Вижте пълната версия : Garmin /проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

iPmart
31.05.2010г., 00:50
Според мен картата ти с памет е повредена/мръсна и се губи от време на време.

jgadjev
31.05.2010г., 09:47
Напълно е възможно. Имах същите проблеми, че и повече и като смених картата памет всичко си проработи ОК.

vankokz
31.05.2010г., 12:05
Ами чисто нова е!И си работи нормално с MP3 ките и т.н. Освен да пробвам с друга...

hristooop
31.05.2010г., 22:43
Изказвам благодарност на всички които ми помогнаха и особено на myankov за проявеното търпение. Гармина работи и голям КЕФ. Сега търся инструкция за правилна работа с него, защото някакси на случайни събития. Натискаш, натискаш и оп-па то стане. Четох също щ, нещо за източване на батерията, дори и да не използваш навигацията.
Който има опит, нека го сподели?

vtdyyy
31.05.2010г., 23:11
Здравейте,моля за помощ!Инсталирах си гармин на нокия Е52.Има обхват горе в ляво е зелено и почти пълно.Показва ми че съм в Ямбол, но само това!?Като се движа ми дава и скорост на движение но без посока.Изписва ми:1.Purchase&Go;2.Enter Product Key;3.Continue.Доколкото разбирам английски, пише че имам заредена карта но трябва да я отключа, а аз съм я отключил още преди това.И сега продуктовия ключ ми пише че е от осем символа!?Как да отключа картата за да има и улици по нея?БЛАГОДАРЯ!Дано да съм се изразил правилно.

branko
31.05.2010г., 23:30
Използвай Кейгена за картите и си генрирай код за картата на компа(всичко е описано в първите постове) после си запиши отключващия файл в папка Гармин на телефона и при следващото зареждане на навигатора тя ще се отключи.

Гада
31.05.2010г., 23:42
Здравейте,моля за помощ!Инсталирах си гармин на нокия Е52.Има обхват горе в ляво е зелено и почти пълно.Показва ми че съм в Ямбол, но само това!?Като се движа ми дава и скорост на движение но без посока.Изписва ми:1.Purchase&Go;2.Enter Product Key;3.Continue.Доколкото разбирам английски, пише че имам заредена карта но трябва да я отключа, а аз съм я отключил още преди това.И сега продуктовия ключ ми пише че е от осем символа!?Как да отключа картата за да има и улици по нея?БЛАГОДАРЯ!Дано да съм се изразил правилно.

Виждам че си от Ямбол.
Отиваме на кръчма напиваме се.
Плащаш сметката и картата ще тръгне.

И сега сериозно.
отворяш тази тема:Мнение 6
[Only registered and activated users can see links]
И ако пак иска номер значи че не си отключил Гармина.

myankov
01.06.2010г., 01:20
Изказвам благодарност на всички които ми помогнаха и особено на myankov за проявеното търпение. Гармина работи и голям КЕФ. Сега търся инструкция за правилна работа с него, защото някакси на случайни събития. Натискаш, натискаш и оп-па то стане. Четох също щ, нещо за източване на батерията, дори и да не използваш навигацията.

Проблема с батерията се решава така:

1) tools/settings/system/Launch background servise и маркираме enabeled
2)Затваряме Гармин Мобиле ХТ
3)Отново стартираме Гармин Мобиле ХТ
4)tools/settings/system/Launch background servise и маркираме disabled
5) Процесът вече го няма

zhanpeter
01.06.2010г., 12:35
Ето ти инструкция, на английски е, дано да нямаш проблем. Не си спомням от къде я имам, но на сайта на Гармин сигурно ще намериш и на други езици. На български със сигурност няма, тя и самата програма няма български интерфейс.

vtdyyy
01.06.2010г., 18:15
Благодаря!направих това което си написал и вече не ми иска ключ.Но картата пак не се зарежда.Даже искаше да си пусна блутута за да се включи GPS.Видях номерата на IMEI,IMSI, CARD ID, значи софта работи.Не можах да направя това -
- стартира се файла "Unlock Maps.cmd"(UNLOCK MAP DIRECTORY)
- следват се указанията "UnlockedMap"(UNLOCK MAP DIRECTORY
къде е този файл Unlock Maps.cmd
Извинявай, ама съм на Вие с тези неща!
Ако можеш да поясниш още малко.Дано не съм нахален!

Гада
01.06.2010г., 19:04
Благодаря!направих това което си написал и вече не ми иска ключ.Но картата пак не се зарежда.Даже искаше да си пусна блутута за да се включи GPS.Видях номерата на IMEI,IMSI, CARD ID, значи софта работи.Не можах да направя това -
- стартира се файла "Unlock Maps.cmd"(UNLOCK MAP DIRECTORY)
- следват се указанията "UnlockedMap"(UNLOCK MAP DIRECTORY
къде е този файл Unlock Maps.cmd
Извинявай, ама съм на Вие с тези неща!
Ако можеш да поясниш още малко.Дано не съм нахален!

Здравей ето това е файла.
40036

Ако може за даден проблем пиши в дадената тема.
Че ще се сърдят другите учасници за спама.

Или ако имаш проблем пиши ми на потребителска бележка или лични ако можеш.

За виждането на картата трябва да хванеш обхват.

petarcho16
04.06.2010г., 13:15
Днес инсталирах Garmin на Nokia E55,
но не мога да открия комбинация за zoom In и zoom out.
С функзионалния клавиш и числото не става!
Някой има ли идея?

bioshock
04.06.2010г., 15:49
Днес инсталирах Garmin на Nokia E55,
но не мога да открия комбинация за zoom In и zoom out.
С функзионалния клавиш и числото не става!
Някой има ли идея?

И при мен с Е71 първия път след инсталацията не стана с функц. клавиш и 1 и 3. След рестарт на телефона се оправи.

almozoff
04.06.2010г., 16:20
Едно бързо въпросче...
На 6700c има ли възможност за инсталация на Гармин мобил?

sneka
04.06.2010г., 21:29
Има ли начин за по-бързо рутиране в изглед "Карта"?
СУпер бавно ми движи стрелката от обект до обект.
Може ли да се увеличи бързината или това зависи само от телефона?
:m

indyana
04.06.2010г., 21:37
Здравейте! Ще Ви бъда много благодарен, ако ми кажете FID на тази карта.

Гада
04.06.2010г., 22:00
Здравейте! Ще Ви бъда много благодарен, ако ми кажете FID на тази карта.

Ето

V: OSM map sets
F: PID 0, FID 0, OSM maps

Ако я вкарваш в MapSource. Ще трябва да и зададеш FID и PID от теб пожелание.

rokras
04.06.2010г., 22:50
Едно бързо въпросче...
На 6700c има ли възможност за инсталация на Гармин мобил?
За съжаление Не 6700класик е с S40.Можеш да му качиш само Jawa базирани навигации.

pakos5
06.06.2010г., 13:19
Здравейте! За нокия Х6-коя версия на гармин да инсталирам и коя карта за БГ ?
Благодаря.

vladislav89
08.06.2010г., 16:27
a we narode puskam go tela oba4e programata ne6te da go nameri ne6to mi kazvat 4e tre se hakne niakoi moje li da me svetne kak

martinski: Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

martin912
08.06.2010г., 23:21
Ето я и новата карта за България. Версия 4.70. MapID 5028

DOWNLOAD ([Only registered and activated users can see links])

Здравей този линк работи ли защото на мен неми го отваря ? А искам да си сложа тази карта :)

Гада
08.06.2010г., 23:48
Здравей този линк работи ли защото на мен неми го отваря ? А искам да си сложа тази карта :)

Ехо тази карта е от 29.11.2008г., 11:39. :D:sbem

jordanbg
09.06.2010г., 14:25
Здравейте. Имам инсталиран последния Гармин с БГ 5.21. Онзи ден ми се наложи да ходя до Стара Загора и ми направи впечатление следния проблем:
Тъй като адрес не ме интересуваше , от менюто градове си посочих град Стара Загора, и ми го даде, че от Варна до там е 187, полсе проверих до Суфия 350км. , в смисъл с около 50 км грешка. Ако дам обаче да рутира до там и обходя целия път по отбивки, ми показва коректна информация.
Ако някой се е натъквал на този проблем, ще се радвам ако сподели.

zhanpeter
09.06.2010г., 14:32
Здравейте. Имам инсталиран последния Гармин с БГ 5.21. Онзи ден ми се наложи да ходя до Стара Загора и ми направи впечатление следния проблем:
Тъй като адрес не ме интересуваше , от менюто градове си посочих град Стара Загора, и ми го даде, че от Варна до там е 187, полсе проверих до Суфия 350км. , в смисъл с около 50 км грешка. Ако дам обаче да рутира до там и обходя целия път по отбивки, ми показва коректна информация.
Ако някой се е натъквал на този проблем, ще се радвам ако сподели.
Проблемът е отдавна известен и доста коментиран. Изчисляването на общата дължина на даден маршрут не работи добре и това се дължи на ........... не си спомня на какво беше, но е така.

dedicha
09.06.2010г., 14:45
Аз мисля, че грешката идва оттам, че изчислява разстоянието от точка до точка по права линия, а не по пътя???

martin912
09.06.2010г., 18:18
Ехо тази карта е от 29.11.2008г., 11:39. :D:sbem

Аз от къде мога да знам, че има нови карти, нали затова пуснах едно мнение и ми се направи забележка, че нарушавам правилата ! Може ли да ми кажеш от къде да изтегля най-новата

iPmart
09.06.2010г., 19:30
От тук:
БГ карти за Garmin ([Only registered and activated users can see links])

След като прочетеш това:
Нашите правила! ([Only registered and activated users can see links])

aaatso
09.06.2010г., 20:03
Благодаря...Само един въпрос-след като съм инсталирал всичко и искам да поставя 2ра карта,как да я откл. след като вече не мога да видя кард ай ди-то

Гада
09.06.2010г., 20:34
Благодаря...Само един въпрос-след като съм инсталирал всичко и искам да поставя 2ра карта,как да я откл. след като вече не мога да видя кард ай ди-то

По същия начин както отключи първата.Ид-номера си е на същото място.

И защо се занемаваш с тези фидове пидове незнам.След като хората са ги измислили и става само с два пъти натискане на ентер и вече имаш карта за всички устройства.

Виж мнение 6.

([Only registered and activated users can see links])

axelfoley
09.06.2010г., 20:52
Здравейте. Аз съм нов във форума. С Nokia X6 съм. Дръпнах garmin и опитах да го инсталирам, но се оказа че не е съвместим с телефона. Някой може ли да ми помогне. Благодаря предварително.

aaatso
09.06.2010г., 20:52
Отново БЛАГОДАРЯ

Гада
09.06.2010г., 21:00
Здравейте. Аз съм нов във форума. С Nokia X6 съм. Дръпнах garmin и опитах да го инсталирам, но се оказа че не е съвместим с телефона. Някой може ли да ми помогне. Благодаря предварително.

Погледни тази тема:
([Only registered and activated users can see links])

krasi751
10.06.2010г., 00:05
Здравейте, от скоро се натъквам на следния проблем на Garmin Mobile XT,когато си кача комбинирана карта и стартирам Garmina , ме изхвърля от програмата с тел Nokia5800 съм.Някои ако има някакви идеи защо е така да сподели.
Благодаря, ви предварително!:tnx

gogi713
10.06.2010г., 00:11
Здравейте, от скоро се натъквам на следния проблем на Garmin Mobile XT,когато си кача комбинирана карта и стартирам Garmina , ме изхвърля от програмата с тел Nokia5800 съм.Някои ако има някакви идеи защо е така да сподели.
Благодаря, ви предварително!:tnx
Паметта ти е пълна май???

krasi751
10.06.2010г., 00:17
Не знам точно и аз мислех нещо подобно. Но комбинираната карта е 170мв като я слагам махам всички останали карти. А паметта винаги си ми показва 35мв свободни. И преди да кача картата и след това.

gogi713
10.06.2010г., 00:34
Не знам точно и аз мислех нещо подобно. Но комбинираната карта е 170мв като я слагам махам всички останали карти. А паметта винаги си ми показва 35мв свободни. И преди да кача картата и след това.

Едно 80-100 трябва да имаш свободни!!!

lidia
10.06.2010г., 10:40
Здравейте,нова съм във форума и предварително моля да ме извините,ако има коментари за въпроса който ще задам,но никъде не намерих конкретен отговор.И така имам Nokia E72 и ме интересува,коя навигация е най-добре да си инсталирам,ако е възможно да ми дадете линк ще Ви бъда много благодарна!

Anastassov
10.06.2010г., 10:52
Здравейте,нова съм във форума и предварително моля да ме извините,ако има коментари за въпроса който ще задам,но никъде не намерих конкретен отговор.И така имам Nokia E72 и ме интересува,коя навигация е най-добре да си инсталирам,ако е възможно да ми дадете линк ще Ви бъда много благодарна!

Добре дошла!
Ами като за начало опитай с Garmin. Най-подробните карти са за него.
После можеш да пробваш и Sydic, но там пък картите не са подробни. Въпрос на личен избор!:wel

lidia
10.06.2010г., 11:02
Благодаря,но бихте ли ме посъветвали точно кой Garmin да си инсталирам и,ако може линк.

Anastassov
10.06.2010г., 11:19
Благодаря,но бихте ли ме посъветвали точно кой Garmin да си инсталирам и,ако може линк.

Прочети тази тема:

А за да си изтеглиш карта на България оттук ще трябва да изминат 30 дни от регистрацията ти, да направиши 10 поста или да направиш дарение - има описани правилата.2thumbsup

krasi751
10.06.2010г., 12:31
Едно 80-100 трябва да имаш свободни!!!
Не съм много сигурен ама без да имам нищо качено ми дава около 68мб свободна памет.Започвам да дялкам със секирата приложения и ще видя какво ще сабя покаже.

krasi751
11.06.2010г., 13:39
Хм..., странно оставих телефона на фабрични +хак че без него нещо не се инсталираше Гармина и при старт на приложението пак ме изхвърля.

---------- Предходен коментар публикуван в 10:51 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:36 ----------

Хм..., странно оставих телефона на фабрични +хак че без него нещо не се инсталираше Гармина и при старт на приложението пак ме изхвърля.

Намерих решението на проблема (поне при мен) беше от името на комбинираната карта Gmapsupp Преименувах на Gmapprom исега всичко е О.К.

---------- Предходен коментар публикуван в 12:36 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:39 ----------

Благодаря на gogi713, За помоща.
Реп+

vladislav89
11.06.2010г., 16:47
hora pravia sis faila vlizam v tela po4va da instalva stiga do polovinata i kazva instaliraneto e nevazmojno pomagaite pls skype vladislav89

Хиена ([Only registered and activated users can see links]) 4. Писането на кирилица е задължително. Българският език е официалният език. Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

ivailovd
11.06.2010г., 17:17
hora pravia sis faila vlizam v tela po4va da instalva stiga do polovinata i kazva instaliraneto e nevazmojno pomagaite pls skype vladislav89

Пиши на Български.Прочети правилата [Only registered and activated users can see links] преди да пишеш във форума.И как го правиш тоя сис фаил?

martinski: На потребителите се забранява публично да се изявяват като модератори.

inzinera
12.06.2010г., 11:44
здравейте,от вчера сам с 5.00.50 когато тарся град,например батак или софия не ми ги намира не разбирам защо ,нокия 5800,преди това мисля че бях с 5.00.25

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!

evvel
12.06.2010г., 12:22
Ако картата ти е на кирилица, менюто ти трябва да е на руски, ако е латиница - менюто на английски. Ако си с английско меню и карта на кирилица, няма да намериш нищо.

inzinera
12.06.2010г., 12:28
Картата ми е на латиница.менюто ми е на руски,а проблема е че не намира всички градове както преди ,а само някои дадох пример ....,и преди това си бях така и нямаше проблеми.
ПОМАГАЙТЕ

dedicha
12.06.2010г., 12:32
Картата ми е на латиница.менюто ми е на руски,а проблема е че не намира всички градове както преди ,а само някои дадох пример ....,и преди това си бях така и нямаше проблеми.
ПОМАГАЙТЕ
Точно там ти е проблема, прочети горния пост , прочети твоя и ще видиш че трябва или картата да смениш с кирилица, или езика на гармин-на английски.

vdwind
12.06.2010г., 12:32
Щом картата ти е латинската, трябва и въвеждането да е на латински за града, при мен няма проблеми, практиката показва че е по-удобно и картата и въвеждането да са на английски

inzinera
12.06.2010г., 12:34
Въвеждам всичко на латиница,а самото меню на програмата ми е на руски

vdwind
12.06.2010г., 12:37
Ами смени езика на програмата, мисля че имаше някакво меню в нея за смяна на езика, трябва да е на англйиски и тя

inzinera
12.06.2010г., 13:00
Помагайте,моля....

martin912
12.06.2010г., 13:15
Е смени езика де и мен ме изхвърляше на руски език обаче сега нямам проблеми. Пък и е доста по-объркващо с тоя руски поне за мен :)

myankov
12.06.2010г., 14:11
Помагайте,моля....

Какво да ти помагат.Ти не искаш да чуеш.Или си смени картата да е кирилица или си направи Гармин на английски.Друг проблем може да е ако си с карта 5.11 или 5.20 при тях не търси над 200км.

make79
12.06.2010г., 14:49
Здравейте, днес си качих Гармиана и тръгна от първия път ...
Имам само един малък проблем ... вместо в километри каката ми говори в мили - дали някой може да ми каже от къде се променя това в менютата. Предварително благодаря

И още нещо да попитам - във версия 50 дали го има този проблем с батерията?

Хиена
12.06.2010г., 14:56
От настройките си смени от мили в километри.

make79
12.06.2010г., 14:58
От настройките си смени от мили в километри.

Да това ми е ясно, но не мога да ги намеря :mah55

martin912
12.06.2010г., 15:46
Tools>Settings>System> Distance/speed > влизаш и променяш на Metric :)

make79
12.06.2010г., 23:32
Tools>Settings>System> Distance/speed > влизаш и променяш на Metric :)

Много благодаря 2thumbsup:tnx:tnx:tnx:tnx:tnx:tnx

dimitar123
13.06.2010г., 08:20
Извинявам се ако въпроса не ми е по темата ,но до вчера сатиото ми работеше без грешка относно GPS .След включване на гармина ми хващаше сигнал за около 20 сек. Ъпдейтнат телефона след което се наложи преинсталация на програмите. Всичко го направих по стандартният начин.Обаче сега при включването на гармина го чакам за получаване на сигнал по 20 минути.Въпраса ми е такъв ,каква е ролята на сървера на позициониране защото не помня преди каква ми беше точката на достъп.Има ли връзка с бавното ми хващане на сигнал.

milenzan
13.06.2010г., 10:23
Не ти работи A-GPS.Оправи си настройките за интернет.
В меню -> инструменти -> настройки -> общи -> локализация -> сървар локализация -> точка за достап , провери какво е зададено.

krasi751
13.06.2010г., 10:52
Имам htc touch diamond. Може ли някой да даде линк за гармин мобиле хт за виндоус мобиле.Благодаря педварително.
Може да потърсиш в форума в раздела Poket PC/Palm,или да си го дръпнеш от сайта на гармин [Only registered and activated users can see links]

dimitar123
13.06.2010г., 11:25
Сървер позициониране _автоматично, точка за достъп_MTELGPRS, адрес на сървера_ supl.sonyericsson.com

dimitar123
13.06.2010г., 14:02
А как се активира Аgps на сатио?

plamen petkov
14.06.2010г., 19:27
Аз съм с Nokia e70 и имам GPS антена TomTom . Прочетох точките и реших да ги изпълня . Изтеглих програмата от линка и започнах инсталирането и в memoory cart . В началото инсталацията врвеше добре ,но точно на края даде грешка . И сега не знам какво да правя , моля помогнете . Грешкатъа в мен или в телефона е .

makss
14.06.2010г., 19:38
А как се активира Аgps на сатио?

Tools ->Settings->System->Remote GPS- даваш Disable и активираш Use Attached GPS активираш с Enable и излизаш. Поне при мен така работи безотказно, но не забравяй да изчакаш на открито първия път след инсталацията, после се свързва по бързо.

myankov
14.06.2010г., 23:00
dimitar123 пита как се активира подпомогнатия GPS от телефона, а не как се активира да ползва вградения GPS от Гармин.

Darkus
15.06.2010г., 23:54
Момчета голем проблем с тоя гармин значи опитвам се го крак слагам ония фаил в Гармин папката и пак като го включа ми иска сериал номера и просто отказва да тръгне с вградения ГПС и мога да го подкарам само с допълнително Гпс устройство на гармин иначе не иска се включи.П.с ползвам 50.00.50 и сем с нокиа 5230

myankov
16.06.2010г., 15:33
Момчета голем проблем с тоя гармин значи опитвам се го крак слагам ония фаил в Гармин папката и пак като го включа ми иска сериал номера и просто отказва да тръгне с вградения ГПС и мога да го подкарам само с допълнително Гпс устройство на гармин иначе не иска се включи.П.с ползвам 50.00.50 и сем с нокиа 5230

Не си направил правилно SW.UNL файла.

slowtorrent
17.06.2010г., 12:32
Здравейте,

Ползвал съм успешно Garmin преди преди да си флашна телефона (някаква по- стара версия 4.20 мисля беше). Сега опитвам да го пусна на новия фирмуер, но не може да се свърже с сателит/и. Като избера Use Attached/built-in GPS започва да турси (searching...) и дотам. Телефона е Samsung SGH-G810.
Някакви идеи как да разбера дали е от гармина или е от вградения приемник проблема?

myankov
17.06.2010г., 13:49
Първоначалното свързване със сателитите може да отнеме около 20-30 минути (това зависи от времето и къде се намираш).Виж дали си активирал интегриран GPS от настройките на телефона.

HALFORD
18.06.2010г., 02:13
Здравейте колеги,имам един въпрос относно свързването с gps
След първоначалното чакане от 25-30 мин се свързах,но и следващите свързвания са доста дълги като минути (5-15мин).
Бихте ли ми казали дали е нормално или не,телефонът ми е Sony Ericsson Satio.

da4kinov
18.06.2010г., 02:36
Нормално е, зависи много от местоположението на телефонът ти и сателитите, с които се свързва. Зависи също така и от това дали се движи или не, докато шофираш имам предвид. Не трябва да бъдеш на закрито и край високи сгради. Горе-долу е това, ако има още нещо, някой след мен ще го добави. Поздрави!

Alien vs Predator
18.06.2010г., 14:09
Също така и времето влияе - дали е чисто небе или облачно. И все пак ми се струва доста време, аз на Е52 хващам за около 3-5 минути.

residentevilliv
18.06.2010г., 23:20
Добре как да си изтегля карти без да пиша безмислено 7 теми?

teksas
19.06.2010г., 01:18
Аз съм с НОКИА 5530 + Външен GPS "НAVMAN"за 45 лв.,купен по интернет и се свързва за около 10-15 сек когато си на място и около 30 сек в движение

myankov
19.06.2010г., 23:28
Добре как да си изтегля карти без да пиша безмислено 7 теми?

Не трябва да пишеш седем теми, а седем поста.Има голяма разлика.

travelling
20.06.2010г., 00:41
Здравейте , преди няколко дни си купих Нокиа Е52 само заради GPS-а , иначе телефона го използвам предимно за говорене. Писнало ми е от всякакви такива джаджи и обичам по-често да съм сред природата . Инсталирах новата версия за symbian на Garmin , но нещо не се отключва всичко е според инструкциите от този форум, пробвах на две различни флашки и все е дно и също все едно го няма файла SW.UNL .

make79
20.06.2010г., 01:11
Здравейте , преди няколко дни си купих Нокиа Е52 само заради GPS-а , иначе телефона го използвам предимно за говорене. Писнало ми е от всякакви такива джаджи и обичам по-често да съм сред природата . Инсталирах новата версия за symbian на Garmin , но нещо не се отключва всичко е според инструкциите от този форум, пробвах на две различни флашки и все е дно и също все едно го няма файла SW.UNL .

Здравей - не съм много на вътре в нещата но този файл ти си го създаваш сам :) ( SW.UNL) как се прави - на първа страница първи пост 10 точка :)

---------- Предходен коментар публикуван в 00:05 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 00:11 ----------

Здравейте колеги,имам един въпрос относно свързването с gps
След първоначалното чакане от 25-30 мин се свързах,но и следващите свързвания са доста дълги като минути (5-15мин).
Бихте ли ми казали дали е нормално или не,телефонът ми е Sony Ericsson Satio.

И аз имам този проблем с нокиа 5230 - интересното при мен е, че по някога GPS тръгва без проблема др. път както колегата каза - чакам по 20-30 мин. докато "дойде" сигнала. Само да поясня на открито съм, не се движа и с телефон HTC няма проблеми с връзването към сателите.

Някой да се е зблъсквал с такъв проблем?

PS: моля да ме извинят модераторите - но още не зная как да обединиявам два цитата :( те първа ще се уча :)

dobata1977
21.06.2010г., 13:02
Здравейте:tnxнякой може ли да даде линк за пълна-актуална карта на България-благодаря ви:vn

---------- Предходен коментар публикуван в 11:56 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:02 ----------

И аз акто теб,но повторих-потретих от 1-ва страница-инсталацията и тръгна само дето картата ми е стара и постна-липсват много градове и сега търся актуална:okappa

emil69
21.06.2010г., 13:07
Здравейте:tnxнякой може ли да даде линк за пълна-актуална карта на България-благодаря ви:vn

---------- Предходен коментар публикуван в 11:56 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:02 ----------

И аз акто теб,но повторих-потретих от 1-ва страница-инсталацията и тръгна само дето картата ми е стара и постна-липсват много градове и сега търся актуална:okappa
Никой няма да ти даде най новите карти, а и от доста скоро си във форума, ако прочетеш правилата ще разбереш защо не можеш да видиш картите на България

travelling
21.06.2010г., 13:18
В това глупаво XP не се вижда .txt в края на файла пуснах линукса и всичко се изясни :) .

hetfield91
21.06.2010г., 13:30
При мен си работи супер програмата. Аз съм с нокиа 5800.

dobata1977
21.06.2010г., 13:35
Значи ще трябва да почакам:vnоки,а като сменя картата ще тръгне ли новата карта на версия-GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50030- или трябва да слагам по нова версия:okappa

---------- Предходен коментар публикуван в 12:33 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:35 ----------

Между-другото,оправен ли е проблемът с батерията на тази версия-GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50030

myankov
21.06.2010г., 13:35
Картите тръгват на всички версии.

Решение на проблема с бързо спадащата батерия при версия > 5.00.40
1) tools/settings/system/Launch background servise и маркираме enabeled
2)Затваряме Гармин Мобиле ХТ
3)Отново стартираме Гармин Мобиле ХТ
4)tools/settings/system/Launch background servise и маркираме disabled
5) Процесът вече го няма

dobata1977
21.06.2010г., 13:42
благодаря-реп+

evvel
21.06.2010г., 19:43
В това глупаво XP не се вижда .txt в края на файла пуснах линукса и всичко се изясни :) .
Пролема е че, не виждаш разширението на файловете а не в ХР
Инструменти/Опции за папките/Изглед/махни тикчето от Скрий разширенията на известните файлове и си готов.

nedland
22.06.2010г., 00:02
Здравейте, имам следния проблем с Нокия Н86 8Мп и един въпрос.
Проблема:
След като си инсталирах гармин - версия .40 - понеже на старата е51 си работеше прекрасно, пък и тук си тръгна от раз - на тази нокия /н86/като се опитам да стартирам нокия гугъл карти и ме изхвърля. Дали причината е гармина?
Въпроса
Направи ми впечатление, че и гугъл картата на БГ е по-подробна от моята - 4.7.
Тази 5.11 - по-подробна ли е от 4.7 - откъм улици?
Благодаря Ви предварително!

dedicha
22.06.2010г., 00:26
Здравейте, да споделя какво наблюдавах :
Имаше облачно време и лоша видимост към открито небе(разни високи сгради) и гармин не искаше да се свърже:
Пускам Нокиа мапс с активиран a-gps и network based от настройките на симбиан, свързването стана за 10тина секунди, затварям нокиа мапс, пускам гармин, и вече съм свързан, при положение че изобщо не искаше да се свърже.

bateto113
22.06.2010г., 11:01
Колеги,доста изчетох из темата но,не намерих решение на моя проблем,който се състои в това че,не мога да инсталирам гармина на 5800.Проблема е че,след натискането на Angre ме праща в езиците и там блокира.Следва рестарт и процедурата се повтаря.Някой да ми каже какво трябва да се направи още?

jgadjev
22.06.2010г., 11:53
Най-вероятно се опитваш да инсталираш стара версия. Иди на първа страница, дръпни си версия 5.00.50 /тази дето мига с големи червени цифри/ и спазвай инструкциите. Би трябвало всичко да е на ред.

zhanpeter
22.06.2010г., 13:27
Здравейте, да споделя какво наблюдавах :
Имаше облачно време и лоша видимост към открито небе(разни високи сгради) и гармин не искаше да се свърже:
Пускам Нокиа мапс с активиран a-gps и network based от настройките на симбиан, свързването стана за 10тина секунди, затварям нокиа мапс, пускам гармин, и вече съм свързан, при положение че изобщо не искаше да се свърже.
Ефектът щеше да е същия ако беше пуснал гармина с активиран a-gps, тогава и той щеше да се свърже за секунди.

myankov
22.06.2010г., 14:27
Здравейте, имам следния проблем с Нокия Н86 8Мп и един въпрос.
Проблема:
След като си инсталирах гармин - версия .40 - понеже на старата е51 си работеше прекрасно, пък и тук си тръгна от раз - на тази нокия /н86/като се опитам да стартирам нокия гугъл карти и ме изхвърля. Дали причината е гармина?
Въпроса
Направи ми впечатление, че и гугъл картата на БГ е по-подробна от моята - 4.7.
Тази 5.11 - по-подробна ли е от 4.7 - откъм улици?

Има версия 5.21 която е най-подробна.

emil69
22.06.2010г., 16:07
Колеги,доста изчетох из темата но,не намерих решение на моя проблем,който се състои в това че,не мога да инсталирам гармина на 5800.Проблема е че,след натискането на Angre ме праща в езиците и там блокира.Следва рестарт и процедурата се повтаря.Някой да ми каже какво трябва да се направи още?
Здравей, имам същата нокиа и инсталирах GarminMobileXT all in one - v.5.00.60 и работи без проблем. Изтриваш папката с гармина дето си я създал и на ново си инсталирай на чисто. И при мен не стана от първия път

dedicha
22.06.2010г., 21:47
Ефектът щеше да е същия ако беше пуснал гармина с активиран a-gps, тогава и той щеше да се свърже за секунди.
Да, пробвах го и не става !
Agps-a винаги ми е пуснат, но при еднакви условия нокиа мапс се свързва, а гармина -не .
Имам предвид в случаи когато просто не става по нормалния начин, пробвайте по моя.

dirp
23.06.2010г., 10:00
Някой, би ли ми казал v.50.00.50 има ли руски език,благодаря предварително:okappa

zhanpeter
23.06.2010г., 10:51
Някой, би ли ми казал v.50.00.50 има ли руски език,благодаря предварително:okappa
Да, има руски език.

godji
23.06.2010г., 11:20
Искам да попитам дали някои е подкарал 50.60 на нокия х6

ivopenchev
23.06.2010г., 12:11
Искам да попитам дали някои е подкарал 50.60 на нокия х6
Да, работи си нормално и се свързва за 10-тина секунди първия път.След това се свързва още по бързо.
Искам да попитам нещо.как мога да си избирам карта-имам качени 3 карти, но ми показва само едната- на Бг. Трабва ли и другите да имат .UNL Примерно GMAPPROM.UNL като имам GMAPPROM.IMG

zhanpeter
23.06.2010г., 12:54
За всяка карта, която имаш качена ти трябва отключващ файл със същото име, каквото е картата, но с разширение unl. Изключение - отключените карти. Ако имаш качена заключена карта и нямаш отключващ файл още при стартирането на гармина ти мрънка.
Самото избиране на картите става от tools-manage my data-map sets-MapSource. Там слагаш чафка, на картата, която искаш да ти е активна. Задължително е да имаш чафка САМО НА ЕДНА карта, иначе се сбъркват и не работи добре.

godji
23.06.2010г., 13:00
От 2 дни се мъча с 5.60 на х6 да тръгне но неуспявам а 5.50 тръгна

zhanpeter
23.06.2010г., 13:05
Карай си с 5.50 тогава, между двете версии няма разлика, още повече 5.50 е последната официална за Европа

godji
23.06.2010г., 13:18
Така и ще стане, но ми беше интересно защо тръгна на 6210 а нетъгва на х6

dimitar123
23.06.2010г., 17:01
Преинсталирах телефона Сатио след което работата с GPS -а се флоши.Преди това ми откриваше GPS сигнала за около 20-30 сек. сега му трябва 5-10 минути.Използувам Гармин ХТ 50.0.50.какво да направя.И преди и сега не съм използувал подпомогнатият GPS.Използувам две карти българска версия 5.21 и на европа.Моля търся компетентен отговор

myankov
23.06.2010г., 22:20
Преинсталирах телефона Сатио след което работата с GPS -а се флоши.Преди това ми откриваше GPS сигнала за около 20-30 сек. сега му трябва 5-10 минути.Използувам Гармин ХТ 50.0.50.какво да направя.И преди и сега не съм използувал подпомогнатият GPS.Използувам две карти българска версия 5.21 и на европа.Моля търся компетентен отговор

Ами при кофти време без подпомогнат GPS може да ти се върже и след 15-20 минути.Също така зависи и къде се намираш.

naumovi
24.06.2010г., 11:58
И при мен големи мъки с тоя ГПС.

dimitar123
24.06.2010г., 17:31
Не е от времето колега просто се наложи пълна преинсталация на софтуера и вече нямам проблеми със ГПС-а.Не си играйте само да преинсталирате гармина, той не е виновен. Сега ми хваща сигнала от ГПС-а и в затворено помещение за около 20 сек. без да сам дал подпомогнат ГПС.

peshkestia
24.06.2010г., 17:46
Искам да попитам тази програма работи ли на Нокия N73?

nedland
24.06.2010г., 20:22
Има версия 5.21 която е най-подробна.
Благодаря! Като си натрупам точките ще я пробвам.:tnx

tkpremium
24.06.2010г., 21:21
Искам да попитам тази програма работи ли на Нокия N73?

Трябва да работи.

myankov
24.06.2010г., 21:49
Не е от времето колега просто се наложи пълна преинсталация на софтуера и вече нямам проблеми със ГПС-а.Не си играйте само да преинсталирате гармина, той не е виновен. Сега ми хваща сигнала от ГПС-а и в затворено помещение за около 20 сек. без да сам дал подпомогнат ГПС.

При теб проблема е от това, но при кофти и облачно време може да не хванеш сателити и за 20 минути.

peshkestia ще работи на Н73, но ти трябва външен блутуут GPS, защото нямаш вграден.

dimitar123
25.06.2010г., 10:53
Когато вчера писах времето беше облачно и лошо ,но независимо от това хавана сигнала за около 20 сек.

nikistoto
25.06.2010г., 15:12
Колеги,защо не мога да подкарам на Н-97 Гармин,изписва ми ,приложението не е сьвместомо с телефона

myankov
25.06.2010г., 16:35
Когато вчера писах времето беше облачно и лошо ,но независимо от това хавана сигнала за около 20 сек.

Колега не се опитвай да ме убеждаваш, че всеки път ще ти намира сателити толкова бързо.Аз имам Holux M1000 и ми се случвало да хвана сателити на петата минута.Не знам дали разбираш какво искам да ти кажа, защото твоя вграден GPS изобщо не може да се сравнява с Holux M1000.

nikistoto коя версия на Гармин се опитваш да инсталираш?

dirp
25.06.2010г., 18:29
Колеги,защо не мога да подкарам на Н-97 Гармин,изписва ми ,приложението не е сьвместомо с телефона

Ами колега,аз съм с 5800 и на мен ми го изписа като инсталирах версия 50.00.50, натискаш ОК и продалжаваш инсталацията.При мен работи а с н97 са почти еднакви.
успех.:okappa

myankov
26.06.2010г., 14:13
На Н97 си сложи версия 5.00.60.

lokodog
27.06.2010г., 14:42
Здравейте знаещи,аз съм само ползвател на телефон NOKIA 5230,неразбирам нищо от тегленe и качване на програми и др . подобни,затова се регистрирах тук с надежда някой знаещ и можещ от София да ми помогне.
Първоначално се опитах да ползвам навигацията с бутоните,които излизат,но вероятно има и някакви тънкости ,които не можах да схвана.Търсих инструкции в нета,но намерих само две страници с най-общи неща.
Ако някои има по-добра инструкция,с написани отделни команди и др. за GMobileXT ,Wersion 5.00.50s60.9 ,Разблокировать ESN : 2090322868 /това е написано са програмата/,моля нека ми я прати ,а ако не се справя ще поискам помощ на живо ,с някой от София ,като се надявам да има живеещи в ж.к. Х.Димитър или наблизо ,за да се видим и ми помогне.
Ако има някъде инструкции в тези над 530 страници ,които незнам колко време ще ми отнемат да ги прегледам,моля за извинение и разбиране.
Няма за какво да ми пишете кое как става,само ще пълним темата,а аз съм към 60 г и няма за кога да уча тези неразбираеми за мен неща,предпочитам помощ на живо ,показване кое как става .

nikistoto
29.06.2010г., 13:02
Колеги,и версия 5.00.50,и 5.0060 ги пробвах-резултат нулев.Не е савместим.имам сиджик и ндраив и нямат грешка,но този гармин ми се опъва бая

myankov
29.06.2010г., 13:39
Колеги,и версия 5.00.50,и 5.0060 ги пробвах-резултат нулев.Не е савместим.имам сиджик и ндраив и нямат грешка,но този гармин ми се опъва бая

Инсталираш версия 5.00.60 на масовата памет 32GB, а не на картата памет (ако имаш такава). Аз съм с Н97 и работи префектно.

nikistoto
29.06.2010г., 13:54
Благорарско колега,сега ще се пробва и този вариянт

viparch
29.06.2010г., 15:06
Проблемът е отдавна известен и доста коментиран. Изчисляването на общата дължина на даден маршрут не работи добре и това се дължи на ........... не си спомня на какво беше, но е така.

Сигурно мери по права траектория :)

raptor213
29.06.2010г., 19:06
Колега не се опитвай да ме убеждаваш, че всеки път ще ти намира сателити толкова бързо.Аз имам Holux M1000 и ми се случвало да хвана сателити на петата минута.Не знам дали разбираш какво искам да ти кажа, защото твоя вграден GPS изобщо не може да се сравнява с Holux M1000.

nikistoto коя версия на Гармин се опитваш да инсталираш?

myankov не си прав.Никога не ми се е налагало да чакам за сигнал повече от една минута:Nokia LD 3W+ Nokia E51.Вярно в Търговище няма небостъргачи,ама чак толкова ли са калпави вградените приемници?

Гада
29.06.2010г., 20:27
Калпави са да. Днеска 30 мн чаках свързване на Е71 :D
При първа локализация.:D

troi4o
29.06.2010г., 20:48
Аз онзи ден си ресетнах моята Nokia N82 и си качих на нова всичко, както може да се досетите. Намирам се в кв. Люлин в София. Използвам само вградения приемник на телефона, без A-GPS! Garmin-ът намери саталити за не повече от 3 минути и ме локализира правилно!
Явно си е до местоположение и до метеорологични условия. Но никога не съм чакал повече от 5 минути!

myankov
30.06.2010г., 11:02
myankov не си прав.Никога не ми се е налагало да чакам за сигнал повече от една минута:Nokia LD 3W+ Nokia E51.Вярно в Търговище няма небостъргачи,ама чак толкова ли са калпави вградените приемници?

raptor213 много съм прав. Май си се объркал, защото става въпрос за вградения GPS, а не за външен GPS. Това което писах за Holux M1000 беше просто пример, но ставаше въпрос за вградения GPS. Ти си с външен GPS приемник и е нормално да намира сателити за такова време. Дори и при външен GPS приемник може да се забави намирането на сателити, но определено работи много по-добре от вградения и намира сателити по-бързо.

troi4o по-принцип е така, но както си писал зависи от местоположение и до метеорологични условия. Пример: ако последното ти локализиране е било София и после пускаш Гармин във Варна при кофти време (облачно, магнитни бури и др.) и сгради ще почакаш повече от три минути без A-GPS.

travelling
30.06.2010г., 13:42
Пролема е че, не виждаш разширението на файловете а не в ХР
Инструменти/Опции за папките/Изглед/махни тикчето от Скрий разширенията на известните файлове и си готов.

Мерси !
Все ще трябва да им робуваме на тези шарении :)

nedland
03.07.2010г., 15:08
Здравейте,
с Нокиа Н86 8мп съм и от известно време имам следния проблем:
Гармина не намира спътници - поне за около 5 минути докогато ми се изчерпва търпението.
Бях с версия 5.00.40 смених я с 5.00.50. Същата работа.
Някой може ли да помогне?

minus
03.07.2010г., 18:26
Здравейте! току що изтеглих тази карта на европа,която е качена в началото,но в нея има два файла,та мисълта ми е и двата ли трябва да ги преименувам,тъй като е втора карта след българската. моля ви помогнете ми как точно да ги преименувам и др унл файл и него как да го пиша,че нали има и друг който е към първата карта (българската)

gogi713
03.07.2010г., 18:53
gmaptz няма да го пипаш качвай го направо.Ще преименуваш само gmapprom.img или gmapsuup.img важно името да не съвпада с бг карта.Къде ще е качваш тази карта???

mafozi
03.07.2010г., 21:40
Здравейте! току що изтеглих тази карта на европа,която е качена в началото,но в нея има два файла,та мисълта ми е и двата ли трябва да ги преименувам,тъй като е втора карта след българската. моля ви помогнете ми как точно да ги преименувам и др унл файл и него как да го пиша,че нали има и друг който е към първата карта (българската)

Тази карта на Европа от първата страница е стара.
Свали си това

Тя е отключена и не ти трябва Унл.
А за името на картите в първия пост пише как да са ;)
Иначе по принцип ако имаш няколко карти заключени Унл файла за дадената карта трябва да е с неговото име.
Примерно:
Първата карта я кръстете - GMAPSUPP.IMG/Gmapsupp.Unl , втората - GMAPSUP2.IMG/Gmapsup2.unl , третата - GMAPPROM.IMG/Gmapprom.unl

myankov
03.07.2010г., 22:13
Здравейте,
с Нокиа Н86 8мп съм и от известно време имам следния проблем:
Гармина не намира спътници - поне за около 5 минути докогато ми се изчерпва търпението.
Бях с версия 5.00.40 смених я с 5.00.50. Същата работа.
Някой може ли да помогне?

Намирането на сателити зависи от много фактори. Активирай си подпомогнатия GPS и ще намира сателити до 1 минута, но взима пари около 2 стотинки.

nedland
04.07.2010г., 00:47
Благодаря ти!
Справих се.
Имах и проблем с картата, но си я преинсталирах на латиница и тя се оправи.
Може ли да те попитам откъде да си сваля ПОИ-та само, че за Гармин - нуви?
Благодаря Ти още веднъж за вниманието!

myankov
04.07.2010г., 08:41
POI точките стават както на нуви така и на Garmin Mobile XT: POI-та за GARMIN - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])

grafa
04.07.2010г., 08:49
Аз пък имам друг проблем - картата е на латиница, телефона е на руски, а не намира нищо.

myankov
04.07.2010г., 09:27
Аз пък имам друг проблем - картатра е на латриница, телефона е на руски, а не намира нищо.

Няма и да ти намери. Щом ползваш Гармин на руски търси карта на кирилица. Карта на латиница се ползва ако Гармин е на английски.

grafa
04.07.2010г., 09:30
Ох, моя грешка, картата е на кирилица! OFRM 5,21, garmin-a е Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition 50050.

ccc
04.07.2010г., 16:49
Здравейте!
Инсталирах гармин 5.00.50 на нокия Х6, всичко работи идеално, но след като изключа телефона поради някаква причина, включването става след поне 10 опита. Включва се, излиза надпис Нокия и гасне екрана и така докато по някое време захапе. След като деинсталирам Гармин всичко се оправя. Някой имал ли е този проблем, има ли друга версия на Гармин ХТ, която да става за Х6?

myankov
04.07.2010г., 17:45
За X6 пробвай версия 5.00.60.

Ох, моя грешка, картата е на кирилица! OFRM 5,21, garmin-a е Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition 50050.

Garmin също трябва да е на руски език.

ccc
04.07.2010г., 17:53
За X6 пробвай версия 5.00.60.

Garmin също трябва да е на руски език.
Горе долу стана, обаче забива като поискам да сменя езика на писане на Руски. Поне телефона мога да си го включа нормално.

djvoyager
05.07.2010г., 01:48
Здравейте! Искам да попитам чуват ли се някакви отзиви (в смисъл колко е нова) за Bulgarian map OFRM Geotrade 5 21 карта или може би има нещичко по-назад в коментарите? Не съм погледнал, тъй като 538 страници ми се виждат множко. :)

myankov
05.07.2010г., 14:23
Картата я има отпреди месец. Отзиви за тази карта има доста, но ти няма как да ги прочетеш, защото не виждаш раздела с картите.

zhanpeter
05.07.2010г., 14:25
Щом 538 стр ти се виждат множко, можеш да погледнеш темата за "карти на България". 5.21 е най-новата карта.

myankov
05.07.2010г., 14:26
Току що писах, че няма как да види раздела с картите.

Здравейте! Искам да попитам чуват ли се някакви отзиви (в смисъл колко е нова) за Bulgarian map OFRM Geotrade 5 21 карта или може би има нещичко по-назад в коментарите? Не съм погледнал, тъй като 538 страници ми се виждат множко. :)

Напиши повече от десет поста и ще видиш раздела с картите.

mr24
05.07.2010г., 14:39
Здравейте!
Инсталирах гармин 5.00.50 на нокия Х6, всичко работи идеално, но след като изключа телефона поради някаква причина, включването става след поне 10 опита. Включва се, излиза надпис Нокия и гасне екрана и така докато по някое време захапе. След като деинсталирам Гармин всичко се оправя. Някой имал ли е този проблем, има ли друга версия на Гармин ХТ, която да става за Х6?
Като прочетох поста ти се сетих, че и аз имах този проблем с 5230. Вадех картата, включвах телефона и тогава я слагах пак. Оправи се от само себе си (или пък може би защото сложих 5.00.60).

djvoyager
06.07.2010г., 23:47
Намерих на едно място OFRM Geotrade TOPO 5.21 CYR. Размерът е 102 МВ, затова провеждам тази дискусия, за да разбера дали размерът е от значение.

teksas
07.07.2010г., 01:02
Значи със 5.00.50 съм.Когато навигирам проблеми нямам,но ако искам да се разходя из картата и гармина забива.От какво може да е?

iPmart
07.07.2010г., 01:28
От слабия хардуер на телефона е :)

Гада
07.07.2010г., 01:31
Значи със 5.00.50 съм.Когато навигирам проблеми нямам,но ако искам да се разходя из картата и гармина забива.От какво може да е?

Старай се с показалката леко по леко и изчакване да местиш картата и няма да забива.
Но преместиш ли я бързо веднага ще забие.

iPmart ти е казал защо забива.

teksas
07.07.2010г., 13:21
Ок.Ще опитам по този начин!

teksas
07.07.2010г., 20:21
Това което сте написали не е вярно!Телефона не е слаб,нито има значение от бързото местене!Просто бях качил три карти след като оставих само една,всичко се оправи.Нарочно го мърдам много бързо и не ми заби.Дори след като го завъртя вече не се разделя на две както по-рано.Всички които имат проблем,като моя могат да пробват.:okappa

ivailovd
07.07.2010г., 21:25
Това което сте написали не е вярно!Телефона не е слаб,нито има значение от бързото местене!Просто бях качил три карти след като оставих само една,всичко се оправи.Нарочно го мърдам много бързо и не ми заби.Дори след като го завъртя вече не се разделя на две както по-рано.Всички които имат проблем,като моя могат да пробват.:okappa
А защо е трябвало да оставиш само една ,като е можело да ги изключиш от настройките на Гармина.:D

teksas
07.07.2010г., 22:18
Защото като ги изключа,след като спра гармина и го пусна пак всичките пак са с отметки.

ivailovd
07.07.2010г., 23:15
Този телефон е от по-ново поколение,защо не опиташ с 5.0.60 версия.

teksas
07.07.2010г., 23:32
Честно да ти кажа,ако задържи да не забива ще си остана с нея.Но ако ми прави същите проблеми ще пробвам.2thumbsup

marinefox
07.07.2010г., 23:36
Някой има ли представа защо картата ми, която е на кирилица, от време на време гарвана я изписва с разни странни символи?

---------- Предходен коментар публикуван в 22:35 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 22:36 ----------

Забравих да допълня, че версията ми е 5.0.50 и съм с 5.01

ivailovd
07.07.2010г., 23:48
Някой има ли представа защо картата ми, която е на кирилица, от време на време гарвана я изписва с разни странни символи?

---------- Предходен коментар публикуван в 22:35 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 22:36 ----------

Забравих да допълня, че версията ми е 5.0.50 и съм с 5.01

Това в полето за търсене на адреси ли го прави?

---------- Предходен коментар публикуван в 22:38 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 22:48 ----------

Честно да ти кажа,ако задържи да не забива ще си остана с нея.Но ако ми прави същите проблеми ще пробвам.2thumbsup

Не знам ,как си направил инсталацията на Гармина.Ако искаш изтегли това [Only registered and activated users can see links] Направи чиста инсталация,като премахнеш предишния Гармин.Ако не стане с тези фаилове ,опитаи с 5.00.60.

marinefox
07.07.2010г., 23:56
Гармина работи добре, а това за което писах се появява в режим на разглеждане на картата. С нокия 5800 съм

ivailovd
08.07.2010г., 00:30
Гармина работи добре, а това за което писах се появява в режим на разглеждане на картата. С нокия 5800 съм
Влез в системните настроики и си обърни "Гарвана" на Руски език и всичко ще си доиде на място.

marinefox
08.07.2010г., 10:32
Еми той си е на Руски език, просто от време на време буквите са нечетими-стават някакви странни символи.

teksas
08.07.2010г., 13:45
От картата е и при мене беше така.Сложи си 5.21 и ще се оправи.Може би!

marinefox
08.07.2010г., 17:42
Ок, много благодаря, като ми падне следващата версия ще я пробвам. Имаш реп :)

ivailovd
08.07.2010г., 18:51
Ок, много благодаря, като ми падне следващата версия ще я пробвам. Имаш реп :)
Благодаря.Пак заповядаи,само дет не я виждам тая ряпа.:D

mortadix
08.07.2010г., 21:46
От доста време използвам Garmin на телефона си и съм доволен...до днес. По време на пътуването ми показваше, че се движа извън пътя, дори и на открити терени, където с кола не съм имал проблеми досега. Дали е от версията:? 5.00.50 е, наскоро я поднових. Преди можеби по подразбиране си прихващаше пътя, дори и точността да не е достатъчно висока.

marinefox
08.07.2010г., 22:15
И аз съм със същата версия, но нормално ми показва всичко. За съжаление рутирането на всички програми е ужасно. Ако не знаеш къде е пътя програмите могат да те преведат през знайни и незнайни пътечки.

n5800XM
08.07.2010г., 22:47
Здравейте, колеги! Днес си свалих "Garmin City Navigator Europe 2011.10B NT". Това е ъпдейт към "Garmin City Navigator Europe 2011.10 NT" - добавя 3D модели на сградите, иначе другото си е същото. Въпроса ми е, може ли някой да ми каже или даде линк, ако има съществуваща такава тема, как да инсталирам ъпдейт на карта?:nvg:nvg:nvg

Ето какво пишат за ъпдейта колегите от друг форум:

There are no changes in map data between version 2011.10A & B.
The only updated file is 3D buildings (gmap3d.img).

Няма промени в картата межу версия 2011А и В.
Единствения ъпдейтнат файл е 3D сгради (gmap3d.img).

Благодаря ви предварително!
:vn:vn:vn

ivailovd
09.07.2010г., 07:03
От доста време използвам Garmin на телефона си и съм доволен...до днес. По време на пътуването ми показваше, че се движа извън пътя, дори и на открити терени, където с кола не съм имал проблеми досега. Дали е от версията:? 5.00.50 е, наскоро я поднових. Преди можеби по подразбиране си прихващаше пътя, дори и точността да не е достатъчно висока.
Не ми се вярва да е от Гармина,може да е от картата която си сложил.Опитаи с друга.

despolof
09.07.2010г., 09:31

Колега в тази тема това е обсъждано много пъти.Дава се настройка /settings/map/show location/on roads/ и си готов.

sailo919
09.07.2010г., 13:44
Колеги инсталирах garmin mobile xt за PALM OS на моето Garmin Ique 3000 и ми поиска да рестартира устройстовото.След това вече неможa да се включи както беше добре.Като се опитва да се включи ми изписва следното

SystemMgr.c, Line:5852,
SysLinkerStub():Failed to load the shared library

И бутон само RESET
Нищо друго неможе да се натиска.Само се рестартира и пак това ми изписва и дотам.
Незнам защо стана така, моля за малко помощ.:vn

Пробвах отзад да го ресетвам, слагах друга мемори карта, свързах с USB, но нищо само тоя надпис си седи :(

mortadix
09.07.2010г., 14:24
Колега в тази тема това е обсъждано много пъти.Дава се настройка /settings/map/show location/on roads/ и си готов.
Благодаря за отговора, за съжаление нямах време да прегледам всички отговори. Сега проверих и се оказа, че си е зададено "on roads". Ще пробвам да го направя "at GPS location", после да рестартирам програмата и пак да дам "on roads", надявам се да сработи като настройката на "Launch background service".

nikira
09.07.2010г., 16:09
Здравейте на всички. Съвсем нов съм тук, почетох доста, но все пак да попитам: коя версия на Гармин е най подходяща за Нокия Н85 към днешна дата, както и карта на БГ и от къде да ги сваля. Предполагам, че инсталацията става по описания в началото начин или може би греша. Колко памет заема в СД картата, защтото аз съм само с 4 ГБ. Ако е писано по темата - моля да ме извините предварително. Благодаря на всеки, който ми отговори

ivailovd
09.07.2010г., 17:07
Здравейте на всички. Съвсем нов съм тук, почетох доста, но все пак да попитам: коя версия на Гармин е най подходяща за Нокия Н85 към днешна дата, както и карта на БГ и от къде да ги сваля. Предполагам, че инсталацията става по описания в началото начин или може би греша. Колко памет заема в СД картата, защтото аз съм само с 4 ГБ. Ако е писано по темата - моля да ме извините предварително. Благодаря на всеки, който ми отговори

Аз съм с нокия Н95,пробвал съм какви ли не версии ,но 50.00.50 ми се струва най-удачна.2thumbsup
А колкото до СД картата не се притесняваи,ще ти стигне.Аз съм с 2ГБ.

sailo919
09.07.2010г., 18:17
Най-новата версия на garmin mobile Xt можеш да я намериш в сайта на гармин,както и тук.А карти ще можеш да теглиш, когато напправиш 10 поста и мине 1 месец от регистрацията ти.А относто картата с памет, garmin mobile xt като се инсталира е 20-30 мб някъде.И картата на България в зависимост дали искаш да е City (19 мб) или Топо (104 мб).А най-новата карта е OFRM_Geotrade_5.21_
Надявам се да съм бил полезен.

etoshko
10.07.2010г., 16:36
Здравейте! Когато стартирам прогамата ми излиза да избера език и ............. до там. Моля помогнете

evvel
10.07.2010г., 17:33
Коя версия си инсталирал? Най-вероятно е версия която не поддържа тъчскрийн. Инсталирай си 5.00.50, 5.00.60 или 6.00.10.

vladi111
10.07.2010г., 18:44
Как мога да сменя font - a на gmobilext 5.00.60,с и изтриване на chinese font от папката не иска да се включи програмата.Благодаря предварително!

evvel
10.07.2010г., 20:40
Ето папка Font:
FONT ([Only registered and activated users can see links])

vladi111
10.07.2010г., 22:45
Благодаря ,но ако го няма chinese font се изключва програмата,а като го сложа програмата се стартира с гадния шрифт,ще си връщам 5.00.50 ,че с тази нещо не става.

evvel
10.07.2010г., 22:57
Това е папката Font от моя Гармин, а там нямам chinese font и си работи без проблем. Ето версията с която съм аз:
Garmin 5.00.60 ([Only registered and activated users can see links])

vladi111
11.07.2010г., 23:40
Не знам и аз за това го махнах то chinese ,но без него не иска,......
върнах си 5,00,50 и всичко е ОК,тя 5,00,60 няма кой знае какво повече2thumbsup

mafozi
12.07.2010г., 02:08
5.00.60 нали има и руска версия ?
Аз последно качвах това [Only registered and activated users can see links]
и си бачка без проблем .. даже го дръпнах през нета и директно се инстална ;)
Само си преименувай папката Гармин и после си върни УНл-тата и войсове и пойта ако имаш.

naisladkiq
12.07.2010г., 02:51
az mn se izvinqvam no napravih vs kakto e opisano po gore i ne stava. polzvam NOKIA N95 pich molqte ostavi nqkak nomer ili po skype da si pishem ... az sm ot vraca gledam 4e na snimkata na navigaciqta po gore pishe varbeshnica i tn ... ako moje i shte se vidim ... help me pls

martinski: Писането на кирилица е задължително.

ivailovd
12.07.2010г., 09:55
Пиши на български:sorv,кажи за какъв точно проблем става въпрос.Телефона ми е нокия Н95,може да ти помогна.2thumbsup

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!

Коригирано,беше в бързината,защото бях на работа.:D

Гада
12.07.2010г., 17:11
Аз много се извенявам, но направих всичко както е описано по горе и не става ползвам NOKIA N95.
Пич моля остави някакъв номер или скупе да си пишем.
Аз съм от Враца гледам че на снимката от навигацията по горе пише Върбешница и тн. Ако може и да се видим.

Така значи свържи телефона с компа на Прехвърляне на данни. И стартирай тази програма.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Тя ще ти намери микро картата даваш инсталирай и си готов.
След това си правиш отключващите файлове.
Ми мисля че ще се справиш лесно.

Предлагам ти също и готов файл SW.UNL и GMAPSUPP.UNL.

naisladkiq
12.07.2010г., 22:44
vs tezi stapki sm gi minal priqtelu .... no nemoga da podkaram navigaciqta ..

martinski: Писането на кирилица е задължително. Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

ivailovd
12.07.2010г., 23:01

Не знам дали си най-сладкия ,но модераторите ще те изядат с парцалките :sorv,ако продължаваш да пишеш на латиница.Току преди един пост ти направих забележка на приятелю.Прочетете тези правила да му се не види,преди да пишете.

Хаиде сега кажи какъв ти е проблема,и телефона и какво си направил.

П.П.С риск да вляза в класацията на бисерите

Гада
12.07.2010г., 23:34

Тези стъпки маи не си ги направил понеже ако беше Гармина сам си тръгва.
Тази програма е най лесната за инсталирване на Гармин.
Остава след нея само да си сложиш карта и си готов.

ivailovd
13.07.2010г., 01:05
naisladkiq.Вземи и си форматираи картата с памет.Инсталираи си наново Гармина,като свържеш телефона в режим прехвърляне на данни.За препоръчване на Нокия Н95 е версия 50.00.50.Ако пак не ти тръгне ,значи нещо не правиш като хората.

dirp
13.07.2010г., 04:45
Едно запитване, на Н82 гермина коя версия трябва да е за да върви добре. Версия 50(00)50 става ли?:ops:lol:hei

tkpremium
13.07.2010г., 08:26
Едно запитване, на Н82 гермина коя версия трябва да е за да върви добре. Версия 50(00)50 става ли?:ops:lol:hei

Става за N82.

naisladkiq
14.07.2010г., 00:06
znachi iztegllih karta na bg i q vkarah v papka garmin no mi iska da q otklu4a kak stava ? s keigena dobre no tam ima vs dr strani no ne i bg puk i dori da generiram kod nz posle kade da vlqza v telefona za da go vaveda i da proraboti

ivailovd
14.07.2010г., 00:50
znachi iztegllih karta na bg i q vkarah v papka garmin no mi iska da q otklu4a kak stava ? s keigena dobre no tam ima vs dr strani no ne i bg puk i dori da generiram kod nz posle kade da vlqza v telefona za da go vaveda i da proraboti

Явно от забележка не разбираш,сигурно на времето много си чатил в "ирка",но както и да е.
В кеигена избираш "Custum map" и въвеждаш четири цифрения код 1254,като преди това в полето ID си въвеждаш ИД-то ,което си получил от имеи конвертора,ако изобщо знаеш ,че съществува такова животно.След като направиш всички тези стъпки,с генерираният код от "Custum map" го копираш в нов текстов документ на компа,отиваш в лентата с менюто ,натискаш на фаил и избираш "Save as" ,при отвореният "джам" избираш "ALL FILES" а отгоре в полето изписваш "gmapsupp.unl",свързваш телефончето с USB кабелчето в режим "масова памет" и копираш създадения фаил в папка Гармин в телефона и джиткаш с GPS.Надявам се си разбрал,колкото и от забележките относно писането на кирилица.

П.П. Последното беше майтап.:D

Гада
14.07.2010г., 01:46
В кеигена избираш "Custum map" и въвеждаш четири цифрениякод 1254,като преди това в полето ID си въвеждаш ИД-то ,което си получил от имеи конвертора,ако изобщо знаеш ,че съществува такова животно.След като направиш всички тези стъпки,с генерираният код от "Custum map" го копираш в нов текстов документ на компа,:D

Това 1254 за коя карта е ? Или искаше да кажеш 1204.

И друго ти пак не си се изказал коя точно карта си сложил че е Българска Българска е но коя от двете.:ops
И след това искаш да получи отговор.Е няма как да стане.:P

ivailovd
14.07.2010г., 01:55
[QUOTE=Гада;137312]Това 1254 за коя карта е ? Или искаше да кажеш 1204.

Да същото,не знам от къде ми дойде това 1254.:D

teksas
14.07.2010г., 09:16
[/URL] прочети тук и ще ти стане ясно [url="[Only registered and activated users can see links]"]garmin mobile xt Р·Р° nokia 5800 Поглед РєСЉРј Nokia Рё мобилният бизнес ([Only registered and activated users can see links])

zhanpeter
14.07.2010г., 11:45
Здравейте, може ли някой да ми отговори на следния въпрос:
Инсталирах Гармин на Нокия 5800 и от инфото си преписах ID за отключване. В инструкциите за инсталиране обаче пише, че ID за отключване се генерира с една програмка "IMEI convertor" която генерира код като въведеш IMEI на телефона. От любопитство генерирах такъв и той се оказа коренно различен от този, който преписах от инфото на Гармина. Кой от двата трябва да използвам, има ли изобщо значение или идвата ще бачкат? Мерси на всеки, който знае.

sailo919
14.07.2010г., 11:54
Инсталирах Гармин на Нокия 5800 и от инфото си преписах ID за отключване. В инструкциите за инсталиране обаче пише, че ID за отключване се генерира с една програмка "IMEI convertor" която генерира код като въведеш IMEI на телефона. От любопитство генерирах такъв и той се оказа коренно различен от този, който преписах от инфото на Гармина. Кой от двата трябва да използвам, има ли изобщо значение или идвата ще бачкат? Мерси на всеки, който знае.

Мисля, че за всяка версия на софтуера на теоя телефон, си е различен отключващият код.Недей гледа готовия, щом знаеш как да си направиш свой, направи си и пробваи с него. Аз мога да ти предложа програмка, която отключва картите много по лесно без кодове, без нищо.:ipbest

troi4o
14.07.2010г., 11:55

Ползвай този от IMEI convertor-а. Преди няколко дни инсталирах Garmin на такъв телефон и ползвах IMEI convertor-а. Проблеми нямаше, всичко си е отключено и работи както трябва.

westhammer
14.07.2010г., 13:15
Прочети тази тема:
Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии) - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])

Момчето в първия пост е описало точка по точка елементарно как се прави всичко. Има даже и малко видео по темата. Просто чети и действай точка по точка :)

dirtyplay
14.07.2010г., 14:03
Отключващия код е еднакъв за всички версий, поне при мен не съм го сменял на няколко досегта версий. Няма значение кой код ще ползваш за отключване на програмата.

ivailovd
14.07.2010г., 14:09
Отключващия код е еднакъв за всички версий, поне при мен не съм го сменял на няколко досегта версий. Няма значение кой код ще ползваш за отключване на програмата.

Да така е,защото кода се генерира по имея на телефона.Само ако си смениш телефона ,ще ти се наложи пак да прибягваш до имеи конвертора.:D

kisyov
14.07.2010г., 18:46
Здравей те, имам едно въпросче, имам нокия н97 мини с гармин 5.00.50 инсталиран. Проблема е там, че като ползвам GPS-a в landscape на екрана самата карта се измества в ляво, а в дясно се появява още една малка част от картата, не се разпъва на цял екран. Някой имал ли е сащия проблем и как се е справил с него.
много благодаря предварително

myankov
14.07.2010г., 22:32
Здравей те, имам едно въпросче, имам нокия н97 мини с гармин 5.00.50 инсталиран. Проблема е там, че като ползвам GPS-a в landscape на екрана самата карта се измества в ляво, а в дясно се появява още една малка част от картата, не се разпъва на цял екран. Някой имал ли е сащия проблем и как се е справил с него.
много благодаря предварително

Инсталираш Гармин версия 5.00.60 и си готов. С тази версия така се получава и не може да се оправи.

kisyov
15.07.2010г., 01:12
Мерси много.. ще пробвам

stoianap
16.07.2010г., 00:30
Инсталирах си на моята Е71 гармина и на още един такъв телефон, и на двата ми излиза надписа за смяна или слагане на отметки пред картите Map source долу в ляво, но днес на трети такъв телефон инсталирах и тази функция я няма къде сбърках?

grauci
16.07.2010г., 02:41
Здравейте, имам скромен въпрос. Инсталирах си Garmin Mobile XT версия 5.00.50 картата с която съм в момента е OFRM Geotrade TOPO 5.21 CYR. Въпросът ми е трябва ли да имам и базовата карта на Гармин и ако да от къде да я сваля в формат IMG.

troi4o
16.07.2010г., 09:02
Здравейте, имам скромен въпрос. Инсталирах си Garmin Mobile XT версия 5.00.50 картата с която съм в момента е OFRM Geotrade TOPO 5.21 CYR. Въпросът ми е трябва ли да имам и базовата карта на Гармин и ако да от къде да я сваля в формат IMG.

Базовата карта не ти е нужна. Ако пътуваш някъде извън България, може да си сложиш само карта на държавите, от където ще минаваш. Не е нужно да си товариш телефона с излишни карти.

asimicin
16.07.2010г., 13:21
Може ли да се види Card ID-то след като е инсталирано приложението?
Сега ми показва само някакъв Unlock ESN
ПП. С н82 съм

myankov
16.07.2010г., 13:32
Може ли да се види Card ID-то след като е инсталирано приложението?
Сега ми показва само някакъв Unlock ESN
ПП. С н82 съм

Ползвай Unlock ESN.

stoianap
17.07.2010г., 00:50
Инсталирах си на моята Е71 гармина и на още един такъв телефон, и на двата ми излиза надписа за смяна или слагане на отметки пред картите Map source долу в ляво, но днес на трети такъв телефон инсталирах и тази функция я няма къде сбърках?
Никой ли не може да ми отговори? Не вярвам! :ihih

myankov
17.07.2010г., 09:27
За да може да слагаш и махаш отметки трябва да имаш сложени две или три карти.

stoianap
17.07.2010г., 14:56
За да може да слагаш и махаш отметки трябва да имаш сложени две или три карти.
Две са Геотрейд 5.21 и БГ рутинг 3.3!

nikira
17.07.2010г., 16:41
Здравейте, кой Гармин се държи най-добре с Н85 (версия) с коя БГ карта?
Иначе РЕП+ - отлично описано

ivailovd
17.07.2010г., 19:00
Здравейте, кой Гармин се държи най-добре с Н85 (версия) с коя БГ карта?
Иначе РЕП+ - отлично описано

Тествал съм много версий,честно да ти кажа,50.00.50 ми харесва наи-много.А колкото до картите ,трябва да прецениш сам.

nikira
17.07.2010г., 22:27
благодаря, качвам я и аз

martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!

myankov
18.07.2010г., 02:30
Две са Геотрейд 5.21 и БГ рутинг 3.3!

А на самите карти какви имена си им сложил? Аз също ползвам двете карти с имена gmapsupp.img и GMAPPROM.img и няма проблеми.

xtry
18.07.2010г., 03:51
Здравейте,току що качих програмата на Sony Ericsson Vivaz ,но сензорните бутони не действат при мен.Например като ми изпише I Agree и дам върху него нищо не се получава,натискам дисплея някъде по средата и минава на следващата страница,където пита за езика и искам да си остане English,но като натисна върху next и няма оправия,до там е.Къде ли не натисках по целия дисплей,стрелките за смяната на другите езици ги натискам и ги сменям но немога да дам само върху next.Някой има ли идея какво става и може ли някакъв съвет какво да направя ?

El Manifico
18.07.2010г., 13:53
Колеги,имам следният проблем:
Имам папка voice на картата,в която си има Bulgarian_.vpm но като вляза в настройките за аудио ми показва празно поле,като натисна таба и ми дава празна папка.
Пробвах да изтрия всичко от папката и да кача гласа наново през Activesync с презумцията че ще си го конвертира по някакъв начин и пак греда.
Като наринах така наречените 1590 файла support изтрих всички езици с изключение на българския,странното беше че при първото включване се пусна Гармина на тайландски и натиснах в бързината няколко бутона,да не би да съм му задал да търси случайно тайландски глас и то като не го вижда да се шашка?
И друго-ако му нарина пак тези 1590 файла има ли вариант да се оправят нещата?
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблен моля нека помогне.

Лек Ден.

---------- Предходен коментар публикуван в 12:52 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 12:53 ----------

малко развитие в някаква посока....
наринах наново файловете което завърши със съобщението Failed to start Autorun.exe on device

както и да е,след като видях че нарина сума ти езици за избор имам само American English.

нямам обяснение............

сега изтрих цялата папка Garmin от телефона и качих 5.00.30 както е описано,върнах си фаловете с картите и unl-ите всичко работи но за език пак само американски английски....ужас откачам направо

stoianap
18.07.2010г., 14:24
А на самите карти какви имена си им сложил? Аз също ползвам двете карти с имена gmapsupp.img и GMAPPROM.img и няма проблеми.
Ами gmapsupp i gmapsup2 по този начин са и на моя но си има mapsourse, друг е проблема явно.

ivailovd
18.07.2010г., 14:41
Имам папка voice на картата,в която си има Bulgarian_.vpm но като вляза в настройките за аудио ми показва празно поле,като натисна таба и ми дава празна папка.
Пробвах да изтрия всичко от папката и да кача гласа наново през Activesync с презумцията че ще си го конвертира по някакъв начин и пак греда.
Като наринах така наречените 1590 файла support изтрих всички езици с изключение на българския,странното беше че при първото включване се пусна Гармина на тайландски и натиснах в бързината няколко бутона,да не би да съм му задал да търси случайно тайландски глас и то като не го вижда да се шашка?

Лек Ден.

наринах наново файловете което завърши със съобщението Failed to start Autorun.exe on device

както и да е,след като видях че нарина сума ти езици за избор имам само American English.

сега изтрих цялата папка Garmin от телефона и качих 5.00.30 както е описано,върнах си фаловете с картите и unl-ите всичко работи но за език пак само американски английски....ужас откачам направо

Изтрии всичко и инсталираи тези фаилове от тук. [Only registered and activated users can see links]

moise
18.07.2010г., 14:46
"6. Стартирате програмата и няколко пъти давате I Аgree."
първи път давам I Аgree, но после катo ме пита за езика и не мога да натисна Next?!

nikira
18.07.2010г., 14:57
аз направих чиста инсталация, после само копирах войс и пои файловете в съответните папки и стартирах гармина - тръгна без проблем

moise
18.07.2010г., 14:57
xtry ([Only registered and activated users can see links])
Мама ми купи GSM
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Дата на присъединяване: 22.06.2010г.
Репутация - сила: 0 Репутация: [Only registered and activated users can see links] (10т.)

[Only registered and activated users can see links] Отг: Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
Здравейте,току що качих програмата на Sony Ericsson Vivaz ,но сензорните бутони не действат при мен.Например като ми изпише I Agree и дам върху него нищо не се получава,натискам дисплея някъде по средата и минава на следващата страница,където пита за езика и искам да си остане English,но като натисна върху next и няма оправия,до там е.Къде ли не натисках по целия дисплей,стрелките за смяната на другите езици ги натискам и ги сменям но немога да дам само върху next.Някой има ли идея какво става и може ли някакъв съвет какво да направя ?

аз съм със същия проблем,но съм със нокиа 5800

naduvko
18.07.2010г., 17:05
Извинете за леко глупавия въпрос, но... прочетох стотина страници, 50-ина от началото и 50-на от края... коя всъщност е най-добрата карта за България?:ipbest

Гада
18.07.2010г., 17:28
xtry ([Only registered and activated users can see links])
Мама ми купи GSM

Дата на присъединяване: 22.06.2010г.
Репутация - сила: 0 Репутация: [Only registered and activated users can see links] (10т.)

[Only registered and activated users can see links] Отг: Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)

Защо не пробваш с показалката да натиснеш върху next.

nolimit71
18.07.2010г., 17:34
Agree и дам върху него нищо не се получава,натискам дисплея някъде по средата и минава на следващата страница,където пита за езика и искам да си остане English,но като натисна върху next и няма оправия,до там е.Къде ли не натисках по целия дисплей,стрелките за смяната на другите езици ги натискам и ги сменям но немога да дам само върху next.Някой има ли идея какво става и може ли някакъв съвет какво да направя ?

===============================================
Сложете си V 5.00.60

myankov
18.07.2010г., 18:19
Извинете за леко глупавия въпрос, но... прочетох стотина страници, 50-ина от началото и 50-на от края... коя всъщност е най-добрата карта за България?:ipbest

OFRM Geotrade v5.21

naduvko
18.07.2010г., 18:26
OFRM Geotrade v5.21
Благодаря. А до нея ще стигна предполагам като направя 10 мнения? Или когато някой ми види дарението? :)

myankov
18.07.2010г., 18:28
Точно така.

xtry
18.07.2010г., 23:47
Здравейте отново,проблема си реших като сложих тази сутрин версията 5.00.50,понеже за .60 версията ми иска сертификат а аз нищо не разбирам,нито как да си направя,нито как да хакна телефона.С тази версия която сложих нямам никакви проблеми :) Препоръчвам на тези които са имали същия проблем да пробват с 5.00.60 или 5.00.50

Извинете за глупавия ми въпрос:мога ли да сменя иконката на превозното ми средство,понеже в момента е една стрелкичка,а искам да бъде примерно синята количка или нещо по-различно или няма такъв вариант ?

Bianco
19.07.2010г., 03:06
Предложете ми някоя по-подробна карта на България която включва и Горна Оряховица,че нещо не мога да намеря или по принцип няма. :)

momak07
19.07.2010г., 07:38
Предложете ми някоя по-подробна карта на България която включва и Горна Оряховица,че нещо не мога да намеря или по принцип няма. :)
Пробваи Where to?/Sities/

asen
19.07.2010г., 09:23
OFRM Geotrade v5.21 e най-подробната засега.

myankov
19.07.2010г., 09:57
Здравейте отново,проблема си реших като сложих тази сутрин версията 5.00.50,понеже за .60 версията ми иска сертификат а аз нищо не разбирам,нито как да си направя,нито как да хакна телефона.С тази версия която сложих нямам никакви проблеми :) Препоръчвам на тези които са имали същия проблем да пробват с 5.00.60 или 5.00.50

Извинете за глупавия ми въпрос:мога ли да сменя иконката на превозното ми средство,понеже в момента е една стрелкичка,а искам да бъде примерно синята количка или нещо по-различно или няма такъв вариант ?

Чети тук: Икони-превозни средства за Garmin - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])

westhammer
19.07.2010г., 11:37

Лек Ден.

Изтрий абсолютно всичко. Избистри си главата една вечер и на другия ден карай стъпка по стъпка както е описано всичко. Може някъде да си сбъркал нещо елементарно и да си блъскаш главата напразно...
Аз лично съм инсталирал поне на 30 телефона на мои приятели и познати Гармин и всичко е наред всеки път...

Bianco
19.07.2010г., 15:15
OFRM Geotrade v5.21 e най-подробната засега.

Да,ама нещо не мога да намеря линк? :(

mr24
19.07.2010г., 15:50
Да,ама нещо не мога да намеря линк? :(

Bianco
19.07.2010г., 16:35
"Bianco, нямате достъп до тази страница"

:lol

mr24
19.07.2010г., 16:53
Хммм... имаше някакви ограничения, но май трябваше да имаш 10 мнения, а ти имаш 25:ops

Anastassov
19.07.2010г., 17:32
Хммм... имаше някакви ограничения, но май трябваше да имаш 10 мнения, а ти имаш 25:ops

И 1 месец от регистрацията! :ops

momak07
19.07.2010г., 20:14
На нокиа 6760 може ли да се качи гарми? И с коя версия върви най-добре?

nolimit71
19.07.2010г., 21:41
На нокиа 6760 може ли да се качи гарми? И с коя версия върви най-добре?
5.00.50 Качвай и пей !!!;)

momak07
19.07.2010г., 21:54
Мерси за инфото......!!!!!

damu3
20.07.2010г., 00:53
Добра вечер!
Два пъти пробвах да инсталирам ГмобилаХТ на самсунг иннов8 и не става, втория път форматирах картата и следвах всички стъпки, но накрая пак ми дава:
Paring New Device и не ми познава и не ми открива ГПС-а, който е вграден.
със SW.UNL файла ли ще е проблема или незнам.?
Помощ. :)

PAV3L
20.07.2010г., 01:01
Добра вечер!
Два пъти пробвах да инсталирам ГмобилаХТ на самсунг иннов8 и не става, втория път форматирах картата и следвах всички стъпки, но накрая пак ми дава:
Paring New Device и не ми познава и не ми открива ГПС-а, който е вграден.
със SW.UNL файла ли ще е проблема или незнам.?
Помощ. :)

Точно там е проблема! Когато си в "Trial" режим не дава да се свързваш към друг, освен към външен Garmin-GPS приемник. Прави си един SW.unl , слагай го в папка \Garmin на картата и на следващия старт можеш да си настроиш който искаш приемник, било той вграден или външен!

Как става? Има доста писано по този въпрос, само трябва да потърсиш, дори и в началото на тази тема 2thumbsup

damu3
20.07.2010г., 13:53
Точно там е проблема! Когато си в "Trial" режим не дава да се свързваш към друг, освен към външен Garmin-GPS приемник. Прави си един SW.unl , слагай го в папка \Garmin на картата и на следващия старт можеш да си настроиш който искаш приемник, било той вграден или външен!

Как става? Има доста писано по този въпрос, само трябва да потърсиш, дори и в началото на тази тема 2thumbsup
Ами прегледах обстойно темата, направил съм всичко както пише...
Или не засича файла или незнам какво, но това съм го направил.
Още като сложа файла и махна кабела ми излиза че засича програмата, давам да я стартита и пак ми излиза триал и няма как да вляза в програмата освен от най долното меню което е за гармин приемник...

myankov
20.07.2010г., 14:14
Ами прегледах обстойно темата, направил съм всичко както пише...
Или не засича файла или незнам какво, но това съм го направил.
Още като сложа файла и махна кабела ми излиза че засича програмата, давам да я стартита и пак ми излиза триал и няма как да вляза в програмата освен от най долното меню което е за гармин приемник...

Дай Card ID и някой ще ти направи SW.UNL файла.

damu3
20.07.2010г., 14:45
Дай Card ID и някой ще ти направи SW.UNL файла.

IMEI: 1849151637
IMSI: 1631152418
CARD ID: 110956705

Няколко пъти генерирах с кийжен 1.5 но явно криптацията на файла не е правилна, на АНСИ съм пробвал.

Гада
20.07.2010г., 14:49
IMEI: 1849151637
IMSI: 1631152418
CARD ID: 110956705

Няколко пъти генерирах с кийжен 1.5 но явно криптацията на файла не е правилна, на АНСИ съм пробвал.

Пробвай този:

dirp
20.07.2010г., 14:54
Ако KardID-то ти е верно ето ти решението и файла:2thumbsup;):nvg
Разархивираш, слагаш в папка E/Garmin... Основната и си готов:okappa
П.П. ГАДА ме поизпревари малко но сега пък имаш две възможности.:D

damu3
20.07.2010г., 15:11
Все същото, излизами прозореца пуршейс и Го, бегин фрий триал, ентер продукт кий или конект то а гармин гпс... и на сетингс конектион алоуед то гармин гпс дивайс онли. и бутон пеир ню гпс...