Вижте пълната версия : Garmin Mobile XT/проблеми/инсталация/добавки (общи дискусии)
Не става нещо друго ще да е.
скаипа ми е r.v.g.7923
Имам удоволствието да ви представя последния ъпдейт на 100-те национални обекта.Файла е доста понабъбнал почти двойно.Добавени са много нови обекти на нашата родина.За момента е само на Кирилица.
Препоръчвам на всички да използват ГАРМИН-5.00.40,защото не яде батерията.Лично изпробвано,няма го ония процес!
prodan
02.04.2009г., 23:21
Ако поставя в една папка еднородни данни кир+лат в POI ще си пречат ли?
Не ,няма да си пречат при положение ,че говориш за POI.Само имената трябва да са различни.
negodnicata
03.04.2009г., 01:55
Здравейте!
Искам да попитам дали някой може да ми помогне.. Имам 1 проблем с гармина. С GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50040 съм и телефон нокиа ен81. Сложих си програмката, тръгва ми, но не може да ми намери ниаккви сателити. какво ли не порбвах, но не става. Като дам на адреси ми намира и ми показва картата, но като дам на "къде съм" карта не ми показва и ми дава че търси сателити. Опитвах се да се свържа там през опциите GPS оставям го на открито не 10 минути, а 1 час и пак нищо не намира.
Имам само 1 карта на България версия 4.70
Моля помогнете!
imperia
03.04.2009г., 08:01
Здравейте!
Искам да попитам дали някой може да ми помогне.. Имам 1 проблем с гармина. С GarminMobileXTforSymbianS603rdEdition_50040 съм и телефон нокиа ен81. Сложих си програмката, тръгва ми, но не може да ми намери ниаккви сателити. какво ли не порбвах, но не става. Като дам на адреси ми намира и ми показва картата, но като дам на "къде съм" карта не ми показва и ми дава че търси сателити. Опитвах се да се свържа там през опциите GPS оставям го на открито не 10 минути, а 1 час и пак нищо не намира.
Имам само 1 карта на България версия 4.70
Моля помогнете!
Ако си направил SW.UNL файла правилно, трябва да работи.
Пускаш програмата и излизаш на открито. От главното меню с нагоре и надолу отиваш на "сигнала" (графичката която ти показва сигнала). Натискаш средния бутон (joystick бутона). Показва ти GPS устройството което имаш. Натискаш средния бутон още веднъж. Сега трябва да виждаш графика на Земята и сателитите около нея, а отдолу с кой сателит какъв сигнал имаш. Заставаш на едно място и гледаш да си на открито (по далече от високи блокове). След известно време GPS-а ще си избере сателитите с които има най-добър сигнал. Най-добре е ако може да оставиш GSM-ема на едно място ако има възможност, но и ако го държиш пак става стига да не мърдаш много и да не покриваш GPS-а.
ПС. Само да те попитам. Какъв ти е GPS-а? Защото Н81 няма вграден. Не ми казвай, че сега разбираш.
negodnicata
03.04.2009г., 11:25
Аз имам нокиа мапс и в сетингс, генерал имам опция позишънинг, там видях че имам блутут ГПС. В youtube има доста филмчета, които показват как точно тоя гармин работи на моята нокиа. А и аз пробвам и дваа начина, които ми се прелагат.
Направих това,което каза - седи си на Aquireing satellites. приемам, че грешката е в мен, тъй като излизам на балкона си, а не на открито, НО сега имам работа при НДК (в София съм), така че отивам, заставам по средата на фонтаните и стоя там докато не хване нещо! :lol
а що се отнася до проблема със онзи файл. Дали ще може някой да ми генерира ключета, ако случайно аз нещо бъркам.
Card ID: 2984483623
jgadjev
03.04.2009г., 11:34
Щом телефона ти няма вграден GPS и на връх Мусала да се качиш няма да хванeш сигнал без допълнително GPS устройсво / външен блутут приемник/. Изчакай pstoichev да влезе в темата и да ти обясни, защото той ползва GPS по същия начин. Може и някой друг да знае.. Аз съм с вграден и не мога да помогна много в случая. Успех!!!
dedicha
03.04.2009г., 11:57
Ако телефона ви няма ГПС приемник, си купувате външен който се свързва с телефона през блутуут.
Аз например ползвам Холукс м1000
Ето така изглежда:
http://www.orderbg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=2717
Има и други модели.
negodnicata
03.04.2009г., 12:39
ами аз съм навита да си взема, ако се окаже, че нямам вграден, но грам не разбирам от тези неща и не знам кой е подходящ за моят телефон. Мерси за предложението dedicha трябва да попрочета как се ползва.
pstoichev: 16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!
† viderbit™ †
03.04.2009г., 12:44
Ето готовия SW.UNL файл за negodnicata.
Там къде си видяла за Bluetooth GPS-a, погледни дали няма и "Integrated GPS".
Ako го нямаш ще ти трябва външен. ;)
PS: Сега видях, че модела е n81 - който няма вграден GPS.
Затова и 2 дена да го оставиш на открито, пак няма да хване сигнал.
lasmagidjasmagi
03.04.2009г., 16:21
Бихте ли ми казали къде в настройките трябва да пипна за да ми показва ограниченията на пътя?
Как да разбера ID-то на една карта.
Европейската дето гармините са заредени с нея големината и е 1.6 гб
Със GMapTool има го на първа страница.За тази карта за която говориш MAP ID е 378.
FID на Европа 2009 е 378, а на по-новата 2009.11 е 397.
Тя е доста подобрена за някои държави, ето ги новите допълнения във версия 2009,11 :
Пълно покритие на Балтийските държави (Естония, Латвия и Литва)
Подобрение на покритието на Гърция - 83% (+40%)
Подобрение на покритието на Финландия, Ирландия, Португалия, Испания.
Основно подобрение на картите на Хърватска, Чехия, Унгария, Полша и Словакия.
Много добавени POI и възможност за търсене по пощенски код за Англия.
Над 8 милиона км пътища в Европа
Въведено е ограничението на скоростта за по-голямата част от Европейските пътища
Включени са 1,2 милиона POI (Интересни обекти), както и над 1 милион градове и села
Включени са над 8,000 къмпинга в Западна Европа
И още много други....
lasmagidjasmagi
04.04.2009г., 14:05
Защо когато напиша точката която тарся в графата "spell Name" неиска да намери нищо? Допи и имената на големите градове.
Градовете не се търсят като точки.
Прави се така: Where to/Cities/Spell...
nakoleti
04.04.2009г., 14:42
ами аз съм навита да си взема, ако се окаже, че нямам вграден, но грам не разбирам от тези неща и не знам кой е подходящ за моят телефон. Мерси за предложението dedicha трябва да попрочета как се ползва.
Аз си продавам моя Холукс М1000.
Купих го на 9 февруари 2009г от Технополис и го ползвах около 5- 6 дни. После се запалих яко и си взех Garmin NUVI 215W.
Холукса е с 24 месеца гаранция за 75 лева.
Ако някой проявява интерес - на лично съобщение или на 0878728882.
Поздрави!
FID на Европа 2009 е 378, а на по-новата 2009.11 е 397.
Тя е доста подобрена за някои държави, ето ги новите допълнения във версия 2009,11 :
lynx може ли едно линкче за тази карта "Европа 2009.11 FID 397" :nvg
nekav, картата е много голяма и не мога да я кача никъде.
Само файла за уреда е над 1,6Gв , а за мапсорса беше около 3-4Gв.
Има я по торент тракерите, а също и в торентс.ру , но там ще ти иска регистрация и е мъка с тегленето.
p.s=!!
pstoichev , да имаш новини за нас?? :D
Става въпрос за това:
"Готова е юбилейната версия 2,0.
Направена е с много подобрен компилатор,като обещанията са много бързо преизчисляване!! Казват - МИГНОВЕНО!
Новото в тази версия:
- Поморие - нови точки, корекция на улици, нови улици.
- въведени имена на улици в Ахелой.
- добавени точки в Нова Загора.
- Батак - добавена детайлна карта, имена на улици.
- Сърница - добавена детайлна карта, само улици.
- Доспат - добавена детайлна карта, само улици.
- номера на сгради в Сливен, частично въведни очертания на сгради.
- нови точки в Бургас, Поморие, Несебър.
- коригирани жк Дружба (Варна), Галата , Аспарухово (добавени улици, имена на улици и обекти).
- Добавен гр. Бойчиновци, само улици и обекти.
- Брусарци (само улици),
- Бяла Слатина (улици с имена),
- сгради в Правец
- с.Равногор (Пазарджик). Коригиран района около него, Батак и ЧиговЧарк).
- основно коригиран района около Девин и Триград.
- села около Ямбол и Стара Загора, само улици.
- допълнение имена на улици в Айтос, Карнобат, Елхово, Ловеч.
- Увеличено е покритието на гори.
- Добавени голям брой клонове на банки.
Качена е за сваляне от сайта!
Да си даваме ли поръчки в темата "Поръчай карта" ?
;)
Е много бързате.Като я намеря ще разберете.
Колеги понеже още не съм я пробвал новата Геотрейд 4.80,може ли да кажете някакви впечатления от нея. Как е? По ли е добра от 4.70 или е горе долу еднаква
lynx мерси ще я потърся в някой тракер. Еначе във форума много добре е обяснено всичко (стига да се чете естествено :) ) евала за което :vn. Прочетох почти цялата тема от началото до края и има доста полезни туучета (особено на pstoichev). Поздравления :ipma:ilove:
Колеги понеже още не съм я пробвал новата Геотрейд 4.80,може ли да кажете някакви впечатления от нея. Как е? По ли е добра от 4.70 или е горе долу еднаква
Сложи си 4.8 , но си запази на компа 4,7 и ако нещо не ти хареса новата си връщаш старата.
На мен лично 4,8 повече ми харесва, има някои нови работи въпреки че за тези райони които ми трябват още не са ги направили в картата но ще чакаме.
blind88
05.04.2009г., 00:15
Здравеите ще ми кажете ли как бяха командите за да не ми дърпа от батерията докат е спрян гармина.До сега търсих каде бяха но не можах да ги намеря и се отказах много бавно ми зарежда страниците благодаря предварително.
Инсталира се Jbak Task Man v1.0 и с негова помощ процесът TSRAutoStart се спира, но при всяко пускане на Garmin,
рестарт на телефона или дори свързване с компютъра през USB-то (Mass Storage Device) той отново се появява като
активен процес.
Преименува се E:\sys\bin\CardRunner.dll --> CardRunner.dll.bak Сега процесът трябва да се спира само след като
е бил стартран Garmin.
Триете файла : CardRunner.RSC намиращ се в \resource\plugins\
ПП: Ако си с по-нова версия от 5.00.20 проблема е изчистен и не е нужно да се прави това.
velinvelchev
05.04.2009г., 00:39
Здравейте, мога да кажа, че новата карта Геотрейд 4.80 е супер! Използвах я с Нокия 5800 и Гармин 5.00.40. Досега не съм срещал проблеми с нея. Много по обстоятелствена е, а и визията на картата ми харесва повече.
Препоръчвам Ви я!
При версия на Гармин 5.00.40 няма файл TSRAutoStart!
stambo98
05.04.2009г., 06:42
Не знам дали го има писано някъде тук, но не издържам да споделя какво открих на скоро. Няма нужда да правите отделен файл-ключ за картите, можете да си запишете ключа директно на картата с Гмаптоол, картата ще е отключена само за вашия телефон, ето как става:
1. Генерирате ключа с програмката на Джетмаус копирате го. (Ако имате готов *.unl за картата можете да го копирате от там).
2. Отваряте Гмаптоол с "Add files" отивате на картата която ще обработвате.
3. Отивате на таба "Write", чеквате само "insert unlock code".
4. Поставяте ключа в полето срещу "insert unlock code".
5. Натискате долу в ляво "Write", и готово :)
Така картата е отключена само за вашия телефон, ако ще се ползва на друго устройство по същия начин се прави ключ за него, няма нужда предишния ключ да се трие не пречи да има няколко записани в картата. Успех :)
bloodyeagle
05.04.2009г., 11:16
Извинявам се! Някой може ли да ми каже от къде да си намеря ръководство за работа с гермин 5.00.40? Или подобно за да мога да разуча всички функции!
Предварително благодаря!
Надявам се да ти помогне това.Документа е на английски.
lasmagidjasmagi
05.04.2009г., 14:42
Може ли на 5.00.40 да се направи да излиза кола да ми показва пътя а не стрелка ?
Може ли на 5.00.40 да се направи да излиза кола да ми показва пътя а не стрелка ?
Ако може как да го направя?
pstoichev:10. Публикуването на няколко поредни поста не се разрешава. Редактирайте първият!
petarcho16
05.04.2009г., 14:46
Може ли на 5.00.40 да се направи да излиза кола да ми показва патя а не стрелка ?
tolls/setiings/map/vehicle
там можеш да добавиш и собствени картинки
За 5.00.40
Tools/Settings/General/Positioning За 5.00.40
Tools/Settings/General/Positioning На nokia E71 няма такова Може ли някой да ми каже от къде да пусна (спра) позиционирането през GPRS?
Забелязах, че процеса TSRAUTOSTART пак си е там въпреки, че съм дал DISABLED на Launch background service
някой има ли наблюдения върху това?
Може ли някой да ми каже от къде да пусна (спра) позиционирането през GPRS?
pstoichev:10. Публикуването на няколко поредни поста не се разрешава. Редактирайте първият!
При следваща поправка на редактиран от мен пост ще има наказание!
lasmagidjasmagi
05.04.2009г., 15:09
От къде мога да ги изтегля?
И как да ги инсталирам?
petarcho16
05.04.2009г., 15:33
можеш да ги изтеглиш от сайта на гамин http://www8.garmin.com/vehicles/
а ги сложи в папка garmin/vehicle
pstoichev:16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!
Линк към архив с икони които да заместят стандартната икона на пойнтера.
http://www.mediafire.com/file/i2aogcmwnrm/allVehicles.zip
stambo98
06.04.2009г., 01:52
Европа_НТ_2009.11 за Мапсорс6.13 изпробвана на ПЦ работи - ЦЪК (http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=253&t=53131&st=0&sk=t&sd=a)
Свалете само файловете "Repack for Mapsource 6.13", разархивирате, стартирате "install.bat" и прилагате познатата хомеопатия.
Другите фаилове са за новия Мапсорс който лекува картите само он-лайн !!
kiriltochev
06.04.2009г., 15:00
Искам да ви попитам как бих могъл да обединя няколко карти в една. Като са поотделно си ги отключвам и си ги ползвам, но като ги обединя с Gmaptool-а, остават заключени. Давам му да ми създаде нов FID и като пробвам да ми генерира някакъв код за моя ID, генерира някакъв код, който нищо не отключва. Искам да обединя новата карта на Турция, SCG1.9 Adria route 2.20, ,Bgrouting 1.9 i Autodrive Hellas 1.6. Как бих могъл да отключа новополучената карта? Някой знае ли какъв е номера?
Milencho
06.04.2009г., 15:39
Пробвай с един UNL файл, в който слагаш всики кодове за отключване без разстояние между тях.
3x7azy
06.04.2009г., 16:21
Аз имам едно въпросче.Как мога да направя така че като се движа в някой квартал да ми показва до кой блок съм примерно,а не само като точка,както и за номерата на улиците ?
mom4ence
06.04.2009г., 16:43
Искам да ви попитам как бих могъл да обединя няколко карти в една. Като са поотделно си ги отключвам и си ги ползвам, но като ги обединя с Gmaptool-а, остават заключени. Давам му да ми създаде нов FID и като пробвам да ми генерира някакъв код за моя ID, генерира някакъв код, който нищо не отключва. Искам да обединя новата карта на Турция, SCG1.9 Adria route 2.20, ,Bgrouting 1.9 i Autodrive Hellas 1.6. Как бих могъл да отключа новополучената карта? Някой знае ли какъв е номера?
EDIT:
Генерирай си кодовете за отключване на картите и си ги запиши в един текстов файл.
След това пусни си Gmaptool ,даваш на Add files и избираш една от картите.След това дай на Write и чекваш insert unlock code.Там копваш отключващия код за сътветна карта, който си генерирал,после дай write all.Затвори Gmaptool и по същия начин вкарай и другите кодове на другите две карти.След като направиш това отваряш пак Gmaptool избираш си трите карти и ги обединяваш в една.Копваш си обединената карта в устройството,няма нужда да слагаш други отключващи файлове.
Пробвал съм всичко това,работи.Успех.
Със сигурност става както е казал Milencho (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=6443).Пробвал съм.Просто генерирай кодове за всяка карата по отделно и ги запиши един след друг без разстояние в един *.unl
Имам един въпрос , откачих от нерви защото при опит да инсталирам Гармен, или Сиджика на една нокия 5800 експрес мюзик се изписва : Не мога да инсталирам защитен софтуер от неизвестен източник!
Тела е отключен вече не вдявам кво да я правя тая нокия.
Дайте някаква идея?
Благодаря предварително.
Виж си в настройките ,трябва да му е разрешено инсталирането на софтуер и забранено проверката на сертификатите онлайн.
nokia666
07.04.2009г., 18:57
Защо немога да разархивирам картатата?
Milencho
07.04.2009г., 19:14
какъв формат е тая карта (архив)
pstoichev:16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!
Всички карти за Gramin са в .IMG формат!
Защо немога да разархивирам картатата?
Какво се опитваш да разархивираш ,самата карта или архива в който се намира?
Архивирана е в .rar а самата карта е в .IMG формат!
stambo98
08.04.2009г., 14:02
Благодарение на butu2266 (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=565) съвет за спиране консумацията на батерията при спрян Гармин:
Версия 5.40 след инсталиране на Гармина влиза се в Tools --> Settings --> System --> активира се "Launch background service", рестартира се Гармина, влиза се пак там и се ДЕактивира. Процеса който хаби батерията TSRAutoStart не е активен след излизане от Гармин :)
RADICH
08.04.2009г., 14:27
Здравеите всички.Някои може ли да ме насочи от къде моге да се намери фаил за езера и язовири в Франция например?
dedicha
08.04.2009г., 15:46
Здравеите всички.Някои може ли да ме насочи от къде моге да се намери фаил за езера и язовири в Франция например?
Не знам дали включва езера и язовири, но може да пробваш и да споделиш:
Garmin Travel Guide, Europe contains over 100,000 rich points of interest data for 20 countries
This Travel Guide contains data for the following countries:
Germany
Austria
Switzerland
Liechtenstein
France
Monaco
Denmark
Finland
Norway
Sweden
Andorra
Spain
Italy
Portugal
San Marino
Belgium
United Kingdom
Ireland
Luxembourg
Netherlands
http://rapidshare.com/files/81741368/GTGEWK.rar
Хмм, линка не работи.
Сега ще го сваля и ще го шерна някъде, има го на торент в пиратския залив
RADICH
08.04.2009г., 16:32
Ще го смъкна да пробвам.Благодаря
martinski
08.04.2009г., 17:29
Това са всички speedcam-ри за цяла Европа съдържаща над 44500 камери.Файла е в .gpi формат.
P.S.-незнам дали е поствано във форума до момента.
asenix
08.04.2009г., 17:50
Това са всички speedcam-ри за цяла Европа съдържаща над 44500 камери.Файла е в .gpi формат.
P.S.-незнам дали е поствано във форума до момента.
Този файл включва ли и България? Защото, ако включва може да се обърква с bgspeed cams
Колеги, малко глупаво, ама да питам! Чета това "! 100-те национални обекта на cyr и lat, както и някои промени за да съвпадат с книжката(първоначално бяха объркани номерата). Съдържа всички пещери, църкви, музеи - работното им време и история. И още много забележителности." от първата страница на темата и у мене възникна въпроса-аджеба как може да се види тая информация за работното време и история?
Пускаш Гармин и отиваш на: Where to?/Extras/Custom POIs намираш файла 100 обекта който търсиш, отваряш го и си избираш обект ,отваряш го ,браузваш горе в дясно има една книжка, отваряш я и четеш всичко за обекта.
Благодаря, колега, както и на колегата butu2266, с който пообщувахме по скайп!
П.П. Стана след като изтрих стария и качих новия вариант на 100-те нац. обекта. Чудно, би трябвало да работи и със стария вариант-според описанието в първи пост на темата такава информация е достъпна и там?! При мен обаче даже я нямаше книжката в горния десен ъгъл! Нищо, важното е, че стана! Още веднъж Благодаря на колегите!
vasilakis
08.04.2009г., 22:53
Може ли линк за 100-те национални обекта на latinica.
Мерси.
Ето заповядай http://i41.tinypic.com/j6u8hs.png (http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=1720&d=1231718964).
Извинявай за глупавия въпрос :) но .. отскоро съм със смарт и неразбирам как да "хакна " един вид ,или както там се казва тази карта с това "карт ай ди "...
Milencho
09.04.2009г., 12:18
Прочети 1-ва страница там е описано подробно,ако се затрудняваш питаи пак.
мерси точно това направих :vn
а някакви " воисес"
16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!
lasmagidjasmagi
09.04.2009г., 17:20
Аз имам едно въпросче.Как мога да направя така че като се движа в някой квартал да ми показва до кой блок съм примерно,а не само като точка,както и за номерата на улиците ?
martinski
09.04.2009г., 18:11
Този файл включва ли и България? Защото, ако включва може да се обърква с bgspeed cams
Сложил съм всякакви speedcam-ри ,които съм намерил за Garmin и да ти кажа не съм имал проблем досега.2thumbsup
bbbbbbbbbbbbbbb
09.04.2009г., 19:02
Колеги може някой да ми каже дализнае дали има гармин за блекбъри и от каде да го сваля.
Мерсаж!!!
mom4ence
09.04.2009г., 19:21
По пронцип има,trial е за 7 дена и кракове няма но дори и да намариш няма да ти свърши работа.При BlackBerry не могат да се използват карти както при Symbian и WM,тука нещата стоят малко по различно.Тука самите карти се теглят на парчета в момента на навигирането.А това теглене става през мрежата на оператора,т.е. нараства и месечната ти сметка.
Така че по добре си вземи едно Nuvi,по евтино ще ти излезе и по удобно естесвено.
bbbbbbbbbbbbbbb
09.04.2009г., 19:29
По пронцип има,trial е за 7 дена и кракове няма но дори и да намариш няма да ти свърши работа.При BlackBerry не могат да се използват карти както при Symbian и WM,тука нещата стоят малко по различно.Тука самите карти се теглят на парчета в момента на навигирането.А това теглене става през мрежата на оператора,т.е. нараства и месечната ти сметка.
Така че по добре си вземи едно Nuvi,по евтино ще ти излезе и по удобно естесвено.
Мерси колега няма смисъл да експериментирам!!!
:tnx
YoZone
09.04.2009г., 20:57
Така имам следния проблем:
Първо искам да отбележа че съм с нокиа 5800 XM .
Инсталирана ми е последната версия на Гармин обаче,не иска да ме локализира.Включена ми е опцията да може да ме локализира като използва клетиките на GSM операторите обаче пак не става. Някой ако има опит с нокия 5800 да сподели .
Мерси
familiozo
09.04.2009г., 20:58
Някой да му се е случвало това,и на какво се дължи "unable to calculate route,not enaugh memory" картата е CNE2009 1..
mom4ence
09.04.2009г., 21:19
Имал съм го тоя проблем с Нувитата.Получава се когато зададеш прекалено голям маршарут.Задавай дестинации до 1000км,ако отиваш по надалече направи си няколко маршарута и като изминеш първия просто задай втория.Успех.
Така имам следния проблем:
Първо искам да отбележа че съм с нокиа 5800 XM .
Инсталирана ми е последната версия на Гармин обаче,не иска да ме локализира.Включена ми е опцията да може да ме локализира като използва клетиките на GSM операторите обаче пак не става. Някой ако има опит с нокия 5800 да сподели .
Мерси
От написаното ме навява мисълта ,че имаш проблем с картата/картите.
Разбирам ,че Гармина тръгва ,но не виждаш картата.
Причините са няколко.
1.Сложил си няколко карти в телефона-някои карти не могат да работят заедно.
2.Имаш отметки Гармин да използва няколко карти-Трябва да ти е маркирана само една!
3.Картата/картите не са отключени правилно-Погледни си .UNL файловете.
4.Много намален Зум-пробвай с бутоните 1 и 3 да увеличиш или намалиш!
5.Не на последно място виж дали му е зададено да използва вградения GPS.
6.Последна причина не правилно направен отключващ файл за Гармин.
Ако има нещо по специфично, което ти прави впечатление го напиши за да локализираме проблема.
familiozo
09.04.2009г., 22:05
Имал съм го тоя проблем с Нувитата.Получава се когато зададеш прекалено голям маршарут.Задавай дестинации до 1000км,ако отиваш по надалече направи си няколко маршарута и като изминеш първия просто задай втория.Успех.
Щe пробвам,благодаря...
myankov
10.04.2009г., 00:57
Pstoichev можеш ли да ми дадеш линк за 100 обекта /ако ги има на латиница/ където в тях има инфо за работно време и история.
Ето заповядай ЦЪК (http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=1720&d=1231718964).
myankov
10.04.2009г., 12:52
Pstoichev благодаря,но на латиница горе вдясно не ми излиза иконката за инфото за обектите.Пробвал съм с кирилица и ми излизат,но ползвам Гармина на латиница.
Ето прикачвам ти друг файл на Латиница!
Изтрий предишните и сложи този!
Дано стане.Успех!!!!
nerazzurro
10.04.2009г., 20:11
Здравейте на всички! Притежавам Nokia 5800 xpressmusic от няколко дена и днес реших да се пробвам да инсталирам тази програма GARMIN. Следвам инструкциите както са показани на първата страница, но като я инсталирам и отида в "Приложения" и включа програмата и стигна до Select Text Language не мога да натисна Next. Каква е причината? Някой може ли да ми помогне?
Инсталирал си стара версия на Гармина.Изтегли последната 5.00.40 тя става за твоя телефон.
Версиите които стават за Нокия 5800 са Garmin Mobile XT v5,00,30 и v5,00,40.
Ако пробваш по стара ще имаш проблеми.
Също така , ако телефона е купен от щатите , пак очаквай софтуерни неприятности.
p.s.
Колеги, някой изпробва ли вече новата версия на Garmin XT 5.02 Mobile ?
Пишат че било много олекотено и лесно за монтиране и нямало нужда от кой знае какви настройки.
radnevo
10.04.2009г., 21:56
Аз съм със същия телефон, имах този проблем, защото наистина бях качил старата версия, сега можеш да продължиш, като го надграждаш до 5,0,4, последната версия и всичко ще си тръгне, поне при мен стана така!!!!
Версиите които стават за Нокия 5800 са Garmin Mobile XT v5,00,30 и v5,00,40.
Ако пробваш по стара ще имаш проблеми.
Също така , ако телефона е купен от щатите , пак очаквай софтуерни неприятности.
p.s.
Колеги, някой изпробва ли вече новата версия на Garmin XT 5.02 Mobile ?
Пишат че било много олекотено и лесно за монтиране и нямало нужда от кой знае какви настройки.
Извинявам се за некомпетентноста и невежеството си.
Но не мога да намеря тази версия която споменаваш.
И на мен ще ми е интересно как работи.
На официалният сайта на гармин също я няма.
nerazzurro
10.04.2009г., 22:36
Искам да попитам как да сменя картата, която ми показва, защото в момента ми е дадено някаква карта на Великобритания, а аз уж сложих на България и не знам как да ми показва нея вместо тази...
jgadjev
10.04.2009г., 22:51
За избора на карти: влизаш в Гармин и от там Tools---Manage My Data---Map Sets-- появяват ти се картите които си сложил, и долу в ляво цъкаш на Map Source и слагаш отметка само на една карта, тази която ще ползваш.
Извинявам се за некомпетентноста и невежеството си.
Но не мога да намеря тази версия която споменаваш.
И на мен ще ми е интересно как работи.
На официалният сайта на гармин също я няма.
И аз се порових ,но потец.Такава не намерих.
Колега ixat (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=54) къде е батко ?
nerazzurro
10.04.2009г., 23:12
За избора на карти: влизаш в Гармин и от там Tools---Manage My Data---Map Sets-- появяват ти се картите които си сложил, и долу в ляво цъкаш на Map Source и слагаш отметка само на една карта, тази която ще ползваш.
Нямам Map Source. Като дам на Map Sets ми излиза:
Worldwide Roads Basemap
E:\GARMIN\
*Detailed maps
E:\GARMIN\
И долу вляво BACK...
Изтрий Worldwide Roads Basemap!
Ако си с 4.8 провери си ключа!
Ако си с 1.9 всичко трябва да е наред ключ не трябва!
И аз се порових ,но потец.Такава не намерих.
Колега ixat (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=54) къде е батко ?
Има я в торентс.ру, от днеска е тамошната тема.
Няма да давам директни линкове че е вредно.
Ето какво е написал бляда:
"Описание: Очень прост в инсталяций. папку garmin ложим на флэшку лриложенние инсталируем ( можно даже через PC Suite), а дальше как всегда
ID в SW.UNL карты в GMAPSUPP. UNL Тэстировал на Н95 работает отлично даже не требует настроек жпс "
Това го видях,но не мога да го изтегля.Ако ти е възможно изтегли я качи я на някой безплатен хост и дай линка.
familiozo
11.04.2009г., 00:02
Не става да се тегли..не е изтеглян от никой.
Торента е спрян от мода , че няма скрийн шотове за програмата и не отговаря на условията за постване.
"! - неоформлено. в оформлении раздачи есть грубые недочеты. самовольно открывать раздачу, в этом случае, запрещено."
Тоя номер често го правят в този тракер...нещо ако не изпипаш и кръц, торента се спира докато не си го оправиш.
myankov
11.04.2009г., 02:42
Pstoichev благодаря,но и на тези на латиница (100 обекта) горе вдясно не ми излиза иконката за инфото за обектите.Явно ги има с инфо само на кирилица.
vasilakis
11.04.2009г., 10:08
И от мен благодарско, но и при мен на тези на латиница (100 обекта) горе вдясно не ми излиза иконката за инфото за обектите. Не е болка за умиране де, явно ги има с инфо само на кирилица.
mom4ence
11.04.2009г., 10:52
lynx може ли едно линкче за тази карта "Европа 2009.11 FID 397" :nvg
Качил съм картата ,сцепена е на 2 части,надявам се да няма никакви проблеми.Приятно използване на всики желаещи.
Част 1 (http://anonym.to/?http://www.megaupload.com/?d=Y1XS0KEH) Част 2 (http://anonym.to/?http://www.megaupload.com/?d=YASY0U5M)
myankov
11.04.2009г., 10:58
Хубаво ще бъде ако може някой разбиращ да направи 100 нац.обекта от кирилица на латиница,за да има инфо за обектите и на латиница.
Нещо не правите както трябва! Сега ги пробвах на Кирилица и на Латиница няма проблем.Отвори .GPI файла на Латиница и на Кирилица с Notepad за да видиш, че всичко е едно към едно.
myankov
11.04.2009г., 12:18
Ясно,но като ги заредя в Гармина на кирилица излиза иконата с инфото,а на латиница не.
Явно има някакъв проблем.Нали сменяш езика Руски-Кирилица и Английски-Латиница ? Навигацията към обектите работи ли ти?
electrified
11.04.2009г., 13:17
Има ли при някой следния проблем:
при включена функция Turn Priview( Tools-> Settings -> Routing -> Turn Privew-> Enabled) в момента когато трябва да ми покаже въпросния Priview ме изхвърля от програмата. Като пусна наново Гармин маршрута си е зареден и всичко си е както преди(абе все едно прости съм излязъл с Червеното копче - за отхвърляне на повикване).
Пробвах с навигация на английски, че можело да е от БГ гласа, ама пак ме изхвърля. с Нокиа 5800 съм последен Firmware както на телефона, така и на Гармин(ама и с 5.00.30 ги правеше същите). някой знае ли как да се разреши този дразнещ проблем.
BTW забелязах че става само когато телефона е обърнат настрани(разбирай в положение за гледане на видео - 16:9). Иначе - не.
Пробвай с някоя олекотена карта.Намали си детайлността в опциите за картата.И не на последно място чиста инсталация ли си направил или си ъпдейтвал върху старата.Питам защото казваш ,че и при предишната версия си имал същия проблем.Другото което е ,колко карти имаш качени и кои? 4.8 с 1.9 създава проблеми.Европейската с 1.9 също.Трябва да го направиш по метода на изключване.Един по един трябва да отхвърляш възможните причини за проблема.
Желая ти успех!!!!!
electrified
11.04.2009г., 13:56
С чиста инсталация съм.
по принцип имам качени 4 карти, безплатната - Бг Роут, офрм гео 4.8 LAT(не знам дали е олекотена), офрм 4.7 и 1.9. но имам отметка само на 4.8. ако трябва ще ги махна другите(и без тва само 4.8 ползвам , ама за всеки случай имам и други). детайлноста си ми е на MOST, ама и преди като нямах 1.9 и детайлноста ми беше на NORMAL, пак ме изхвърляше.
сега ще пробвам да оставя само 4.8 и Бг Роут и ще видя как е ?
Само 4.8 или само 1.9 дори и да не си сложил отметката Гармин ги вижда и се създава конфликт.Избери си само една от двете.
electrified
11.04.2009г., 14:12
Сега останах само с 4.7 и 4.8 всичко друго махнах. след малко имам работа с колата - ще видя дали пак ще ме изхвърля.
а от сайта на Гармин си смъкнах гласове - Dr.Nightmare и Elfred, качих ги на телефона в папката с гласовете, ама в менюто не ги дава. защо така?
vasilakis
11.04.2009г., 14:51
Имам едно приятелче със същия проблем, само с едната карта е и пак проблема си е там, наближи ли кръстовище с включена функция Turn Priview( Tools-> Settings -> Routing -> Turn Privew-> Enabled) програмата (Гармина)се изключва, просто е май някакъв бъг на Nokia 5800 при хоризолнтално положение (16:9), иначе няма пробле. Ако някой намери решение да свирка.
Сега останах само с 4.7 и 4.8 всичко друго махнах. след малко имам работа с колата - ще видя дали пак ще ме изхвърля.
а от сайта на Гармин си смъкнах гласове - Dr.Nightmare и Elfred, качих ги на телефона в папката с гласовете, ама в менюто не ги дава. защо така?
Това което си направил пак не е добре.4.7 и 4.8 са с един FID 1204 от там пак можеш да имаш проблеми с търсенето и позиционирането.Дано не съм прав!
Имам едно приятелче със същия проблем, само с едната карта е и пак проблема си е там, наближи ли кръстовище с включена функция Turn Priview( Tools-> Settings -> Routing -> Turn Privew-> Enabled) програмата (Гармина)се изключва, просто е май някакъв бъг на Nokia 5800 при хоризонтално положение (16:9), иначе няма проблем. Ако някой намери решение да свирка.
Ами като се замисля,може софтуера на Гармин да не работи коректно на 16/9.Причината може да е в това, че се изисква по-голяма детайлизация когато е в този режим.При мен тази опция Tools-> Settings -> Routing -> Turn Privew-> Enabled е винаги включена.
BatPeshe
11.04.2009г., 15:26
Някой да успя да изтегли от руснаците версия 5.02?
Ето малко информация която намерих за този хит !
описание товара - GARMIN Mobile XT Россия v 5.02
Работает с любыми приемниками – внешними и встроенными!
Полная совместимость при использовании Garmin Mobile 10 или Garmin Mobile 20
2D и 3D просмотр карт
Сервис Garmin Online
-Информация о трафике(Доступно в Европе)
-Расположение радаров (Доступно в Европе)
-Погода
-Отели (только в США)
-Цены на бензин (только в США)
Функция PeerPoint
-Передача своих координат
-Отправка фрагмента карты
-Отправка информации о POI (точках интереса)
Дневной/Ночной режим просмотра
Связь с Адресной книгой
Полная совместимость с GPS-приемниками Garmin
Максимально быстрый выход в рабочий режим
electrified
11.04.2009г., 17:16
Тц. Пак ме изхвърля. явно ще мина без тая функция.
edit: според мен сте прави че това е бъг на гармин - просто не е пригоден за 16:9, и явно не може да я "разпъне" тая функция на широк екран. Иначе в ако си го гледаш като нормален телефон си работи - проверих.
anakondakz75
11.04.2009г., 19:32
Някой има ли си на идея,как мога да подкарам гармин на БГ,или още такава придобивка не съществува???,прочетох из разни форуми че имало такава щуротия,ама как ставаааа???.............
OutCold
11.04.2009г., 22:22
Няма на български и долкото разбрах от това, което прочетох в темата, няма и да има в близкото бъдеще.
dedicha
12.04.2009г., 00:37
Няма на български и долкото разбрах от това, което прочетох в темата, няма и да има в близкото бъдеще.
Но можеш да ползваш руската версия с карта на кирилица
anakondakz75
12.04.2009г., 08:51
Видях с очите си снимки,във един форум как гармина е на БГ,затова й попитах.
Milencho
12.04.2009г., 10:23
Новите Garmin Oregon имат BG-меню от скоро,но за mobile xt едвали ще има скоро.
martinski
12.04.2009г., 10:34
Нищо не се знае.
Garmin скоро стъпиха и на българския пазар и лично аз няма да се очудя ако до края на годината се появи и българско меню в Garmin Mobile XT,което ще е добре за нас.:ipma
myankov
12.04.2009г., 12:39
Pstoichev Гармина ми е на английски и ме навигира до обектите ,но не показва инфото за обектите.
SecretBoy
12.04.2009г., 21:34
Да и при мен се проявява този бъг с пейзажния режим на Nokia 5800, което е мн кофти :( но ми е чудно защо не винаги става, има случаи в които си минава чисто без да ме изхвърли но най често ме изхвърля от програмата... хайде ако някой намери решение да сподели ... че така е много зле .... :giu
а и да попитам друго как мога да си спра звуковата сигнализация на спеед камерите ... или не може, че нещо не го откривам това...
а и да попитам друго как мога да си спра звуковата сигнализация на спеед камерите ... или не може, че нещо не го откривам това...Отиди на Tools/Settings/Proximity Points:
Audio Notification -там променяш опциите.
SecretBoy
12.04.2009г., 23:55
Благодаря много pstoichev, но другия проблем с изхвърлянето е много по досадно дано да се намери решение за това, защото в пейзажен режим е 100 пъти по удобно а пък е с този бъг ... :giu
Да се надяваме в следващите версии този бъг да е оправен.То до скоро се правиха манипулации за да тръгне на 5800,но ето вече всичко е ок.
nenich78
13.04.2009г., 14:22
Като правите файла gmapsupp.unl го пишете с малки букви иначе картата не се отваря!!!!!!!!!!!!
Това не е вярно, нещо бъркаш колега.Сигурен съм че става и големи букви,при мен е така и си бачка перфектно.
Като правите файла gmapsupp.unl го пишете с малки букви иначе картата не се отваря!!!!!!!!!!!!
Хм, интересно.Аз винаги ги пиша с големи букви и нямам проблем!
dedicha
13.04.2009г., 16:53
Да, и аз няма проблем!
JokerK
13.04.2009г., 16:54
Здравейте имам един въпрос с Nokia N95 8GB съм и с Garmin 5.00.40, имам качени 2 карти само че като отида в mapsets и не ми дава да отметна някоя карта т.е. като цъкна на някоя карта ми изписва инфото и имам само back, накои може ли да даде идея зашо е така?
dedicha
13.04.2009г., 17:03
Здравейте имам един въпрос с Nokia N95 8GB съм и с Garmin 5.00.40, имам качени 2 карти само че като отида в mapsets и не ми дава да отметна някоя карта т.е. като цъкна на някоя карта ми изписва инфото и имам само back, накои може ли да даде идея зашо е така?
Да, така е защото имаш вътре само базовата карта и още една. Базовата не се брои, сложи още една и тогава ще ти се появи отляво бутон Мапсорс и като влезнеш там вече можеш да слагаш отметки. Базовата не можеш да я отмяташ, тя е винаги активна.
JokerK
13.04.2009г., 17:23
Знам това като казвам 2 карти имам предвид без базовата, гледам тук из форума пише че имало значение името на картата и на оключващия фаил да са с малки букви това наистина ли има значение?
jgadjev
13.04.2009г., 17:29
Няма значение, при мен всичко е с големи букви и действа.
Кои са двете въпросни карти, които имаш? Без базовата.
JokerK
13.04.2009г., 17:43
Сега видях къде е проблема и 2те карти са OFRM Geotrade TOPO само че едната е 4.6 a другата 4.70 предполагам че заради това не може да се избира.
jgadjev
13.04.2009г., 17:52
Те са почти еднакви и с еднакъв FID, не ти трябват и двете. Изтрий 4.7 ТОПО и ползвай само другата, която може би е 4.8. Базовата също можеш да я махнеш, тя включва само основните пътища в света, а много често прави проблеми при съвместна работа с БГ картите.
Във форума има и тема за поръчка на карти , ако ти се наложи.
Вече е ясно. Виж си личните съобщения. Успех!!!
radnevo
13.04.2009г., 21:29
Другия вариант е да преименуваш картите, и да оставиш само една с истинското и име, другите, примерно им изтрий по една буква от заглавията и когато ти трябват просто им ги добави, така няма да се шашка Навигатора!!!
Успех по-нататък.
nenich78
13.04.2009г., 23:58
Здравейте,имам един въпрос.Каква точно е разликата между двете версии на Garmin 5.00.20 и 5.00.40, защото на мен и двете ми изглеждат еднакви???
Подобрена е съвместимостта с някои модели телефони!
Бързодействието е увеличено!
Оправен е бъга с прекомерното хабене на батерията!
mom4ence
14.04.2009г., 00:21
Здравейте,опитвам се да отключа програмата на едно устройство на един приятел. Изписва ми само Device ID:20971760.Генерирам си ключ с програмата, но нищо не става. Може ли някой да помогне.Мерси предварително.
nenich78
14.04.2009г., 00:23
Благодаря ти за бързия отговор.Почвам да инсталирам :D
Здравейте,опитвам се да отключа програмата на едно устройство на един приятел. Изписва ми само Device ID:20971760.Генерирам си ключ с програмата, но нищо не става. Може ли някой да помогне.Мерси предварително.
ID трябва да е 10 цифри с 8 цифри няма да се получи.Виж там под/над ID трябва да има още редчета с цифри.Правиш ключа по тях.Скоро един колега имаше същия проблем и го оправихме по този начин.Ще трябва да ползва само отключени карти защото няма да може да си генерира правилен код.
nenich78
14.04.2009г., 00:37
Вкарах си картата от първа страница която е 33Мб .Има ли според теб нещо по-добро за момента?
Да по-новата от тази на първа страница.Виж си личните.
nenich78
14.04.2009г., 00:45
Не те разбрах.Кви са тия лични??? Ако не ти е проблем пусни някой линк.
ivkoto™
14.04.2009г., 00:48
Виж си личните съобщения, там ще намериш каквото търсиш!
nenich78
14.04.2009г., 00:56
АААА, сега схванах. Благодаря ти още веднъж.:D
mom4ence
14.04.2009г., 01:10
Интересното е че като ресетнах устройството и се смени Device ID,нещо не мога да разбера какво става тука.
http://www.prikachi.com/files/753055O.png
Предполагам ,че устройството е с карта памет.Сложи отключена карта и махни заключените.
mom4ence
14.04.2009г., 01:20
Ако имаш в предвид .img файл,не съм слагал такъв има си basemap.Просто не ми вади Unit ID,а само Device ID.Каквото и да генерирам не се получава.Имам смътни спомени за някаква връзка между IMEI и генериране на отключващ файл,може и да се бъркам,за сега не намирам решение.
Прикачвам ти програмката ,но ме съмнява да стане.Освен Device ID други цифри няма ли?
mom4ence
14.04.2009г., 01:41
За съжаление не стана.Да освен Device ID нищо друго няма.Ще помисля утре какво мога да направя ако намеря решение ще пиша във форума.
Здравей!Какво ти е устройството?Ако е с отделна memory card,можеш да я сложиш в card reader-а и през properties да и видиш id-то.Ако е с вградена памет,провери къде точно си инсталирал garmina.Успех!
JokerK
14.04.2009г., 11:12
До pstoichev (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=185) По новата карта на тази на 1ва стр. за която говориш 97МБ ли е която я имаше напред из форума. Също бих искал да те помоля ако е удобно да ми пратиш малко от този турбо дизел 1.9. Благодарности
kalabala
14.04.2009г., 14:39
Свалих си новата OFRM Geotrade 4.8, но нямам Map ID. Някой знае ли го? Nokia N82
jgadjev
14.04.2009г., 15:09
FID 1204 и си правиш ключ както е описано на първа стр. http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=434
mom4ence
14.04.2009г., 15:22
Здравей!Какво ти е устройството?Ако е с отделна memory card,можеш да я сложиш в card reader-а и през properties да и видиш id-то.Ако е с вградена памет,провери къде точно си инсталирал garmina.Успех!
Можеш ли да обясниш къде е тази информация,в свойства няма нищо.
familiozo
14.04.2009г., 15:26
И къде да го видя това ID?В properties никъде не видях ид-то?
nenich78
14.04.2009г., 21:27
Знам, че не съм по темата ама да попитам има ли начин когато записваме нов контакт на N82 той автоматично да се записва и на SIM картата???
Ето ПОИ с 100-те национални обекта на латиница. Използван е файла от първия пост. Има информация за работното време, печатите, както и допълнителна информация за всеки обект.
prodan
14.04.2009г., 22:24
Има информация за работното време, печатите, както и допълнителна информация за всеки обект.
А на кирилица да ли ги има?
А на кирилица да ли ги има?
Да, има линк в първия пост.
snikolaev74
14.04.2009г., 23:32
Колеги,няколко пъти си тегля файлчето с бензиностанциите на латиница и виждам че има само една лукойл,която се намира в София.Друг проблем е надписа "OMV",който се появява като "?MV" и с търсачката не може да бъде открита такава бензиностанция.Ако някой може да помогне.........
nok1ata
15.04.2009г., 01:09
Само да споделя, че програмата е съвместима и работи перфектно на САМСУНГ i8510 8GB Innov8. Toku-що го подкарах на един приятел на телефона, понеже видях, че ползва абсолютно същата Симбиян ОС както Нокия Н95-цата и реших да пробвам. Ето че стана без грижи! Така че собствениците на новите модели САМСУНГ - ако не сте го направили вече пробвайте ГАРМИН Мобайл XT! Успех!
Можеш ли да обясниш къде е тази информация,в свойства няма нищо.
Здравей!Питам за устройството.Телефон ли е,или някакъв друг device?При всички случаи,ако не си го инсталирал в memory картата,няма как да видиш id-то на картата.Същото важи и за някои други устройства,които имат собствена памет,освен memory stick-a.Затова провери къде ти е инсталацията!Успех!
Първоначално публикувано от familiozo http://www.ipmart-bg.com/images/solido/buttons/viewpost.gif (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=19175#post19175)
Здравей!Слагаш memory картата примерно в лап топа и започваш my computer>properties>hardware>device manager,кликваш върху картата и след това десен бутон,properties и четеш card id-to.Успех!
ButcheR666
15.04.2009г., 09:39
Ето ПОИ с 100-те национални обекта на латиница. Използван е файла от първия пост. Има информация за работното време, печатите, както и допълнителна информация за всеки обект.
Тези вече работят. Има си я книжката и като я натиснеш ти показва някаква информация (но, дали е вярна). НЕможах да разбера защо на "061-NDK" като натисна върху книжлето и информацията която ми се показва започва по следния начин - "(непроверено) Национален църковен историко-археологически музей при "Светия Синод" намира се в сградата на богословския факултет на пл. "Света Неделя" (раб. време 09:00-17:00 с обедна почивка;...)......" и т.н.!!! fun ;-))
Иначе на другите обекти, които случайно прегледах ми се струва вярно описанието. Между-другото и на риболовните места има описание. Целия този пост се отнася за "POI", който са на латиница. ;-))
mom4ence
15.04.2009г., 11:14
Здравей!Питам за устройството.Телефон ли е,или някакъв друг device?При всички случаи,ако не си го инсталирал в memory картата,няма как да видиш id-то на картата.Същото важи и за някои други устройства,които имат собствена памет,освен memory stick-a.Затова провери къде ти е инсталацията!Успех!
Първоначално публикувано от familiozo http://www.ipmart-bg.com/images/solido/buttons/viewpost.gif (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?p=19175#post19175)
Здравей!Слагаш memory картата примерно в лап топа и започваш my computer>properties>hardware>device manager,кликваш върху картата и след това десен бутон,properties и четеш card id-to.Успех!
Проблема с устройството е решен като взех нова карта памет,явно предната не е била добре нещо.
Това второто което си писал пробвал ли си го.Закачил съм едно microSD с cardreader,след като влезнеш в device manager има едно storage volumes,там се намърдва microSD-то.Card ID няма никаде,но дори и да видиш нещо няма да е същото като това което ще ти изкара Garmin след като инсталираш програмата.
aazzssaamm
15.04.2009г., 14:29
Здравейте.
Вече найстина ми излиза информация за обектите на Латиница.Явно е имало някакъв проблем с предните файлове.
Благодаря.
dedicha
15.04.2009г., 14:38
Здравейте.
Вече найстина ми излиза информация за обектите на Латиница.Явно е имало някакъв проблем с предните файлове.
Благодаря.
Къде го виждаш това, на мен не ми излиза нищо в manage my data , custom poi sets и като го отворя вътре виждам файла 100.гпи ама не знам как да отворя инфото?
Ако отвориш на страница 181-ва в тази тема колегата Стойчев е написал:
Пускаш Гармин и отиваш на: Where to?/Extras/Custom POIs намираш файла 100 обекта който търсиш, отваряш го и си избираш обект ,отваряш го ,браузваш горе в дясно има една книжка, отваряш я и четеш всичко за обекта.
Поздрави!
dedicha
15.04.2009г., 17:00
Thanks! Темата стана много голяма и вече е малко трудно да намериш мнението, което ти трябва :ilove:
Редовно четене му е майката!
ttdimitrov
15.04.2009г., 21:39
Здравейте на всички.Извинявам се за въпроса но моля ви да ми кажете как да разбера номера на моята сд карта с нокиа н82 съм.Имам вече инсталиран Гармин,всичко е ок ,но си изтеглих най-новата карта и трябва да я разкодирам но не мога да си прочета ид кода.Като влезна в гармин на about ми дава кода който вече е разкодиран.
Моля помогнете!!!
Той си е същия, спокойно си го препиши и си отключи картата.
cvety123
16.04.2009г., 19:18
Здравейте, искам да попитам ... след изчитане на почти всички коментари, коя всъщност е най-добрата карта в момента на БГ? Гармина ми е на английски и като сложа карта на БГ на кирилица, не ми търси по адреси.. когато пък сложа карта на БГ на латиница, търси по адреси, но започна да се движи по бавно пойнтера, изостава и то доста.. мислех да не е от доста speedcams и POI's,voices-а че и няколко vehicles, но.. нямам решение. Телефона ми е nokia 5800, Garmina e 5.00.40.. моля за мнение!
jgadjev
16.04.2009г., 19:32
Може и да има от всичко по малко... И аз имах проблеми когато го бях накичил кaто коледна елха. Сега съм си оставил само стрелката във Vehicles и английски глас за навигация и е доста по-пъргав Garmin.
Това е само мое мнение и наблюдение.
Здравейте, искам да попитам ... след изчитане на почти всички коментари, коя всъщност е най-добрата карта в момента на БГ? Гармина ми е на английски и като сложа карта на БГ на кирилица, не ми търси по адреси.. когато пък сложа карта на БГ на латиница, търси по адреси, но започна да се движи по бавно пойнтера, изостава и то доста.. мислех да не е от доста speedcams и POI's,voices-а че и няколко vehicles, но.. нямам решение. Телефона ми е nokia 5800, Garmina e 5.00.40.. моля за мнение!
За да ти търси на кирилица трябва да обърнеш менюто на програмата да е на руски и език на писане да е на български.А за бързодействието при офроуд картите имат различни версии lite,lat ,cyr,ml и др.като последната е най-тежка (поддържа търсене на кирилица и латиница),добре е да ползваш или кирилизираната или латинската версия.
Съвет и от мен. Използвай Lite версия на карта с предпочитаният от теб език.(Кирилица или латински)
Доста по добре и по бързо работят.:vn
jgadjev
17.04.2009г., 10:35
Как ставаше търсенето по номера на блокове и квартали при 4.8?
BatPeshe
17.04.2009г., 11:00
И мене ме интересува как става търсенето,че нещо се мъча,ама не става....
butu2266
17.04.2009г., 11:26
Как ставаше търсенето по номера на блокове и квартали при 4.8?
Я си пусни СКАЙПА.
alias007
17.04.2009г., 11:36
Ееее. Ама дайте го тоя файл всички да го видим. Не се стискайте. Особено ако е за работа на кирилица..... Благодаря предварително.
jgadjev
17.04.2009г., 11:45
Не става въпрос за файл, а за търсене по номера на блокове.
Благодарение на Butu2266 ето пътя:
Where to? -- Points of Interest-- Spell name и отдолу в полето пишеме "BL № име на квартала" Примерно Bl 9 Geo Milev и излизат всички адреси, подредени по отдалеченост от настоящата позиция.
Реп+ за колегата Butu2266
butu2266
17.04.2009г., 11:53
За меню на руски Куда/Обекти/Имя по буквам.
alias007
17.04.2009г., 11:55
Това е ясно. Става въпрос за нещо като ръководство за работа с Гармин. Та за това исках файл евентуално.:ilove:
jgadjev
17.04.2009г., 12:01
Ето една инструкция за работа с Garmin. Малко е на английски, но с бегли познания и помощ на речника може да влезе в работа. Успехи!!![/QUOTE] http://www.ipmart-bg.com/attachment.php?attachmentid=4667&d=1238480404
Виж това ако ти хареса...
BatPeshe
17.04.2009г., 13:44
Благодаря,стана както си трябва!Просто аз съм търсил по грешен начин.
Още веднъж мерсаж!
Stanislavski
17.04.2009г., 13:47
Здравейте пичове,
Имам едно питане относно ОFFRoad картата на Гармин.Мога ли да я отворя на Nokia N95.
Благодаря ви!
Да, без никакъв проблем.Трябва да имаш инсталиран Гармин и направени ключета.
Stanislavski
17.04.2009г., 13:54
Мерси за бързия отговор,но с кей генератора ли трябва да си взема ключета.Имам няколко файла с разширение IMG и за всеки поотделно ли трябва ключе.
mom4ence
17.04.2009г., 14:06
Точно така,а за улеснение на първата страница е описано как става.
Stanislavski
17.04.2009г., 15:53
А случайно да знаеш MapID на картата за OFFRoad.
nasko80
17.04.2009г., 17:04
За 4.8 е 1204
Stanislavski
17.04.2009г., 17:13
За съжаление моята версия е 4.07.Откъде мога да намеря 4.08.
kamkam
17.04.2009г., 17:18
Здравейте колеги!
Искам да споделя нещо, което открих случайно току-що и може да е полезно за някои от вас. Мапсорса може да прехвърля данни когато телефона е свързан към компютъра с Нокиасют през Блутут. Няма нужда вече всеки път да се включва кабела. Версията на Мапсорса е 6.15.4, а на Гармина 5.00.40.
За съжаление моята версия е 4.07.Откъде мога да намеря 4.08.
Има си тема Поръчай си карта за GARMIN (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=4635) .
jgadjev
17.04.2009г., 18:45
А случайно да знаеш MapID на картата за OFFRoad.
Ако наистина става въпрос за BGOFFRoad карта, а не за OFRM Geotrade, FID-a за OFFRoad е 5028.
todmarin
17.04.2009г., 19:06
Здравейте на всички,имам нокия 5800 и проблем със работата на GPS а той е следния:качих карти тръгна всичко но гасне дисплея и то на 2 минути за да видя какво става трябва да го отключа и така пак отново след 2 минути как да го направя да не гасне сигурно е настройки някакви но каде ако можете помогнете
electrified
17.04.2009г., 19:14
Влизаш в меню tools-> settings->display->backlight override и му даваш ALWAYS ON. според мен от там е проблема.
junta (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=67) :Нарушена т.16 от правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)
todmarin
17.04.2009г., 19:21
Благодаря това е за сега всичко е ок.
kakavanko
18.04.2009г., 08:56
A как да се справим с проблема че харчи много ток, даже и да не е пуснат GPS-a?:D:ihih
todmarin
18.04.2009г., 09:18
Аз съм с версия 5.00.40 и БГ 4.80 от 2 дни и засега батерията държи не дърпа по мое мнение много но ще видим.
При тази версия процеса TSRAutoStart (предизвикващ голямата консумация) може да се спре от самия ГАРМИН.
A как да се справим с проблема че харчи много ток, даже и да не е пуснат GPS-a?:D:ihih
Процеса TSRAutoStart го има при всички версии!
Друг е въпроса да не остава активен след като е спрян Gramin.
При версия 5.00.40 тряба да се направи следното:
1 tools/settings/system/Launch background servise и маркираш enabeled
2 Затваряме Гармин Мобиле ХТ
3 Отново стартираме Гармин Мобиле ХТ
4 tools/settings/system/Launch background servise и маркираме disabled
5 Процесът вече го няма.
При по старите версии се прави така:
Инсталира се Jbak Task Man v1.0 и с негова помощ процесът TSRAutoStart се спира, но при всяко пускане на Garmin, рестарт на телефона или дори свързване с компютъра през USB-то (Mass Storage Device) той отново се появява като активен процес.
Преименува се E:\sys\bin\CardRunner.dll --> CardRunner.dll.bak Сега процесът трябва да се спира само след като е бил стартран Garmin.
Триете файла : CardRunner.RSC намиращ се в \resource\plugins\
vasilakis
18.04.2009г., 10:23
Излезе ли вече OFRM 4.80 за MapSource , ако някой го има моля да го сподели.:ilove:
radnevo
18.04.2009г., 20:09
колеги дали се чува нещо за OFRM 4.90 според мен това е най-добрата карта!!!
junta (http://www.ipmart-bg.com/member.php?u=67) :Нарушена т.16 от правилата. (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=610)
blind88
18.04.2009г., 22:28
Здравеите , искам да попитам как мога да търся села щото само градове ми излизат.
jgadjev
18.04.2009г., 23:01
Като пуснеш Garmin, отиващ на Where to?--Cities.. избираш и ти се появяват най-близките до настоящата ти позиция села и населени места. Ако искаш да откриеш по-отдалечено село, избираш долу в ляво Spell , пишеш името на селото и изчакваш да приключи търсенето /searching../, излизат ти всички села и населени места с името,което си написал, подредени по отдалеченост.
Този начин съм пробвал , ако някой знае друг да сподели.
Днес тествах последната версия на Garmin v5.00.40 с качена карта само на London и малко от околностите и мога да споделя, че останах просто очарован. Винаги съм искал телефон с пълно функционален GPS и мога да кажа, че го намерих. Открива сателитите за 5-6 секунди, като намира 10 ако правилно разбирам. На GPS Info са 10 колони, като половината са високи и пълни, а другите са или непълни или по-ниски, но доколкото знам му трябват само 3 за да работи нормално.
Днес излязохме със съквартиранта, който има Garmin 60CSx (http://anonym.to/?https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=310) да ги сравним и тестваме, като и 2-мата сме с една и съща карта и в общи линии и 2-та се представиха добре. Сега като гледам в телефона сме минали 7км пеша за 4 часа накъде, че бая се шматкахме и батерията е на 6 чертички (май 7 е догоре).
По калкулиране на маршрута имаше малко проблеми в началото заради незнание от наша страна, но иначе и 2-те устройства показваха по един и същи начин без да броим някои странични улички.
А примерно неговия показа иконка за Mcdonald's + текст,а моя само иконка. Така и не разбрах как да изкарам текста.
Моята карта изглежда много по добре, смисъл по цветна и лъскава, докато при него пак е същата, но изглежда много по-различно, предполагам заради софтуера.
Обаче имаше разлика от 40-50 метра във височината, която показваха 2-та. Моя показваше 110м, а неговия 60м височина. Отделно, знаейки, че слънцето залязва на запада моя показваше точно къде е запад, докато при неговия имаше отклонение. А уж го калибрира,като го въртя бавно по инструкции от устройството (неговия).
За финал: абсолютно доволен съм.
Сега падна батерията на 5 чертички, защото го бях забравил да търси сателити в стаята за 15 минути, а тук не може да ги намери. Предполагам е нормално да не намира нищо като съм в затворено пространство (4-ти последен етаж на блок)? Дори и като го покажа навън извън прозореца намира, но с зор.
dreamcatchermx
19.04.2009г., 15:32
Колеги имам следния проблем. С версия 5.00.40 и БГ 4.80 на Nokia 5800 XM. Когато търся адрес първо излиза града. След това обикновено ми иска улицата и накрая номера. Често се случва след града да иска направо номер и след това ме навигира до съвсем различен адрес, от този който ми трябва. Предполгам е пощенски код? Междувременно не съм правил никакви промени по настройките. Излизам от Garmin, рестартирам телефона и тогава търсенето става по правилния начин, но в отделни случаи и това не помага. Някой да има идея защо се получава така и може ли това да се поправи с настройки или нещо друго?
колеги дали се чува нещо за OFRM 4.90
Да, чува се.
Ще излезне след около 3 месеца! :lol
electrified
19.04.2009г., 16:24
Аз съм с версия 5.00.40 и БГ 4.80 от 2 дни и засега батерията държи не дърпа по мое мнение много но ще видим.
Аз го тествах и от Варна до Бургас (около 2 часа) от почти пълно зареден(разбирай чертички на макс, но не разкачен преди малко от зарядно) до една чертичка и пиукане да се зареди. То в книжката на телефона - Нокиа 5800 - си пище че при работа с ГПС си харчи доста ток и бързо му пада батерията. Решението е Nokia LCH-12 Car Charger.
Колеги имам следния проблем. С версия 5.00.40 и БГ 4.80 на Nokia 5800 XM. Когато търся адрес първо излиза града. След това обикновено ми иска улицата и накрая номера. Често се случва след града да иска направо номер и след това ме навигира до съвсем различен адрес, от този който ми трябва. Предполгам е пощенски код? Междувременно не съм правил никакви промени по настройките. Излизам от Garmin, рестартирам телефона и тогава търсенето става по правилния начин, но в отделни случаи и това не помага. Някой да има идея защо се получава така и може ли това да се поправи с настройки или нещо друго?
По някога е добре човек да погледне няколко поста назад и всичко ще му стане ясно.
Не става въпрос за файл, а за търсене по номера на блокове.
Благодарение на Butu2266 ето пътя:
Where to? -- Points of Interest-- Spell name и отдолу в полето пишеме "BL № име на квартала" Примерно Bl 9 Geo Milev и излизат всички адреси, подредени по отдалеченост от настоящата позиция.
Реп+ за колегата Butu2266
Като пуснеш Garmin, отиващ на Where to?--Cities.. избираш и ти се появяват най-близките до настоящата ти позиция села и населени места. Ако искаш да откриеш по-отдалечено село, избираш долу в ляво Spell , пишеш името на селото и изчакваш да приключи търсенето /searching../, излизат ти всички села и населени места с името,което си написал, подредени по отдалеченост.
Този начин съм пробвал , ако някой знае друг да сподели.
dreamcatchermx
19.04.2009г., 17:56
По някога е добре човек да погледне няколко поста назад и всичко ще му стане ясно.
Това го прочетох преди да пиша, но не ми решава проблема. Освен това ползвам активно Гармина вече повече от месец и основните неща за работа с програмата ги знам. Предполгам, че става въпрос за някакъв бъг. Благодаря на butu за помощта, относно евентуалния проблем с папка 10202dcl в папка Private, която ще изтрия.
gamepoint
19.04.2009г., 18:02
Здравейте,искам да попитам за Нокиа E71,как става това с увеличаването и намалянето на картата ,дава ми с 1=(-), и 3=(+).Ама нещо не се получава??
Това го прочетох преди да пиша, но не ми решава проблема. Освен това ползвам активно Гармина вече повече от месец и основните неща за работа с програмата ги знам. Предполгам, че става въпрос за някакъв бъг. Благодаря на butu за помощта, относно евентуалния проблем с папка 10202dcl в папка Private, която ще изтрия.
Ето производителя на картата какво казва:
This booklet is also available in English language as “OFRM v4.80 english.pdf” in the map folder.
Навигационна Карта на България включваща и OFFRoadMap (OFRM)
OFFRoad-Bulgaria.com версия 4.80
Целта на настоящата карта е да предостави достъпна, точна и актуална информация в електронен вид за вашите GPS устройства. Въпреки стремежa на създателите за постигането на тази цел, пътищата и данните в картата трябва да бъдат считани само за ориентир и вашата навигация не бива да се базира единствено на тези данни. Създателите на навигационната карта не носят отговорност за неточности и непълнота на данните в нея.
Съдържание:
- Регистрация на картата
- Особености при ползване
- Видове карти ОФРМ Геотрейд v.4.80
- Селищен дял
>>>>> РЕГИСТРАЦИЯ <<<<<
Моля, изпратете e-mail на karta@offroad-bulgaria.com със следните регистрационни данни: 25-символен сериен номер на картата; име на потребителя; местоживеене; телефон за връзка (за да се свържем с Вас в случай на проблем с електронната поща); e-mail адрес; модел GPS. За да откриете 25-символния сериен номер, свържете устройството с компютъра чрез USB кабел. Aко сте закупили устройство 1 от 8
с предварително инсталирана карта, ще откриете серийния номер във файла с име „serial.txt”, който се намира в главната директория или във файла с име „gmapsupp.unl” в директория Garmin на вградената памет на устройството. Ако сте закупили картата на SD носител, ще откриете серийния номер във файл с име „serial.txt” в главната директория или във файла с име „gmapsupp.unl” в директория Garmin на SD носителя.
>>>>> ОСОБЕНОСТИ ПРИ ПОЛЗВАНЕ <<<<<
Целта на тази част от ръководството е да ви запознае с особеностите за пълноценно използване на картата. Предполага се, че сте прочели и изучили ръководството на вашия GPS апарат и познавате основните функции като търсене, създаване на маршрути и т.н. Ако имате въпроси свързани с вашия GPS, моля обърнете се към магазина от който сте го закупили или потърсете помощ във форума ни на адрес:
http://karta.OFFRoad-Bulgaria.com
Тук са дадени основните категории за търсене в картата за устройствата от серията Garmin nüvi на български език. За останалите серии и модели се използват аналогични на тези функции. Ако уредът Ви не поддържа кирилица, търсенето може да се извършва на латиница като се използват поместените по-долу правила за транслитериране.
Търсене на населено място или квартал: „Накъде?” > „Градове” > „Въведете”. Въвежда се само името на населеното място/квартала без категории като „гр.”, „с.”, „кв.”, „жк” и подобни.
Търсене на адрес: „Накъде?” > „Адрес” > „БЪЛГАРИЯ” > „Въведете град” > „Въведете улица” > „Въведете номер”. Функцията „Търсете всичко” от екран „В кой град е адреса?” позволява търсене на даден адрес във всички населени места в страната, за които в картата има въведени адреси.
Търсене на пресичащи се улици (intersection): “Накъде?” > “Пресечници” > “БЪЛГАРИЯ” >
“Въведете град” >”Въведете улица 1” > “Въведете улица 2”. Ако бъде открито пресичане на зададените улици, има възможност да видите кръстовището на картата след натискане на бутона “Покажи карта”.
2 от 8
Търсене на жилищен блок: „Накъде?” > „Интересни места” > „Въведете име” > “БЛ xxx yyy” (интервалите се въвеждат), където xxx е номерът на блока, а ууу е името на квартала. За блоковете с име (напр. бл.Мургаш), xxx е името на блока, а yyy е прилежащата улица/квартал, като се изпускат „ул.”, „бул.”, „кв.”, „жк” и подобни (напр. БЛ МУРГАШ ВАСИЛ ЛЕВСКИ). В списъка с резултатите ще видите блоковете отговарящи на критерия, сортирани по близост. Най-отпред ще бъдат изброени и входовете на блока, ако има данни за такива.
Търсене на обекти (ресторанти, бензиностанции и т.н.): „Накъде?” > „Интересни места” > (изберете категория). Резултатите са сортирани по близост до Вашето местонахождение. Ако не знаете към коя категория принадлежи обекта който търсите, можете да използвате „Накъде?” > „Интересни места” > „Въведете име” и да напишете името на обекта, но търсенето чрез този метод се извършва значително по-бавно. За всеки случай, ако не откривате даден обект на кирилица, опитайте да го потърсите и на латиница. При търсене на езера или язовири, името се въвежда без съкращения като „ез.” или „яз.”.
“100-те национални туристически обекта”, определени от БТС: „Накъде?” > „Интересни места” > „Въведете име” > “xxx yyy”, където xxx е номерът на обекта, а ууу е името му (напр. 061 НДК)
Можете да използвате „WiFi” като ключова дума при търсене в категория „Интересни места” за да откриете заведения, предлагащи безжичен интернет на своите клиенти.
Ако картата ви е закупена на SD носител и уреда ви подържа кирилица е възможно някои точки (POI) да не се откриват при търсене на кирилица. Това не е грешка в нашата карта, а е ограничение от Garmin.
Правила за транслитерация при търсене с латински букви.
А = A Е = E К = K П = P Ф = F Щ = SHT Б = B Ж = ZH Л = L Р = R Х = H Ъ = A
В = V З = Z М = M С = S Ц = TS Ь = Y
Г = G И = I Н = N Т = T Ч = CH Ю = YU
Д = D Й = Y О = O У = U Ш = SH Я = YA (ИЯ = IA)
kiko1970
19.04.2009г., 20:17
Благодаря на всички колеги за помоща при инсталирането на Garmin. Ще искажа моето скромно мнение - използвам 5.0.0.40 и OFRM 4.8, това за мен е най-добрата комбинация, при тестване на почти всичко възможно. Следвайте точно указанията на колегите на 1 ва страница и няма да имате проблем. Аз лично ще си купя продуктите на Garmin, защото много хора са си вложили труда за да може тези продукти да ги има. Съветвам и тези, които имат възможност да направят същото. Успех на всички!
gamepoint
19.04.2009г., 21:35
Здравей,колега гледам че си с Нокиа Е71 ,ако може да ми кажеш как става увеличаването и намаляването на картата Zoom 1=(-) и 3=(+),само че при мене нещо не става?Благодаря предварително.
kiko1970
19.04.2009г., 23:33
Увеличаването и намаляването става като преди 1 или 3 натиснеш бутона най-долу вляво, т.е. по този начин ползваш ползваш горните символи на бутона.
gamepoint
20.04.2009г., 00:23
Да стана колега,Много ти Благодаря ! 2thumbsup . . .Някой ще може ли да ми прати картата OFRM 4.80.lat и кода gamepoint@abv.bg Благодаря предварително :)
lasmagidjasmagi
20.04.2009г., 20:03
Колеги искам да ви попитам навигацията става ли за NOKIA Е66
Става,колега!Още повече,че Е66 има и вграден GPS приемник.
shoker
21.04.2009г., 12:21
Някой може ли да каже дали Гармина ще върви на ей това чудо - http://cgi.ebay.co.uk/7-Car-DVD-Player-GPS-Navigation-Bluetooth-iPod-TV_W0QQitemZ120408583013QQcmdZViewItemQQptZCar_Vid eo_Navigation?hash=item120408583013&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1690%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1309?
asenix
21.04.2009г., 12:37
Някой може ли да каже дали Гармина ще върви на ей това чудо - http://cgi.ebay.co.uk/7-Car-DVD-Player-GPS-Navigation-Bluetooth-iPod-TV_W0QQitemZ120408583013QQcmdZViewItemQQptZCar_Vid eo_Navigation?hash=item120408583013&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1690%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1309?
Според мен няма да има проблем, с ОС WINCE5.0 е
shoker
21.04.2009г., 12:53
И аз това гледам. Но все пак най-добре ще е да има някой който е качвал за да знаме със сигурност...
asenix
21.04.2009г., 17:39
И аз това гледам. Но все пак най-добре ще е да има някой който е качвал за да знаме със сигурност...
Аз съм качвал на подобна ОС и няма проблеми. Навигацията беше някаква китайска за кола пак с тунери,мунери и т.н
Milencho
21.04.2009г., 18:17
Shoker kaчването на гармин мобиле на система PNA с windows mobile ce5.0 ne e kato na simbian.Срещал сам теми в форуми кадето пишат за проблемите при инсталация под WM CE 5.O и, ако ще го правиш за първи път добре ще бъде да прочетеш първо за какво става въпрос да не стане грешка - успех.
gamepoint
21.04.2009г., 22:32
Ами дай някакви координати-е-mail,SMS и т.н. :lol
atsimir
22.04.2009г., 10:17
Здравейте някой ще може ли да ми обясни с кои клавиши да зуумвам картите на Нокиа Е71?Благодаря предварително.
jgadjev
22.04.2009г., 10:33
Увеличаването и намаляването става като преди 1 или 3 натиснеш бутона най-долу вляво, т.е. по този начин ползваш ползваш горните символи на бутона.
Виж това, няколко поста по-нагоре в темата.:ilove:
atsimir
22.04.2009г., 10:45
Да получи се ...!! Мерси много :)
mom4ence
22.04.2009г., 14:05
Аз съм качвал на подобна ОС и няма проблеми. Навигацията беше някаква китайска за кола пак с тунери,мунери и т.н
Благодаря колега,реп + от мене.
Колеги, качих 5.00.40 на Nokia E-51.Програмата се отваря, но не намира карта.Знам, че няма вграден GPS. Възможно ли е да отвори само картата- 4.80,без да навигира?
jgadjev
23.04.2009г., 11:07
За първото отваряне на картата винаги иска GPS сигнал. След като веднъж е отворена картата после може да си я разглеждаш спокойно.
Благодаря ти. И аз това си помислих,но не бях сигурен.Има ли друго решение?
jgadjev
23.04.2009г., 11:16
Мисля, че не. Купи си едно GPS външно приемниче и си готов. И без това ще ти трябва, ако искаш да ползваш телефона за навигация. Някъде назад в темата колегите бяха споделили какви устройства ползват.
Успех!
Мисля че няма да стане през интернет, а и не съм чувал някой да е правил подобно упражнение. Това не пречи да пробваш.
Благодаря ти. А вариант за първоначално отваряне през интернет на Е-51, дали е възможен?
Идеята е 4.80 да се използва само за разглеждане.
jgadjev
23.04.2009г., 12:04
Само за разглеждане може да използваш MapSource на компа. Трябва ти обаче MapSource версия на 4.8 , която се очаква скоро или виж тук как може да се разглеждат карти IMG формат, чрез MapSource http://www.ipmart-bg.com/showpost.php?p=19164&postcount=32
Ето малко информация относно предлаганите варианти на карта ОФРМ Геотрейд:
http://htftp.domainbg.com/sabin/map/images/OFRM-VAR.GIF
Легенда за растителната покривка в карта ОФРМ Геотрейд:
http://htftp.domainbg.com/sabin/map/images/Legenda2.jpg
В картата са включени над 16 600* обекта, представляващи интерес за потребителите, като основните категории са следните:
• Станции за гориво (бензин, газ, метан)
• Автомобилни обекти (автосервизи, автомивки, паркинги)
• Транспортни терминали (летища, автогари, жп гари)
• Обществени сгради (държавни и местни администрации, училища, болници)
• Културни центрове (театри, кина, галерии, музеи)
• Нощуване и отдих (хотели, мотели, хижи, къмпинги)
• Храна и развлечения (ресторанти, клубове, заведения)
• Търговски обекти (магазини, аптеки, банки)
• Природни забележителности (върхове, пещери, паркове)
• Планинска безопасност (планински маркировки, източници на питейна вода, заслони)
• Езера и язовири
Поддържа се търсене на хотели в следните ски курорти: Боровец, Чепеларе, Пампорово, Банско, Мальовица, Паничище.
Нанесена е информация за растителната покривка на територията на страната.
Въведени са 100-те национални туристически обекта на България.
Поддържа се търсене на заведения предлагащи WiFi Интернет (безжичен интернет).
Зададени са стандартните ограничения на скоростта по пътищата в страната за по-прецизно изчисляване на маршрутите.
mom4ence
23.04.2009г., 13:02
Благодаря ти. А вариант за първоначално отваряне през интернет на Е-51, дали е възможен?
Идеята е 4.80 да се използва само за разглеждане.
Ако искаш да си разглеждаш картите предварително,можеш да си сложиш версията на Garmin за PC.
Прочети тази тема (http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=3135&highlight=GArmin).
Благодаря ти, но идеята е да има постянно 4.80 на Е-51 с цел ориентиране,а не навигиране.Картата подробна и доста добра.
Щом не става без първоначално стартиране или външен GPS ...здраве да има...
mom4ence
23.04.2009г., 14:29
Ами отиваш в някой магазин кадето има такива и им казваш че искаш да го пробваш как ще работи с телефонати и....знаеш нататък.
Добра идея :D браво,заслужава си.
dedicha
23.04.2009г., 15:51
Добра идея :D браво,заслужава си.
Ако си в центъра, може да се видим някъде и да пробваш с моя външен ГПС
familiozo
23.04.2009г., 22:12
Колеги, качих 5.00.40 на Nokia E-51.Програмата се отваря, но не намира карта.Знам, че няма вграден GPS. Възможно ли е да отвори само картата- 4.80,без да навигира?
Браузва се картата,много трудно-колко време съм търсил в тъмното(черен екран,надпис "NO MAP")
petarcho16
24.04.2009г., 11:05
Някой знае ли какъв KEYGEN се ползва за отключване на карти на GPS от типа NUVI? Пробвал съм с този за Garmin Mobile XT не стана.
ststoev
24.04.2009г., 11:05
Разбира се, че може да се разглежда картата без въобще да се свързва какъвто и да е GPS приемник (вграден или външен). Да - говоря и за първото отваряне на картата. Начините са два -
1. Освен българската карта слагате и базова карта на света, при "браузе" на картата ви поставя в точка "Garmin Europe" в Саунтхемптън - оттам с джойстика в България и разглеждате каквото искате.
2. Задавате координати на "мое място" примерно - N 42.22.000 E 25.00.000 (това е някъде в Пловдивско) - и карате Гармина да ви го покаже на картата.
Неудобството е, че всеки път тръгвате от Саунтхемптън (при 1) или от зададеното място (при 2).
Тествано на Е51 и N73.
Някой знае ли какъв KEYGEN се ползва за отключване на карти на GPS от типа NUVI? Пробвал съм с този за Garmin Mobile XT не стана.
Със същия генератор се отключват всички карти за Garmin, независимо дали са за телефон или стандартен GPS.Нещо не си направил както трябва.Има разлика в имената на картите за тел. и GPS.Назад в темата ги имаше написани.
Най-добре е да си качиш отключени карти за да си спестиш много главоболия.
mom4ence
24.04.2009г., 12:02
Слагал съм на нувита карти,кръстил съм ги по същия начин както на GSM-те и не е имало проблем.Примерно gmapsuup.img или gmapprom.img.
Провери да не си объркал UNIT ID на устройството.
vasilakis
24.04.2009г., 12:12
Става с Garmin Mobile XT, само спазвай правилната направа на ключа.
Имената на картите за Нувито:
Във вътрешната памет на уреда:
gmapprom
gmapprom1
gmapsupp
gmapoem (тази карта се вижда в менюто , но не може да се изключва)
На SD картата:
gmapsupp
Успех.
mom4ence
24.04.2009г., 12:14
Събрал съм всичко за Garmin на едно място(програмата,карти,poi и т.н.)
Това е ЛИНКА (http://anonym.to/?http://dox.abv.bg/files/dw?a=9d9c8bcee5)
Ако някой от модераторите сметне че не е правилно това което съм направил,моля да корегира мнението ми.Извинявам се ако съм причинил неудобство.
vasilakis
24.04.2009г., 12:22
Добра работа колега :ilove:
petarcho16
24.04.2009г., 12:25
Благодаря за съвтите!
Ще пробвам.
jordanbg
24.04.2009г., 15:16
Искам да благодаря на всички от този прекрасен форум, преди 2 дни ми подариха Е51, вчера си взех М 1000 на Холукс, след оглед на подробните обяснения във форума, имам инсталиран Гармин 5.00.40, и 4.8 карта
Всичко работи прекрасно
Имам един въпрос, тъй като в момента разучавам нещата, сега си сложих и някои POI, които колегата е споделил, и те са ОК, има ли някои благинки за които не знам, в смисъл някой ценна настройка, това онова?
Atanalz
24.04.2009г., 17:51
защо като искам да инсталирам и не ми намира телефона, а всичко си е connectnato, но не ми дава инстал давам рефреш но нищо не намира
ЕДИТ: оправих се просто съм дал ПС Суит а не Масова памет
имам още един проблем нали си избирам езика но като дам некст и неще стои си така кво да прая??
16. Писането с ГЛАВНА буква в началото на всяко изречение и след точка и ползването на препинателни знаци е задължително!
Рестартирай си телефона и опитай отново!
martinski
24.04.2009г., 21:02
Ето и от мен нещо.Всички vehicles за Garmin Mobile до момента.
56395640564156425643
DOWNLOAD (http://rapidshare.com/files/225205227/allVehicles.zip)
Atanalz
24.04.2009г., 21:04
Рестартирай си телефона и опитай отново!
Пак е същото немога да продължа. Само да кажа че телефона е 5800, но не трябва да има проблеми нали??
jgadjev
24.04.2009г., 21:09
За този телефон само версии 5.00.30 и 5.00.40. По ранните забиват точно където казваш.
Atanalz
24.04.2009г., 22:06
Аха ок мерси мнoго, по късно ще пробвам само да хакна първо тела.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.