Вижте пълната версия : Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
valavramov
08.03.2009г., 13:24
Ако инсталира ЕXEto директно върху 50020--може!!
При мен стана перфектно,но ако иска може и по първият начин.
anakondakz75
08.03.2009г., 13:38
Искам да попитам от името на един мой приятел,дали гармин е съвместим със Нокиа Е51?
Да съвместим е.
Но трябва външен блутут gps
Искам да попитам от името на един мой приятел,дали гармин е съвместим със Нокиа Е51?
Аз съм с този модел и си работи перфектно.
anakondakz75
08.03.2009г., 14:18
Аз го слагам в телефона и ми излиза със въпросителна и ми пише че фаила е несъвместим защо ?
Слагам програмата в телефона или я инсталирам външно чрез компа и дава че фаила е несъвместим или не се поддържа фаила това ми изписва защо???
denispetrov90: Не пиши 2 поста един след друг! Използвай бутона http://www.ipmart-bg.com/images/evonature/buttons/edit.gif!
ckostov
08.03.2009г., 14:55
Малко помощ! Като пусна програмата всичко е ок, но само в режима без рутиране. След като задам дестинация, работи 1-2 мин., понякога 5 и се изключва (програмата). Някой знае ли къде може да е проблема и решим ли е?
peterx
08.03.2009г., 15:07
И аз имах същия проблем. Пробвай да превключиш гласовата навигация на друг език, ако си на български (British English, например). При мен се оправи.
dobromir
08.03.2009г., 16:09
Дръпнах си картата, която е качена от iPmart, но я няма в списъка. Можели да ми пратите (MapID code) за тази карта?
Ми то си го пише в първия пост 1204.
ckostov
08.03.2009г., 18:25
И аз имах същия проблем. Пробвай да превключиш гласовата навигация на друг език, ако си на български (British English, например). При мен се оправи.
Ок! Благодаря! А само да допопитам... сменям езика и после си връщам пак на български или трябва да остана на другия..?
LNikolov
08.03.2009г., 19:02
http://www.4shared.com/file/91771589/4895e960/poi.html
Скоростни камери,ограничения и интересни места в Европа и България.
Файла се копира в папка POI в програмата на Garmin на вашето устройство!!!
Файла работи с Garmin mobile XT,Garmin Mobile PC и със всички модели на навигациите Garmin.
peterx
08.03.2009г., 19:46
Tools->Settings->Audio->Voice->English (British)
Трябва да останеш на него език.
Ако те изхвърля само при завои пробвай да изключиш Tools->Settings->Routing->Turn Preview->Disabled
По-вероятно е обаче езиковият файл за български говор да ти прави проблеми. Ако имаш друга версия на файла пробвай да го смениш и може да сработи (аз обаче още не съм намерил; тази от първия пост ме изхвърля, предполагам, че и ти ползваш нея). Но на мен не ми е проблем да навигира с английски глас :)
shoker
08.03.2009г., 20:38
Някой да ли има следния проблем при навигиране - не се чуват първите 1-2 думи при гласовите команди???
При старите версии (4.хх.хх) го нямах този проблем, а сега от както съм с 5.хх.хх се появи....:dbb
Абе хора!!!!!! Направете формат на Телефона и Картата и си инсталирайте всичко наново, не е нормално да работи на Английски а на Български да не иска.Аз лично никога не бих се примирил да не ми работи нещо.Малко повече упоритост и всичко си идва на мястото.:ops
Някой да ли има следния проблем при навигиране - не се чуват първите 1-2 думи при гласовите команди???
При старите версии (4.хх.хх) го нямах този проблем, а сега от както съм с 5.хх.хх се появи....:dbb
Чиста инсталация ли направи или я ъпдейтна.Ако е второто в което съм почти сигурен деинсталиране на Garmin, изтриване на папка Garmin и чиста инсталация наново.
shoker
08.03.2009г., 21:17
Абе хора!!!!!! Направете формат на Телефона и Картата и си инсталирайте всичко наново, не е нормално да работи на Английски а на Български да не иска.Аз лично никога не бих се примирил да не ми работи нещо.Малко повече упоритост и всичко си идва на мястото.:ops
Чиста инсталация ли направи или я ъпдейтна.Ако е второто в което съм почти сигурен деинсталиране на Garmin, изтриване на папка Garmin и чиста инсталация наново.
Изтрих старата версия и инсталирах новата, като не съм правил формат на картата. Никакви други проблеми не съм имал иначе с програмата, но ако формата ще помогне ще го направя. Благодаря!
инсталирам Гармина на картата,стигам до I,agree и самия бутон долу неработи.Натискам зеления бутон(слушалката)и след известно време натискане стигам до избора на език и до там.Преинсталирах го 2,3 пъти и проблема е това.Моля Ви помагайте.
edit: ivinka
Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение е задължително!Прочети правилата!
С нокия 5800 правя всичко според инструкциите и се появява този проблем.
butu2266
09.03.2009г., 00:27
Виж си съобщенията,toho.
Mishony
09.03.2009г., 08:30
При мен се получава така, само ако ползвам bluetooth handsfree, иначе (ако оставя телефона да си вика) няма проблем.
Аз си реших проблема, като включих Tools -> Settings -> Audio -> Attention Tone (най-отдолу на менюто, трябва да скролнеш) - така всеки път лелката като иска да ти каже нещо първо пуска едно кратко бипкане, като информаторките на гарата - идеята е, че като съм със слушалка това бипкане се изрязва (просто първите 1-2 секунди от звука не се чуват), но това което има да ми каже си се чува цялото.
alias007
09.03.2009г., 09:02
Имам проблем , преди като влеза в менюто на Гармин през бутона мапсорс/долу в ляво/ можех да си видя и избера с коя от 2-те карти ,които са качени да работя. Сега не ми се появява в менюто бутона -мапсорс , мога да видя ,кои карти са налични , но не мога да избера една от двете , а другата да изключа. С версия 5.00.00 съм понеже най-малко от всички останали хаби батерията. На кирилица ми е телефона и използвам Гармина на руски език. Интересното е че в началото като го включа ми се появява -"КА" и отдолу "да" или "не". Когато му дам -да , иска да ваведа код, когато му дам "не"- продължава да си работи Гармина и няма проблеми. Някакви идеи ? Моля.
Приятелю ,качи си последната версия на Garmin-5.00.30.
не хаби батерията и са пооправени някои бъгчета.
Трябва да я инсталираш на чисто.Деинсталираш старата, след това изтриваш папка Garmin от картата и инсталираш новата.
Относно бутона -мапсорс махаш картите които си качил и после една по една ги качваш наново.Понякога се появява конфликт между Геотрейд и bgroutingmap.Пробвай да им смениш имената––––––>GMAPPROM,GMAPSUPP,GMAPSUP2 и GMAPBMAP.
Желая ти успех!!!!!!!!!!!
alias007
09.03.2009г., 11:56
Благодаря, ще пробвам. Както винаги се отзоваваш първи и на място. Още веднъж благодаря.
ButcheR666
09.03.2009г., 16:17
Я и аз да взема малко отношение по въпроса. На 5800ХМ версията 5.00.30 на Garmin работи задоволително добре. Бързо прихваща сателити, рутира добре и гласовата и навигация е добра, малко се затормозява с OFRM Geotrade 4.70ML (тази дето я е post-нал iPmart) идва му малко тежичка, но пък с OFRM Bulgaria v4.70 се разбира задоволително. Процеса който би трябвало да изяжда батерията се изключва с изключването на Garmin-а и НЕ остава в бегроунд, освен когато програмата не crash-не, тогава процеса TSAutoStart остава работещ и трябва да се убие принудително или да се стартира пак Garmin и след това да се излезе по каналния ред.
С две думи заслужава си инсталацията.
А сега да задам и аз един въпрос:
Защо никъде в темата до тук не се споменава нищо за Tavel Guide?
ckostov
09.03.2009г., 17:35
Tools->Settings->Audio->Voice->English (British)
Трябва да останеш на него език.
Ако те изхвърля само при завои пробвай да изключиш Tools->Settings->Routing->Turn Preview->Disabled
По-вероятно е обаче езиковият файл за български говор да ти прави проблеми. Ако имаш друга версия на файла пробвай да го смениш и може да сработи (аз обаче още не съм намерил; тази от първия пост ме изхвърля, предполагам, че и ти ползваш нея). Но на мен не ми е проблем да навигира с английски глас :)
Благодаря! Стана! Но сутринта видях, че вече има версия за 5800 качена във форума така, че се надявам да е по изпипана от предишната...
familiozo
09.03.2009г., 18:50
Я и аз да взема малко отношение по въпроса. На 5800ХМ версията 5.00.30 на Garmin работи задоволително добре. Бързо прихваща сателити, рутира добре и гласовата и навигация е добра, малко се затормозява с OFRM Geotrade 4.70ML (тази дето я е post-нал iPmart) идва му малко тежичка, но пък с OFRM Bulgaria v4.70 се разбира задоволително. Процеса който би трябвало да изяжда батерията се изключва с изключването на Garmin-а и НЕ остава в бегроунд, освен когато програмата не crash-не, тогава процеса TSAutoStart остава работещ и трябва да се убие принудително или да се стартира пак Garmin и след това да се излезе по каналния ред.
С две думи заслужава си инсталацията.
А сега да задам и аз един въпрос:
Защо никъде в темата до тук не се споменава нищо за Tavel Guide?
Travel Guide e пътеводител съдържащ информация за различните заведения(ресторанти,хотели) и др разни..
Копирате фаила MPFullEurope.gpi и MPFullEurope.unl в папка Garmin\poi\.В фаила MPFullEurope.unl слагаме унлок кода които сме генерирали чрез кеи-гена от архива(използва се ид-то на уреда "card id")
п.с: на кей-гена в Select Map Product - избираме Garmin Travel Guide,Europe..
http://www.4shared.com/file/91948624/ce2f9724/Garmin_Travel_Guide_Europe.html
Почти целия Травъл Гайд Юръп/Марко поло/ вече е нанесен в картата Сити Навигатор 2009. Аз съм ги сравнявал и не виждам смисъл да се инсталира.
Ако някой си го инсталира ще забележи , че почти всички точки/пои/ ще му се повтарят, при разглеждане на картата се виждат по 2 пъти .
Travel Guide e пътеводител съдържащ информация за различните заведения(ресторанти,хотели) и др разни..
Копирате фаила MPFullEurope.gpi и MPFullEurope.unl в папка Garmin\poi\.В фаила MPFullEurope.unl слагаме унлок кода които сме генерирали чрез кеи-гена от архива(използва се ид-то на уреда "card id")
п.с: на кей-гена в Select Map Product - избираме Garmin Travel Guide,Europe..
http://www.4shared.com/file/91948624/ce2f9724/Garmin_Travel_Guide_Europe.html
Малко уточнение „custom mapset“------> 900 това е ID Garmin Travel Guide за да се генерира кода.
Кейгена в архива е модифициран за Garmin Travel Guide.
http://i43.tinypic.com/mh8tg9.jpghttp://i43.tinypic.com/2vmfwqd.jpghttp://i39.tinypic.com/14diwpe.jpghttp://i42.tinypic.com/261og1u.jpghttp://i43.tinypic.com/2d148kx.jpghttp://i39.tinypic.com/efzpt.jpg
Пътеводителят включва:над 100,000 интерсни точки в 20страни-Germany,Austria,Switzerland,Liechtenstein,France,M onaco,Denmark,
Finland,Norway,Sweden,Andorra,Spain,Italy,Portugal ,San Marino,Belgium,United Kingdom,Ireland,Luxembourg,Netherlands.
Едно въпросче: На POI точките за камерите, може ли да се направи да предупреждава с определен звук ?
Например това http://www.4shared.com/file/91962234/c540bdbd/POLICE.html
Мъчих се с POI Loader-а ама не се получи нещо.
Колега ,на първа страница са най-новите speedcam за България и за Европа.Изтегли ги разархивирай ги и .poi файловете ги копирай в папка X/Garmin/POI като им сложиш различни имена.След това влизаш в Tools/Settings/Proximity Points и правиш следното:
Gustom POI Sets---------> Enabled
Garmin Safety Cameras---> Enabled
Audio Notification--------> Single Tone
След тези настройки Garmin ще ти сигнализира за ограниченията на скороста.
Ясно колега, имам ги новите спеедкамери и всички настройки са ми направени, интересува ме самия сигнал може ли да смени.
П.С. Иначе благодаря за отговора.
Не може колега да се сменя звука.Само начина на известяване в Audio Notification.
Звука може да се смени само на nüvi® 200,205,500,700,705,800,5000-series и то само с 2 които се намират на сайта им.
Ето и последния ъпдейт на bgspeedcam v.50 на Кирилица и Латиница.
Начина на инсталиране е същия като предишните версии.
Шофирай внимателно!!!!!!!!!!!!!.
todorov
09.03.2009г., 21:23
Здр, доста се рових из нета и никъде не открих работещ линк за BGRoutingmap 1.7, може ли някой който я има да ми я прати на ЛС или маил , тнкс предварително
eXcalibur
09.03.2009г., 22:18
Кажете как се инсталва карта за България. Версия 4.70? на nokia 5800
vhpvhp
09.03.2009г., 22:39
Търся българска кола 1.9 турбо дизел ;-) ... Кандисвам и на 1.8 бензин. Ако някой има такава , да ми драсне на Л. Стойчев , айде бе човек ! :-):tnx
Няма, още сме с 1.7 Diesel и аз искам да сменя колата с 1.8 бензин или 1.9 Турбо дизел:vn
Търся българска кола 1.9 турбо дизел ;-) ... Кандисвам и на 1.8 бензин. Ако някой има такава , да ми драсне на Л.
Стойчев , айде бе човек ! :-):tnx
Човекът ви каза че я няма още.
Само някакви снимки имал.
peterx
10.03.2009г., 12:24
Кажете как се инсталва карта за България. Версия 4.70? на nokia 5800
Прочети внимателно това (има го на първа страница):
Картите се качват в папка E:/Garmin/ Можете да ги отключите с кейгена от архива които свалихте. В кейгена пишете Card ID (от т.7), а под Select Map Product: избирате картата която ви трябва. Натискате долния бутон Generate и кодът e под Your Map Unlock Code: Kопирате го в Notepad. Записвате файла като GMAPSUPP.UNL (същата процедура както с файла SW.UNL от т.8)
! Ако картата, която желаете да отключите я няма в списъка, изберете <custom mapset> и въведете кода на картата (MapID code). Aко не знаете кода попитайте тук.
! Можете да качвате до 3 карти на телефона си. Първата карта я кръстете - GMAPSUPP.IMG , втората - GMAPSUP2.IMG , третата - GMAPPROM.IMG
Търся българска кола 1.9 турбо дизел ;-) ... Кандисвам и на 1.8 бензин. Ако някой има такава , да ми драсне на Л. Стойчев , айде бе човек ! :-):tnx
Айде ,айде ама не става.1.9 турбодизел е само първа ръка.За такива като нас втора употреба ще е по-късно.Пипна ли я по всички хостове ще се върти,kато MTV .
ОБЪРНАХТЕ ТЕМАТА НА СПАМ И ИЗЛИШНО ПИТАНЕ И СПОРЕНЕ КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ТАЗИ И ОНАЗИ КАРТА. КОГАТО ИЗЛЕЗНАТ ЩЕ СЕ ЧУЕ!
ИСКАНИЯ ЗА 1.8 СА ЗАБРАНЕНИ ЗА МОМЕНТА ЗАЩОТО Я НЯМАМЕ!
Темата ще бъде почистена от всякакъв излишен спам в най-скоро време!
Това си остава в сила.За да не предложим най-новата дизелачка (турбо бан за 10 дена).
Вече можете да я искате тази 1.9 но на лична.:nvg
Не спамете в форума!!!!
pstoichev Президент!:lol Да си Жив и Здрав!! :ipbest
vasilakis
10.03.2009г., 23:54
Не спамете в форума!!!!
pstoichev Nqmash greshka, blagodarsko :ilove:
:vn:vn:vn
lasmagidjasmagi
11.03.2009г., 00:35
Писането на кирилица е задължително!!!!
Предполагам ,че телефона ти е nokia 5800 ,ако е така трябва да си инсталираш v.5.00.30 има я на първа страница.
lasmagidjasmagi
11.03.2009г., 01:18
Писането на кирилица е задължително!!!!
vasilakis
11.03.2009г., 07:20
Щом е задължително, ще го спазваме :)
jgadjev
11.03.2009г., 08:52
Аз съм с N95 и инсталиран Garmin 5.00.00 и OFFRoad 4.70. Работи сравнително добре, но понякога позиционира с голямо отклонeние. Мислите ли че си струва да инсталирам 5.00.30? По-добра ли е за този телефон?
Аз съм с N95 и инсталиран Garmin 5.00.00 и OFFRoad 4.70. Работи сравнително добре, но понякога позиционира с голямо отклониние. Мислите ли че си струва да инсталирам 5.00.30? По-добра ли е за този телефон?
Според мен си струва, с по-новата версия са изчистени някои недостатъци от старата. Иначе като визия е същата.
jgadjev
11.03.2009г., 12:07
Благодаря! Може би ще я пробвам и ще споделя отзиви? А как да я инстална? Да махна ли старата и картите или може върху тях?
Извинявам се за досаждането, но не намерих никаде указания за инстал на 30-ката, при положение че има 5.00.00. Вероятно и други колеги се нуждаят от съвет?
Преместваш в компютъра картите и унл-файловете.
После изтриваш от телефона всичко което е свързано с Гармин.
Накрая си инсталираш на чисто новата версия и си връщаш обратно картите и унл-файловете.
Здравейте.
Форума не съм го гледал много, но тази тема е изключително добре развита!!!
Само да питам - защо всички линкове от първият пост ми предлагат да се регистрирам, при условие че съм се логнал с регистрация вече!?
А, да: +1т. за pstoichev !!!
jgadjev
11.03.2009г., 13:34
Имаш реп+ от мен lynx.
ivkoto™
11.03.2009г., 13:41
Здравейте.
Форума не съм го гледал много, но тази тема е изключително добре развита!!!
Само да питам - защо всички линкове от първият пост ми предлагат да се регистрирам, при условие че съм се логнал с регистрация вече!?
А, да: +1т. за pstoichev !!!
Moже би не си активирал регистрацията! :ops
[quote=pstoichev;14630]Вече можете да я искате тази 1.9 но на лична.
:brf Колега и аз съм на дизел би ли ми дал да заредя от твоята колонка 1.9 лат. октана? :tnx
lasmagidjasmagi
11.03.2009г., 14:00
5.00.30 посъщия начин ли се инсталира като 5.00.00
dedicha
11.03.2009г., 14:21
При тази версия 5.00.30 решен ли е проблема с източването на батерията, който сега го нямам при версия 5.00.00, да не се занимавам само с преинсталации?
И има ли нещо по-значително ново?
Големи БЛАГОДАРНОСТИ на колегата pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185)
jgadjev
11.03.2009г., 14:44
Мдааа. Версия 5.00.00 пак ми се прецака и на всичкото отгоре ми изтри цялата инфо на картата памет. Сега сложих 5.00.30. По добре позиционира за сега и по стабилно държи сателитите. Ако и тая ми се прецаква минавам на Sygic.
familiozo
11.03.2009г., 14:46
И от мен благодарности за Pstoichev за добрите разяснения и бързата отзивчивост да помогне..:ipbest
jgadjev
11.03.2009г., 14:49
5.00.30 посъщия начин ли се инсталира като 5.00.00
По същия да
Много благодаря на колегата Pstoichev,за бързата реакция и отзивчивост.Дано има повече колеги,като него.:tnx
И аз да кажа:pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) - the best!:brf
(http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185)
lasmagidjasmagi
11.03.2009г., 15:45
Програсата работи но не ми излиза карта,седи биал екран и една стрелка. С нокия 5800 сам и качих новата карта на БГ.Какво трибва да направия?
jgadjev
11.03.2009г., 15:50
Създадели UNL файл за картата? Ако да, значи излез на открито. Първия път картата се показва след улавянето на gps сигнал.
lasmagidjasmagi
11.03.2009г., 16:10
Пише че е готова за навигациа но е бял екран
tomovvd
11.03.2009г., 17:04
Колега Pstoichev виж си личните.
jgadjev
11.03.2009г., 17:09
Обясни по-подробно как качи картата, от кой файл..? Генерира ли код за тази карта чрез кейгена и копира ли го на мемори кортата в телефона? Имфото трябва, за да открием проблема. Ако не знаеш как става кажи да обясним по подробно.
lasmagidjasmagi
11.03.2009г., 17:27
Написах "MapID-то" в "Garmin unlock generation v1,5" след това дадох "GENERATE" получения код го копирах в "NOTEPAD" и го запаметих като "GMAPSUPP.UNL". Копирах файла в карта памет,в папка "GARMIN".
hmatka
11.03.2009г., 17:45
Програмата е супер
Написах "MapID-то" в "Garmin unlock generation v1,5" след това дадох "GENERATE" получения код го копирах в "NOTEPAD" и го запаметих като "GMAPSUPP.UNL". Копирах файла в карта памет,в папка "GARMIN".
А промени ли да го запише като всички файлове.
jgadjev
11.03.2009г., 17:59
Като дадеш Save as в NOTEPAD, там където пише Save as type избираш All files и тогава натискаш Save. Името на картата и на отключващия файл трябва да са еднакви, но с различно уширение. Т.е. ако картата ти е записана като GMAPSUPP.IMG отключващия файл е GMAPSUPP.UNL.
lasmagidjasmagi
11.03.2009г., 18:06
Да, така съм го направил.
familiozo
11.03.2009г., 18:12
За улеснение на начинаещите,готови унл-фаилове
4086
dedicha
11.03.2009г., 18:15
Някой знае ли как се търси на карта която е на кирилица, аз виждам имената на улиците на кирилица, обаче като търся град или улица не намира нищо нито на кирилица нито на латиница
jgadjev
11.03.2009г., 18:21
Много интересно lasmagidjasmagi ... Провери в телефона дали имаш качената карта: Garmin start----Tools - Manage My Data - Map set . Там трябва да има текст Detailed maps и като чукнеш върху него излиза вида и името на картата.
Ако е там добре. Излез навън, изчакай да хванеш сигнал и после си поиграй със зуума на програмката, нагоре-надолу и може да с появи карта.
lasmagidjasmagi
11.03.2009г., 18:24
Стана благодаряви много
dedicha
11.03.2009г., 19:33
Специално благодаря на Pstoichev:tnx:vn
butu2266
11.03.2009г., 20:34
Реп+ за Pstoichev.
ivkagd
11.03.2009г., 21:13
Благодаря на pstoichev.Направо в десетката и за нула време.
versos
11.03.2009г., 23:23
Rep + за pstoichev. Благодаря колега !
Този фаил "TSR X Autorun" или нещо от сорта май беше,който уш го има само на версия 5.00.20 го имам и на моята по стара версия 5.00.00!Защо?
Нали само на тазя версия-00.20 го имаше този файл който хаби "уж" батерията!
А на наовта версия 5.00.30 има ли го този проблем или е фикснат?
ivkagd
12.03.2009г., 01:39
Този фаил "TSR X Autorun" или нещо от сорта май беше,който уш го има само на версия 5.00.20 го имам и на моята по стара версия 5.00.00!Защо?
Нали само на тазя версия-00.20 го имаше този файл който хаби "уж" батерията!
А на наовта версия 5.00.30 има ли го този проблем или е фикснат?
Прочети малко по-напред и няма да задаваш въпроси. Ама както и да е. При 5.00.30. този TRSAutoStart процес се спира автоматично след изход от Gаrmin и там е описано какво още да направиш и ще се родиш с батерията. Това е версията засега и аз я чаках доста време преди да мина от 5.00.00 . Ама като ми гледаш профила да не си мислиш , че съм новобранец с тези 3-4 мнения. Ние /смях/първо ,четем много и тогава не питаме.... Ама направо се чудя. Трябва да се има поне малко уважение на тези 101... страници на точни хора на които им е сигурно омръзнало образно казано да се повтарят в обясненията си.Абе забивай новата 5.00.30 и си свиркай.....и това е засега.
gibi13
12.03.2009г., 08:46
Pstoichev, благодаря.:vn
tmaster55
12.03.2009г., 10:35
Колега Pstoichev и аз съм на дизел би ли ми дал да заредя от твоята колонка 1.9 лат. октана?
Благодаря!
Pawel88
12.03.2009г., 10:37
Здравейте. Колото пъти да прочета тази тема ака и не намирам как се инсталира на 5800! Пробвах с версия 5.00.30, ама все ми иска сериал, а аз нямам такъе :D. Пробвах да инсталирам 5.00.00 ама там няма Touch screen. на 5.00.30 бях сложил и Virtualkey ама пак не се получи. някакви идеи? Или версия 5.00.30 без сериал и тн.
enchoss
12.03.2009г., 11:09
Незнам къде гледаш и четеш, ама темета е залята с обяснения за инсталиране. Направил съм даже ръководство за инстал и съм с 5800.
http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=3771&d=1236103240
MegatroniC
12.03.2009г., 11:10
Дайте туй 1,9 да го видим де :)
Pawel88
12.03.2009г., 11:15
Пробвах още веднъж.Успях да инсталирам 5.00.00.Никъде не ми иска сериал. Обаче там където трябва да настроя какъв вид GPS използвам имам само търсене на устройство нищо повече. По-късно ще пробвам да инсталирам 5.00.30
enchoss
12.03.2009г., 11:21
Докато не си направиш SW.UNL няма да стане нищо за това не се иска да цъкаш само и да инсталираш , деинсталираш разни версии а да ПОПРОЧЕТЕШ ,да помислиш и тогава да цъкаш.С най-добри намерения ти казвам, няма смисъл да спамиш с надеждата , че някой от съжаление ще ти помогне преди да си разбрал цялата схема.:nvg
Пробвах още веднъж.Успях да инсталирам 5.00.00.Никъде не ми иска сериал. Обаче там където трябва да настроя какъв вид GPS използвам имам само търсене на устройство нищо повече. По-късно ще пробвам да инсталирам 5.00.30
Не е задължително да ти търси SN.
Отиди на първа страница ЦЪК (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=434)следвай инструкциите стъпка по стъпка бавничко и внимателно и накрая ще се похвалиш с работеща GPS.
Успех!!!!!!!!!!!!!!
jikabrazi
12.03.2009г., 12:23
pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) реп+ благодаря
Намерих 1.9 , не съм пробвал още картата.
haniball
12.03.2009г., 14:19
pstoichev :vn:vn:vn Добавена репутация+
firewolf
12.03.2009г., 15:38
@pstoichev: Прати на лично съобщение моля 1.9 литра, 10x.
:ilove:
Здравeйте. Имам въпрос: координати, записани в *.gpx, могат ли да се прехвърлят към софтуера във вид на маршрут (а не като poi)?
BatPeshe
12.03.2009г., 17:36
Ако може и на мене,колега 1,9 на лично.Благодаря предварително!
malak007
12.03.2009г., 18:52
Пробвах с почти всички верси 5.00.00 , 5.00.20 , 5.00.30 и при всички се инсталира до някаде и казва ,че е невъзможно инсталирането .От доста време се мъча. Някакви идей ?
Форматираш си картата и наново,няма начин да не стане.
Разрешил ли си инсталирането на софтуер и забранил ли си проверката на сертификати онлайн.
malak007
12.03.2009г., 19:05
Как да форматирам картата ? Иначе съм разрешил инсталирането.
Ами деинсталираш Garmin ако има нещо инсталирано,след това Инструменти/Памет/Опции/Формат карта памет.
Имай на предвид ,че всичко от картата ще бъде изтрито,затова важните неща за теб ги запиши на компа за да можеш по-късно да ги върнеш.
malak007
12.03.2009г., 19:12
Имали значение,че ъпдейтнах до 20.0.012 ? Но така определено работи по добре и по бързо .
С какъв телефон си? Ъпдейта на фърмуера няма значение защото Garmin не се нуждае от сертифициране ,но и да трябваше има тема тук в форума
Хак за всички фърмуери! Тук (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=2952)!
Това че си ъпдейтнал фърмуера не мисля че ще ти пречи за работата с ГАРМИН ,но в твоя случай слагай последната версия на ГАРМИ-на.
malak007
12.03.2009г., 19:30
С - 5800 съм . форматирах картата ,но пак същото . Ще сваля от друго място ГАРМИН ,но и това пробвах.
valavramov
12.03.2009г., 19:39
Здрасти колега PSTOICHEV!Дали мога и аз да се доредя до твоята промоция?
Благодаря!
Последното което мога да те посъветваме да направиш хард рисет *#7370# имай на предвид ,че всичко качено в телефона ще се изтрие затова по важното на компа и пак формат на картата.След това пробвай с последната версия свали я от сайта им 5.00.30.Ако след това не стане значи има някакъв проблем несрещан до сега.
Успех!!!!
valavramov
12.03.2009г., 20:24
Благодаря още един път колега!!!
malak007
12.03.2009г., 20:25
Благодаря за помоща,но ще пробвам малко по късно . Това значи ли ,че всички икони , настойки и тн.?
vhpvhp
12.03.2009г., 20:35
От Москва разправят - извили се опашки от чакащи нашенци пред автоборсата за новия дизел. :lolПродажбите вървят бавно ,имало чакане за българи. Който бърза - да свирка - има филиал и в Горубляне...:pp
Благодаря на pstoichev за дизела реп++ от мен:okappa:okappa:okappa
Благодаря за помоща,но ще пробвам малко по късно . Това значи ли ,че всички икони , настойки и тн.?
Това значи ,че след ресет на телефона и формат на картата телефона ще бъде така ,както при закупуването му.
BatPeshe
12.03.2009г., 21:43
Благодарско и от мене за колегата pstoischev!
malak007
12.03.2009г., 22:23
Иска ми някакъв код за заключване като тръгна да ресетвам .
valavramov
12.03.2009г., 22:29
Стандартен за НОКИА>12345
malak007
12.03.2009г., 22:31
Благодаря !
caliglan
12.03.2009г., 22:36
Благодарности за pstoichev!
:vn
Иска ми някакъв код за заключване като тръгна да ресетвам .
Като го направиш кажи какво е станало.
jgadjev
12.03.2009г., 22:54
Стига сте го крили това 1.9... Като ученички в 7-ми клас сте. Прехваления колега да "сподели със всички знанията си, за да стане по мъдър". Реп + и от мен ако прояви алтруизъм.
Колега jgadjev задай си въпроса защо се крие 1.9.
Ако не си се досетил отговорите са 2.
1.Във форума е забранено постването на линкове към картите на България.
2.Човека който я е дал задължително ли трябва да го хванат и да му спрат ъпдейтите ,че я сподели с мен и аз с вас.
Мисля ,че не е колегиално да не говорим морално.
Много те моля ,да не ми даваш определения като Прехваления колегаКакто аз не обиждам никой така и никой няма право да ме обижда.
jgadjev
12.03.2009г., 23:22
ПРЕХВАЛЕН НЕ Е ОБИДА В СЛУЧАЯ. ИЗВИНЕНИЯ.
ivinka : Забранено е писането изцяло с главни букви!
Колега pstoichev и аз съм на дизел би ли ми дал да заредя от твоята колонка v-racing 1.9 лат. :tnx
jgadjev
12.03.2009г., 23:59
Ако я искаш ,на лична.
Дай да видим има ли нещо ново.В предишната има доста места за корекция, особено в провинцията. Но в сравнение с другите карти е The best. like:ipbest
malak007
13.03.2009г., 00:03
Благодаря ти PSTOICHEV за всичко ! Стана след като ресетнах всичко само дето нетръгват картите и нищо не става , ще те помоля и за това пък ще се видим и ще черпя .Kазва ми ,че иска връзка с блутут и до там . Благодаря предварително ! malak_@abv.bg
Иконката кръглата горе в ляво в какъв цвят е задраскана ли е.Иди на нея и я отвори и виж дали не можеш от там да промениш да ти търси вградения GPS.
Ако всичко ти е наред и картата е качена излез на открито за 15 минути да си хване спътниците и чак тогава ще ти се появи картата.
jgadjev
13.03.2009г., 00:11
Много благодаря. Ще гледам да върна жеста.
А стартера какъв е? /т.е. мап иди-то/
malak007
13.03.2009г., 00:16
Жълта ,но е зачеркната и не се променя казва : bluetooth is currently turnet off. Please turn it on.
Отваряш Garmin влизаш в Tools/Settings/System/Remote GPS и му отметваш вградения.Щом е жълта всичко ти е наред.Излез на открито и трябва да се появят зелени чертички.След 15 минути ще ти се появи и картата.
jgadjev
13.03.2009г., 00:25
Жълта ,но е зачеркната и не се променя казва : bluetooth is currently turnet off. Please turn it on.
Мисля че SW.UNL файла не ти е наред в този случай.
Мисля че SW.UNL файла не ти е наред в този случай.
Не, щом му е зачеркната значи е наред.
pstoichev му е написал какво трябва да направи.
jgadjev
13.03.2009г., 00:33
Ако има опция да избере вградения GPSq, да наред е. Но ако я няма е от унл-то. Имах такъв случай.
Ако иконката е червена тогава има проблем с ключа.Тия 5800 много калпави излезнаха.
Пък и при всяко пускане ще му иска сериен номер.
bluetooth is currently turnet off. Please turn it on.
Просто по подразбиране е чекнат да търси външен модул чрез блутуут като смени отметката с този на вградения и ще удари 10ката.
jgadjev
13.03.2009г., 00:40
Като цяло Нокия развалиха качеството... Но това е друга тема. Има ли map ID за 1.9..?
malak007
13.03.2009г., 00:43
Много ви благодаря за времето което ми отделихте . Всичко се оправи и е супер работи добре ,стартирах я няколко пъти и работи утре ще я пробвам на път . Благодаря ви !
Кирилица-12002
Латиница-12001
Ключ не трябва.
Много ви благодаря за времето което ми отделихте . Всичко се оправи и е супер работи добре ,стартирах я няколко пъти и работи утре ще я пробвам на път . Благодаря ви !
Браво!!!!! И къде беше проблема.
Радвам се че си успял.
malak007
13.03.2009г., 00:55
Ами незнам каде беше проблема явно някаде се е збъгнало нещо ,но стана и благодаря ! А какво ще рече това Кирилица-12002
Латиница-12001 , и какво да направя ?
Това е map ID ако си сложил това което ти пратих не ти трябва.
jgadjev
13.03.2009г., 00:58
ГОЛЯМО МЕРСИ и от мен mister pstoichev, як е 1,9 TDI, пали от раз, ама утре ша му мерим конските сили.
Като пробваш утре драсни 2,3 реда как се е държала.
Айде лека нощ на всички.
malak007
13.03.2009г., 01:07
Задължително ! лека нощ
jgadjev
13.03.2009г., 01:11
Айде лека нощ на всички.
Непременно. Лека!
ggnngg
13.03.2009г., 07:55
Благодаря и аз !Моите първи впечатления са , че е тунингована и ще се кара много рядко !Предпочитам да дочакам много по мощния двигател 4,80 !
martyy
13.03.2009г., 08:21
Ако може и на мене,колега 1,9 на лично.Благодаря предварително!
nasko80
13.03.2009г., 09:34
Ето и последния ъпдейт на bgspeedcam v.50 на Кирилица и Латиница.
Начина на инсталиране е същия като предишните версии.
Шофирай внимателно!!!!!!!!!!!!!.
Здравейте, аз да попитам, как работят тези PIO, сложил съм ги в папка PIO вчера нарочно се набутах в центъра на София / където е бъкано с камери/ за да ги пробвам, обаче никъде не ме предобреди за наличието на камери.
ggnngg
13.03.2009г., 10:20
Конкретно за София не мога да кажа , но принципа на действие е следния : Точки където стоят патрулки ( някой кръстовища или населени места с табели Радар ) , като е пусната навигацията и се приближаваш до дадената точка излиза надпис и сигнал да се намали скоростта до определената за дадената позиция !Няма как да не го забележиш просто , явно не си попадал на такова място !
Ето ги и моите впечатления от 1.9 за два дена проби на телефон Н5800 с 5.00.30 :
5.5 по шестобалната система, сравнявам с 1.7 дизел
+Изчислява по-бързо маршрута.
+Някои забранени улици вече са ги нанесли в 1.9
+Има още нови селища.
+При ровичкане по картата съм задал *максимум детайли* и изрисува по-бързо.
+За два дни не ме изхвърли нито веднъж от програмата.
+Като кривна извън маршрута,по-рано казва *преизчисление*, но е трябвало още малко да го забързат.
На тая карта задължително съм настроил маршрута да е на *най-кратко*, защото на *най-бързо* дава по-лоши маршрути.
Извод:pstoichev Президент!! Още дълги години да ни поддържа UP TO DATE :vn
Здравейте,
чета си тука, но темата се промени нещо ...
"Забърсване" ли е имало?
Въпрос:
Ще пътувам до Германия - освен Garmina, който за България е най-добре с картите, да си инсталирам ли на Е51 и TomTom?
От къде да намеря актуална карта на Германия за Garmin?
+1 за stoichev
jgadjev
13.03.2009г., 12:33
Айде лека нощ на всички.
При мен след около 200 км. пробег, следните оценки по шестобалната система / за англ. дизел/:
-поведение на пътя и навигация 6-
-съвместимост с телефона и софта 6-
-изчерпателност / за Центр. Родопи / 5=
Има още какво да се желае относно по-малки пътища, отбивки за хотели, комплекси и т.н. На места има и дадени несъществуващи пътища, което може да доведе до неприятни ситуации за хора, непознаващи района.
НО УДОВОЛСТВИЕ МИ ДОСТАВЯ ДА КАРАМ С ТОВА TDI, почти като моя WV 1.9 TDI
Крайно оценка: Жив и здрав пстойчев:vn:ilove:
lifesaver
13.03.2009г., 13:43
Искам дизел 1.9 лат ама модел 2009 !
Мерсаж предварително
leonidus
13.03.2009г., 13:58
реп.+ за pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185)
stoyan
13.03.2009г., 14:11
Здравейте!
Поздравления за PStoychev. Ако може и аз да натоваря 1.9 ще бъда много благодарен!
vreden
13.03.2009г., 14:32
Здравейте,вече и аз съм част от този готин форум:ipma.Поздравления на създателите му,наистина много ми харесва.С Нокия Е51 съм.Инсталирах си Гармина според указанията и всичко тръгна чудесно.Първо инсталирах"Най-добрата карта" и тръгна,сега сложих и в.4.70 на ОФРМ България.Сега имам няколко въпроса.
1.След като съм сложил "Най-добрата" има ли нужда от ОФРМ 4.7?
2.Как работи системата едновременно с двете карти ли или как?Как да разбера дали ОФРМ БГ работи(кръстил съм я GMAPSUP2.IMG,а "Най-добрата" е GMAPSUPP.IMG).
3.Искам да си сложа и картата на Европа как да направя подреждането на имената т.е коя карта как да именувам за да работят добре?
4.Като браузвам картата не ми излизат всички неща от местността която разглеждам,а след поискване (напр.хижа някоя показва ,че я има там).Защо се получава така?
5.Разни неща който са написани на български като POI точки ,например 100 нац.обекта ми излизат на маймуница.
Май доста въпроси задавам :) ,извинявам се ако съм прекалил.Поздрави на всички и предварително благодаря за помоща:tnx.
Момчета,ще съм ви много благодарен,ако някой ме зарадва с новия дизел 1.9 на em.enev@abv.bg!Предварително ви благодаря.
vhpvhp
13.03.2009г., 15:36
Днес карах с новия дизел , дето вчера го докараха от Русия.:D Пробвах на градско - оценката е отлична , както и на старата кола 1,7 . Прави впечатление новата боя на някои детайли в купето,общо взето подобрена визия . Модела се продавал вече и в Горубляне ,който го интересува - да пита. Браво на производители и вносители !
Абе аз нещо не мога да я намеря в Горубляне.Ако можеш,прати ми упътване на e-maila.Thanks!
Аааааааа дойде.Задъжен съм колега!Ако знаеш нещо за лат версията?Надявам се мога да ти върна жеста.
bbbbbbbbbbbbbbb
13.03.2009г., 17:10
Колеги коя е наи-най добрата карта и от каде да я а
сваля, и дали има опция менюто на гармина да е на бг
П.С можели някой да ми каже от каде да задам на Г-на да и показва най-прекият маршрут
колеги коя е наи-най добрата карта и от каде да я а
сваля, и дали има опция менюто на гармина да е на бг
Няма засега на бг, има на руски но е грозно.
Pstoichev е номер 1.:brfБлагодаря ти колега за v-racinga.:tnx :vn
Така ,започваме по ред на номерата.
Здравейте,вече и аз съм част от този готин форум:ipma.Поздравления на създателите му,наистина много ми харесва.С Нокия Е51 съм.Инсталирах си Гармина според указанията и всичко тръгна чудесно.Първо инсталирах"Най-добрата карта" и тръгна,сега сложих и в.4.70 на ОФРМ България.Сега имам няколко въпроса.
Много добър избор си направил.Ще останеш изненадан колко много хора тук са готови да помогнат на колега в нужда.
1.След като съм сложил "Най-добрата" има ли нужда от ОФРМ 4.7?
Не ,няма нужда от ОФРМ .
2.Как работи системата едновременно с двете карти ли или как?Как да разбера дали ОФРМ БГ работи(кръстил съм я GMAPSUP2.IMG,а "Най-добрата" е GMAPSUPP.IMG).
Системата не може да работи едновременно с 2 карти.Може да се инсталират до 4 карти-GMAPBMAP,GMAPSUPP,GMAPSUP2 и GMAPPROM,но само една може да е активна.Отметките с коя карта работиш са в Tools/Manage My Data/Map Sets/MapSource и слагаш отметката на която карта искаш да използваш.Вече знаеш как да пробваш дали ти работи картата.
3.Искам да си сложа и картата на Европа как да направя подреждането на имената т.е коя карта как да именувам за да работят добре?
Няма значение коя карта как ще я именуваш важното е да работи само едната.
4.Като браузвам картата не ми излизат всички неща от местността която разглеждам,а след поискване (напр.хижа някоя показва ,че я има там).Защо се получава така?
Ами използвай бутоните за Зуумване 1-3.
5.Разни неща който са написани на български като POI точки ,например 100 нац.обекта ми излизат на маймуница.
Защото файловете са на Кирилица а телефона ти е на Английски следователно Латиница.Смени езика с Руски и всичко ще е 6.
Май доста въпроси задавам :) ,извинявам се ако съм прекалил.Поздрави на всички и предварително благодаря за помоща:tnx.
Наистина доста въпроси зададе без да си прочел цялата тема.
За напред те съветвам да прочиташ където и да било всичко написано и тогава да задаваш толкова много въпроси.
Ако го беше направил сега въпросите ти щяха да бъдат 0.
Надявам се да съм ти бил полезен с този пост.
Успех!!!!!!!!!!!
jgadjev
13.03.2009г., 18:30
[quote=bbbbbbbbbbbbbbb;15056]Колеги коя е наи-най добрата карта и от каде да я а
сваля
Според мен подробна за страната е тази от стр. 1, пост 3 и 4. И в двата е една и съща, но от 4-ти можеш директоно да я копираш в папка гармин,а да използваш мап ид-то от 3-ти за отключване.
Не съм имал възможност обаче да я тествам дълго за навигация.
bbbbbbbbbbbbbbb
13.03.2009г., 18:39
Каква настройка да дам на г-на за да ми показва най-прекия маршрут а не някакви само по главните булевардди
Днес карах с новия дизел , дето вчера го докараха от Русия.:D Пробвах на градско - оценката е отлична , както и на старата кола 1,7 . Прави впечатление новата боя на някои детайли в купето,общо взето подобрена визия . Модела се продавал вече и в Горубляне ,който го интересува - да пита. Браво на производители и вносители !
Колега малка поправка картата я имаше тук два дни преди Русия.Следващия път онова пичлеме където я постна ще я види на куково лято.Следващата версия ще се разпространи в много малак кръг.Защото никой не помисли за човека който я сподели.Ъпдейтите са му вече спрени и аз съм най големия виновник за това.
[quote=jgadjev;15056]Според мен подробна за страната е тази от стр. 1, пост 3 и 4. И в двата е една и съща, но от 4-ти можеш директоно да я копираш в папка гармин,а да използваш мап ид-то от 3-ти за отключване.
Не съм имал възможност обаче да я тествам дълго за навигация.
Естествено че не си я тествал. Дизела 1,9 има два пъти повече селища с карти вътре в градовете. На 4,7 в описанието на населените места са написали имената на всички квартали на голямите градове като отделни населени места за да изглежда по-детайлна по описание. Та който не знае за Хаджи Димитър,Банишора, Владая, Симеоново и другите че са квартали на Софето ще си помисли че са отделни селища.
:lol
Хайде да не се спами, забранено е обсъждането и сравнението на двете актуални карти.
dedicha
13.03.2009г., 18:45
Каква настройка да дам на г-на за да ми показва най-прекия маршрут а не някакви само по главните булевардди
Влизаш в tools->settings->routing->route preference->shorter distance:nvg
Колега малка поправка картата я имаше тук два дни преди Русия.Следващия път онова пичлеме където я постна ще я види на куково лято.Следващата версия ще се разпространи в много малак кръг.Защото никой не помисли за човека който я сподели.Ъпдейтите са му вече спрени и аз съм най големия виновник за това.
Кажи къде да го видим тоя човек да черпим, заслужил си го е
vhpvhp
13.03.2009г., 19:07
Колега Стойчев , от контекста на форумната дискусия се досетих ,че точно така са се развили събитията. Но не бях надниквал тук от няколко дена. По едната случайност първо видях появата в ...ру. Що се отнася до пострадалия ,мисля ,че може да се организират 20 човека и да му изпратят пощенски запис от по 3лв и 50 ст. Аз лично съм готов да го направя. А на теб - респект !
Колеги как мислите,кое е по одачно за една Nokia N95 8gb:заедно ли да са 2'те карти на OFRM Geotrade 4,7 и BGRoutingMap 1.9 или само една от тях да избера?
И ако предлагате да е само една,1.9 която сега излезе по ли е добра от Geotrade'а?
jgadjev
13.03.2009г., 19:52
Колега lynx, не сме ли тук да споделяме, обсъждаме и по този начин да си помагаме!!!?
Изказах лично мнение и уточних за кои аспекти от продукта говоря. Никого не задължавам да ме слуша.... Всеки може да опита и да намери най-доброто за себе си.
Ето виж, колегите продължават да питат.
Колеги как мислите,кое е по удачно за една Nokia N95 8gb:заедно ли да са 2'те карти на OFRM Geotrade 4,7 и BGRoutingMap 1.9 или само една от тях да избера?
И ако предлагате да е само една,1.9 която сега излезе по ли е добра от Geotrade'а?
Ползувай си ги и двете по единично, но винаги изключвай едната.
Трябва винаги да се използува само едната, а другата да е неактивна.
Колега lynx, не сме ли тук да споделяме, обсъждаме и по този начин да си помагаме!!!?
Изказах лично мнение и уточних за кои аспекти от продукта говоря. Никого не задължавам да ме слуша.... Всеки може да опита и да намери най-доброто за себе си.
Ето виж, колегите продължават да питат.
Е да , но ти пишеш че е по-детайлна. Разгледай двете карти малко по-подробно и ще разбереш за какво говоря. Мога да ти изброя 40 града дето ги има в 1,9 а ги няма в 4,7 . Дай да не задълбаваме, защото пътувам почти всеки ден из България и ги познавам двете карти добре.
Нека всеки сам да си избере кое е за него най-добро, всяка карта си има и плюсове и минуси.
vreden
13.03.2009г., 20:23
Колега pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) големи благодарности,много хубаво е,че има хора като теб.Наистина четох много преди да питам ,но тъй като трябваше да прехвърля много материал наведнъж може би не съм видял това което ми трябва,извинения за което.Имам още един въпрос,имам Holux 1000 и не мога от Гармина да влезна в менюто му така както е дадено в инструкциите на Гармин Мобиле и не мога да вкл. и изкл. WAAS настройките.От PC-то нямам проблем с програмката която е към устройството"Mini GPS wiewer_PC.Имаш ли идея как да стане това.Поздрави на всички.
vhpvhp
13.03.2009г., 20:26
Колеги как мислите,кое е по одачно за една Nokia N95 8gb:заедно ли да са 2'те карти на OFRM Geotrade 4,7 и BGRoutingMap 1.9 или само една от тях да избера?
Споделям веднага опит от Н96 ,предполагам важи и за 95 - отговорът е - " И двете , дядо Попе !! " :okappa И турбо дизела и Геотрейд могат да вървят на апарата , но ПО ОТДЕЛНО ! Не трябва да се включват едновремено. Геотрейд има предимството /забелязал съм го и на Нюви ! / -може да стои включена едновремно със Ситинавигатор 2009. Дизелът - не може. Дизелът се ползва само самостоятелно ,при изключени други карти от --- инструменти-управление на данни-набор от карти-мапсорс !
Колега pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) големи благодарности,много хубаво е,че има хора като теб.Наистина четох много преди да питам ,но тъй като трябваше да прехвърля много материал наведнъж може би не съм видял това което ми трябва,извинения за което.Имам още един въпрос,имам Holux 1000 и не мога от Гармина да влезна в менюто му така както е дадено в инструкциите на Гармин Мобиле и не мога да вкл. и изкл. WAAS настройките.От PC-то нямам проблем с програмката която е към устройството"Mini GPS wiewer_PC.Имаш ли идея как да стане това.Поздрави на всички.
Иконката горе в ляво какъв цвят е?Цъкни на нея и виж дали можеш да вкл. и изкл.
Ако влизаш и нямаш опция за смяна изтриваш SW.UNL файла и го правиш внимателно наново.
Аз съм с Holux 236 slim и съм много ,ама много доволен.
Колеги, изкам да попитам защо по картата на ОФРМ 4.7 имам сини знаменца на доста места.Какво означават и как да ги махна ако е възможно.
jgadjev
13.03.2009г., 20:55
[quote=vhpvhp;15087] " И двете , дядо Попе !! " :okappa
Абсолютоно. Даже и трите.:nvg
Колеги, изкам да попитам защо по картата на ОФРМ 4.7 имам сини знаменца на доста места.Какво означават и как да ги махна ако е възможно.
Това са POI точките.Не можеш да ги изключиш повечето са вградени в Геотрейд.
vreden
13.03.2009г., 20:56
Колега pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185),влизам в Holux-a от иконката но ми дава само опция само вкл. и изкл., няма опции за влизане в менюто,пробвах и направих отново SW.UNL файла,същата работа.Не знам какво става,моля Ви помагайте :).
bbbbbbbbbbbbbbb
13.03.2009г., 21:02
[quote=dedicha;15069]Влизаш в tools->settings->routing->route preference->shorter distance:nvg
Не_можеш да си представиш колко много съм ти благодарен, евала!!!:tnx
Какъв цвят е кръглата икона горе в ляво като отвориш Garmin.Жълта или червена-задраскана или не задраскана.
vreden
13.03.2009г., 21:30
Иконката горе в ляво показва обхвата,в зелено е пълен обхват.Работи си устройството добре пробвах го днес.Само дето не ми дава никакви опции освен вкл. и изкл.Също искам да попитам и за картата на Европа.В линка от първа страница има 2 карти едната пише ,че е базова.Какво представлява тази базова карта и има ли нужда да я слагам.Май пак много питам,ама нали съм начинаещ още.Благодаря отново.:ilove:
inter82
13.03.2009г., 21:42
Здравейте,имам следния проблем с Гармин 5.00
Когато му задавам да търся дадена улица и и я намира ,като цъкна върху нея за да дам "go" ми илиза някаква съвсем друга улица със сходно начало и тогава мога да дам "go" само на нея!Аз съм с БГ оффроуд 4.7
Бг мап 1.7
Геотрейд 4.7
Някой имал ли е подобен проблем и ако го е разрешил моля помогнете!!!
Иконката горе в ляво показва обхвата,в зелено е пълен обхват.Работи си устройството добре пробвах го днес.Само дето не ми дава никакви опции освен вкл. и изкл.Също искам да попитам и за картата на Европа.В линка от първа страница има 2 карти едната пише ,че е базова.Какво представлява тази базова карта и има ли нужда да я слагам.Май пак много питам,ама нали съм начинаещ още.Благодаря отново.:ilove:Щом ти свети в зелено,всичко ти е наред.Качвай картите излизай навън и ок.Базовата карта ти е ненужна.Съдържа главните пътища и магистралите по света.Относно картата на Европа ,има я в форума на няколко места ,потърси и я слагай.Имай на предвид че е около 1.6 гб.Когато си в България ползваш само карта на България,когато си навън изключваш картата на България и включваш картата на Европа.
vreden
13.03.2009г., 21:51
Колега Стойчев отново благодарности,въпроса ми обаче беше ,че не мога да влезна в менюто на Холукса,там където показва сателитите и включването на WAAS настройките.
sacheto
13.03.2009г., 22:15
Здравейте!
Поздравления за PStoychev. Ако може и аз да натоваря 1.9 ще бъда много благодарен!:okappa
ivkagd
13.03.2009г., 23:03
Колега Стойчев отново благодарности,въпроса ми обаче беше ,че не мога да влезна в менюто на Холукса,там където показва сателитите и включването на WAAS настройките.
Има начин да се влиза и в менюто на Холукса ли ?Това откъде го прочете.
За какво се използват тези WAAS настройки?Дай инфо ако може.
Ами утре ще се поразровя.
Ако ти върви Garmina не си затормозявай главата.
Drakona
13.03.2009г., 23:29
На мен ми върви Гармин обаче имам малак проблем: Като пусна навигацията и съм навън ми показва че съм на празно пространство няма нищо, а някаде покрай мен има само главните улици, защо кат задам на някаде да ме опътва започва да говори след еди си какво разтояние трябва да завия... и като дам OK от бутоните на телефона и се отвара картата отгоре обаче и има всички улички? Със Samsung G810 съм.
Пробвай да намаллиш Зума с 1 и 3.
ivkagd
13.03.2009г., 23:39
Ами утре ще се поразровя.
Ако ти върви Garmina не си затормозявай главата.
Опитах да цитирам vreden (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=4723) , ама стана една.... и основно ми беше насочен към него.. въпроса.А ,, гармина" всеки ден си го ползвам по 10км. градско за тест на картите,,1.9 и 4.7".До утре .
vreden
13.03.2009г., 23:45
ivkagd (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1502) има меню на Холукса в което може да се влиза.Това се вижда и с програмката Mini GPS wiewer_PC от диска който върви с Холукса.Същото нещо го има упоменато и в ръководството за Гармин Мобиле.Да там става въпрос за Гармин устройство но интерфейса е същия.WAAS е система за по точно позициониране която можеш да включваш опциоанално защото доколкото знам хаби батерията повече.Подробности можеш да потърсиш в нета има и на страницата на Гармин.Успех и не си човъркайте джаджите докато шофирате :).
malak007
13.03.2009г., 23:56
Всичко е супер за сега . Вчера се поизпотих с качването,но днес се дъжа добре ,дори батериата издържа доста . Само ако може да ми дадете БГ превод,че го настроивам доста бавно. Благодаря за помоща !
ivkagd
14.03.2009г., 00:40
ivkagd (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1502) има меню на Холукса в което може да се влиза.Това се вижда и с програмката Mini GPS wiewer_PC от диска който върви с Холукса.Същото нещо го има упоменато и в ръководството за Гармин Мобиле.Да там става въпрос за Гармин устройство но интерфейса е същия.WAAS е система за по точно позициониране която можеш да включваш опциоанално защото доколкото знам хаби батерията повече.Подробности можеш да потърсиш в нета има и на страницата на Гармин.Успех и не си човъркайте джаджите докато шофирате :).
Нищо не ми дадоха..като го взех мойто холускче. Може ли да метнеш някъде тази програма да видим за какво става въпрос.Търсих я ,но нищо не открих.Да не споменавам ,че и описанието беше под ксерокс и ....
Благодаря за отговора.
Drakona
14.03.2009г., 00:56
Пробвай да намаллиш Зума с 1 и 3.
Увеличавам, намалявам но няма никакав резултат има си само главните улици....а кат натисна ОК се включва картата отгоре с всички улици и ми повтара на каде да карам.. може би някаде в настроиките се отбелязва да показва и другите улици (второстепенните) или аз нещо съм отбелязал не както трябва :)
Всичко е супер за сега . Вчера се поизпотих с качването,но днес се дъжа добре ,дори батериата издържа доста . Само ако може да ми дадете БГ превод,че го настроивам доста бавно. Благодаря за помоща !
Ако питаш мен и аз бих искал бг превод, но май има само руски :? незнам
pakos5
14.03.2009г., 01:42
Здравейте,вече и аз съм част от този готин форум:ipma.Поздравления на създателите му,наистина много ми харесва.С Нокия 5800 съм.Инсталирах си Гармина според указанията и всичко тръгна чудесно.
Искам дизел 1.9 лат ама модел 2009 !
Мерсаж предварително
martyy
14.03.2009г., 08:23
Хиляди благодарности на pstoichev!rep 1+!
Увеличавам, намалявам но няма никакав резултат има си само главните улици....а кат натисна ОК се включва картата отгоре с всички улици и ми повтара на каде да карам.. може би някаде в настроиките се отбелязва да показва и другите улици (второстепенните) или аз нещо съм отбелязал не както трябва :)
Отиваш на Tools/Settings/Map и правиш това:
Map Detail----->Most
Orientation---->3 Dimensional
Auto Zoom---->Enabled
Dim Roads ---->Never
Metro Areas--->Enabled
Show Location->ON Roads
Outline Detailed Maps-->Yes --->Това е много важно!!!!!!!!!!!!
Lat/Lon Grid--->Disabled
Направи тези стойности и пиши какво е станало.
Успех!!!!!!!!
Вече 1.9 го имаме сега чакаме 4.8 и Garmin Mobile XT с БГ меню.
Ето малко снимки от 4.8.Ще е много красива и много нови неща ще има в нея.Още малко стискайте зъбки.
http://i43.tinypic.com/54vlsg.jpghttp://i41.tinypic.com/2mpjxc5.jpghttp://i41.tinypic.com/2wrepvr.jpg
Скоро Garmin Mobile XT с БГ меню няма да има.
alias007
14.03.2009г., 13:41
Малииии ,много красива беее. Дай боже по-скоро да ни споходи телефончетата.:brf
jgadjev
14.03.2009г., 13:55
Докарва го на външен вид.. Ако и на акъл я бива грешка няма да има.
Абе влизаме в Европа тва е
Браво г-н Стойчев.
jgadjev
14.03.2009г., 14:09
OFRM Geotrade V4.70ML Това ли е най доброто,ако е да може ли да го получа?
Мерсаж предварително
Това не е ли "коледния подарък" от първа страница? Виж линка там.
pakos5
14.03.2009г., 14:24
Ето и един коледен подарък от мен.
Мап ИДто на тази карта е 1204
Тя не е безплатна и е по-подробна от тази в първия пост!
За това ли говориш?
Тя ли е най добра за офроуд?
jgadjev
14.03.2009г., 14:32
Става тази да. Но за OffRoad има и друга. Тя пак е на стр.1 пост 4 от denispetrov90, а мап ид-то и е в 3-ти пост. Те са почти еднакви ми се струва, но не съм имал възможност да ги разглеждам подробно. Пробвай и ще откриеш коя най ти ляга.
malak007
14.03.2009г., 15:03
Извинявам се за въпроса,но защо не ми показва номерата на блоковете ?
mariol
14.03.2009г., 16:58
Имам проблем с N95 8gb.Не мога да търся адреси.Влизам в where to?- address- Bulgaria- search all cities-пиша Ехо ЕХО ЕНО Ено но както и да напиша улицата излиза- none found.Като отворя картата и покажа със стрелката до къде да ме закара няма проблем.Защо не мога да задавам адреси.С 5.00.00 съм пробвах и 5.00.30 пак не намира адрес.
pakos5
14.03.2009г., 17:13
Става тази да. Но за OffRoad има и друга. Тя пак е на стр.1 пост 4 от denispetrov90, а мап ид-то и е в 3-ти пост. Те са почти еднакви ми се струва, но не съм имал възможност да ги разглеждам подробно. Пробвай и ще откриеш коя най ти ляга.
Мерси ще пробвам
OFRM Geotrade V4.70ML Това ли е най доброто,ако е да може ли да го получа?
Мерсаж предварително
Отиваш на първа страница и теглиш най-добрата от Админа.Разархивираш и качваш в папка Garmin по-големия .IMG файл.
Извинявам се за въпроса,но защо не ми показва номерата на блоковете ?
За кой град говориш?
Имам проблем с N95 8gb.Не мога да търся адреси.Влизам в where to?- address- Bulgaria- search all cities-пиша Ехо ЕХО ЕНО Ено но както и да напиша улицата излиза- none found.Като отворя картата и покажа със стрелката до къде да ме закара няма проблем.Защо не мога да задавам адреси.С 5.00.00 съм пробвах и 5.00.30 пак не намира адрес.
Реда е следния:
Къде/Адрес/За коя страна се отнася този адрес даваш България/Град по букви---->Пишеш града ако си с карта на латиница на латиница и следователно ако си с карта на Кирилица на кирилица/Маркираш града/По букви/Пишеш улица/Ок/въвеждаш номера и готово.
Правила за транслитерация при търсене с латински букви.
А = A Е = E К = K П = P Ф = F Щ = SHT
Б = B Ж = ZH Л = L Р = R Х = H Ъ = A
В = V З = Z М = M С = S Ц = TS Ь = Y
Г = G И = I Н = N Т = T Ч = CH Ю = YU
Д = D Й = Y О = O У = U Ш = SH Я = YA (ИЯ = IA)
mariol
14.03.2009г., 18:19
Отиваш на първа страница и теглиш най-добрата от Админа.Разархивираш и качваш в папка Garmin по-големия .IMG файл.
За кой град говориш?
Реда е следния:
Къде/Адрес/За коя страна се отнася този адрес даваш България/Град по букви---->Пишеш града ако си с карта на латиница на латиница и следователно ако си с карта на Кирилица на кирилица/Маркираш града/По букви/Пишеш улица/Ок/въвеждаш номера и готово.
Правила за транслитерация при търсене с латински букви.
А = A Е = E К = K П = P Ф = F Щ = SHT
Б = B Ж = ZH Л = L Р = R Х = H Ъ = A
В = V З = Z М = M С = S Ц = TS Ь = Y
Г = G И = I Н = N Т = T Ч = CH Ю = YU
Д = D Й = Y О = O У = U Ш = SH Я = YA (ИЯ = IA)
Благодаря за помоща:vn.А има ли начин да ми показва къде има метан станции:tnx.
Какви карти ползваш,ползвай тези от форума за БГ ,този проблем може да се прояви и ако ползваш карта която е кирилизирана а менюто ти е на англйиски ако е така обърни менюто на руски и език на писане да е на БГ и пак пробвай.Или лат. версията на картите ,няма да ти създава проблеми когато си на английско меню.
Благодаря за помоща:vn.А има ли начин да ми показва къде има метан станции:tnx.
Ами на първа страница има ! Всички бензионостанции в БГ(или поне повечето). - DOWNLOAD (http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=1718&d=1231717237) сваляш файла разархивираш го и слагаш файлчето в Garmin/POI .Би трябвало да има и метан станции.
mariol
14.03.2009г., 18:35
Какви карти ползваш,ползвай тези от форума за БГ ,този проблем може да се прояви и ако ползваш карта която е кирилизирана а менюто ти е на англйиски ако е така обърни менюто на руски и език на писане да е на БГ и пак пробвай.Или лат. версията на картите ,няма да ти създава проблеми когато си на английско меню.
Имам City Navigator Europe NT 2008- OFRM Bulgaria v4.60 - OFRM Geotrade V4.70CYR.За сега това съм намерил всички карти работят и ги ползвам отделно.
Ами на първа страница има ! Всички бензионостанции в БГ(или поне повечето). - DOWNLOAD (http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=1718&d=1231717237) сваляш файла разархивираш го и слагаш файлчето в Garmin/POI .Би трябвало да има и метан станции.
Има много бензиностанции но не намирам метан.
junta (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=67) :Последователни мнения не се разрешават.Ако искаш да добавиш нещо ползваш бутона за редактиране.
jgadjev
14.03.2009г., 18:51
Тези POI от първа страница стават ли на 5.00.30 версията и на всички БГ карти.
Иска ми се да пробвам рибарските обекти щот леко ме влече...:lol
aladin666
14.03.2009г., 20:10
Ето малко снимки от 4.8.Ще е много красива и много нови неща ще има в нея.Още малко стискайте зъбки.
http://i43.tinypic.com/54vlsg.jpghttp://i41.tinypic.com/2mpjxc5.jpghttp://i41.tinypic.com/2wrepvr.jpg
Скоро Garmin Mobile XT с БГ меню няма да има.
Едно допълнение към колегата,това е TOPO(4.70 си има също версиа)+ вградени изо линии(новото).Ясно е,че GARMIN MOBILE XT към момента не може да изважда TOPO-то на екрана,изо линии ДА.Прилагам прозрачна карта с изолинии на България-http://rapidshare.com/files/209215076/GMAPSUPP_izol.IMG.html,моля да бъда извинен,че има ограничение 10 сваляния и за съдейсвие по проблема.:okappa:ilove:
Колеги,изкам да попитам има ли разлика между *#7370# и "заводски настройки" от менюто на телефона.
Carom3d
14.03.2009г., 21:31
Искам да попитам ,качих най новата версия на гармин, с 5800 съм . Направих си всичко както трябва . Намира сателити , но като качих картата - коледен подарък с ай ди 1204 и на европа с ай ди 378
,след като направих съответните унл файлове , те все още не искат да тръгнат .... какво бъркам ?
искам да попитам ,качих най новата версия на гармин, с 5800 съм . Направих си всичко както трябва . Намира сателити , но като качих картата - коледен подарък с ай ди 1204 и на европа с ай ди 378
,след като направих съответните унл файлове , те все още не искат да тръгнат .... какво бъркам ?
Или не си направил .UNL файловите както трябва или си изключи едната карта от двете дето си качил че по дефолт гармина ти стартира и двете.Последно опитай да си поиграеш със зума +....-
Колеги,изкам да попитам има ли разлика между *#7370# и "заводски настройки" от менюто на телефона.
Едното е хардуерно рестартиране, а другото заводски настройки по-подразбиране.
Искам да попитам ,качих най новата версия на гармин, с 5800 съм . Направих си всичко както трябва . Намира сателити , но като качих картата - коледен подарък с ай ди 1204 и на европа с ай ди 378
Изтриваш всички карти и UNL файлове без SW.UNL ,качваш си тази с 1204 излизаш на открито и след 15 минути ще се похвалиш с успех,ако си направил файла SW.UNL вярно.
familiozo
14.03.2009г., 22:06
Отиваш на Tools/Settings/Map и правиш това:
Map Detail----->Most
Orientation---->3 Dimensional
Auto Zoom---->Enabled
Dim Roads ---->Never
Metro Areas--->Enabled
Show Location->ON Roads
Outline Detailed Maps-->Yes --->Това е много важно!!!!!!!!!!!!
Lat/Lon Grid--->Disabled
Направи тези стойности и пиши какво е станало.
Успех!!!!!!!!
Извинявам се колега,но не виждам в каква полза ми е това "Outline Detailed Maps" разясни.на единия скрийншот е с вкл. опция а на другия с изкл. до сега я бях изкл. тая опция...вкл. и все тая...Поздрави
4183 4184
nakoleti
14.03.2009г., 22:14
Ето и последните за сега камери.
Поздравления за pstoichev!
Ето и последните за сега камери.
Поздравления за pstoichev!
Тези камери pstoichev ги пусна преди два,три дена ама все ще са от полза на някой ................важно е човек да има желание.
Carom3d
14.03.2009г., 22:31
Или не си направил .UNL файловите както трябва или си изключи едната карта от двете дето си качил че по дефолт гармина ти стартира и двете.Последно опитай да си поиграеш със зума +....-
Пак нестана . кавна ми ,че няма карти въобще в гармина,а иначе хваща сателити за около 10 секунди
дайте съвети моля
Колега я ми напиши как точно са имената на картите и разширенията също ако си сложил.
Извинявам се колега,но не виждам в каква полза ми е това "Outline Detailed Maps" разясни.на единия скрийншот е с вкл. опция а на другия с изкл. до сега я бях изкл. тая опция...вкл. и все тая...Поздрави
Тази опция е от полза само ако имаш инсталирана базова карта. С тези очертания се вижда къде ти е детайлната карта.
Carom3d
14.03.2009г., 23:16
Колега я ми напиши как точно са имената на картите и разширенията също ако си сложил.
GMAPPROM.UNL
GMAPPROM.IMG
това е европейската карта
българската е
GMAPSUPP.IMG
GMAPSUPP.UNL
Сега ги преименувай на GMAPPROM и съответно на GMAPSUPP без да изписваш разширенията.За 1204 пак ти казвам не трябва UNL файл.
Махни я тази на европа и остави само Българската.
Няма начин да не стане.
П.П.Ако искаш дай си мейла на лична да ти изпратя 1.9 ,но трябва да махнеш другите карти.
Carom3d
14.03.2009г., 23:29
Сега ги преименувай на GMAPPROM и съответно на GMAPSUPP без да изписваш разширенията.За 1204 пак ти казвам не трябва UNL файл.
Няма начин да не стане.
П.П.Ако искаш дай си мейла на лична да ти изпратя 1.9 ,но трябва да махнеш другите карти.
Alfa_Romeo_GTA@abv.bg ми е мейла ,но моля ,обясни ми кое ,как ,а бе с думи прости ..Благодаря
slav4o
14.03.2009г., 23:45
Благодаря на pstoichev, и реп+ и от мен.
Carom3d
14.03.2009г., 23:46
И аз благодаря на P.Stoichev
Carom3d
15.03.2009г., 00:01
Няма начин да не стане.
А сега мога ли да си кача , картата на европа ?
Апропо ,това ,което прати ,ми тръгна на секундата ...
Май осъзнах къде ми е била грешката ,правя разширенията и пиша ИМГ и УНЛ и аз
Качи я но двете не могат да работят заедно,за това името на европейската карта я качи без последната буква и когато ти се наложи да я ползваш слагаш последната буква и махаш една на Българската и следователно обратното.Не пиши разширенията .IMG само самото име.За Европейската ти трябва .UNL файл.
Май осъзнах къде ми е била грешката ,правя разширенията и пиша ИМГ и УНЛ и аз
И аз така си помислих просто няма начин да не тръгне щом са ти излезли зелените чертички.
Carom3d
15.03.2009г., 00:10
Качи я но двете не могат да работят заедно,за това името на европейската карта я качи без последната буква и когато ти се наложи да я ползваш слагаш последната буква и махаш една на Българската и следователно обратното.Не пиши разширенията .IMG само самото име.За Европейската ти трябва .UNL файл.
Е ,аз през мапсорса , нали си избирам коя карта да работи ,що треа праа тия щуротии с буквата .Апропо , със стария гармин - 5.....00 имах три карти и трите работеха ,естествено аз казвах коя да работи
Колега аз ти казвам какви са вариантите ти си решаваш.Моето мнение не е миродавно.Тази 1204 няма никакъв проблем да работи с Европейската,но трябва да е отметната само едната.И с новия гармин е същото.
Carom3d
15.03.2009г., 00:21
Ясно , разбирам . А с това ,което ми даде ти ,може ли да работи европейската карта ,или няма начин ?
Бе ,ако искаш дай скайп ,за да не спамим в темата .. и без това някой мод треа изтрие постовете ,които са като моите
Тази която ти пратих е доста подробна и сравнително добра карта за по затънтените места в България.1204 е концентрирана в по-големите градове затова трябва човек да ги има и двете,но заради Европейската тази 1.9 трябва да не се вижда от Гармин.
Тази която ти пратих е доста подробна и сравнително добра карта за по затънтените места в България.1204 е концентрирана в по-големите градове затова трябва човек да ги има и двете,но заради Европейската тази 1.9 трябва да не се вижда от Гармин.
Колега , обясни му с думи прости на човека, че като си махал защитата на картата 1.9 си я направил несходима с европейската и вече не може да има двете карти едновременно и това е положението.
Ако иска да ги има и двете , да си ги преименува.
Carom3d
15.03.2009г., 00:42
Много благодаря за помощта и навременното оказано съдействие . Значи , ако ми треа евро карта , махам тази ,качвам еврото и си върша работа . След това махам еврото ,слагам тази и готово
Така е колега ,няма значение защо не може.Вариантие са няколко всеки си избира кой му е на сърце.
Много благодаря за помощта и навременното оказано съдействие . Значи , ако ми треа евро карта , махам тази ,качвам еврото и си върша работа . След това махам еврото ,слагам тази и готово
Не ги махаш само им махаш и после добавяш по една буква.
Не махай нищо, тази която ще ползуваш я именуваш gmapsupp.img а на другата и слагаш произволно име. После обратното , ако ти потрябва другата карта и така.
Carom3d
15.03.2009г., 00:47
Вери данке :):) треа черпа
ако имаше и на тоя форум срещи ,както в нашия .. щях да ви напия и двамата ,ама пстойчев повече .. щот носи на алкохол :):):)
Радвам се ,че всичко е наред и разбра как да действаш.Между другото наздраве.
Carom3d
15.03.2009г., 01:08
Радвам се ,че всичко е наред и разбра как да действаш.Между другото наздраве.
Е на здраве , аз вече зацапах свещите и спрях да тормозя телефона ,за да не стане нещо неочаквано :):)
Сега само поддържам чашката празна :):)
vreden
15.03.2009г., 11:06
Колега Стойчев,дали успя да разбереш нещо по моя проблем.Ще ти припомня-не мога да влезна в менюто на Холукса от телефона,така както го има описано в Гармин инструкциите,съответно да вкл. и изкл. WAAS/EGNOS опцията и др.ivkagd (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=1502) дай ми Скайп на лични да ти пратя софтуерчето.Поздрави от мен.
shoker
15.03.2009г., 11:44
Имам едно въпросче - как така като съм с карта на кирилица ми намира обектите, въпреки че пиша на латиница?? Имам 3 качени карти, но само тази на кирилица ми е активна. Да не би да черпи инфо и от картите които не са активни...
Имам едно въпросче - как така като съм с карта на кирилица ми намира обектите, въпреки че пиша на латиница?? Имам 3 качени карти, но само тази на кирилица ми е активна. Да не би да черпи инфо и от картите които не са активни...
Да, търсенето е във всички карти, независимо че не са активни.
nok1ata
15.03.2009г., 13:35
Само да споделя факта, че тази последната версия на Гармин Мобайл ЕксТи 5.00.30 е супер яка и по-плавна от предните, няма го забавянето и прескачането както при версия 5.00.00 например. Другото което ми направи впечатление е, че Нокиа Н95 намира по-бавно GPS сигнала с тази версия отколкото Нокия 6210 Навигатор и Нокия 6220 Класик - да не би да е заради подобрения GPS-модул вграден в тези нови модели?
georgi4
15.03.2009г., 14:18
Само да споделя факта, че тази последната версия на Гармин Мобайл ЕксТи 5.00.30 е супер яка и по-плавна от предните, няма го забавянето и прескачането както при версия 5.00.00 например. Другото което ми направи впечатление е, че Нокиа Н95 намира по-бавно GPS сигнала с тази версия отколкото Нокия 6210 Навигатор и Нокия 6220 Класик - да не би да е заради подобрения GPS-модул вграден в тези нови модели?
Сигурно е заради това ,а 5800хм го намира буквално веднага!;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.