.gpx. Инсталираш си новата версия поставяш файла current.gpx в Garmin\GPX\, след което го импортваш Tools->Manage My Data->Manage->Import GPX.
Въпреки, че на програмата не и е нужен достъп на интернет, всички нови нокии използват GPRS за по-бързо позициониране! Това е пуснато по подразбиране от Tools/Settings/General/Positioning.
Т.е. при всяко пускане на коя да е програма за позициониране телефона Ви се свързва по GPRS и прави трафик от около 4-5КБ.
В България това няма да Ви направи впечатление, защото е 1ст.
Но ако се в роуминг... :ops
На версия 5.00.50 нямам меню General в Settings от къде се спира GPRS?
Нямам и меню Manage както е указано тук Tools->Manage My Data->Manage->Export GPX. Някаква идея как се сейват без тази функция.
bobyybob 27.04.2010г., 17:38 До Tools->Manage My Data предполагам си ги докарал нещата, а сега най-долу в ляво е "Manage" ако си на руски интерфейс "Управление".
На версия 5.00.50 нямам меню General в Settings от къде се спира GPRS?
Нямам и меню Manage както е указано тук Tools->Manage My Data->Manage->Export GPX. Някаква идея как се сейват без тази функция.
GPRS се изключва Приложения/Място/Локализация/Методи за локализация/Махаш отметката на Подпомогнат GPS.
stenlius 29.04.2010г., 11:35 Здравейте, сложих преди 2 дни Гармин на Нокия 5800 версията е .60 на Гармин и в. 50 на фърмуера на Нокия-та. Гармина работи бавно, картата лагва, дори при най-ниски детайли пуснати от менюто. Варианти да ускоря малко работата има ли, или по принцип работи толкова бавно по хардуерни причини?
toxicz 29.04.2010г., 21:13 Някои знае ли настройките в Routing/Avoidance Setup според самата карта ли се правят или са си статични както е описано в предни-те мнения.Защото се опитва да ме прекарва по второстепенни улици а на мен ми се иска да си минавам по централните понеже имат по малко дупки.Ако има някаква настройка да ползва с предимство централните улици ще съм благодарен да сподели. С Garmin 5,00,50 съм.Картата ми е OFRM G.v5.11ML
becinko 29.04.2010г., 23:27 Момчета,интересува ме,сега на 5800 съм с фирм 50.х..... ако направя хард ресет разбирам,че ще си изгубя хака,но ще мога ли по някакъв начин да кача навигацийката , или за нея не беше нужен хак ,че не помня (простете ,че питам,право тук,а не чета ,но 508 страници е внушително)
Поздрави !
iPmart 29.04.2010г., 23:37 За Гармин-а не ти трябва хак.
myankov 30.04.2010г., 00:48 Здравейте, сложих преди 2 дни Гармин на Нокия 5800 версията е .60 на Гармин и в. 50 на фърмуера на Нокия-та. Гармина работи бавно, картата лагва, дори при най-ниски детайли пуснати от менюто. Варианти да ускоря малко работата има ли, или по принцип работи толкова бавно по хардуерни причини?
Сложи си версия 5.00.50.
rokras 30.04.2010г., 08:56 Здравейте искам да инсталирам Гармин на N97mini ,коя версия ми препоръчвате да инсталирам 05 или 06?И проблема с разреждането на батерията само в "Е" сериите ли е на N97mini дали ще има проблем?Благодаря на всички дали мнението си ,и се извинявам ако темата е обсъждана преди но не я открих.
toxicz 30.04.2010г., 09:04 Здравейте искам да инсталирам Гармин на N97mini ,коя версия ми препоръчвате да инсталирам 05 или 06?И проблема с разреждането на батерията само в "Е" сериите ли е на N97mini дали ще има проблем?Благодаря на всички дали мнението си ,и се извинявам ако темата е обсъждана преди но не я открих.
Препоръчвам ти 05 не е толкова бъгава.А проблема с батерията може да се реши, има писано в съседната тема за Гармин v5.00.50
решението е:
1) tools/settings/system/Launch background servise и маркираме enabeled
2)Затваряме Гармин Мобиле ХТ
3)Отново стартираме Гармин Мобиле ХТ
4)tools/settings/system/Launch background servise и маркираме disabled
5) Процесът вече го няма
ilko87 01.05.2010г., 02:50 Здравейте! Инсталирах си Гармин 5.00.50. сложих си тази карта OFRM Geotrade CITY v5.11 CYR. Отключих я. И като вляза в Гармин-а и отида на "View map" не я виждам. А като дам на "where to?" и задам адрес я виждам. Някой може ли да ми каже защо става така? Благодаря предварително!
А поне веднъж свърза ли се със сателити? За да се вижда картата във "View map", трябва да си се свързал поне веднъж за начално позициониране.
ilko87 01.05.2010г., 11:57 Не бях се свързал. Благодаря за помоща!
Здравейте,качвам новата карта на Турция и след задаване на адрес в Турция /и двете карти са активни българска и турска/ при стартиране на навигирането ми дава "грешка в изчисляването на маршрута".Намирам се в Стара Загора версията на Гермина е .......50
И още нещо .Как да търся в Одрин при избор на щат давам Одрин но при избор на град ми излизат области в Одрин и незнам коя да избера ,а ми трябва същинския Одрин.Трябва да избера да търси из всички градове но тогава ми дава имена на улици и в други области.
Някой ако може да помогне.Благодаря
Проблема ти е в препокриване на двете карти.Картата на Турция покрива по-голяма част от територията на България.Следователно Гармин се се бърка и не може да изчисли коректно.Трябва да използваш или едната или другата.
Milencho 03.05.2010г., 11:40 Изчисли си маршрута до българската граница и от нея до крайната цел в Турция.Картите не са синхронозирани май.
bahtizora 04.05.2010г., 03:25 имам няколко въпроса , аз съм с nokia e52 инсталирах всичко както е описано програмата ми тръгва но не|намира gps устроийство, в remote gps няма опция да превключа. всеки път ми иска bluetooth, не6то пропускам..
MegatroniC 04.05.2010г., 09:51 Провери си unl файла. ;)
myankov 04.05.2010г., 15:41 имам няколко въпроса , аз съм с nokia e52 инсталирах всичко както е описано програмата ми тръгва но не|намира gps устроийство, в remote gps няма опция да превключа. всеки път ми иска bluetooth, не6то пропускам..
Провери също дали си активирал вградения GPS в методи за локализация.
Sevliotok 04.05.2010г., 21:13 Здравейте, с Нокиа Х6 съм и с последната версия на Гармин и имам следните два проблема. по някога сякаш телефона се претоварва от програмата, все едно компютър да забози и спира да работи. ако изчакам около минута се оправя и това ме дразни, а др. проблем е ,че съм сложил базова карта на Европа и отделно на Гърция която ми трябва и като опитам до точка в Гърция или някъде др. да речем Испания стига до половината с изчисляването на пътя и спира ,като казва ,че не е могло да се извърши действието което е доста по-голям проблем от първия.Моля помагайте.
pasatbg 04.05.2010г., 21:19 Здравейте,някой знае ли как се отстранява проблема ,когато гармин е в ландскейп режим.Като поставя телефона в хоризонтално положение картата се вижда наполовина.Когато имах 5800 нямах този проблем с ,която и карта да сложа.Тогава бях с версия на гармин 5.0.50.Сега съм с Виваз,Гармин 5.0.50 и OFRM Geotrade v5.11 LAT.Ще съм ви благодарен ,ако помогнете :wel
boruna82 04.05.2010г., 21:24 Здравейте,някой знае ли как се отстранява проблема ,когато гармин е в ландскейп режим.Като поставя телефона в хоризонтално положение картата се вижда наполовина.Когато имах 5800 нямах този проблем с ,която и карта да сложа.Тогава бях с версия на гармин 5.0.50.Сега съм с Виваз,Гармин 5.0.50 и OFRM Geotrade v5.11 LAT.Ще съм ви благодарен ,ако помогнете :wel
Този проблем се появи при н97 и 5230, инсталирай последната версия на гармин 5.00.60. 2thumbsup
zakiki 04.05.2010г., 21:43 Здравейте,
Имам проблем - Garmin XT не ми открива вградения GPS.
Телефона е Nokia N96, версията на firmware - 30.033
Инсталирал съм версия 5.00.00 (преди това пробвах с 5.00.60 all in one - но и с нея беше същото)
Деинсталирах 5.00.60 преди да кача 5.00.00, даже и след деинсталацията изтрих и папката garmin която си стоешe в телефона)
Направил съм всичко според описанието - правилна инсталация, SW.UNL файл с генерирания код, не съм качил карта но това едва ли има отношение.
В менюто на телефона за локализация са маркирани интегриран и подпомогнат ГПС.
Като дам да търси интегриран ГПС така и нищо не открива. Тъпото е, че преди време всичко си беше ОК, и се чудя дали може проблема да е станал след ъпдейта на firmware(той си е официален).
Някакви предложения?
ivailovd 04.05.2010г., 23:14 Здравейте,
Имам проблем - Garmin XT не ми открива вградения GPS.
Телефона е Nokia N96, версията на firmware - 30.033
Инсталирал съм версия 5.00.00 (преди това пробвах с 5.00.60 all in one - но и с нея беше същото)
Деинсталирах 5.00.60 преди да кача 5.00.00, даже и след деинсталацията изтрих и папката garmin която си стоешe в телефона)
Направил съм всичко според описанието - правилна инсталация, SW.UNL файл с генерирания код, не съм качил карта но това едва ли има отношение.
В менюто на телефона за локализация са маркирани интегриран и подпомогнат ГПС.
Като дам да търси интегриран ГПС така и нищо не открива. Тъпото е, че преди време всичко си беше ОК, и се чудя дали може проблема да е станал след ъпдейта на firmware(той си е официален).
Някакви предложения?
Приятел ,след като знаеш как става инсталацията ,опитаи с тези [Only registered and activated users can see links] фаилове.Ако нещо не ти е ясно ,питай.
pasatbg 05.05.2010г., 05:24 Този проблем се появи при н97 и 5230, инсталирай последната версия на гармин 5.00.60. 2thumbsup
:vn Най сетне.Има и още нещо ,последно като навигирах доста често преизчисляваше маршрута.Досега не ми е правила номера-странно на какво ли се дължи.Незнам да не би някоя настройка да съм бутнал.Ако е така и знаете коя е ,моля да ми кажете да знам ако ми се появи отново това често преизчисляване при 5.0.60.
zakiki 05.05.2010г., 10:20 ivailovd много благодаря. Не мога да си обясня защо с досега пробваните версии не ставаше. Важното е, че вече е ОК.:tnx
ivailovd 05.05.2010г., 15:02 ivailovd много благодаря. Не мога да си обясня защо с досега пробваните версии не ставаше. Важното е, че вече е ОК.:tnx
Фаиловете ,който ти пуснах са важни най-вече Support files те стават за всички версий.Радвам се ,че успях да помогна.
Vladko62 05.05.2010г., 15:23 Здравейте,
Инсталирах тази версия на Garmin - цък ([Only registered and activated users can see links]). Сложих и съответно карта на Геотрейд, след като открие ГПС сигнал и се свърже с него местоположението ми на картата излиза доста точно. Когато дам на Адреси, съответно да покажа дестинация, програмата забива. Възможно ли е това да е от картата, която съм заредил?
Става въпрос за Нокия Н95 8гб. Последна версия на софтуера.
myankov 05.05.2010г., 15:25 Сложи си последната официална версия 5.00.50.
Vladko62 05.05.2010г., 15:59 Сложи си последната официална версия 5.00.50.
Благодаря сложих версия 5.00.50 и се оправи проблема 2thumbsup .
Колко поста още ми трябват за да видя секцията с български карти?Слагам някви безплатни или доста орязани които нестават за нищо.
nuvisik 06.05.2010г., 19:22 Колко поста още ми трябват за да видя секцията с български карти?Слагам някви безплатни или доста орязани които нестават за нищо.
Мисля, че силата ти трябва да стане поне 1, репутация над 10 и тогава.
Силата се увеличавас 1 на всеки 100 дена от членството ти в този форум, или репутации над всеки 100 точки, или постове над всеки 100.
Силата се увеличава като му дадеш реп :) Дадох ти малко,пробвай сега :)
В: Защо не мога да видя съдържанието на някои теми или не мога да изпращам лични съобщения до други потребители?
О: За да разглеждате/поствате/редактирате съдържанието на теми в някои раздели и да изпращате лични съобщения са Ви необходими поне 10 поста, да са минали поне 30 дни от регистрацията Ви тук и Репутацията Ви да е над 10!
nasky ([Only registered and activated users can see links]) Мерси бате но пак не|мога да вляза.
Смени си скина на форума на EverGreen :)
Колко още сили ми трябват?След 2 дни ще попътувам до Шумен и Бургас и затова искам по читава карта ама пустата сила малко.
Както казах смени си скина на форума на EverGreen и може да се оправи.
nuvisik 06.05.2010г., 20:23 Силата се увеличава като му дадеш реп :) Дадох ти малко,пробвай сега :)
Много ми е интересно , как usani от репутация 7 и сила 0, стана на репутация 49 и сила 3?
Ами аз давам репутация 42,а 3те точки как се изчисляват не|знам.
nasky ([Only registered and activated users can see links]) Ако може да дадеш малко инфо, защото незагравям за какво ми говориш.
Скрулираш в страницата най-долу,най-вляво има едно падащо меню и от там си избираш EverGreen.
Ок мерси много вече видях бг картите сега ще ровя там.
Tr1n17y 07.05.2010г., 00:26 Здравейте, имам Нокия Н97 мини, сертифицирам приложения, не е хакната, инсталирал съм Гармин 5.00.50 тръгва без проблем, но срещам проблем с картата за България. всичко съм направил както трябва, и името на картата и .unl файла, но не може да зареди картата. Не знам защо, трябва да изчакам да намери сигнал от гпс-а ли ? и друго. имаше някъде по настройките да му зададеш да тръгва през GPRS т.е. подпомогнат ГПС мисля че беше, който взимаше пари. Искам да видя къде бяха тези настройки. ако можете да ми помогнете да си подкарам картата. картата е ОФРМ България 4.70 с MapID 5028
Ами май ще трябва да намери първо сигнал,това първия път може да отнеме 15-на минути на открито без a-gps.С a-gps трябва да е по-бързо.Настройката при 5800 е в менюто на телефона -настройки-телефон-настр.приложения-локализация-методи локализация,при н97 може да е подобно.
rokras 07.05.2010г., 09:17 Здравйте на всички и благодаря на целия форум че благодарение на него се справям с новия си телефон N97mini.
Tr1n17y аз съм от една седмица с 97мини и си инсталирах Гармина със същата версия 50.00.50 работи коректно (с изклучение на два проблема с които още не съм се справил).По въпроса ти за настроиките на GPSа са точно там в настроики-телефон-наст.приложения-локализация-мет.за локализация махаш отметката пред подпомогнат GPS.Ако си инсталирал всичко точно и не те пита за Гармински GPS при стартиране на приложението ,можеш да видиш картата в настроки -управлен на даните -набор карти(пиша ти го така защото съм с руския интерфеис).Ако ти показва картата всичко ти е окей остава само да изчакаш да се позиционира ,което първоначално може да отнеме малко повече време.
А сега да попита за мойте два проблема.1 При навигация в хоризонтално положение на телефона картата ми я дава разделена на две,може ли да се оправи от някоя настроика? 2 Не мога да изкарам POI точките първо ги сложих в главата на програмата ,показва ги някаде в моите точки май беше но не мога да търся от тях и не изкарва спед.камерите при навигация.После ги преместих в "C"направих папка Garmin и в нея POI но пак не става.Имам инсталиран Гармин ПЦ на лаптопа си и там ми ги дава в папка Екстри и от там търся пой точките и ми показва камерите при навигация.А на XT от къде се търсят?
Поздрави.
myankov 07.05.2010г., 10:13 Здравйте на всички и благодаря на целия форум че благодарение на него се справям с новия си телефон N97mini.
Tr1n17y аз съм от една седмица с 97мини и си инсталирах Гармина със същата версия 50.00.50 работи коректно (с изклучение на два проблема с които още не съм се справил).По въпроса ти за настроиките на GPSа са точно там в настроики-телефон-наст.приложения-локализация-мет.за локализация махаш отметката пред подпомогнат GPS.Ако си инсталирал всичко точно и не те пита за Гармински GPS при стартиране на приложението ,можеш да видиш картата в настроки -управлен на даните -набор карти(пиша ти го така защото съм с руския интерфеис).Ако ти показва картата всичко ти е окей остава само да изчакаш да се позиционира ,което първоначално може да отнеме малко повече време.
А сега да попита за мойте два проблема.1 При навигация в хоризонтално положение на телефона картата ми я дава разделена на две,може ли да се оправи от някоя настроика? 2 Не мога да изкарам POI точките първо ги сложих в главата на програмата ,показва ги някаде в моите точки май беше но не мога да търся от тях и не изкарва спед.камерите при навигация.После ги преместих в "C"направих папка Garmin и в нея POI но пак не става.Имам инсталиран Гармин ПЦ на лаптопа си и там ми ги дава в папка Екстри и от там търся пой точките и ми показва камерите при навигация.А на XT от къде се търсят?
Поздрави.
Относно първия проблем трябва да си сложиш версия 5.00.60.
Относно POI имах същия проблем на Н97, защото бях инсталирал Гармин на картата памет.Деинсталирах Гармин и после го инсталирах на масовата памет и всичко се оправи.
Tr1n17y 07.05.2010г., 12:29 Здравйте на всички и благодаря на целия форум че благодарение на него се справям с новия си телефон N97mini.
Поздрави.
Пише "OFRM Bulgaria v4.70 BG OFRM NORTH, BG OFRM Sofia, BG OFRM SW, BG OFRM
E:/Garmin/ 20,2 MB"
Трябва ли да е ОК?
П.С. Оправих го, зареди от спътника и всичко е ок.
имам само още 2 последни въпроса.
1. За да е безплатно ползването на GPS-a не трябва да бъде маркирано "Подпомогнат GPS" Нали?
т.е. трябва да е маркирано само Интегриран GPS или + В завис. от мрежата ?
(много тъпо го написах, но се надявам да сте ме разбрали :D )
2. Как мога да търся в София номерата на блоковете. Например 43 блок в Младост 1 или може да търси само улици ?
zhorko 08.05.2010г., 14:11 Здравейте,
За пръв път пиша тук и се надявам да е на праволното място, ако не е моля да ме извините.
Имам следния проблем: намирам си някакъв адрес, примерно блок в даден квартал, след това го запаметявам в My Locations като променям името с някакво дадено от мен. В последствие, след като отида на Where to и си избера тази запаметена дестинация Garmin-а просто изключва. Това започна да се случва след като си сложих OFRM Geotrade Topo 5.11LAT. До сега бях с 4.70 мисля. Версията ми на софтуера е 5.00.50 на Nokia E71. Не че е някакъв чак такъв проблем но бих искал да го изчистя ако е възможно. Благодаря за помощта предварително
Как мога да търся в София номерата на блоковете. Например 43 блок в Младост 1 или може да търси само улици ?Прочети тази тема от линка по-долу.Първо пускай търсачката преди да питаш за нещо което го има във форума.
[Only registered and activated users can see links]
zhorko 08.05.2010г., 15:00 Чел съм темата. И пак я прегледах. Тук няма отговор на въпроса ми, освен ако отговора е че това е бъг на самата карта.
Явно четеш между редовете.Преди да направиш следващите стъпки трябва да се позиционираш в София(ако си в друг град):
Търсене на жилищен блок: „Накъде?” > „Интересни места” > „Въведете име” > “БЛ xxx yy”
(интервалите се въвеждат), където xxx е номерът на блока, а уу е името на квартала (напр.
БЛ 322 ДР*). За блоковете с име (напр. бл. Мургаш), xxx е името на блока, а yy е прилежащата
улица/квартал, като се изпускат „ул.”, „бул.”, „кв.”, „жк” и подобни. В списъка с намерените
адреси ще видите блоковете, отговарящи на критерия, сортирани по близост. Ще бъдат
посочени и входовете на блока, ако има данни за тях.
*Не е нужно изписване на пълното име на квартала, в който се търси - достатъчни са
първите две букви. В посоченият пример - Блок 322 Дружба.
zhorko 08.05.2010г., 15:19 Проблема не е в търсенето. Адреса си го намирам по описания начин, ако му дам веднага да навигира до тъм също няма проблем. Проблема е ако си го замиша в My Locations под някакво си мое име, например "Work" или нещо такова и след това се опитам в последствие да задам мястото автоматично.
А това за позиционирането в София не го разбрах.
nuvisik 08.05.2010г., 15:32 Проблема не е в търсенето. Адреса си го намирам по описания начин, ако му дам веднага да навигира до тъм също няма проблем. Проблема е ако си го замиша в My Locations под някакво си мое име, например "Work" или нещо такова и след това се опитам в последствие да задам мястото автоматично.
А това за позиционирането в София не го разбрах.
Аз те разбрах защото имах същият проблем.
Когато задам място от Любими точки, и после кликна на ДАВАЙ, и угасваше апарата. Това обаче го правеше преди още да е намерил спътниците. А понякога доста време минава докато ги намери. Но намери ли ги, проблем няма.
Позициониране ще рече да си зададеш за текущо място такова, че при търсене да намираш най-близките точки, защото резултата е точки по близост но до определени километри.
zhorko 08.05.2010г., 15:35 Това можеби вече е решение, все пак го щракам от къщи и не съм излизал навън още. Благодаря много
Аз като ти казвам че четеш между редовете,ти не ми вярваш:D.Първия ми пост за търсенето на блокове не беше за теб а за колегата Tr1n17y.
rokras 09.05.2010г., 13:52 Здравейте на всички ,myankov ([Only registered and activated users can see links]) инсталирах си версия 5.00.60 и проблемите с деленето на картата и POI точките е отстранен.Но си качих БГ клавиатура от линка от преди 2-3стр за N97 ,но не мога да търся нищо сега каквото и да напиша програмата се изключва при опита за търсене .Имах същия проблем на Garmin PC когато се опитах да търся на кирилица с Гарминското Que ,след като го смених с Que за кирилица всичко се оправи при Mobile XT трябва ли да се промени нещо?
И въобще Mobile XT работили на N97mini на кирилица ,защото и с картата има проблем показва улиците с ерогрифи ,за да се покажат на кирилица спирам от MapSource- OFRM Contours V1.01 и тогава ги показва на кирилица .С картата на латиница няма проблем.Може ли проблема да е в тая версия на картата с OFRM V5.11CYR съм но нямам друга на кирилица за да проверя.Даите някаква идея благодаря предварително.
Поздрави.
([Only registered and activated users can see links])
myankov 09.05.2010г., 14:02 Здравейте на всички ,myankov ([Only registered and activated users can see links]) инсталирах си версия 5.00.60 и проблемите с деленето на картата и POI точките е отстранен.Но си качих БГ клавиатура от линка от преди 2-3стр за N97 ,но не мога да търся нищо сега каквото и да напиша програмата се изключва при опита за търсене .Имах същия проблем на Garmin PC когато се опитах да търся на кирилица с Гарминското Que ,след като го смених с Que за кирилица всичко се оправи при Mobile XT трябва ли да се промени нещо?
И въобще Mobile XT работили на N97mini на кирилица ,защото и с картата има проблем показва улиците с ерогрифи ,за да се покажат на кирилица спирам от MapSource- OFRM Contours V1.01 и тогава ги показва на кирилица .С картата на латиница няма проблем.Може ли проблема да е в тая версия на картата с OFRM V5.11CYR съм но нямам друга на кирилица за да проверя.Даите някаква идея благодаря предварително.
Поздрави.
За да позваш карта на кирилица трябва Гармин да ти е на руски език, а на тази версия няма как да стане.Може да стане ако имаш версия 5.00.50 и върху нея инсталираш 5.00.60, но не ти го препоръчвам, защото може да се омаже.При мен на Н97 няма проблеми да търся с тази клавиатура [Only registered and activated users can see links] но ползвам Гармин на латиница (вече ти обясних защо).
sapati 12.05.2010г., 15:42 Здравейте, имам Нокия Н97 мини, сертифицирам приложения, не е хакната, инсталирал съм Гармин 5.00.50 тръгва без проблем, но срещам проблем с картата за България. всичко съм направил както трябва, и името на картата и .unl файла, но не може да зареди картата. Не знам защо, трябва да изчакам да намери сигнал от гпс-а ли ? и друго. имаше някъде по настройките да му зададеш да тръгва през GPRS т.е. подпомогнат ГПС мисля че беше, който взимаше пари. Искам да видя къде бяха тези настройки. ако можете да ми помогнете да си подкарам картата. картата е ОФРМ България 4.70 с MapID 5028 Първо трябва да хване сигнал задължително и след това няма проблем. А настройките за подпомогнат ГПС си сменяш от настройки на връзки в ГСМ-а. 2thumbsup
rokras 13.05.2010г., 00:36 За N96 коя версия препоръчвате да се сложи? Благодаря предварително.
myankov 13.05.2010г., 10:12 Сложи си версия 5.00.50.
kalo76 13.05.2010г., 11:00 Здравейте. От скоро съм регистриран във форума, и благодарение на вас вече имам инсталиран гермин 5.00.60. Но имам следния проблем, не|мога да си сложа втора карта (не ми я разпознава) телефонът ми е нокиа Х6. Моля помогнете.
gogi713 13.05.2010г., 11:10 Накъде бъркаш,и коя карта по точно?
kalo76 13.05.2010г., 11:20 Тази която е от първа страница за БГ, 4,70 съм я сложил и работи без проблем. Опитах да сложа втора 5,00 (ако не се лъжа) и не работи. Опитаь да маьна първата и да ги заменя но не стработи. опитаь и двете и пак не|става.
emil69 13.05.2010г., 11:25 Тази която е от първа страница за БГ, 4,70 съм я сложил и работи без проблем. Опитах да сложа втора 5,00 (ако не се лъжа) и не работи. Опитаь да маьна първата и да ги заменя но не стработи. опитаь и двете и пак нестава.
Здравей, и при мен е така тези карти до серия 5,00 работят перфектно, а новата дори не я открива както и да я правя.
gogi713 13.05.2010г., 11:29 Те не са ли с FID1204 няма как да стане трябва да е само едната.Ти слагаш една и съща карта ,едната е по стара а другата по нова!!!! 5.0 няма да ти върши работа намери 5.11 и сложи само нея
kalo76 13.05.2010г., 11:42 А има ли решение на този проблем?
emil69 13.05.2010г., 11:46 Няма проблем и две карти на България да сложиш. Влизаш в настройки, управление данни, набор карти и в MapSource задаваш коя карта да е активна ;)
gogi713 13.05.2010г., 11:59 А има ли решение на този проблем?
Да слагаш по новата версия на OFFM Road Geotrade.Ако един път си я отключил няма нужда да правиш отключващ файл просто заменяш едната карта с другата
kalo76 13.05.2010г., 12:15 Ок сега ще пробвам. Благодаря.
gogi713 13.05.2010г., 12:23 Ок сега ще пробвам. Благодаря.
А ако искаш друга БГ карта можеш да сложиш BGRoutingMap и всички други само трябва да е с различно име gmapprom
kalo76 14.05.2010г., 09:46 Добро утро на всички. Благодаря за помоща картата тръгна и всичко е ок. Но имам следния проблем. Имам изтеглени и качени в папка "POI" за ограми4енията на скороста и камерите но ме ми се активират, възможно ли е да не работят ако са по-стари версии с новата карта?
myankov 14.05.2010г., 10:32 Няма значение коя версия са.Трябва да работят.Провери си настройките на Гармин в tools/settings/proximity points.
emil69 14.05.2010г., 10:36 Изтриваш старите и си качваш най новите и си готов. Провери също дали са за кирилица или латиница и това е от значение.Трябва да си качиш и Бг глас за гласово пдсказване и за камерите
myankov 14.05.2010г., 10:40 Изтриваш старите и си качваш най новите и си готов. Провери също дали са за кирилица или латиница и това е от значение.Трябва да си качиш и Бг глас за гласово пдсказване и за камерите
Дали са на кирилица или латиница няма никакво значения за предупреждението.Стари или нови трябва да го предупреждава за камери или полицай.
kalo76 има проблем с предупреждението.Провери си настройките както ти писах.
kalo76 14.05.2010г., 10:40 Ок мерси, ще пробвам. А може ли да ми кайете от къде да си дръпна новите благодаря предварително. Прерових почти целия форум но не ги намерих.
myankov 14.05.2010г., 10:43 Ето ти линк: [Only registered and activated users can see links]
В последните 2 или 3 страници от темата имаше по-нова версия.
kalo76 14.05.2010г., 10:49 На латиница са.
"Custom POI Set" - Enabled
"Garmin Safety Cameras" - Enabled
"Audio Notification - Continuous" - All Alerts
myankov 14.05.2010г., 14:28 Изтегли тези камери и пробвай с тях.
36982
diverse 15.05.2010г., 14:44 Момчета,може ли някой да ми помогне тука за един гармин,че не съм много наясно с нещата...
myankov 15.05.2010г., 14:45 За какво точно да ти се помогне?
diverse 15.05.2010г., 14:46 Ами най-добре да се свържем по скайп или има една програма ''тийм вийлър'',за да ти обясня по-подбробно..Имам нокиа е71 и искам да и сложа някаква навигация,за предпочитане Гармин само с карта на Б-я,и там с всичките му работи(бг глас,камери,показване на заведения мнагазини и така..
nasko80 15.05.2010г., 16:07 Колеги да попитам, Гармин ще може ли да се инсталира на Sony Ericsson Vivaz. Със Симбиан софтуер е, но дали разширението на инсталационният файл е същото?
boruna82 15.05.2010г., 16:39 Колеги да попитам, Гармин ще може ли да се инсталира на Sony Ericsson Vivaz. Със Симбиан софтуер е, но дали разширението на инсталационният файл е същото?
Гармин може да се инсталира на vivaz, но трябва да е версия 5.00.60.
При 5.00.50, когато се разглежда картата я разделя на две.
Колеги да попитам, Гармин ще може ли да се инсталира на Sony Ericsson Vivaz. Със Симбиан софтуер е, но дали разширението на инсталационният файл е същото?
Може според 14 пост от тук:
forbb1den 16.05.2010г., 18:20 Колеги привет,Преди доста време имах гармин но един познат ми го инсталира и беше доста сложничко но правих хард ресет и останах без навигация и си сложих Ndrive,Но не сам много доволен от нея,Следвам стъпките дадени тук но не успявам да я инсталирам..Когато си избирам език и до там не ме пуска нататак..Ако може някои едно Лично съобщениеи да разменим скайп да обесни как да я сложа с всичките и екстри карти и така нататак понеже ще ми е много полезна в работата ми благодаря предварително !:ilove:
rokras 16.05.2010г., 23:51 Здравейте момчета искам да ви попитам за един проблем.Наскоро ви попитах с коя версия на Гармин работи Н96 и ми препоръчахте 5.00.50.Та на проблема телефона е на един приятел споменах му че съм си инсталирал Гармин и съм много доволен и той ми каза че преди време и на него са му качили но не работел и изтрил фаиловете на програмата.Предложих му да се пробвам да му я кача аз ,изчистих всички остатъци от програмата деинсталирах я и качих версия 5.00.50(както ми препоръчахте).Всичко се получи точно но сигнала от вградения GPS е много слаб (позиционира се само извън града),пробвах с външен GPS (имам GPS Holux) и с него си работи версията даже много добре но с вградения не става.
Имал ли е някой друг такъв проблем с Н96 (16гб) ?Защото на моя приятел са му казали че не качваме правилната версия ,а аз не съм много сигурен в това(според мен проблема е в неговия GPS от изтърване или нещо подобно).
Ще съм благодарен да споделите мнението си.
С 5.00.50 съм няма такъв проблем.По-бързо намира сигнал при стартиране от N95.С външен много ясно че ще е по добре.
Emsss777 17.05.2010г., 04:10 На мен ми попадна един Garmin StreetPilot c330 с карта City Select Europa v7 HD. От къде мога да намеря по нова версия на тази карта и с коя програма да я вкарам в Garmin, замествайки старата?
da4kinov 17.05.2010г., 10:12 Здравейте,
търсих преди да пиша, но може и да съм пропуснал, за което моля, да ме извините!
Имам Garmin и съм много доволен. Използвам го пълноценно. Бих искал да знам, да ли е възможно създаването на маршрути от компютъра и прехвърлянето им на телефона. Не става въпрос от точка до точка, а да кажем определени учици в града. Зная, че има и една опция за записване на пътя, но тя не ме устройва! Ако сте виждали как става на Nokia maps. Същото имам предвид. Благодаря за вниманието!
Здравейте, може ли някой да ми каже дали мога да изчистя софтуера от GARMIN nuvi и да преинсталирам друг софтуер. Питам защото когато го истрия и включа ГПС навигатора сам си инсталира гармин
gogi713 17.05.2010г., 13:56 Здравейте, може ли някой да ми каже дали мога да изчистя софтуера от GARMIN nuvi и да преинсталирам друг софтуер. Питам защото когато го истрия и включа ГПС навигатора сам си инсталира гармин
Какво чистиш по точно???
jgadjev 17.05.2010г., 15:38 Здравейте,
търсих преди да пиша, но може и да съм пропуснал, за което моля, да ме извините!
Имам Garmin и съм много доволен. Използвам го пълноценно. Бих искал да знам, да ли е възможно създаването на маршрути от компютъра и прехвърлянето им на телефона. Не става въпрос от точка до точка, а да кажем определени учици в града. Зная, че има и една опция за записване на пътя, но тя не ме устройва! Ако сте виждали как става на Nokia maps. Същото имам предвид. Благодаря за вниманието!
Пробвал ли си да създадеш маршрут на MapSource от компютъра и след това да го прехвърлиш на устройството? Би трябвало да стане.
nasko80 17.05.2010г., 15:47 Здравейте, може ли някой да ми каже дали мога да изчистя софтуера от GARMIN nuvi и да преинсталирам друг софтуер. Питам защото когато го истрия и включа ГПС навигатора сам си инсталира гармин
Какво чистиш по точно???
И колегата май не знае?? Сигурно иска на Нуви да сложи софтуер на Sygic или NDrive :D А пък то само Гармин инсталира:D:D
Здравейте, със SE Vivaz съм. Инсталирах Гармин, сложих добра карта, хваща бързо спътниците. Обаче :
1. При търсене по адрес вижда държавата, но не вижда градовете, не вижда и голяма част от адресите въпреки че ги има на картата - Офроуд картата сложих. Слагах картата на кирилица, на латиница но резултата е един и същи.
2. Не може да се мърда картата с пръст по екрана.
3. Като стоя на едно място не се ориентира за посоката в която е GSM-а и се върти насам-натам. Като се движа няма проблем.
Аз ли не съм направил нещо както трябва или си е така при всички?
Софтуера беше GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050
След него - SupportFiles+Vehicle+FreeBasemap+FreeBGMap, след това sw.unl и тръгна от раз.
da4kinov 18.05.2010г., 00:55 Пробвал ли си да създадеш маршрут на MapSource от компютъра и след това да го прехвърлиш на устройството? Би трябвало да стане.
Извинявай за невежия въпрос, но Как се прави това?
---------- Предходен коментар публикуван в 23:51 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 23:55 ----------
Пробвал ли си да създадеш маршрут на MapSource от компютъра и след това да го прехвърлиш на устройството? Би трябвало да стане.
Би ли ми казал как се прави това?
jgadjev 18.05.2010г., 09:47 Ако нямаш MapSource си го изтегляш от тук [Only registered and activated users can see links] и го инсталираш на компа от файла main.msi . Първо няма да ти се отвори. Ще ти каже, че нямаш инсталиран MapSource product. Затваряш и инсталираш примерно тази карта [Only registered and activated users can see links] Отново стартираш MapSource, отключваш картата, като ключа се прави по познатия начин, но 25 цифрения код се копира в карето което излиза. След това вече може да разглеждаш картата и да си правиш маршрути. После най-горе на MapSource има една иконка - апаратче със стрелка надолу, избираш я, излиза едно каре, изчакваш да ти намери устройството, отмяташ Route и му даваш Send. Маршрута трябва вче да е в устройството ти. При стартиране ще ти иска някои потвърждения, даваш му ги и след това ще намериш маршрута в Tools->Manage My Dada-> Routes-> View Routes
Тази карта, която съм ти дал не я копирай в устройството, защото не може да търси. Ползвай същата, но в IMG варианта. Картите задължително трябва да са еднакви.
da4kinov 18.05.2010г., 11:35 Ще пробвам тези дни и ще ти пиша за резултата!
n5800XM 18.05.2010г., 14:30 Рабoти! След малко чакане за първоначално прихващане на сателитите, отидох да пия сутришното си кафе. Вътре в заведението бях изключил Гармин-а, като също така съм изключил и опцията да търси сателити в бакграунд мод. След около 1 час излезнах от кафето, сателитите този път ги прихвана значително по-бързо и отново пуснах маршрутизатора към адрес. Имам обаче едно малко проблемче, когато рутира не "иска да говори". В смисъл, качих му Garmin Mobile Support Files 4xxxx и избрах да говори на български, но като рутира ми обръща внимание само за първият завой, независимо ляв или десен, и когато вече пристигна на зададеният адрес. През останалото време ми показва маршрута без проблем, но и без говор, а и също така ми съобщава едва когато съм достигнал промяна - примерно, когато съм вече на адреса ми съобщава директно, че съм там, не ми казва примерно "имате 50 до достигане на дестинацията" или макар че само един единствен път да ме упътва гласово по трасето, на първото кръстовище, ми съобщава накъде да завия едва когато вече съм влезнал в него, не ме предупреждава. С "GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050" съм и Nokia 5800XM firmware V31.00.101. и "City Navigator Europe NT 2009"-карта. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да ми помогне?!
Предварително Благодаря!
Колега n5800XM преименувай CITY Navigator-а, така че Гармин да не го познава като карта и в България използвай за навигиране само българска карта, като в Map Source на ХТ-то ти да е "чекната" само една.
Успех и пиши дали се е решил проблема!
zhanpeter 18.05.2010г., 19:00 Рабoти! След малко чакане за първоначално прихващане на сателитите, отидох да пия сутришното си кафе. Вътре в заведението бях изключил Гармин-а, като също така съм изключил и опцията да търси сателити в бакграунд мод. След около 1 час излезнах от кафето, сателитите този път ги прихвана значително по-бързо и отново пуснах маршрутизатора към адрес. Имам обаче едно малко проблемче, когато рутира не "иска да говори". В смисъл, качих му Garmin Mobile Support Files 4xxxx и избрах да говори на български, но като рутира ми обръща внимание само за първият завой, независимо ляв или десен, и когато вече пристигна на зададеният адрес. През останалото време ми показва маршрута без проблем, но и без говор, а и също така ми съобщава едва когато съм достигнал промяна - примерно, когато съм вече на адреса ми съобщава директно, че съм там, не ми казва примерно "имате 50 до достигане на дестинацията" или макар че само един единствен път да ме упътва гласово по трасето, на първото кръстовище, ми съобщава накъде да завия едва когато вече съм влезнал в него, не ме предупреждава. С "GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50050" съм и Nokia 5800XM firmware V31.00.101. и "City Navigator Europe NT 2009"-карта. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да ми помогне?!
Предварително Благодаря!
Качи си българска карта, има я тук във форума и няма да имаш проблеми.
n5800XM 18.05.2010г., 22:14 Колеги crab ([Only registered and activated users can see links]) и zhanpeter ([Only registered and activated users can see links]) , инсталирал съм тази карта, защото ми трябва за рутиране извън България, понеже пътувам с колата, и то само в случайте когато има нещо необичайно, например, когато миналата година беше затворен участък от магистралата в Словения и трябваше да се заобикаля. Основно ми трябва за страните от Евросъюза. Картата я свалих от темата на "Хиена" - Карти за Garmin Mobile XT. Инсталирах Гармин-а и всичко както съм го описъл по-горе. Не съм качвал нищо друго. В директорията на Гармин на мобилния имам само един файл Gmapprom.img и съответния към него Gmapprom.UNL. На картата памет няма файлове: Gmapbmap.img -->базова карта
Gmapsupp.img -->основна карта
Възможно ли е на това да се дължи проблема?
NikeNike 19.05.2010г., 00:35 Приятели, моля помогнете!
Имам SE Vivaz. Качих си garmin 5.00.50, направих си отключващи файлове за Garmina i за OFRAM 5.11 картата и си качих всичко в папката на Garmin. Когато обаче го пусна, започва да търси сателити и нищо не намира. Бих бил благодарен ако някой ми помогне.
boruna82 19.05.2010г., 00:40 Приятели, моля помогнете!
Имам SE Vivaz. Качих си garmin 5.00.50, направих си отключващи файлове за Garmina i за OFRAM 5.11 картата и си качих всичко в папката на Garmin. Когато обаче го пусна, започва да търси сателити и нищо не намира. Бих бил благодарен ако някой ми помогне.
Трябва да излезнеш на открито и да изчакаш няколко минути, защото при първото свързване му е необходимо повече време.
Колеги,отскоро съм с HTC Diamond,обаче не мога да се ориентирам кой точно гармин да сложа?На н95-то нямах проблеми,но тук моля за помощ.Благодаря предварително.
Колеги crab ([Only registered and activated users can see links]) и zhanpeter ([Only registered and activated users can see links]) , инсталирал съм тази карта, защото ми трябва за рутиране извън България, понеже пътувам с колата, и то само в случайте когато има нещо необичайно, например, когато миналата година беше затворен участък от магистралата в Словения и трябваше да се заобикаля. Основно ми трябва за страните от Евросъюза. Картата я свалих от темата на "Хиена" - Карти за Garmin Mobile XT. Инсталирах Гармин-а и всичко както съм го описъл по-горе. Не съм качвал нищо друго. В директорията на Гармин на мобилния имам само един файл Gmapprom.img и съответния към него Gmapprom.UNL. На картата памет няма файлове: Gmapbmap.img -->базова карта
Колега, сложи си задължително базовата карта на Гармин! Може и да не е най-подробната, (мисля че има такава с размер около 100 МБ) а тази около 10 МБ.
За да навигираш в България си сложи българска карта, като спазиш препоръките ми от предния пост, т.е. Гармин да не вижда Европейската карта (Важно).
По отношение на рутирането извън граница, със CITY Navigator Europe NT 2010.10 не съм имал проблеми нито в Словения, нито в Австрия, където гласово си ме водеше из всякакви селца в Тирол.
А във форума има и по-нови версии на Сити Навигатора!
Успех!
:ipbest:okappa:ipbest
P.S. Между другото, ако имаш проблем с българския глас пробвай как се държи с друг език, който разбираш!
И още нещо да добавя:
до колкото разбирам ти искаш сити навигатора да те води гласово по маршрут в България (София предполагам), но колко е подробна и коректна картата на тази версия аз не знам, така че може би там е проблема!
jgadjev 19.05.2010г., 11:43 Колега WASPA
От сайта на Garmin си дръпни това GarminMobileXTforWindowsMobile_50020w или от тук
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Аз наскоро го инсталирах на един HTC Cruiser. Бачка перфектно, много добър GPS приемник имат тези машинки.
Инструкции за инсталиране
1. Инсталирай GarminMobileXTforWindowsMobile_50020w.exe , чрез ActivSync , на мемори картата
2. След инсталирането рестартирай.
3. Ако след ресета пита дали да стартира приложението натисни NO
4. С помоща на FileManager изтрий папката 2577, която се е появила на мемори карата.
5. Стартираш програмата от Que.exe, което ще намериш в папката Garmin/Apps на мемори картата
6. За да продължиш натискаш Connect to a Garmin GPS > Skip > Yes
7. Отиваш в Settings / About и преписваш CardID номера и излизаш от програмата.
8. Правиш си sw.unl файла и го копираш в папката Garmin на мемори картата.
9. Карти и отключващи файлове ги слагаш също в мемори карт.
9. Стартираш програмата и се забвляваш:okappa
Ето и български интерфейс, ако ти трябва
38065
zhanpeter 19.05.2010г., 12:50 Колеги crab ([Only registered and activated users can see links]) и zhanpeter ([Only registered and activated users can see links]) , инсталирал съм тази карта, защото ми трябва за рутиране извън България, понеже пътувам с колата, и то само в случайте когато има нещо необичайно, например, когато миналата година беше затворен участък от магистралата в Словения и трябваше да се заобикаля. Основно ми трябва за страните от Евросъюза. Картата я свалих от темата на "Хиена" - Карти за Garmin Mobile XT. Инсталирах Гармин-а и всичко както съм го описъл по-горе. Не съм качвал нищо друго. В директорията на Гармин на мобилния имам само един файл Gmapprom.img и съответния към него Gmapprom.UNL. На картата памет няма файлове: Gmapbmap.img -->базова карта
Проблемът е, че европейската карта няма достатъчно добро покритие за България. Това което имаш е добро за чужбина, макар че актуалната версия е 2010.30. За добро рутиране в България ти трябва българска карта, качи си и нея, и през mapsource си ги сменяй, трябва да е активна само една, само на една да има чавка.
Много благодаря jgadjiev.Всичко тръгна и работи,но не мога да търся адрес.Клавиатурата като пиша не излиза писането.Некви идеи?Оправих се,всичко вече работи
vankokz 19.05.2010г., 19:36 Здравейте на всички.Много неща са се изписали и доно не прозвучи глупаво но не ми стана ясно едно.Значи инсталирах си Гармина намери сателит въпреки че картата ми не е изобщо подробна и има само главни улици ми изписва "detailed maps are required to use this feature.Защо се получава така.Благодаря предварително!!!
bilbo27 19.05.2010г., 21:54 .......Ето и български интерфейс, ако ти трябва
38065
Има ли някаква особеност при подмяната на dll-a тъй като при мен не сработва.
За протокола HTC Touch2
jgadjev 19.05.2010г., 22:01 Няма, просто го копирах на мемори картата и си тръгна.
gogi713 19.05.2010г., 22:08 За HTC трябва да имаш руски интерфейс и след като го инсталираш трябва да направиш ресет.След това ще заменяш файла
bilbo27 19.05.2010г., 23:07 За HTC трябва да имаш руски интерфейс и след като го инсталираш трябва да направиш ресет.След това ще заменяш файла
Мерси. Аз си харесвам и използвам en интерфейса ама тъй за спорта ще пробвам тия дни.
gogi713 19.05.2010г., 23:12 Карай си на английски не ти трябват главоболия?Бг менюто не е пълно!!!
NikeNike 20.05.2010г., 01:09 Когато му дам Browse map и се поразходя по картата с няколко движения на пръста, ми изписва Drawing и забива, след което Garmin се изключва. Някакви идеи защо е така? Със SE Vivaz съм и версия 5.00.50 и карта OFRM 5.20. Благодаря.
Когато му дам Browse map и се поразходя по картата с няколко движения на пръста, ми изписва Drawing и забива, след което Garmin се изключва. Някакви идеи защо е така? Със SE Vivaz съм и версия 5.00.50 и карта OFRM 5.20. Благодаря.
И в нокиа 5530 е така,чакаме ъпдейт за телефоните.
NikeNike 20.05.2010г., 01:25 И в нокиа 5530 е така,чакаме ъпдейт за телефоните.
Абе не мисля че нещата опират до update... Vivaz e телефон на 2 месеца. Въпроса ми е дали може да е от версията на Garmin, дали е често срещаноявление и дали има някакви настройки, които да направя.
tedier 20.05.2010г., 01:36 Проблемът е следният: На NUWI 1240 карта с име gmapsupp.img не може да се възприеме от устройството (имам предвид, че просто не я разпознава като карта и така губя възможността да имам една карта повече) ,да вметна че на microSD картата нямам такъв проблем и там карти с това име се откриват от Гармина. Та ако някой някога е имал подобен проблем да сподели дали и как има решение? Благодаря
fedora 20.05.2010г., 03:53 Когато му дам Browse map и се поразходя по картата с няколко движения на пръста, ми изписва Drawing и забива, след което Garmin се изключва. Някакви идеи защо е така? Със SE Vivaz съм и версия 5.00.50 и карта OFRM 5.20. Благодаря.
Nokia 6720 v. 013.009, MicroSDHC Transcend 8GB class 6, Garmin 5.00.50, няколко различни OFRM карти и имам същия проблем. Направих накрая ъпдейт на софта до v.031.022. Като ми остане време ще инсталирам наново Garmin, дано се оправи.
Проблемът е следният: На NUWI 1240 карта с име gmapsupp.img не може да се възприеме от устройството (имам предвид, че просто не я разпознава като карта и така губя възможността да имам една карта повече) ,да вметна че на microSD картата нямам такъв проблем и там карти с това име се откриват от Гармина. Та ако някой някога е имал подобен проблем да сподели дали и как има решение? Благодаря
На Нувито има ли папка Гармин?Понеже софтоера може да е качен на microSD.
Не съм срещал други с такъв проблем.
tedier 20.05.2010г., 08:44 На NUWI-то няма папка garmin, а папка SYSTEM която не се вижда нормално. Трябва да дам опцията на WINDOW-a да ми показва и систмените файлове и тогава се показва папката SYSTEM и там са сложени файловете за карти. Вървят само файловете gmapprom i gmapprom1, също файла gmapoem не го разпознава... Опитох с MAPSOURCE да му кача карта нa паметта на устройството, но той прави папка МАP и там слага gmapsupp.img, но пак не се вижда от гармина.
Абе не мисля че нещата опират до update... Vivaz e телефон на 2 месеца. Въпроса ми е дали може да е от версията на Garmin, дали е често срещаноявление и дали има някакви настройки, които да направя.
И аз да се впиша - нокиа 5230, същия проблем.
Тъй че не е до настройки или версия (поне за сега).
Бях чел, май някъде в този форум, че след ъпдейт на 5800 проблемът се е оправил
ПП: Аз заради този бъг си имам един Ndrive, много по-удобен е при разглеждане на картата, няма да забива и ако не беше куцата му навигация щеше да е N1
myankov 20.05.2010г., 13:21 И аз да се впиша - нокиа 5230, същия проблем.
Тъй че не е до настройки или версия (поне за сега).
Бях чел, май някъде в този форум, че след ъпдейт на 5800 проблемът се е оправил
Това е доста често срещан проблем така, че не се притеснявайте.До настройки е да намалите детайлността на картата и местете картата по-бавно.
hetfield91 22.05.2010г., 02:07 абе тая папка voice къде е ? не мога да я намеря, иначе програмата е страхотна :)
iPmart 22.05.2010г., 02:14 Не я намираш, защото най-вероятно не си инсталирал допълнителните файлове.
Тук:
Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition v5.00.50 - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])
Всичко е обяснено.
inbocalupo1 22.05.2010г., 11:28 Защо Garmin-а не намира сателит без ''Методи за локализация\Подпомогнат GPS? Когато сложа отметка на подпомогнат GPS веднага се закача!Има ли някакво решение на този проблем?
martinski 22.05.2010г., 12:13 Има решение и то е да се изчака повече време за да намери GPS сигнал!
inbocalupo1 22.05.2010г., 12:24 Преди да си взема Е72 имах Н82 и като цяло забелязах, че Н82-ката се свързваше доста по-бързо,докато Е72 понякога доста се бави!
dimitar123 22.05.2010г., 17:53 Може и фримуера на телефона да ти прави проблем относно бавното свързване .При мене беше така на моето satio по 10 минути го чаках всеки път .Преинсталирах фримуера, инталирах на ново garminXT и в момента без подпомогнат GPS ми прави връзка запо малко от минута.
---------- Предходен коментар публикуван в 16:48 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 16:53 ----------
Имам следният въпрос защо когато сменям операторската картата на телефона с карта на друг оператор ми иска да отключвам картите на ново.
ivailovd 23.05.2010г., 10:36 Имам следният въпрос защо когато сменям операторската картата на телефона с карта на друг оператор ми иска да отключвам картите на ново.
В какъв смисъл да ги отключваш?Иска ПИН код ли?
Ако е така,виж си настройките на телфона.
Имам следният въпрос защо когато сменям операторската картата на телефона с карта на друг оператор ми иска да отключвам картите на ново.
Защото си си отключил картата с сериен номер на сим картата.
За отключване използвай тази тема: Мнение 18
dimitar123 23.05.2010г., 12:40 И аз точно това си помислих защото в абаута излизат два номера , явно първият е на картата , а другият е на устройството, а аз най вероятно отключвам картите с номера на картата.Все пак благодаря за информацията.
---------- Предходен коментар публикуван в 11:34 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:40 ----------
Имам и друг въпрос и не знам в коя тема да го задам затова не ми се сърдете. Защо на Satio не мога да пръхвърлям звуковите съобщения от Garmin XT на блутут слушалката ,какво има в предвид ,например завий на ляво, завий на дясно слушат всички в колата.На предишният ми телефон N95 при същият блутут нямах този проблем. Устройва ме и програма която да прави това.
И аз точно това си помислих защото в абаута излизат два номера , явно първият е на картата , а другият е на устройството, а аз най вероятно отключвам картите с номера на картата.Все пак благодаря за информацията.
Номерата които си видял са били на IMSI и на Card ID .Всяка сим карта си има такъв IMSI номер ,с който се идентифицира в мрежата.Затова като си сменил сим-а се е получило това заключване на картите ,както са ти написали по-нагоре.Отключвай с Card ID,за да нямаш проблеми.
dimitar123 23.05.2010г., 14:38 А някой има ли гледна точка по въпроса ми със сатиото
:okappa здравейте,аз използвам нокия Е51 качих си програмата купих си gpslim-236 на HOLUX приемник но не|мога да го подкарам да се свърже с нокията чрез Bluetooth ,ako може помощ.
inbocalupo1 24.05.2010г., 09:23 Здравейте! Имам проблем с Garmin mobile xt 5.00.50 на Е72! След извесно време работа и приложението се затваря само!Пробвах и новата версия на Garmin 50.00.60 но и при нея се държи по същия начин-или забива или се затваря сама.
Моля за малко помощ!
:okappa здравейте,аз използвам нокия Е51 качих си програмата купих си gpslim-236 на HOLUX приемник но немога да го подкарам да се свърже с нокията чрез Bluetooth ,ako може помощ
Не би трябвало да имаш проблем.
Преди да го използваш с някоя програма за навигация се опитай да го добавиш като здвоено устрийство към нокиата.
Обикновенно иска парола(аз използвам оооо)ако не стане от първият път рестартирай gps-a и опитай пак.
Няма начин да не стане.
А друг е въпросът дали си направил правилно SW.unl файла и дали си задал да се свързва чрез блутут.
Не би трябвало да имаш проблем.
Преди да го използваш с някоя програма за навигация се опитай да го добавиш като здвоено устрийство към нокиата.
Обикновенно иска парола(аз използвам оооо)ако не стане от първият път рестартирай gps-a и опитай пак.
Няма начин да не стане.
А друг е въпросът дали си направил правилно SW.unl файла и дали си задал да се свързва чрез блутут.
1-немога да го здвоя с нокията при поискване на паролата вкарвам 0000 и неможе да се върже.
2-в опцията "Settings-System-Remote GPS " при мен изписва само-Pail New GPS-немога да му задам чрез блутут
Потвърждавам за паролата 4 нули ,прегледай и този ([Only registered and activated users can see links]) пост.А,по въпроса за sw файла ако не е правилно направен ,в опцията "Settings-System-Remote GPS " ще имаш следната картинка.
38813
Потвърждавам за паролата 4 нули ,прегледай и този ([Only registered and activated users can see links]) пост.А,по въпроса за sw файла ако не е правилно направен ,в опцията "Settings-System-Remote GPS " ще имаш следната картинка.
38813
точно това има и вече е ясно каде е проблема :vn
tzaneff 24.05.2010г., 16:54 Колеги, имам следния въпрос - навигация GoClever 4335, има инсталиран Garmin, работи добре. Само, че като го пусна и след намиране на сателитите и изчисляването на маршрута, в долния десен ъгъл, където е времето на пристигане - има разлика във времето. Та, има ли начин за синхронизиране на времето със сателитите, акто е на Igo примерно? Благодаря и :ilove:
rokras 24.05.2010г., 18:49 :okappa здравейте,аз използвам нокия Е51 качих си програмата купих си gpslim-236 на HOLUX приемник но немога да го подкарам да се свърже с нокията чрез Bluetooth ,ako може помощ
Здравеи и аз имам HOLUX GPS M1200E и се свързвам с Гармин без проблем,особеното е че в програмата настроиките на GPS са на вграден GPS а блутут GPS го задаваш от телефона от настроки локация.Холукс изисква и код по принцип е 6666 или 0000 пробваи с които се свърже.
Дано съм ти бил в помощ успех.
---------- Предходен коментар публикуван в 16:43 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 17:49 ----------
Колеги за пореден път след като прочетох горните постове се опитах да се свържа с външен GPS Holux през Гармин с промяна на настроиките на GPS на блутутGPS от Гармина и не се получава дори и по описания по горе начин"(прегледай и този ([Only registered and activated users can see links]) пост)".
За тези които срещнат затруднения с прихващането на външен блутут GPS по стандартния начин нека пробват като оставят настроиките на Гармин на вграден GPS а от меню Локализация задавате блутут GPS.При следващото стартиране на приложение Гармин ви пита за включване на блутут търси си устроиството и се свързва без да променяте нищо в настроики на Гармин.Поне при мен на N97mini с Гармин 5.00.60 (също и с 5.00.50) се свързва така дори е по удобно (по лесно преминавам от външния към вградения).
имам нов проблем сега имам връзка с gps-са намирам сигнал но не|мога да си отворя картата,въпроса ми е когато си сваля картата трябва|ли да я кача в телефона или само файла - GMAPSUPP.UNL с генерирания код,ако кейгена е версия -5.00.00, а картата е 4.70 ще имали проблем с генерирания код и съответно с файла GMAPSUPP.UNL
rokras 24.05.2010г., 19:28 Качваш и картата преименивана GMAPSUPP.IMG И отключващия фаил GMAPSUPP.UNL.
ivailovd 24.05.2010г., 19:32 Няма никакво значение коя версия ти е кей гена.Сваляш картата ,копираш я в телефона ,в папка гармин ,там слагаш и UNL фаила.Ако си генерирал правилно отключващия фаил не би трябвало да имаш проблеми.
mafozi 24.05.2010г., 19:46 5.00.00 явно е версията на гармина :)
Потърси във форума има по нова версия и по нова карта
даже и може да си ги отключиш да не ти иска УНЛ файлче ;)
n5800XM 24.05.2010г., 21:00 Благодаря на колегите "Crab" и "zhanpeter" за отговорите. Аз само си смених рутирнето от "Faster Time" на "Shorter Distance" и всичко си дойде на място, независимо дали рутира на английски или български. Тествах го тези дни в чужбина и си рутира засега добре. Мисля да изтегля и българска карта от съответната тема. Един приятел има LG GT505 Touchscreen с вграден GPS приемник, въпроса ми е има ли гармин за тези мобилни апарати?
ПП. Някой може ли да ми постне линк към най новата карта на Europe City Navigator, ако миже да е .img варианта на картата?
Предварително Благодаря!!!
tkpremium 24.05.2010г., 22:27 Garmin CN Europe 2011.10 NT
mafozi 24.05.2010г., 22:41 Garmin City Navigator Europe NT 2011.10 - unlocked IMG (download torrent) - TPB ([Only registered and activated users can see links])
Ето ти и торентче ;)
NikeNike 26.05.2010г., 15:12 Абе колеги, нещо взе и на мен много да ми пада батерията на телефона. Направих това което прочетох из страниците писания - enable и diable на background процеса от самия Garmin, но не съм сигурен че това върши работа.Може ли да кажете някоя програма за проверка на скритите процеси-по възможност по-нова версия?
zhanpeter 26.05.2010г., 15:18 Garmin City Navigator Europe NT 2011.10 - unlocked IMG (download torrent) - TPB ([Only registered and activated users can see links])
Ето ти и торентче ;)
Не се отваря, моля помогнете
jgadjev 26.05.2010г., 15:35 Иди в пиратския залив...
myankov 26.05.2010г., 15:41 Абе колеги, нещо взе и на мен много да ми пада батерията на телефона. Направих това което прочетох из страниците писания - enable и diable на background процеса от самия Garmin, но не съм сигурен че това върши работа.Може ли да кажете някоя програма за проверка на скритите процеси-по възможност по-нова версия?
Аз ползвам Killme.
NikeNike 26.05.2010г., 15:47 Аз ползвам Killme.
А за кой процес точно трябва да търся дали е активен - ако може точното наименование? Мерси
n5800XM 26.05.2010г., 15:48 И при мене не се отваря "Garmin City Navigator Europe NT 2011.10unlockedIMG.torrent" Свалям торента, даунлоадвам архива, екстрактвам го, но при копиране на файла към мобилния ми излиза съобщение за "некоректен параметър" и отказва да копира. Пробвал съм да го копирам и от настолния комп и от лаптопа, като го теглих на всеки от тях наново - същата крешка.
jgadjev - торент файла се сваля от Pirate Bay (линка е за там).
jgadjev 26.05.2010г., 15:52 Аз от там свалих отключена версия ама за MapSource и всичко си бачка нормално. Пробвайте нея. MapSource се инсталира лесо, резархивирате в отделна папка и стартирате main.msi, а може и за други карти да ви трябва.
([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) ([Only registered and activated users can see links])
mafozi 26.05.2010г., 22:42 А за кой процес точно трябва да търся дали е активен - ако може точното наименование? Мерси
Инсталира се „Jbak Task Man v1.0“има го в навсякъде, с негова помощ процесът TSRAutoStart се спира, но при всяко пускане на Garmin, рестарт на телефона или дори свързване с компютъра през USB-то (Mass Storage Device) той отново се появява като активен процес.
Трябва да преименувате файла от E:\sys\bin\CardRunner.dll --> на CardRunner.dll.bak Сега процесът трябва да се спира само след като е бил стартран Garmin.
zhanpeter Цитат:
Първоначално публикувано от mafozi [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Garmin City Navigator Europe NT 2011.10 - unlocked IMG (download torrent) - TPB ([Only registered and activated users can see links])
Ето ти и торентче ;)
Не се отваря, моля помогнете
Аз от там съм го свалил и до колко виждам с Гмап туул-а картата е ОК
jikata84 27.05.2010г., 12:41 ofrm geotrade Topo 5.20 някои може ли да даде тази карта ?аз намерих една но е само 14 мб и незная дали това е палната версия.
dimitar123 27.05.2010г., 19:01 Кас се слагат карти на гармин нави 215 ,тъй като паметта му е 1 гб. а картата на европа е 2 гб. сложих му флаш памет 4 гб. ,моля за помощ.
Кас се слагат карти на гармин нави 215 ,тъй като паметта му е 1 гб. а картата на европа е 2 гб. сложих му флаш памет 4 гб. ,моля за помощ.
По същия начин както слагаш другите карти.
В флаш памет си правиш папка Garmin и слагаш картата вътре.
dimitar123 27.05.2010г., 19:12 Освен картата и отключващият файл друго нещо слага ли се в папка Garmin
Освен картата и отключващият файл друго нещо слага ли се в папка Garmin
Не.:nq отключваш картата с номера на флаш памета.
Или с тази програма я отключваш и си свиркаш. Теглиш от мнение 6
bioshock 27.05.2010г., 19:20 Искам да попитам как мога да си задам маршрут от София до някое село примерно, защото при търсене ми излизат само градове. И трябва ръчно да го намеря на картата и да му задам маршрут до там. С градовете няма проблем.
dimitar123 27.05.2010г., 19:25 А как да разбера номера на флаш паметта
А как да разбера номера на флаш паметта
Защо не го направиш по лесния начин и не отключиш картата за всички устройства.
Иначе задържаш батерията.Излиза ти едно меню даваш 2 пути на следващо.И ще видиш номера.:nvg
bioshock 27.05.2010г., 19:43 А как да разбера номера на флаш паметта
Tools->Settings->About
da4kinov 28.05.2010г., 13:46 Здравейте,
със сигурност не съм открил топлата вода, но когато попитах някой тук как да си създам маршрути на компютъра и да ги кача на гармина, ме преведоха през някакви сложни (по не за мен) начини, които също работят, разбира се.
*VENELIN1111* ([Only registered and activated users can see links]) е постнал програма, в чийто сайт има възможност за създаване на маршрути и запаметяването им в .gpx формат. Със сигурност и Google earth я поддържа тази опция, но нямах враме да се занимая с нея. .gpx файловете могат да се качат в папка гармин/GPX, от където лесно да бъдат потърсени маршрутите!
На добър път!
n5800XM 28.05.2010г., 18:59 Благодаря на колегите "tkpremium" и "mafozi" за линковете. Явно, проблема не е в картите. Според мен на .img файловете им няма нищо. Свалих файловете и от двата поста, но когато се опитам да ги копирам на GSM-a ми излиза все едно и също съобщение: "Cannot Copy <Filename.img>: The Parameter Is Incorrect". Явно проблема не е в картите а в самия Windows.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да ми помогне!
:vn
ПС: С Windows XP SP3 съм.
plamenboy 28.05.2010г., 21:36 Имам htc touch diamond. Може ли някой да даде линк за гармин мобиле хт за виндоус мобиле.Благодаря педварително.
hristooop 29.05.2010г., 06:13 От днес имам 5800. Искам да кача навигация. По тъкашни указания свалям гармин мобиле, стартирам го , но не се прехвърля в телефона. Даже не го намира като устройство. Искам помощ, като за човек който за първи път вижда навигация.
myankov 29.05.2010г., 10:24 От днес имам 5800. Искам да кача навигация. По тъкашни указания свалям гармин мобиле, стартирам го , но не се прехвърля в телефона. Даже не го намира като устройство. Искам помощ, като за човек който за първи път вижда навигация.
Трябва да свържеш телефона с компютъра в режим на масова памет.
hristooop 29.05.2010г., 12:27 Трябва да свържеш телефона с компютъра в режим на масова памет.
tkpremium 29.05.2010г., 12:46 Като включиш телефона към компютъра посредством USB кабела от комплекта на телефона и ти изкарва (на телефона) едно меню, от което да избираш - PC Suite, Mass Storage и др. Съответно избираш второто (ако си с БГ меню пише Масова памет).
hristooop 29.05.2010г., 13:40 Трябва да свържеш телефона с компютъра в режим на масова памет.
Не кака.- Как?
---------- Предходен коментар публикуван в 12:30 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:33 ----------
Като включиш телефона към компютъра посредством USB кабела от комплекта на телефона и ти изкарва (на телефона) едно меню, от което да избираш - PC Suite, Mass Storage и др. Съответно избираш второто (ако си с БГ меню пише Масова памет).
Добре, сега ще пробвам. Снощи сън не спах и пак нищо!
---------- Предходен коментар публикуван в 12:33 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:40 ----------
Златен да си всичко стана за сега.
da4kinov 29.05.2010г., 13:59 Искам да попитам Garmin Comunicator само са gps устройства ли е или може да работи и с телефоните ни. Като се замисля по-вероятно е първото, защото не може да свържеш телефона към компютъпа с пуснат гармин.
Програмата бих използвал прехвърляне на данни, директно от Firefox, който има такава приставка!
hristooop 29.05.2010г., 14:19 По т.6" стартирай програмата и няколко пъти I Agree" на мога да го направя. От къде да стартирам? От телефона ли? Как?
Имам htc touch diamond. Може ли някой да даде линк за гармин мобиле хт за виндоус мобиле.Благодаря педварително.
Колега давам ти линк към пост на колегата myankov.
Мисля, че нещо подобно слагах на Омния-та на жена ми (6.1) и работи безупречно!
Поздрави!:wel
vankokz 29.05.2010г., 23:21 Имам проблем със NOKIA E52 Инсталирах Гармина карти всичко точно работи си.Обаче като го вкюча и след 5-6 мни. и блокирва първо картината и след това всичко.На какво се дължи това???
mafozi 29.05.2010г., 23:38 Имам проблем със NOKIA E52 Инсталирах Гармина карти всичко точно работи си.Обаче като го вкюча и след 5-6 мни. и блокирва първо картината и след това всичко.На какво се дължи това???
От телефона си е ;)
пробвай да изключиш акселометъра да се върти екранчето,
и ако си с по стар фърм .. сложи си последния
hristooop
По т.6" стартирай програмата и няколко пъти I Agree" на мога да го направя. От къде да стартирам? От телефона ли? Как?
От телефона за да може да си видиш ИДто на Гармина
hristooop 30.05.2010г., 13:57 т.6 я направих, само че на руски.Сега т.7 Tools-Setting-About и кода. Това в компютъра или в телефона. И по точно ако може.
myankov 30.05.2010г., 14:03 т.6 я направих, само че на руски.Сега т.7 Tools-Setting-About и кода. Това в компютъра или в телефона. И по точно ако може.
По-подробно от първа страница на темата едва ли някой ще може да ти го обясни.Кода се взима от Гармин на телефона Tools-Setting-About.После следваш другите точки както е описано в темата.
hristooop 30.05.2010г., 14:34 Не се сърди за първи път ми е. С ваша помощ ще се справя. Сега къде е garmin_kgen.exe ?
myankov 30.05.2010г., 15:30 Не се сърдя.Няма как да ти се обясни по-подробно.Ето ти това което търсиш: 39684
vankokz 30.05.2010г., 17:43 Цитат:
Първоначално публикувано от vankokz [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Имам проблем със NOKIA E52 Инсталирах Гармина карти всичко точно работи си.Обаче като го вкюча и след 5-6 мни. и блокирва първо картината и след това всичко.На какво се дължи това???
От телефона си е ;)
пробвай да изключиш акселометъра да се върти екранчето,
и ако си с по стар фърм .. сложи си последния
A и другото при всяко стартиране на програмата (не всеки път) ми иска настройки на езици мерни еденици и т.н.Първия път като я инсталирах нямаше такива дертове каточели??? . И може ли малко разяснение относно този "фърм" не съм наясно с това!
|
|