Вижте пълната версия : Garmin /проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
gladiator6 04.09.2010г., 14:43 Качих ги и мога да си пиша и на латиница и на кирилица ... картата я виждам на кирилица но мога да търся и на латиница.. Нищо не е умешено а съм с 3 карти..
Въпроса ми беше има ли настройка затова или няма :) коя карта да ползва или той ползва и наслагва всичко сам.
Благодаря на всички ;.. :lol:lol 2thumbsup
Ти хем питаш, хем не слушаш какво ти се отговаря. Всички ти казваме да си сложиш една карта на България, която сам си избереш.
ivailovd ([Only registered and activated users can see links]) в пост #5993 ([Only registered and activated users can see links]) ти е казал как се включват и изключват картите.
Аз спирам да ти отговарям, просто исках да ти помогна, но явно няма никой отсреща.
Ако искаш изтегли всички съществуващи карти за България и си ги сложи и тях, за да имаш съвършената навигация.
Приятно рутиране с всичките ти карти.
gladiator6 04.09.2010г., 15:14 GM не е нужно да се ядосваш ... Разбрах за картите как се включват и как се изключват просто е странно ... Когато пусна 2 карти една на кирилица и една на латиница мога да търся на латиница (апарата ми няма кирлица) и да виждам на латиница което беше странно просто се опитах да разбера как става този фокус давам търсене пиша на латиница давам го и картата ми излиза на кирилица.. Това е странно :)2thumbsup
Ами GARMIN-а се шашка бе човек, и от към рутиране, и от към меню.
Това е фокуса.
gladiator6 04.09.2010г., 15:18 Ей тва се чудех :) ама бъга е готин ще пробвам така па да видим какво ще стане :) ако е много кофти ще си оставя само кирилската карта :)
:grr Благодаря ти и поздрави :ilove:2thumbsup
myankov 04.09.2010г., 15:22 Ей тва се чудех :) ама бъга е готин ще пробвам така па да видим какво ще стане :) ако е много кофти ще си оставя само кирилската карта :)
:grr Благодаря ти и поздрави :ilove:2thumbsup
Щом ползваш Гармин на английски, картата трябва да е на латиница.
gladiator6 04.09.2010г., 15:39 Това правило ли е :ihih
Това правило ли е :ihih
Има карта която има и КИРЕЛИЦА и ЛАТИНЕЦА.
Ако искаш да имаш и двата езика качи си нея.
gladiator6 04.09.2010г., 16:10 Ако ми кажеш и коя е защото аз лично не намерих :) ще съм безкрайно благодарен. :)
nb061962 04.09.2010г., 18:27 Как мога да изтрия последно посетените адреси от гармина.Ако знае някой ще съм му благодарен.
raysi66 04.09.2010г., 20:21 Tools > Manage My Data > My Locations > Manage > Delete All
zovirax 04.09.2010г., 21:59 Moже ли да се ползва карта на кирилица с Гармин с английско меню?100% вече е питано някъде,за което моля да ме извините.
Ако не може,трябва да сменя езика на руски и тогава да сложа карта на кирилица или?И последно,актуална карта на Румъния + спийдкамери от къде мога да видя?:)
Да GARMIN-а ако е на английски, картата трябва да е на латиница
GARMIN-а ако е на руски, картата трябва да е на кирилица
myankov 05.09.2010г., 09:15 Ако ми кажеш и коя е защото аз лично не намерих :) ще съм безкрайно благодарен. :)
Картата се води ML, но при нея има следното:
поради ограничения в софтуера на GPS устройствата, при ML вариантите на картата нестандартните POI точки (custom POI) не могат да се търсят на кирилица, а самото търсене е малко по-бавно, тъй като имената на всички обекти в картата са дублирани на кирилица и латиница. Ако сте закупили карта OFRM Geotrade на SD носител, на нея е инсталиран именно ML вариант. За да избегнете гореописаните ограничения, препоръчваме Ви да инсталирате вариант само на кирилица или латиница, съобразно Вашите предпочитания.
nb061962 05.09.2010г., 11:54 Колега raysi66 това го знам.Исках да разбера как да премахна запомнените позиций в Recent Finds с лупичката.Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш.
raysi66 05.09.2010г., 12:05 Колега raysi66 това го знам.Исках да разбера как да премахна запомнените позиций в Recent Finds с лупичката.Ще ти бъда благодарен ако ми кажеш.
Съжалявам, че не мога да ти помогна в случая.
И аз самата, съм от скоро с навигацията и още се уча.
Тук има доста по-вещи хора, които надявам се ще ти дадат отговор.
nb061962 05.09.2010г., 13:02 Благодаря ви.Ако може някой друг да каже.
snagit 05.09.2010г., 15:07 Ето така опитай: Memory card/Garmin/Apps/symbian/Garmin.NVM триеш този файл и готово. Имай в предвид,след това че всички настройки се връщат в първоначално положение,все едно за първи път стартираш Гармин.
nb061962 05.09.2010г., 16:56 А по друг начин не става ли.Ако върнеш заводските настройки не е ли същото.
snagit 05.09.2010г., 17:42 А по друг начин не става ли.Ако върнеш заводските настройки не е ли същото.
Става,ако пренапишеш програмата и в следващата версия дадеш линк всички да ползваме тази екстра. А за втория въпрос може и сам да си отговориш.
nb061962 05.09.2010г., 18:06 Добре благодаря за отговора.
smischek 05.09.2010г., 20:39 Да GARMIN-а ако е на английски, картата трябва да е на латиница
GARMIN-а ако е на руски, картата трябва да е на кирилица
Това просто не е вярно. С меню на английски можеш да ползваш карта и на кирилица и на латиница и тази комбинираната - ML. Така е и с меню на руски. Единственото ограничение е, че ако си с английско меню можеш да извършваш търсене само върху карта на латиница. Ако картата е на кирилица - търсене, т.е. въвеждане на адреси можеш да правиш, ако менюто е на руски. Така са измислили програмата - ти можеш да го напишеш на кирилица и картата да е на кирилица, но нещо в системата на претърсване се блокира ако си пуснал английския интерфейс. Всичко би било добре, ако бяха направили и меню на български, но за съжаление.......:sn
gladiator6 06.09.2010г., 09:58 Прегледах и раздела с картите ML не намерих един приятел ми прати доста poita и сега добре с поитата , чете ги .. Но картата откъде да намеря ?
Благодаря предварително
raysi66 06.09.2010г., 10:51 От както ползвам Гармин, сметката в картата ми набъбна. Въпреки настройките да минава през GPS
Откривам в телефона си, нови приложения, игри и др. които не съм искала.
Някой знае ли как точно да спра интернет-Глобул?
martin912 06.09.2010г., 12:09 Ако не ползваш интернет може да махнеш всички настройки от телефона. Виж също Tools>Settings>Garmin online>Disabled
За друго несе сещам
nolimit71 06.09.2010г., 12:10 Коригиран пост.
Това просто не е вярно. С меню на английски можеш да ползваш карта и на кирилица и на латиница и тази комбинираната - ML. Така е и с меню на руски. Единственото ограничение е, че ако си с английско меню можеш да извършваш търсене само върху карта на латиница. Ако картата е на кирилица - търсене, т.е. въвеждане на адреси можеш да правиш, ако менюто е на руски. Така са измислили програмата - ти можеш да го напишеш на кирилица и картата да е на кирилица, но нещо в системата на претърсване се блокира ако си пуснал английския интерфейс. Всичко би било добре, ако бяха направили и меню на български, но за съжаление.......:sn
Благодаря за информацията. Оттук нататък ще ползвам GARMIN на английски с карта на кирилица за да не ми работи търсенето. :D
Стига вече с тези глупости, така още повече ги обърквате. :grr
Ще остави GARMIN на английски, ще сложи карта на кирилица и после ще пита тук "Защо не ми работи търсенето":ops
Ти това ли искаш ? :m
lakomija 06.09.2010г., 12:41 Можели да ми дадете линк към последната карта за България и гласова навигация на български.
myankov 06.09.2010г., 13:43 Можели да ми дадете линк към последната карта за България и гласова навигация на български.
Виж откога си се регистрирал и нямаш десет поста. Прочети правилата на форума и ще си намериш картата която търсиш.
mafozi 06.09.2010г., 16:38 От както ползвам Гармин, сметката в картата ми набъбна. Въпреки настройките да минава през GPS
Откривам в телефона си, нови приложения, игри и др. които не съм искала.
Някой знае ли как точно да спра интернет-Глобул?
Може да махнеш и А-Гпс-а и на локализация ако има сървари или методи може да му е зададено да ползва операторския нет.
nb061962 06.09.2010г., 16:38 Функцията Lane Guide, помагаща за престрояване в правилната лента преди кръстовище действа ли на телефона или е само за NUVI.
raysi66 06.09.2010г., 20:40 Може да махнеш и А-Гпс-а и на локализация ако има сървари или методи може да му е зададено да ползва операторския нет.
Да, махнах и него. За сега.2thumbsup
mafozi 07.09.2010г., 00:23 Функцията Lane Guide, помагаща за престрояване в правилната лента преди кръстовище действа ли на телефона или е само за NUVI.
3D сградите и Лайн Асистенса са само за Нувита.
nb061962 07.09.2010г., 08:45 Благодаря.
martutu 07.09.2010г., 10:36 Здравейте, аз искам да попитам коя версия на спийд камери е последна и най-актуална за да си я сложа на телефона. Ако може и линк :P.
---------- Предходен коментар публикуван в 09:35 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 09:36 ----------
Ако може и да ми обясните как да си направя гласовите предупреждения за камери и скорост да са еднократни. Телефонът ми е Нокиа 6210 навигатор и Гармина е 5,00,40.
Благодаря предварително.
Здравейте, аз искам да попитам коя версия на спийд камери е последна и най-актуална за да си я сложа на телефона. Ако може и линк :P.
---------- Предходен коментар публикуван в 09:35 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 09:36 ----------
Ако може и да ми обясните как да си направя гласовите предупреждения за камери и скорост да са еднократни. Телефонът ми е Нокиа 6210 навигатор и Гармина е 5,00,40.
Благодаря предварително.
bgsppedcamps59LAT 50765
zovirax 08.09.2010г., 00:17 vertu76 би ли ми разяснил какъв е този файл на спийдкамс 2,34МБ,аз уж ползвам също в.059,но е само 129КБ?
Файла е за Нуви с вградени аудио файлове, а ти ползваш без вградени аудио файлове, който файл е за телефон.
martutu 08.09.2010г., 09:44 Мерси vertu76 ([Only registered and activated users can see links]) и аз съм с тая версия и вече ще карам по спокойно.
MaGnUm 08.09.2010г., 16:44 Имам едно питане може ли някак си да се използва като спортно устройство,всмисъл пускаш го в джоба и тръгваш и като превършиш с тренировката вадиш телефона от джоба и виждаш от къде си минавал и какво си правил ?
Tanya80 08.09.2010г., 16:47 Имам едно питане може ли някак си да се използва като спортно устройство,всмисъл пускаш го в джоба и тръгваш и като превършиш с тренировката вадиш телефона от джоба и виждаш от къде си минавал и какво си правил ?
([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
troi4o 08.09.2010г., 16:54 Възможно е, да. Това става чрез записване на следа (track).
1. Избираме Tools -> Settings -> Map -> Show Location -> At GPS Location.
2. Отиваме в Tools -> Manage My Data -> Tracks -> Options.
Там на Recording Interval избираме Most Often. След което на Recording Mode избираме Wrap When Full.
Така се пуска запис на следите. След това можем да погледнем къде сме били.
MaGnUm 08.09.2010г., 19:11 реп+ и на двамата :) И още нещо,след като приключа със sport trackera или garmin мога ли да го кача на компютъра и да разгледам там какво съм правил :D
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
troi4o 08.09.2010г., 19:54 Можеш, просто трябва да направиш Export на следите в GPX и да си отвориш файла в Google Earth, например. Ще ти очертае следата.
vertu76 би ли ми разяснил какъв е този файл на спийдкамс 2,34МБ,аз уж ползвам също в.059,но е само 129КБ?
Качения файл беше за NUVI по погрешка. Сега е редактиран и е за XT.
dedicha 08.09.2010г., 23:42 Имам едно питане може ли някак си да се използва като спортно устройство,всмисъл пускаш го в джоба и тръгваш и като превършиш с тренировката вадиш телефона от джоба и виждаш от къде си минавал и какво си правил ?
Зависи за какво искаш да го ползваш. Ако искаш просто да засечеш колко км с каква скорост си изминал, то това си го има вградено в нокиите по принцип. При мен се намира в applications-gps data. В него има speed, duration, destination,trip distanse, trip time ,max speed, avg speed, odometer , total time. Това го има и в самия гармин, tools, trip computer.
Иначе в гармин и нокиа мапс можеш да си запишеш точно от къде си минал и какво си направил.
За гармин в tools, manage my data, tracks. И там настройваш да ти записва от къде минаваш и какво правиш, но аз лично не съм го ползвал.
Преди време бях пробвал една програмка, която ти записва цялото инфо и през wifi примерно можеш да я качиш в интернет в сайта на производителя и да се сравниш с останалите, задаваш дали си бягал, карал колело и т.н., като виждаш целия трак на карта, има и за София, забавно е. Ако те интересува ще потърся как се казва програмката, че съм забравил вече...
MaGnUm 09.09.2010г., 16:55 Зависи за какво искаш да го ползваш. Ако искаш просто да засечеш колко км с каква скорост си изминал, то това си го има вградено в нокиите по принцип. При мен се намира в applications-gps data. В него има speed, duration, destination,trip distanse, trip time ,max speed, avg speed, odometer , total time. Това го има и в самия гармин, tools, trip computer.
Иначе в гармин и нокиа мапс можеш да си запишеш точно от къде си минал и какво си направил.
За гармин в tools, manage my data, tracks. И там настройваш да ти записва от къде минаваш и какво правиш, но аз лично не съм го ползвал.
Преди време бях пробвал една програмка, която ти записва цялото инфо и през wifi примерно можеш да я качиш в интернет в сайта на производителя и да се сравниш с останалите, задаваш дали си бягал, карал колело и т.н., като виждаш целия трак на карта, има и за София, забавно е. Ако те интересува ще потърся как се казва програмката, че съм забравил вече...
Да, бих ти бил благодарен ако разбереш как се казва. :vn
kystyra 09.09.2010г., 17:49 Ако е възможно , ще ви помоля да ми кажете коя е най-новата версия на българската карта и ако може да ми дадете ЛИНК към нея . Във първият пост виждам , че нещата са стари а цялата тема е над 300 страници и не мога да я преровя цялата . Много благодаря предварително .
momak07 09.09.2010г., 18:05 Ако е възможно , ще ви помоля да ми кажете коя е най-новата версия на българската карта и ако може да ми дадете ЛИНК към нея . Във първият пост виждам , че нещата са стари а цялата тема е над 300 страници и не мога да я преровя цялата . Много благодаря предварително .
Трябва да прочетеш правилата на форума и тогава ще разбереш защо не виждаш най-новите български карти.
kystyra 09.09.2010г., 18:37 Не виждам да съм объркал нещо...
momak07 09.09.2010г., 18:42 Не виждам да съм объркал нещо...
Трябва да изминат 30дни от датата на регистрация,10мнения или да станеш дарител което най-бързото!
kystyra 09.09.2010г., 18:49 Ами значи , по-добре да разгледам по-старите мнения ;)
momak07 09.09.2010г., 18:54 Ами значи , по-добре да разгледам по-старите мнения ;)
Колкото и да разглеждаш там кадето е даден линк към по-нова карта,ти няма даможеш да я виждаш:sorv
dedicha 09.09.2010г., 19:10 Да, бих ти бил благодарен ако разбереш как се казва. :vn
[Only registered and activated users can see links]
([Only registered and activated users can see links])
Това е сайта. Оттам можеш да изтеглиш приложението за твоя телефон.
После обаче иска регистрация и wifi връзка за да можеш за определен акаунт да качваш данните директно на сайта. Поне така си спомням.
Безплатно е . Успех
myankov 09.09.2010г., 22:24 Ами значи , по-добре да разгледам по-старите мнения ;)
Ползвай google.
здравеите имам кофти проблем инсталирам гармина както е описано по горе давам агрее и сед това ми дава да избера език и до там давам некст и нищо моля ви се помогнеете направо се побурках или ми даите някакъв друг урок
ivailovd 10.09.2010г., 07:31 здравеите имам кофти проблем инсталирам гармина както е описано по горе давам агрее и сед това ми дава да избера език и до там давам некст и нищо моля ви се помогнеете направо се побурках или ми даите някакъв друг урок
Изтегли тези фаилове [Only registered and activated users can see links]
Направи чиста инсталация.Няма да е лошо да дадеш малко повече информация за твоя телефон,марка,модел и т.н.2thumbsup
nolimit71 10.09.2010г., 09:59 здравеите имам кофти проблем инсталирам гармина както е описано по горе давам агрее и сед това ми дава да избера език и до там давам некст и нищо моля ви се помогнеете направо се побурках или ми даите някакъв друг урок
В папка "Гармин" има една базова карта , която се инсталира заедно с програмата. Изтрий я, и опитай пак!;) Това ако ти забива.Другия вариант е, да не си с версия за тъч скрийн. Не си уточнил защото.И на какъв телефон си го качил....?!
rupetev 10.09.2010г., 10:37 Здравейте,нов съм в този форум.Прочетох доста за GPS навигация и имам вапросче.Тела ми е N85 има ли значение каде е инсталирана програмата,в паметта на телефона или в карта памет за по добра работа?
myankov 10.09.2010г., 10:51 Инсталира се на картата памет.
mafozi 10.09.2010г., 10:54 В паметта на картата.
И да искаш няма как да я сложиш в телефона като гледам с колко МБ разполага.
И като цяло на повечето телефони е инсталиран в картата ;)
rupetev 10.09.2010г., 11:22 Благодаря за бързия отговор.Ползвам Grrmin 5.00.50 и карта 5.21 и я сравнявам с Ovi maps.За Габрово при навигиране Оvi-то е по подробно и по бързо преизчислява,но е с 90 дневен лиценз.
Какви 90 дни? Нали го пуснаха "завинаги" безплатно?
rupetev 10.09.2010г., 11:34 Лиценза който получих е само за толкова дни.Като изтече на20.11тогава ще разбера кво става след това.
dedicha 10.09.2010г., 13:42 Какви 90 дни? Нали го пуснаха "завинаги" безплатно?
Само за някои модели на Нокиа. За Другите с кракната версия пак е безплатно :D
Но това е адски тъпо, безплатно за повечето по-нови модели. Да вземат нещо от нокиа да си пооправят политиката. А и след като нокиа мапс ме заведе на съвсем друг адрес, си ползвам само гармин, ови мапс го пускам за малко, свързва се много по-лесно с GPS сателит, не знам защо.
Само за някои модели на Нокиа. За Другите с кракната версия пак е безплатно :D
Aха, ясно. На мен ми оспамиха телефона и пощата с тая реклама, но не знаех, че има значение модела на апарата
Aха, ясно. На мен ми оспамиха телефона и пощата с тая реклама, но не знаех, че има значение модела на апарата
Опитай с по-нова версия - те са безплатни (поне за повечето телефони Нокиа).
carbonated 12.09.2010г., 19:03 Здравейте! Следвам точно стъпките, описан в темата и стигам до следния проблем: когато стартирам програмата не мога да натискам на "I agree", но след определено време прозореца с "I agree" се маха и идва прозореа за избиране на език. Той обачче не се маха и така не мога да натизна на "Next". С Nokia 5800 Xpress Music съм, моля да кажете как да се справя с този проблем :ilove: :vn.
Ето и снимка:
momak07 12.09.2010г., 19:41 Здравейте! Следвам точно стъпките, описан в темата и стигам до следния проблем: когато стартирам програмата не мога да натискам на "I agree", но след определено време прозореца с "I agree" се маха и идва прозореа за избиране на език. Той обачче не се маха и така не мога да натизна на "Next". С Nokia 5800 Xpress Music съм, моля да кажете как да се справя с този проблем :ilove: :vn.
Ето и снимка:
Коя версия на гармина инсталираш?
carbonated 12.09.2010г., 23:26 Тази, която е в темата.
П.С. Пробвах с версията от темата за s60 и всичко стана. :ipma
valsim27 13.09.2010г., 09:01 Пускате програмата Garmin от телефона. Отивате на Settings-System-Remote GPS и избирате GPS устройство - вградено (Built In) или с Bluetooth приемник (ако сте с външен GPS).
Телефона ми е Nokia c5
Направил са всичко по указания начин.И когато отида на USE BLUETOOTH GPS да го направя на enable ми дава SEARCHING FOR GPS DEVICE... после ми дава NO GPS DEVICE FOUND.TRY AGAIN?
Не искам да ползвам външен,значи горе в ляво където трябва да ми покаже обхвата ми е задраскан и когато натисна върху него ми се получава Disabled,давам му Use bluetooth GPS на enable и започва Searching GPS device,после ми изписва No GPS device found.Try again.Пробвах го каде ли не на различни места и нищо не става
Use bluetooth GPS е за работа с външен GPS. За работа с вградения трябва да използваш Built In.
valsim27 13.09.2010г., 09:21 Не ми дава опция да избера (Built In).
Пише pair new gps и отдолу в ляво enable а в дясно done.
myankov 13.09.2010г., 10:02 Явно не си направил правилно SW.UNL файла.
valsim27 13.09.2010г., 10:28 Така е всичко е ок сега благодаря
nedkovalkov 13.09.2010г., 10:59 Здравейте на всички.Бих искал да попитам някои нещя относно Гармина.Знам че има зададени тези въпроси,но 608 стр. са доста.Значи инсталирам всичко както трябва,но като изляза навън за да може да направи първоначална връзка със сателити не ми се пълнят чертичките за обхват.Другото което е,като натисна View Map във програмата ми изписва "no map"".Ще съм благодарен ако ми помогнете.
boggentod 13.09.2010г., 14:04 ......... първоначална връзка със сателити не ми се пълнят чертичките за обхват.Другото което е,като натисна View Map във програмата ми изписва "no map"".Ще съм благодарен ако ми помогнете.
При първо свързване е нужно да изчакаш около 15-20мин. на открито за да намери и свърже със сателитите и чак тогава ако всичко си направил като трябва ще ти покаже и картата.
myankov 13.09.2010г., 14:05 Здравейте на всички.Бих искал да попитам някои нещя относно Гармина.Знам че има зададени тези въпроси,но 608 стр. са доста.Значи инсталирам всичко както трябва,но като изляза навън за да може да направи първоначална връзка със сателити не ми се пълнят чертичките за обхват.Другото което е,като натисна View Map във програмата ми изписва "no map"".Ще съм благодарен ако ми помогнете.
Ще ти трябват около 15-20 минути при първото позициониране. Имай търпение.
nedkovalkov 13.09.2010г., 14:56 Мерси за отговора:),ще пробвам по-дълго,защото тука пише 5-10 минути.
Synthy 13.09.2010г., 17:13 Ъъъ... какви 5-10 мин. ? Какъв е гпс приемника? При мен на Нокиа Н95 (има най-бавният и смотан гпс който съм виждал) и трябват 5-6 мин., преко сили 10 за да хване първоначално, а на гсмарта му трябва под минута. Най-първото позициониране, веднага след инсталация, пак за толкова време го направи.
kkarakashev 13.09.2010г., 21:27 Добър вечер. имам малък проблем и явно аз не знам как да се оправя. Преди малко с помощта на колега от сайта си сложих навигация версия 51.0.006. От Пловдив съм и ако ми трябва блок в ж.к. Тракия незнам и не мога да го намеря. Проблема в начина на изписване на блока ли е или тази версия не поддържа номера на блокове. Благодаря предварително.
mafozi 13.09.2010г., 21:48 KARTA.bg ([Only registered and activated users can see links])
Ето тук чети как се търси.
Не си казал и с коя карта си.
И само за инфо .. каква е тая навигация 51..... ?
kkarakashev 13.09.2010г., 22:25 5.00.50 това е, извинявам се за грешното инфо по горе. Не става. пиша (картата е на латиница) bl 1 trakiya и нищо. :(
mafozi 13.09.2010г., 23:00 Не може да не става ;)
Нещо бъркаш.
Значи като ти е картата на латиница и Гармина трябва да е на Английски.
След това виж с коя карта си и дали се вижда в tools-manage my data-map sets.
Ако всичко е ОК .. значи бъркаш при писането.
Тракия може да не се изписва така .. пробвай само с бл 1, а може и да няма бл 1 в Тракия ами да са обозначени по друг начин ... това са опциите .. пробвай и кажи какво е станало.
kkarakashev 13.09.2010г., 23:13 не става. друг адрес няма проблем , а блоковете не ще и не ще. явно или ще опитвам с друга навигация, или ще си карам с ovi maps дет ми дойде с обновлението на софтуера :( или пък да опитам да сложа карта на кирилица. ще мисля. Само колегата да седне на скайпа да помага.
martinski: Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!Прочети правилата ([Only registered and activated users can see links])!!!
не става. друг адрес няма проблем , а блоковете не ще и не ще. явно или ще опитвам с друга навигация, или ще си карам с ovi maps дет ми дойде с обновлението на софтуера :( или пък да опитам да сложа карта на кирилица. ще мисля. Само колегата да седне на скайпа да помага.
Я виж на картата как е изписано и го потърси с това име от:
Where to? Poinsts of interest Spell Name.
И ако тогава не го намери значи има някъде проблем.
Това е с карта 5.21. А аз незнам ти с коя си.
;)
kkarakashev 13.09.2010г., 23:30 в този район има само улици, колкото и да увеличавам няма блокове. а НИКОЙ не знае улиците в Тракия :( там от както свчт светува си е блокове. имам идея. да търся блок в София, както е даден примера от по горният пост. да видя дали ще намери и ако намери, .........:giu:giu:giu:giu
писах и пак не става. явно или ще мача карта на латиница или се отказвам. баси и каръка
ivailovd 13.09.2010г., 23:57 в този район има само улици, колкото и да увеличавам няма блокове. а НИКОЙ не знае улиците в Тракия :( там от както свчт светува си е блокове. имам идея. да търся блок в Софи, както е даден примера от по горният пост. да видя дали ще намери и ако намери, .........:giu:giu:giu:giu
писах и пак не става. явно или ще мача карта на латиница или се отказвам. баси и каръка
Я опитай ,като идеш на градове.Би трябвало да ти изкара близките квартали и блокове.
П.П. Заради теб се помъчих малко ,става като идеш на градове ,но трябва да се поиграеш малко като търсиш точно блока,защото не е обозначен на картата.Ето малко скрийн шотове.
myankov 14.09.2010г., 05:14 Ъъъ... какви 5-10 мин. ? Какъв е гпс приемника? При мен на Нокиа Н95 (има най-бавният и смотан гпс който съм виждал) и трябват 5-6 мин., преко сили 10 за да хване първоначално, а на гсмарта му трябва под минута. Най-първото позициониране, веднага след инсталация, пак за толкова време го направи.
Прихващането на сателити зависи от много фактори. Може да стане за 1-2 минути, а може и за 30 мин.
kkarakashev 14.09.2010г., 09:17 Я опитай ,като идеш на градове.Би трябвало да ти изкара близките квартали и блокове.
П.П. Заради теб се помъчих малко ,става като идеш на градове ,но трябва да се поиграеш малко като търсиш точно блока,защото не е обозначен на картата.Ето малко скрийн шотове.
От по горния пример след много нерви ми откри блока и ми даде маршрут до него.
Как да търсим коректно жилищни блокове?
'Накъде?' > 'Интересни места' > 'Име - по букви' > 'Въведете име' > Въвеждате номера на блока по следния начин: 'БЛ xxx yy' (интервалите се въвеждат) където 'xxx' е номера на блока, а 'yy' е името на квартала (например БЛ 322 ДР*).
Дано ако и други имат този първоначален проблем да не се лутат като мен. Просто не се търсят от адресите а от интересни места :lol
Търсенето на блок одавна е ясно как става.
Проблема е, че при мен на Нокия 5230 с версия 050, като намери блока, той е светлосив и неактивен и не мога да го избера за да ми направи маршрут. Трябва да се върна назад, почва ново търсене и.....всичко се повтаря отново ...що така? :(
Търсенето на блок одавна е ясно как става.
Проблема е, че при мен на Нокия 5230 с версия 050, като намери блока, той е светлосив и неактивен и не мога да го избера за да ми направи маршрут. Трябва да се върна назад, почва ново търсене и.....всичко се повтаря отново ...що така? :(
Ами като го намери ти излиза едно меню и ти изписва давай.
Даваш на него то ти изчеслява маршута и така.
да де, ама точно тогава се скапват нещата - като ги намери виждам резултатите светло сиви и бутоните са неактивни, т.е мога само да се върна назад и търсенето почва отначало..... това е проблема
nighty 15.09.2010г., 10:34 Сложих си карта на Сърбия (отключена), но като стартирам Garmin-a не ми излиза никаква карта. В момента съм си в БГ и се чудя дали това има значение, защото като искам да прегледам картата, винаги показва мястото от последната ми позиция. Някакви идеи как да я прегледам тази карта? И още един въпрос - ако имам две карти автоматично ли ще се сменят при минаването примерно от БГ в Сърбия?
П.П. Май си итговорих и на двата въпроса - излизат си и двете карти. Но имам нов въпрос - търсейки град по име не намирам Белград! Сигурен съм, че го пиша правилно. Всъшност проблема не ми е, че не откривам Белград, а други градове, които ги виждам изписани на картата!
... Търсейки град по име не намирам Белград! Сигурен съм, че го пиша правилно. Всъшност проблема не ми е, че не откривам Белград, а други градове, които ги виждам изписани на картата!
Зависи как е изписан. Имаше разисквано за картата на Гърция, че някои от градовете са изписани на кирилица, други на латиница, а трети са записани с гръцките си имена! Възможно е и при теб да има такъв проблем. :ipma
bruno86 15.09.2010г., 14:29 пичове става ли за N78 ?
myankov 15.09.2010г., 14:31 Кое да става?
martinski 15.09.2010г., 20:15 Каквото и да е, ще стане :)
myankov 15.09.2010г., 22:27 Каквото и да е, ще стане :)
За тоя отговор щях да ти дам Реп+, ама днеска вече я получи.
bruno86 16.09.2010г., 03:43 Пичове дали този Garmin ще стане на Nokia N78?
tzaneff 16.09.2010г., 09:36 Колеги, имам Garmin на PNA GoClever. Работи нормално, поставил съм пои-та, камери /да са живи и здрави хората, писали относно това във форума :vn /единствено ако мога да попитам:
Времето ми изостава 1 час, смисъл ако пристигането е 20.00, на дисплея имам 7.00 p.m Има ли начин това да бъде коригирано?
Благодаря.
martinski 16.09.2010г., 11:44 Пичове дали този Garmin ще стане на Nokia N78?
Отговор!:hei
Каквото и да е, ще стане :)
Колеги, имам Garmin на PNA GoClever. Работи нормално, поставил съм пои-та, камери /да са живи и здрави хората, писали относно това във форума :vn /единствено ако мога да попитам:
Времето ми изостава 1 час, смисъл ако пристигането е 20.00, на дисплея имам 7.00 p.m Има ли начин това да бъде коригирано?
Благодаря.
Опитай да свериш времето на GoClever-a, ако не стане - бутни го с час напред :D
kkarakashev 16.09.2010г., 15:48 Колеги, от това решение дет съм писал по горе стана само един път. Ако има нямай от Пловдив , и може да помогне добре. Опитвам и примера от страницата с помоща и него не открива. Къде е проблема??? Да сменям картата с такава на кирилица или цялата навигация.
MaGnUm 16.09.2010г., 16:00 Някой знае ли как се правят карти за sport tracker, всмисъл какъв формат трябва да са? sorry че не е по темата.
enigmata 16.09.2010г., 17:44 Извинявам се за некомпетентността ми , но нищо немога да разбера относно ползването на програмата , смисъл някво упътване ако може да ми дадете :magc С нокиа ц6 съм , уж я качих програмата , но картите са мн урязани, а и не ми стана много ясно как да ги качвам, освен това не ми излиза както е показано тука на първя пост кола на дисплея, а само една чертичка, може и нещо да не съм качил както трябва, а може и въобще да не става това за ц6 но не би трябвало щот е симбиън с60. Не съм чел предишните коментари защото са 611 страници :ops Ако може някой да ми го обясни като на 5 годишен ще съм му много благодарен или ако има някой от Смолян или наблизо да се видим да ми помогнем.
Благодаря предварително :ipma
ПП: В началото при стартиране на програмата ми изписва "Can't unlock maps ising Unit Id 2618294767" какво да правя ?
tzaneff 16.09.2010г., 17:46 Опитай да свериш времето на GoClever-a, ако не стане - бутни го с час напред :D
При сверяването или ако го дам час напред, оно си знае и пак го дава с час назад. Не че е някакъв проблем, но просто ме дразни.
При сверяването или ако го дам час напред, оно си знае и пак го дава с час назад. Не че е някакъв проблем, но просто ме дразни.
Пробвай като си спреш автоматичното сверяване на чесовника от телефона.
М всъщност на телефона какъв час показва?
Това само за престигане ли е или като цяло не е верен чеса?
tzaneff 16.09.2010г., 20:21 Колега, не става въпрос за телефон, а за PNA Go Clever 4335 - Garmin Mobile XT. Не успях да намеря в менюто нещо за настройка на часа.
Колега, не става въпрос за телефон, а за PNA Go Clever 4335 - Garmin Mobile XT. Не успях да намеря в менюто нещо за настройка на часа.
Извенявай не съм те разбрал.:vn
tzaneff 16.09.2010г., 20:45 Извенявай не съм те разбрал.:vn
Няма проблем, ти си ми помагал за Sygic-a, :tnx, не че ми е проблем, просто ако може да се коригира, бих бил благодарен.
Телефонът е 5800, слагам версията 5.00.50, правя всичко точно както е описано, и трите пъти... Пускам програмата, цъкам на картата... празна..., пише searching for satelite и не го намира. И така и трите пъти. А съм слагал на такава нокия гармин и работеше. Освен това се случва като го инсталирам и после телефона тръгва и гасне или мисли много... дали не е от мемори картата нещо?
iliansk 16.09.2010г., 22:52 Колеги някой имал ли е следния проблем?
-с Нокия Н97 и Гармин 5.00.50 версия при вертикално положение на дисплия всичко е нормално картата се вижда с всички детайли, а при завъртане на телефона в хоризонтално положение картата се размества в дясната част.Има разменаване с около 1 см.
myankov 16.09.2010г., 22:52 Колеги, от това решение дет съм писал по горе стана само един път. Ако има нямай от Пловдив , и може да помогне добре. Опитвам и примера от страницата с помоща и него не открива. Къде е проблема??? Да сменям картата с такава на кирилица или цялата навигация.
Тъси се от points of interest/spell name. Примерно аз как търся най-лесно кв.Чайка бл.68. В spell name пиша 68 и ми изкарва всички квартали с номер на блока 68 и си избирам този който ми трябва.
myankov 16.09.2010г., 22:57 Извинявам се за некомпетентността ми , но нищо немога да разбера относно ползването на програмата , смисъл някво упътване ако може да ми дадете :magc С нокиа ц6 съм , уж я качих програмата , но картите са мн урязани, а и не ми стана много ясно как да ги качвам, освен това не ми излиза както е показано тука на първя пост кола на дисплея, а само една чертичка, може и нещо да не съм качил както трябва, а може и въобще да не става това за ц6 но не би трябвало щот е симбиън с60. Не съм чел предишните коментари защото са 611 страници :ops Ако може някой да ми го обясни като на 5 годишен ще съм му много благодарен или ако има някой от Смолян или наблизо да се видим да ми помогнем.
Благодаря предварително :ipma
ПП: В началото при стартиране на програмата ми изписва "Can't unlock maps ising Unit Id 2618294767" какво да правя ?
Чети тук как се инсталира: Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition v5.00.50 - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])
Може да сложиш версия 5.00.60.
Ето ти малко упътване за Гармин: 51668
Колеги някой имал ли е следния проблем?
-с Нокия Н97 и Гармин 5.00.50 версия при вертикално положение на дисплия всичко е нормално картата се вижда с всички детайли, а при завъртане на телефона в хоризонтално положение картата се размества в дясната част.Има разменаване с около 1 см.
Инсталирай си версия 5.00.60 и ще се оправи.
Телефонът е 5800, слагам версията 5.00.50, правя всичко точно както е описано, и трите пъти... Пускам програмата, цъкам на картата... празна..., пише searching for satelite и не го намира. И така и трите пъти. А съм слагал на такава нокия гармин и работеше. Освен това се случва като го инсталирам и после телефона тръгва и гасне или мисли много... дали не е от мемори картата нещо?
Изчакай първо Гармин да те позиционира. Може да отнеме от 10 до 20 минути, а може и за по-малко време.
iliansk 16.09.2010г., 23:04 Благодаря за бързия отговор!!!2thumbsup
А какъв е начена за преинсталация?Мога ли направо върху този да се сложи новия?
myankov 16.09.2010г., 23:11 Благодаря за бързия отговор!!!2thumbsup
А какъв е начена за преинсталация?Мога ли направо върху този да се сложи новия?
Деинсталираш Гармин и после триеш папка Garmin. После инсталираш новата версия.
boggentod 17.09.2010г., 15:45 Телефонът е 5800, слагам версията 5.00.50, правя всичко точно както е описано, и трите пъти... Пускам програмата, цъкам на картата... празна..., пише searching for satelite и не го намира. И така и трите пъти. А съм слагал на такава нокия гармин и работеше. Освен това се случва като го инсталирам и после телефона тръгва и гасне или мисли много... дали не е от мемори картата нещо?
Колега, докато първия път телефона не ти намери сателити картата няма да се покаже.
despolof 17.09.2010г., 18:27 Телефонът е 5800, слагам версията 5.00.50, правя всичко точно както е описано, и трите пъти... Пускам програмата, цъкам на картата... празна..., пише searching for satelite и не го намира. И така и трите пъти. А съм слагал на такава нокия гармин и работеше. Освен това се случва като го инсталирам и после телефона тръгва и гасне или мисли много... дали не е от мемори картата нещо?
И при мен се случи така с 5800.Пуснах му ъпдейт от нокия.бг за да инсталира по нова версия и после всичко си тръгна както трябва
enigmata 17.09.2010г., 21:58 В началото при стартиране на програмата ми изписва "Can't unlock maps ising Unit Id 2618294767" какво да правя ?
В началото при стартиране на програмата ми изписва "Can't unlock maps ising Unit Id 2618294767" какво да правя ?
Чети в първи пост от точка 11 надоло.
dobata1977 19.09.2010г., 00:52 Здравейте:welимам един проблем:opsнезнам какво пипнах,и ми изчезна на половина гласовият контрол-има го като тръгвам и когато пристигна,и в горният ляв ъгъл ми изчезна посоката и стрелката с метрите до завой-има ли някой идея от каде да си ги пусна пак:vnблагодаря предварително:vn
stivyo 19.09.2010г., 13:07 Интересува ме дали,и ако да как мога да включа мой трак при изчисляване на маршрут?
troi4o 19.09.2010г., 16:19 Интересува ме дали,и ако да как мога да включа мой трак при изчисляване на маршрут?
Мисля, че не може да се използва следа (трак), за да те води по нея.
Единственото, което можеш да направиш, е да си пуснеш следата да се вижда на картата с някакъв отличителен цвят и да я следваш "ръчно", така да се каже. Лошото е, че ако шофираш, ще се разсейваш повече, за да наблюдаваш картата.
lubobubo 19.09.2010г., 21:08 Здравейте. Инсталирах си Garmin 5.00.50 на Nokia C6. Работи перфектно. Само не разбрах каква е разликата между двете карти OFRM Geotrade v5.21- около 18 мегабайта и другата която е около 33 магабайта. Коя е по подробна от двете? Струва ми се че по голямата има и топографски елементи в нея и само това ли е разликата.
mafozi 19.09.2010г., 22:09 Не си казал коя е тая другата, но Топото е над 100 мб.
KARTA.bg ([Only registered and activated users can see links])
Ето ти разликите в картите.
lubobubo 19.09.2010г., 22:26 Другата е тази Най-добрата карта на БГ е тук ([Only registered and activated users can see links])Благодарение на iPmart ([Only registered and activated users can see links]) !!!
myankov 19.09.2010г., 22:49 Тази карта е стара.
parkam 19.09.2010г., 23:06 Здравейте, ще се наложи да помоля за малко помощ :). Аз по принцип съм по-голям фен на Ndrive, но реших да пробвам и Garmin. Проблема ми е, че не мога да заредя 2 карти в програмата. Първата карта е на България (с големина 34МБ, ако има по-нова ще се радвам да я споделите) и съответно е преименувана на GMAPSUPP.IMG и с нея нямам проблем. Втората карта е на Гърция (Auto_Drive_Hellas_1.97_en_unlock.IMG) съответно я именувах като GMAPSUPP2.IMG, на нея не съм правил *.UNL файл понеже от поста от който я изтеглих нямаше Map ID. Тук възниква и проблема. Програмата не я намира, като пробвах да я заредя през Manage my data/Map Sets...., но уви не стана. Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен :) и да може да ми помогнете.
mafozi 19.09.2010г., 23:28 Другата е тази Най-добрата карта на БГ е тук ([Only registered and activated users can see links])Благодарение на iPmart ([Only registered and activated users can see links]) !!!
Пич .. не разбрах ... искаш съвет или ни даваш такъв ?
Чудя се как да ти отговоря, но мисля да ти дам съвет ... другия път поне се погрижи да се изложиш ПО качествено :D
И мерси за НАЙ-ДОБРАТА карта :vn
parkam ... виж в раздела за карти по новата за БГ.
Относно имената :
GMAPSUPP.IMG -> карта 1
GMAPSUP2.IMG -> карта 2
GMAPPROM.IMG -> карта 3
Ето ти 3те възможности.
Не знам от къде си я свалил Гръцката, но ето ти линк за тествана която бачка без УНЛ.
Аз съм с 3 карти, 2 на БГ и същата Гръцка и си бачкат ;)
parkam 19.09.2010г., 23:39 Благодаря много за бързия отговор, утре ще пробвам да видим какво ще стане и като гледам проблема сигурно е в мен понеже името на 2-та карта е GMAPSUPP2.IMG, а не GMAPSUP2.IMG. Реп+.
troi4o 20.09.2010г., 09:57 Благодаря много за бързия отговор, утре ще пробвам да видим какво ще стане и като гледам проблема сигурно е в мен понеже името на 2-та карта е GMAPSUPP2.IMG, а не GMAPSUP2.IMG. Реп+.
Да, правилното име е GMAPSUP2.IMG.
handcream 20.09.2010г., 18:17 Здравейте, моят проблем е, че Гармина не ми намира градове и почти всички села от цяла България. Като дам на картата се вижда най-близкото село как е изписано, аз го пиша по същия начин и ми изписва "Ничего не найдено"!:grr
Пробвах със всичките версии на програмата, със различни карти, карта на латиница, на кирилица и пак същото. Във момента съм със Garmin Mobile XT v6.00.10 и най-новата карта на българия във вариянт на кирилица, която е качена тук във раздела за Български карти. Телефона ми е Nokia 5530 със външен приемник Navman B10.
Пробва ли да търсиш от Градове.
Desislavd 20.09.2010г., 19:11 Здравейте, моят проблем е, че Гармина не ми намира градове и почти всички села от цяла България. Като дам на картата се вижда най-близкото село как е изписано, аз го пиша по същия начин и ми изписва "Ничего не найдено"!:grr
Пробвах със всичките версии на програмата, със различни карти, карта на латиница, на кирилица и пак същото. Във момента съм със Garmin Mobile XT v6.00.10 и най-новата карта на българия във вариянт на кирилица, която е качена тук във раздела за Български карти. Телефона ми е Nokia 5530 със външен приемник Navman B10.
Това е от картата.. Имената на селата и малките градове се виждат на картата, но при спелуването не излизат..
handcream 20.09.2010г., 20:52 Пробва ли да търсиш от Градове.
Да пак ги няма.
Това е от картата.. Имената на селата и малките градове се виждат на картата, но при спелуването не излизат..
И какво трябва да се направи за да излизат, пробвах със всичките версии на OFRM Geotrade , пробвах и със BGrouting map v.3.3 пак не става. Гармина го изтрих от телефона и изтрих всичко свързано със него, на ново го инсталирах и пак същата работа.
Интересното е че до преди три дни всички села си ги намираше, изведнъж отказа.
Когато отворя с GM XT ТОПО вариант,единственото нещо което виждам са изолиниите. В тези карти само това ли има или аз нещо бъркам?[/QUOTE] 52123
Когато отворя с GM XT ТОПО вариант,единственото нещо което виждам са изолиниите. В тези карти само това ли има или аз нещо бъркам?
Зависи от зуума. Но при 3 км трябва да виждаш и пътищата. При мен няма проблем с картата и на телефона и на компютъра
Desislavd 20.09.2010г., 23:41 Да пак ги няма.
И какво трябва да се направи за да излизат, пробвах със всичките версии на OFRM Geotrade , пробвах и със BGrouting map v.3.3 пак не става. Гармина го изтрих от телефона и изтрих всичко свързано със него, на ново го инсталирах и пак същата работа.
Интересното е че до преди три дни всички села си ги намираше, изведнъж отказа.
Ами нищо не можеш да направиш..Производителя трябва да направи за да можем да търсим по-подробно градовете и селата..
Между другото влез в настройки и после Settingns/Routing/Avoidance Setup и пробвай там да ги разцъкаш нещата.. Аз съм сложил отметка само на Unpaved Roads...
Така проблема ти е в:
Влизаш в Инструменти / Управление на данни / Комплект карти /
Влизаш в MapSourcе и там слагаш отметка на картата и махаш на изолиниите.
Сори за късното зацепване.
52131
52132
Така проблема ти е в:
Флизаш в Инструменти / Управление на данни / Комплект карти /
Флизаш в MapSourcе и там слагаш отметка на картата и махаш на изолиниите.
Сори за късното зацепване.
ТОПО вариант 52137
Не проблема е че се мъчиш да качиш две еднакви карти с еднакъв фид. Изтрий ситито и всичко ще си дойде намясто.;)
Ако искаш дай отметка на ситито и ще се появи и ще имаш и изолинии.
Не проблема е че се мъчиш да качиш две еднакви карти с еднакъв фид. Изтрий ситито и всичко ще си дойде намясто.;)
Нали знаеш,че сложните неща са най-прости.Няма смисъл и от триене.Малко повечко букви на Ситито и всичко фарка. Благодаря ти!!! Вдругиден ще те черпя бира в Павлово.
52140
zhanpeter 21.09.2010г., 12:10 Във момента съм със Garmin Mobile XT v6.00.10
Каква е тази версия 6.00.10. На сайта на Гарми си седи старата 5.00.50, дори 5.00.60 не се появи официално. Да не би Гармин да са сътворили нещо ново?
dirtyplay 21.09.2010г., 12:35 Някой може ли да ми направи unl файл за офрм картата фид 1204 id 2953111224 , в момента нямам възможност да го направя.
Ето дърпай : 2thumbsup
52200
zhanpeter 21.09.2010г., 12:46 Някой може ли да ми направи unl файл за офрм картата фид 1204 id 2953111224 , в момента нямам възможност да го направя.
Заповядай, само си смени разширението, защото *.UNL не могат да се прикачват.
sailo919 21.09.2010г., 22:41 Нали знаеш,че сложните неща са най-прости.Няма смисъл и от триене.Малко повечко букви на Ситито и всичко фарка. Благодаря ти!!! Вдругиден ще те черпя бира в Павлово.
52140
Колега, това 3д карта ли е?
sa6et0 21.09.2010г., 23:04 Може ли някой да ми даде карта на Холандия, че ще ми се наложи да използвам другият месец. Мерси.
mafozi 22.09.2010г., 00:17 [Only registered and activated users can see links]
2011.20
Netherlands 2011.10
valionty 22.09.2010г., 19:57 Здравейте! Поздравления на екипа ОФРМ за оправения проблем след версия 5.20 с търсенето на обекти над 100 км, обаче оказва се че пак стои проблема струва ми се над 300 км разстояние....Например търся от София град Бяла, Варненско мисля че беше...намира бяла русенско приблизително 292 км и няма повече, обаче като дам near other и търся от варна или бургас го намира..имате ли идея защо пак става така?
Здравейте с новата карта съм. Като напиша Бяла ми излизат 4 града с това име от Монтана съм.
...обаче оказва се че пак стои проблема струва ми се над 300 км разстояние
При мен Бяла намира в Русенско, Сливенско и Варненско. Също така намира и Силистра и пише, че е на 362 км. Тъй че проблем в картата няма
rodi1i 22.09.2010г., 22:02 Моля кажете каде се инсталира стъпка по стъпка защото инсталирам го нестава моля кажете стъпка по стъпка каде трябва в коя директория !
---------- Предходен коментар публикуван в 05:58 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 06:02 ----------
Моля кажете каде се инсталира стъпка по стъпка защото инсталирам го нестава моля кажете стъпка по стъпка каде трябва в коя директория ! :nvg:(
Прочети тук ([Only registered and activated users can see links]) и следвай стъпките.
:ipbest
asterix85 22.09.2010г., 22:18 Прочети тук ([Only registered and activated users can see links]) и следвай стъпките.
:ipbest
Браво, браво! Много добре направен сайт! :happy
valionty 22.09.2010г., 22:43 Добре, де що за простотия....намира ми обекти на 2000 км в другата карта CN 2010 Europe , а тука неще с ОФРМ 5.30 тополат, да не би при вас да ползвате кирилица...а и версията на софта е 5.00.00s60.9 !!?, пробвах да изключа европейската въпреки че е с отрязано БГ, пак не става, не ще да търси села и градове над 300 км и тва си е .....
5.00.00 е доста стара весия. Доколкото разбирам 5.00.50 я препоръчват като най-добра с изключение на тъчтелефоните, при които става мазало като се завърти телефона. За тях 5.00.60.
Колкото до кирилицата - аз съм на кирилица. Но не ми се вярва в това да е проблема.
А също съм само с една карта - 5.30
И аз това се чудя, защо е с тази стара версия, а се оплаква.
Сложи си 5.00.50 и пробвай, не бързай да обвиняваш, защото май само при теб има проблем.
mafozi 22.09.2010г., 23:27 Добре, де що за простотия....намира ми обекти на 2000 км в другата карта CN 2010 Europe , а тука неще с ОФРМ 5.30 тополат, да не би при вас да ползвате кирилица...а и версията на софта е 5.00.00s60.9 !!?, пробвах да изключа европейската въпреки че е с отрязано БГ, пак не става, не ще да търси села и градове над 300 км и тва си е .....
Къде ги търсиш тея села и градове ?
Ако на Адрес .. нормално да не ти излизат някои.
При мен селата ги намирам на Сити .. няколко менюта под адрес.
lubobubo 22.09.2010г., 23:31 [QUOTE=mafozi;164694]Пич .. не разбрах ... искаш съвет или ни даваш такъв ?
Чудя се как да ти отговоря, но мисля да ти дам съвет ... другия път поне се погрижи да се изложиш ПО качествено :D
И мерси за НАЙ-ДОБРАТА карта :vn
Е добре де изложих се....хах
не мислиш ли че като се включих вчера във форума и ползвам линковете от темата за инсталиране на Garmin 5.00.50 ще ви давам съвети. Не виждам какво не си разбрал от въпроса ми след като уточнявам коя е другата- нали с цитат от форума за да се разбере коя е 33 Мбайта , а и вече ми отговориха
myankov ([Only registered and activated users can see links])
VIP потребител
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Дата на присъединяване: 09.01.2009г.
GSM модел: Nokia N97,HP 2750
Репутация - сила: 824 Репутация: [Only registered and activated users can see links] (75534т.)
[Only registered and activated users can see links] Отг: Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
Тази карта е стара.
nolimit71 23.09.2010г., 00:08 Не се впрягай! Важното е , че имаш желание!;)
toliana 23.09.2010г., 11:50 вчера за първи път ми инсталираха Гармин и гледам като индианец,има ли във форума инструкции за работа с него,нещо не мога да се оправя.Предварително ви благодаря;)
myankov 23.09.2010г., 14:12 вчера за първи път ми инсталираха Гармин и гледам като индианец,има ли във форума инструкции за работа с него,нещо не мога да се оправя.Предварително ви благодаря;)
Ето ти малка инструкция:
52484
valionty 23.09.2010г., 14:40 Ок, колеги прави сте....(два- три поста по-нагоре) ще пробвам да сменя версията с 5.00.50 и ще пиша дали се е оправил проблема, а да в Сити менюто търся градове и села. оф просто малко ме домързя да преинсталирам, мислех че е нещо дребно, няма как ще го направя.....
toliana 23.09.2010г., 20:48 Много благодаря на MYANKOV.
zovirax 23.09.2010г., 23:21 Как да виждам дадена POI икона какво точно изобразява - инфо или да излиза и името на POI-a върху картата?
Ами ако в самата точка има вградено инфо, ти се появява една книжка, ето снимка:
[Only registered and activated users can see links] JPG ([Only registered and activated users can see links] JPG)
[Only registered and activated users can see links] mNUYMZXbP6L.JPG ([Only registered and activated users can see links] JPG)
и инфото за самата точка:
[Only registered and activated users can see links] JPG ([Only registered and activated users can see links] JPG)
Ако няма, книжката я няма.
Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition v5.00.50
Помощ
Инсталирах тази версия на Н95 8ГБ. и стигнах до момента с отключването. направих унл файл, копирах го в папка гармин и стартирах
отново ми излезе:
- Purchase & Go
- Begin Free Trail
- Enter Product Key
- Connect to a Garmin GPS
дадох connect, после settings,после remote gps и там нямам избор built in.
давам pair new и не намира никакъв гпс
Какво да правя?
Какво да правя?
Правиш нов отключващ файл и внимаваш за разширението.
правих 3 пъти вече и нищо, дори инсталирах една програмка за унл файлове и нищо :(
---------- Предходен коментар публикуван в 18:42 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 18:46 ----------
Аз съм мнооооооого тъп.
Изпуснал съм една 4-ка на Card id :( :(
2 часа четене из форуми и търсене в гугъл :(
stanyway 26.09.2010г., 20:08 Здравейте! Някой може ли да ми каже откъде да видя кода на card ID на SE Vivaz? Това би трябвало да е кода на картата за памет , който ми трябва за инсталиране на GPS-a. Но като влезна на настройки-телефон-управление на телефон- за - не намирам такъв номер или код. Благодаря предварително.
harizan68 26.09.2010г., 20:41 Здравейте
от къде да си изкарам Card ID на Nokia N95-8GB
Предварително благодаря
troi4o 26.09.2010г., 20:59 Card ID/Unit ID се вижда като отидете в програмата в Tools -> Settings -> About. Там ще видите 10-цифрен номер. По принцип с дебел шрифт.
HristoNN 26.09.2010г., 21:06 Имам голям проблем. От няколко дена имам Nokia 5230. Сложих и Garmin и всичките и настроини за GPRS и MMS. Но останових, че ми надчислява постояно определена сума към сметката. Махнах Garmin случайно тои ако се свързва с интерне изтрих точките за доистап до интернет, но проблема не спря. Вече ми надчисли минимум 2 лева и продължава в същия дух. Незнам какво да правя вече.
kkarakashev 26.09.2010г., 21:12 по принцип се свързва с интернет всеки път когато ползваш навигацията, дори и за малко. Но малко по малко сумата се трупа. Аз съм към глобул и си реших проблема срещу 2,50лв на месец неограничен достъп до интернет през мобилен телефон. (ползвам 5800 ExpressMusic)
HristoNN 26.09.2010г., 21:21 И аз ще си пусна това но от два дена не съм използвал Garmina, а днес го свалих и пак продължава да трупа. Незнам вече. По какъв начин мога да кажа на Nokiа-та да не се канектва изобщо към интернет? Или може да имам друг проблем? Или Ovi Maps да прави трафика? Пробвах всичко, но не дава особен резултат, а още не съм свикнал напълно с Nokia.
troi4o 26.09.2010г., 21:25 Имам голям проблем. От няколко дена имам Nokia 5230. Сложих и Garmin и всичките и настроини за GPRS и MMS. Но останових, че ми надчислява постояно определена сума към сметката. Махнах Garmin случайно тои ако се свързва с интерне изтрих точките за доистап до интернет, но проблема не спря. Вече ми надчисли минимум 2 лева и продължава в същия дух. Незнам какво да правя вече.
От настройките на телефона, намери Positioning -> Positioning methods. От там изключи всичко, освен Integrated GPS.
harizan68 26.09.2010г., 21:26 Card ID/Unit ID се вижда като отидете в програмата в Tools -> Settings -> About. Там ще видите 10-цифрен номер. По принцип с дебел шрифт.
здравей
на Nokia N95-8GB TOOLS -> UTILITIES -> ABOUT но ми вади само инфо за S60 и за java.Никъде няма Card ID или Unit ID
HristoNN 26.09.2010г., 21:33 Ще изключа и целия Ovi Maps за да видя да ли няма да им промяна и ще изчакам да видя дали има промяна по сметката. Ако пак е така утре ще има да си отсега в Globul, Germanos и другите от този род.
troi4o 26.09.2010г., 21:48 здравей
на Nokia N95-8GB TOOLS -> UTILITIES -> ABOUT но ми вади само инфо за S60 и за java.Никъде няма Card ID или Unit ID
Вътре в Garmin MobileXT в Tools -> Settings -> About. Не в менюто на телефона. Вътре, в менюто на Garmin MobileXT.
harizan68 26.09.2010г., 21:56 Благодаря
но Card ID ми е 6 цифри
това нормално ли е
И още нещо
как да си пусна GPS на телефона
отивам на Setting -> System -> Remote GPS и ми казва че търси GPS и ми иска да включа Bluetooth за да намери външен GPS
troi4o 26.09.2010г., 22:23 Първо си оправи настройките на телефона за методите за позициониране. Прочети 1-2 поста по-нагоре какво съм писал. Ако си си отключил правилно Garmin-а и си поставил и отключил картите правилно, излез на открито и остави програмата да намери сателити. По принцип първия път отнема повече от 1-2 минути. Бъди търпелив.
Ако не си успял да се справиш с отключването, най-добре прочети началото на темата или [Only registered and activated users can see links]
myankov 27.09.2010г., 03:16 Ще изключа и целия Ovi Maps за да видя да ли няма да им промяна и ще изчакам да видя дали има промяна по сметката. Ако пак е така утре ще има да си отсега в Globul, Germanos и другите от този род.
Това не е от навигацията. Имаш инсталирана програма която ъпдейтва информация през интернет. Погледни си програмите.
zhanpeter 27.09.2010г., 14:34 по принцип се свързва с интернет всеки път когато ползваш навигацията, дори и за малко. Но малко по малко сумата се трупа. Аз съм към глобул и си реших проблема срещу 2,50лв на месец неограничен достъп до интернет през мобилен телефон. (ползвам 5800 ExpressMusic)
Доста странно решение! Според мен това не е никакво решение, а поведение в стил "плащам да имам мира". Осъзнатото действие в този случай е да се изключи А-GPS, като човек си дава сметка за плюсовете /безплатна навигация/ и минусите /малко по-бавно свързване към сателитите/ и направи "информиран избор".
myankov 27.09.2010г., 22:05 Доста странно решение! Според мен това не е никакво решение, а поведение в стил "плащам да имам мира". Осъзнатото действие в този случай е да се изключи А-GPS, като човек си дава сметка за плюсовете /безплатна навигация/ и минусите /малко по-бавно свързване към сателитите/ и направи "информиран избор".
HristoNN е написал, че вече има навъртяна сметка над два лева, което означава да си е пускал навигацията минимум 70-80 пъти, което малко ме съмнява да го е направил за такъв кратък период от време. Тогава най-вероятно някоя програма му прави трафик.
Нокия 5800, версия 5.00.60 - всеки път отнема по 5 минути поне за да намери сателит. Същия модел, същата версия, същата мемори карта на друг телефон - няма го този проблем, идеи?
kkarakashev 27.09.2010г., 22:11 обнови си софтуера на телефона. може да помогне.
phatsmall 28.09.2010г., 16:37 Искам да попитам има ли възможност да се ползват 3D сгради за Garmin Mobile XT ?
п.п.Става въпрос за Нокиа 5800.
nolimit71 28.09.2010г., 16:50 До колкото съм запознат НЕ може колега.
phatsmall 28.09.2010г., 16:58 Благодаря за бързия отговор и аз бях останал с такова впечатление , и все пак ако някой знае някаква възможност.
Здравейте на всички.
Имам следния въпрос:
Тел. е Нокия 5230 качена е Гармин мобиле ХТ 5.00.50. и карта на България.
Проблема е че когато телефона се изключи не може да стартира, трябва да се извади СД картата която 2Г. и тогава тръгва.
Някакви идеи, защо така се получава и как да реша този проблем?
Форматирал ли си я скоро ?
kkarakashev 28.09.2010г., 18:46 и Nokia 5800 има същия проблем. явно навигацията е проблемна. моята карта е 8ГБ. след форматиране на картата проблема се решава. Още един проблем ще споделя. Телефона ми е на 1,5 години с последната версия на софтуера. Имам да кажем 50% батерия, пускам навигацията, включвам зарядно за кола (12 волта) - зарядното не смогва и батерията макар и да се зарежда, след изключване на навигацията и зарядното на телефона е на 20-30% !
От каде може да е проблема? Софтуер, скапана батерия или скапано зарядно. СПОред мен няма логика, хем да зареждах нещо, да го ползваш и да не се наваксва загубеният ток :(
Desislavd 28.09.2010г., 19:28 и Nokia 5800 има същия проблем. явно навигацията е проблемна. моята карта е 8ГБ. след форматиране на картата проблема се решава. Още един проблем ще споделя. Телефона ми е на 1,5 години с последната версия на софтуера. Имам да кажем 50% батерия, пускам навигацията, включвам зарядно за кола (12 волта) - зарядното не смогва и батерията макар и да се зарежда, след изключване на навигацията и зарядното на телефона е на 20-30% !
От каде може да е проблема? Софтуер, скапана батерия или скапано зарядно. СПОред мен няма логика, хем да зареждах нещо, да го ползваш и да не се наваксва загубеният ток :(
Най-вероятно е скапана батерия, но ако не си направил настройките на гармин "Launch Background Service" направи ги... Другото, което може да е и е доста вероятно е самото зарядно да е издало багажа..Понеже рядко се случва да се попадне на качествено.. Според мен е от батерията, но има и други възможности.. Проверявай ги една по една..
---------- Предходен коментар публикуван в 18:23 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 18:28 ----------
Здравейте на всички.
Имам следния въпрос:
Проблема е че когато телефона се изключи не може да стартира, трябва да се извади СД картата която 2Г. и тогава тръгва.
Щом като извадиш картата тръгва, значи от там идва проблема според мен..Замени картата с по-голяма..Колкото е по-малка една карта и по-препълнена толкова по трудно зарежда файловете в нея..Тъкмо ще имаш пространство за други неща 2thumbsup
Здравейте на всички.
Имам следния въпрос:
Същия проблем имах и аз като си взех телефона. Тогава тях с 5.00.50. Но после изчезна не знам от какво (по някое време минах на 5.00.60). След хард ресет пак инсталирах гармина (5.00.60) и нямам този проблем. Предполагам може да е от версията.
gosho81 29.09.2010г., 20:10 И аз съм с Нокия 5230,и имах същия проблем с версия 5.00.50. тела ми забиваше и се оправяше като му искарам картата памет :sm
tkpremium 29.09.2010г., 20:59 И аз съм с Нокия 5230,и имах същия проблем с версия 5.00.50. тела ми забиваше и се оправяше като му искарам картата памет :sm
За това за touch телефони се препоръчва версия 5.00.60. Не че с нея си застрахован срещу бъгове, но се държи на такъв тип устройства по-добре от 5.00.50.
Проблемът ми не се оправи след ъпдейт на софта - 5230, гармин 5.00.60 - търси много време спътник. Като го намери, ако спра програмата и я пусна пак, излиза веднага, като мине малко време и повторя процедурата, пак го намира сравнително бързо, но след 2 часа .... мисли по 5 минути поне. Явно колкото повече време минава, толкова повече мисли. Помагайите, това е много дразнещо.
Здрасти на всички,снощи си инсталирах гармина на телефона-5800,всичко си е супер работи си и исках да ви благодаря.Имам един въпрос-сега като влезна в галерия и там където са снимките ми,заедно със тях ми показва и на гармин иконките като стрелки икони и др.Има ли начин да се махнат от галерията да не ми излизат така заедно със снимките(не съм ги трил защото предполагам после като пусна навигацията няма да може да ги зареди) ??? благодаря.
Забравих как се правеше този номер да изчезнат иконите.Изчетох отново почти цялата тема и не открих решението.Ако някой си спомня да ме насочи:vn:vn:vn
nolimit71 30.09.2010г., 11:36 Ами на ПЦ-то с десен бутон свойства,и задаваш скрит и готово. Може и с файловия мениджър на телефона/Active File или който там ползваш/.
Другия вариант/и по-удачния според мен поне/, качи си Resco и забравяш.Разкошна програмка.
Ами на ПЦ-то с десен бутон свойства,и задаваш скрит и готово. Може и с файловия мениджър на телефона/Active File или който там ползваш/.
На папката Гармин ли трябва да го направя или на някоя от подпапките?
nolimit71 30.09.2010г., 11:42 Ами маркирай си файловете които не искаш да се виждат, и тях си направи скрити, така би трябвало да стане номера. Аз лично съм с Resco-то, и не ползвам този метод.
Пък и цялата папка ПОЙ да скриеш, няма да е проблем си мисля.Пробвай.
netspider2 30.09.2010г., 14:18 unfortunately Garmin Custom Maps are very limited (100 JPEGs - 1024x1024 pixel each).
Вярно ли е това? За този Гармин има ли карти сателитни или BirdsEye поглед? Вярно ли е че за 30$ мога да сложа и ще си заслужава както се казва по долу?
If BirdsEye gets you past the 100 JPG limit then the $30 may well be worth it. (Update 4/24/2010: Indeed, there is not a 100 image limit. It appears that there is a maximum 20,000 images in each download. You can download as many sets of images as you like (limited to the amount of memory card you may have. Others have claimed that at the highest resolution, 20K images is around 500 mb)
За 30$ няма ли ограничения? Може ли да се качват сателитни карти? Някой правил ли го е? Не намерих никаква информация за това в темата. Някой може ли да разясни?
kkarakashev 30.09.2010г., 19:46 Здрасти на колегите. имам 3 въпроса:
1- Или аз не съм гледал на всякъде или го няма това нещо - има ли къде да се видят иконите в системата и коя икона какво означава, а не всеки път да се чудя това магазин ли е, или друг обект, покрай който минава.
2- На няколко пъти ми се случва да минавам до обекти хотели и други сгради, който не са означени на навигацията.Въпроса ми е има ли как да се подаде информация до гармин за да се означат. Примерно пожарна, полицейски участък, хотел
3- Защо или зависи ли от някой (който прави или превежда карта) как се изписват означения на обекти.(pojarna, pozharna, pbs,pz pab) Тоест има ли как да се оеднаквят.
troi4o 30.09.2010г., 20:03 1. Отговор
По принцип значението на иконките не е обяснено никъде в самия софтуер. От потребителя зависи как ще си ги интерпретира. Когато дадена интересна точка се записва в картата, на нея и се поставя име, иконка, която да съответства максимално на обекта, и в някои случай допълнителна информация.
2. Отговор
Тук нещата зависят само от разработчика на съответната карта. За българските карти OFRM Geotrade и BGRoutingMap изпращането на информация за обекти не е проблем. Дори не само за конкретни обекти, ами и за грешки по картата.
3. Отговор
Начинът на изписване на означенията е уеднаквен и той съответства на правилата за транслитерация. Можеш да посетиш сайта Latin - Roman to Cyrillic alphabet online text converter, translation, search engine. Писане на кирилица с латинска клавиатура
([Only registered and activated users can see links]), където лесно можеш да се ориентираш как се изписват българските букви на латиница.
kokich1 30.09.2010г., 20:14 Здравейте колеги!Преинсталирах си Гармина от вер:5.0.030 на 5.0.050.на старата версия всичко беше О.К.,но на тази нещо не се справям!Не мога да отключа нито една карта,чуствам се като:Абориген,уж чета всичко подробно,но не се получава нищо.Не мога да отключа никоя нова карта на България.Някой да ли ще ми помогне?С нокия Н95 съм,с 2 гбт карта и ID-1901592573.Благодаря предварително!
kkarakashev 30.09.2010г., 20:51 Аз не исках да кажа коя буква какво е ;) а примерно ПОЛИЦИЯ да е POLICE, а не 1- politseiski uchastak 1; 2- 5-to RPU, 3- politsia, ПОЖАРНА - pozharna , 2-ra rspab. Въпроса ми е как и възможно ли е да се оеднаквят а не ПОБЪЛГАРЯТ. Вече няма rpu а е RUP няма RSPAB , а ще е PBS.
п.п. Някой колега от тук прави ли такива карти, и ако някаде няма нещо означено, към кой да го пусна или има ли тема примерно, с такива липсващи обекти (пожарна и полиция в девин и оше два града, който не ги открива на картата) и ако има как да ги подам, като местоположение с градусите ли или .............?
Заповядай-CVHL8VKNP9KZAA3GMTM9X7Q22.kokich1
gosho81 30.09.2010г., 21:36 Здравейте!Искам да попитам за версия 5.00.60. дали е излязала официално,сега съм с 5.00.50. но един колега от предната страница ме посъветва да си сложа 5.00.60. за моя телефон нокиа .5230 който е с тъчскрийн.
Проблемът ми не се оправи след ъпдейт на софта - 5230, гармин 5.00.60 - търси много време спътник. Като го намери, ако спра програмата и я пусна пак, излиза веднага, като мине малко време и повторя процедурата, пак го намира сравнително бързо, но след 2 часа .... мисли по 5 минути поне. Явно колкото повече време минава, толкова повече мисли. Помагайите, това е много дразнещо.
Нормално. След като те е позиционирало веднъж, второто позициониране става много бързо. Например влизаш в магазин сигнала изчезва, но щом излезеш отново има видимост към сателитите и позиционира "на мига". Ако го изключиш и го включиш след много време или се преместиш на голямо разстояние трябва да изчакаш малко докато намери сателитите
gosho81, според това, което съм чел във форума 5.00.50 е последната официална версия от гармин и от тогава са спрели да пускат. Макар, че след това има още 2 неофициални
Добре де, смяташ ли, че 5 минути и повече е нормално време за позиционоиране? Аз съм ползвал външен gps и след първия път прави връзка за под минута. А и на друга нокия 5230, пак бързо намира, само моя се бави маса време.
Нормално е дори с повече от 5 мин. Днес аз чаках 10-15 мин, за да ме позиционира, бях в автобус, от към пътеката и се движехме по магистралата. Колкото до "другата нокия 5230" нямам идея. Моята винаги се бави при студен старт. А външните GPS са си специализирани за тази работа и се държат много по-добре от вградените
ПП: Другата да не е с включен А-GPS?
kokich1 30.09.2010г., 23:42 todor ([Only registered and activated users can see links])
Не си ме разбрал явно :-) Аз съм абсолютен лаик по тази тема!Ако можеш да ми кажеш за коя карта по точно става дума няма да има грешка.Благодаря ти много!
---------- Предходен коментар публикуван в 22:32 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 22:42 ----------
Нов сам във форума и нямам достъп до най-новите карти на България!Как да се оправя или да чакам някои да ми помогне? Не искам да спамя!
Ясно. А този а-gps от къде се пуска? Защото аз имам интернет през gprs и мога да си позволя малко трафик. Предполагам, че не дърпа много?! Защото, ако става по-бързо с него, ще ми е от полза.
myankov 01.10.2010г., 01:46 todor ([Only registered and activated users can see links])
Не си ме разбрал явно :-) Аз съм абсолютен лаик по тази тема!Ако можеш да ми кажеш за коя карта по точно става дума няма да има грешка.Благодаря ти много!
Нов сам във форума и нямам достъп до най-новите карти на България!Как да се оправя или да чакам някои да ми помогне? Не искам да спамя!
За картата ползвай Google.
Ясно. А този а-gps от къде се пуска? Защото аз имам интернет през gprs и мога да си позволя малко трафик. Предполагам, че не дърпа много?! Защото, ако става по-бързо с него, ще ми е от полза.
Пуска се от настройките на телефона в методи на позициониране. Трафика е нищожен.
Приложения/място/локализация/методи за локализация - подпомогнат gps
Ако е това, то си е било пуснато от началото... тоест, по-бързо не може.
momak07 01.10.2010г., 11:27 Приложения/място/локализация/методи за локализация - подпомогнат gps
Ако е това, то си е било пуснато от началото... тоест, по-бързо не може.
Пробвай да актоализираш версията на телфона,ако не си я правил.Моя тел.нокиа Е72 също се бавеше,но след последната актоализация се свързва до полвин минута.
Направих го, същата работа.
todor ([Only registered and activated users can see links])
---------- Предходен коментар публикуван в 22:32 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 22:42 ----------
Е, предполагам, че си наясно с някои неща поне от телефона - помогни на някой в тази или друга тема, от този или друг раздел. Или публикувай нова версия на приложение, или направо някое ново интересно приложение - хем РЕП ще си вдигнеш, хем и постовете ще направиш - все пак ти трябват само още три! А и вече си повече от месец във форума...
Другия начин е да станеш ДАРИТЕЛ - чрез СМС или някой от другите два метода - получаваш достъпа веднага, дори и да си се регистрирал преди 10 мин :ipbest
mitko992 01.10.2010г., 20:39 Ами според мен много зависи и от ГПС-са на телефона също, примерно аз имам нокиа N95 коятооо някои път бих заспал докато намери сателити но другата ми нокия N85 и много съм доволен на нея съм изключил даже А-ГПС-са и намира сателити за не повече от минутка а някои път и даже още по-бързо, N95-цата с А-ГПС и не може и не може яко време търси при едни и същи условия даже забелязах че N95 не вдига повече сигнал от 3-4 чертички доакто другата нокия като захапе и след 5-10 минути качва и на пълен сигнал :) ! Явно зависи как ще оцелиш на ГПС :)
varna1 02.10.2010г., 11:15 Четох доста по темата, но не разбрах коя е последната карта на БГ и коя е най-подробната. Просто си изтрих Гармина и сега ще го слагам наново, и искам да сложа последната или по-скоро най-точната пълна карта.
Благодаря Ви.
Става въпрос за Vivaz
nolimit71 02.10.2010г., 11:25 OFRM Geotrade v5.30 е най-новата и подробна карта за сега.
varna1 02.10.2010г., 11:30 OFRM Geotrade v5.30 е най-новата и подробна карта за сега.
Благодаря ти, а при положение, че ще я ползвам в града рядко, но доста обичам да пътувам по поля и реки, предполагам Топо варианта да си сложа?
Довечера ще инсталирам и ще отдам благодарността си писмено към всички тук.
Взаимопомощта е нещо красиво и безценно - живи и здрави да сте
kokich1 02.10.2010г., 12:02 PAV3L благодаря ти за съвета!Маи 6те се възползвам от него
---------- Предходен коментар публикуван в 10:58 ----------
---------- Последващ коментар добавен в 11:02 ----------
Мога ли да попитам някои за мап ID на 5.30 лат за да се опитам да я отключа!
nolimit71 02.10.2010г., 12:03 Благодаря ти, а при положение, че ще я ползвам в града рядко, но доста обичам да пътувам по поля и реки, предполагам Топо варианта да си сложа?
Довечера ще инсталирам и ще отдам благодарността си писмено към всички тук.
Взаимопомощта е нещо красиво и безценно - живи и здрави да сте
Ами ако си фен на туризма си сложи "Топо-то" , но зависи с какво телефонче си все пак.На 5800 Топо-то ми се държи лагаво и я изчертава доста по-бавно, затова си карам със "Сити".
varna1 02.10.2010г., 13:05 В смисъл мога да си сложа и двете карти ли?
С Виваз съм.
troi4o 02.10.2010г., 13:15 Двете (ТОПО и Сити) са с един и същ FID номер. Затова не се препоръчва да ги ползваш и двете. Garmin-ът ще полудее. Ползвай ги само индивидуално. Играй си с файловете на двете. Преименувай IMG файловете на картите така, че да НЕ чете едната. Тази която искаш да ползваш я остави с нормално име. А другата я преименувай, като добавиш 123 след името, например.
Някой да помогне, искам да намеря тази версия : OFR Geotrade city "V.5.30"
mitakvd 02.10.2010г., 14:50 Има цял раздел за бг карти, но си има правила във форума.
В: Защо не мога да видя съдържанието на някои теми или не мога да изпращам лични съобщения до други потребители?
О: За да разглеждате/поствате/редактирате съдържанието на теми в някои раздели и да изпращате лични съобщения са Ви необходими поне 10 поста, да са минали поне 30 дни от регистрацията Ви тук и Репутацията Ви да е над 10!
Всички сме минали по този път. Пускай мнения и чакай месец и ще имаш достъп до картата. 2thumbsup
Другия вариант е да ти я прати някой, щото май само тук я има в нета и може много да потърсиш, та да я намериш на друго място. :ilove:
mcgrady1 02.10.2010г., 16:25 Аз да питам дали ще стане гармин навигацията на Sony Ericsson Vivaz че сега google maps използва интернета постоянно ...
mitakvd 02.10.2010г., 17:04 Нямам такъв телефон, но при бързата справка в Гугъл видях, че е със симбиан, така че слагай смело гармина от първия пост на тази тема. Успех 2thumbsup За мен най-стабилната версия на Гармин е 5.00.50, но ти си решаваш.
system32 02.10.2010г., 17:30 Аз да питам дали ще стане гармин навигацията на Sony Ericsson Vivaz че сега google maps използва интернета постоянно ...
Също може да инсталираш и Sygic, имам ги инсталирани и работят перфектно.
mcgrady1 02.10.2010г., 18:07 Обаче тук чета че мн хора имат проблеми с гармина на Виваз. Искам да питам и софтуера ли трябва да обновя до последна версия за да работи безпроблемно? Проблема е , че като купих телефона ми казаха да не обновявам софтуера тъй като ми пада гаранцията :(
varna1 02.10.2010г., 19:10 Аз да питам дали ще стане гармин навигацията на Sony Ericsson Vivaz че сега google maps използва интернета постоянно ...
Без никакъв проблем работи.
Аз сега ще го слагам наново, защото имах проблеми с камерата ( засичаше ) и форматирах картата и всичко отиде в канала. Иначе си работеше много добре Гармин-а.
mcgrady1 02.10.2010г., 19:23 Бате моляте дай скайп да ми разясниш едни неща
varna1 02.10.2010г., 19:33 Аз мога да ти обясня, ама като я инсталирам. Телефона го купих с вече инсталиран Гармин. Изтрих го и възнамерявах тази вечер да си сложа сам. Успея ли бих ти помогнал, но на този етап съм само с питане.
Приятели, ще ми кажете ли коя версия на Гармин XT да ползвам за основа, опитах се да изчета цялата тема, ама все пак 624 страници са.
За картата разбрах ще си сложа Топо ML, а ако нещо много тежи на телефона може и да сложа и city (OFRM Geotrade v5.30 ([Only registered and activated users can see links]) ) ??
И keygen не можах да намеря на първо четене.
tiger6999 02.10.2010г., 19:37 Става ли 5.30 на версия 5.0.50 за гармин хт с60в3
varna1,в какъв смисъл за основа, може би имаш предвид базова карта. Слагай сити ако използваш навигацията само за пътищата,иначе topo варианта.
varna1 02.10.2010г., 20:11 varna1,в какъв смисъл за основа, може би имаш предвид базова карта. Слагай сити ако използваш навигацията само за пътищата,иначе topo варианта.
GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50000.еxe - Това ли да ползвам за основа, и после някакъв ъпдейт видях във форума?
Или да оставя този.
myankov 02.10.2010г., 21:46 Става ли 5.30 на версия 5.0.50 за гармин хт с60в3
Да, става...
myankov 02.10.2010г., 21:53 GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50000.еxe - Това ли да ползвам за основа, и после някакъв ъпдейт видях във форума?
Или да оставя този.
Слагаш тази версия: GarminMobileXT all in one - v.5.00.60 - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])
Ето ти и кейген:
53655
gosho81 03.10.2010г., 16:04 Слагаш тази версия: GarminMobileXT all in one - v.5.00.60 - iPmart Форум България ([Only registered and activated users can see links])
Ето ти и кейген:
53655
Много се чудя дали да я сложа тая версия:ops нали не е официално излязала а е преработка на 5.00.50.А някой знае ли кога ще излиза официално новата версия.
nolimit71 03.10.2010г., 16:20 Ами най-вероятно няма да дочакаме официална следваща версия.Докато се чудиш , нищо не ти пречи да я пробваш.За S60V5 е по-добре от 5.00.50.;)
gosho81 03.10.2010г., 19:54 Ами най-вероятно няма да дочакаме официална следваща версия.Докато се чудиш , нищо не ти пречи да я пробваш.За S60V5 е по-добре от 5.00.50.;)
Прав си колега :okappa само да се наканя тези дни и ще ясложа(пусти мързел). :ipbest
petaruz 03.10.2010г., 21:32 След проба при мен на нокиа Е52 по-добре се държи 5.00.50.
kokich1 03.10.2010г., 22:43 Колеги с риск да стана смешен имам следния въпрос:всяка по нова карта която излиза е по подробна,а в същото врема се смалява по размер.Как по дяволите се получава номера напр:V 4.80-55 KB,V 4.90 23 KB,V 5.21 18 KB.Моля някой да ме светне как се случва този номер!
Desislavd 04.10.2010г., 00:59 Колеги с риск да стана смешен имам следния въпрос:всяка по нова карта която излиза е по подробна,а в същото врема се смалява по размер.Как по дяволите се получава номера напр:V 4.80-55 KB,V 4.90 23 KB,V 5.21 18 KB.Моля някой да ме светне как се случва този номер!
Много малки бе къде ги намери такива? Тук картите са в мегабайти, не в кабайти.. :sm
desireuser 04.10.2010г., 11:13 Имам
Garmin mobile XT
Version: 5.00.50s60.9 и Нокия Н97 мини. Въпроса ми е как да търся градовете на БГ ?
Сложих си SlideIt и навсякъде другаде работи но на гармина не ?
Извинявам се ако го има някъде разисквано но 625 страници не мога да разгледам а с търсачката не можах да намеря нищо
|
|