Вижте пълната версия : Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
Mishony
07.02.2009г., 21:50
Отваряш Garmin отиваш на Settings/Proximitli Points/Audio Notification и там променяш опциите.
Много мерси, предполагам не само от мен! Това (Proximity Points) сигурно е единственото меню дето не бях разгледал, да бях погледнал и там, да не задавам тъпи въпроси :)
За 100-те обекта: ок де, особено ако ги има на самата карта, защо не го намира като търся? Иначе като се позагледах по-внимателно в .cgi файла и видях, че се казва "047-Asenova krepost", потърсих за 047 в Гармин и ми намери "047 - Asenovska krepost" и "047 - Bachkovski manastir", всяко по 2 пъти. Нещо не е наред.
Да не би да си с 2 карти на България,ако е така махни едната.
П.П. Между другото да попитам колегите.Какво стана с v.1.8?????
Този път май се по изложихме!!!!!!!
След две седмици излиза Геотрейд v.4.8.
gabriel6666
08.02.2009г., 00:01
Привет :wel на всички мога ли да помоля за BgroutingMap1.7 rado_milan1@yahoo.com Предварително :tnx
За 100-те обекта: ок де, особено ако ги има на самата карта, защо не го намира като търся? Иначе като се позагледах по-внимателно в .cgi файла и видях, че се казва "047-Asenova krepost", потърсих за 047 в Гармин и ми намери "047 - Asenovska krepost" и "047 - Bachkovski manastir", всяко по 2 пъти. Нещо не е наред.
Сега ги имаш по 2 пъти. Веднъж на картата, веднъж в POI, може от там да е проблема.Аз не съм ги качвал отделно в POI.
При мен ги намира при търсенето по следния начин:
where to/points of interest/spell name и пиша Asenova или Bachkov и ги намира без проблеми.
Не е нужно да се изписва цялото име, може и само няколко от началните букви
Mishony
08.02.2009г., 12:19
Благодаря на всички за помоща. Изтрих (така де, преместих в бекъп директория) 100-те обекта и всички други карти, които не ползвам (преди само ги бях размаркирал от MapSource менюто в Гармин).
По-горе като казах, че нещо не е наред, имах в предвид не защото ми ги показва по 2 пъти, а защото като търся точно както съм го видял на компа във POI фаила и не го намира (това все още не мога да си го обясня), но в крайна сметка ги има, а аз се научих да търся "по-полека", примерно за "Asen", а не "Asenova Krepost", така че и "Aesenovska" и "Asenovata" да match-ват.
Между другото, търсене във всички POI ми отнема доста време, 30 секунди и нагоре, но предполагам, че при всички, които ползват Геотрейд картата е така.
Още нещо - освен 100-те обекта (които махнах) имам и speed cams и бензионастанциите като custom POI - дали не трябва и някой от тях да махна, ако си ги има в картата и има ли начин по принцип да го разбера, без да питам вас? :)
Още нещо - освен 100-те обекта (които махнах) имам и speed cams и бензионастанциите като custom POI - дали не трябва и някой от тях да махна, ако си ги има в картата и има ли начин по принцип да го разбера, без да питам вас? :)
Много от бензиностанциите ги има нанесени в картата и ще ти се повтарят, спийд камерите ги няма в картата , тях ги остави в папка POI.
Малко съм невеж в това и искам да питам дали тази програма става за Нокиа Е71
Да, работи.
Следвай стъпките от първа страница и след 30 минути ,ще си готов.
Пожелавам ти успех.
Ако имаш някакъв проблем пиши,но на лична за да не се спами по темата.
alias007
08.02.2009г., 18:44
Здравейте, имам следния проблем: След дълго ползване на версия 5.00.10 и постоянното бързо падане на батерията ми /Нокия Е66 за 2 дни с по 2 разговора на ден/ ,реших да сложа старата версия - 42.00.00. След като изтрих предишната и инсталирах старата ,при включване на Гармин ми изписва - "Не може да се активира файла ,поради съображения за сигурност".
Приятели ,помагайте знам че ще се отзовете веднага. Предварително благодаря.
Приятели,реших проблема. Просто опитах на няколко пъти инсталация и деинсталация от различни файлове и се получи без да се налага форматиране на картата. Така че ако имате този проблем като моя, пробвайте още няколко пъти преди да правите форматиране на карта памет. Промених името на файла за да не пада батерията и ще стискам палци да издържи този път повече/версия 5.00.00/.
Дано съм бил полезен на някого. Успех.
Нямаше нужда да преименувате нищо,версия 5.00.00 не консумира много ток, пробвано и описано по назад.
Също и няма нужда за всяка неуспешна инсталация да се прави формат на картата.Достатъчно е да се деинсталира старата версия и след изпращането на програмата в картата, се влиза в Е/гармин/аппс/симбиан/рес/ и се инсталира файла гармин.сис. Това за версии преди 5.
При версии 5... инсталационния файл гармин.сис се намира в главната директория на картата. Също май го пишеше малко по-назад
Здравeйте!
Мога ли да помоля за BgroutingMap1.7: jouibg@abv.bg
alias007
09.02.2009г., 16:45
Нямаше нужда да преименувате нищо,версия 5.00.00 не консумира много ток, пробвано и описано по назад.
Също и няма нужда за всяка неуспешна инсталация да се прави формат на картата.Достатъчно е да се деинсталира старата версия и след изпращането на програмата в картата, се влиза в Е/гармин/аппс/симбиан/рес/ и се инсталира файла гармин.сис. Това за версии преди 5.
При версии 5... инсталационния файл гармин.сис се намира в главната директория на картата. Също май го пишеше малко по-назад
Браво, много назидателно. Да го беше казал по-рано когато питах, а не сега да ми се правиш на всезнаещ и да повтаряш написаното. Между впрочем 5.00.00 също хаби батерията за твое сведение /на "ЗНАЕЩИЯ"/:brf.
Браво, много назидателно. Да го беше казал по-рано когато питах, а не сега да ми се правиш на всезнаещ и да повтаряш написаното. Между впрочем 5.00.00 също хаби батерията за твое сведение /на "ЗНАЕЩИЯ"/:brf.
На страница 48 например съм писал същото за версия 5 и начина на инсталиране,някой не е чел а е чакал всичко наготово.
И още версия 5.00.00 не хаби ток при изключен гармин,проверено с програмата Energy profiler и консумацията си е 0.02 до 0.03
tomovvd
09.02.2009г., 17:54
alias007, човека е наистина "знаещ".Гарантирам ти, че едва ли някой от тук пишещите в тази тема разбира колкото него.А ти ако си беше направил труда да прочетеш от първата до последната сраница, щеще да разбереш, че е така.
Защо се заяждате? Никой на никого не е длъжен така,че никой няма право да се сърди.Тук форума е да си помагаме и то доброволно.Просто на който не му харесва, някой или нещо да скролне надолу.Безсмислено е.Това е единствения форум запазен от спам.Нека си остане такъв.
Поздрави на всички.
alias007 (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=840) Тук се спазва добрия тон ,има едно много просто нещo-искаш ли да си част от форума, значи трябва да спазваш правилата на форума.
Здравейте! Гледам доста го обсъждате този проблем с харченето на батерията при 5.00.20. Направих си тестове със и без tsrautostart и разликата беше минимална. Като е пуснат консумацията пак е 0,02 - 0,03W, но има едни леки пикове до 0,04 - 0,05W на всеки 10 секунди което няма как да източи батерията за 1 ден. Подобни пикове има и без tsrautostart, но са много по разредени. При нормално ползване на телефона така или иначе не кара повече от 3-4 дни(даже 2 като цъкам игрички) и подобна разлика не може да се усети. Явно проблема не се проявява при всички телефони, аз съм с n78 12.нещоси фирмуер.
Да само при някои модели,на Е51 е трагично ако не се направи процедурата от първия пост.
aazzssaamm
10.02.2009г., 08:38
Аз съм с Н95 8Гб и миналата седмица батерията ми изкара 5 дена, както го експлоатирам нормално.Игри не играя.
Да не би да си с 2 карти на България,ако е така махни едната.
П.П. Между другото да попитам колегите.Какво стана с v.1.8?????
Този път май се по изложихме!!!!!!!
След две седмици излиза Геотрейд v.4.8.
Колеги, дайте да купим едно форумно копие на картата на Петър и да я шернем ограничено. Картата е много добра и е доста по-нова от офрм-то. Не че такова разпространение не е пиратлък, но поне ще отидат някакви пари при автора, а правенето на карта не е лесна работа.
офрм-то има реклами и да си се издържа от тях. :D
Цената е много висока 70лв за bgroutingmap1.7.,а картата на Цялата Европа 195лв.Къде е Киро на кирия.Ако намалят цените може и да си помисля да я купя.
Поздрави на всички.
sacheto
10.02.2009г., 12:39
Здравeйте!
Мога ли да помоля за BgroutingMap1.7: sacheto@abv.bg (jouibg@abv.bg)[/quote]
Цената е много висока 70лв за bgroutingmap1.7.,а картата на Цялата Европа 195лв.Къде е Киро на кирия.Ако намалят цените може и да си помисля да я купя.
Поздрави на всички.
Аритметично е така. Гармин продава 5 млн. кв. км. за 200 лв. с възможност за инсталиране на 2 устройства, а местните карти предлагат 111 хил. кв. км. за 70-100 лв. Само че потенциалните клиенти на гарминската карта за 40-50 млн. активни европейци, а потенциалните клиенти на бг продуктите са 10-на хиляди човека, в най-добрият случай.
Идеята е да подкрепим по някакъв начин конкуренцията, защото и двата читави продукта в момента се развиват доста добре, но единият е отдавна на пазара и се продаваше на доста по-високи нива, докато не дойде конкуренцията и реактивната мишка. Отделно има и реклами, което е невероятна наглост за комерсиален продукт.
Но както и да е, де.
familiozo
10.02.2009г., 16:33
Колеги, дайте да купим едно форумно копие на картата на Петър и да я шернем ограничено. Картата е много добра и е доста по-нова от офрм-то. Не че такова разпространение не е пиратлък, но поне ще отидат някакви пари при автора, а правенето на карта не е лесна работа.
офрм-то има реклами и да си се издържа от тях. :D
Пo-добра,не мисля..но това е мое мнение,не вярвам да е много по различна от 1.7(за 1.8 бгроутингмап става въпрос) 4.7 геотраде каде,каде..това е просто мое мнение..
Здравейте! До сега не съм ползвал BGRoutingMap, купих си офроуд картата, но виждам че много я хвалят хората.
Моля за вариант на латиница на BGRoutingMap 1.7: dstoyh@abv.bg
Благодаря Ви, форумът е страхотен!
Само че потенциалните клиенти на гарминската карта за 40-50 млн. активни европейци, а потенциалните клиенти на бг продуктите са 10-на хиляди човека, в най-добрият случай.
Имаш предвид само регистрираните потребители нали?
Защото съм сигурен ,че реалните са десетки пъти повече.
С тези високи цени не знаят колко много губят.
Тяхна си работа, нека печелят от продажбите, а не както би трябвало от оборота.Ако измислят по-смислени цени аз ще съм първия, който ще ги купя.
Поздрави на всички.
Минаха вече десетина дни, някой успя ли да намери v.1.8.
Ще работи ли OFRM Geotrade 4.70 TOPO на Garmin Mobile XT?
aazzssaamm
10.02.2009г., 21:01
Това е лошото.В България всеки гледа да печели не от оборота, а от цената.
Вместо да продадат 100 бройки на по - малка цена те гледат една да продадат, но на висока цена.
Да, работи.
Не бави.
Да работи от доста време го ползвам.Рутира си без грешка.Единствено се усеща леко забавяне при преизчисляването, и при преминаването в следващия район.Жалкото е ,че Garmin Mobile XT не може да показва самото ТОПО.Слагай я, ако я имаш няма да сбъркаш.
bobby2005
10.02.2009г., 21:49
Здравейте и от мен!
Ако мога и аз да помоля за едно ЛС с bgroutingmap която и да е от последните две-три версии - няма претенции.
Благодаря предварително
П.С. Благодаря на всички колеги, които се отзоваха на молбата ми :vn
Първо добър вечер на всички!!!
Позволявам си да изкажа и моето скромно мнение.
Пътувам много току що се прибирам и само днес съм изминал над 800км.
Тествал съм всички възможни карти на БГ.
Ти си направил правилният избор за момента(казвам за момента защото постоянно има нови ъпдейти и продукти което ме радва. В БЪЛГАРИЯ НАЙ НАКРАЯ НЯМА МОНОПОЛ В ДАДЕНА ОБЛАСТ)
Моят съвет (Без да претендирам за компетентност)
Ако тел. ти поддържа бг. и руски сложи си 4.7kir.
А ако тел. ти няма бг. език постави 4.7Лат.
Аз лично имам топото от първият ден в който се появи,и мога да ти кажа че е много добра.НО няма смисал да я слагаш в тел. щото не можеш да и се насладиш.Работи малко по бавно (наистина много малко ).А и заема много памет.
ЗА 4.7мл какво да ти кажа не виждам разлика от другите.
Моят съвет е ползвай оптималното съотношение Процесор на устроиството РАМ памет и големина на картата в мегабаити.
Искам да кажа колкото ти е по добър процесора и колкото ти е по голям рама толкова по тежки карти можеш да използваш.
Това е моето лично мнение.
valavramov
10.02.2009г., 22:52
Здравейте!
Бихте ли ми изпратили BgroutingMap 1.7 на кирилица.
denispetrov90
10.02.2009г., 23:36
Честито на всички получили 1.7 ;)
Ако някой е пропуснат да пише на ЛС ;)
vhpvhp
11.02.2009г., 06:49
Да бе ,честито...И все пак - да не забравяме по-новата цел:heiКойто я достигне пръв,да не се ослушва !:tnx
ivkoto™
11.02.2009г., 13:21
Позанимавах се с този Garmin и не ми харесва! Ще си остана със SYGIC! ;)
hmatka
11.02.2009г., 18:32
Ще може ли някой да ми прати BgRoutingMap 1.7
ASBISGPS43
12.02.2009г., 15:19
Здравейте и от мен! Имам молба някой ако би бил така добър да ми изпрати на ЛС bgroutingmap 1.7 на кирилица! Бих бил благодарен!
denispetrov90
12.02.2009г., 15:43
Готови сте. ;)
aladin666
12.02.2009г., 16:04
Здравейте съфорумци!
Редовно срещащ въпрос особено когато човек се занимава за първи път с продуктите на GARMIN-коя е по-добра карта за БГ,тази на GEOTRADE или на BGRoutingmap.И така реших да споделя моето мнение,което смея да твърдя,че е достатъчно обективно.
Да уточня ще сравня'OFRM Geotrade'който е по-добрия продукт правен с истинския GARMIN конпилатор в сравнение с 'ОФРМ България'(exe. за MapSource).
Предварително ще заключа,че GEOTRADE е по-добрият избор като цяло+визия която допринася за много по-реална и жива визия-с уговорката,че BGRoutingmap
в отделни части на България(села и малки градове-според вашите нужди) е по-детайлна,но визията и куца.По надолу ще напиша част от впечатлението ми относно двете карти,в което човек ще достигне след време...знаете за каво говоря,онези дребни детайли + и - които се откриват с времето и моята мотивацията защо мисля така.
Първото нещо което се набива на очи е изключително добре направената 'окраска' на картата.Тревните площи и вид на горите.Пътищата
разбирайте начина по който са представени и оцветени представляващи отделните категории е много по красив,по реален.При увеличение
(+zoom на Garmin уред) ширината им се увеличава с приближаването им пропорционално на мащаба,до като при BGRoutingmap от едно полужение
си стоят с еднаква ширина до overzoom.Цвета на магистралите е червено както си е по света и главните пътища в OFRM Geotrade е тъмно-кафяв,
второстепенните светло-кафяв,и така нататък.Изключително е силна (Geotrade) в offroad пътища,категоризирани
според превозното средство.В BGRoutingmap прави впечетление главните пътища които са в ЧЕРВЕНО,включително
в градовете,а този цвят е крещящ и не подходящ,второстепенните са жълти на сив фон.Магистралите са в син цвят.
На кратко(Geotrade) конпилаторът както казах по-горе е оригиналния с който се правят GARMIN картите и така дава голямо предимсво,начина на
изчисление на маршрута също зависи,времето за преизчисление е винаги едно и също и е за няколко секунди!Прекачил съм два screenshot-a от двете карти за сравнение.
Част от наблюдението ми в/у BGRoutingmap:
Прави ми добро впечетление желанието,да се дитайлизира малки градове и села около по-големите градове.Наистина доста села и малки градове стоят празни в OFRM Geotrade 4.70.Посоките на движение на еднопосочните улици на места са по корекни.Определено проблемът с реалното положение в/у пътя е по-срещащ в BGRoutingmap.
Цитат на pstoichev:'При bgroutingmap ако не му дам да ме позиционира на пътя /On Roads/ ме дава близо до съседна улица.Пак казвам това са мои наблюдения и не ангажирам никой с тях.'
И едно интересно наблюдение,OFRM Geotrade за това че е 'окрасена'и е по обемна зарежда малко по-бавно на екрана в сравнение с BGRoutingМap на по слабички устройства.
За цената на двата продукта към площа на страната и детайлност към момента няма какво да се говори... :lol
:ipma Поздрави на всички:wel
Браво колега.Ще имаш реп+ от мен при първа възможност.Надявам се вече да няма въпроси от сорта:
Коя е по добрата карта?
Коя карта да сложа?
hmatka
12.02.2009г., 17:36
Не е гаранция на хората на който не им се четат форомите пак ще питат.
rumenkov
12.02.2009г., 19:07
Здравeйте!
Мога ли да помоля за BgroutingMap1.7 на кирилица: rumenkov@abv.bg (http://www.anonym.to/?mailto:jouibg@abv.bg)
http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=3065&stc=1&d=1234449265
Както писаха в един друг форум: Гора-много, улици-няма . :lol
На мен по ми харесва BgroutingMap, защото много пътувам и ги има улиците вътре в селищата, а на Geotrade ги има само в най-големите градове.
А също и Bgrouting я има с най-различни визии , но ние нали ползуваме каквото изтече в интернет и не можем да си избираме визиите, но не ми се плаща за карти.
Аз ползувам и двете карти, но когато ме изпратят по работа в по-малък град слагам винаги Bgrouting
Всеки си има различни предпочитания за това който каквото иска това да ползва.
stoqn711
12.02.2009г., 19:59
Незнам защо при мен и двете карти на бгроутинг 1.63 и 1.7 преизчисляват много бавно.2мин. след като завия .Мога да мина още три улици то си стои така, екранчето. А на геотрейд,4.7мл, докато направя грешна маневра започва веднага да преизчислява.Ако има нещопо вапроса .Никиа 6120класик.Гпс холукс 236.Аз ли бъркам някъде.А искам да ползвам и двете карти.
Незнам защо при мен и двете карти на бгроутинг 1.63 и 1.7 преизчисляват много бавно.2мин. след като завия .Мога да мина още три улици то си стои така, екранчето. А на геотрейд,4.7мл, докато направя грешна маневра започва веднага да преизчислява.Ако има нещопо вапроса .Никиа 6120класик.Гпс холукс 236.Аз ли бъркам някъде.
При мен е ОК, няма го този проблем.
Да не ти е препълнен телефона и да се бави нещо?
stoqn711
12.02.2009г., 20:13
:ipbestЗащо на другите карти не го прави.Има ли нещо по по различно при поставянето на тези карти.
Когато сложа онази голямата, обединената карта 50мб , става пак така.От мапсурса в менюто ги избирам по отделно,едната работи перфектно--'4.70МЛ.
А бгроутинг направо се побърква при преизчисляване.
OFRM Geotrade По добрата карта!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Защо на другите карти не го прави.Има ли нещо по по различно при поставянето на тези карти.
Ми имаше , нещо много трудно се отключваха, добре че имам един колега дето ги прави. Bgrouting-a се сбъгваше при отключването и не беше как-тряаа.
Сега се надявам в офиса да ни купят нови карти и да са Bgrouting легални но май ще се чака
:D
stoqn711
12.02.2009г., 21:17
И аз така мисля, но ми се струва че бгроутинг 1.63 дава малко по реални маршрути във Варна.Че затов искам да ги ползвам двете, ама маи няма да мога.Или пък някой да прати ''BГроутинг1.7лат.'' на stoqn_71@abv.bg Да взема да пробвам и нея.След 'stoqn' има долна черта stoqn_71 ама там не се вижда от пдчертаното.Мерси предварително.:tnx
Голям спор падна коя е по-добра, и коя не.Всеки има право на мнение.Много се oспамиха неща.Кой която му харесва нея да си ползва.Не е нужно да натрапва мнението си.Другото което е:
А също и Bgroutingmap я има с най-различни визии , но ние нали ползуваме каквото изтече в интернет и не можем да си избираме визиите, но не ми се плаща за карти.
Би ли ни обяснил колко много визии има bgroutingmap.Защото аз знам само за две.
Ми имаше , нещо много трудно се отключваха, добре че имам един колега дето ги прави. Bgrouting-a се сбъгваше при отключването и не беше как-тряаа.
Ами отключват си се без проблем.Нека някой друг да сподели, дали е имал проблем.Няма никакви бъгове и недоизпипано отключване.Просто картата е по мудна.
:ipbestЗащо на другите карти не го прави.Има ли нещо по по различно при поставянето на тези карти.
Тези карти които са в нета ,са абсолютно и безвъзвратно отключени.Копиране/поставяне.
Мисля ,че модераторите трябва да се намесят, защото темата се oспами,и превърна в реклама.Някои почерци в последните постове са ми доста познати.Вълка козината си мени ,но нрава не.
Лека вечер.
Или пък някой да прати ''BГроутинг1.7лат.'' на stoqn_71@abv.bg Да взема да пробвам и нея.След 'stoqn' има долна черта stoqn_71 ама там не се вижда от подчертаното.Мерси предварително.:tnx Изчакай и Denispetrov90 ще чуе молбата ти. Може и да го помолиш на PM :ipma
vespertine
13.02.2009г., 00:01
Здравеите,аз маи отдавна не съм влизал и ми се наложи да изчетта 150 писания назад за да влезна в час :)
Наскоро се замислих и реших да питам дали някой има същият проблем.
Защо когато спра на място и програмата продължава да ми показва че се движа с 0.7км/ч понякога 2-3 но почти никога 0 Някакви идеи или трябва да го смятам за нормално това?
pitbulforever
13.02.2009г., 00:33
Кирилицата е задължителна.
gabriel6666
13.02.2009г., 00:56
Колега , "pitbulforever"-Във форума се пише на кирилица -Прочети правилата !
iPmart
13.02.2009г., 01:11
Здравеите,аз маи отдавна не съм влизал и ми се наложи да изчетта 150 писания назад за да влезна в час :)
Наскоро се замислих и реших да питам дали някой има същият проблем.
Защо когато спра на място и програмата продължава да ми показва че се движа с 0.7км/ч понякога 2-3 но почти никога 0 Някакви идеи или трябва да го смятам за нормално това?
Разбира се, че това си е нормално :)
Ти ако видиш надморската височина в какво граници варира ще се хванеш за главата :ops
vhpvhp
13.02.2009г., 08:54
В големия спор - коя карта за БГ е по-добра да дам и аз мнение. Значи - зная три рутиращи карти на БГ , от тях реално конкуренция са Бгрутингмап и Геотрейд. Имам на у-вото последните две 1,7 кир. и 4,70. На ден пътувам между 50 и 500 км - и градско и извън градско. БГрутингмап е по-семпла като визия , Геотрейд - значително по-пълна като топография. Разликата ,особено в планина ,е огромна в полза на Геотрейд. В голям град ,общо взето са равни. БГрутингмап има повече вградени POI, Геотрейд 4,70 е по-добре с блоковете. В големите градове и двете карти рутират еднакво добре. Но имат значими разминавания в позиционирането на обекти. Фаворити ,запаметени на едната карта - излизат с отклонение от десетки метри на другата, и обратно... т.е. - честото превключване от едната на другата карта няма особен смисъл. В малките населени места БГрутингмап има известно предимство ,защото просто има разчертани повече малки населени места от Геотрейд. При пътуване в чужбина - категорично предимство за Геотрейд ! БГрутингмап е абсолютно несъвместима при едновремено включване със ситинавигатора. Геотрейд е съвместима ,могат да работят едновремено и да се задават маршрути до точки извън БГ. Като цяло - и двете карти си имат предимства и недостатъци , в зависимост кой-за какво му трябва карта ,може да се насочи или към едната ,или към другата... но Геотрейд има определено повече предимства. Тая интернет истерия с БГрутингмап е доста смешна,сигурен съм че е неправилна търговска стратегия на авторите и няма да доведе до ръст на продажбите на продукта. :lolИстината е в друга посока и Събин е по-близо до нея. Поздрави !
При пътуване в чужбина - категорично предимство за Геотрейд ! БГрутингмап е абсолютно несъвместима при едновремено включване със ситинавигатора. Геотрейд е съвместима ,могат да работят едновремено и да се задават маршрути до точки извън БГ.
Е тогава защо си го написал това в другия форум :ops
... Искам да споделя един друг проблем ,който засякох отскоро ,и който не съществуваше на по-старите версии : Става въпрос за задаването на маршрут до точка в Европа при инсталиран на нювито СНЕ 2009 /пълната инсталация, Мапсорс/ . Преди ,при включени СНЕ 2008 и 4,60 / не си пречеха !/ можех да задам маршрут от дома до произволна точка в Европа "от врата до врата" ,дето се вика... Сега ,със СНЕ 2009 и 4,70 ,ако са включени и двете се получава един странен маршрут ,който винаги те прекарва през Видин /аз го приемам като "стремеж" на софтуера да дава максимално дълъг път през БГ ? .../ и чак от Белград нататък маршрута става оптимален. Ако 4,70 се изключи при задаването на маршрута, и се остави само СНЕ 2009 ,всичко е точно ,но тогава началната точка не ти е дома ,а най-близката нанесена улица... Защо намаля съвместимостта на СНЕ със 4,70 по отношение на задаването на маршрут ,не мога да си обясня ?
Съветвам те да тестваш коя българска карта, как е свързана с местните карти на околните държави и чак тогава да постнеш мнение по въпроса. Сити Навигатора си е за ползуване в западна Европа, за нашия регион ти трябват картите на местните производители.
Иначе като цяло съм съгласен с теб.
Вече прекалихме с тази тема, нека всеки да си ползува тези карти които му харесват.
vhpvhp
13.02.2009г., 14:35
[quote=lynx;10904]Е тогава защо си го написал това в другия форум ... И каква е връзката с това ,което съм написал по-горе ?:ops Да ,наистина съм засякъл такъв проблем с Геотрейд. Но може да е само мой ,и да е свързан с настройки. Пък и не е кой-знае колко фундаментален ,впрочем ,защото не пречи на навигацията до точка в Европа... Аз имах предвид ,че Бгрутингмап изобщо не може да се включи едновремено на у-вото със Ситинавигатора . Просто двете карти са несъвместими и си пречат... Това изтъкнах като един от минусите на картата при сравненията с Геотрейд. Чети внимателно смисъла на написаното ,и не се заяждай на дребно. Поздрави.
bigjack
13.02.2009г., 16:33
Здравeйте!
Мога ли да помоля за BgroutingMap1.7 bigjack@abv.bg
благодаря
Аз имах предвид ,че Бгрутингмап изобщо не може да се включи едновремено на у-вото със Ситинавигатора . Просто двете карти са несъвместими и си пречат... Това изтъкнах като един от минусите на картата при сравненията с Геотрейд.
Е хайде пак пробвай, при мен работи отлично, дава съвсем правилни маршрути. Довечера ако имам време ще кача скрийншоти или ще ти ги пратя на РМ , че се оспами темата.
Пробвах маршрути през 3 граници и го изчислява без грешки, много е добре. Само че аз съм с най-новия Сити Навигатор в.2009,11 но и с 2009,00 си изчисляваше добре.
Не знам защо при теб не се получава.
stoqn711
13.02.2009г., 17:50
Багодаря за бързия отговор.Мисля че моята е същата,но защо тази e FID 12001 ,а моята е 12002 .Да не ми е била там грешката.
Ще я пробвам утре.Само дето не разбрах дали е отключена ,но ще се оправя.
Всеки един пост който сравнява двете за момента актуални карти(коя е по-добра и коя не е) ще бъде изтрит, а потребителят наказан.
ixat (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=54) Направих ти едно предупреждение преди, сега и това OFRM Geotrade По добрата карта!!!!!!!!!!!!!!!!!!При следващ подобен пост ще получиш бан.
caliglan
13.02.2009г., 19:06
Здравейте!
Никъде във форума няма систематизирана информация относно това, как трябва да се настрои Garmin Mobile XT по оптималния начин.
Имам молба към всички, които са в час с тези настройки, да споделят своето мнение и препоръки.
Благодаря предварително на отзовалите се съфорумци!
Успех на всички!:ipma
Багодаря за бързия отговор.Мисля че моята е същата,но защо тази e FID 12001 ,а моята е 12002 .Да не ми е била там грешката.
Ще я пробвам утре.Само дето не разбрах дали е отключена ,но ще се оправя.
FID 12001-Латиница.
FID 12002-Кирилица.
Картите са отключени-Копирай/Постави в папка Garmin.
Здравейте!
Никъде във форума няма систематизирана информация относно това, как трябва да се настрои Garmin Mobile XT по оптималния начин.
Имам молба към всички, които са в час с тези настройки, да споделят своето мнение и препоръки.
Благодаря предварително на отзовалите се съфорумци!
Успех на всички!:ipma
Нищо по-специфично няма в настройките на Garmin Mobile XT.
Трябва само малко донастройка.
Влизаш в Tools/Settings/System и настройваш така:
Distance/Speed -Metric
Elevation -Metric
Depth -Metric
След това влизаш в Tools/Settings/Map и правиш така:
Orientation -3Dimensional
Auto Zoom -Enabled
Dim Roads -Never
Metro Areas -Enabled
Show Location -On Roads за да те показва коректно на пътя.
Outline Detailed Maps -Yes
След това: Tools/Settings/Proximity Points и правиш така:
Custom POI Sets -Enabled
Garmin Safety Cameras -Enabled
Audio Notification -Single Ton
По скоро специфичното е в настройката за Картата.
Първоначално можеш да я настроиш така:
Влез в Menu/Settings/Routing
Calculate Routes for -Emergency
Route Preference -Faster Time
Avoidance Setup -Задължително нагласяш така:
Carpool Lanes -Немаркирано
Ferries -Немаркирано
Toll Roads -Немаркирано
Traffic -Немаркирано
U-Turns –Немаркирано
Unpaved roads -Маркирано
всичко друго -Немаркирано
Със всички други настройки можеш да експериментираш.
Ето и кратка инструкция за работа с програмата на български език
http://www.garmin.bg/uploads/products/Garmin%20Mobile%20XT.pdf
stoqn711
13.02.2009г., 22:01
Леле колко съм тъп. Нали съм новобранец ,това с маркировката на Avoidance Setup ' го правя точно обратно.Преди това ползвах 'IGO navy ' , а пък там е обратно. Май това ми е била грешката,дето се побъркваше при преизчисляване.
Направо сте невероятни.Това е наи готиния форум .Мерси много утре го пробвам
aazzssaamm
13.02.2009г., 22:30
Здравейте.
Интересува ме къде се намират настройките " Avoidance Setup".
Защо когато Гармин ми се вържи със спътниците часът който показва е доста по - различен от действителния час?
Благодаря предварително.
Avoidance Setup се намира в Tools/Settings/Routing.
stoqn711
13.02.2009г., 22:58
tools--settings--routing--най долното меню-" Avoidance Setup".
Искам да помоля за BGRouting Map v. 1.7 m022080@mail.bg
Благодаря предварително
caliglan
14.02.2009г., 05:22
Благодаря на pstoichev и lynx за мненията. Лично моите настройки са точно такива, каквито препоръчва колегата pstoichev, но все пак мисля, че ще е полезна информацията за по-начинаещите.
Краткото ръководство е полезно, но е прекалено кратко.
Успех с рутирането!
Желая много късмет на всички съфорумци.
Най-полезният форум!!! :ipma
Carom3d
14.02.2009г., 12:14
Здравейте ,извинете въпросът ми ,може да пише някъде ,ьно не намерих къде ,а и честно казано ,над 50 страници - не търсих до край ,но може ли да се инсталне тоя гармин на нокия 5800? Тръгнах да го качвам ,апропо ,качих го , но тъч скриина не действа и не можах да направя никакви настройки. Следващия път ,ще го качвам ,но само след като ме научите как става номера и, дали въобще става ... Благодаря предварително
Здравейте ,извинете въпросът ми ,може да пише някъде ,ьно не намерих къде ,а и честно казано ,над 50 страници - не търсих до край ,но може ли да се инсталне тоя гармин на нокия 5800? Тръгнах да го качвам ,апропо ,качих го , но тъч скриина не действа и не можах да направя никакви настройки. Следващия път ,ще го качвам ,но само след като ме научите как става номера и, дали въобще става ... Благодаря предварително
Тук (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=2415) е описано.
Може ли bgroutingmap 1.7 на кирилица gmvandal@gmail.com?
Благодаря :tnx
Извинявам се, може ли bgroutingmap 1.7 на кирилица и латиница на pnn@mail.bg... Благодяря предварително!
stoqn711
14.02.2009г., 13:48
Пак не става с това преизчисляване.Днес пробвах пак .На главен път долу горе бива , 30-40 секунди ,ама влезеш ли в някои квартал настава една боза и може да караш 15 мин. без да преизчисли ,и това само с бгроутинг 1.63 и 1.7.да взема да затрия всичко,и пак отначало. Предавам се ,ако някой драсне нещо по вапроса ще съм благодарен.
Всички други карти ми работят перфектно.
Или пък някой линкче да дърпам други, да не съм дръпнал някои куци карти.
Които имаха някакви желания да си погледнат ЛС.
Пак не става с това преизчисляване.Днес пробвах пак .На главен път долу горе бива , 30-40 секунди ,ама влезеш ли в някои квартал настава една боза и може да караш 15 мин. без да преизчисли ,и това само с бгроутинг 1.63 и 1.7.да взема да затрия всичко,и пак отначало. Предавам се ,ако някой драсне нещо по вапроса ще съм благодарен.
Или пък някой линкче да дърпам други, да не съм дръпнал някои куци карти.
Нищо не изтривай,това което ти се е случило е нормално за bgroutingmap.
Погледни пак:
Dim Roads -Never
Metro Areas -Enabled
Outline Detailed Maps -Yes
Calculate Routes for -Emergency
Route Preference -Faster Time
Unpaved roads -Маркирано
всичко друго -Немаркирано
Поздрави!!!!!
stoqn711
14.02.2009г., 15:12
Мерси пак ще опитам,ако не стане- формат на картата и толкоз.
И забравих да пиша нещо важно.Почти всеки път като маршрута ми дава ляв завой нежното гласче на момата казва да завия на дясно.Кофти трява постоянно да гледаш телефона.
Явно се е бъгнал самия Garmin.Влезни в техния сайт и си свали последната версия 5.00.20.Форматирай и всичко наново.
Успех!!!!!!
П.П. Сега се сещам и за друго.Влезни в Tools/Settings/System/ и виж:
Direction -Cardinal Letters
Location Format -hddd.mm.mm-m
Datum -WGS 84
Ако работи с други карти програмата е наред, няма нужда от смяна.
става ли за нокиа 5800
denispetrov90: Във форума се пише с главна буква в началото на всяко изречение! Прочети ПРАВИЛАТА (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?goto=newpost&t=610)
Да, http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=2415
defender359
14.02.2009г., 21:36
Помогнете ми незнам от къде се изключва Speed Alerta на гармина коя отметка е.Мерси
Отиваш на Settings/Proximitli Points/Audio Notification и там променяш опциите.
Успех!!!
Пак не става с това преизчисляване.Днес пробвах пак .На главен път долу горе бива , 30-40 секунди ,ама влезеш ли в някои квартал настава една боза и може да караш 15 мин. без да преизчисли ,и това само с бгроутинг 1.63 и 1.7.да взема да затрия всичко,и пак отначало. Предавам се ,ако някой драсне нещо по вапроса ще съм благодаренЛ
От картата е колега от картатааа!!!!!
stanik
15.02.2009г., 01:04
Здравейте колеги!Mоже ли да помоля за BgroutingMap 1.7 st.st.st@abv.bg
и ако може да ме насочите къде да прочета как се отключва.Благодаря ви предварително!
stoqn711
15.02.2009г., 02:06
От картата е колега от картатааа!!!!!
Сменям вече 4 карти.все тая .Не иска и това е.12001---12002.
ще пробвам с формат на картата.Пак ще драсна един ред.
:nvg
tomovvd
15.02.2009г., 06:37
stanik, ако си направиш труда да прочетеш темата от начало до край, ще разбереш.Много е лесно.
Здравейте колеги!Mоже ли да помоля за BgroutingMap 1.7 st.st.st@abv.bg
и ако може да ме насочите къде да прочета как се отключва.Благодаря ви предварително!
Картите са отключени.Копирай/Постави в папка Garmin.
А информация за отключване http://i44.tinypic.com/i2sv0m.gif (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=434)
firewolf
15.02.2009г., 11:59
Някой може ли да ми прати картата или линк за сваляне на BGRoutingMap 1.7? sector_ogo(AT)yahoo.com Мерси предварително!
stoqn711
15.02.2009г., 12:23
Явно се е бъгнал самия Garmin.Влезни в техния сайт и си свали последната версия 5.00.20.Форматирай и всичко наново.
Успех!!!!!!
П.П. Сега се сещам и за друго.Влезни в Tools/Settings/System/ и виж:
Direction -Cardinal Letters
Location Format -hddd.mm.mm-m
Datum -WGS 84
С тази версия съм.Даже сега сложих пак на геотреид 4.7 да побвам за последно ,всичко е идеално.Докато направя завой преизчислява за 2-3сек. Благодаря за вниманието.:tnx
hmatka
15.02.2009г., 14:43
Здравейте някой знае ли програма с която мога да корегирам картата понеже тук там има грешки на адреси и имена на села разменени ?
Качвам ти една програма ,която може да работи с растерни карти, калибриране на карти, на точки, конвертиране от един формат в друг. Програмата се връзва и към GPS модул и може да работи в реално време.
Програмата е за специалисти!!!!!!
Всички от този род са за напреднали!!!!!
Можеш да пробваш.
Успех!!!!
:foto:foto:foto
hmatka
15.02.2009г., 16:09
Мерси много за бързия отговор.
Здравейте някой знае ли програма с която мога да корегирам картата понеже тук там има грешки на адреси и имена на села разменени ?
Изпрати по мейла всички открити грешки, на тези които изработват картата и в следващата версия ще е оправено.
Не се мъчи със сложни програми.
Иначе ти сега ще го оправиш и утре като сложиш новата карта и грешките пак ще са там.
mixail
15.02.2009г., 19:20
Здравейте,
Някой има ли кодовата таблица на Гармина за това кое как се изписва, че докато намеря някой адрес го пиша по 10 пъти.
Живели,
mixail.
hmatka
15.02.2009г., 19:28
Правелно. Не бях се сетил
alias007
15.02.2009г., 19:40
Здравейте, ако имате възможност бихте ли ми пратили ОТКЛЮЧЕНИ КАРТИ НА : BGRouting Map 1,7cyr и OFRM Geotrade 4,7cyrр
Благодаря предварително.:ipma
P.S.
На адрес : alias007abv.bg
Здравейте,
Някой има ли кодовата таблица на Гармина за това кое как се изписва, че докато намеря някой адрес го пиша по 10 пъти.
Живели,
mixail.
Каква таблица ,човече.Влезни в сайта на производителите на картите,там има подробна инструкция за работа с картите им.Не е в Garmin.
Поздрави!!!
http://i41.tinypic.com/1zu71u.gif
aladin666
15.02.2009г., 22:02
Каква таблица ,човече.Влезни в сайта на производителите на картите,там има подробна инструкция за работа с картите им.Не е в Garmin.
Поздрави!!!
Точно така е,но все пак ето mixail това което ти трябва.Разгледай го добре.
:ipma
stambo98
16.02.2009г., 00:24
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) страхотна програмка :)
Няма за какво приятелю,радвам се ,че съм помогнал във форума.
Бъдете живи и здрави!!!!
aladin666
16.02.2009г., 10:37
Oт мен Mapedit,омагьосана e от към лиценз.Работи с карти,които не са NT формат т.е. bgroutingmap се отваря.
:ilove:
mixail
16.02.2009г., 11:06
ЗОВ ЗА ПОМОЩ.
Упдейтнах Гармина на 5.0.20, всичко ОК, но нещо ми изчезна говора.
Настройките са ОК, папката си е там с Войсовете.
Някакви идеи какво му стана?
Поздрави,
mixail.
burzev13
16.02.2009г., 14:03
hi abe vsi4ko dobre do poslednoto obache kato vlezna v system remote GPS i mi dava samo connect allowed to garmin GPS devices only nqma go tozi vgradeniq
denispetrov90: Прочети внимателно правилата! Получаваш жълт картон!
hi abe vsi4ko dobre do poslednoto obache kato vlezna v system remote GPS i mi dava samo connect allowed to garmin GPS devices only nqma go tozi vgradeniq
Или нямаш или не е правилен sw.unl файла в директорията Garmin.
Пиши на кирилица!!! Тук маймуницата се наказва!!!
За да може да се свържеш с други освен гарминския,направи си файла sw.unl.Прочети темата за инсталирване на Гармин,там колегите са го обяснили много добре.
Oт мен Mapedit,омагьосана e от към лиценз.Работи с карти,които не са NT формат т.е. bgroutingmap се отваря.
:ilove:
Реп + от мен.http://i41.tinypic.com/1zu71u.gif
hmatka
16.02.2009г., 18:35
[quote=aladin666;11355]Oт мен Mapedit,омагьосана e от към лиценз.Работи с карти,които не са NT формат т.е. bgroutingmap се отваря.
Мерси ще я пробвам и нея.2thumbsup
burzev13
16.02.2009г., 22:05
Ами аз се помъчих още малко и то зе че стана. Така като съм почнал да задавам въпроси трябва ми най-подробната карта на България за тази версия на гармин,ако може?
Благодаря предварително!
Някой има ли впечатления от картата на инж.Георги Йорданов?
http://www.detailmap.net/
Казаха ми,че последната версия била много детайлна даже и в малките градове.
Гледал съм я инсталирана на един цветен Етрекс. Беше адски бавна и рутирането хич го нямаше. Даже и не изпитах желание да я пробвам на мой уред или в mapsource.
Сайта не е мръднал от години. Нямам представа как човек ще си купи карта без един screenshot поне.
Редакция: Имало демо за част от Пловдив, но аз този град не го познавам и нямам представа дали рутира коректно.
Имам удоволствието да ВИ представя новия ъпдейт на bgspeedcams 049.Кирилица.
Разархивирате и Копирай/Постави в Х/Garmin/POi не забравяйте да изтриете преди това старите.Като станат готови и на латиница ,ще ги добавя.
Поздрави!!!!!!
Добавени са и на Латиница.
ivkoto™
17.02.2009г., 17:25
Браво , колега! http://www.sitiosargentina.com.ar/emoticones/emoticones-grupo/paces.gif Ще цитирам поста ти в първия пост!
caliglan
17.02.2009г., 18:04
Имам удоволствието да ВИ представя новия ъпдейт на bgspeedcams 049.Кирилица.
Разархивирате и Копирай/Постави в Х/Garmin/POi не забравяйте да изтриете преди това старите.Като станат готови и на латиница ,ще ги добавя.
Поздрави!!!!!!
:foto:foto:foto
Благодаря, колега!
Файлът е по-малък от предишния 0.48. Дали е по-оптимизиран или са премахнати излишни и неактуални точки?
:okappa
Да и аз това го забелязах.Версия 047 беше по-голяма от 048.Сега 049 е по-малка от 048.За момента това са най-пълните.Предполагам ,че са оптимизирани.Човека който ги направи всичките версии до сега,не е оставил информация относно размера.
stoyan
17.02.2009г., 18:37
Здравейте
Някой пробвал ли го е това на 5800 ХМ
Аз го инсталирах по инструкциите но на втората стъпка при пускането на телефона за избор на език спира да ми разпознава тъч контрола и до там :noia.....
гадна работа
milan90
17.02.2009г., 18:43
здравейте
имам проблем с нокиа н95 съм и всичко съм си инсталирал отваря ми се всичко,но неможе да се свърже със сателит! :( стои 3-4 мин 1-вата чертичка се запълва в червено стой 1 мин така и после всичките чертички се губят... и след 10 минути пак ми светва едната чертичка в червено и после изчезва и край... от Варна съм и уж съм му задал май локатион Варна ама нз... помогнетеее
denispetrov90: Във форума се пише с главна буква в началото на всяко изречение! Прочети ПРАВИЛАТА (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?goto=newpost&t=610)
dedicha
17.02.2009г., 18:48
здравейте
имам проблем с нокиа н95 съм и всичко съм си инсталирал отваря ми се всичко,но неможе да се свърже със сателит! :( стои 3-4 мин 1-вата чертичка се запълва в червено стой 1 мин така и после всичките чертички се губят... и след 10 минути пак ми светва едната чертичка в червено и после изчезва и край... от Варна съм и уж съм му задал май локатион Варна ама нз... помогнетеее
Да не би да си в някой 15 етажен блок и ти да си на първите етажи примерно, тогава железобетонните плочи спират сигнала, все едно си в тунел:
Излез на открито и пробвай там
milan90
17.02.2009г., 19:08
Много пъти съм пробвал!Нестава!!!Каде ли не.. в училище до прозореца.. на спирката..пред нас,на терасата, по път за училище.Никаде не ми се появява повече от 1 чертичка :(
здравейте
Излез на открито място отвори си слайда и по-нататък търпение.
ivkoto™
17.02.2009г., 19:21
Много пъти съм пробвал!Нестава!!!Каде ли не.. в училище до прозореца.. на спирката..пред нас,на терасата, по път за училище.Никаде не ми се появява повече от 1 чертичка :(
Влез в инструменти/свързване и пусни GPS данни и изчакай да се свърже със сателити! След това без да излизаш, пусни Garmin и трябва да стане!
Здравейте
Някой пробвал ли го е това на 5800 ХМ
Аз го инсталирах по инструкциите но на втората стъпка при пускането на телефона за избор на език спира да ми разпознава тъч контрола и до там :noia.....
гадна работа
Разгледай това (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=2415).
inter82
17.02.2009г., 19:40
Здравейте,искам да изкажа поздравленията си към форума.Това което е написано тук ми бе от изключителна помощ.Мога ли да помоля някой да ми изпрати BgroutingMap1.7 и OFRM 4.7 Geotrade lat:az82@abv.bg.
Предварително благодаря
Здравейте,:ipmaписна ми от тоя Garmin Mobile XT и Virtual Key:nvg и си купих Garmin Nuvi660,но е от UK и менюто е на английски.Може ли някак да го направя на БГ(или питам глупав въпрос:D). Мога ли да помоля някой да ми изпрати BgroutingMap1.7 или 1.8 и OFRM 4.7 Geotrade the_architect_777@abv.bg.
Предварително благодаря :tnx
panter
17.02.2009г., 20:32
Това са speedcam(камерите по магистралите) за Европа. Гармин ви съобщава при наближаване на камера! - DOWNLOAD (http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=1687&d=1231528144)
! Всички бензионостанции в БГ(или поне повечето). - DOWNLOAD (http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=1718&d=1231717237)
[/QUOTE]
А как се инсталират тези файлове с камерите ???
alias007
17.02.2009г., 20:46
Здравейте, ако имате възможност бихте ли ми пратили ОТКЛЮЧЕНИ КАРТИ НА : BGRouting Map 1,7cyr и OFRM Geotrade 4,7cyr. на: alias007@abv.bg
МОЛЯ. Благодаря предварително.
здравейте
Отговора е Грешен SW.UNL.Направи го наново и ще се получи.
Това са speedcam(камерите по магистралите) за Европа. Гармин ви съобщава при наближаване на камера! - DOWNLOAD (http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=1687&d=1231528144)
! Всички бензионостанции в БГ(или поне повечето). - DOWNLOAD (http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=1718&d=1231717237)
А как се инсталират тези файлове с камерите ???
Разархивираш и поставяш файлчето в Е/GARMIN/POI.Това е.http://i41.tinypic.com/1zu71u.gif
Отговора е Грешен SW.UNL.Направи го наново и ще се получи.
Ако е грешен sw.unl няма да излезнат червени чертички а ще е задраскана иконата на gps или ще извади съобщение, че програмата работи само с приемници на Garmin.
Здравейте,:ipmaписна ми от тоя Garmin Mobile XT и Virtual Key:nvg и си купих Garmin Nuvi660,но е от UK и менюто е на английски.Може ли някак да го направя на БГ(или питам глупав въпрос:D).
За трета и шеста серия няма българско меню, но може да си добавиш български глас за да те навигира на български. Има кръпки за меню с руски език, но се слагат доста трудно, трябва да го прави някой по запознат
alias007
17.02.2009г., 23:40
Здравейте.Извинете за тъпия въпрос но след толкова много изчетено ,така и не ми стана ясно.Разбрах как да го намеря и т.н. Но все пак -какво е FID на дадена карта и за какво служи? Благодаря.
iPmart
17.02.2009г., 23:44
FID - File IDentification
Т.е. номер (низ от символи), по който се разпознава дадения файл.
В случая мап файл.
alias007
17.02.2009г., 23:48
В случая мап файл.
А за какво служи и как мога да го използвам,за какво ми е нужен този фид?
iPmart
17.02.2009г., 23:56
Нали ти обясних?
Както ти си имаш ЕГН, телефона си има IMEI, така и файла си има ID.
За да може програмата (в случая Гармин) да го разпознае трябва да се генерира код въз основа на това ID.
П.П.
Не цитирай мнение, което е последно!
alias007
18.02.2009г., 00:09
Ясно. А "map id" и "fid" едно и също ли е? Прощавай но нещо много ми се омотаха термините.Едни говорят за ай ди ,други за фид....Мисля че за всеки ще е полезно да го разбере.
iPmart
18.02.2009г., 00:20
Едно и също е.
В случая мап файл.
Лека поправка: FID e Family ID , може да се увериш като погледнеш в регистрите на Mapsorce.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\Mapsource\Famil ies
alias007
18.02.2009г., 08:10
Ясно. Благодаря сърдечно.:ipma
burzev13
18.02.2009г., 14:41
Здравейте Аз си свалих и инсталнах последните предоставени speedcams049, но все още съм нямал възможност да ги пробвам,но искам да питам някой знаели сайт или ако може да ми прати линк за .gpi files за да си ги кача, като например такива за сфетофарите и т.н.В сайта poiplaza.com има интересни неща, но са други формати,които май могат да се конвертират в .gpi, но незнам.
Благодаря!
jikabrazi
18.02.2009г., 16:36
Програмка за конвертиране от и във .gpi,.gpx,.csv и .kml формат 3311
Моля за BGRoutingMap 1.7 CYR за Mapsource.
Благодаря Ви!
Добър вечер на всички.Някой успя ли да се докосне до v.1.8.Другата седмица излиза v.4.8.Ако някой успее да драсне на лична.
Бъдете живи и здрави!!!!!!http://i41.tinypic.com/1zu71u.gif
burzev13
18.02.2009г., 22:28
Програмка за конвертиране от и във .gpi,.gpx,.csv и .kml формат 3311
благодарско за програмата но сега ако кажеш как се работи с нея защото като я стартирам и чесно казано нищо не ми дава
jikabrazi
18.02.2009г., 23:23
То си пише, вземаш файла и го поставяш във втория прозорец после "save as..." и това е
panter
19.02.2009г., 12:18
Момчета инсталирах всичко както му е реда, но като отида на setings/remote и започва да търси GPS Device , но не намира нищо ! Пише ми no device found ! :ops От какво може да е проблема ? :nvg
Телефона е 5800 ХМ , а имам и Н82 и тои си бачка без проблеми !
А в remote ми пише connection allowed to Garmin GPS device ??? :giu
milan90
19.02.2009г., 12:41
Здравейте!
Възможно ли е ГПС-а на телефона ми да не работи,защото когато дам на ГПС данни пак не ми се свързва..а на GARMIN ми зарежда само до 1 чертичка за обхвата.. ?? :(
panter
19.02.2009г., 13:53
Щом ти зарежда една чертичка значи работи ! Просто при лошо време и на закрито тези ГПС-и на телефоните трудно сработват !
А аз явно не мога да си геерирам код или нещо от рода става защото винаги като пусна ГАРМИНА и тръгва да търси GPS Device и ми казва no device found!
Дали за 5800 ХМ трябва друг кеиген или какво ???
В гармина ми излиза IMEI 1683425600
Card ID 3241546123
Не ми е първата навигация която инсталирам на НОКИА, но този телефон /5800/ направо ме измъчи ! ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ ВИИИИИИ :(
ПС
Деиба и бъгавите им телефони деиба - незнам как стана ама тръгнаааааааааааааааа :)
В гармина ми излиза IMEI 1683425600
Card ID 3241546123
Ами пробвай да сложиш в sw.unl файла
SRC5BGMJKND7SEH2GQHT4ALQT
или
EVJDV7YCLKH3L8UPEE2G2FCEY
По сдъфкано от това няма как да ти се даде :lol
Чудех се, дали някой е успял да изкара БГ меню на Гармина?
Знам, че за разлика от версията за ПС е в изпълнимия файл на ХТ-то.
Много ме дразни, че за да търся на български трябва да сменя интерфейса на Руски :grr
Чудех се, дали някой е успял да изкара БГ меню на Гармина?
Знам, че за разлика от версията за ПС е в изпълнимия файл на ХТ-то.
Много ме дразни, че за да търся на български трябва да сменя интерфейса на Руски :grr
Няма бг меню, още никой не го е направил със сигурност.
Ако се появи ще се разчуе веднага.
tat700
19.02.2009г., 16:27
Здравейте.
Някой може ли да ми прати картата или линк за сваляне на BGRoutingMap 1.7? на tat_700@abv.bg
Мерси предварително!
panter
19.02.2009г., 16:50
Ами пробвай да сложиш в sw.unl файла
SRC5BGMJKND7SEH2GQHT4ALQT
или
EVJDV7YCLKH3L8UPEE2G2FCEY
По сдъфкано от това няма как да ти се даде :lol
Благодаря
Справих се и сам малко след като го написах това ! Или по скоро не разбрах как тръгна , но мисля че като смених няколко пъти кода в SW.unl фаила и го уцелих накрая ! Преди гова не ги харесваше кодовете !!!
Здравейте!
Възможно ли е ГПС-а на телефона ми да не работи,защото когато дам на ГПС данни пак не ми се свързва..а на GARMIN ми зарежда само до 1 чертичка за обхвата.. ?? :(
Щом има една чертичка си доловил ГПС сигнал който не е стабилен ,но по- назад в темата пак си писал за проблема възможно е и да имаш проблем с ГПС модула.
milan90
19.02.2009г., 19:14
Какво ще рече "проблем с ГПС модула" ?
Щом има една чертичка си доловил ГПС сигнал който не е стабилен ,но по- назад в темата пак си писал за проблема възможно е и да имаш проблем с ГПС модула.
Колега, ако си технически грамотен ще си изтриеш написаното...
GPS-а или работи или не. Щом има една чертичка, заначи проблема е в спътниците или в това, че приемника не е на открито. Ето малко инфо:
Глобална система за позициониране (на английски (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D 0%B8_%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA) „Global Positioning System“) или GPS (Джи Пи Ес) е името на спътникова радионавигационна система за определяне на положението, скоростта и времето с точност до 1 наносекунда (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BD%D0%B4%D0%B0) във всяка точка на земното кълбо и околоземна орбита в реално време. Американските военни (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D 1%8F:%D0%90%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_% D0%A1%D0%90%D0%A9) наричат системата „NAVSTAR GPS“ — „Navigation Signal Timing and Ranging Global Positioning System“.
Системата се състои от минимум 24 спътника (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA), разположени на 6 орбити (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0) на височина около 20 000 километра (http://bg.wikipedia.org/wiki/Km) и наземен контролен център с наблюдателни станции, разположени в различни точки на Земята (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F). Принципът на действие се базира на измерването на разстоянието от мястото, чиито координати търсим, до група спътници, чиито координати са точно определени и известни. Разстоянието се пресмята на базата на времето за разпространение на радиосигнала от спътника до потребителя.
Глобалната система за позициониране е проектирана и контролирана от Министерството на отбраната (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D 1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D0%BE%D1%82%D 0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_(%D0%A1%D 0%90%D0%A9)) на САЩ (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%90%D0%A9). Тя може да бъде използвана безплатно от всеки.
Поддръжката на системата струва около 400 млн. долара (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80) (USD) годишно, включително разходите по подмяна на остаряващите спътници. Първият от 24-те спътника, които формират сегашната GPS-групировка (Block II), е изведен в орбита на 14 февруари (http://bg.wikipedia.org/wiki/14_%D1%84%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B 8) 1989 (http://bg.wikipedia.org/wiki/1989) г. Последният изстрелян до момента спътник е 52-ри по ред от създаването на системата през 1978 (http://bg.wikipedia.org/wiki/1978) г. и е изведен в орбита на 6 ноември (http://bg.wikipedia.org/wiki/6_%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8) 2004 (http://bg.wikipedia.org/wiki/2004) с помощта на ракетата „Delta II (http://bg.wikipedia.org/wiki/Delta_II)“.
И част от дискусия в един форум:
Когато се случи нещо такова трябва да му се настрои на приемника ръчно къде се намираш и/или да се направи пълен ресет/нулиране на настройките. случвало ми се е подобно нещо веднъж на моята 60cx и докато не я ресетнах не се оправи. вътре в ГПС-а има списък на това кои сателити да търси и ако се прецака този списък така става. Не вярвам да има заглушаване чак до такава степен.
alchohol
19.02.2009г., 22:00
Някой, ако има тази програмка MAPLOADER, моля да ми я даде. Къде ли не търсих, ниъде не я намирам.
Някой, ако има тази програмка MAPLOADER, моля да ми я даде. Къде ли не търсих, ниъде не я намирам.
http://nds1.nokia.com/files/support/global/phones/software/NokiaMaploaderSetupENU.exe
tat700
19.02.2009г., 23:30
Добър вечер на всички.Някой успя ли да се докосне до v.1.8.Другата седмица излиза v.4.8.Ако някой успее да драсне на лична.
Бъдете живи и здрави!!!!!!http://i41.tinypic.com/1zu71u.gif
Щом ми изпратят v.4.8 от Геотрейд ще я има и тук.:funz
borkatas
20.02.2009г., 09:16
здравейте :wel искам да попитам дали тези карти стават на други "гармин" устроиства - тоест навигации защото имам един от 2003 и ми е безполезен а пък една нова карта ще ми струва 200 кинта - а в тая криза ги нямама :)
благодаря ви предварително
Колега, ако си технически грамотен ще си изтриеш написаното...
GPS-а или работи или не. Щом има една чертичка, заначи проблема е в спътниците или в това, че приемника не е на открито. Ето малко инфо:
...
Колега,
с copy-paste от wikipedia няма да ни убедиш в техническа грамотност. Аз лично съм попадал на N95 с подобно поведение. Една чертичка и никакъв шанс да изчисли позиция, независимо от това колко време стои на открито без сгради наоколо. Съвсем очевидно става въпрос за некоректно работещ GPS модул, който обаче не дава грешка.
60csx е съвсем друг клас апарат и не може да се сравнява с вградените в телефоните устройства и дори не може да се сравнява с външните такива със SIRFIII модул нищо, че и той е със същият чипсет. Ама това в wikipedia-та не го пише.
здравейте :wel искам да попитам дали тези карти стават на други "гармин" устроиства - тоест навигации защото имам един от 2003 и ми е безполезен а пък една нова карта ще ми струва 200 кинта - а в тая криза ги нямама :)
благодаря ви предварително
Ами дай модела и ще видим. Принципно виж дали поддържа NT карти и ако поддържа можеш да му сложиш всяка карта. Ако не поддържа NT карти забравяш за ofrm geotrade. Ако има малко памет ще мислим отделно, но вероятно ще забравиш за рутиране от апарата.
Съжалявам за двата поста един след друг, но в случая обединяването им не е целесъобразно по мое мнение.
junta (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=67) :Правилата са си правила, не могат да бъдат нарушавани.
borkatas
20.02.2009г., 12:16
устроиството е "NÜVI 300/350" и мисля че стават NT карти... но незнам и мисля да пробвам пък каквото стана...
мерси за бързия отговор
edit: ivkoto™ Започвай изреченията с главна буква и слагай по някой препинателен знак! Прочети правилата!
Ако наистина е 2003 година, батерията ще е за смяна което е много трудно при Gramin Nuvi
mom4ence
20.02.2009г., 17:10
Картите които се използват при навигациоините системи на Garmin,примерно Nuvi 250,съвместими ли са със тези които се изполват при Symbian,примерно N79
И още един въпрос
Картите за Symbnian и Windows Mobile съвместими ли са,т.е. може ли картите които са посочени в шапката да се използват и за Windows Mobile,
Нямам PDA при мене иначе до сега да съм пробвал
Темата е страхотна трябваха ми 5 мин да се ориантирам а до сега не бях слагал Garmin.Опита ми е предимно е свързан с iGO,мога да помагама ако някой иска.Лек и успешен ден
устроиството е "NÜVI 300/350" и мисля че стават NT карти... но незнам и мисля да пробвам пък каквото стана...
мерси за бързия отговор
Слагай смело. Батерията ти е последният пробле, особено ако го използваш в кола със зарядното.
Картите които се използват при навигациоините системи на Garmin,примерно Nuvi 250,съвместими ли са със тези които се изполват при Symbian,примерно N79
Да, ако инсталираш MobileXT, разбира се.
И още един въпрос
Картите за Symbnian и Windows Mobile съвместими ли са,т.е. може ли картите които са посочени в шапката да се използват и за Windows Mobile.
Да.
mom4ence
20.02.2009г., 17:38
Версията 4.70 е страхотна. Благодарение на denispetrov90 (http://ipmart-bg.com/member.php?u=11) я качих и първите ми впечатления са доста добри. Бързо намира сателити, има търсене на улици по номера. Тези дни ще я тествам и при реални условия с автомобил. Забелязах също така че има страшно много вградени POI. Ресторанти, бензиностанции.... остава само да се добавят следните POI за да се внимава с Органа :p
http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb&d=2011&lstpg=ds&lsts=_LSTS_
http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb&d=2009&lstpg=ds&lsts=_LSTS_
http://www.poiplaza.com/index.php?p=sdb&d=2007&lstpg=ds&lsts=_LSTS_
Като си сваля въпросните gpx или csv(тука има два вариянта като speedcam or normal poi) файлове каде трябва да ги сложа.Кой вариянт е за предпочитане.Мерси предварително
Ако наистина е 2003 година, батерията ще е за смяна което е много трудно при Gramin Nuvi
Чак пък много трудно?
Инструкция за разглобяване на 300 (http://anonym.to/?http://homepage.ntlworld.com/webspace8/)
mom4ence
20.02.2009г., 17:46
Да, ако инсталираш MobileXT, разбира се.
Да кажем че мога да се сдобия с такива карти,доста подробни са,следващия въпрос е как да ги отключа или да разбера Map ID
По тая логика бих могъл да смъкна картите от някое Nuvi да ги отключа и да ги ползвам на Symbian и Windows Mobile
Правилно ли си разсъждавам
firewolf
20.02.2009г., 17:56
Да, така си е. :) С едно туулче разбираш какъв е FID и после си генерираш ключ с keygen-a.
mom4ence
20.02.2009г., 18:26
Да, така си е. :) С едно туулче разбираш какъв е FID и после си генерираш ключ с keygen-a.
ОК,разбрах
Въпросния FID който ми се изписва е Map ID което слагам в генеретора за да си генерирам отключващия файл
Това означава че ако картата ми е кръстена GMAPPROM.IMG
то отключващия файл трябва да е кръстен GMAPPROM.UNL
И още нещо ако трите карти които съм сложил са кръстени примерно
GMAPSUPP.IMG ,GMAPSUP2.IMG , GMAPPROM.IMG
трябва ли да изтрия GMAPBMAP.IMG или освен нея може да се сложат допълнителните 3 карти със сътветните им отключващи файлове
1- Точно така .
2- Не трябва да махаш базовата карта , базовата + още 3 карти.
mom4ence
20.02.2009г., 18:47
1- Точно така .
Мерси за помоща.
Чак пък много трудно?
Аз съм разглобявал и е трудно. Когато се разкопчава задния капак от предния се наранява пластмасата на навигатора,дори и да се натиска с пластмасово шило пак остават следи и си личи че е отваряно.
3apo (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=639) :Надявам се да помогнеш на колегата с някакъв логичен коментар.
здравейте
имам проблем с нокиа н95 съм и всичко съм си инсталирал отваря ми се всичко,но неможе да се свърже със сателит! стои 3-4 мин 1-вата чертичка се запълва в червено стой 1 мин така и после всичките чертички се губят... и след 10 минути пак ми светва едната чертичка в червено и после изчезва и край... от Варна съм и уж съм му задал май локатион Варна ама нз... помогнетеее
Много пъти съм пробвал!Нестава!!!Каде ли не.. в училище до прозореца.. на спирката..пред нас,на терасата, по път за училище.Никаде не ми се появява повече от 1 чертичка
Здравейте!
Възможно ли е ГПС-а на телефона ми да не работи,защото когато дам на ГПС данни пак не ми се свързва..а на GARMIN ми зарежда само до 1 чертичка за обхвата.. ??
Колега,
с copy-paste от wikipedia няма да ни убедиш в техническа грамотност. Аз лично съм попадал на N95 с подобно поведение. Една чертичка и никакъв шанс да изчисли позиция, независимо от това колко време стои на открито без сгради наоколо. Съвсем очевидно става въпрос за некоректно работещ GPS модул, който обаче не дава грешка.
60csx е съвсем друг клас апарат и не може да се сравнява с вградените в телефоните устройства и дори не може да се сравнява с външните такива със SIRFIII модул нищо, че и той е със същият чипсет. Ама това в wikipedia-та не го пише.
Carom3d
20.02.2009г., 21:16
Здравейте , извинете за може би неугледния и често задаван въпрос , но при мен изниква средния проблем.
Инсталирал съм всичко както трябва - виртуалната програма за гармина , самия гармин 5.0.00 както и от първия пост картата на европа с мап ай ди 378. инсталлирал съм и картата на бг с мап ай ди 5028 .
Направил съм им унл файлове както си трябва ,но когато зареди чертички на джи пи еса и не ми вади карта.... изписва ми да се допитам до www.garmin.....
С нокия 5800 съм , направил съм си унл тата както трябва ... все пак не за пръв път кичвам навигация на телефон ,но тук нищо не става.. къде ми убягва грешката ?
UNL ти са грешни.Трябва да маркираш само едната карта,ако си маркирал двете ще се бъркат.Излез на открито за десетина минути и всичко,ще е ОК.
Carom3d
21.02.2009г., 00:06
Малии, тоя форум направо ми скри шайбата ...
Е наистина , в другия форум ,в който цикля и само чета и попивам също са много културни хората и готови да помогнат ,но тук нещо ми се струва ,че всичко написано като за идиоти ,като мен :D :D
Карти тръгнаха ,даже още шукариики качих .
Сега да попитам ,за н5800 има ли някакви настройки помощника на гпс то да се включва и да прави оня 6 кб трафик на всяко включване ,но да се закача за 4-5 сек... щот в момента чакам по 2-3 мин да намери спътници ...
Благодаря предварително :ipbest
П.П. И ако може да ми кажете тоя TSRAuto не знам си кво си ,с коя програма да го спирам ?
И освен програмата ,как точно да стигна до него чрез нея
П.П.2. Как по дяволите да избирам коя карта да ми се зарежда и с коя карта гармина да работи ?
virusbgnet
21.02.2009г., 00:30
Извинявам се за въпроса, ако е бил задаван и дискутиран, но прочетох 20-ина страници и нищо. Та значи Качих си Гармина бачкаше без проблеми, обаче се усетих че ползва и интернет. Спрях си интернета и сега Гармина не иска да открие Сателитите. Телефона ми е N82
Carom3d
21.02.2009г., 01:05
Извинявам се за въпроса, ако е бил задаван и дискутиран, но прочетох 20-ина страници и нищо. Та значи Качих си Гармина бачкаше без проблеми, обаче се усетих че ползва и интернет. Спрях си интернета и сега Гармина не иска да открие Сателитите. Телефона ми е N82
SW.UNL файла направил ли си го ? Ако да , отвори си гармина,отиди
tools -settings - system - remote gps -build gps -done
Ако не стане ,начи SW.UNL то не си направил как треа
Ако ти се свидят лев-два за месец , ще чакаш по 10 минути да хване сателитите.
:D
donMaranzano
21.02.2009г., 11:36
Незнам с какъв телефон е колегата, но аз съм с Нокия Н95 8ГБ и ми отнема не по-вече от 2-3 мин докато хване сателити, даже и в лошо време.
Навън на открито и изчакваш да хване сигнал.
Незнам с какъв телефон е колегата, но аз съм с Нокия Н95 8ГБ и ми отнема не по-вече от 2-3 мин докато хване сателити, даже и в лошо време.
Зависи колко време не е пускана програмата. Също така ако си го пускал последно на морето и след това го пуснеш в София ще търси доста по дълго време, освен ако не е включен a-gps, той улеснява много бързото свързване.
mom4ence
21.02.2009г., 12:29
Здравейте , извинете за може би неугледния и често задаван въпрос , но при мен изниква средния проблем.
Инсталирал съм всичко както трябва - виртуалната програма за гармина , самия гармин 5.0.00 както и от първия пост картата на европа с мап ай ди 378. инсталлирал съм и картата на бг с мап ай ди 5028 .
Направил съм им унл файлове както си трябва ,но когато зареди чертички на джи пи еса и не ми вади карта.... изписва ми да се допитам до www.garmin (http://www.garmin).....
С нокия 5800 съм , направил съм си унл тата както трябва ... все пак не за пръв път кичвам навигация на телефон ,но тук нищо не става.. къде ми убягва грешката ?
Отключил ли си програмата,Влез в Tools-Settings-About,трябва да пише Unlocked to не се сещам точно.След това направи я да работи с вградения GPS
Изтрий UNL файловете,кръсти картите по различен начин
първата GMAPSUPP.IMG ,втората - GMAPSUP2.IMG
UNL по същия начин първата GMAPSUPP.UNL ,втората - GMAPSUP2.UNL
После излез на вън за 15 мин и чакай.Би трябвало да стане.
Малии, тоя форум направо ми скри шайбата ...
Е наистина , в другия форум ,в който цикля и само чета и попивам също са много културни хората и готови да помогнат ,но тук нещо ми се струва ,че всичко написано като за идиоти ,като мен :D :D
Карти тръгнаха ,даже още шукариики качих .
Сега да попитам ,за н5800 има ли някакви настройки помощника на гпс то да се включва и да прави оня 6 кб трафик на всяко включване ,но да се закача за 4-5 сек... щот в момента чакам по 2-3 мин да намери спътници ...
Благодаря предварително :ipbest
П.П. И ако може да ми кажете тоя TSRAuto не знам си кво си ,с коя програма да го спирам ?
И освен програмата ,как точно да стигна до него чрез нея
П.П.2. Как по дяволите да избирам коя карта да ми се зарежда и с коя карта гармина да работи ?
Здравейте на всички.
Не мисля ,че 2-3 минутки са проблем.Не ти трябва Интернет.
Процесът TSRAutoStart може да го спреш с JBakTaskMan ,приложено го качвам.Инсталираш програмката отваряш я, Меню/Инструменти/Процеси, намираш го маркираш и даваш Меню/Затвори процес.Това е.
Картите се избират в Garmin/Tools/Manage My Data/Map Sets и си маркираш която карта искаш да ползваш.
Успех!!!!!!http://i41.tinypic.com/1zu71u.gif
tsunata
21.02.2009г., 15:23
Благодаря за приложението. Направено перфектно без дори да иска сертификация. А това което приочиняваше този процес на батерията ми е меко казано срив :). Купих втора батерия, защото си мислих че оргиналната е прецакана :D.
mom4ence
21.02.2009г., 15:31
Има ли вариянт да се разбере Unit ID на картата памет която ще се ползва.Имам в предвид без да я инсталиран на нея Garmin
]Благодаря за приложението. Направено перфектно без дори да иска сертификация. А това което приочиняваше този процес на батерията ми е меко казано срив :). Купих втора батерия, защото си мислих че оргиналната е прецакана Само това не е достатъчно.Прочети TXT.
Има ли вариянт да се разбере Unit ID на картата памет която ще се ползва.Имам в предвид без да я инсталиран на нея Garmin
Пробвай с IMEI converter.Приложено качвам и него.
Здравейте на всички.
Не мисля ,че 2-3 минутки са проблем.Не ти трябва Интернет.
Процесът TSRAutoStart може да го спреш с JBakTaskMan ,приложено го качвам.Инсталираш програмката отваряш я, Меню/Инструменти/Процеси, намираш го маркираш и даваш Меню/Затвори процес.Това е.
Картите се избират в Garmin/Tools/Manage My Data/Map Sets и си маркираш която карта искаш да ползваш.
Успех!!!!!!
Carom3D e с Нокия 5800. Тази версия на JBakTaskMan не работи на тъчскрийн. А и при Нокия 5800 процеса TSRAutoStart не хаби батерията забележимо, има замервания по-назад в темата.
mom4ence
21.02.2009г., 16:25
Пробвай с IMEI converter.Приложено качвам и него.
Мерси но това не ми върши работа
Да уточня каква е целта
Искам предварително да генерирам двата файла за отключването без да минавам през Tools-Settings-About за да разбера Unit ID на картата памет
Целта е след като се разархивира програмата на картата памет да се сложат отключващите и допълнителните файлове,примерно карти ,Voice ,Poi И т.н. След това картата памет да се постави в телефона да се довърши инсталацията и допълнително да няма никаква работа.
Поствам една програма phonetinfo за вадене на Unit ID на карта памет без да е инсталиран Garmin.
Инсталирате в телефона.Стартирате phonetinfo/General/Memory card CID ,натискате бутона за потвърждение и там където пише PSN:........... това е Unit ID.
Искам да помоля ако може да ми изпратите BGRoutingmap 1.7 на имейл: miketrade@mail.bg (miketrade@mail.bg) или на : miketrade@gmail.com (miketrade@gmail.com) .
Благодаря предварително и бъдете здрави!:kapo
night_pz
22.02.2009г., 12:14
Поствам една програма phonetinfo за вадене на Unit ID на карта памет без да е инсталиран Garmin.
Полезно! Благодаря!
Аз ще постна торент към най новата карта на европа:
Новият City Navigator Europe NT 2009.1 включва допълнително:
Пълно покритие на Балтийските държави (Естония, Латвия и Литва)
Подобрение на покритиета на Гърция - 83% (+40%)
Основно подобрение на картите на Хърватска, Чехия, Унгария, Полша и Словакия
Над 8 милиона км пътища в Европа
Въведено е ограничението на скоростта за по-голямата част от Европейските пътища
Включени са 1,2 милиона POI (Интересни обекти), както и над 1 милион градове и села
Включени са над 8,000 къмпинга в Западна Европа
http://garmin.bg/uploads/maps/map_1003_480.jpg
В торента е включена версия за MapSource, както и цял IMG фаил. Свалете това което си изберете2thumbsup
MapID: 397
aazzssaamm
22.02.2009г., 12:34
Здравейте,искам да попитам нещо което доста пъти съм срещал в мненията.
Когато инсталирах Гармин на Н95 в телефона нямах никаква карта или поне във файла Гармин в телефона нямаше никаква карта.Сега вече съм си сложил четири карти като за базова съм сложил някаква карта на Европа.Незнам дали е правилно и защо при инсталирането нямах базова карта.
Интересува ме правилно ли е така и защо нямах базова карта?
Сложил съм Гармин 5.00.20.След това инсталирах същия Гармин на друг телефон Н95 и при него положението с картите беше същото.
До момента нямам никакви проблеми с работата на Гармина.
Благодаря предварително.
denispetrov90
22.02.2009г., 14:08
Всичко ти е точно споко ;) И аз съм така!
Carom3d
22.02.2009г., 16:42
никой ли не знае как мога да си избирам от гармина картата,която искам да работи? за тая пуста 5800
valavramov
22.02.2009г., 17:05
никой ли не знае как мога да си избирам от гармина картата,която искам да работи? за тая пуста 5800
Tools-Manage My Data-Map Set-MapSource. Избираш с коя карта да работиш.
Картите се избират в Garmin/Tools/Manage My Data/Map Sets и си маркираш която карта искаш да ползваш.Моля,четете предишните странички.
Успех!!!!!!!!!!!!!
П.П. При поредното ми ровене в дебрите на Интернет,попаднах на интересен сайт,който съдържа най-голямата база данни за карти на Garmin.Присъства целия свят.За България:BlackSea,Bulgaria,Osogovo,Pirin,Plana,Ril a,Rodopi,Rodopite - West,Sofia,South,Stara planina,Varna,Verila,Vitosha и All regions.В IMG формат са и мисля,че ще са полезни за много хора.
Ето и самия линк:http://i44.tinypic.com/i2sv0m.gif (http://mapcenter.cgpsmapper.com/catalogue.php)
Carom3d
22.02.2009г., 18:05
Картите се избират в Garmin/Tools/Manage My Data/Map Sets и си маркираш която карта искаш да ползваш.Моля,четете предишните странички.
Успех!!!!!!!!!!!!!
Е хайде де ,ама НЕ СТАВА! а колкото до четенето ,аз съм изчел всичките страници на темата .Просто при мен няма тигелчето ,с което се маркира картата.Повтарям телефона е нокиа 5800.
Също така не мога да придвижвам на горе и на долу менюто на гармина . Каквото ми е на дисплея ,това е
Колегата valavramov (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1986) е с телефон като твоя.Помоли го да ти обясни.
Просто при мен няма тигелчето ,с което се маркира картата.Повтарям телефона е нокиа 5800.
Също така не мога да придвижвам на горе и на долу менюто на гармина . Каквото ми е на дисплея ,това е
Ако си само с една карта няма какво да се сменя няма го тигелчето и опцията липсва.
А картата можеш да я движиш като се влиза през Tools / Browse map и тогава я местиш. През View map няма да стане.
mom4ence
22.02.2009г., 19:22
Инсталирате в телефона.Стартирате phonetinfo/General/Memory card CID ,натискате бутона за потвърждение и там където пише PSN:........... това е Unit ID.
Мерси утре ще пробвам
Carom3d
22.02.2009г., 20:41
Ако си само с една карта няма какво да се сменя няма го тигелчето и опцията липсва.
А картата можеш да я движиш като се влиза през Tools / Browse map и тогава я местиш. През View map няма да стане.
С три карти съм в момента
enchoss
22.02.2009г., 20:48
Някой може ли да помогне? Трябва ми карта на Италия и не мога нищо да намеря!
Благодарско !!!
Пробвай с този сайт http://i44.tinypic.com/102q985.jpg
edit: ivkoto™ Правило 11 гласи: 11. Директни линкове и картинки към и от официални сайтове са забранени! Такива могат да бъдат използвани САМО през безплатни хостове.
enchoss
22.02.2009г., 21:41
Не мога да се оправя с този форум! Къде трябва да търся?
Не мога да се оправя с този форум! Къде трябва да търся?
img на Италия 2009 , fid 378
http://tranz.it/load.php?id=f5tY5ErIpQmKk4cJ242855 (http://tranz.it/load.php?id=f5tY5ErIpQmKk4cJ242855)
enchoss
22.02.2009г., 21:58
Много Благодаря!!!
vhpvhp
22.02.2009г., 23:14
http://i41.tinypic.com/1zu71u.gif На Нокиа N96 не става ,батка.:nq Помагайте. Изобщо с хакването на това чудо не се справям ,нито с Гармина и картите. Де вика Д-р Ливайн "Отключил съм хиляди карти , инсталирал съм десетки ГПС -и ,ама с Нокиа 96 - нъц..." .
DragonX
23.02.2009г., 02:45
Немога да инсталирам virtual key-a копирал съм го на мемори картата, и когато го стартирам първо ми изписваше, че файлът не е сертифициран! Усетих се изтрих го и след това го направих с Xsign и се сертифицира с разширение .xsis или нещо от сорта и го сложих отново в мемори картата.. пуснах го да се инсталира предупреди ме за разни други глупости и вече като дадох да се инсталира в картата ми изписа следната грешка: "Requestet aplication access not granted". Моля за помощ ...
Carom3d
23.02.2009г., 09:55
Някой ще ми каже ли стъпка по стъпка ,как да си пусна а-гпс на на носия 5800,щото сега чакам да намери сателит по 2-4 минути,което си е дразнещо ,например в колата ?
С другите работи се оправих
Интересното е ,че сато намери сателити и му зададох да ме заведе до Швейцария - шаффхаусен, изкалкулира пътя за не повече от 10 секунди .
Много приятно изненадан останах
mom4ence
23.02.2009г., 10:34
Не става да се инсталира програмата,пробвах на няколко нокии
Казва ми че сертификата не е валиден.
Някакви идеии на какво може да се дължи
Някой ще ми каже ли стъпка по стъпка ,как да си пусна а-гпс на на носия 5800,щото сега чакам да намери сателит по 2-4 минути,което си е дразнещо ,например в колата ?
Това си е нормално време за откриване на сателитите.
В движение открива по-бавно. Когато ще ползуваш gps , още преди да се качиш в колата си пусни програмата и гледай да си под открито небе и далеч от високи сгради. А също така:
Зависи колко време не е пускана програмата. Също така ако си го пускал последно на морето и след това го пуснеш в София ще търси доста по дълго време, освен ако не е включен a-gps, той улеснява много, бързото свързване.
Carom3d
23.02.2009г., 14:28
Това си е нормално време за откриване на сателитите.
В движение открива по-бавно. Когато ще ползуваш gps , още преди да се качиш в колата си пусни програмата и гледай да си под открито небе и далеч от високи сгради. А също така:
Хич даже не мисля че е нормално. На н95 цата ми открива гпс за по малко от 10 сек .
Просто помолих за обяснение как да си включа агпс.
Прост въпрос ,нали
Не става да се инсталира програмата,пробвах на няколко нокии
Казва ми че сертификата не е валиден.
Някакви идеии на какво може да се дължи
Ами на моята Е51 си се инсталира и върви чудесно.
Телефона хакнат ли е ?
Разрешено ли му е инсталирането на софтуер?
Забранено ли му е проверката на сертификатите онлайн ?
Другия вариант е да я сертифицираш.Тук в този форум има тема за сертификация.
Надявам се да успееш!!!!!
На Нокиа N96 не става ,батка.:nq Помагайте. Изобщо с хакването на това чудо не се справям ,нито с Гармина и картите. Де вика Д-р Ливайн "Отключил съм хиляди карти , инсталирал съм десетки ГПС -и ,ама с Нокиа 96 - нъц..." .
Пробва ли новия хак за телефоните тук в форума.
Хак за всички фърмуери (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=2952)
Да не би да няма още хак за твоя телефон ?
Ето ги последните Bgspeedcam на Латиница и Еuspeedcam от месец Февруари.
Просто помолих за обяснение как да си включа агпс.
Прост въпрос ,нали
Сори , не съм те разбрал че питаш за А-gps.
Влизаш в Приложения/Място/Локализация/Методи за локализация и слагаш отметка на Подпомогнат gps.
Carom3D e с Нокия 5800. Тази версия на JBakTaskMan не работи на тъчскрийн. А и при Нокия 5800 процеса TSRAutoStart не хаби батерията забележимо, има замервания по-назад в темата.
Ето и програмка, която работи на Нокия 5800.
Изисква сертифициране!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Да,тази версия работи.
Сложих я тази сутрин в темата със съвместимите програми за Нокия 5800.
aazzssaamm
23.02.2009г., 20:49
Полезно! Благодаря!
Въведено е ограничението на скоростта за по-голямата част от Европейските пътища
Включени са 1,2 милиона POI (Интересни обекти), както и над 1 милион градове и села
В торента е включена версия за MapSource, както и цял IMG фаил. Свалете това което си изберете2thumbsup
Здравейте.
Нещо не мога да разбера.От посоченият торент съм свалил уж само имидж файла на картата за Европа, но за разлика от предишната версия която при мен е 11 Мб, тази е 1 и нещо Гб.Аз ли съм грешка нещо или е така?
Благодаря предварително.
Европейската карта е около 1.6 гигабайта.Тази която си имал е сигурно базовата карта на Garmin.Отвори ги с някое туулче и ще разбереш.
valavramov
23.02.2009г., 22:14
Програмата върви на 5800 и е много полезна,но не можах да разбера как се спира TSRAutoStart? След отваряне на ОПЦИИ излизат доста варианта:
Благодаря!
Нямам я инсталирана на телефона.Търси процеси като намериш TSRAutoStart маркираш след това опции и убий или спри процеса.Може да пиша и глупости,но логично би трябвали да е така.Каквото и да спреш след рестарт всичко си се връща в нормалното.
Успех!!!!!!!!!!!!!!
П.П.Като я разгадаеш драсни 2-3 реда как си го направил,ще е полезно за доста хора.
Carom3d
23.02.2009г., 22:49
Коя от двете програми да сложа ,или няма значение ? Благодаря и на колегата за обяснението как да си пусна агпс, със здраве и бъдете все така готини
Който файл си избереш, него.
Carom3d
23.02.2009г., 23:09
Полезно! Благодаря!
А бе колега ,то тоя торент е 4гигабайта единия файл и 1 и нещо другия ... кой е нужния нам ?
Апропо тоя ник ми е познат от един друг форум :):) автомобилен
valavramov
23.02.2009г., 23:12
Нямам я инсталирана на телефона.Търси процеси като намериш TSRAutoStart маркираш след това опции и убий или спри процеса.Може да пиша и глупости,но логично би трябвали да е така.Каквото и да спреш след рестарт всичко си се връща в нормалното.
Успех!!!!!!!!!!!!!!
П.П.Като я разгадаеш драсни 2-3 реда как си го направил,ще е полезно за доста хора.
TSRAutoStart/опции:
Refresh
Terminate
Terminate All
Auto kill on startup>ON
Мисля да пробвам с Терминате!
Да стана перфектно!!След замерване на консумацията се оказа :
Само 003 W?:ilove:
П.П. Преди спирането на TSRAutoStart консумацията беше 009W.Разликата не е голяма ,но програмата все пак работи добре!!!
А бе колега ,то тоя торент е 4гигабайта единия файл и 1 и нещо другия ... кой е нужния нам ?
Апропо тоя ник ми е познат от един друг форум :):) автомобиленТози който е около 1.6 ГБ.
Браво на колегата valavramov (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1986)
Мисля ,че ще е полезно да се добави в първия пост.
Carom3d
23.02.2009г., 23:32
Този който е около 1.6 ГБ.
Браво на колегата valavramov (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1986)
Мисля ,че ще е полезно да се добави в първия пост.
Данке , а ка ксе замерва батерията на 5800 ? Любопитно и интересно
Много сори за оффтопика
valavramov
24.02.2009г., 00:11
1- Сваляш си файла Nokia Energy Profiler 1_10.
2-Правиш сертификат
3-Копираш на телефона-карта памет
4-Инсталираш и си готов.
night_pz
24.02.2009г., 07:53
Апропо тоя ник ми е познат от един друг форум :):) автомобилен
Този който е 1,6гб е цял IMG за Европа-та. Вкарваш го, отключваш го и имаш пълна европа. Другата част на торента е версия за MapSource. Т.е. когто си инстлираш тази програмка можеш да избираш да си качваш отделни области, които ти си избереш;)
mom4ence
24.02.2009г., 11:13
Ами на моята Е51 си се инсталира и върви чудесно.
Телефона хакнат ли е ?
Разрешено ли му е инсталирането на софтуер?
Забранено ли му е проверката на сертификатите онлайн ?
Другия вариант е да я сертифицираш.Тук в този форум има тема за сертификация.
Надявам се да успееш!!!!!
Можеш ли да ми дадеш линк към темата за сертифицирането.
Не мога нищо да намеря чрез търсачката.
Мерси предварително!!
Ето, пробвай ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=137&highlight=sertifikat).
Успех!!!!!!!!!!!!
Carom3d
24.02.2009г., 11:44
Отново ,много се извинявам за офф-а но нокия профайлър на моя тел не тръгва ... изписва ми че е само за в3 не знам си кво си .. на 5800 не ще да тръгне
Колегата valavramov (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1986) ,ще ти обясни.Гледам ,че сте с едни и същи телефони.
Когато се появи на линия,го помоли да ти изпрати неговата програмка,защото може да си изтеглил приложение не за твоя телефон.Надявам се да се справиш.Нямам подръка такъв телефон, и не ми е ясно кои програми вървят, и кои не.
mom4ence
24.02.2009г., 13:39
Ето, пробвай ТУК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=137&highlight=sertifikat).
Успех!!!!!!!!!!!!
Мерси,пак
Няма ли вариянт тая програма като я слагам на различни тлефони да не ми иска всеки път сертификати,да я направя да тръгва на всеки телефон
denispetrov90
24.02.2009г., 16:11
Няма! Сори.
valavramov
24.02.2009г., 20:46
Отново ,много се извинявам за офф-а но нокия профайлър на моя тел не тръгва ... изписва ми че е само за в3 не знам си кво си .. на 5800 не ще да тръгне
Това е програмката във ZIP формат.Направих си труда да ти я сертифицирам.така ,че направо я копираш на мемори картата.
След това я инсталираш,после от Приложения стартираш иконката Energy Pro>Options>Start.
Замерването става за около 5-10 минути.
Нядявам се, да съм бил полезен!
Carom3d
24.02.2009г., 21:02
Това е програмката във ZIP формат.Направих си труда да ти я сертифицирам.така ,че направо я копираш на мемори картата.
След това я инсталираш,после от Приложения стартираш иконката Energy Pro>Options>Start.
Замерването става за около 5-10 минути.
Нядявам се, да съм бил полезен!
Начи ,евала на такива юзъри като valavramov
Винаги готови да помогнат. Специални благодарности имаш от мен .
Само не разбрах как я сертифицира и за мен ,но тръгна без проблеми
venelinov
25.02.2009г., 01:27
става ли за 5800 хм
iPmart
25.02.2009г., 02:17
Използвай "Търси"!
leonidus
25.02.2009г., 08:36
Бихте ли ми изпратили BGRoutingmap 1.7 на а_r6@mail.bg. Благодаря предварително!!!
:ipbest
mixail
25.02.2009г., 08:53
става ли за 5800 хм
Става, но е малко бъгаво.
Работи си ОК, но с малки бъгни, които не са проблем за крайната цел да те закара до някъде, но при всички положения v5.00.20.
Трябва да си инсталираш последната версия.
Поздрави,
mixail.
Carom3d
25.02.2009г., 13:08
А да попитам , имам гармин нуви200 намигация . Тия карти щеуспеят ли да тръгнат и на нея ? Предимно ме интересува картата на европа
Щом е Garmin ,би трябвало да нямат проблем.
Правиш си .UNL файлчето, качваш и всичко ще е наред.
А да попитам , имам гармин нуви200 намигация . Тия карти щеуспеят ли да тръгнат и на нея ? Предимно ме интересува картата на европа
Никакъв проблем, ще работят.
anastasovnov
25.02.2009г., 16:26
Благодаря за подробната информация,но немога да си кача карта.Имам нужда от помощ.
Здравей колега.За да ти се помогне, ще трябва да ни дадеш малко информация.
С какъв телефон си?
Инсталирал ли си Garmin?
Коя карта имаш ,и искаш да качиш?
Ако си пробвал ,кажи до къде си стигнал,и къде срещаш трудности?
Поздрави на всички!!!!!!!!!!!!!!!
RakiqPower
25.02.2009г., 17:30
Здравейте с Гармин 5.00(0) съм и с тази карта cgpsmapper version 0094 BG Autoroute E:/GARMIN/ 15,1MB , понеже немога да търся адреси в Стара Загора искам да попитам трябва ли да си слагам някаква друга версия на Гармин или само трябва да си сменя картата , един съфорумец ми каза че картата на Геотрейд е една от най-подробните. Та искам да попитам някои може ли да ми я прати и да обясни как да я сложа и дали трябва да си сменям гармин-а с някаккъв друг ?:dbb майла ми е khh@abv.bg
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.